Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yo-Da
csendes tag
Tudna valaki ajánlani 1U szerverházba procihűtőt? lehetőleg olyat aminek nem a tetejére kell rakni a ventilátort, hanem lehet oldalról is hűteni... Rézből lenne a legjobb LGA775-ös laphoz
-
ANT
őstag
válasz
Bagira01 #187 üzenetére
A Ninja ''böhöm nagyságához'' annyit azért hozzátennék, hogy a hűtőnek közel van a súlypontja az alaplaphoz, szóval nem olyan rémisztő, mint amilyennek képeken látszik. Ha megnézed pl. a #195-be linkelt képet, jól látszik a réztalp+hőcsövek, felette a borda. Na, ezek a súlyosabb alkatrészek, azokon meg a lamellák sokasága, amiknek a tömege pics@füst! Nálam a Ninján van egy 12-es venti 8--->12 adapterrel, 8-as átmérőjű fanduct-tal, és meg se kottyan a 478-as tartókeretnek.
-
tothbe
addikt
válasz
Memphysto #193 üzenetére
Halihó, már többen is irták neked, de úgy látom nem esett le. A Hyper TX az csak LGA775-re és AMD-re létezik, a te Prescott-od pedig socket478-as, amire így nem jó.
Arra vagy a Scythe vagy pl. egy AC Super Silent 4 [link] lesz a megoldás. Freezer4 lenne a legjobb, de azt már nagyon nehéz, mondhatni lehetetlen beszerezni.
Vagy a Thermaltake Big Typhoon mellé is adnak 478-as rögzitöt, csak az sem olcsó. -
szandisas
őstag
lenne egy érdekel kérdésem:
van a Zalman CNPS 7000 AlCu cooler. az oldalukon az van írva, hogy nem jó a pentium D procikra... de miért nem ? meg tudná nekem ezt mondani valaki?
az oldal: [link] -
subaruwrc
félisten
nemrég vettem egy infinityt és megkell hogy mondjam kicsit többre számítottam...3.2ghz fölött nem bírja 70fok alatt tartani a procimat orthos alatt és ez egy kicsit zavar.az mennyit számíthat h nincs megmoddolva vagyis még a gyári intel pöckök ,,szorítják''
a csavarozás sokat számíthat?
-
Memphysto
tag
Szeriszem én a Hyper TX-re szavazok! Egyrészt az ára másrészt hogy elég meggyőzően vitte a tesztekben a Intel Pentium D 830-at, és az jobban melegszik mint a aima p4 esem! A kompatibilitás nem gond, csak ebbe a gépbe lesz, és gépcsere se nagyon lesz néhány éven belül!
-
Daert
őstag
válasz
Bagira01 #189 üzenetére
Szia!
Azért töredékének nem nevezném a TX árát a Ninjához viszonyítva.Persze ha boltban veszed akkor igen,de érdemes a PH-n nézelődni.
Egész biztos hogy a TX is jól hűt,de az csak 775-re való vagy AM2-re.Nekem az is számított hogy mindegyik platformhoz tudjam használni,de természetesen ez szubjektív.
Viszont akinek a TX tetszik,biztos nem fog benne csalódni! -
Memphysto
tag
-
Rakeem
aktív tag
Üdv!
Figyi az aláírásomban leírt konfig a tegnapi nappal bezárólag cirka 270 000 HUF formájában fájt nekem. A CPU-coolert pedig már megvettem. Nem szándékozom most egy darabig költeni rá. Húzni nem fogom, és ha terhelve 65fokos lesz akkor sem fog lefelé görbülni a szám. lényeg hogy 65 legyen majd maximum.
a házam meg hát qrw@ nagy! csak a lapom kicsi. ez a közepes zalmi is épp befért.
[Szerkesztve] -
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
Na sikerült felokosítanom a lapra a Zalmi hűtőmet. (Zalmi CNP S7000B-CU)
Hát...
Most mondjam azt hogy félelmeim alaptalanok voltak? !PONT! befért.
Sőt úgy néz ki még a chip-set hűtőbordáit is el tudja látni egy kis
jótékony hatású friss levegővel, hiszen 2-3 miliméterre van tőlük a zalmi...
A fordulatszám szabályzója pedig hibátlan...
Sajnos még nem állt módomban hőfoktesztnek alávetni a procit.
A bios stabil 44 fokot ír rá, 1/4 zalmi sebesség mellett... de ugye ez az adat egy
extra light terhlés hőfoka... -
Bagira01
veterán
Na megvan a cm hyper tx-m. Hát ez bazi nagy. Igaz még proci nincs hozzá de első ránézésre elég jónak tűnik.
-
Memphysto
tag
Sziasztok!
Van egy intel p4 prescott 3.0 ghz-s és elég gyengécske a gyári hűtése, pillanatok alatt felmegy 71-74 C-ig, és még nem is 100%-os terhelés mellett. Milyen hűtőt ajánlotok rá?
[Szerkesztve] -
Flagstaff2
senior tag
Arctic Cooling Freezer64pro el kel férjen,ráadásul pont a chipsethűtő passzív bordája felé is lehel némi friss levegőt (az alsó 3 lamella lefelé van hajlítva egy kicsit) és a gyári műanyagkeretre egyszerűen felszerelhető. Nekem is ilyen coolerem van és hó végén kapok pont olyan lapot garis cserébe mint ami neked van.
A Zalman 7700Cu-t alázza amúgy a Freezer64pro,árban,teljesítményben egyaránt.
-
tlac
nagyúr
válasz
CriticalHit #170 üzenetére
a retail hsf az a gyári hűtő?
kevésnek tűnik a hőmérséklet -
Calibos
addikt
válasz
Armando_19 #160 üzenetére
Az Asus mint ha jobb lenne?!
-
slayer006
addikt
válasz
CriticalHit #170 üzenetére
TR U E: 43C
-
CriticalHit
addikt
válasz
Armando_19 #169 üzenetére
3,73-ra húzott X6800-al:
Ninja: 55C
Tuniq: 47C
TR U: 48C
TR U E: 42C
[link] -
Armando_19
őstag
válasz
tomjankins #168 üzenetére
Ezt választ szerintem. Nincs durvább léghűtés Scythe-nál.. Ha nem vizem lenne, tuti ez csücsülni a prockómon!
-
tomjankins
csendes tag
válasz
Armando_19 #167 üzenetére
Scythe Ninja, elég brutálisan néz ki olvasgattam a méreteit, hát nem aprózták el azt tuti, biztos megcsuszott a tervező keze az asztalon azért lett ilyen nagy.
-
Armando_19
őstag
válasz
tomjankins #166 üzenetére
Volt szerencsém egy teszt erejéig csodálni egy QX6700 proci zalman 9700-al. 1.45 feszel ment 3400 körül, és bírta. De Scythe jobb.
-
tomjankins
csendes tag
ZALMAN jön be valamiért, most is az van a gépemben, és tökéletesen végzi a dolgát, a VGA-n is meg a CPU-n is(AMD Athlon x2 4400+@5200+). A NINJA és a BIG TYPHON sem tünik rossznak.
Egy ANTEC 900 (nine hundred) elől hátul hütőventi a procin pedig egy ZALMAN CNPS9700NT, szerintetek menne 3,2-ig egy Q6600? -
BPFeri
senior tag
válasz
tomjankins #163 üzenetére
Ha olyan CPU hűtőt szeretnél ami ''ODA'' is fúj ( NB és RAM környékére ) akkor keress olyat amin vizszintesen áll a hatalmas 12cm -s venti pld. Thermaltake Big Typhon, SCYTHE Andy Samurai , Thermalright SI-xx stb.)
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
tomjankins #163 üzenetére
Annak a területnek az a lények, hogy légmozgás legyen. Nincs szüksége intenzív hűtésre. Amennyi levegőt megmozgatna az a 12Cmes venti, az bőven sok is lenne oda.
Bionic: nagyon korrekt ár annyiért!egy kisebb vízhűtés teljesítményével ér fel kb!
-
tomjankins
csendes tag
És ez megfelelően hűti a proci körüli részt is? Meg hallottam olyanról is hogy erre két ventit lehet rakni. hogyan?
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Armando_19 #160 üzenetére
Csak szólok, hogy itt: [link] 8.2k a Nindzsa.
-
Armando_19
őstag
válasz
tomjankins #151 üzenetére
Durva proci, durva hűtés: Egyértelműen Scythe Ninja!Minden Hűtési tesztet megnyert. Kicsit borsos ár a 10K, de ilyen proci mellett ha tuningolni is szeretnéd, nem tétel.
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
ASUS A8N32 SLI DELUXE alaplapom van.
Hűtést vhogy nem nagyon találok hozzá.
A ''felfogató keret'' ami a proci körül van az ugye 2 lukas.
És én ettől a falra mászok A városban egy boltban sem tudtak adni hűtőt..
Most rendeltem egy Zalmi CNP S7000B-CU hűtőt (állítólag 4 vagy 5 keretet adnak hozzá)
Félek nem válik be mert a chip-set hűtőbordája igen csak közel van a procihoz.
És ez a Zalmi meg majd akkora mint a 2 tenyerem együtt. (állítólag)
már lassan 2 hónapja hogy szépen alkatrészről alkatrészre vadászom össze a gépemet.
Már csak egy rohadt CPU-hűtő hiányzik. Úgy voltam vele ráér...
Rá kellett jönnöm hogy bizony nem! :S
Pedig az elmúlt 2 hónap azért mégis csak szép idő... És már rohadtul össze szeretném rakni a gépem. Jövő hétre még szabit is vettem ki hogy nyúzhassam.
Lehet beszívok és akkor csak jövő hét közepe fele lesz meg a hűtő...
Akkor asszem megőrülök... Ezért vártam ennyit + a szabi is??? :S
Előre is köszi a segítséget. -
kerjani
aktív tag
Itt a Hyper TX topikja:
[link]
Nemrég volt itt téma a Freezer vs Hyper TX kérdés. -
Calibos
addikt
válasz
PirosHello #150 üzenetére
Tudomásom szerint hyperTX -nek jobb a teljesítménye. Nézegettem teszteket és bizony jobban szerepelt.
Freezer, a HyperTX megjelenése előtt volt nagy sláger, vagy rosszul tudom? -
@Mézga@
csendes tag
Artic Cooling Freezer 64 Pro szerintem is nagyon jó kis hűtés!
Ólcso is meg hatékony is!Annak idején a HT-101-es Aerocool egy kész vagyon volt
Nekem az everest azt irja hogy magonként 27 és 29 fokos a cpu
Azért ez elléggé az elfogadható kategória -
CriticalHit
addikt
válasz
tomjankins #151 üzenetére
-ThermalRight Ultra-120 Extreme
-ThermalRight Ultra-120
-Sunbeam Tuniq Tower-120
-Enzotech Ultra-X
-Asus Silent Square Pro -
doxa
tag
válasz
kecskésádi #149 üzenetére
nekem Asus P5P800SE lapban D930@266*15 +0,1V és a beállítható célhőfok alja 65C... a max mek 90C
szal szerintem 65C nyugodtan lehet, bár nem vok szaki
nekem is csak proccon van hűtő Asus VR GUARD [link] de a táp hangosabb, igaz nem vok vájtfülű sem....ha má lap asus legyen ez is csak azé
''freezer pro 7, vagy freezer7 vagy mi''nél jobbat és csendesebbet csak 10k fölött kapsz, ha neked megéri választék van bőven, itt is voltak tesztek [link] [link] -
tomjankins
csendes tag
Sziasztok!
LGA775 foglalatra szeretnék egy olyan hűtőt, amivel sokat kilehet hozni a (Q6600) processzorból. Mit ajánlanátok? Esetleg akinek van ilyen processzora és tapasztalata ezzel kapcsolatban, írja meg milyen hűtővel mit ért el.
Előre is köszi mindenkinek.
[Szerkesztve] -
kecskésádi
csendes tag
Sziasztok.
Van egy 2,8-as P4-es LGA 775-ös proci egy asrock alaplapon. a gyári cpu hűtőt kihajigáltam, mert nem lehetett megmaradni mellette, most már egy éve egy freezer pro 7, vagy freezer7 vagy mi teljesít szolgálatot. Az alaplapon a hűtést vissza lehet venni egy cél-hőfok megadásával, ha ezalatt van a proci, akkor 85%-ra letekeri a fordulatszámot. Az elmúlt évben tegnap esett meg először, hogy az általam megadott (legalacsonyabban megadható) 50 celsiust átlépte a proci, így begyorsult a hűtő. Két kérdés: ez az 50 fok baromi alacsony, szóval nyugodtan vehetem feljebb? Meddig? 50 és 65 fok közé állíthatom.
Másik: azéret küzdök, mert ez jó hűtő lenne, de kezdettől fogva (tehát nem csapágyasodik) van egy elég zavaró motorzaja (a szélzaj nem zavar, annak nincs határozott fekvenciája, ráadásul a tápon kívül ez az egyetlen propeller a házban, passzív az alaplap, a videokártya.) Ki milyen típust ajánlana helyette? Motorzaj és rezonancia-zörejek kerülendők. Nekem nem baj, ha szélzaj van, csak az állandó, konkrét frekvenciát szeretném elkerülni (zenész vagyok, és lukat éget a dobhártyámba egy állandó, egyforma, x Hz-es hang, arra a frekvenciára szinte ''megsüketülök'')
Előre is köszönet a tippekért. -
schumi62
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék ,hogy milyen hűtőt lehet feltenni egy Asus A8N32 SLI Delux lapra ami egy 4200 X2-es procit jól le tudna hűteni.Pontos tipus kellene mert a fiamnak nem tudtak a számtekboltba adni hozzá valót.
Köszi -
Hack3er
őstag
Nekem van egy tippem hogy milyen hűtést vegyetek, ott az aláírásomba a link, nézzétek meg nyugodtan
-
Sztojcsi
tag
válasz
elfelejtette #131 üzenetére
kössz
-
Sztojcsi
tag
Thermalright Ultra 120 Extreme-et hol lehet beszerezni?
Egyszer hallottam hogy valaki a tts-kft-től aki itt fórumozik szokott rendelni? Nem tudjátok ki az? -
Retekegér
MODERÁTOR
Tudtok valami jó S775-ös procihűtőt nem túl drágán? A lényeg, hogy halk legyen, hatékony és ne túl drága. A viszonyításhoz: jelenleg Gigabyte G-Power BL-em van...
-
tiptop
csendes tag
Sziasztok
Én egy kicsit régebbi cuccra keresek hűtőt és ha lehet ne ventilátorosat csak hűtő bordásat. Van egy AMD Athon 2000+ - os procim rajta egy elég nagy bordával és két ventilátorral. Na ezek olyanok mint a MIG-ek, ha beindulnak.
Kérdésem lenne, h a fent vázoltakra létezik-e vmilyen megoldás.
Üdv. -
Sztojcsi
tag
Thermalright ultra 120 extreme elfér asus P5K-n? vagy ne is próbálkozzak?
Erre csak 1 ventit lehet szerelni, vagy lehet mindkét felére? -
flegos
senior tag
Koszi a tippeket, eleg nehezkes dolog ilyen csavart keriteni
-
flegos
senior tag
Udv!
Nem pont ideillo a kerdes, nem tudja valaki hol talalok ventillator rogzito csavart? Siman csavarboltban, vagy ott ne is probalkozzak? -
Calibos
addikt
válasz
[CS]Blade2 #111 üzenetére
google a te barátod
külföldi tesztek is léteznek -
[CS]Blade2
addikt
Jó lenne egy tesz PH!-s a mstani adatok a légről ,és összehasonlitáshoz vizhütést kéne mellégvágni. Gyáriakat!
Amugy meg mindegyik hütő jó amiről beszélnek ált, (kb 5-6 fajta), az ár ami alapján tudsz dönteni, vagy ami külsőre is tesztik.
Ezek a brutál hütők közök nincs max 5°C! Emelett van ameik 5K de van 13K 20K-s is. -
Mauzes
addikt
-
csutkaa
senior tag
Hali!!
melyik proci hűtés legyen szerintetek??
1: ASUS V-60
2: Cooler Master HyperTX
3: ASUS Silent Square
4: ASUS Silent Square Pro
nem tok dönteni...
[Szerkesztve] -
Mauzes
addikt
Üdv!
Közepes teljesítményű C2D-re (mértékletes húzással) keresek CPU-hűtőt. A lényeg (75%-ban a halkság, 25 %-ban a teljesítmény, de alapjában véve a leghalkabb megoldást keresem). Aktív hűtésre gondoltam, de alacsony fordulatszámon hajtva a ventit. (Vízhűtés a szállíthatóság és az ár miatt kiesik.) Amire kíváncsi lennék:
1. Legjobb ár/érték-arányú hűtő
a) gyárilag jár hozzá venti
b) csak borda, ebben az esetben a ventire is kérnék ajánlást
2. Az ár nem számít
a) gyárilag jár hozzá venti
b) csak borda, ebben az esetben a ventire is kérnék ajánlást.
3. A leghalkabb megoldás a fentiek közül.
Előre is köszi (a leghalkabb kulcsszóra nem jött ki semmi a keresőben, bocs, ha már leírtátok...)! -
Hoffer
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy mostanság fogom megvenni a Silent Knight-omat és, hogy kell e valami fontosat tudni a felszerelés során ugy általában? Ha leveszem a gyárit akkor kell e valamit leszedni a prociról vagy csak simán pasztázni és mehet is fel? -
IxSzDé
csendes tag
A Scythe Ninja az passzól erre a lapra: ASUS M2R32-MVP ???
Mert az ASUS honlapján ezt a lapot nem találtam... [link] -
IxSzDé
csendes tag
-
EQMontoya
veterán
válasz
enamessias #93 üzenetére
müvelődj, azaz óvass: [link]
-
enamessias
aktív tag
Ez már hűtő!!!
[link] -
Fransico
tag
Sziasztok
Szeretnék egy halk, de nagy teljesítményű hűtőt X2 5600+-ra
Mit javasoltok? -
tothbe
addikt
válasz
ez_meg_emaz #75 üzenetére
Leginkább az az indok, hogy a Sima 6-osnak már alapon is csúcsteljesítmény kell a 6320-hoz mert nem erre lett kitalálva. Tuning mellett meg pláne. Ez persze nem jelenti, hogy ne vinné el(föleg az általad is vázolt óriási borda miatt), de a venti hangja nekem hosszú távon sok lenne, mig a légszállitás kevés. Esetleg nézz egy nagyobb légszállitású ventit hozzá, ami ugyanolyan hangerön kb. duplaannyit visz és akkor ott vagy ahol a tx-el lennél, csak sajna árban is majdnem ugyanoda jutsz.
-
Dr.Én
veterán
Hali
Szerintetek Pentium D 915 2,8Ghz-es procira tuning szempontjábol megfelelö hütés lenne egy Cooler Master Hyper TXGondolom ez függ attol is hogy a ház mennyire szellözik?Elöl 12cm-es cooler master silent hütö hátul pedig Thermaltake 12cm-es venti van(2000RPM)
Láttam róla 2 tesztett is ott elég jól muzsikált.
Nektek ezen hütövel milyen tapasztalata van?
Elöre is köszi -
ez_meg_emaz
őstag
Azt néztem hogy a légszállitása jobb a tx-nek. De a bordája jobb a hyper 6-nak nem? Végülis full réz 1kg-os borda jobb mint egy réz-alu keverék fél kilos. Aztán lehet tévedek.
Ha jolt mind2 6heatpipeos.
Ha tényleg lekörözi a hyper 6-ot akkor tx-et veszek nem átalakitot. De ha lekörözi akkor vki elmagyarázhatná hogy miért mert a venitje jobb csak, a borda szvsz nem jobb sőt gyengébb. -
Mindless
tag
Köszönöm a helpet
-
tothbe
addikt
válasz
ez_meg_emaz #71 üzenetére
A kérdés inkább az, hogy megéri-e, mert annyira nem drága pl. egy TX-et venni, mint amilyen hangos lesz, ha maxon jár folyamatosan a Hyper6- fölött a venti.
-
-
ez_meg_emaz
őstag
Lehet csöppet költöi kérdés lesz...
Egy simy Hyper 6 -os letud rendesen hűteni egy tuningolt e6320-as procit?
(Átlakitoval megtom oldani ugynézki) -
joshua7
veterán
Ninja revB vagy Hyper TX? 8k vs. 4.7k.
A Ninja mellet erős érv, h minden platformra fölmegy. De ér annyival többet? -
Daert
őstag
Hi!Valszeg elég,de manapság jobb vétel lehet egy hítpájpos hátsó házventivel támogatott hűtő.Ha estleg már megvan a zalmi,vagy nagyon jó áron hozzájuthatsz,akkor fogós a kérdés.A prescottocra is használtak eddig ilyen hűtőket,gond nélkül,amik köztudottan hőerőművek,és melegebbek a duplamagosnál.nem húzva pesze.Remélem valamennyit tudtam segíteni.Keress a topikokban linkelt teszteket ott hőmérsékleti diagrammokat is találsz.
-
Mindless
tag
Sziasztok!
1 kérdésem lenne. A zalman 7700 Cu elég e egy tuningolt e6600asra? Kb hány fokos lesz a proci? -
IxSzDé
csendes tag
Hali!
SCYTHE NINJA PLUS Revision B jobb a SCYTHE Infinity-nél???? -
Ebit
addikt
Egyetértek.
A tesztek során alkalmazott mérések elméletleg bárki számára reprodukálhatónak kell, hogy legyenek/ kivétel a speciális méróeszkózők által szolgáltatott adatok/
A probléma ott van, hogy nagyon sokan hiteles, tárgyilagos alapnak tekintik, és ez alapján választanak terméket. -
memorix
senior tag
Az egyik szakmám szerint műszerész vagyok a másik szerint számítástechnikus...nálunk megtanitották, hogy egy mérés nem mérés az eredményeket átlagolni kell...
Valamint amit a tesztek címén csinálnak az vicc...ha egy picit felpolirozzák a talpat és hőszigetelő gélt is raknak rá már az is eredményezhet 2-3 fok eltérést...nem is beszélve arról hogy ha 5-6 hűtőt néz és reggel kezdi az egyiket mérni a másikat pedig délben mire sor kerü rá úgye nem kell ecsetelnem a szobahőmérséklet közti különbségeket...pláne hogy az elöző teszteknél a P4 -s processzorok rendesen melegítik..
Valamint nem nézték meg a minimális ventilátor és maximális ventilátor teljesítmény mellett sem a hőmérsékleteket...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Notes
senior tag
Core2 Duo E4300-ra az Intel gyári hűtője szerintetek jó véltel? Elég olcsónak találom, és nem akarok ledeket és egyébb izéket, csak hűtsön.
-
Ebit
addikt
Azért memorix 35. sz hsz-ben a teszt menetére vonatlkozóan van, néhány érdekes megállapitás./több megismételhető mérés korrektebb lenne./
-
_balázs_
csendes tag
Sziasztok!
S478-ra tudna valaki ajánlani valami jó hűtőt
Követelmények:
-minnél halkabb annál jobb
-micro atx-es a lap szóval 9-10 cm-nek kell lennie(Zalmi cnps7000,S ninja kilőve....)
-most egy celeron 2,4 van benne később valószínű csere valami prescottra(3,0 Ghz)
-olyan 8-10 k-t szánnék rá
Kösz előre is.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
stultus78
tag
Hali mindenkinek.
Sikerült beszereznem 1 intel core duo 2 e6600-ast,és nem tom milyen léghütőt szerezzek hozzá.
Zalmant, asust, ninját néztem ki.
mit gondoltok?
üdv Zsooti -
werest
csendes tag
Sziasztok!
A P4es 3.4ghz (650) sock. 775 processzorom gyári hűtéssel terhelés nélküli állapotban 55 fokos. Ez elvileg bőven lejjebb vihető és kellene is mert terheléssel könnyedén felugrik 80 fokra. Tudnátok ajánlani 5-7 e forintért minőségi hűtőt odaírva hogy körülbelül mekkora hőmérséklet csökkenést tudna kiváltani? Köszönöm előre is. -
BioNiCMaN
addikt
Ha csak ezek közül lehet választani, akkor ez szerintem fogas kérdés.
Mert:
a V60 nem multi (nem tudom ez nálad mennyire számít), 4 HP de alu témás az egész (2300rpm, 36.5CFM, 630g)
az Arctic Square multi, 4 HP, de dettó alu téma az egész (2300rpm, 36.5CFM, 666g)
a Mine ''csak'' 3 HP-s de egy full rezesbanda jáccik benne. (1,500rpm, 42.69CFM, 560g)
Légszállításra mint az kitűnik a Mine a legjobb (a három közül), köszönhetően a nagyobb ventinek és valszeg halkabb is, mint az ''kérdéses'' Asus-ok, lévén alacsonyabb fordulaton pörög. Arról nem tudok nyilatkozni, hogy mennyit számít a HP és a talp anyaga, illetve a HP-k száma. Részemről így első ránézésre ennyit tudtam elmondani.
Ja és mindehhez hozzáteszem, hogy nem vagyok hozzáértő, csak osztom az eszet és amit leírtam az szigorúan csak az én véleményem.
[Szerkesztve] -
Daert
őstag
Hali!
A hozzáértőktől kérdezném,melyik hűtőt éri meg jobban megvenni?
Asus v60 vs. Scythe Mine vs. Asus Arctic Square
Elsősorban a hűtési teljesítményük érdekelne.
Előre is köszi!!
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
sziasztok.schyte infinity vagy zalman cnps 9500 led? a zalman 9500at az csak inteles de azon van led? tud valaki infinityt olcsón?
-
sanyixXx
senior tag
hali
procihűtőt vennék és nem tudom melyik kéne:
ac freezer 64 pro vagy thermaltake blue orb 2? a blue orb első sorban a világítás miatt jön szóba
vagy van más hasonlóan hatékony világítós venti, mint a freezer pro?
köszi -
BioNiCMaN
addikt
Igazán nem aggódtam.
Van egy AC 8cm-s ventim, egy kanyi hangja sincs és nagyon okosak azok a kis gumi izék, amik az egészet összefogják. 64 Pro-val is szemezgettem még az Opteronos korszakomban, csak aztán úgy döntöttem, hogy univerzális hűtőt veszek, így lett a kaszás nyinnya.Ami alól rövidesen ki is került a ''kis'' Opti.
-
tothbe
addikt
válasz
BioNiCMaN #37 üzenetére
Ne aggódj, én sem vagyok Zalman párti.
De a 8ezres tényleg nagyon eltalált darab. Igaz ugyan, hogy a kényszerüség miatt lett ez a gépbe, mert a méretek nem hagytak nagyon válogatni, de sose legyen nehezebb és rosszabb választásom.
Amúgy ha tehetem, én az AC-t, a HyperTx-et és természetesen a Scythe-ot preferrálom.
[Szerkesztve] -
BioNiCMaN
addikt
& #35 memorix!
Sejtettem, hogy a Zalman tulajoknak nem fog tetszeni amit írok.
Én is voltam Zalman tulaj, most is egy Zalmi hűti a Gigabyte VGA-mat gyárilag, és az a leghangosabb a gépemben...
''Nekem 9500ledes Zalmanom van, és naon meg vagyok elégedve vele. Igaz hangja lehetne kevesebb is de sztem jó vétel volt.''
Ez a hsz különösen tetszett... Tehát lehetne halkabb, de nagyon meg vagy vele elégedve...De azért nem tökéletes, akkor, ugye?
Az én véleményem az, hogy ezek az új (9x00 széria) Zalmik szépek és hangosak, legalábbis ha tényleg használni akarjuk őket arra, amire tervezték őket, ami ugye a hűtés. Arról nem is beszélve, hogy elcsépelt a dizájn is. Mindegyik ugyanúgy néz ki.Ez szigorúan az én véleményem!
#36 tothbe! A 8000-es előtt le a kalappal, komolyan, ahhoz képest, hogy mekkora, nagyon jó! Ja és pozitívum, hogy ez nem ''egyen'' Zalmi, igazán egyedi!Nézegettem én is, de aztán kasza lett belőle (pl. azért, mert nem sokkal volt olcsóbb, mint a Ninja (2-3k)).
Ez alig fér el a házamban, de kurv@ jó!
-
memorix
senior tag
válasz
BioNiCMaN #33 üzenetére
Ez a teszt ne mérvadó és nem használható fel egy komplex döntésre. A linkelt teszt arról szól, hogy egy adott fordulat mellett 1-2 fok különbbségek vannak egy jól fütő P4-s
CPU-l. A fenti kérdésben szereplő C2D processzor fele körüli hőt termel mint a tesztelt P4 -é. Valamint nem teljes fordulaton történt a teszt így ez semmire sem használható...
Ha teles fordulaton és a legkisebben, 4x rámérve tesztelt volna a cikk iró, valamint a zajt is mérte volna ábrákon akkor sokkal közelebb lenne a valósághoz...és 1-2 fok különbbség nem mérvadó...lehet itt mérési hiba is... -
Malibuuu
csendes tag
Üdv!
Abit IC-7G, Prescott 3 Ghz, alapjáraton Zalmann hűtővel kb. 48 C, ha terhelni kezdem kúszik szépen 52-re és már a gép is belassul. Normális ez ?Hűtőcsere esedékes?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
hektor24
aktív tag
Üdv!
Abit AB9 alaplapot Intel Core 2 Duo E6320 1,86GHz-es procival szeretnék venni. A későbbiekben tervezem a proci húzását. Zalman CNPS9500 AT procihűtő megfelelő lesz az alaplapra és a húzáshoz?
Előre is köszi a segítséget!!!!! -
Calibos
addikt
Igen, a minőségi nagyon is...
Nekem van Kb. 1 éves tesztem pasztákról. Én Zalmanért nem adnék ki pénzt, inkább akkor Artic Silver 5,- míg ez pár éve a legjobban hűtő-pasztának számított a világon, napjainkban a 4-5 helyre szorult vissza!
Pill. ez a Number1 Coollaboratory Liquid csak rézhűtőkhöz ajánlott és amit nem írnak hogy hosszabb használat után elég nehéz eltávolítani a Cpu-ról.
( amit belinkeltél Zalmant, azt Vga hűtőcserénél érdemes használni, tudod Vga hűtőcserénél elvész a garancia). -
ambrus14
tag
gondolom p4p800-ra csak rámegy
...a házon meg megoldhatok az egyéb helyproblémák
-
ambrus14
tag
asszem még ma megrendelem a ninjam...8,2k-ért a hülyének is megéri
...olcsobb mint az asus silent square
[Szerkesztve] -
-
ambrus14
tag
Igen..ahogy nézegetten a ninja tökéletes lesz csak sehol nem találok jó áron egyet
valami boltot ajánlotok vagy valakinek esetleg eladó sorba kerütl egy esetleg?
-
ambrus14
tag
még mindíg keresem a választ ara h milyen hütöt ajánlotok az s478-as, prescott 3ghz-semre!
Az említitteken kívül még a Scythe Ninja-n is gondolkodtam...de teljesen tanácstalan vaok...anyi jó hütö van de nem tudom eldönteni h milyet vegyek ami halk és higen tartja a procim
Lécci segítsetek -
Bagira01
veterán
Egy ilyen zsír nagyban befolyásolja a hűtést?[link]
-
dany27
őstag
milyen lga 775-ös cpu hűtőt tudnátóok ajánlani egy intel pentium d930hoz max 8E lehet és jó is legyen meg jól is nézzen ki mert plexi oldalú házba megy!!
előre is köszi! én Zalman CNPS7500-AlCu LED erre a zalmanra gondoltam! mást mit tudtok még ajánlani ?? -
Bagira01
veterán
CM Hyper TX-nél van jobb hűtő am2-re 5k körül?
-
ambrus14
tag
senki nem tud segíteni ababn h milyen hütöt vegyek a z S478-as, p4-es intel prescott 3ghz-semre?
...Nézegettem a hütöket de nem tudtam dönteni...
Amiken gondolkodtam:
Gigabyte G-power pro
Asus silentknight
Asus silent square pro
glacialtech turbine 4500
ezeken gondolkodtam, de nem tudtam eldöteni potnosan melyik legyenvagy akár elfogadok más ötleteket is csak elég jó legyen ahoz h hidegen tartsa a 3,8környékén járó prescottom
És sz sem hátrány ha halk, mert a mostani gyári elég hangos föleg 4000 fordulat könyékén
Elöre is köszi!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BioNiCMaN
addikt
#4989 Hoffer!
Télleg elnéztem az értékelést, megzavart ez a sok silent...
, de a tényen nem változtat, hogy nagyobb fordulatszámon prudukálja azokat az eredményeket, mint a Nyinnya alacsonyabbon. A ''legjobb'' kifejezés indította be a kis fogaskerekeket nálam. Nem azt mondom, hogy a Nyinnya a legjobb, de nem is a Silent Knight.
Azért megnézném, hogyan cserélsz ventit az ASUS-ban, amennyiben besz@rna. -
Szten Márs
nagyúr
Mondhatnám, hogy első, de asszem megkímélem ilyen hülyeségekkel a topicot, na meg amúgy is Race az első
-
Racecam
nagyúr
A CPU hűtőkkel foglalkozó topic második felvonása!
Előzmény:
Milyen cpu hűtőt vegyek? - Archívum I. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest