- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Everest / AIDA64 topik
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Socket A
aktív tag
Hali!
Faternak kellene egy világító billentyűzet és akkor már úgy lenne ideális hogy én játszanék is rajta.
Tehát kell egy fasza gamer-világító bill.
Ár mindegy -
vlevi
nagyúr
Az csak kép. A K200-ból van rendes magyar. Mediamarktban láttam. A Microsoft félét még nem láttam élőben, de szerintem abból is van.
Igaz, ezen a képen német van, de látható, hogy a 105 gombos kiosztás létezik.
Mondanám még, hogy ha látsz valahol Microsoft Wired 600-at, azt is nézd meg, de mintha a technical data sheetben nem szerepelne a magyar kiosztás
-
celf
őstag
nem lesz kitéve különösebben nagy megterelésnek.
ti ezek közül melyikre szavaznatok
ezres arkülönbség nem számit.
LOGITECH Media Keyboard K200
MICROSOFT Wired Keyboard 200
a logitech az ps2-es és van MM.
a microsoft usb-s és nincs MM.
de ez lényetelen, hangra és billentyűzet lenyomásra melyik a jobb szerintetek? -
nyunyu
félisten
Olcso MS billzetek is szetesnek.
Multkor leultem egyik kollega gepe ele, valami elforgatott Ins/Del elrendezesu, magyarra ganyolt amerikai kiosztasu egypalcas volt, de minden bajom volt tole, annyira nem volt rendben vele a gepelesi erzet.
5 ev nyuzas utan tavaly lecserelt Ergo4000-em sokkal kulonbul mukodik, mint az alig 1 eves, alig hasznalt Wired 500, pedig az is ossze-vissza csattog a vadiuj Ergo4000-hez kepest.
Viszont az elozo melohelyemen hasznalt Curve2000 az zsir volt, viszont abbol nem volt magyar, meg mar nem gyartjak, mert itt van helyette a Curve3000, amirol lesporoltak az Ins gombot
Erdekes, hogy az Ergo4000-nek meg mindig nincs utoda, pedig akarhogyan szamolom, 6 eve kaphato modell.
Na jo, azota a Win gombon lecsereltek az XP stilusu zaszlot a Vista/7 logojara, meg a doboza mas betutipussal van szedve.
Jeee, eddig fel sem tunt, hogy az MS weboldalon lecsereltek az osszes Ergo4000 kepet az uj dizajnura. Ennyire minimal az elteres a regi es az uj kozott.6 ev alatt a Logitech ketszer lecsereli a komplett billzet/eger palettat.
-
vlevi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #6792 üzenetére
"geniusok átlag fél év alatt koptak el, leromlott a gombolási érzet"
Ismerős érzés. Cégnél volt pár genius, rövid idő alatt megszűnt bennük mindenféle csillapítás. Most Logi van itthon is, és a cégnél is, nekem teccik.Na, majd ha megadja magát, kipróbálok egy MS-t is.
-
GreenAtis
tag
Sziasztok.
Segítsetek nekem. Keresek valami letisztult szép vezeték nélküli billentyűzetet egér kombót, de az sem baj ha csak billentyűzet. A fő szempontok hogy vezeték nélküli legyen, és egy modern stílusú nappaliban ki lehessen tenni a dohányzóasztalra anélkül hogy elvenne a látványból. Tehát ne legyen túl csicsás, legyen inkább valami exlusive, és egyben elegáns is. Másik hogy a HT/Game PC-hez lenne használva tehát legyen alkalmas játékokra is. Elsősorban autós játékokkal játszom, de néha azért becsúszik egy kis FPS is. Mivel autós játékok a fő cél így fontos az is a nyíl gombok rendes helyen legyenek, és ne legyenek összenyomorítva. Ha tehetném Akkor Logitech Solar K750-et vagy Logitech Illuminated K800-at vennék, de sajnos anyagi okok miatt nem tehetem, a max összeg erre a célra 10-12eFt. Néztem még a Microsoft Wireless Destop 3000-et is, de itt a hirdetések között pl volt aki panaszkodott az 1000-esre ami kb. majdnem ugyanez hogy játékra nem alkalmas. Ez mennyire igaz? Ki mit tudna ajánlani nekem? Nézelődöm a neten már pár napja de nem találtam semmi érdemeset. Ami még tetszene talán az a Logitech MK520 erről esetleg valakinek vélemény?
-
bajnokpityu
félisten
többek között én is dicsértem a microsoft cuccait.
konkrétabban:geniusok átlag fél év alatt koptak el, leromlott a gombolási érzet.a logik nálam 1-1 évet birtak.első microsoft billimet kb 1 hete cseréltem le,kb 3 évesen,és alig különbözik új állapotától, és inkább csak más,mint rosszabb.nagyságrenddekkel jobb minőségűek azok az microfos egerek,billik, amik nálam voltak,mint a többi márkáé.
szivatják az embereket, hogy a delete,enter gombokat ide-oda pakolták,de pl az Í betű jó helyen van,amit kb ugyanannyi megszokni.
-
vlevi
nagyúr
"fekete, egyszeru, olcso, konnyen lenyomhato, rovid billentyumozgas, halk"
A halkat nem tudom, mennyire halk, de pl. a Logitech Classic 200 egész jó ezen a téren.
Multimédiás gombjai sajnos nincsenek.
Egy kicsit más a Logitech K200, ez sem sokkal drágább, ezen van pár MM gomb.
Drótnélküliben elég olcsón beszerezhető a Logitech Mk250, ez formára ugyanaz, mint a Classic 200, de van rajta 12 multimédia gomb.
Namármost, szerintem ezek a billentyűzetek átlagos használatra teljesen megfelelőek, de van aki fikázza. Kinek mi a jó, ugyebár.Microsoft billentyűket is dícsérte itt valaki, de azokat én egyáltalán nem ismerem. Viszont ez a kicsit előre ívelt forma (azaz a gombok nem teljesen egy síkban vannak, hanem előre picit emelkedik), jót ötletnek látszik. A nagyon apró funkciógombok ezzel szemben nem tetszenek.
-
celf
őstag
sziasztok!
Bnőm leöntötte kolaval a cherry billentyüzetmet... nemely gombok nem mukodnek. furcsamod, a numpadra ömlöt csak egy pici, de egymastol teljesen tavoleso gombok mondtak fel a szolgalatot.
left-alt, hosszú i, g, h, á, felfele nyil, num-0, num-Del.
Szoval kene egy uj keyboard, ebben kerem a tanacsotok:
amik elvarasok:
fekete
egyszeru
olcso
konnyen lenyomhato, rovid billentyumozgas
halkextra, ami jo ha van:
shot down gomb
sleep gomb -
bajnokpityu
félisten
4-5 éve microsoftokat használok, függetlenül mi van a webshopok képével,mindkettőn jó helyen van az í, a billik ugyanakkor irtó jó minőségűek,tartósak,jó leütési érzetűek évek után is.
-
nyunyu
félisten
válasz
sestertius #6781 üzenetére
Van egy ősrégi egér-bill. párosom, amiből a billentyűzet az egyik pillanatról a másikra elhalálozott.. nem csinál semmit. Lehet találni valakit, aki javítja ezeket?
Ha elektronika baja van, akkor kuka
Ha csak a kabel van megtorve, az valoszinuleg mentheto.
Mondjuk amikor az elso Ergo4000 billzetemhez kergettem kabelt, akkor sehol sem sikerult ugyanilyen vekony 6 eres kabelt talalni
Vegul kenytelen voltam a gyari kabelbol kivagni a toresgatlonal megtort szakaszt, aztan megforrasztani. Igy 15 centivel rovidebb lett a madzag. -
nyunyu
félisten
Ezért vnem értem, hogy itthon miért az amerikai billentyűket forgalmazzák, ha nincs belőle magyar. Pl. drágább gémerek, vagy némely MS billentyűzet. Miért nem a németet, vagy az angolt?
Valoszinuleg megszokasbol.
Tizensokeve magyar billzet se nagyon volt, csak amerikait lehetett kapni.
Mondjuk a 94 karacsonyara kapott Mitsumi billzetem az eleg erdekes allatfaj volt, oldschool nagy Enter volt rajta, mint az akkori amerikai kiosztasuakon altalaban, viszont megvolt a +1 gomb, es angol felfestessel birtUS kiosztassal sem gond az í, hamar meg lehet szokni az AltGr+I/J-t.
</> mar trukkosebb, hiszen az AltGr+Í/Y lenne a ket kacsacsor, de Í gomb nincs, szerencsere ezek AltGr+M/pont-tal is elerhetoek. -
vlevi
nagyúr
Ezért vnem értem, hogy itthon miért az amerikai billentyűket forgalmazzák, ha nincs belőle magyar. Pl. drágább gémerek, vagy némely MS billentyűzet. Miért nem a németet, vagy az angolt? Mert azokat lehet használni 100%-ban magyar billentyűként, de az US kiosztásút nem, mert azon nincs meg a bal shift melletti í gombja.
-
sestertius
őstag
Üdv!
Van egy ősrégi egér-bill. párosom, amiből a billentyűzet az egyik pillanatról a másikra elhalálozott.. nem csinál semmit. Lehet találni valakit, aki javítja ezeket?
A típusát sem volt egyszerű kideríteni, de a kép alapján az itt említett billentyűzetről van szó. Az egér tökéletesen üzemel...
Köszönet a segítségért!
-
nyunyu
félisten
szappan+mosogatoszer a 15 perces limitbe.
US es a US International kozott amugy annyi a kulonbseg, hogy a sima US-en a ket egyenerteku Alt gomb van.
Nemzetkozin a jobb Alt AltGr-kent mukodik, igy AltGr+akarmivel elerhetoek a nemzetkozi karakter kombok, illetve par gomb repulo ekezetkent mukodik (pl. aposztrof utan utott E helyen É jelenik meg, vagy=Ö)
De ez egyedul az oprendszer beallitasatol fugg, hogy eppen hogyan mukodik, nincs hardveres kulonbseg koztuk.
Pl. Ergo4000-em elvileg US intl', viszont a felfestese sima US.
Sot a Ctrl billzetkombok felfesteset is lesporoltak a gombok elerol az amerikai piacos verziohoz kepest. -
nyunyu
félisten
Mi a különbség az International EER és az angol kiosztású billentyűzet között?
Par kisebb gyarto US kiosztas alatt a oldschool nagy Entert erti, ahol a \ gomb a BackSpace bal oldala helyen van.
L, MS egysoros Enteres amerikai/nemzetkozi kiosztasu billzeteket gyart. -
€uro
őstag
válasz
WolfheartGR #6775 üzenetére
És vajon mi a helyzet a hosszú í-vel?
-
Coolmat
őstag
Üdv!
A topikot olvasgatva egy Logitech K300-ra esett a választásom, ilyen laptop billentyűzet kiváltására használom. Leírom a tapasztalataimat 2 hét használat után:
Pro:
- Alig nagyobb mint a noti billentyűzete, könnyen elfér a zsúfolt asztalomon
- Jó a magyar billentyűzetkiosztás és az egyéb gombok mérete (shift, enter stb.) pláne a notiéhoz képest (mondjuk ennél a vacak MSI noti billentyűzetnél bármi jobb)
- A gombok nyomáspontja pont jó, nem zörög, nem kattog, gépelésnél is halknak mondható
- A kurzor billentyűk megnyomorított méretűk ellenére is egész használhatóak, mert elég szélesek
- A funkcióbillentyűk jól használhatóak, program nélkül kezeli majdnem mindegyiket (lejátszás indítás és léptetés Winamp alatt nem megy csak a Logitech programmal), a felettük lévő világítás is klassz
- Hosszú kábel, kötegelővel a végén, nem túl merev, nem túl vékony, pont jóKontra:
- A csuklótámasz lehetne kicsit nagyobb, de ezért kompakt a billentyűzet ugye...
- A szélén lévő fényes felület gyűjti a port és az ujjlenyomatokat, elég gyakran le kell törölni, még jó hogy a csuklótámasza matt
- Szoftveres gondok: feltettem a Setpoint 6.32-őt, így működik minden FN billentyű minden multimédiás programmal + a monitoron megjelenő értesítés is jópofa, cserébe az FN + altatás nem altatja el rendesen a laptopot, csak C1 sleep módba kerül, nem C3 deepsleepbe. Megoldást egyelőre nem találtam rá azon kívűl hogy letörlöm a Setpointot, ha valaki tud erre valamit írja meg pls!
- Hivatalosan egyszerre 3 lenyomott gombot tud kezelni, ennek ellenére előfordult hogy csak 2-őt pl. Forma1 2011: nyomom a gázt (space) + valamelyik iránybillentyűt + nyomnám a Kers-t (C-re van nálam programozva), de amint lenyomom az iránybillentyűt nem érzékeli, ami elég kínos egy kanyarban (még ha enyhe is). WASD környékén más játékoknál nem tapasztaltam még ilyen anomáliát.Összegezve jó kis billentyűzet, 3K-t mindenképp megért, notebook mellé és helyszűkében lévőknek tudom ajánlani, asztali géphez és nagyobb asztalra viszont valami nagyobbat néznék.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Mi a különbség az International EER és az angol kiosztású billentyűzet között?
Angol Logitech K750-as billentyűzetet szeretnék rendelni, miután tegnap kiderült, hogy nem lesz magyar kiosztású belőle.
-
Goatman
aktív tag
Hello!
Egy ízléses design-ú vezetéknélküli billentyűzet + egér szettet keresek szép nagy csuklótámasszal, könnyen járó puha billentyűkkel, korrekt hatótávolságú (~4-5m), lehetőleg nano USB adóvevővel maximum kb. 10k-ig. Mit tudnátok ajánlani?
A választ előre is köszi
-
Cyberpunk
félisten
Hali. Le kéne cserélnem a billentyűzetemet mert már a végét járja.
Max 15k ért milyet tudnátok ajánlani. Lehetőleg minél halkabb legyen rajta a gépelés és laptopszerűen rövid úton járjanak a billentyűi. Némi játék is van, de nem kimondottan "gamer" bill.t keresek. -
"Infinity"
aktív tag
Sziasztok
Razer Lycosa mirror , vagy az alap verzióról vannak tapasztalatok? Elgondolkodtam egy ilyen megvásárlásán,de gondoltam előbb megkérdezlek titeket, nem szeretnék kidobott pénzt
-
Prof
addikt
válasz
bajnokpityu #6768 üzenetére
a Budaörsi Mediamarkt-ban megnyomogathatod a Revoltecet, legutóbb még volt.
Engem nem győzőtt meg. A többi amit írtál nem ismerem. -
bajnokpityu
félisten
drótos billentyűre akarok visszaváltani.microsoft 1000esem volt,nagyon szerettem a gombjait, és nagyon tartós. volna egy revoltec xl3 ilyen szinvonalú, v maradjak a márkánál egy curve 3000 személyében?
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
Milyen gombokat akarsz egyszerre nyomkodni? Mert nagyon nem mindegy.
A logitech Classic 200 és az összes hasonló társa a WASD blokkot jól kezeli. Amit most nyomkodok Gigabyte K7100, az is jól kezeli a WASD-ot, de már 3 billentyűvel ki lehet akasztani, ha "jó" 3-at nyomsz meg.
Legegyszerűbb, ha egy hálóként képzeled el a billentyűzetet, ahol a csomópontok a billentyűk. És Te csak azt látod, hogy mely sor és mely oszlop tartozik a lenyomott csomóponthoz. Így ha lenyomsz L alakban 3 billentyűt, akkor a 3. már nem érint se új sort, se új oszlopot így nem tudod, hogy le lett nyomva. Remélem érthető a példa. -
Lori82
senior tag
Szeretnék venni egy gamer billentyűzetet,de nem tudom milyet.Sajnos nincs rá sok pénzem,k.b. 7-8 ezer ft-m lenne rá.Az sem baj,ha nem gamer billentyűzet,csak egy dolgot tudjon:ha egyszerre lenyomok 4 billentyűzetet akkor reagáljon.Fifánál pl,ha lenyomok 4 billentyűzetet nem csinál semmit,csak csipog.A csipogás nem lenne gond,csak nem csinál semmit,az a baj.Előre is köszi
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Szeretnék egy ki segítséget kérni billentyűzet kiválasztásban.Szempontok:
Magyar kiosztás (vagy legalábbis nagyon könnyen lehessen matricázni)
Design sem utolsó szempont.
Lehetőleg fekete
Nagyon kényelmes gépelőhelyzet
és ULTRA HALKHallgatom a szakértői véleményeket.
Köszönöm szépen
-
lassiee
tag
Sziasztok!
Logitech Wireless Touch Keyboard K400 errol valakinek valami velemeny ? Tapasztalat ? -
strebacom
senior tag
Szerintetek EZ milyen bill. valaki vett már esetleg ilyet, használja, mert teszt sehol sincs róla!
Köszi!! -
mantequilla
aktív tag
sziasztok
Melyik a legolcsóbb, legegyszerűbb, de még minőséginek tekinthető strapabíró usb-s billentyűzet? Egy elnémító gomb ha van rajta az jól jön de amugy ne legyen rajta semmi extra. Köszönöm!
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Egy vezeték nélküli billentyűzetet szeretnék venni átlag dolgokra!
Az első szempontom az, hogy ne kelljen naponta cserélni az elemet!
A második meg az ár, olyan 3000-6000Huf közt legyen!
Ti mit ajánlotok? -
Viper26
nagyúr
válasz
WolfheartGR #6757 üzenetére
Na igen, én ezért nem mertem megvenni.
-
WolfheartGR
őstag
-
kiskeke94
tag
Razer Lycosa szerintem elég jó választás.Énis olyat akarok most venni.
-
kemike
csendes tag
válasz
banánocska #6747 üzenetére
Szia
Én logitech mx-700-al nyomom a BF-t,az egeret néha tuningolom vezetékes lenovo egérrel azzal együtt tökéltesen szuperálEz a szett vezeték nélküli de elég jól használható még játékra is
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Wireless billentyűzet + egér kombinációt szeretnék venni!
Tudnátok ebben segíteni?
Különleges elvárásaim nincsenek nagyon, a lényeg, hogy fekete legyen, és kényelmes legyen mindkettő. Az egér ne legyen túl nagy, de ne is túl pici. Görgő, oda vissza nyíl böngészőben jó lenne. A billentyűzetnek legyen azért egy csuklótámasztója.
Logitech-et, Microsoft-ot preferálnám.
Árban az lenne a legjobb, hogy minél olcsóbb legyen!
Amúgy mennyit bírnak ezek a wireless billentyűzetek egy pakk akksival? Wireless egerem átlagva 3-4 hónapig elmegy. Ennyit kibírnak a billek is?
Segítséget előre is köszönöm! -
banánocska
aktív tag
Sziasztok! 6ezer forintból szeretnék venni elsősorban billentyűzetet(Ha egeret is adnak az se gond
6K lenne rá akár itt Ph-n használtan(Ha megéri) Játékra használnám(Bf). Ha esetleg egeret is adnak hozzá csak az esetben kell ha vezeték nélküli.Mit ajánlotok?
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Szeretnék egy ki segítséget kérni billentyűzet kiválasztásban.Szempontok:
Magyar kiosztás (vagy legalábbis nagyon könnyen lehessen matricázni)
Design sem utolsó szempont.
Lehetőleg fekete
Nagyon kényelmes gépelőhelyzet
és ULTRA HALKHallgatom a szakértői véleményeket.
Köszönöm szépen
-
tlac
nagyúr
Aki egy teljesen sima, egyszerű, klasszikus, sallang mentes, szabványos kiosztású magyar billentyűzetet szeretne, ajánlom ezt:
Lenovo Preferred Pro USB Keyboard 73P5235 -
GribMate
aktív tag
válasz
potyi23 #6740 üzenetére
Üdv!
Néhány héten belül tervezem lecserélni a billentyűzetemet és ehhez kérnék némi segítséget.
Feltételeim:
- lehetőleg vezetékes (főleg játék a szempont), de ha vezeték nélküli az se nagy baj
- háttérvilágítás mindenképpen legyenÁr: maximum 10-12 ezer Ft
(Kérdés: Revoltec LightBoard XL3-ról vélemény? Rákerestem itt a fórumban de nem sok okosságot találtam. Az XL2 ellen azt hozták fel, hogy nem kezel 2-3 billentyűnél többet egyszerre ezért játékra alkalmatlan. XL3-nál is fennáll a hiba? Megéri ezt venni? Ha nem akkor ajánljatok valamit.)
Előre is
Mod: Nem válasznak ment, félrenyomtam sry.
-
potyi23
senior tag
hellotok !egeret szeretnek 20-30 eurig,csak nemtudom milyen a jo eger,eddig mindig 800 dpi-s 5 euros egereket hasznaltam,most szeretnek valtani,mert mar jolenne egy jobb,szebb
Latom,h vannak nagyobb DPI-sek pl 1600,3400 stb .Mit jelentenek ezek a szamok? kevesebb mozgatasra jobban megy a kepernyon? Milyen egeret ajanlanatok?
-
Viper26
nagyúr
Kék háttérvilágítással rendelkező billentyűzetek közül melyik ajánlott?
-
fatallerror
addikt
ezt én is kérdeztem itt csak mindenki ignorál, tehát 2.4 ghz-en nem nagyobb az input lag mint vezetékesnél?
voltam 1 saturnban nyomkodni, a k200 akkora fos, a mostani billem fényévekkel jobb pedig 7 éves (logi office internet)... a k300 kényelmes de az már 4e és a k340 meg 6e, egyelőre hanyagolom a témát, csak azért mert már lepucolni sem tudok 1-2 billentyűt annyira koszos azért nem veszek újat... -
dudika10
veterán
Gépelés közben nem igazán veszem észre azt a pár ms-t. De játék közben zavaró tud lenni.
Egyébként nekem biztonságérzetet nyújt a vezeték. Nem fog lemerülni az elem, nem szakad meg a kapcsolat csak úgy, (nem tudják feltörni a billentyűzetet és ellopni a jelszavaim
).
És mivel egyáltalán nem zavar, ezért inkább az. -
dudika10
veterán
CS nem játszik nálam, Quakelive-al szoktam pötyögni néha.
Ha a pingem 30 felett van akkor erősen romlik a teljesítményem. 60ms felett már nem tudok használni egy-két fegyvert.
Szóval az a pár ms késés pont elég ahhoz, hogy ne akarjak vezeték nélkülit. Egyébként nincs is rá semmi szükségem. A Classic 200 is kielégítő volt számomra. -
vlevi
nagyúr
válasz
dudika10 #6731 üzenetére
Mire nem akarnád használni amiatt a plusz pár ms késés miatt?
Counter strike-ban tényleg számít, de gépelésnél nem észrevehető. Korábban nekem is volt rossz tapasztalatom a 27MHz-es vezetélnélküli cuccokkal, de ezek 2.4GHz-en mennek, és semmi probléma velük. A bluetooth cuccokról hallottam mostanában rosszakat, de ez nem olyan. -
vlevi
nagyúr
válasz
dudika10 #6728 üzenetére
Korábban írtam, hogy merem ajánlani az Mk250 szetet. Mostmár 4000Ft körüli áron is hozzá lehet jutni. Szinte ugyanaz, mint a classic 200, annyi különbséggel, hogy drótnélküli, és van 12 extra gombja. Pontosabban jobb alsó sarokban egy kék Fn gomb, és az F1-F12 gombokra a plusz funkciók. A drótnélküliségére egyáltalán nem lehet panasz. Nem késik, nincs kihagyás, tudja a 8 méter körüli távot, szóval jó szerkezet. 4000-ért mindenképp.
Ilyen az mk250. Formára tényleg ugyanaz, mint a classic 200, kiegészítve azzal a néhány kék felirattal. Mondjuk a Numlock, caps, ledeket lespórolták.
Ez a K200 (drótnélküliben mk260)
Ez pedig egy kis kitérő, az mk320.
-
-
dudika10
veterán
Na jó, de gondoltam legalább van saját scan kódja, hogy ki tudjam kapcsolni (pontosabban win gombként tudjam használni), ha már rendeltetés szerűen nem működik...
Gondolom esélytelen, hogy adjak neki scan kódot...
Win7-en ugyebár Win+0-9 gombokkal lehet ugrálni a tálca ikonjai közt és még az ikonok megnyitott ablakai közt is. Ez nagyon ügyesen elérhető volt eddig bal kézzel, de most a win a jobb kezemnél van, a leggyakrabban használt ikonok (0-3, mert a többi már nem kényelmes) gombjai pedig a bal kezemnél...De legalább gépelni egész kellemes, kezdem megszokni az "elforgatott" (=rendes) 6-os blokkal együtt. Bár olyan írógép hangja van ami rossz emlékeket ébreszt bennem egyelőre, de majd megszokom.
Egyik szemem sír, a másik nevet. Pontosabban mind a kettő sír, mert teljesen elégedett voltam a Classic 200-al...
Ha kaptam volna Classic 200-at akkor valószínűleg inkább azt kellett volna vennem.
Na mindegy. Most elhasználom ezt, aztán legközelebb ismét egy fn meg egyéb bizbasz nélküli Logiteh... -
vlevi
nagyúr
Szerintem nem hangos a Classic 200. Nekem ugyan Mk250 (vezetéknélküli) van, de jól elvagyok vele.
Egyébként Classic 200, K120, K200 nagyjából ugyanaz a mechanika, mindhárom használható. Az áruk miatt ráadásul, ha mégsem válna be, akkor sem lesz anyagi csőd.
Ajánlanám még a Microsoft féle Wired 600-at, vagy a hasonló alakú, multimédiásabb változatát. Ami nekem ezekben nem tetszett, az az, hogy a Mediamarktban nyomogattam, és egy kicsit mintha billegtek volna a shift, enter, szóval a nagyobb gombok. De ez lehet, hogy csak nyomogatás közben érzékelhető, használat közben nem. Ezt sajnos nem tudom.
A másik, amiben bizonytalan vagyok MS billentyű témában az az, hogy van-e belőle rendes 105 gombos magyar, vagy nincs? Mert többször láttam már, hogy 104 gombos US (amerikai) billentyűzetet matricáznak át magyarnak, pedig ezeken nincs í betű, és az enter is lapos. -
dudika10
veterán
válasz
dudika10 #6717 üzenetére
Még szokom.
Azt kell, hogy mondjam, hogy szar az elforgatott, normális 6-os blokk.
Át is fogom állítani...Az FN-t még nem sikerült működésre bírom, de a mi késik nem múlik.
A billentyűk jó rövid úton járnak. A szokásos drótozás van, így pl a AW után Q-t már nem lehet nyomni (ugyebár fizika...) de külön sorokban és sávokban egyszerre akár 7 billt is le lehet nyomni ha ügyesen válogat az ember.
A billentyűk nyomáspontja jó, rövid úton járnak, gépelni kényelmes, de ezek a lapos billentyűket még nehezen találom vakon gépelve. Meg nagyobbak is picivel mint a Classic 200-on voltak. Szokni kell még, de egyelőre egész jó.
Szép, minőségi érzettet kelt. 3,5k-t fizettem érte, ha megkaptam volna 2,5k-ért akkor azt mondanám rá, hogy best-buy, de így se rossz. Mindenképpen jobb mint a hasonló árú geniusok szerintem (i220,222).Meglátjuk, hogy mennyire lesz tartós. Azért olyan halknak nem mondanám, jellemző hangja van, nem olyan gumiharangos, nem mikrokapcsolós, ollós. Engem nem zavar, de nincs néma csöndben, úgyhogy aki oylat keres, az ne ezt válassza.
És még egyszer: meglátjuk mennyire lesz tartós, ez a nagy kérdés. Ha 2 évet kibír az én használatom mellett úgy, hogy nem romlik sokat, akkor azt mondom rá, hogy nagyon megérte.Rossz helyen van az FN gomb is, Win7-en az a win gomb aminek a helyére került nagyon hasznos volna. Mindjárt átállítom szerintem ezt is, remélem az FN-t is arréb lehet rakni, ha nem, akkor bukom az FN gombokat, bár jelenleg sem működnek és hogy őszinte legyek, nagy szükségem nincs is rájuk, mert az F9-12 gombokat nem használom és azt rakok a helyükre amit nem szégyellek. Az ins-t is ki fogom kapcsolni, vagy átállítani...
Szóval van még tennivaló a konfigurálással. -
dudika10
veterán
Már csak pár óra és meglesz. Talán fél3 felé. Írok róla természetesen pár sort.
Hát nem tudom, már elég rég használom elég intenzíven, nem nagyon tudnám így memóriából hasonlítani máshoz. Eléggé hangos szerintem, de nálam ez sose volt szempont. Ha nem lennének megfizethetetlenek mikrokapcsolós billt használnék, mert azokat nagyon szeretem.
-
fatallerror
addikt
válasz
fatallerror #6712 üzenetére
nekem vmi ajánlat?
-
fatallerror
addikt
mondanátok jó bill-t pár ezerért? ut-zom így kényelmesnek kell lennie (persze minden esetben), fotelben ülök és a combomon van a bill bár ez nem igényel pluszt...
én a logi k300-at néztem meg a k340-et ami vezeték nélküli és nem tudom h mennyivel lagol jobban mint a vezetékes meg majdnem 7e az ára így kérdőjeles -
dudika10
veterán
válasz
dudika10 #6707 üzenetére
Valaki aki Gigabyte K7100-at használ, legyen oly kedves és nézze meg nekem, hogyha a böngésző címsorába rakja a kurzort, és elkezdi nyomni az a-t, majd lenoyomja mellé az s-t, majd a d-t és mellé még egy gombot, akkor érzékeli-e a billentyűzet.
Ha érzékeli a billentyűzet, akkor minden egyes újabb lenoymásnál megjelenik az újabb betű, ha nem érzékeli, akkor az utolsó érzékeltet írja tovább annak ellenére, hogy lenyomtunk mást is.
Ez kb 15mp-be kerül, de nekem nagy segítség volna.
-
Stunts666
őstag
válasz
WolfheartGR #6709 üzenetére
Razer - Input - Razer Lycosa
-
Stunts666
őstag
válasz
WolfheartGR #6703 üzenetére
Mióta windows update kidobott valami Lycosás driver updatet, azóta nálam teljesen jó.
-
dudika10
veterán
Üdv!
Kiszolgált Logitech Classic 200 helyett keresek valami olcsó, de hasonlóan jó megoldást.
Mindenféleképpen olyat keresek, ami jól kezeli a wasd gombokat (ezen a logitechen külön vannak kezelve, így játékra is alkalmas).
Természetesen vezetékes kell és fekete, mivel az asztalomtól nagyon elütne más szín. Az, hogy el van forgatva a 6-os blokk és más nem igazán érdekel. Legyen jó minőségű és lehessen játékra használni picit. Ha nincs más akkor keresek újabb Classic 200-at mert ez bevált.Érdekelne pár (tartós) vélemény a Gigabyte K7100-ról, Genius i220/222-ről, Arctic Cooling K381-ről és bármi egyéb ötlet.
ui.: régen foglalkoztam már a billentyűzetekkel, azóta megjelent pár újabb és az akkori friss darabokkal hátha van már hosszabb tapasztalat...
Előre is kösz a választ!
Üdv!
Dudika -
vlevi
nagyúr
válasz
WolfheartGR #6704 üzenetére
Marha jó. 2-3 ezer forintért már egész elfogadható billentyűzeteket tudnak csinálni, ami néhány apróság miatt nem felel meg a hardcore gamereknek. És 10x annyiért sem képesek olyat összerakni, ami működne...
-
Viper26
nagyúr
válasz
WolfheartGR #6704 üzenetére
Hááát, ez nem túl bíztató, akkor nemtom melyik Razer-be lenne érdemes beruházni.
Köszi az infót! -
WolfheartGR
őstag
válasz
Viper26 #6702 üzenetére
Egy tőlem független írás, elsősorban ugyan a vásárlásról ír, ám kitér az általam vázolt hibákra is.
Bocs a dupláért, kifutottam a szerkesztési időből. -
Viper26
nagyúr
Razer Lycosa mennyire jó választás?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ace Ventura #6700 üzenetére
Logitech Mk260?
Ha nem zavar az elforgatott 6-os blokk, akkor esetleg 250. Vagy a 320. Látszólag ugyanaz a felépítése, mechanikája mindháromnak, a különbség csak dizájnban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- One mobilszolgáltatások
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Politika
- Azonnali játékos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- eBay
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest