- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Apple notebookok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz TheProb #78257 üzenetére
~3 heti tapasztalat a NuPhy Air75-ről
Anyaghasználat és összeszerelési minőség majdnem tökéletes. A frame nagyon masszív a fémtől, nem lötyög, nyeklin-nyaklik. Hirtelen kb egyetlen negatívumot tudnék felhozni, hogy Type-C port lötyög a házban.BT párosítás nagyon gyorsan megy, 3 device-t tud menteni és pluszban egy fixen a 2,4GHz-es dongle-höz van párosítva.
Az akksi kb 30-35 órát bír ~100->20% relációban. Ami szerintem jó (bár nincs tapasztalatom más akksi bill-ek üzemidejét illetően). Ez erős tipp, mert alapból bukom a töltöttségi infókat, ha nem direct BT-al csatlakozok, hanem 2,4-en (márpedig én utóbbival használom, KVM miatt). Azt nem jelzi vissza, ha csutkára töltött. 20%-nál kezd el pirosan villogni a jobb szélső LED csík, ilyenkor rádugom az USB-re és úgy használom pár órát, majd lehúzom.
Amitől leginkább fostam, hogy az ANSI layout-ot hogy fogom megszokni. Nyugodtan mondhatom, hogy ha nem is teljesen kompromiszummentesen, de relatíve gyorsan sikerült "aklimatizálódnom". Meglepődtem. Bár az tény, hogy sokszor keresni kell az ékezetes vagy spec. karaktereket, ha épp nincs az ujjamban a "reflex".
A low-profile key-eket még mindig nem sikerült 100%-ban megszokni, de azért ez sem kezelhetetlen. Az a legzavaróbb, hogy "összefolynak" a gombok és nem tudom úgy érzetre lenyomni azt, amit szeretnék.
Bár rtings-ék majdnem max pontszámot adtak rá, nekem kb a legnagyobb negatívum a gyári software. Oké, hogy még béta, de telepítés utána azonnal error-al száll el a program, pontosabban a tray-re kerülő, háttérben futó service. Fogalmam sincs, hogy mit csinálna, mert ugye nem indul el. (Lehet, hogy pl. ezzel ki tudná jelezni a töltöttséged 2,4G-n is?) Ha elő akarod varázsolni az appot, akkor ki kell túrnod az install folderből a megfelelő .exe-t, ami persze egy kódnév alatt lévő folderstruktúrában van. Itt vagy kisakkozod, hogy melyik való a te eszközödhöz vagy a DC szerverükön átfutod a pinelt message-eket...
Ha sikerült beizzítani az appot, akkor már lehet babrálni a cfg-ot, alapbetően 3 fő rész van csak. RGB vezérlés, key layout és macro-k. Nem vagyok jártas a custom keyboard-okat illetően, de én mondjuk szerettem volna olyat csinálni, hogy a PGUP/PGDN key-ekre by default a hangerő állítást rakom és fn-t nyomva hívom meg a tényleges PGUP/PGDN commandokat. Lehet én nem jöttem rá, de ilyet nem tud.Fw-t illetően nem láttam eddig sehol, hogy milyen verzió van rajta. Ami önmagában nem a világ vége, de azért én ezeket szeretem tudni. Főleg, hogy legyen egy referencia a latest-hez képest.
A háttérvilágítás valóban nem ér túl sokat a gyári, nem Shine-through-s keycap-ekkel.
A csuklótámasz elvileg bükkfa. Nem tudom, hogy ez mennyire kéne, hogy nehéz legyen. De ez baromi könnyű. Először azt hittem, hogy egy darab műanyag és csak bevonat van rajta. A finish glossy, ami nekem annyira nem jön be, kissé csúszós a felülete, illetve túl sima. A fában nekem pont a minimáls érdesség, a textúra érzete tetszik. Összességében, kicsit mű hatása van. Egyszer lehet felcsiszolom és kap valami saját felületkezelést. Használata egyébként kényelmes. Bár én pl el tudtam volna képzelni egy mágneses megoldást, ami a bill. frame-hez cuppantja.
Hirtelen ezek jutott eszembe. Switch-ekre nem tértem ki, számomra ezek nem sokat mondanak. RED-ekkel rendeltem, teszik a dolgok. Egy barna sw-es Redragonról váltottam, értelem szerűen azok jobban "csattogtak".
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen videókártyát?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- EAFC 25
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- Logitech MX Keys S Plus Graphite Teljes magyar. Több verzióban kérhető.2év Gari
- Keychrone K3 Pro /Új, 0 km-es/
- Glorious GMMK Pro Black Slate 75% TKL - Barebone, ANSI-Layout, fekete
- TurtleBeach TKL Pro rgb gamer billentyűzet új 6hó jótállás!