- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
prime77
aktív tag
Ezek az eredeti elemei!
Ezekről azt írják Nimh cellák!
Itt van ilyen is!
https://www.pcx.hu/panasonic-eneloop-1900mah-1-2v-aa-nimh-akku-4db-csomag-071814Szóval szerintetek melyik lenne a jobb választás srácok?
-
prime77
aktív tag
Sziasztok!
Srácok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez az elem jó lesz-e egy Logitech K800 billentyűzethez?
Ergo lesz-e annyira jó mint az eredeti, 1900MAH-s elemei?
Erről lenne szó!
https://www.pcx.hu/toltheto-elem-aa-ceruza-4x1900-mah-panasonic-eneloop-597480Eneloop elemek vannak egyébként benne most is!
Csak azok fehérek.Köszönöm szépen a válaszokat!
-
-
Roxkex
senior tag
Hm, a duplázásról már olvastam de ebben az esetben az újra forrasztás a megoldás ha jól tudom !
(ólmos megoldással)
Ha a világítás hal meg az a legkevesebb, mert az is a switchben van, nem ? Vagyis azzal együtt kell cserélni.
De a lényeg a lényeg azaz, hogy könnyebben javítható egy mecha bill mint egy membrános, ollós.A színezésre az adott szoftver nem ad lehetőséget, azzal tisztában vagyok, hogy milyen jeleket küld ki a cucc. Viszont a szoftver UI-n nincs ott a "í" karakter.
Szerk.: Se az "í"-nek megfelelő gomb.
-
dqdb
nagyúr
[link]
ha már szó volt az utóbbi időben a cégről: a mostani kampányukban 96%-os wireless mechanikus billentyűzetet kínálnak egész jó áron. Kickstarter, tehát várni kell rá, és bár már a harmadik kampányuk, az ilyenben mindig ott van valamennyi kockázat -
dqdb
nagyúr
válasz
Roxkex #51691 üzenetére
hosszútávon tuti megjelenik majd, hogy nem cherry a switch és hamarabb megfogja adni magát
Ebben a mondatban két hiba akad:
1. a Cherrynek nem igazán van minőségi előnye a nagyobb klóngyártókkal szemben (akik sokkal többet tettek bele a fejlesztésbe és gyártásba az utóbbi években, mint a Cherry)
2. nem a kapcsoló szokta megadni magát általában, hanem legtöbbször az ólommentes forrasztás, ritkábban a világítás, még ritkábban az MCU.Jellemző probléma lehet a jövőben duplázás a kontaktusok kopása miatt, ez ellen a debouncing/prellmentesítés idejének növelésével lehet védekezni, ha engedi a firmware.
ha custom szeretnél billentyűket színezni akkor a magyar gombok nem jelennek meg a UI-n a szoftverben
A billentyűzet csak annyit tud, hogy ISO QWERTY kiosztású, és ennek megfelelően küldi a scan code-okat. Az már a Windowsban dől el az aktív layout alapján, hogy a 0x33-ból ; vagy é lesz, netán : vagy É, mert a Shift le volt nyomva éppen. -
Roxkex
senior tag
válasz
Hauptmann #51672 üzenetére
No Én meg is vettem a brown fajtát.
Nekem tetszik ! Mondjuk még sose volt mechanikus billentyűzetem. Az alzában sikerült néhány bill-t (cherry) még kipróbálnom. Ott elég furik voltak, azt tudtam, hogy a blue nem nekem való mert még az a kattanás is az nekem kicsit sok volt úgy. A red kifejezetten tetszett de most hogy brown van itthon (bár nem cherry) így kezd ez is tetszeniSzerintem jó vétel. Írásra és úgy érzetre nem érzek sok különbséget, de hosszútávon tuti megjelenik majd, hogy nem cherry a switch és hamarabb megfogja adni magát. De hát és akkor mi van ?
Veszek hozzá új switchet és beszerelem
Ez volt a főszempont most, hogy újrafelhasználhaató billentyűzetet vegyek.
Maga a szoftver is tetszik amit hozzá lehet letölteni, amit kicsit bánok, hogy automata profil váltást nem tud. Illetve, hogy ha custom szeretnél billentyűket színezni akkor a magyar gombok nem jelennek meg a UI-n a szoftverben :'( -
blue_23
senior tag
Sziasztok!
Billentyűzetet keresek a következő tulajdonságokkal:
vezeték nélküli, játékra (eddig G551 lapos billentyűzete is tökéletes volt), magyar, numpad, USB-ről tölthető, pár funkciógomb hangra/zenére, ha belefér háttérvilágítás/halk.
Árban 20k-ig elmennék, de érdekel drágább alternatíva is.
Előre is köszönöm! -
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #51688 üzenetére
Olyat 2 hónapos késésre adtak másik esetben és maguktól. Jelen esetben az újraküldésen vagy a full refundon kívül más lehetőséget nem látok.
Amúgy kár érte, mert maga a profil egészen jó (sculpted XDA lényegében), a feliratok is rendben vannak, és a színek is jól mutatnának piros ház mellett. Csak éppen kapcsolóra nem lehet rátenni.
-
dqdb
nagyúr
[link]
Ha valakinek esetleg megtetszett a WinMix Lava Orange kupakkészlet, akkor kerülje el messzire, a minőségére (pontosítva annak hiányára) nehéz jelzőket találni. Sosem gondoltam volna, hogy két maréknyi műanyaggal garanciális probléma akadhat, és itt akadt, a dobozból kivéve csak a felső két sorban 8 kupaknál törött az MX keresztet befogadó rész, aMassDrop support most levizsgázik nálam ... -
nyunyu
félisten
A hozzászólásod végén linkelt billentyűzetek (főleg a zöld keycapes) elég ütőképesen néz ki, meseszépek.
Épp ma reggel lamentáltam fél órát azon, hogy unom az ócózöld1800-at, drága1800-nak meg nem bírom az pengő Outemu rugó hangját, vajon mit hozzak be melóba helyette.
Számzáras almapálinka * még mindig darabokban van.
Bohócsapkás battleshiphez még mindig lusta voltam USB adaptert gyártani (de legalább fél év után összelegóztam, úgyhogy megint működik, mint számológép)
XD84 is szóba került, de még mindig nem vagyok kibékülve a vastag és visszhangzó házával, meg ha jól emlékszem ki kéne cserélnem a Del gomb kapcsolóját, mert nem működik.Aztán a FrankenCherry nemtudomhánynak voltak komoly esélyei, de arról állandóan leugrik a "magyar" szóköz kupakja, végül negyed órán át pakoltam a kupakszettjeimet, mire megtaláltam a PCB donor MX 1000 "német" szóközét, de az meg három árnyalattal sötétebb.
Végül hagytam az egészet a francba, és maradt a zöld1800.
*: denaturált szesz+AEK2 dont mix.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #51682 üzenetére
szabvány alkatrész értsd ... rávaló kupak
Nem tudok mondani egyetlen kupakkészletet sem 2u széles Ctrl-lal, sem 5.75u széles Space-szel, amit az újabb modelleken alkalmaznak. Még a csillió billentyűs custom készletekben sem.Nem úgy kell nézni, ha valaki a topikban Logitechet keres, hogy túlárazottan szeretne középszert venni, hanem úgy, hogy egérfronton szereti a márkát, de nem tudja, az egerekkel ellentétben billentyűzeteknél a Logitech középszert kínál drágán, és van nála jobb és/vagy olcsóbb alternatíva.
GSP: írd le, hogy mik az igények és mi a keret. Aztán a Varmilo VA109M/Ducky One 2 RGB UK/Ducky One 2 RGB HU/Corsair K70/CM CK550/CM MK750/Fnatic Streak/Fnatic Rush Pro vonalon akad valószínűleg megfelelő.
-
Mr.Csizmás
titán
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #51679 üzenetére
Abban az árkategóriában Asust ajánlani CM-mel, Corsairrel, Duckyval vagy Varmilóval szemben szerintem nem jó ötlet. Vagy úgy egyáltalán bármelyik árkategóriában, mindig akad jobb vétel.
Az ASUS-t szabvány alkatrészek címszóval felhozni az új billentyűzetek 2u széles Ctrl-jával pedig hááááát ...
-
GSP
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #51679 üzenetére
Érdeklődnék melyik modellről lenne szó?
Köszi. -
GSP
aktív tag
Üdv,
G910 Orion Spectrum-ot szeretnék venni, ha vannak tapasztalatok ezzel a modellel, szívesen meghallgatnám.
Előre is köszönöm. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
PR0JECTNR56 #51674 üzenetére
(18k-ért drevot vennék, de abból az ansi kiadások jó vételek - pbt ds kupakok emlékeim szerint)
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Mr.Csizmás #51446 üzenetére
és (#51447) nyunyu és (#51448) dqdb:
Köszönöm mindegyikőtöknek a segítséget, végül eBay-en egy olasz eladótól vettem kicsivel 18k alatt ISO layoutos, barna Cherry MX-es CM Quickfire TK-t, bontatlan, dobozos formátumban.
Nagyon jó kis billentyűzet, szerintem egyelőre ez marad, mert az áráért cserébe elég baráti megoldásnak tűnik.
(#51447) nyunyu: A hozzászólásod végén linkelt billentyűzetek (főleg a zöld keycapes) elég ütőképesen néz ki, meseszépek.
-
t.imi
addikt
Ha valaki éppen ilyet szeretne. CM Sk 630 nemzetközi, 29900 a szomszédoknál:
[link] -
Ringman
félisten
válasz
Mr.Csizmás #51670 üzenetére
[link]
Switch Type: Gaote / Outemu Blueszerk:
vékony doubleshot a kupak, nem mártogatós. -
Ringman
félisten
válasz
Zimmi91 #51668 üzenetére
random kínai billentyűzet, ennyiért az jár, hogy:
- outemu blue - azaz clicky switch
- nem rgb, hanem soronként más színű a világítás
- mártogatott kupakjai vannak, de ez cserélhető.ennyit megér szvsz, max eladod/elállsz a vásárlástól.
kapcsolódó youtube-videókat nézd meg.
-
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
Gondolkozom egy mechanikus billentyűzet beszerzésén, és rátaláltam erre [link] Havit HV-KB435L. Hallott róla valaki már?! Mennyire lehet okés ilyen áron?!
Köszi a válaszokat!
-
Roxkex
senior tag
válasz
nyunyu #51659 üzenetére
Szia !
Meg is rendeltem az iponról, holnap megyek is érte !
Az biztos, hogy eleinte iszonyat fura leszNagyon hozzá szoktam a lapos billzetekhez.
Sajna red switcheset sehol nem találtam itthon szal marad a brown, de az legalább a kettő közti átmenet (maybe).
Nagyon kíváncsi vagy s remélem nem bánom meg a mecha bill használatát :P -
Ewun
csendes tag
Garanciális. Azonban nem ők küldtek rosszat, vagyis nem vettem észre, hogy rosszat küldtek volna. Minden bizonnyal akkor lett ilyen, amikor egy kis cukros ital rácseppent. Nem sok és igyekeztem egyből letörölni. Azóta viszont, ha az ALT billentyű sokáig nem nyomódik le, beragad kicsit.
Próbáltam kipattintani a switch-et, de nem sikerült komolyabb nyomorgatás nélkül, így inkább elvettem ezt. Már picit így is látszik, hogy hozzányúltam. -
dqdb
nagyúr
Ez a switch kiszedő ahhoz jó, hogy a plate-ből kiemeld vele a kapcsolót. Ha nem hotswap a nyák, akkor azt ehhez előbb ki is kell forrasztani.
A vásárlást meg akkor lehet kétszerre oldom meg. Főleg, ha nem találok olyan eladót, akitől mindkettő beszerezhető.
KBDfansA CK550 még friss modell, biztosan garanciális, miért nem viszed vissza, ha valamelyik switch-csel probléma van? Ha saját magad esel neki, akkor biztosan elbukod a garanciát.
-
-
Ewun
csendes tag
Helló!
Cooler Master CK550-hez szeretnék barna switch-et rendeli, valamint szerszámot, amivel ki tudom szedni a cserélendőt.
Az lenne a kérdésem, hogy pontosan milyen switch kell hozzá? Kétféle Gateron Brownt találtam. Annyiban tér el a kettő, hogy az egyik 3, a másik pedig 5 tű (?) csatlakozású. Ez a switch kiszedőcsoda univerzális, azaz tuti jó lesz hozzá? Gondolom, itthon nem nagyon lehet beszerezni ilyen dolgokat. Vagy tévedek? -
nyunyu
félisten
9.5u széles Space
Cherry G80-0414-é hosszabb volt.
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
1.Mekkora összeget szánsz rá?
20-35ezer magyar forint, csak itthonról boltból !
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most?
/ Miért cseréled le?
Egy ollós-membrános darabot, (cougar vantar asszem) azért cserélném le mert a T gomb meghalt. Megnéztem ha a érzékelőt én nyomom be (koszedtem a cap-et) akkor sem jó.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Alapvetően vegyes. Programozó vagyok így viszonylag sokat gépelek s az ollósokkal nagyon gyorsan kevés mellé ütéssel tudtam írni. Olykor játszanék is vele.
(Fontos a halk ezért blue vagy annak alter switchei nem jöhetnek szóba)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mindenképp mechanikus, hiszen ha nem tévedek akkor ha ott meghal egy billentyű akkor a switchet cserélve újra működtethető s ez most fontos szempont lenne ezért akarok egy kicsit többet bele áldozni.
Ezen belül blue switch kizárva mert nagyon hangos. Nekem a red switch jött be a legjobban de a barna is.
Mindenképpen szeretném hohy a "klasszikus" cherry switch vagy annak koppintása legyen mert azok jöttek be s ott a keycapek között nagyobb az átjárhatóság. De konkrét gyártó fétisem nincs, szóval nekem nyóc ha jó minőségű a switch de RGB az legyen.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Van néhány darab amit kinéztem:
https://m.emag.hu/trust-23089-gxt-865-asta-mechanikus-gaming-billentyuzet-magyar-kiosztas-23089-hu/pd/D2FKJVBBM/
https://m.emag.hu/tesoro-durandal-g1n-cherry-mx-brown-hu-mechanikus-billentyuzet-ts-g1n-br/pd/DLZJYMBBM/ (bár redet preferálom de ez kifejezetten tetszik)
https://m.emag.hu/cooler-master-ck350-billentyuzet-ck-350-kkom1-hu/pd/D4QBB6BBM/ (szintén, bár ez is brown)
https://m.emag.hu/redragon-mitra-mechanikus-gaming-billentyuzet-rgb-vilagitas-switch-red-nemzetkozi-kiosztas-k551rgb-bk-rd/pd/DFNGDZBBM/ (ez a red miatt előnyös de amiatt hogy nem magyar kiosztás az kifejezettrn gond nekem, bár elengedhető ha naagyon úgy van)
http://pixel.hu/gamer-cuccok/billentyuzet/roccat-suora.html (bár kiosztásról infót nem találtam itt)
https://edigital.hu/vezetekes-billentyuzet/tesoro-ts-g11unl-gram-mx-one-billentyuzet-cherry-mx-kapcsolo-fekete-p608684 (brown kapcsolóval kifejezetten tetszik)
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar ! De ha nagyon nincs akkor az ISO (ez lenne a nemzetközi ?) mindenképpen !
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
A klasszik bill, numpad, fn-sor (média gombok fnel),az se baj ha vannak dedikált makró gombok,kurzorblokk is
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Világítás kell, annak személyre szabhatósága is.
(Konstans világítás funkció is mindenképp), programozhatóság is (szal legyen driveres)A felsoroltakon kívül persze más is szóba jöhet de a magyarországi új vételhez ragaszkodok
Előre is köszi
-
dqdb
nagyúr
[link]
9.5u széles Space, 10u szélességgel már komplett billentyűzetek akadnak -
Dr. Akula
félisten
válasz
bencze #51647 üzenetére
Igen, arról van szó. 35-gram Electro Capacitive switches.
-
Ez a ducky vajon pbt kupakos? [link] láttam, hogy azzal adják, de lehet az csak a UK/US kiosztásúra vonatkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- gerner1
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NBA és kosárlabda topic
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Gamer Billentyűzetek Hatalmas választékban 2.000ft-tól.
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Keychron K2 Pro Wireless, hotswap Red switch, RGB háttérvilágítás, alumínium ház, ISO-UK
- IBM Model M (csere is)
- Logitech G Pro X 60 Lightspeed vezetéknélküli billentyűzet - Új, Bontatlan
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest