- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Úgy néz ki, viszem vissza K800-at.
Nagyon nyüszörög a Space, mutattam pár embernek, mondják, hogy nagyon gáz. Van videó is, majd holnap feltöltöm. Nem tudom elállási joggal éljek, vagy gariztassam? Szemét dolog lenne az előbbi? Viszakapom a pénzt (max 30 nap amig visszautalják) és másnap mehetnék az újért. Nagy köcsögség lenne szerintetek? -
nyunyu
félisten
Jelenleg egy Microsoft Ergonomic 4000-em van, de sajnos az istennek nem tudom megszokni.
Amig az ember 2 ujjal potyog, akkor kell neki par honap, mire megszokja, hogy nem nyulkalunk keresztbe a masik kez terfelere.
Egyebkent az azonos terfelen levo gombok helyzete majdnem ugyanaz, mint a rendes billzeteken, csak a keztartas mas, nincs annyira kiforditva a csuklo.(Mondjuk en a par honap tanulasi gorbe az L Cordless Comfort-tal szoptam vegig, arrol atallni az Ergo4000-re alig par nap volt, az is csak amiatt volt, mert az elozo billzeten el volt forgatva az Ins/Del hatos blokk.)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Egon
nagyúr
Én is szívesebben venném, ha vezetékes lenne, de egyrészt a K800 vezetékes verziójából nincs magyar kiosztás (ami számomra fontos), másrészt több helyen írták, hogy a vezetékes verziónak tényleg gondjai vannak több gomb egyszerre történő lenyomásakor, így fps-re totál alkalmatlan. A K800-at lehet használni bedugva is, akkor pedig nem jelentkezik a lemerülés, mint probléma.
Jómagam nem vagyok nagy multiplayer gémer, de azért szempont, hogy játékra is alkalmas legyen (az egerem mindenképp wireless lesz, szóval...). Azzal pedig maximálisan egyetértek, hogy sokkal szebb a K800 kinézete; nekem sem jönnek be az ilyen csiligémer formák...
Ami még nem tetszett a K8100-ban: a világítás szignifikánsan gagyibb mint a Logitech-nél (ha nem pont felülről nézed a gombokat, látszik; sok ilyen kép van a neten). Persze kb. kétszer annyiba kerül, ergo a Giga valszeg simán megéri a vételárát."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Yany
addikt
Igazad van, de sajnos a K800-ról külföldi fórumokon olvastam, hogy csak azért cserélte le a tulaja, mert alig használtan is elkezdett 4 óra játék után lemerülni és csak folyton idegeskedett miatta. No, ezt szeretném elkerülni és azért is nem írtam ide be ezt a hozzászólást, mert nem saját tapasztalat. Szóval a félelmeimet nem akartam itt másra is rávetíteni. Biztos, ami tuti alapon Gigabyte lett belőle, pedig szerintem a felárat is megadtam volna, ha nem wireless a Logitech.
Meg ez az input-lag téma is kicsit távol tart. Nem tagadom, hogy sokat játszom, ráadásul hardcore multi CS:S és BF:BC2 megy leginkább, szóval ez nem mindegy. Amikor meg azt látom, hogy a GB az Gamer, akkor jobban elhiszem, hogy a tervezés/gyártás során szempont volt a reakcióidő, pedig a K800-as külalakja ízlésben sokkal közelebb állna hozzám. Az ilyen gémer cuccok harsány, szögletes formái (pl. a házaknál is) számomra nem annyira szimpi, de most ezen megpróbálok túllépni...
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Egon
nagyúr
Szívesen veszünk minden beszámolót: különös tekintettel az adott klaviatúra halkságára, és kényelmességére (azaz mennyire jó rajta gépelni).
A K8100-at többnyire dícsérik, de azért 1-2 negatív, illetve nem túl meggyőző beszámolót is olvastam már.
Ami a drótnélküliséget illeti: a billentyűzetnél én sem ragaszkodom hozzá, ugyanakkor érdemes tudni, hogy már a nagyon régi vasaknál is jellemző volt, hogy 2 ceruzaelemmel évekig elmentek (gagyibb tölthetőkkel is legalább fél évig bírták)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Köszi az infókat, sokat segítettél!
Minőségi cucc nagyon, de tényleg drága "kicsit". Még agyalok rajta, hogy mit is vegyek. Nem egyszerű megfelelő bill-t találni, ha az ember világítós, halk, játékra is alkalmas, ugyanakkor magyar kiosztású, minőségi cuccot szeretne - lehetőleg nem aranyáron..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Yany
addikt
No, én lecsaptam egy Gigabyte-ra (Aivia, K8100). Ha érdekel valakit, majd beszámolok róla. Ez a drótnélküliség mindig elriasztott, ráadásul billentyűzetnél abszolút semmi bajom a dróttal, viszont a lemerülés/töltés téma nem annyira szimpi.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Nekem pár napja van Logitech K800 billentyűzetem, és vétel előtt is felkerestem pár tulajt a 4-5 gomb lenyomásról, különösen a videón látható Shuft + W + Space kombóról, valamint a lagról. Mindenki azt mondta, hogy nem lesznek ilyen gondok. Így végül megrendeltem. Amióta megvettem ezeket tesztelem rajta én is, a billentyűkombinációkról nincs mit beszélni, mennek tökéletesen. És szerintem lag sincs. Igaz, ez ahogy mondtad is, szubjektív. Ami biztos, hogy ha van is, akkor tuti nem akkora, mint az említett videóban látható. Próbáltam fps, autós játékkal, meg most az L.A. Noire-t próbálgatom vele. Mégpedig úgy, hogy közben váltogatok, és ugyanazon mozdulatokat megcsinálom USB-s kontrollerrel is. Nem érzékelek különbséget. Háttérinfó még, hogy nem vagyok HC gamer, multiban nem nyomok semmit, mert szarrá vernének. Viszont az arcade kategóriát azért jóval túlteljesítem. Na valahogy így kell kezelni a véleményemet. Neten vettem, így 8 munkanapon belül élhetek az elállás jogával, szóval nyüstölöm rendesen, főleg lag témában.
Egyébként a véleményem az, hogy kb annyira halk, mint egy UltraFlat újkorában, viszont az pár nap után kezdett hangosodni, a végén már olyan volt, mint egy normál bill. Ez eddig nem hangosodik. Van pár gomb, ami hangosabb mint a többi, a nagy Enter, meg pár numerikus gomb. A space nyöszörög kicsit. Nagyon kényelmes rajta gépelni, a gombok formája az amit egy kicsit szokni kell, mert még a több a félreütés, mint a régin. De nem sokkal. A világítás baromi jó, este nekem elég a minimum fokozat. Jól el vannak találva a szintek szerintem. A minimum totál sötétben nem zavaró, de nem is kevés. Nappal szerintem nem szükséges a világítás, de mivel vezetékesen használom, így nem kapcsolom le a minimumot, valamit azért dob a dolgon, főleg, hogy nálam ha gép előtt vagyok, akkor nappal sincs teljes fény, mert nem látnék semmit a képből az ablak miatt. Apropó, vezeték: Ilyenkor tölti a cuccot, de ekkor is vezeték nélküli billentyűzetként működik, tehát ha kiveszem a vevőegységet a gépből, akkor nem működik a billentyűzet, hiába van kábellel a géphez kötve.
Szóval én elégedett vagyok vele, de túl van árazva egy kicsit. -
Frenky89
addikt
LX400-on a Shift+W+D simán megy, még egy 1-est és egy Space-t is le tudok nyomni mellé, Ctrl+Shift+3-4 gomb attól függ, hogy milyen gombok, úgyhogy ilyen szempontból szerintem nem rossz, bár ezt a feature-t szerintem sohasem fogom használni.
FPS-em meg nincs, de a teszt szubjektivitása és a vezetéknélküliség miatt az eredmény úgyis irreleváns lenne.
-
Egon
nagyúr
válasz Frenky89 #6885 üzenetére
Akkor ezek szerint a KB520-ból csak fehér verzió van? Nagy kár...
Tesztelni úgy tudsz, hogy egyrészt letöltöd ezt a kis progit, ami érzékeli a lenyomott billentyűket. Ezzel lehet tesztelni, hogy mondjuk ha lenyomva tartod a bal Shift és a W gombokat, majd lenyomod a D bill-t, akkor mi történik (ha nem érzékeli, akkor a billentyűzet alkalmatlan fps-re, hiszen futás közben pl. nem tudsz srégen jobbra és felfele menni).
Másrészt ha elindítasz egy first person shooter-t, ahol elengedhetetlenek a gyors és hirtelen modulatok, lehet érezni, hogy ha a klaviaúra "késik", azaz eltelik némi idő egy adott billentyű lenyomása, és a monitoron látható karakter mozgása között. Persze ez nyilvánvalóan szubjektív kategória (van akinek már jóval kisebb input lag is feltűnik, mint az átlagnak; mások pedig csak azt veszik észre, ha nagyon durva a késés mértéke).
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Frenky89
addikt
A KB400 nem a KB520 fekete verziója, ugyanis előbbin nincsenek multimédiás gombok, valamint amit én láttam az a verzió PS/2-es volt, ellenben a KB520 USB-jével. Viszont hangban és szerintem mechanikában is ugyan azok.
Hogy mennyire alkalmas játékra azt nem próbáltam ki, mivel én nem ilyen célra kerestem. Esetleg az LX400-am klaviját le tudom tesztelni ilyen szempontból, ha tudsz mondani rá egy jó módszert, hogy ezeket a a tulajdonságokat miként lehet tesztelni.
-
Songo
senior tag
Én a minap megnéztema Giga 6800as billjét mert jol nzéett ki de baromi hangos..
olyan 6-7000Ftig néznék egy vezetékes CSENDES billt de nemhladok az üggyel. tudnátok ajánlani?
Játékra és irodai munkára lenne használva.Köszi
-
Prof
addikt
Többen írtak pozitív tapasztalatot mindkettőről, játékra jó mindegyik nincs lag a vezetéknélküli K800-al se.
A K800 egy kicsit törékeny míg a K8100 sokkal masszívabb (és fel annyiba kerül). Budaörsi MMarktban egymás mellett meglehet nézni mindkettőt pl.Ha nem akarod töltögetni a billt állandóan és tetszik a piros háttérvilágítás és szeretnél 10-15k-t spórolni akkor K8100 szerintem jó választás lehet.
Ha kell a vezetéknélküliség, nem kellenek makro gombok, és jobban tetszik a fehér háttérvillágítás és rászánsz 30k-t akkor K800 az egyetlen választás.
Én végül Roccat Isku-t vettem, mert a piros háttérvilágítás engem zavar. Ez is magyar,de kék háttérvillágítása van. ([link]
-
Egon
nagyúr
Sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni a K8100-ast, de egy K800-at nyomkodtam a közeli Saturn-ban. Kényelmes rajta gépelni, és meglehetősen halk is (bár nem annyira mint vártam: egy jobb (halkabb) notibillentyű még mindig halkabb). Van netes videó róla, amelyből kiderül, hogy 4-5 gomb egyszeri lenyomását is érzékeli (viszont szerintem a videóból úgy tűnik, érzékelhető mértékű input lagja van).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Yany
addikt
Habár eddig nem nagyon kaptam választ, egyelőre a Gigabyte K8100 és a Logitech K800-asa között vacilálok. Ha félretesszük az árát, akkor melyik ajánlott, ha programozáshoz is ezt használnám és játékhoz is? Az előbbi esetén a kényelmes gépelés, míg utóbbi esetben az input lag és az egyszerre lenyomható billentyűk száma lehet szempont. Sokat segít, ha adtok támpontokat.
-
Egon
nagyúr
válasz Frenky89 #6874 üzenetére
Ez a Fujitsu KB520-as billentyűzet elég pofás. A KB400 lenne a fekete verziója? Játékra mennyire alkalmas (input lag, több gomb egyszeri lenyomása stb.)?
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Jelenleg egy Microsoft Ergonomic 4000-em van, de sajnos az istennek nem tudom megszokni.
Kénytelen leszek eladni, pedig nagyon sokat hajtottam, hogy német legyen, amikor vettem.Nagyon sokat nem akarok, nem is tudok most erre áldozni.
A végén lehet mégis ez a Mode Com MC 5002-es billentyű lesz.
Nagyon sokat nem bukhatok vele. Jól néz ki, vannak rajta multimédiás gombok is. Aztán, hogy a billentyűk hangja, maga a használhatóság milyen lesz, ki tudja.Kár, hogy senki nem jelentkezett, hogy van tapasztalata ilyennel.
-
vlevi
nagyúr
Sajnos már az Internet 350 sem kapható. Pl. az Edigital 2009 óta nem forgalmazza, szerintem máshol sem maradt már belőle. Pedig szerintem nagyon jó billentyűzet.
Ha valahol, valami kupac alján rábukkan valaki, akkor érdemes lecsapni rá. Főleg 2000Ft-os áron. -
nyunyu
félisten
pedig, biztos fel lehet kutatni PS2-USB átalakítót.
Nem nyert, Deluxe 250 es Internet 350 billzetekbol kulon van(volt?) PS/2 es USB verzio, egyik sem megy atalakitoval.
Mondjuk 2011-ben mar nem tudom, mi letjogosultsaga van a PS/2 billzeteknek, hiszen laptopokra+brand gepekre mar vagy 5 eve nem lehet radugni PS/2-ot, meg az asztali gepbe szant alaplapokrol is egyre inkabb eltunoben van ez az aljzat.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
vagy esetleg ha kapok még feketébe Logitech Internet Pro.
Azt a dupla del gombos rettenetet szerencsere mar nem gyartjak, helyette Internet 350?
-
Yany
addikt
Sziasztok,
Szeretett Cherry G230 billentyűzetem megadta magát és egy méltó utódot keresnék hozzá. Segítenétek?
Szempontjaim (fontossági sorrendben):
* Magyar nyelvű
* Normál kiosztású legyen (ld. a Cherry-ét, PgUp, nyilak, stb.)
* Világítson (de ne zizegen közben)
* Dupla magas enter
* Kényelmes legyen (slim előny!), sokat írok vele
* Sok billentyűt le lehessen nyomni egyszerre
* Halk működés
* Fekete szín
* A mindenféle multimédiás gomb kifejezetten lényegtelen, nem szempontMit ajánlanátok? Nagyon köszönöm a segítséget.
-
Frenky89
addikt
Fujitsu KB520? Esetleg KB900/910, vagy LX400-egér. Ezek közül az KB520-at és az LX400-at próbáltam, illetve utóbbit használom jelenleg is és tényleg halkak, értsd szinte 0 gépelési hang, nincs műanyagos csörgés billentyűleütésre - talán még a Lenovo R500-am klaviatúrájánál is csendesebbek.
ZS tervnek még esetleg Gigabyte K7100. Ez se rossz, de itt van egy kis csörgés, szóval a Fujitsu-k halkabbak. -
Egon
nagyúr
válasz Il Dottore #6869 üzenetére
Mennyire hangos? Nem zavaró gépelésnél, hogy eltérő erősséggel kell leütni a különböző billentyűzet-csoportokat?
-
vlevi
nagyúr
"Tovább keresek kopásálló billentyüzetet PS2 es magyar semmi extra és nelegyen nagyon drága"
PS2? Húha...
Azthiszem a Logitech Deluxe Keyboard létezik PS2-ben. Nekem ennek a tesója, az Internet 350-van, amin van pár multimédia gomb. PS2, de fehér. Már nem használom, mert amióta a tévén jáccom, hurcolni kell a billentyűzetet, és ezért inkább vezetéknélkülit használok.
Vagy pedig, biztos fel lehet kutatni PS2-USB átalakítót. -
Mankó
veterán
Kellene vennem egy normális, halk billentyűzetet, amin van hangerő szabályzó gomb.
Ezek jöttek szóba:
MODE COM MC 5002
Gigabyte K-6800
vagy esetleg ha kapok még feketébe Logitech Internet Pro.Van esetleg valakinek ezekkel tapasztalata?
Ti melyiket vennétek? -
Il Dottore
tag
válasz Il Dottore #6859 üzenetére
Mielőtt megvettem a bill-t, majd egy hétig olvastam a fórumot az ajánlásokról.
Sok jó javaslat volt, de erről a cuccról bántóan kevés a hsz. és az okát nem igazán értem. Lehet sokakat elriaszt az ára, de a leírt specifikációi alapján, a legjobb vétel (nálam legalábbis): gépelésre, játékra egyaránt remek választás.
Summa: A Gigabyte K8100 egy kiváló billentyűzet.
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
gari55
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Tovább keresek kopásálló billentyüzetet PS2 es magyar semmi extra és nelegyen nagyon drága. azt kérném hogy pontos márkát és típust írjatok ha lehet. előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
válasz Zserigta #6866 üzenetére
Ha képes vagy 1 tulajdonságban eltérni az elvárástól, akkor:
ha jó a vezetéknélküli: akkor K800 (Logitech)
ha jó nem slim is: akkor Roccat Isku (nekem ilyenem van, ez alapvetően gamer bill.)
vagy Gigabyte K8100Bár van pár olcsóbb bill: Revoltec XL3, A4tech-ből is magyar és LED-es.
[ Szerkesztve ]
-
Zserigta
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni billentyűzet vásárlásában.
Elvárások:
- Max 30e Ft
- Vezetékes legyen (ez az egy elhanyagolható)
- Slim azaz vékony gombos legyen
- A gombok teteje fényes legyen. (Azaz sima, nem érdes.)
- Világítsanak a betűk.
- Magyar kiosztású legyen.Sajnos hiába kerestem nem találtam az elvárásaimnak megfelelő billentyűzetet, valamelyik pont mindig hiányzott.
A segítséget előre is köszönöm.
További szép napot. -
SLYM
veterán
sziasztok, egyik laptopon amihez magyar billentyűzet van és rajta win 7 oprendszer elállítódott az Alt Gr gomb és emiatt nem tudok pl @ -ot írni. ez miért lehet, illetve hogyan tudom ezt a problémát orvosolni? köszönöm a választ
[ Szerkesztve ]
-
-
vlevi
nagyúr
válasz WolfheartGR #6860 üzenetére
"Valaki mutasson nekem màrt egy matricàzott billt "
Amelyik fekete, az majdnem mindegyik az...Ha jobban megnézed ezt a Logiteck Mk520-at, akkor a $ jel körül látszik egy szürkés "glória", vagy nem tudom minek nevezzem. Az a matrica.
-
vlevi
nagyúr
"Egy idoben a Logitech az feher/bezs/szurke OEM billzeteinel lezerrel egette bele a feliratot a kupakokba,"
Ezt meg tudom erősíteni. Van itthon egy fehér Logitech Internet 350 billentyűm, azon így vannak a feliratok. Viszont a céges billentyűzet fekete Logitech Internet 350, és azon matrica."magyar disztributoruk altal "magyaritott" "
Arra gondolsz, amikor az amerikai billentyűzeten az Y mellé odakanyarítják a Z-t is? És a szögletes zárójel gombra rárajzolják az ő betűt? Rettenet.
De legalább lenne annyi eszük, hogy ha magyar nincs, akkor legalább német billentyűzetet hoznak be, azon a gombok darabszáma stimmelne. -
Il Dottore
tag
Szevasztok,
Hosszas keresgélés után megvettem a k8100-t 15e HUF-ért
Nálam ez a billentyűzet!
Magyar kiosztás
Nagy enter
Különálló nyilak
Nagy space
nem matricázott billentyűk
Rövid lenyomási út
Cserélhető billentyűk (WASD)
Kellemes, vörös világítás
Koromsötétben tökéletesen látszik
Aranyozott USB csatlakozó
Twin USB port
Levehető csuklótámasz
Anti-ghostingCOD MW3-al próbáltam, szenzációs.
Ítélet: különösen ajánlott.
[ Szerkesztve ]
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
nyunyu
félisten
én olyan billentyűzetet keresek amelyiken a betűk extra kopásállóak a billentyűzet Magyar Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyűzet fekete, extra szolgáltatások nem szükségesek
Sok sikert hozza.
Egy idoben a Logitech az feher/bezs/szurke OEM billzeteinel lezerrel egette bele a feliratot a kupakokba, viszont ez fekete billzet eseten nem latszodna, azokat mindig is matricaztak.
Egyebkent meg a Microsoft billzetek GYARI matricazasa eleg kopasallo, mig a magyar disztributoruk altal "magyaritott" billzetekre ez nagyon nem jellemzo
(5 evig nyuzott elso Ergo4000-emen ugyanugy nez ki a feliratozas, mint a most masfel eves ugyanolyanon, annyira nem kopott a matrica.)
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Vagy a Logitech K400, amihez nem is kell egér, mert van benne tapipad.
Nocsak, ezt is atneveztek, mint a Wave-et, akarom mondani K350-et?
Ja, megsem, Cordless MediaBoard Pro-n volt Ins/Del hatos, csak elforgatva.
-
vlevi
nagyúr
Lejárt az idő
Gondoltam, megemlítem neked a Logitech Wave-et, mint egyik ellenpéldát. Pár év után állítólag elkezd hangosodni -
vlevi
nagyúr
Hát, ha bírod a nagyon pirinyó egeret (asszem 10 cent sincs), és az 5 gombossá fogyott, elforgatott 6-os blokkot, akkor nem lehet olyan rossz. Mechanikailag szerintem az mk250-el egyezik meg.
gari:
"amelyiknek a bilentyűre a betű nem festve van "
Hát szerintem ilyet nem találsz. Főleg azért, mert már nem is a festés a divat, hanem a matrica. Tudom, régebben, még a 90-es években gyártottak ilyen billentyűket, de ma már nem ez a preferencia. A lényeg, hogy Genius, Hama, Trust és társait messziről kerülni kell, mert nagyon hamar tönkremennek. Viszont egy Logitech, vagy Microsoft még a matricázás ellenére is tartós darab lehet. Nem kopik le a matrica. Megpróbáltam most körömmel a Ctrl gombot, hogy mit szól a matrica a gyilkoláshoz, de semmi. Nincs nyoma.[ Szerkesztve ]
-
gari55
csendes tag
Sziasztok! én olyan billentyűzetet keresek amelyiken a betűk extra kopásállóak a billentyűzet Magyar Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyűzet fekete, extra szolgáltatások nem szükségesek. olyan lenne a legjobb amelyiknek a bilentyűre a betű nem festve van hanem külön műanyagból van bele süjesztve és így nem tud elkopni. ha tud valaki ilyet azt megköszönném mert már rég vadászom de nem tudtam találni ilyet sajnos, és ne legyen drága.
-
sakto
őstag
És ehhez mit szoltok?
Logitech MK320 -
joey04
titán
komolyabb us kiosztású billeknél pl g510nél a macro beállításoknál nincs olyan opció, hogy a g gombokra tegyük pl az í-t?
-
vlevi
nagyúr
Ha csak ennyi az igény, akkor Logitech mk250-nél olcsóbbat és működőképesebbet hirtelen nem tudok mondani.
Kicsi, könnyű, multimédia gombok vannak rajta, a melóhelyen kipróbáltam, tényleg megy 7-8 méterről is. Még akár játszani is lehet vele. Persze nem BF3-at multiban, csak úgy módjával
Mielőtt valaki megkérdezi, miért állandóan ezt ajánlom, hát azért, mert én csak egy átlagos user vagyok, itthon ez van, és működik. Másfajtát azért nem ajánlok, mert nem tudom, hogy milyenek. Ettől még lehet, a microsoft féle is jó.
Vagy a Logitech K400, amihez nem is kell egér, mert van benne tapipad. De igazából ezt sem tudom, hogy milyen a valóságban, mert csak képen láttam.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
"Multkor linkeltem valahova egy huszonevvel ezelotti IBM PS/2 gepet, annak a billzeten sem sikban voltak a gombok."
Ez tényleg csak megszokás kérdése. Aki a laptop billentyűzet a természetesen, annak tényleg nagyon furcsa lehet egy ilyen. De én is hajlok afelé, hogy az ilyen formán ívelt elrendezés kényelmesebb, mert kevesebbet kell nyúlkálni a gombok után.Csak azt a funkcióbillentyű sort ne tették volna tönkre
-
hesszan
aktív tag
shift f6 jóó köszi nem ismerem használtam, bár ez is megszokást igényel.
ctrlM-et ismerem használomNa szóval már majdnem biztos voltam, hogy az MS 2000 lesz. Közben megtaláltam az MS oldalán, hogy 8hónapot írnak az egér aksira. Néztem pár youtube videót, olvasgattam teszteket. Tetszik az MS egere, design és állítólag az egér is megfelelő.
Szóval még mindig nem tudom melyiket vegyem. Holnap bemegyek a westendbe, megnézem őket, hátha vannak kirakva. Lehet meg is veszem.
Sungdurung
-
nyunyu
félisten
A másik dolog, amit említett, viszont meglepő volt. Képekről látszik, hogy nem teljesen sima a billentyűzet, hanem egy kicsit emelkedik. Azt mondta a videóban, hogy elsőre neki is tetszett az ötlet, de 1 hét alatt nem bírta megszokni.
Multkor linkeltem valahova egy huszonevvel ezelotti IBM PS/2 gepet, annak a billzeten sem sikban voltak a gombok. Ezen a kepen jobban latszik, hogy a gombok kupakjai egy henger felszine menten voltak elrendezve.
(Most nezem csak, nem csak a billzet nemet, hanem a BIOS nyelve is az )Gondolom a koltsegcsokkentes aldozata lett ez az otlet, elvegre a foliaerintkezo sik, es egyszerubb mindenhova ugyanolyan kupakot rakni.
Ergo4000-em durvabban ivelt.
-
nyunyu
félisten
válasz hesszan #6834 üzenetére
Sajnos a kezem eléggé ráállt, ha a tc-ben akarok átnevezni valamit (általában az a valami 10-20darab) akkor nyilak kiválasztom, hüvelykujjal jobb egérklikkra rányomok, kettőt fel, enter és lehet beírni a nevet. ezzel meg fn+printscreen hmm nagyon nem fain
Nem kell ezekhez egerezni/keresni a helyi menu gombot (ami altalaban csak a jobb Alt+Ctrl kozott van, bal oldalon nincs.)
TC-ben raallsz az atnevezendo fajlra, aztan Shift+F6-tal utan at tudod irni a nevet, vagy ha sok fajlt akarsz valami szabaly szerint atnevezni, akkor kijeloles utan Ctrl+M a mass rename.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz hesszan #6838 üzenetére
Mediamarktban van Wireless Desktop 3000, ott próbálgattam nyomogatni.
Egyébként most néztem meg egy youtube-s videót, ahol 1 hét használat után is elmondta a véleményét az illető. Két dolog volt, az egyik természetesen a funkcióbillentyűk. Szerinte nagyon zavaró volt, hogy aprók a gombok, ráadásul el sincsenek választva egymástól. Így pl. start menü, vagy task manager előhívásához a Ctrl+Esc, Ctrl+Shift+Esc nagyon kényelmetlen. Ablak bezárás Alt+F4-el, vagy F5-el a másolás nagy odafigyelést igyényel.
A másik dolog, amit említett, viszont meglepő volt. Képekről látszik, hogy nem teljesen sima a billentyűzet, hanem egy kicsit emelkedik. Azt mondta a videóban, hogy elsőre neki is tetszett az ötlet, de 1 hét alatt nem bírta megszokni.De én úgy láttam, a 2000 és a 3000 egere más. A 2000-eshez csak sima kétgombost adnak.
[ Szerkesztve ]
-
hesszan
aktív tag
a 250 pont amiatt lett kizárva. Egyik haver vett, voltam náluk és a megszokott mozdulatok nagyon rosszul jöttek ki
a gombok kevéssége nem baj minden egerem 2 + görgő gombos.igen jól látod, a 3000 pont az F1 F12 gombok hiánya miatt esett ki. De a 2000 még játszik. de igazad van csoportosítva meg normál méretben jobb lenne. Bár netes képek/adatok alapján mindkettőhöz ugyanaz az egér jár. És ez egy rossz hír, hogy nehézkes a középső egér. azt sokat használom, új ablakra nyitni linket.
Sungdurung
-
vlevi
nagyúr
válasz hesszan #6835 üzenetére
Ja, igen, láttam, hogy írtad az MS 2000-et. Formára szép, de mi a búbánatért kellett totálisan összenyomorítani a billentyűzet részt? Zavarta őket az a 3mm hézag a kurzorgombok környékén
Külön vevő téma viszont a Logitech felé lenne előny. Az Unifying vevő ugyanis egyszerre tud több eszközt kezelni. Azért írom, hogy csak "lenne" előny, mert sajnos nincs túl nagy tolongás unifying vevős billentyűk és egerek terén. Olyan, ami normális, és még elfogadható ára is van, olyan talán nincs is
Ha pl. az Mk520-hoz veszel egy normális egeret, teszemazt M510-et, akkor már 20 ezer fölött jár a végösszeg. -
vlevi
nagyúr
válasz hesszan #6834 üzenetére
"még szoknom kell a gondolatot, hogy nem olyan a bill mint a mostani"
Akkor ehhez mit szólnál?
Nekem ilyen van. Programozni képtelenség vele (mert ott sokszor használja az ember ezeket a gombokat. Sorkijelölés pl. Home, aztán Shift+End, na ezt itt felejtsd el ) , de itthon olyat nem csinálok, ezért nem vészes.A nagyon semmi egér alatt azt értem, hogy netezés közben a vissza gomb nagyon hiányzik. Az mk250-hez is egy hasonló tudású egér van, és annak sem a pontosságával van bajom, csak a kevés gombbal.
"szóval csak billentyű 6-8 e között,"
Olyan nem nagyon van Bill+Egér combókat árulnak, eléggé vacak egerekkel. Egyedül az MS 3000-hez láttam olyan egeret, amin van plusz 2 gomb, de az meg más miatt rettenet. Középső gombját kalapáccsal kell ütni, a formája sem nagyon bejövős nekem, és a két elem miatt szerintem nehéz is. Fene tudja. Megaztán ezen a billentyűzeten ezek az apró funkcióbillentyűk F1-F12-ig is melléfogásnak tűnnek számomra. Főleg úgy, hogy alapból nem is funkcióbillentyűként működnek, hanem valami help, undo, open, save féleségeket.[ Szerkesztve ]
-
hesszan
aktív tag
hopp kicsúsztam
és ha külön bontanám?
szóval csak billentyű 6-8 e között, vezeték nélküli? (és akkor két külön adó-vevőm lenne azok vajon nem akadnának össze?)Sungdurung
-
hesszan
aktív tag
válasz GreenAtis #6828 üzenetére
köszi a választ.
igen én is pont így vagyok vele nagyon nézem. Sajnos a kezem eléggé ráállt, ha a tc-ben akarok átnevezni valamit (általában az a valami 10-20darab) akkor nyilak kiválasztom, hüvelykujjal jobb egérklikkra rányomok, kettőt fel, enter és lehet beírni a nevet. ezzel meg fn+printscreen hmm nagyon nem fain.
Az elmúlt években normál vezetékes bill-en volt, eléggé hozzászoktam annak a kiosztásához.Nah szóval még keresgetnék max 15ig egér+bill-t.
#6832 vlevi
köszi a képet, tetszik még szoknom kell a gondolatot, hogy nem olyan a bill mint a mostanim310 egér van hozzá. mit értettek az alatt, hogy nagyon semmi? nem egy gamer egér, azt értem. (bár én fogok vele játszani) pontosabban leírnátok kételyeitek?
és a másik jelöltemről mi a véleményetek?
Ms 2000E kettő között vacilálok, de újabb ajánlatokat szívesen várok.
[ Szerkesztve ]
Sungdurung
-
GreenAtis
tag
Hát a matricázás tényleg lehetne szebb az tuti, a nagyon semmi egér meg nekem amire kell megfelel, ha meg nem akkor van ithon még 2db zsír új Logitech MX1100 meg egy amit használok, úgyhogy max lecserélem arra. Mindennapi munkára nekem sem lenne elég az az egér. A matricázás egyébként újként nagyon feltűnő, ha elkezded használni egy két nap után már nem vészes annyira.
-
vlevi
nagyúr
válasz hesszan #6827 üzenetére
"MK520: billentyű nincs a bal kéznél "jobb egérklikk" csak FN gomb"
Van, csak kicsit eldugták. FN+Printscreen.A kicsi entertől ne félj, csak a képeken olyan. Van belőle rendes magyar is. Az más kérdés, hogy a neten ritka az olyan kép, amin a magyar kiosztás szerepel, de egyet azért találtam.
"Amiket néztem: Logitech G110, G510. "
US kiosztás alatt a 104 gombosra kell gondolni. Azaz a bal shift hosszabb, és nincs a Shift és a Z(y) között az í betű. Emiatt az í, Í betűt ezeken a billentyűzeteken csak az AltGr+i és j gombokkal lehet elővarázsolni.
Az "angol" az 105 gombos, csak az ékezetek hiányoznak róla.
A windowsnak egyébként tökmindegy, mi van rárajzolva a gombokra, bármelyikhez kiválasztható, hogy magyarként akarod használni. Aztán vagy átmatricázod, vagy pedig megtanulod hol vannak az ékezetes karakterek.[ Szerkesztve ]
-
GreenAtis
tag
válasz hesszan #6827 üzenetére
Nekem ugyanerre kellet vezeték nélküli bill, és egér. Logitech MK520 lett belőle, eddig nem bántam meg nagyon szépen működik. Én mondjuk szinte csak játékra használom, mert minden mást mac-en csinálok, és ott a mac-es bill is hozzá. Késés meg semmit nem tapasztaltam. Egy elemmel elvileg a bill elmegy 3 évet, és az egér is 1et. Szóval ha meg tudod szokni a jobb egérgomb hiányát akkor, vagyis azt hogy más helyen van mert pl a numpad felett van 4 gomb amire bármit rá tudsz állítani, azt hogy jobb gombot lehet-e nem tudom, de rövidesen megnézem és megírom azt is.
-
hesszan
aktív tag
Sziasztok.
ezt az utolsó oldalt átolvastam (6600tól), de sajnos nem találtam meg a nekem kellő billentyűzet +egér párost.
Megnéztem pár MS és LogitechetLogitech Wireless Combo
mk220: zsúfolt bill
mk260 ?képen tetszik a bill kiosztás? tartósabb minőségibb játékra jobban alkalmas kéne (vagy ez jó?) kicsit drágább belefér a keretbe karácsonyra kapom feleségemtől
MK520: billentyű nincs a bal kéznél "jobb egérklikk" csak FN gomb pedig azt total commanderben sokat használom, átnevezésre... pedig ez már bejönne egér is jó, meg a bill is, csak az a fránya FN gomb
Ilyenje van valakinek? a jobb alt crtl között nem lehet valahogy kicserélni a funkció billentyűt? (és az enter is kicsi a képen, de azt megszoknám)Microsoft 3000 olvastam hogy a fenti F1 - F12 csak a FN-el hívható elő (nem az az alapértelmezett, hanem a mail/outlook/stb csicsa bill), és nincs csoportosítva sem.
Microsoft 2000 - nincsenek csoportosítva a F1 - F12 billentyűk. talán ez a nyerő, bár olvastam olyat h az egérben 2-3 hetente cserélik az elemetSzóval szeretnék, egy olyan bill+egér páros venni ami:
vezeték nélküli bill+egér kombó
magyar kiosztás (vagy annak megfelelő- kétsoros enter, í betű helye a bal shift mellett)
normális kurzor, ins-del, numerikus rész is legyen meg, lehet multimédiás
3-4 méteres üzembiztos hatótávolság (egér+ vevő között tiszta rálátás)
elem/aksi hosszú készenléti idő
valami hosszabb garancia 2-3-5év
egér nem legyen sok gombos (2+görgő elég) de ha az nem baj
jó lenne ha játékra is alkalmas legyen (autós, pisztolyos vegyesen, hobbiszinten)Vagy ha elmegyek két külön eszköz felé, akkor vezeték mentes bill férjen be 6-8e alá (bp kisker) és találjak hozzá házon belül partnert, hogy legyen elég 1 db vevő ne akadjon össze stb
köszi előre is a segítséget
[ Szerkesztve ]
Sungdurung
-
joey04
titán
Sziasztok!
Korábban már kerestem billentyűzetet, a kritériumok kicsit viszont módosultak:
Eddig az volt, hogy legyen vezetékes, magyar, világító, 20k.
(Ugyan a Giga féle K8100 megfelel, de nem tetszik, és hallok róla rosszakat is.)Most: legyen UK vagy magyar, vezetékes, világító, 30k.
Amiket néztem: Logitech G110, G510. Ezeknél az van, hogy angol, de van ahol US kiosztást írnak. A kép viszont mindenhol US, pedig van UK modell is. Kérdésem az lenne, hogy ha esetleg US-t veszek, akkor hol lehet belőni, hogy minden betű meglegyen azon is? Milyen program kell-e, vagy Win-en belül lehet belőni ezt?
Ami még tetszik, az a K800, de az ugye vezetéknélküli. Viszont ahogy látom, van rajta USB, meg kábel amivel tölteni lehet. Kérdésem, hogy ilyenkor mezei USB-s billentyűzetként viselkedik, vagy a kábel csak tölteni képes? Eltérő infókat olvastam. Mert ahogy nézem, van egy kis lag a fórumok szerint vezetéknélküli módban játékoknál...
-
vlevi
nagyúr
Láttam már élőben Logi K120-at, a magyar az 105 gombos. Azaz bal oldalon a shift és az Y között van az í, és L alakú az enter.
Mint ahogyan itt is látható -
morren
csendes tag
Sziasztok!
Logitech Deluxe K120 OEM Keyboard USB Black HUN billentyűzet
Ezt a billentyűzetet hirdetik sok helyen, de az angol kiosztásról tesznek hozzá képet. Kérlek ha ilyen billentyűzeted van magyar kiosztással küldj/linkelj nekem róla egy képet! Az a változat érdekel, ahol L alakú az Enter. (Dvorakra szeretném átmatricázni és ezért nem mindegy mi/mennyi és hol van... )
Előre is köszönöm a segítséget!
-
GreenAtis
tag
Tegnap megjött a Logitech MK520-am. Röviden tömören egy álom a bill, játékra is kurva jó, és meglepően még az egér is jó bár azért sehol nincs egy rendes Logitech egérhez képest, mondjuk egy MX1100-hoz képest. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, árban nagyon jó, használni meg tényleg nagyon zsír, majdnem utoléri a Apple bill-em, meg az égsz cucc olyan kicsit Apple fíling-et féleséget hoz, Just work, és ennyi.
-
aktív tag
sziasztok!
egyszerű, de lehetőleg minőségi, lapos(abb) vezetékes billentyűzetet keresnék és a perverzióm, hogy valamiért főleg a microsoft-osak jönnek be kinézetre ins-del blokk csak hagyományos lehet, mert még dos-os körülmények között szocializálódtam és programozás közben a mai napig erre áll a kezem (Comfort Curve 3000 is emiatt esett ki )
formára hasonló lenne jó, mint a rosszemlékű Digital Media Keyboard 3000, amit nem voltak hajlandók rendesen lokalizálni, csak matricás/dupla szitás változatban volt kapható... azóta is hasonlót keresek, de egyedül egyelőre csak a Wired Desktop 600-at találtam, ami úgy-ahogy megfelelne.
van valakinek tapasztalata esetleg ezzel? játékokban, több gomb lenyomására hogy reagál, stb.? vagy akár a DMK3000-hez hasonló más gyártótól?
köszi!
-
WolfheartGR
őstag
válasz DrokOne #6817 üzenetére
Esetleg a Sidewinder X6. 4 gomb egyszerre való lenyomását garantálja a microsoft. Nálam tudja is. De ha kell valami konkrét kombináció lepróbálom neked.
Kollégámnak van Blackwidow Ultimate nála teljesen jó az antighosting. Még nem sikerült kiakasztania. Esetleg még az Anansit nézd meg."Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
DrokOne
csendes tag
Razer Lycosa-t nem ajanlom senkinek... 2 is kiszolgalt az evek alatt Mirror es sima verziom is volt. A normal valtozatnal a WASD cluster korul a gombok nagyon gyorsan lekopnak (gombokon a bevonat fos). Mirrornal a szituacio hasonlo de ott csupan rancos lett a gombok felulete. De ami a lenyeg, egyik valtozat sem tud egyszerre 3nal tobb gombot erzekelni lenyomva azaz nincs anti ghosting. Allati idegesito, hogy komplexebb kombinaciokat keptelenseg hasznalni gameles kozben.
Ezek utan varom az ajanlatokat gamer billentyuzetre. Ar nem szamit,de legyen kaphato hazankban,vilagitson,lcd kijelzo nelkul valamint anti ghosting alap kovetelmeny. Elore is koszonom! PSS kiosztast preferalok.
Eddig 2ot neztem ki: Razer Blackwidow Ultimate, Logitech G110(ennel ghosting nem egyertelmu,van vkinek esetleg?)
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Ultra halk billentyűzetet keresek. Eddig a Fujitsu KB520-at és a Gigabyte K7100-at ajánlották, illetve MM-ban a gyér felhozatalból talán a Microsoft WMD 1000 az, ami a leghalkabbnak tűnt.
Itt, ha jól láttam a KB910-e van/volt valakinek és bevált neki, szóval gyanítom, hogy a Fujitsu-kban közel azonos mechanika lehet.
Esetleg tudnátok ajánlani valamit a fenti témában? (A vicces hsz-eket megelőzve: a feltekerhető, kakaóbiztos, gumi billentyűzetek ebből a játszmából kimaradnak.)
-
OnLy16
tag
Igen, de fáj a szívem (és a pénztárcám) 10.000 forintokat kiadni billentyűzetért.
Mindigis 2-3ezres cuccokat püfföltem, a jelenlegi Logitech Y-UL76 is most kezd kicsit zörögni, nemistudom hány év után.
Van esetleg bestbuy max 4-5ezer forintig?
Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.
-
-
WolfheartGR
őstag
válasz Il Dottore #6810 üzenetére
nincs rajt.
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
Prof
addikt
válasz Il Dottore #6810 üzenetére
Iskunak nem levehető ettől is olyan masszív és kényelmes.
Szinte fegyvernek lehetne használni annyira egybevan. -
Il Dottore
tag
Szevasztok,
A Roccat Isku-nak levehető a csuklótámasza?
Továbbá egy megerősítést kérnék X6 tulajdonosoktól: nincs rajta USB HUB, ugye?
Köszönöm.
-
OnLy16
tag
Sziasztok!
[Erről] esetleg tud valaki infóval szolgálni? Játékra mennyire alkalmas? (leginkább starcraft2-re )
Egérre nincs igazán szükségem, de ennyiért egy ingyenegér megérné
Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.
-
Socket A
aktív tag
válasz WolfheartGR #6807 üzenetére
Azthiszem ez jó is lesz
"La familia es todo." "A glóriákkal az a baj, hogy mindig elakadnak az ajtófélfában."
-
WolfheartGR
őstag
válasz Socket A #6804 üzenetére
Microsoft Sidewinder X6
Az én kicsikém."Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
banánocska
aktív tag
Sziasztok!
Egy új billentyűzetet szeretnék venni. Kritériumok:
- Max 4-5k
- Vezeték nélküli előnyben
- Könnyű gépelhetőség.
- Fekete
Köszönöm. -
Socket A
aktív tag
jöhet még ajánlat ha van
"La familia es todo." "A glóriákkal az a baj, hogy mindig elakadnak az ajtófélfában."
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Glorious PC Gaming Race GMMK TKL RGB mechanikus billentyűzet - Gateron Brown, US (GMMK-TKL-BRN)
- AKKO Monsgeek M1 Barebone, ISO Layout 75%
- Roccat Vulcan II Titan II Mechanical Billentyűzet.
- Logitech G Pro gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet GO is van.Várólistás
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest