- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Minap szereztem be Cooler master hyper 212 plus hűtőmet,és a gép bekapcsolásakor azt tapasztaltam,hogy a ventilátor nem azonnal a gép bekapcsolásakor pörög fel hanem egy pár mp később,ez nagy gondot jelenthet?? Köszi a segítséget.
-
Recon666
Közösségépítő
Ehhez mit szólsz Alpenföhn Brocken Purple Edition, van pár bemutató darab belőle és emiatt spórolsz rajat 3000ft az új-hoz képest, szerintem ennyiért elég jó vétel
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
bálint0520 #22294 üzenetére
Pl A fentebb linkelt Alpenföhn Matterhorn vagy Nocuta NH-D14 mind a 2-ő jó, ha kisebb helyed van a gépházban, vagy magasak a memória hűtőbordái, akkor az Alpenföhn jó választás.
-
Boogie33
senior tag
Hali.Abban kérném a segítségeteket hogy egy 955BE re kellene nekem egy hűtő,de nem is igazán a melegedés miatt hanem inkább esztétikai okokból (plexi oldal lap) tehát nem kell jobb esetleg egy picit (de rosszabb se) mint a gyári csak szebb.Lehet használt is a PH-ról.
Ne legyen túl drága. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
bálint0520 #22292 üzenetére
Elég egy komolyabb léghűtés is.
-
bálint0520
tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy van nekem egy i7 950 es procim és szeretném tuningolni ugy 4-4,5 GHZ és szeretném megkérdezni hogy ehez elég e egy léghüti és ha igen milyen vagy ehez már víz kell?
Elöre is köszi
-
Dyno
veterán
Sziasztok.
i5 750-re keresek hűtőt, nem halaszthatom tovább mert a gyárival 70°C-os terheléssel a legmelegebb mag, most vajon ez sok?
Ilyen lapom van, csak a bordák miatt linkelem.
Ramom value kongston van, olyan magas mint a a ram rögzítő pöcög, tehát ő nem lehet útba.Mindenkép csavaros megoldást keresnék, pattintósat semmiképpen.
Amiket néztem:
Noctua U9B SE2
Noctua C12P SE14, nem valami olcsóak, kicsit bánt, a kisebbikre annyira nem sajnálnám, mert sok midnen jár hozzá, alapból a két venti 6K lenne külön plusz a hűtőpaszta 1,5K.CPU-n nincs tuning csak turbo boost, tehát 2,8GHz-en megy, egyenlőre nem húznám tovább mert így is VGA limitem van, később amikor lesz új kártyám, mondjuk 3,4-3,6GHz környékére húznám, de mindenkép alacsony fesszel.
Előre is köszönöm, elnézést ha hosszúra sikeredett.
-
Milka 78
nagyúr
Az Alpenföhn Matterhorn-t csak elforgatva(lentről felfelé fúj) lehet AMD-re felrakni,mint a Brockentt?
-
Krisinto
őstag
válasz
Laraxior #22282 üzenetére
Nekem van Norwandom, bár nem rev.b
Én cseréltem rajta a gyárit, mert nem tetszett a fény, de nekem tökéletesen megfelel a Norwand.
egy B25-ös Phenomot hajt, min fordulaton, szóval max 800-900 rpm, de max-re sosem volt feltekerve a Coolink.
Gyári ventije is jó, szóval döntsd el te. Én tapasztalatból a Norwandra szavazok.(#22283) Bunken:
PWM-es.
Alpenföhn Wing boost venti van rajta. -
Laraxior
titán
21ezer forint itt nálunk a Noctua 14-es.
Matterhorn vs Nordwand revB?
Bár az elsőn 6 hőcső van,de a másodikon,meg közvetlenül érintkezik a processzorral az 5 hőcső,ami elég sokat jelenthet nem?
-
dfdfdf
őstag
válasz
Bunken #22279 üzenetére
Matterhorn az itthon kapható 2ik legjobb CPU hűtés amit itthon megkapsz.
Méret/ hűtésteljesítményben azt hiszem best kategória persze a csúcskategóriában.
Ami nála jobb az kiba nagy cucc
Link tök jó lett a wing boost széria promoképje
Itt fórumon merlinclub tagtól vehetsz ö futtatja a merlinhardver.hu webshopot is.
Magyarországon ö az egyetlen hivatalos eladója a márkának.
N620 is jó hűtés teszt róla de 2 ventivel ami 2-7 fokkal is jobb eredményt jelenthet
De lehet még kapni valahol? ha jól tudom már nem gyártják... -
Bunken
tag
válasz
dfdfdf #22272 üzenetére
Köszi a tippeket. De a Matterhorn-ról nem nagyon találtam a Google-ban semmit a True Rev. C-ről meg találtam több félét is.
Én igazából a CM Hyper N620-ra gondoltam először. Ahogy most jobban megfigyelgettem a CM honlapján a méreteket meg a képeket, a borda kb olyan széles mint maga a CPU és ezt figyelembe véve és a képen szemre a gyári hűtőt eltávolítva és az N620-at a helyére téve talán éppen befér.
Ha gondolod nézd meg, kíváncsi lennék a véleményedre (másokéra is ha olvassák a hsz-emet)
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6001&category_id=3566 -
MontyCrew
senior tag
Üdv, Úgy tervezem az s775ről átváltok a 1156os foglalatra, de a kérdésem az lenne, hogy ez mennyiben tér el a 775-től? Meg lehet oldani, hogy rámenjen? mer még lenne egy vízhűtő blokk is amit majd rá kellene varázsolni. Megoldható?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gerisz #22271 üzenetére
hopp, a lapja tudott mérni fogyasztást, erre voltam kíváncsi.
első teszt, 80W, 63fok, az kicsit magas, de lowflow ventivel reális.
második teszt, 103W, 72fok, az még mindig magas,
harmadik teszt: 120Wnál kifogyott volna? az nem létezik.x58as giga lapok áramátfolyásmérőjét nem ismerem, de p35ön egész pontos a rendszer, többek megerőstése szerint (én is kontrolláltam fogyasztásmérővel, kb stimmelt). aztán egészet megnézem holnap vizsga után
feszemelés tudom nagyon sokat dob, de azért nem kéne majdnem tripláznia a deltaTt (30ról 80ra?). panaszokat a nem szerelhetőségről aláírom. ami még fura: a bordának nem szabadna forrónak lennie. nálam még 3.6os menetekkor se langyosodott be. egy időben furcsáltam is, hogy biztos gyenge a hőátadás, de amikor passzívan teszteltem mindkét borda rendesen átmelegedett, szóval nem a hőátadás volt a bajos. viszont aktív üzemben nálam sose volt még langyos se a teteje, még ha a proci 70fok körül volt, akkor se. viszont ha meleg a borda, akkor a talp kizárható.
emiatt nehezen hiszem:
Papst 4412F/GL ventivel mérve. 25 fok volt szobában. 1600rpm, 94m3/h. q6600g0 3600@1.47, asztalon mérve.ugyanez, házban, 3.0@1.200, 19fok
más, ház kitömése bordával tényleg nehéz lesz, nekem az Obsidianhoz hasonló méretű Cosmost ennyire sikerült (procin IFX14+IFX10, vgan HR03GT):
-
dfdfdf
őstag
válasz
Bunken #22270 üzenetére
Hali
Ha az ár mind1 Matterhornra egy slipstream vagy a ventit hátra teszed fel
Ahogy nézem nálam csak az egyes slotot fogja fel a venti így egy kisebb ventivel az első 2 slot is szabad lesz.
Ha hátra teszed fel hogy szívja se romlik csak 1 2 fokkal a hűtése.Esetleg True revC de az is olyasmi a mint a matti méretben.
-
Gerisz
addikt
válasz
proci985 #22269 üzenetére
A videót hallgasd meg abban minden benne van. A Thermalright sem akarta elhinni.
Adtak neki még egy bordát, hogy teszteljen újra.
Itt minden áron a győzelem volt a fontos. De el is mondja a srác, hogy szerelhetőségre és ha mindent figyelembe veszel a Noctua a nyerő, hiába drágább mint a TR.
Én imádom a TR hűtőket a VRM-R4-em is a gyárból jött Armandtól mert sehol nem tudtam beszerezni, ha jó lenne meg lehetne kapni itthon számlával, már régen megvettem volna a HR-02-t és a Silver Arrow-t is, majd lenne vele valami.
Én úgy látom, hogy pont az a kevés anyag hiányzik belőle amivel több van a Noctua-ban.
Mondja, hogy forró a borda, tökéletesen átveszi a hőt, egyszerűen nem tudja mindet átvenni a 0,1V+ ennyivel többet dobott rajta. A noctua is 73-ról ment fel 88-ra. Nagyon sokat jelent.A Noctua 160mm
Laraxior: Azt a házat nehéz lesz telerakni bordával.
Az enyém sincs "tele"
Majd figyelem mit alkotsz. -
Bunken
tag
Sziasztok.
Egy olyan kérésem lenne, hogy egy nagyobb hűtőt szeretnék a procimra ami nevezetesen egy AMD Phenom II X2 555 BE. , ami unlock-olva lett szóval már X4 B55 BE.
Erre milyen hűtőt tudnátok ajánlani? A fő szempont, hogy minél halkabb legyen, az ár annyira nem számít (majd a tanácsok után eldöntöm az árat magamnak ti nem foglalkozzatok az árral a lehető legjobbat szeretném), később tuning is szóba fog jönni úgy 4 GHz-ig. A hardvereket az aláírásomban láthatjátok.
A méretbeli kritériumok a következőek lennének képekben:
A memóriafoglalat a processzor hűtőbordájától mérve 1,9 cm:
A memória magassága a foglalattól mérve 5 cm:
A memória a processzor hűtőbordájától 1,7 cm:
Nos szeretném az összes memóriámat használni, szóval így kérnék ötleteket tőletek. Az nem baj ha belóg a memória modulok fölé.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gerisz #22266 üzenetére
hm, az OC3D teszt fura, mintha hirtelen valami szűk keresztmetszetté válna, na de ilyen hirtelen? főleg, hogy elvileg a szűk csak a levegő lehet, az pedig végig fix. frostytechs cikk alapján lehet, hogy a talpa ennek se volt tökéletes...
utólagos polírt ahogy látom pár helyen vállalnak, csak az se tökéletes, ld lejjebb. a talpat kell nézni. egyébként semmivel nem hűt rosszabbul, csak nem szép. emiatt szokták a talpakat nikkelezni, a réz hajlamos beszíneződni.
viszont, ha a talpa még mindig problémás, akkor Noctua, beszerezni is egyszerűbb, utólagos szívás sincs a talpazat miatt.
hm, Noctua 162 vagy 158mm? ifxről két adat is volt.
-
Henk
veterán
válasz
Laraxior #22259 üzenetére
Semennyire. Bár tesztek nincsenek róla, de ez egy közepes méretű borda ahol a hőleadó felületet még le is csökkentették a háromszög alak miatt és megtoldották egy hangos ventivel. Ezzel is csak több hűtője lett a Zalman-nak és nem jobb.
Ha nem számít a méret, hang és pénz akkor egy D14-et vegyél azt könnyű beszerezni és az 1-2 fok ide vagy oda már nem mérvadó, legfeljebb variálsz a ventikkel, teszel rá erősebbet. Ha ez sem elég akkor marad a komoly vizezés. -
Gerisz
addikt
válasz
Laraxior #22258 üzenetére
A Silver Arrow-t néztem mostanában, mert az el lehet fordítani AMD-n a Noctuát pedig nem, de az OC3D tesztjén magas feszen elbukott a Silver Arrow. A másik a HR-02 az pedig gyengébb.
Miért cseréled le a vizet?
proci985:
A Noctua 1mm-el alacsonyabb mint az IFX-14, de nekem még a 3-as plexi is elfért és még van hely. Nem tudom benyomni a hűtőig a plexit. -
dfdfdf
őstag
HAsonl procim(b55 és gyenge eresztés) van Matterhorn van rajta 3,6on megy sok fesszel és hűs a kicsikém
és persze elég "kicsi" a legkisebb csúcskategóriás hűtő és a ventije is nagyon jó szerintem és persze különleges
Csak a házadba férjen be mert nekem a TT M5 be éppenhogy belefér 0.5 cm van a plexi és a hűtő teteje között.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dfdfdf #22261 üzenetére
jó kérdés, TRt importáló boltokat kell megnézni (alapvetően sose volt egyszerű beszerezni a hűtőiket, 20k fölötti léghűtőkért meg gondolom nem tolonganak amúgy sem a tulajok). itt svédeknél legalább nyolc helyen van -gyors körbenézés után-, kb D14 árban.
Wikoo: fetek és amiatt, hogy a lapon csak 4pines csati van a procinak kb 140Wig mehetsz el biztonságosan fogyasztás szempontjából.
-
Wikoo
aktív tag
sziasztok
van egy phenom II x4 955 be ( 125w ) os procim.
Szeretnék valamilyen izmos coolert venni rá,
1kg nál ne legyen nehezebb, ha felhúzom 3.6-3.8 ghz ra a procit akkor se menyen fel 55 fok fölé és ezt még halkan is tegye ( max 1500-2000 res fordulatszámon ).
Asus M3A78-EM lapra lenne a hűtő.
várom a segítségeteket -
dfdfdf
őstag
válasz
Laraxior #22259 üzenetére
Ránézésre nem túl tökéletes kialakítás zajos lehet szerintem. 350W ezt kicsit túlzásnak érzem. Teszteket még nem találtam róla pedig keresgéltem.
Amit itthon könnyen beszerezhetsz Noctua NH-D14 ami szinte a legjobb.
ettől gyengébbek vannak picit csak. pofás lehet egy copper ninja is szerintem
Matti se csúnya vagy egy Trueupd:
proci985
A multkor nem volt elérhető sehol az országban az arrow már van? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #22258 üzenetére
Noctua már csak a második, a Thermalright Arrow átvette a vezetést kéttornyosok között. átlagban 1 fokkal jobb, de jobb
(gyakorlatilag IFX14 ráncfelvarrás jobb talpazattal és immáron már nem tűzformájú élekkel, 2-3 fokkal jobb az elődjénél).
zavar a zaj: a Mega 1600rpmes ventiktől jobb, az Arrow 1300 alatt, 1300on kb egyformán teljesítenek. mondjuk a különbség 1-2 fok, de ha a legjobb kell...
passzív üzem: 800g körüli tömeg miatt alapórajelen alulfeszelve menne a dolog, házon kívül (tehát légmozgás nélkül) is. legalábbis nálam a q6600g0t 1.020Vn az Arrow elődje elbírta (viszont fel van polírozva az enyém, szóval hasonlóan kéne az utódnak is mennie). csak éppen a lamellasűrűség miatt ezeket nem arra találták ki, arra pl ott a Thermalright HR02.
méretre ezek 163 mm magasak, mondjuk az Obsidianba be kell férniük
de pl a CM690ben két mm volt a ház széle és az IFX14 között.
amire számítani lehet hűtési szempontból: 175Wos procifogyasztás (lapról mérve, tehát kb ténylegesen ennyi hő megy ki) mellett 23 fokos szobában éppen alatta lesz a kupak a 71-73fokos ajánlott határnak, egy darab 1600/2000rpmes ventivel.
"Zalman CNPS11X Extreme
tudom hogy ez új cucc,de ez mennyire valós a 350W?"
pár gyártó nekiállt ki tud nagyobbat mondani versenyt játszani. semennyire. 350-400Wot kb egy LN pot tud elvezetni.
vagy a konnektorból mérték, vagy a teljes gépre értették a 350Wos fogyasztást. de komolyan, egy 600gs (ventistül) hűtőnek jó, ha 125-140Wot el tud vezetni egy 2800as ventivel. -
Laraxior
titán
Zalman CNPS11X Extreme
tudom hogy ez új cucc,de ez mennyire valós a 350W? -
Flopper
csendes tag
sziasztok,
ASRock 770 Extreme 3 lap és AMD Phenom II X4 955 mellé milyen hütöt ajánlanátok
(1600*1200-on játszom de nem hardcore játékokat, pl. autós,labdajáték)
-Coolermaster TX3-at vagy AC Freezer 7-et ajánlott az egyik spanom
(a későbbiekben tuningolást nem tervezek)köszi elöre is
-
Laraxior
titán
nah pont ez érdekel engem is.
Melyik a legerősebb jelenleg beszerezhető LGA1366-ra felfogatható hűtő?
Zaj nem számít,csak a teljesítmény.Ár sem...csak a teljesítmény
legjobb lenne ha csilli-villi lenne..króm előnyben -
-
malaati
csendes tag
sziasztok
mennyi egy cpu biztonságos hőmérséklet-tartománya?
ha pl. játszik rajta az ember, akkor a 45°C az már sok?köszi a válaszokat.
-
szepsy
senior tag
válasz
Neil Watts #22240 üzenetére
Hol láttad?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Terminator17 #22238 üzenetére
Jah, bocs, én a jobbakat a NV 120-ra írtam nem a z600-ra, ez esetben visszavonom.
-
Gerisz
addikt
válasz
Ebben a 12K kategóriában semmi nincs ami jobb lenne.
A Z600 qrva jó lett az árához képest. (én még 10k-ért vettem Öcsémnek)
A csúcsok között érdemes keresgetni ha azt cserélni akarod és nem 1-2°C eltérésre vágysz. (nem a Ninja és társai között) -
Recon666
Közösségépítő
válasz
Minek 2 hűtő rá? 12 körül van a Scythe Ninja 2 ,de ha nagyon kell szerelhető rá 2 venti is, bár kétlem, hogy kellene, kicsivel többért ott van a Scythe Mugen2 és az Akasa Venom is, mind a 2 őre szerelhető 2-ik ventilátor is.
-
BK87
senior tag
22222-re valaki?
-
-
szepsy
senior tag
válasz
Neil Watts #22231 üzenetére
Én Ninja 3-mat az tuti, meg is rendelem
Szvsz freezer 64 elég neked, tuning meddig menne?
Nekem 4 GHz, +150mv, 63 fokig is felmegy freezerrel, az már sokkAMD foglalatnál ki kell vennem a lapot, hogy rátegyem a ninja 3-mat?
Nem probléma csak kérdezem. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
Terminator17 #22234 üzenetére
Az árához képest nem elég jó, 12k-ért van jobb is, ráadásul az új foglalatokba nem is jó és nem is nagyon lehet kapni.
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!Thor's Hammer S126384 nevű hűtőt(+12cm coolik venti) teljesítményben,hová tennétek a Mugen 2 és a Yasha-ához képest?
-
van egy xigmatek hdt-s1283 hűtőm, de nem lelem a dobozát.
eddig s775 platformom volt, most lehet vennék am3-at, szóval kellene másik lefogató: lehet csak ilyen lefogatót venni ehhez?
ksöz -
Terminator17
senior tag
és ehez mit szóltok ?
Zerotherm NV 120
tesztek alapján egészjó.... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nordwand a legerősebb az összes körzül. Viszont ha igazán halkat szeretnél akkor Ninja-t vegyél.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Az első nem egy kategória a másik 3-al, a másik 3 mindegyik jő hűtő, itt már attól függ menyit szánsz rá.
-
-
Gerisz
addikt
válasz
Neil Watts #22226 üzenetére
Semmi baja nem lesz.
Még a lapot is megfoghatod a hűtőnél fogva és nyugodtan lóbálhatod.
Azokat a ramokat amik most vannak ( A DDR2-es Kingstonban ugye nincs magas bordás) simán elfér bármelyik hűtő alatt.
De ha a Ninja 3 lesz a befutó akkor annak tudod tenni úgy is, hogy lentről felfelé fújjon.(Vagy a Mugen 2 teljesen mindegy amelyik tetszik)
A 212 egy kategóriával alattuk van.Recon666: A Matterhorn-ról itt ódákat zengtek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Neil Watts #22226 üzenetére
Azért a Hyper 212 meg a Mugen/Ninja kb egy napon sem említhetőek. Nagyon nem egy kategória.
Súlytól nem kell félni, ami nagyobb súlyú (Mugen, Ninja) azokhoz adnak hátlapi merevítést és az tartja a súlyt nem a lap. -
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok.
Kinéztem magamnak egy Alpenföhn Matterhorn hűtőt az I5 760 mellé, eddig egy Akasa Venom volt a cél, de most rászánom magma az Alpenföhn-re, olvastam, hogy elég jó hűtő, de ha van valakinek tapasztalata vele, azt szívesen fogadom. -
-
Gerisz
addikt
válasz
Terminator17 #22224 üzenetére
Az jó,öcsémnek is az van, csak már sajnos nem lehet kapni.
core2: Nem kell mindenhol, de a "jobbaknál" igen.
-
Terminator17
senior tag
nekem cm hyper z600 van és elég vadul teljesít
-
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Melyik hűtőt vennétek a kettő közül:
[link]
[link]
Egy ilyen házba lenne: [link] felépítése megegyezik az xigmatek asgard-dal, 185 mm széles. Én az akasa felé hajlok, mert az csak 154 mm magas. Méregettem a házat, a 159 mm magas thermaltake, valószínűleg éppen beférne, de nem 100%. Az akasa 2 euroval drágább lenne. Előre is köszi a segítséget. -
Torry
addikt
Egy AC Freezer 64 Pro, mit szól phenom II x4 tuninghoz?
Vagy inkább feljebb keresgéljek? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Neil Watts #22219 üzenetére
Volt aki már túlélte...
-
válasz
Neil Watts #22218 üzenetére
Auuuuuuu. a CM 212+-hoz szet kell szedni a lapomat? Auuuu... Le kell szedni a rogzitokeretet?
Nem veszelyes ez?
U.i.: A Freezerhez is :/
-
-
szepsy
senior tag
válasz
Neil Watts #22211 üzenetére
Szvsz Freezer 64 pro ami nekem is van
És eladóvá vállikha megveszem a Scythe Ninja 3-mat, mert ennél maradok.
-
válasz
gera021 #22215 üzenetére
Irj valamelyik bazarosnak, szvsz ok mindent be tudnak szerezni
Erre valaki? -
gera021
aktív tag
válasz
Neil Watts #22213 üzenetére
és meik a legjobb cm hütö? cm fan vagyok és csak azt a márkát akarom venni...
-
-
gera021
aktív tag
sziasztok
melyik a jobb?
CM Hyper 212 Plus
CM Vortex Pluskettö között vacilálok..., i7-es 930, minimális tuning...
-
Sziasztok!
Lenne egy keresem, remelem tudtok segiteni!
Kene nekem egy uj procihuto, mivel a gyari hangos egy "picit", akarhogy is szepitem, de szepen teszi a dolgat ettol fuggetlenulSzoval:
A lap egy Gigabyte GA-MA770-UD3, a processzor pedig egy AMD Phenom II X4 955 alapon.
Elvarasaim:
- A leheto leghalkabb legyen
- de megis hutson jol
- ferjen el ezen a lapon, ugy, hogy az osszes RAM slotot tudjam hasznalni.KEP: Ez lenne az.
Mit ajanlotok max 12k-ig?
Ez a maximum, de jo lenne kevesebbol, mondjuk a felebol
Udv. core2
-
szepsy
senior tag
Melyikkel lehetne még egy kis kakaót kihozni belőle, vagy ez a vége?:S
4 GHz megy, +feszt már nem tudok adni :S -
csucsbicep
nagyúr
Hali!
955BE-t szeretnék húzni és kéne egy halk, hatékony hűtő. Tudnátok vmit ajánlani, ami viszonylag pénztárcabarát?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gerisz #22206 üzenetére
Csavaros tehát lehet játszani de még enm próbáltam, mert tökig meghúzva sem tart elég feszesen. Kéne egy alátét alá hogy igazán f@sza legyen.
Amúgy a talptól is függ mi a jobb (rászorítva vagy sem). Ha domború akkor rá kell húzni erősen, ha sík akkor nem kell annyira. Ha homorú az gáz, mert azzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Illetve de: csiszolni kell.
Pff... akkor off-os a H70.
-
Gerisz
addikt
Ha a legolcsóbb boltokat is nézzük 4000-el drágább a H70 mint a Noctua.
Azt lehet tudni, hogy mennyit számít hogy lazábban van a procin a borda vagy rászorítva csutkára? Neked a Thermalright-ot is lehet állítani igaz? Azzal nézted, mert engem idegesít, hogy tesztekben elviszi passzívan az i7-et az NH-D14 (igaz egy teszt erejéig és az jobban bírja a hőt) De nekem böngészésen kívül semmit. Elindítottam az MW2-t, míg betöltött OK, de amint indul a játék meghal.
-
Gerisz
addikt
válasz
szepsy #22203 üzenetére
Én nézegettem most, és sajnos nem teljesít jobban mint az NH-D14-em, még hangban is erősebb és még drágább is, de ha neked ha nem fér el ilyen nagy borda, akkor szóba jöhet.
Láttam most olyat belőle fórumon, hogy tripla radi van rászerelve. De van aki két 12-est tesz rá. Mondjuk mire átalakítod annyi mint a "rendes" vízhűtés és az azért jobb. -
szepsy
senior tag
Corsair h70-ről vélemény, tapsztalat?
Ezen gondolkodom ninja 3 helyett és még később is jó lessz, nagyobb procira. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
jolmegmondom #22200 üzenetére
Ha igazából elég lenne egy CM Hyper 212+. Igaz nem a leghalkabb hűtők közül való, de gyárinál halkabb és bőven meghűt egy i3-asat még tuningolva is.
Ház méret azért nem mindegy, csak akkor vedd meg, ha biztos vagy benne hogy befér.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bestbuy játékok
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest