- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ZIDOO médialejátszók
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Sk8erPeter #8699 üzenetére
én az ágyból nem látom a monitort, házimozihoz meg van távirányító.
vezeték nélküli technológiánál van egy adatátviteli késés, hiszen van egy oda vissza jel átalakítás is, illetve a legtöbb készülék elem kímélés miatt dobálja magát "standby"-ba. kb ez annyira zavaró, mint az mp3 minőségvesztése. van aki hallja, van aki nem.
hc játékos körökben még a Wifi sem jöhet szóba, mert nő a ping és ha nekik már ez számít, akkor szeretnek teljesen bedrótozva lenni.amiért én nem szeretem:
Mindig akkor merül le az elem, amikor használom. mondjuk ez nem csoda
Ha beépített aksis volt (ez mondjuk logitech egér), akkor a töltőnek kellett külön konnektor, vezeték a töltőig, ez a töltő vette a jelet és ez volt rádugva a gépre. így a vezeték nélküli helyett lett két vezeték...
BT vevős egyfolytában párosodni akart minden indításnál és nem mindig jött össze. ilyenkor kikapcs, újrapárosít, megvan. ez mondjuk az olcsó kínai no-name volt, de mégiscsak rossz tapasztalat.
Aminél meg a vevő is kisméretű, elemes, jó meg minden, annak meg hülye kattogó hangja volt.szóval még nem találtam ideálisat, de azóta az egér is csak madzagos lehet, hogy minél kevesebb elemet/akkut használjak. (szuperzöld)
[ Szerkesztve ]
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Akkor szoktam ra a fotelben hanyattvagodva billzet olbevevos tortenetre"
Na látod, meg is válaszoltad magadnak, hogy miért is előnyösebb nagyon sok esetben a vezetéknélküli billentyűzet+egér.
Vagy házimozizáshoz is igencsak praktikus, amikor nem kell hasraesni a kábelrengetegben... Lehet akár 2 méteres is, és akkor legalább lehet örülni neki, hogy amikor hárman-négyen vagytok, akkor előbb-utóbb valaki tuti belerúg a kábelbe, rálép, vagy valami lesz, leveri, stb., gondolom ismerős helyzet. Ha nincs kábel, legalább azt nem lehet megtörni.
Persze egyéni ízlés kérdése, de én azért a pozícióváltásnál való minimális kábeligazítás szükségességét is szívesen kihagyom.Sk8erPeter
-
nyunyu
félisten
válasz Sk8erPeter #8695 üzenetére
Regebben nem lehetett kulon vezeteknelkuli billzetet kapni, csak valami hozza csomagolt gagyi egerrel egyutt, vagy ha jo volt az eger, akkor meg horror ara volt a szettnek. (pl. MX5500R)
Most sem tul acelos a kulon billzet valasztek, egyedul L probalkozik a Unifyinggal, MS sajnos nem mozdult ilyen iranyba.
Masik: billzetet nem pakolaszod ide-oda az asztalon, igy ott kevesbe zavaro a drot, mint az egernel.
Egyebkent meg regen en is drotnelkuli billzetet hasznaltam az MX700 melle.Akkor szoktam ra a fotelben hanyattvagodva billzet olbevevos tortenetre, amit a drotos Ergo4000-rel mar macerasabb volt megoldani, de azert csak sikerult
Kozben exmelohelyen joideig HP Bumblebeet hasznaltam, mert exfonokom jo szokasa szerint akcios gepet vett a nagykerben, csak eppen azert volt akcios, mert olasz piacos termeket szortak ki.
Mas uj, magyar billzet meg nem volt keznel, igy az enyem landolt ugyfelnel.Szerintem jo csere volt, joval kenyelmesebb volt, mint az akkori egypalcasaink, raadasul az egzotikus feliratozasa miatt kollegak sem neztek trombitanak, mint a tesztrendszeremen logo billzeteket.
Sajnos 1 ev utan tonkrement a radioja
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Phvhun
őstag
válasz Sk8erPeter #8695 üzenetére
Egy hiba van a hsz-edben. Az "állítólagos" szó.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Valaki elmagyarázhatná már, miért baj az (miért kap egyből finomabb oltogatást), ha valaki a kábelektől meg akar szabadulni, és ezért vezetéknélkülit szeretne... (Szerk.: feltéve, hogy nem játékra szeretné használni, és nem szeretne szenvedni az állítólagos válaszidő-késéstől.)
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Beri
addikt
válasz stranger28 #8675 üzenetére
Ha nincs problémád egy Filco árával, akkor ne nézelődj tovább.
-
nuke7
veterán
válasz stranger28 #8689 üzenetére
esélytelen
nem igazán téma itt a mechanikus bill - ahogy én észrevettem...https://youtube.com/user/nuke7
-
nyunyu
félisten
Egyebkent meg leendo utodom kapott a laptopja melle egy L K300-at.
Tegnap beszolt, hogy hasznalhatatlan a billzete.
Nem lepodtem meg.Mondtam neki, hogy csapjon le a jovo heten selejtezendo Icon7 Classicra, azon legalabb semmi sallang, es lehet gepeli.
Nyilvan az sem egy MS Wired600, de mar azt se lehet kapni[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz stranger28 #8675 üzenetére
Erre valami?
-
Phvhun
őstag
Épp ezekről a gamer csodákról beszéltem mint az a4tech, ezeket mindenképp kerüld.
A Logitech az már korrekt, mindenképp előrelépés lenne, de zsúfoltak rajta a gombok, én egy kicsit tradícionálisabb elrendezésűt ajánlanék: [link]Szerk: és ne tévesszen meg az egyszerű design, mindenképp veri a labtek meg egyéb ilyen noname szemeteket.
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
Ha valami igazán jót akarsz, akkor elkezdhetsz nézelődni a mechanikus billentyűzetek felé. Pl: [Link]
Sokkal jobb érzés ezekkel gépelni, sokkal tovább bírják, semmi csicsa, csak hát kicsit drágább.Mechanikus Razerek ( kicsit csicsásabbak ): [Link]
Szerk: jobb válaszidőt ne várj semmitől, és az olcsó GAMER billentyűzeteket kerüld, mert nagyon gagyik tudnak lenni, akkor már jobban jársz egy ilyennel: [link]
Ilyet használok már egy éve, és pro gamerként azt kell hogy mondjam, hogy kiváló a minősége az árához képest, de egyébként semmivel sem leszel jobb ha tizszer annyit költessz billentyűzetre. ( Egérnél ez már nem így van, az más tészta )[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
milyen játékos billentyűzetet vegyek?
nem akarok sokat költeni mégis olyan kell ami azért jobb válaszidejű mint az átlag bill,és magyar nyelvű.
(csili vili külső nem számít,lényeg a jobb technikai tudás pl gyorsaság) -
Phvhun
őstag
Tudnátok ajánlani valami cherry mx blue gombos billentyűzetet, amit kapni itthon is?
Rosewill-t nem találtam sehol. -
Kobe
veterán
Na tegnap megvettem en is a k8100 v2t. Arahoz kepest egesz korrekt, bar en inkabb a hozzavalo kotonnal fogom hasznalni
-
nyunyu
félisten
válasz Teszla_ #8677 üzenetére
Vezeték nélküli billentyűt szeretnék venni, mert kezdek egyre kevésbé elférni az íróasztalomon és az egerem-billentyűzetem kábelei is elég zavaróak. Rövidek és mindig útban vannak.
Egyreszt feltalaltak mar az USB hubot is, felteve ha talalsz meg a boltban olyat, aminek nem 30centi vagy bonthato a madzagja.
Masreszt meg mostanaban eleg sok gyarto sporol a billzet/eger madzaggal, regebben szokasos 180 centi helyett a legtobb egypalcasnak mar csak masfel meter a madzagja, megsporolva kb. 20Ft anyagkoltseget.
MSek viszont nem sporolnak: Ergo4000-nek kereken 2 meter madzagja van.Nyilvan nalam sem lenne szerencses a tolem jobbra az asztalon allo gep pofajaba dugni a billzetet, mert akkor pont keresztbe menne az asztalon a zsinor, at az egerpadon, ami az eger territoriuma.
Ehelyett egy USB poharalatettel at van vezetve a TV bal oldalara.
Igy fotelben hanyattvagodva, olemben a billzettel tudok gepezni, nem zavar a zsinor.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Teszla_
senior tag
válasz K_Gabor #8678 üzenetére
Ma voltam a helyi Media Marktban és nekem végülis tetszett a K360, nem éreztem rossznak a gombjait. A Wave-nek sokkal hangosabbak a billentyűi.
Amit linkeltél az sajnos nem igazán tetszik, főleg, hogy meg van törve középen, az gépeléshez nem túl ideális, nekem meg pont azt kell rajta csinálni nap, mint nap -
K_Gabor
tag
válasz Teszla_ #8677 üzenetére
Szia!
Nekem K360hoz volt szerencsém nemrég,de nekem nem tetszett a hangja.Eléggé csattogós volt.
Anno én is kinéztem magamnak mikor billt kerestem,de egy MS ergo 4000 mellett döntöttem,és messze jobb választásnak tűnik számomra(persze igényektől függően).
A wave miatt talán neked is tetszene annek a vezeték nélküli változata.
Van hozzá egér is,csak hát ugye nem magyar meg azért már ára is van.
Ő lenne az.Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
Teszla_
senior tag
Sziasztok!
Vezeték nélküli billentyűt szeretnék venni, mert kezdek egyre kevésbé elférni az íróasztalomon és az egerem-billentyűzetem kábelei is elég zavaróak. Rövidek és mindig útban vannak.
Két billentyűzetet néztem ki, a Logitech K340-et és a K360-at. Ezekről van valakinek tapasztalata? Most egy Logitech Wave-et használok, ami tökéletes, de sajnos vezetékes
Egy ilyen billentyűzet után mit kéne várnom a fent említettektől?
A K340 egyébként világít is? Mert képekről nagyon úgy néz ki a piros betétek miatt, de sehol sem találtam erre utaló infót.
Egyéb ötleteket is meghallgatok, de csak normális márkát szeretnék venni és használtak sem jöhetnek szóba.Előre is köszönöm a segítséget.
-
DBAtti
aktív tag
Munkahelyemen szintén van egy nagyon hasonló darab, csak nincs görgő, se tekerő, de ha minden igaz, hangerő gombok vannak azon is ilyen kialakításban az insert, home, pgup... sor felett ugyanilyen billentyűkkel. Azoknak érzésem szerint lehetne hosszabb útja, határozottabb nyomásponttal, de hosszabb ideig még nem használtam. Ami nagyon tetszett az a baromi masszivitás, fém keret, nagy tömeg, minőség.
Én innen a fórumról vettem 2500-ért magyar szitázású(!) új (fóliás, bontatlan) Dell KB212-t. Nem tudom csak a funkcióbillentyűkben különböznek-e. Szerintem kellemes, nem teljesen hangtalan, de a Gigabyte 6150-emhez képest jobb a billentyűk járása, van útja, noha slim, nem jár kopogósan, és ami szerintem sok olcsó billentyűzet defektje: nem zörög a space, se az enter, és "hagyományos" kiosztású nagy enterrel, fektetett 6-os csoport a kurzormozgatók felett. felemelve sem nyeklik-nyaklik, mint a Giga, a vastagabb házszerkezet meggátolja abban, nem atombunker, de megfelelően merev.
A dőlésszöget beállító lábak oldalra nyílnak.A komfortot Logitech K120 és Deluxe 250-nél (+ azok multimédiásitott vátozatai) jobbnak értékelem, azoknál a puha járás szerintem már túlzottan puha, elkeni a nyomáspontot, ami hosszabb távon számomra zavaró.
Amúgy tök jó lenne, ha normálisan forgalmaznák itthon is a DELL billentyűzeteket: nem lenne egy vagyon a boltokban, lenne egy típuslista, mert megszámlálhatatlan módosulata van egy-egy darabnak, a kódot meg nehezen találja ki az ember, illetve egyáltalán lehetne kapni őket (mindegyik fajtát).
[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
stranger28
addikt
Sziasztok!
Mechanikus billentyűzetből melyik gyártó és típus volna a legmegfelelőbb sok és gyors pötyögésre? MX Blue switch tetszik legjobban, de sajnos még nincs vele tapasztalat. Világítós nagyon nem kell. Razert néztem, illetve a Filcot, Razer olcsóbb és lehet itthon kapni, de cserébe fényes és nem tudom mennyire strapabíró, Filco drágább, posta sem 2 forint, de rengeteg helyen ajánlják. Jó pár évet le kéne húznia, ennyi biztos.
Esetleg tudnátok még más alternatívát? Ha itthon is kapható lenne, az volna a legjobb. Filco ára a határ, postával, ez most olyan 50.
Köszi!str28
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv. Minőségi wireless/vezetékes(egybe) bill-t tudnátok ajánlani nem csillagászati áron? Köszi
-
Cheesy
őstag
Gondoltam beszámolok:
Kb. 3 hete vettem ezt: Dell 0Y011D
Első multimédiás billzetem, van benne anyag, jó súlya van, nem zörög, nem lötyög, kényelmes rajta írni, bár halkabbra számítottam. Az összes multimédiás billentyű működik rajta egyből, kivéve a "görgő".
SEHOL nem találok róla valamirevaló infót, ez is valami spéci KÁeurópai piacra gyártott termék lehet, a kutyát sem érdekli, hogy van-e hozzá driver... Jó lenne pedig, ha tudnám szabályozni a hangerőt vele.
A rajta lévő 2 USB hub, működik ugyan, de ha telefont dugtam rá nem tudta telepíteni a driverét (amit eddig felismert...), ha pendrive került bele, akkor "az eszköz gyorsabb működésre is képes..." azaz szerintem USB1-es a billzet.
Mindezen kívül jól működik, a szolnoki Win Investorban 6.400 HUF volt. (Szolnok legrégebbi pc üzlete, elég nagy nevek - végek - vásárolnak nála, nem utolsó garázsbolt)[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
vlevi
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8671 üzenetére
Azért írtam
Programozás közben amúgy is 99%-ban billentyűket bököd az ember, nehogy már a fordításhoz egerésszek. -
vlevi
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8664 üzenetére
" Szerintem "komoly" dolog a programozás "
Igazad van. F5 Build Solution gomb megnyomására jó a drótnélküli egér is -
válasz bandi0000 #8661 üzenetére
legtöbb vezeték nélküli egér csak visszaveszi a világítást (de a vezetékes optikai is, élő példa itt van a kezem alatt) és az adatátvitelt is. Teljesen meg akkor kapcsol le, ha percekig nem mozdul, de ekkor is inkább "idle", mert teljes kikapcsoláshoz szokott rajta lenni egy kapcsoló is.
Szaggatni meg akkor szaggatott az enyém, ha merült az elem, vagy ha közel volt a hangszóróhoz a vevője és bezavart. Játékhoz nem ajánlja senki a vezeték nélkülit, bár én sokáig elvoltam egy mx1000-el, de nem is voltam egy quake függő.Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
vlevi
nagyúr
válasz bandi0000 #8661 üzenetére
Egérnél problémásabb a vezetéknélküliség. Mert sokat fogyasztana, ha állandóan kapcsolatban lenne a géppel, ami miatt néhány nap után merülbe benne az elem. Főleg, ha folyamatosan égetné a LED-et. Ezért egy idő után mindegyik lekapcsol. Van, amelyik bénábban, és csak gombnyomásra éled fel, de az újabb, normálisabb darabok már a megmozdításra is. Átlagos egerészéshez ez rendben is van, de játékban még az is problémát okozhat, ha azért, mert éppen leállt az egér, nem 1-2 centit kell arrébhúzni, hanem nagyobb mozdításra éled csak fel. Ugyanez a probléma előfordult grafikánál is, be is vágtam a sarokba a drótnélküli egeret. Mert egy pontos kijelölés közben, amíg keresgettem, nézegettem, hogy merre jelöljem ki, bealudt az egér, és nem tudtam 2 pixellel arrébmenni. Amikor viszont arrébbment, akkor meg leszaladt a képről Utána megint pixelre pontosan ment, amíg magára nem hagytam megint az egeret.
Tehát röviden fogalmazva, netezni, wordhöz, excelhez, passziánsz, aknakereső, teljesen jó egy átlagos drótnélküli egér, de komolyabb dolgokhoz sajna nem.A billentyűzet már más dolog, azzal nincs gond a mostani, újabb, 2.4GHz-es vevővel szerelt billentyűzetekkel.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Mercutio_ #8650 üzenetére
Ha a magyar billentyűzet-kiosztás esetén normál Enter van (és nem ilyen, ami feltételezem, így van), akkor tényleg egyezik az Y570-nel.
DE.
Már eleve az összehasonlítást nem értem nyunyu részéről.
Olyanokról beszél, akik pl. az N500 billentyűzetéhez vannak szokva, ami alapvetően az agyonüthetetlen ThinkPad-billentyűzetekre hajaz, meg pl. a G560 billentyűzetéhez (itt lásd pl. a videóban 3:55-nél), aminek megint csak semmi köze a szigetes kialakításhoz.
Nyilván totál más átszokni ezekről egy szigetes kialakításúra.
Eleinte, az Y570 megvétele után nekem sem 1 perc volt az átszokás a hagyományos billentyűzetekről (főleg az immár rendkívül gagyi, de sokáig használt EX110 kombó után), de mostanra nagyon megszerettem, és nagyon kényelmesnek találom rajta a gépelést. Úgy megmondani erről a billentyűzetről a frankót, hogy márpedig - idézem - "nem valami bizalomgerjesztő", hogy az illető nem is használta 2 percnél hosszabb ideig, enyhén szólva vicces.Plusz Scroll Lock LED hiányát emlegetni, mint hűdeóriásinagy hiányt? Hagyjuk már.
Szerk.: és látom nyunyu is linkelt képeket, ott is igen jól látszik, hogy semmi köze az általa emlegetett laptopok billentyűzetének nem szigetes kialakításának az újabb, szigetes kialakításhoz. Eleve totál más gépelési élmény, nehezen összehasonlítható a kettő... De most pont nekem kell ezekre felhívni a figyelmet? Nem is értem.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
bandi0000
nagyúr
Köszönöm amúgy maximum 10k-m van a kettőre
De nekem lényeg az egér lenne mert egyszerűen a mostani az szaggat meg olyat csinál hogy kb ha nem mozdítom 5s ig akkor mintha kikapcsolna és a kattintásra nem reagál tehát játékra tökéletlen
A billentyűzetnél meg annyi a lényeg hogy viszonylag halk legyen más nem fontos mert nem vagyok nagy gamer kocka csak normálisan szeretnék játszaniXbox One: bandymnc
-
WolfheartGR
őstag
válasz bandi0000 #8658 üzenetére
Egeret pontosság és kényelem alapján választunk mindenekelőtt nem a dpi száma alapján.
Itt van a topikja, első hsz-t olvasd át sok információval leszel gazdagabb és segít dönteni is. Egérrel kapcsolatos kérdéseidet a topikban tisztázhatod is.Billentyűzetnél ami elsődleges szempont, hogy hány billentyű egyidejű lenyomására van szükséged, mert ezeket az eszközök különbözőképpen kezelik. Kiemelkedő képességei ezen a téren a Microsoft Sidewinder X4-nek van, valamint a Ps2-őn csatlakozó mechanikus switchekkel operáló billeknek. Na meg nem baj, ha tudjuk mire mennyi összeget szánsz.
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
nyunyu
félisten
válasz Mercutio_ #8650 üzenetére
A ledeken kívül fizikailag van eltérés a billentyűzetben?
Idiota LED elrendezes a Z580-ra jellemzo, Z570 meg normalis volt ebbol a szempontbol.
G550-et lekavezo kollega probalt beapplikalni egy G560 billzetet a laptopjaba, de nem passzolt, mert ott atvarialtak a numerikus reszt a modell frissitesnel.
Y570 es a Z570 dizajnja kozott viszont ranezesre semmi kulonbseg nincs, azert batorkodtam megemliteni, amit irtam.
Na jo, mas a bekapcs gomb szine[ Szerkesztve ]
-
ch003067
addikt
válasz bandi0000 #8655 üzenetére
vezeték nélkülit semmiképp ne válassz, ha játszani akarsz.... Nagy cumi lesz, ha egyszer lemerül az egér a headshot beadása előtt...
A4tech 5 gombos egeret válassz, azok már jók... És jó márka is.
Billeztből meg végül is amelyik neked kényelmes... Mert más játszani egy vastagon, és ás egy vékonyon...
-
bandi0000
nagyúr
Hát nem tudom
De akkor játékra milyen tulajdonságok alapján kell választani billentyűzete és egeret?
Vezeték nélkülibe gondolkodok mert az praktikusabb de normálisan akarok játszani szal valaki legyen szíves leírni hogy mit kell ezeknél nézni hogy jót válasszak(amúgy vezetékes is lehet nem gond)Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
erről valaki valami vélemény? [link]
Xbox One: bandymnc
-
F34R
nagyúr
blackwidow sima neked miert nem jo ? mindenkeppen vilagitos kell ?
a switchtol is fugg milyen hangos lesz a billenytuzeted. alapjaba veve mindegy milyennel veszed akkor is hangosabb lesz mint egy hagyomanyos gumi dome-s.
jatszani kell akkor black vagy red , ha gepelni es ritkan jatszani akkor brown a kek is ugyszinten inkabb utobbihoz jon csak az valamivel halkabb. -
Mercutio_
félisten
válasz Sk8erPeter #8648 üzenetére
A ledeken kívül fizikailag van eltérés a billentyűzetben?
Mert ha nem, akkor releváns amit nyunyu leírt, és lehet, hogy lesznek akiket azok a dolgok zavarnak...#8574-re valaki
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Könyörgöm, Te Z570-ről beszélsz, miközben én Lenovo Y570-ről vakerásztam...
Remek cél, hogy meg akarsz győzni, hogy márpedig az én laptopom billentyűzete is mekkora szar, mert nyilván Te jobban tudod. Pedig akármennyire is hasonlít a két billentyűzet (Y570 vs. Z570), valamennyire mégis eltér. Meg nyilván igény (na meg megszokás) kérdése is, én elégedett vagyok vele, bár előfordul néha, hogy ú-t vagy ű-t nyomok le az Enter helyett, de nem olyan gyakori.
Valószínűleg nem figyeltél, hogy én Y-t írtam, nem pedig Z-t, pedig utóbbi kicsit máshol van az ábécében.
A nagyobb különbségek közül az pl. elég fontos, hogy rohadtul nem a laptop első élén van az Y570 esetén a Caps Lock ledje, hanem a bekapcsológomb melletti LED-sorban, teljesen jól látható helyen. Itt mondjuk pont nem látszik, mert a bal oldali LED-ek közül egyik sem ég, de a lényeg, hogy van a bekapcsológomb bal oldalt, mellette az OKR-gomb, majd kb. 5 centire a Caps Lock, Num Lock és a HDD-aktivitást jelző LED.
Scroll lock LED-je? Hűha, ennek hiányától meg meg kell őrülni, nem? Én amennyiszer használom, kb. lesz@rom, hogy nincs külön LED-je, de a megfelelő driver felrakása után nem is igazán nézegetem a LED-eket, mert a jobb alsó sarokban, abszolút nem zavaró módon látszik, ha épp a Caps Lock, Num Lock, Scroll Lock gombok valamelyikét lenyomod, lásd ezt: SCREENSHOT.Sk8erPeter
-
nyunyu
félisten
válasz Sk8erPeter #8642 üzenetére
Ez a szigetes Lenovo billzet nem valami bizalomgerjeszto.
Egyre tobb kolleganak van Z570, ujabban Z580 laptopja, de az az egybehangzo velemenyuk, hogy a regi, nem szigetes Lenovo laptopokon jobban lehetett gepelni. (N500/G550/G560-akat hasznaltunk a Z570/580 elott.)
Foleg a tul keskeny Enter anyjat emlegetik a Z580 kapcsan, allandoan numerikus 4/7-et utnek helyette.
Meg ahhoz is kulon driver kellett, hogy vilagitson a Caps Lock lampaja, amit erthetetlen okokbol laptop elso elere tettek, ahol biztosan nem latod.
Scroll Lock LEDet meg jol lesporoltak.Egyebkent meg leendo utodom kapott a laptopja melle egy L K300-at.
Meglepodtem, hogy ilyen draga billzetet dobott neki a melohelyi randomgenerator, ami az utobbi 2-3 evben max 2k-t koltott billzetre per fo.Mas teszta, hogy egy kalap kaki az a billzet, egyreszt idiota kiosztasa van, meg a minosegerzet sem jobb, mint a Labtec UltraFlatnak volt 5 eve, ami finoman szolva sem volt a kedvenc billzetem.
K300 gepelesi komfortja egyenesen katasztrofalis, 2.5 evig nyuzott Icon7 Classicom is fenyevekkel hasznalhatobb nala.
Pedig az egy ~1k-s billzetLehet, hogy jobban jarna a srac a Z570 gyari billzetevel.
-
vlevi
nagyúr
Trustot én sem merném teljes szívből ajánlani
A lapos billentyűzet nagyon hozzáállás kérdése.
Aki keveset gépel, vagy csak 1 ujjal pötyög, annak majdnem mindegy. Aki viszont sokat, és vakon gépel, azokból általában háromféle van
- Egyértelmű, akinek van laptopja, és szeret azon gépelni, az imádni fogja a lapos asztalit is.
- Akinek nincs laptopja, és még nem próbált lapos billentyűvel dolgozni, az nem tudhatja előre, hogy a lapos billentyűzettől rosszul lesz, vagy pedig felkiált, hogy afenébemiértnempróbáltamkorábban? Ez tényleg csak az egyéntől függ. -
Sk8erPeter
nagyúr
Én is kíváncsi lennék, ez milyen konkrétan, bár sokaktól hallottam már, hogy a Trustban a neve ellenére ne bízzunk.
"vagy az ilyen laposak felejtősek?"
Igazából önmagában az, hogy lapos, miért lenne felejtős? A laptopom (Lenovo Y570) billentyűzete elég lapos, plusz szintén szigetes, és nagyon kellemes rajta gépelni, halk is. Mondjuk az tény, hogy nem egy játékra való billentyűzet, de az számomra nem szempont.Sk8erPeter
-
pleomax billentyűzetemet elérte a vég, nagyon bekoszolódott, elkopott, leragadtak, akadtak a gombok, így szétszedtem kipucoltam. ha lehetett volna. ugyanis a gombokat tartó műanyag (ilyen fura X alakú vájatban mozog a gomb) és az alatta lévő érintkezős részt már nem lehet megbontani. bár oda kosz elméletileg nem jut be, de jó lett volna ezt is átmosni, mert ráférne. így összerakás után sem az igazi. újkorában szép és jó volt, tartaléknak tökéletes lesz, de jön a csere, elkopott na.
ilyen Trust 16710 Isla-t használ valaki? gépelés milyen rajta? vagy az ilyen laposak felejtősek?
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Attila_26
aktív tag
megyek Ceglédre a Jazz caféba,na szevesztok jó éjt!
-
bandi0000
nagyúr
hali
Mit szóltok ehhez a kombóhoz?
Mi ez a V track egér jobb mint a sima Laser?Xbox One: bandymnc
-
nuke7
veterán
sziasztok!
nem volt még rendes - mechanikus - gamer billentyűzetem, és most szeretnék egyet venni.
20-25 körül nézelődök.kettőt találtam:
ozone strike
blackwidow ultimateti melyiket ajánlanátok? a blackwidow olcsóbb...
puha gombokhoz vagyok szokva és annyira nem szeretném ha nagyon nagyon hangos lenne a bill.köszi előre is.
https://youtube.com/user/nuke7
-
LordTorin
csendes tag
Üdv mindenkinek
Iponon nézegettem a billentyűzeteket és mit mondjak van bőven!
Az igények:
-Legyen tartós (ne kopjon le a festék egyből...)
-világítós ha lehet fehér vagy kék
-csendes
-főként játékra
-kényelmes
-magyar
funkció gombok nem nagyon érdekelnek se ventillátor ami a kezemet hűtiTaláltam is párat de várom a javaslatokat hátha ti tudtok jobb választást vagy ha ezek közt is van jó akkor remélem segítetek a választásban.
A4TECH KD-600L
MODE COM MC-9006
REVOLTEC RE145 Lightboard XL3
TRUST 17376 eLight LED Illuminated
GENIUS Imperator (ez világítós??)[ Szerkesztve ]
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Attila_26 #8619 üzenetére
Azért ennyire feltűnően ne növeld már a hozzászólásaid számát, legalább szerkesztési időben ugyanazt a hsz.-t szerkeszd, ne újat írj, ha nem konkrétan valakinek válaszolsz érdemben. Nyugodtan küldj teszteket téged érdeklő billekről, ha tényleg témába vág, de a két hsz.-ed között összesen 2 perc telt el, és 5 perc a szerkesztési idő.
Sk8erPeter
-
Lackki
őstag
alátámasztom jó a giga, és halk
Privátot hamarabb észreveszem
-
Attila_26
aktív tag
gyerekek ez a gigabyte nagyon odaver,nem is tudom mit keresek ebben a totyikban de ez nagyon bejön, a sárga odaver mindent!
-
Attila_26
aktív tag
alakul nem?
[ Szerkesztve ]
-
Attila_26
aktív tag
gyerekek nem tetszik hogy 2éve fanatikus tag vagyok,pedig nagyon megbizható és jó fej srác vagyok(buhahhaha) hogy tudom felfejleszteni az avatarom? köszi
-
troland26
őstag
Hello urak
Egy 13 éves srácnak milyen gamer bill-t ajánlotok 10-15k környékén ? Ez ki lett nézve , de sajna csak angol kiosztás létezik [link]
-
ch003067
addikt
válasz Sk8erPeter #8606 üzenetére
Háth, igen.... Elég ciki. És pont egy ilyen csinálta, akinek egyéni avatarja is volt, és mondhatni magas rangja.... Nem értem miért kell ilyet csinálni.
-
ch003067
addikt
válasz Sk8erPeter #8604 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Steam topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest