Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crampus
csendes tag
Sziasztok! Van egy i5-4670K-m, ezt szetetném 4ghz-en használni. Alpenföhn Brocken 2 vagy CM 212evo? Vagy más javaslat? Köszi!
-
bunygyi
tag
Sziasztok!
CPU hűtőt keresek 4790k ra,
tuning tervbe véve, magas bordás RAM-mal.
Halk hűtést szeretnék, és nem vízhűtést akarok.
A keret magasabb ársáv is lehet!
Magaság nem számít. -
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok! Valaki esetleg? (#67728)-ra tudna megoldást?
-
ND_85
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat, de még egyszer megkérdezem, hátha átsiklottatok felette. Milyen hűtőt javasolnátok (a gyárit szeretném csendesebbre cserélni)? Keret: 10-15e Ft
CM Centurion 534+ - Azóta lemértem és kb. 18 cm hely van az alaplap aljától a ház oldaláig.
Úgy gondolom, hogy max. a sima Brocken férne be (talán a Hyper 212 EVO), ti mit gondoltok ? Köszi a segítséget!
-
hEngi
tag
Sziasztok,
Most raktam össze egy új gépet:
lap:Asroch H 97
proci:i5 4690
ház: Fractal Core 2500Sajnos nagyon hangos a gyári hűtő.
Nézelődtem és egy Thermaltake Frio Silent 14 -re gondoltam vagy esetleg a gammax 300 -ra.
(Csak az a lényeg hogy halk legyen is ne legyen 10K-nál sokkal drágább, de inkább alatta amennyire lehet, mivel húzva nem nagyon lesz a proci)
A kérdésem az lenne hogy megfelelő lenne e?
Esetleg valami más alternatíva?Üdv,
hEngi -
Tazsam01
tag
válasz
Glaz-dozfhut #67715 üzenetére
Köszönöm a választ, egyelőre mentettem könyvjelzőnek, a héten beérkezik az új kuckó és meglátjuk szükséges-e új hűtő is hozzá.
-
PREM1Z
tag
válasz
jim bcs #67735 üzenetére
Keret: Igazából mindegy csak jól hűtse le majd ezeket tuning mellett is, de azért lehetőleg minél olcsóbban kijöjjek belőle, 20on párezreket nem akarok rá költeni
Gépház nincs mivel az asztalba építettem bele, simán elfér egy toronyhűtő, viszont itt egyetlen megkötésem lenne, nem nagyon szeretnék robusztus hűtőt. Ram típus: Corsair 16GB sajnos nem low profilet választottam ki, ezért magas hűtőbordás változat (max levágok belőle
)
-
jim bcs
nagyúr
-
PREM1Z
tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném, egy időtálló cpu hűtőt keresek ami ár/teljesítményben jelenleg a legjobb, persze ha lehet minél olcsóbban,de a drágább alternatívák is érdekelnek. Jelenleg egy A8-5600k-ra kellene, de később egy i5-3570kra, utána egy 4690kra esetleg skylake processzorra lessz. Tuning mindenféleképp lessz,amint a gépbe kerül nem tudom megállni, hogy ne tuningoljak
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
DjDanee87
addikt
Üdv
1155 és 1150 foglalatos alaplapokon egyforma a procihűtő felfogatása?
Öcsémnek lehet cserélve lesz alaplap/proci és van egy Xigmatek Gaia hűtője jelenleg. A kérdés ez jó-e 1150-eshez is?
-
PREM1Z
tag
rossz helyre irtam bocsi
-
Potzee
addikt
És van még a nagy tesója is...silentmaxx TwinBlock
BigBlock:
10x6mm Heatpipes, 3.5mm Lamellenabstand
210mm × 135mm × 160mm (B x T x H)
1180g (mit Lüfter)
TDP-Freigabe (passiv): 90 WattTwinBlock:
10x6mm Heatpipes, 5mm Lamellenabstand
210mm × 200mm × 160mm (B x T x H)
1380g (mit Lüfter)
TDP-Freigabe (passiv): 100 WattAz Orochi mellé egyszer még kerítek egy TwinBlock-ot...
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok, segitséget szeretnék kérni hütés ügyben.
Van 1 Dell Precision 490 munkaállomásom, ehez szeretnék venni 1 aktív cpu hütést, mert a gyári nem igen alkalmas a szobában való használatra.
Hol lehet kapni 5pines ventivel szerelt hütést 771s cpu ra?
Ebay szóba sem jöhet magyar hirdetést meg nemigazán találtam.
775s hütés jó a 771s lapra?
Segitséget előre is köszönöm.
-
flymi
addikt
Ez micsodi egy vadállat hűtő!... Erősen hajaz egy Scythe Orochi-ra.
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
XaraX
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #67724 üzenetére
Köszi, volt SA Extreme-m, ilyen ventikkel.
De jogos, a lényeg maradt le pont, ultra halk, de lehetőleg nagy légszállítású ventire gondoltam. -
XaraX
addikt
válasz
eventus #67710 üzenetére
Igen, teszteket néztem Én is, tényleg jónak néz ki.
Személyes tapasztalata esetleg valakinek?
Ventit raknék rá szerintem, de nem tudom, milyen legyen...
NOISEBLOCKER BlackSilentPRO PK-3( ebben lenne tartalék felcsavarva), de akár PK-1, PK-2
NOISEBLOCKER BlackSilentFan XK1
esetleg Akasa Viper R
Ezeket néztem, de ha van jobb, megköszönném, ha ajánlanátok. -
Assdak
őstag
Sziasztok,
I7-4790k mellé keresnék léghűtőt. Nagy tuningal nem tervezek, max turbon járatás.
Egy közepesen szellőző, silent házba kerülne.Ház: Be Quiet! Silent Base 800
Lap: MSI Z97 Gaming 3
Mem: Corsair low profileAnnyit költenék rá amennyit szükséges.
-
dipp
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne , hogy egy AMD FX 6300-as processzorhoz milyen hűtést ajánlanátok , mivel a gyárija elég gagyi ?
A proci egy MSI 970A-G43 alaplapon fut.
Árban olyan max. 8-10 ezerig szeretnék elmenni , de ha kcisit több az se probléma.A válaszokat előre is köszönöm.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Tazsam01 #67712 üzenetére
A magas Ramok akadályoznak: Thermaltake Frio Silent 14
Thermalright HR-02 Macho amit nem nagyon kapni pillanatnyilag. Esetleg az újabb kiadása, a Thermalright macho zero ami drágább és ventilátor sem jár hozzá.
Talán ez a ALPENFOEHN Brocken sem ütközne (a 2-es verziója túl magas neked).
SCYTHE Ashura ami jó lehet.
A DEEPCOOL Fiend Shark-ot, meg említettem és előnyösebb lenne, mert hűtené a lapot is. -
Tazsam01
tag
válasz
Glaz-dozfhut #67696 üzenetére
20k-t rá tudok szánni csak most már saját zsebből, jövő héten jön a ház, ha jobban melegszik beruházok rá, ha nem akkor meg csak érdekel, hogy mi férne be.
-
ND_85
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az AMD processzorom gyári hűtőjét. A konfiguráció:
AMD Phenom II X4 945
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
[CM Centurion 534+]
MSI 4850 HD
nincs RAM hűtőbordaAhogy olvasgattam a fórumot két potenciális jelöltön akadt meg a szemem: Alpenföhn Brocken és a Cooler Master Hyper 412S. Ezek vajon beférnének? Egy ezressel drágább a CM, ahonnan rendelném.
Nehéz nekem a választás, ha valaki tudná az egyiket javasolni a másikkal szemben és meg is indokolná, nagyon hálás lennék. Természetesen más hűtőket is javasolhattok, ha szúrja a szemeteket. Köszönöm!
-
XaraX
addikt
válasz
Beretvás #67702 üzenetére
Volt K2-öm, szerintem inkább a fülemmel van a baj.
Szerintem bordát cserélek, kettőt találtam, ami esetleg megfelelhet számomra szerintem.
THERMALRIGHT Macho Zero
ZALMAN FX70
Nem baj, ha nem full passzivban, de szerintetek egy kis fordulatú ventivel(ez is lehet kérdés, hogy milyennel), ez megfelelő lehet?
Esetleg valakinek személyes tapasztalata? -
válasz
Stirlitz #67706 üzenetére
Heló!
Kb. 20 hónapja vettem és egy A10-6800K @ 4800Mhz + ThermalRight Macho 120 párosítással tökéletesen működött másfél évig (38fok idle, és 55fok terhelve, 59fok IGP + CPU terhelve szellős házban). Akkor is nehéz volt felkenni, de ott valahogy végül sikerült jó eredményt elérnem.
(#67705) Potzee: Írtam a másik topikban.
-
-
-v-
addikt
Szevasztok,
Egy ezer éves AMD X3 710-es procira (95W) melyik a legolcsóbb passzív hűtő ami megfelelő?
Sose csinálok semmit a gépentehát lényegében mindig alapon megy .. de persze azért ha ez az van ne főjön meg, nem értek hozzá de a zajt már unom. A ház jól szellőzik
-
XaraX
addikt
válasz
Beretvás #67700 üzenetére
Tartottam tőle, hogy valami ilyen választ kapok.
Nekem egy Ty 140 és egy 141 van rajta most, de azért Én hallom a hangját 1000 környékén már rendesen.
Fix 560-ra vannak leszabályozva, így némák.
A 2500K 4400-ra húzva, ezt letudják hűteni még LinX alatt is.
Viszont magasabb órajelhez már nagyobb légszállítás is kellene.
Mivel a tápom elvileg félpasszív, gyakorlatilag még nem sikerült megterhelnem annyira, hogy a venti beinduljon, így passzív, a vga 60 fokig passzív, csak a 400-on forgó házventik adnak zajt, azaz nem igazán azok sem.
Tulajdonképpen a hdd a legzajosabb, ezért keresnék nagyobb teljesítményű ventiket, ha lennének....
Nem szentírás a borda sem, akár komplett hűtő cserétől sem zárkózom el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest