Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xatos3
senior tag
láttam hogy sokan dicsérik a cherry stream 3.0 billentyűzetet itt, úgyhogy az új munkahelyemre kértem rá a beszálíltótól árajánlatot
kiváncsi vagyok hogyan fog szerepelni irodai környezetben -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Valami új tasztatúrát keresek a jelenlegi Revoltec LightBoard XL3 helyett, eléggé el van kopva szegény.1. Nagyjából 15eFt-nál ne legyen drágább!
2. Lehet használt, ha jó állapotban van.
4. Mindenre használnám, játék, Office, windows használat
5. Hagyományos bill-t keresek, de lehet mechanikus is, csak ne legyen a megszokott magas gombos, azt nem szeretném. Mindenképpen legyen háttérvilágítás! Semmi extra gomb nem kell rá, de a numerikus rész rajta legyen.
6. Nincs konkrét modell, ám a Logitech-ek tetszenek, csak abuziktöbbnyire nem gyártanak magyar kiosztást! Ez a Revoltec LightBoard XL3 am most van nagyon tetszik, ez lenne a cél.
7. Na ugye, csak magyar kiosztás érdekel!
8. Lehetőeg ne legyen extra vastag, normál méret legyen.
9. Nincs extra igényem, max annyi, hogy Trust és noname márkákat lehetőleg kerüljük.Köszönöm!
-
dqdb
nagyúr
[link]
Éljen az RGB! -
dqdb
nagyúr
válasz
hardy555 #52192 üzenetére
Merlin helyett inkább a Pixelt kérdezd meg, vagy EU-n belülről a CandyKeys-t.
Varmilo alternatívaként, milyen másik bill.-t ajánlanátok ami MX Blue, vagy valami hasonló kattogós switchel van, PBT kupakok, illetve hasonló minőség mint a Varmilo?
Kupakban egyik sem hozza azt a szintet, ami itthon kapható. A doubleshot PBT kupakos Ducky One sem, de a világítós vonalon még az is kiemelkedik a tömegből. Külföldről, de EU-n belülről a doubleshot PBT kupakos Leopold FC900R PD jó választás lehet.Vagy vegyek egy bill.-t, ami nekem szimpi és vegyek rá kupakot ?
Drága lesz így, mert 50-70 dollár elmegy csak a minőségi kupakkészletre, ha boltit veszel (KPrepublic készlete például), vagy ennek a többszöröse, ha beleszeretsz valami egyedi színes group buy-ba.gaben22: már volt itt róla szó képpel együtt is, keress rá a nekem adott válaszokban (részemről lustaság rulez
). Doubleshot PBT helyett tejfölös doboz szintű mártogatóssal jön, szóval az építési minőség marad, de a konkurenciával szembeni másik nagy előnyét elveszti a Ducky magyarítva.
-
gaben22
senior tag
válasz
hardy555 #52192 üzenetére
Ennél az összegnél US esetén azért már van választék, itthon sajnos kevesebb. Ducky One 2 variációi jók lehetnek (pl. [link] ), azok már PBT double shot kupakokkal vannak (Shine variációkat nem ismerem). De lehet írnod kellene Merlinnek, hogy biztos US (ANSI) kiosztással kapd mielőtt megrendeled (meg persze azt is nézd meg, hogy TKL vagy full bill. kell-e neked).
WTF amúgy
[link] ezen link szerint van "Mechanikus, Magyar" Duckynak, erről tud valaki valamit? -
hardy555
tag
Szépet, Nagyot Urak és Hölgyek!
2 kérdéssel fordulnék hozzátok!
1.: Létezik, hogy MO.-n vásárolható valahol Varmilo billentyűzet US (ANSI) kiosztással Mx Blue-val?
2.: Varmilo alternatívaként, milyen másik bill.-t ajánlanátok ami MX Blue, vagy valami hasonló kattogós switchel van, PBT kupakok, illetve hasonló minőség mint a Varmilo?
Vagy vegyek egy bill.-t, ami nekem szimpi és vegyek rá kupakot ?
Válaszokat előre is köszi! -
regener
veterán
válasz
regener #52132 üzenetére
A 200K most kezd meghalni az E betű teljesen, néha gondol egyet és leír vagy 20-at, vagy épp nem érzékel és erősebben kell megnyomni, így kezd sürgetőbbé válni a dolog
További kérdés:
A Logitech már nem gyárt magyar kiosztással? G413-as nem tűnik rossznak pedig...Előre is köszi!
-
dqdb
nagyúr
[link]
XDA Canvas klón XDA-szerű XDAS profillal, képek alapján nem tűnik rossznak minőségre az eredetihez képest -
Pete55555
addikt
válasz
Pete55555 #52098 üzenetére
Na végül csak megvettem a G910-est
Egyelőre ismerkedünk, viszont lenne máris kérdésem. Logitech Gaming software 8.82.151-et szedtem le. Oldalt a G billentyűket akarnám beállítani. Semmi extra, csak egy másik normál billentyűt rendelnék rájuk, tehát pl a G1 lenne az "ő".
Hozzá is rendelem, viszont ha lenyomom, egy minimális késleltetéssel adja le a parancsot. Lehet ez ellen tenni valamit?
-
Vanir
veterán
Mi a legolcsóbb vállalható, ISO kiosztású (nem kell magyar feliratozásúnak lennie), full-size, red switches mecha amit itthon/német Amazonról/esetleg Aliról (vámmentesen) kapni lehet? Világítás nem kell. Köszi!
-
dqdb
nagyúr
válasz
xatos3 #52182 üzenetére
Szerintem sehol, mert nem hozzák be. Vagy kérdezz rá a Corsairnél direktben, hogy mit jelent náluk az EU layout (esély van a US ISO kiosztásra, ami neked jó lenne), vagy ha biztonságra mész, akkor irány a német/angol Amazon a biztosan jó kiosztásért (ott ráadásul akadhat jó állapotú refurbished/visszaküldött példány sokkal olcsóbban).
-
xatos3
senior tag
Tudtok segíteni esetleg hogy magyarországon hol tudok találni webshopban UK vagy GERMAN nyelvű corsair billentyűzetet?
Ipon.hu-nál sajnos az eu jelzésű billhez is US fotó van, és cikkszám nincs így nem bízom bennük. -
dqdb
nagyúr
Vezeték nélküli vonalon a Logitech Unifying technológiája az, ami bizonyított stabilitás és üzemidő terén, így ilyen kérdésekre konkrétum helyett az szokott lenni a válasz, hogy nézz ki tőlük egy ilyet, mert azoknak, akik itt általában válaszolni szoktak, úgyse lesz a konkrét eszköztípusokkal tapasztalata. A Unifying előnye az, ha a két periféria közül az egyik elromlik, akkor egy másik Unifying kompatibilis termékkel párosítható ugyanaz az adapter, és fordítva is, azaz ha elveszik az adapter, akkor utólag be lehet szerezni.
Az MK235 nem Unifying vevős (de attól még lehet, hogy jó), az MK270 szett billentyűzete, a K270 a méltán sokat szidott K120 billentyűzet vezeték nélküli változata, azt mindenképpen kerüld el.
Bár most nézem, hogy ahogyan eltűntek az olcsó és jó minőségű billentyűzetek a Logitech kínálatából, úgy eltűntek az olcsó Unifying vevős darabok is, szóval passz, hogy mit kellene venned.
-
dqdb
nagyúr
Rámenni ráment, mert nem volt akkora az eltérés. Az volt a probléma, hogy a túlméretes stemmel szerelt Kailh Box sorozat a szűkebb nyílással és kisebb toleranciával rendelkező kupakoknál (mint például GMK és őskövület Cherry) megrepesztette a rögzítést. Azóta már javították, gaben22 mérései pedig megerősítették ezt (mindketten most vettünk Box Royal kapcsolókat).
Van olyan olcsóvékonykínai kupakkészletem, ami még ezen a túlméretes stemen is lötyög, mint a veszedelem (a Burnt Orange kapcsolóim ilyenek, azokat a probléma kibukása előtt vettem 1-2 héttel, nem is tettem rá értékesebb kupakkészletet).
-
gaben22
senior tag
válasz
gaben22 #52158 üzenetére
Úgy tűnik előjött belőlem a metrológus, megjött kbdfanstól a Kailh Box Royal setem. 10-nek megmértem a stemjét (kalibrált Mitutoyoval), érdekes módon (lehet ez csak nekem új) a stem ilyen formát ölt:
méretek 10 kapcsolóval mérve:
A: 1.08-1.09mm
B: 1.09mm
C: 1.31-1.32mmA kereszt pedig 3.94-3.96mm között van.
UI: a rajz nem sikerült méretarányosra vagy mondhatjuk úgy is, hogy non-euclidean térben van
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Corsair Strafe billentyűzetet, brown kapcsolókkal.
Szeretnék hozzá venni egy szürke wasd, keycap-ot, szerintetek itthon van erre lehetőségem?
Vagy nézzek külföldön? -
ruti
Közösségépítő
-
dqdb
nagyúr
Erre inkább keress rá/kérdezz rá a Deskthorityn. Más technológia, valószínűleg más anyagú kenés kell neki és ki tudja, hogy a kapacitív érzékelésnek betesz-e adott anyag vagy sem, ami rezisztív megoldásoknál tökéletesen működik. Valamint egyáltalán kell-e kenés, és nem inkább tisztítás kellene.
Nekem egy Fujitsu leaf springes darab várja, hogy egyszer végtelen szabadidőm legyen
Biztosra mentem elsőre, szépen dokumentálva van a folyamata, ahogyan készítettek hozzá Pro Micro alapú USB konvertert. így a témában zöldfülűként nem nulláról kell indulni majd. Az átalakítás első lépéseként a hétvégén vittem le a tárolóba, hogy ne a lakásban foglalja tovább a helyet
-
Dr. Akula
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #52167 üzenetére
[link]
Ez a legközelebbi hely, ahol tudom, hogy kapható.Mindkettő PTFE alapú cucc, csak a könnyű használhatóság érdekében valamilyen oldószerbe van keverve. Spray állagú cuccot én nem erőltetnék azért, mert ott nehezebb szabályozni a felvitt mennyiséget, és egy véletlenül túlkent taktilis kapcsolóból lineáris érzetűt lehet gyártani.
Még sosem kentem kapcsolót, csak az infókat gyűjtöttem be.
-
dqdb
nagyúr
Switchtípustól és karakterisztikától is függ. Jelenleg divatos trendek szerint Cherry MX és klónja vonalon lineárisra a Tribosys 3204-et és Krypton 205g0-t szokták ajánlani, taktilisre a Tribosys 3203-at és Krypton 203-at, általánosan mindenre a Tribosys 3203-at és a Krypton 204-et.
Kenésre pedig 00-s vagy 5/0-s ecsetet.
Ha már switch kenésének nekiállsz, akkor a stabilizátorokat ne hagyd ki, azokon lehet a legtöbbet nyerni hangban.
-
F34R
nagyúr
Hali Sracok, Switchet mivel lehet kenni?
-
dqdb
nagyúr
válasz
rucsok #52162 üzenetére
Ha ez nem user error volt (azaz nem kupakleszedés közben törted el), akkor valószínűleg nagyon nehéz lesz azt bizonyítani a garanciális javításhoz. Ha user error volt, és nem gépelés közben tört el, akkor erre a garancia szinte biztosan nem vonatkozik.
Az atomjaira bontás, az úgy nézem, hogy csavarokat jelent csak, igaz ezeket a kupakok takarják. Innen 2 dollárba + szállításba kerül 10 darab Gateron brown kapcsoló, kell egy forrasztópáka + ónszippantó vagy forrasztásban rutinos ismerős, és pár perc alatt megvan a javítás (a LED-et ideiglenesen ki kell forrasztani hozzá).
-
rucsok
csendes tag
Sziasztok,
eltört az Iponnál vásárolt CM CK550-en az egyik stem
Valaki járt már így? Szervízben foglalkoznának vele? Ha jól tudom atomjaira kéne bontani a javításhoz a billentyűzetet, így itthon nem szívesen próbálkoznék vele. -
dqdb
nagyúr
[link]
Ha esetleg valaki trackballt integrálna egyedi billentyűzetbe, akkor itt van egy teljesen open source megoldás kiindulási alapnak (hardveresen és szoftveresen is open source). Különálló eszközként kitben is kapható, de finoman szólva sem olcsó. -
RobbeV0201
tag
válasz
RobbeV0201 #52082 üzenetére
valaki esetleg?
-
dqdb
nagyúr
válasz
gaben22 #52158 üzenetére
Köszi! Anyagmennyiség rendben van és a dyesub feliratok is jónak tűnnek, ebből sajnos rendelés lesz
A Dasher/Dancer páros nekem is nagy álmom, de sose lesz olyanom valószínűleg. Doubleshot kellene hozzá, olyat pedig PBT-ből jelenleg egyetlen custom kupakkészleteket vállaló gyártó sem készít jelenleg (a Keyreative-féle reverse dyesub pedig élesben még nem bizonyított). Az ABS nagyon nem bír engem, ami ugyan erőteljesen leszűkíti a jó minőségű kupakok választékát, cserébe immúnis vagyok a GMK áradatra, megálltam egyetlen készletnél.
-
gaben22
senior tag
Kereszt nélkül nekem nem nagyon megy, én azzal keresem az alapsort, amikor végighúzom az ujjaim a billentyűzeten. Remélem soha többé nem lesz kapható a Dasher set, mert nehéz lesz megállni nem megvenni
[link]
Csináltam pár képet telefonnal, ha nagyon kell esetleg csinálhatok rendes fényképezőóvel is. Pár betű szerintem nincs teljesen középen (pl. T eléggé jobbra csúszott)
[link]
[link]
[link]vakuval közelről:
[link]legnagyobb space:
[link]
[link]Vastagság: 1.37-1.40mm között mozog (kalibrált tolómérővel mérve). Keresztekről nem tudok bizton nyilatkozni mert egy jó régi MX Blacken használtam egy rövid ideig. Már a nemzetközi kicserélőben pihen a Box Royalom, azon majd megnézem ki is az erősebb :). Mérve 3.98-4.01mm között volt de ezt nem könnyű pontosan mérni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
gaben22 #52155 üzenetére
Köszi!
Ami engem DSA esetén nagyon zavar, az a kis "sorvezető" pöckök hiánya az F és J gombon
Ez nem probléma, mert nem tartom szabályosan a kezem, így számomra semmi haszna nincsen a jelölésnek.Illetve a felülete elég érdes.
Ez nekem inkább pozitívum, határozottan imádom az MT3 rücskösebb felületétA dyesub minősége milyen? A feliratok élességét értem ezalatt, valamint hogy mennyire sikerült nekik a vízszintest eltalálni. Anyagmennyiség terén hogyan áll a készlet?
Ilyenem van egyébként tőlük, azonban ez más beszállító termékének tűnt, mint az általad linkelt (ami megegyezik a kérdésemben szereplő DSA Granite-tel), így abból nem mertem következtetést levonni.
-
gaben22
senior tag
Nekem innen van egy All-In DSA PBT Dye Sub setem: [link] . Ami engem DSA esetén nagyon zavar, az a kis "sorvezető" pöckök hiánya az F és J gombon, az a pici plusz mélyítés amit kapnak ehelyett, az elég kevés. Emiatt majd megkapja a csapágygolyó modot egyszer
. Illetve a felülete elég érdes. Ducky-tól van PBT double shotom, annak a felülete szerintem teljesen sima, ennél picit engem már zavar az "érdesség".
-
Kygo
tag
1. 20-30k
2.Nemigazán.
3. Ideiglenes geniust.
4.Netezés/játék
5. Mechanikus
6.Néhány crosair, de még nem igazán néztem szét.
7. Magyar, ha lehetséges, bár inkább csak az a fontos, hogy szenvedés nélkül lehessen rajta magyarul gépelni.
8. Az átlagos méret, amin minden megtalálható. (Fullsize/TK)
9. Legyen rajta kényelmes gépelni, esetlegesen legyen rajta világíás, de ne túl csicsásan. -
dqdb
nagyúr
Próbálta már valaki ezt a készletet? Kellene egy semlegesebb árnyalatú PBT+dyesub kupakkészlet XDA vagy DSA profillal és ortho támogatással.
Még a Signature Plastics/Pimp My Keyboard kínálatában látok megfelelőnek tűnő készleteket, nekik vajon akad európai viszonteladójuk (kerestem, nem találtam).
-
gaben22
senior tag
-
dqdb
nagyúr
válasz
Imurai #52146 üzenetére
A billentyűzetek és úton lévő billentyűzetek számát illetően már most baj van nálam, de az artisan téma szerencsére olyan szinten hidegen hagy, hogy elmondani nem tudom. Látok néha nagyon szépen kidolgozott darabokat, elképzelni nem tudom milyen szintű kézügyesség és türelem kell egy-egy ilyen létrehozásához, de az artisan keycapek szerintem inkább elcsúfítják a billentyűzetet. És addig jó, amíg ez a véleményem nem változik meg
-
Imurai
tag
Megrendeltem életem első artisan-ját. Azt hiszem, bajok lesznek
https://www.s-craft.studio/shop/detail/charmander
-
Dr. Akula
félisten
Varmilo VA109M CMYK (MX Blue). Bár nem írja, de itt látszik hogy van háttérvilágítása (a billentyűk felirata nem). Brown úgy látom nincs készleten, de Red az igen, ami elvileg játékra jobb.
K95-öm volt 2 is (Brown + Speed), de annyi pénzt szerintem nem ér, és csak ABS. A makró gombok meg csak idegesítettek, és értelmét se látom. Ha pörög a játék, akkor úgyse fog eszedbe jutni megkeresni, ha meg nem, akkor akármelyik hagyományos gomb is ugyanúgy megteszi, van idő odanyúlni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
daninet #52124 üzenetére
Ha az ISO-t (magyar, angol, német, stb) el tudod engedni, akkor van sok ilyen. Én pl . ilyet vettem: Vortex Tab75. Mechanikus, PBT kupakok, USB (Type C, de gyárilag hagyományos, azaz Type A végű kábellel adják) + Bluetooth (asszem 3.0). Szinte ugyanez a Keychron K2, csak mezei ABS kupakokkal. Ennek kistesója a K1, ha lapos kell. Ennek is van konkurrenciája, pl. a Hexgears X1.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #52137 üzenetére
a blue már nekem is hangos, nemhogy a körülöttem ülőknek
a barna gateront még pont bevette mindenkinek a gyomra.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #52137 üzenetére
Úgy érted, hogy áldás a veled közös légtérben tartózkodóknak, miután ráéreztél, hogyan tudsz az idegeiken a legkönnyebben játszani?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Domonkos #52135 üzenetére
a Cherry Stream azért az árkategóriájában nem volt egy rossz darab, ha valaki low profile-t keres. nincs mindenkinek igénye mechára, én évek óta elvagyok a Cougar 200K-val. kihányok napi 50-100 emailt, amik nem kétsorosak, ehhez azért már kell egy normálisabb billentyűzet, mert a kincstáriaktól kivagyok, de azért annyira nem vészes leütésszám, ahol feltétlenül indokolt lenne egy mecha.
-
Vanir
veterán
Vótmá? Új Cherry Stream
Lesz feketében és fehérben, €29.99 körül nyit, itthon gondolom lesz 12-13 is a kezdő ára. Ha lesz belőle magyar kiosztás, akkor lehet, hogy rárepülök, mert kéne az irodába valami normális billentyűzet... -
regener
veterán
Sziasztok, 20-25k körül keresek numpados, magyar, betűkön átvilágító (jobb láthatóság) mechanikus billentyűzetet. Az sem hátrány ha nem a leghangosabb kapcsoló van benne, lévén játékra kell de nincs hangszigetelve a környezet :D
Makró és rengeteg szín nem szempont, sőt azis előny ha állítható a fényerősség.
Amiket most így hirtelen szimpatikusnak találtam:
CK550
Tesoro Gram modellekA csicsás dolgokat (Hama urage, a4tech Bloody) inkább kihagynám.
Előre is köszi!
-
Ringman
félisten
a corsair k63 wireless elvileg meg BT+usb-vel.
I actually found a video review on it describing how. For those who want to know when seeing this, you can use the F9 and F10 buttons to switch the modes between the 2.4 USB dongle connection and the bluetooth connection.
az még úgy-ahogy magyarítható:
alsó sor kivételével gmmk magyar kupakszettel
- kprepublic szettjével a space kivételével ki lehet hozni teljesen magyarra (kb 25-30k-ból), cherry profilos k65-ös spacebart is láttam már alin. -
ruti
Közösségépítő
Sziasztok,
nappaliban lévő játékos és filmnézős PC-hez keresek vezeték nélküli kombót
1.Mekkora összeget szánsz rá?
15.000 Ft
2.Használt szóba jöhet?
igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Genius LuxeMate i8150
az elsőnek a vevője ment tönkre gariidőn belül, ennek meg most a billentyűzete nem ad jelet, valamint általánosan igaz, hogy kicsi a hatótávja (nem elem kérdés), ha a vevőre nincs közvetlen rálátás, szakadozik a kapcsolat (és nem azért, mert olyan nagy a nappalim)
4.Mire használnád a billentyűzetet?
játékra: főleg kontrollerekkel játszunk, de azért néha szükség van FPS bill+egérre is
szövegszerkesztésre nem lesz használva
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
nem kell mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
javaslatokat várok szettre a 8-9. pontok figyelembevételével, amiket eddig néztem a szempontjaimmal ellentétesen mind numblokkosak, és valamivel komolyabb egeret is gondolnék
Logi MK235, ASUS W2500, Giga 7590, 7580 v2
amúgy ezek közül melyiket érdemes?
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
angol is jó, nem kell feltétlenül magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
numpad nem kell, kurzorblokk legyen teljes értékű de összességében mégis minél kompaktabb méretű legyen (könnyű, vékony, de mégsem gagyi) , dedikált multimedia nem kell (elég Fn soron), makrógombok nem kellenek, csuklótámasz nem kell
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
legfőképpen stabil legyen a kapcsolat és vezeték nélküli legyen, töltöttség visszajelző vajon létezik ebben az árkategóriában?, egéren esetleg oldalgombok?ha nem létezik fentieknek megfelelő, akkor elengedem a kompakt méretet mind igényt, és lehet egy MK540 vagy 345, ill. a Trust Mezza-ról tudtok valami jót mondani?
előre is köszönöm, üdv.
-
dqdb
nagyúr
Ducky One 2 RGB, de semmiképpen sem a magyar változat belőle, hanem UK kiosztással, világítós vonalon a legjobb minőségű kupakkészlet (a magyarhoz a másoknál szokásos gagyi mártogatós jár), jó építési minőség, kiterjedt makrózhatóság (töltsd le a felhasználói kézikönyvét), mindenféle Cherry MX kapcsolóval kapható.
Varmilo VA109M, ha a világítás iránti igény annyira nem erős, cserébe magyar kiosztással is jó minőségű, de nem világítós PBT kupakokat kapsz (ami minőségben minden mást a piacon a földbe döngöl), jó építési minőség, kiterjedt makrózhatóság (töltsd le a felhasználói kézikönyvét), mindenféle Cherry MX kapcsolóval kapható.
Ha a barna kapcsolót a taktilitása miatt szereted, akkor az ár szempontjából másik irányból megközelítve ott van a CM CK550 Gateron kapcsolóval (a barna Cherrynél jobb taktilitással és finomabb működéssel), magyar kiosztással kapható a szokásos szintet mártogatós kupakkal, árkategóriájában jó építési minőség, makrózhatóság. Árban felette ott van a Cherry kapcsolós MK750.
Ha Corsair vonalon maradsz, akkor érdemes a sok gépelés miatt megfontolni a kiegészítő PBT kupakkészlet megvásárlását.
Játékra nem biztos, hogy a kék Cherry a legjobb választás a nagy hiszterézise miatt.
-
Sziasztok, egyelőre tájékozódom, a jelenlegi billentyűzetem egyre kehesebb, bár közel 7 éve szolgál, így lassan időszerű a cseréje.
Max. 80k
2.Használt szóba jöhet?
Nem
Razer Blackwidow Ultimate 2013, azért cserélném le, mert egyre többször kikapcsol, törli a tárolt makrókat, stb.
Játék (FPS, RPG), munka (szövegbevitel)
Mechanikus, eddig a Cherry MX Blue és Brown jött be leginkább
Roccat Vulcan 120 AIMO, Corsair K70 RGB MK.2, Corsair K95 RGB PLATINUM
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
UK, US vagy magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Teljes méretűt szeretnék, numpaddal, fn gombokkal, kurzor-blokkal
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Világítás, mindenképpen vezetékes kapcsolat, illetve makrók, multimédia jó ha van, de nem hard ruleKöszi szépen előre is!
-
dqdb
nagyúr
válasz
daninet #52124 üzenetére
[link]
Teljes méretben a BT+multidevice+mechanikus vonalon ez lesz majd elérhető, de nincsen ISO támogatása, így ugyanott lennél, mint most (azt, hogy erre nem lehet találni magyar feliratos kupakkészletet, neked kisebb probléma lenne).Én a laptopot lecsukott állapotban bekábelezve, rendes monitorra kötve használom, így a kábeles megoldás nekem nem jelent problémát. Ha te nem így tennél, mert használod a laptop kijelzőjét is, akkor úgy tényleg kényelmetlen lehet a linkelt USB hub. Esetleg valamelyik billentyűzet UK változata jó kompromisszum lehet, mert azon legalább a magyar kiosztásnak megfelelő számú billentyű van.
-
dqdb
nagyúr
A némettel olyan téren vigyázz, hogy az összes módosító le lesz fordítva németre, ha ez zavar, akkor nem a legjobb választás. Mind a német, mind a cseh ISO, azaz kétsoros Enter és plusz billentyű a Shift és Z között), és mindkettő QWERTZ R2-t használ, szóval legalább a betűk felirata helyes lesz. Bár láttam már ANSI+QWERTY cseh kiosztást is, de a források jelentős része ISO+QWERTZ felállásról ír.
-
daninet
veterán
Köszi
Egy laptopom van meg egy asztali PC-m. Laptopban van bluetooth, de ahogy nézem a logitech-ekből nincs magyar kiosztás. Igazából a céges laptopon csak angolul írok de utána meg a saját gépemen szar angolon gépelni magyart még ha ismerem is a gombok helyét. Magyaron meg lehet angolul írni könnyedén.Lehet, hogy az USB switch lesz a megoldás, bár szerettem volna ha drótnélküli.
-
dqdb
nagyúr
válasz
daninet #52118 üzenetére
Billentyűzetből csak Bluetoothon keresztül akad ilyen, pár Logitech esetében gombnyomásra tudsz 3 eszköz között váltani (és akad hasonló más gyártótól is). Mechanikusban is láttam ilyet, de még csak IC szintjén van, és csak 60%-os méretben, de legalább ISO-t tud).
Vezetékes vonalon ezt tudom ajánlani, az USB 3.0-s verzió használom már több, mint fél éve megelégedéssel. Átváltáskor körülbelül fél másodperces késleltetése van, mire a Windows felismeri, hogy új USB-s perifériát talált, és átáll rá.
-
daninet
veterán
Megfogalmazódott bennem a billzet igény.
Olyanra van szükségem amit két gépen tudok használni és egy gyors gombbal tudok váltani a kettő között. Preferáltan magyar kellene, illetve ha van olyan akkor mechanikus.
Pénz mind1.Létezik ilyen?
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Tervezek venni egy Logitech K360 920-003 billentyűzetet. Mindenhol leírják, hogy német vagy épp cseh a billentyűzet kiosztás. Azt olvastam itt fórumon, hogy az teljesen ugyan az mintha magyar lenne, csak pár karakter fölé más lesz írva, de a lenyomásnál ugyan az mintha magyar lenne. Megtudná ezt valaki erősíteni? Ha jól olvastam és tényleg így van, akkor meg is rendelem a billentyűzetet.
Köszi, Üdv,
Bence -
Domestos
tag
válasz
nyunyu #52100 üzenetére
Amit leírsz a ledek működéséről, alapvetően téves. Nem két állapota van, hanem mint minden diódának, van egy feszültség-áram karekterisztikája. A vezetés mértéke természetesen nagyon is függ a feszültségtől, csak a nyitási feszültségnél meredeken kezd el nőni az áram, ezért az áramát, így a fényerejét nem praktikus a feszültséggel szabályozni, hanem a ledeket áramgenerátorral szokták jobb helyeken táplálni, amivel igenis finoman állítható a fényereje.
Ebből következik, hogy igenis lehet a led fényét kapcsolgatásmentesen, tehát vibrálásmentesen szabályozni, csak nem szoktak szabályozható áramgenerátort beépíteni a billentyűzetekbe, inkább megoldják kapcsolgatással, ha már úgyis ott egy programozható mikrokontroller rá. -
xatos3
senior tag
-
nyunyu
félisten
Néha úgy érzem, ráférne egy-két ingyen Optimus Maximus a topikra.
-
xatos3
senior tag
válasz
Domonkos #52088 üzenetére
Az ilyen "játszom az agyam" kommentekre nem vagyok kíváncsi köszi!
(#52103) Dr. Akula
Én szerintem meg én tudom mit szeretnék
(#52089) dqdb
Nem ismerem az asus billentyűzeteket, corsair m65 egerem van, azzal nagyon elégedett vagyok. (Az asus claymore ugyanolyan cherry-t használ mint a corsair nem? (blue, brow, red stb most mindegy, de cherry)
Engem a magyar kiosztás elvesztése aggaszt kicsit bevallom.Ez már mindenkinek szól:
Van egy zseniális szoftver amivel a virtuális corsair eszközök ledjeit lehet másolni
https://fanman03.com/?page=dwn JackNet RGB Sync
Most corsair virtuális billről (icue tud ilyet) klónozok asus alaplapra ledeket de 10%on teker 1 magot 7 lednél...
félek hogy 105 lednél ez durva cpu használatot eredményezneszemléltetésnek pedig így néz ki metro exodus alatt a bill
sok más játék is tudja magának profilozni, ezért is aggasztana 105 led klónozása, ha nem corsairt választanék (cpu terhelés)
szóval a dillemma egy helyre vezet:
A) megveszem a corsairt, garantáltan működik, de elvesztem a magyar kiosztást >> vagy németre vagy angolra áttérek
B) megveszem az asus claymoret megtartom a magyar kiosztást >> kockáztatok egy hatalmasat a fent említett jacknet szoftverrel hogy vagy jó lesz vagy nemBÓNUSZ: ha nagyon idegenkedtek az ICUE, asus AURA sync, és sok sok társától, de esetleg van ilyen fórum topik, örömmel fogadom a segítséget oda találni!
Amúgyis szívesen tanulnék ezekhez SDK-ban C# alatt profilokat tervezni. -
nyunyu
félisten
válasz
Dr. Akula #52105 üzenetére
Nem arról beszélek, amikor folyamatosan változik a szín.
Ha a 3 full fényerejű alapszín+4 kombinációja helyett valamelyik köztes árnyalatot állítod be, vagy akár valamelyik halványabb változatát, akkor a LEDen belüli vezérlő párszáz Hz-s frekvencián folyamatosan ON-OFF-ot fog játszani 1-2-3 komponenssel, hogy kikeverje neked a kért árnyalatot.
Ez technikailag ugyanaz, mint amikor egyszínű LED fényerejét próbálod regulázni a tápfeszültség szaggatásával.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
nyunyu #52104 üzenetére
Azért mert 3 szine van, nem kell folyamatosan váltogatni, maradhat az egyhelyben is. Nem az a gond hogy folyamatosan kell "képet frissíteni", hanem hogy mindig másmilyenre. Mi a jó abban ha előbb zöld a lámpa, majd sárga, majd piros? Hogy fogom így megtalálni amit le akarok nyomni? Mire lenyomnám már más szinű.
-
nyunyu
félisten
válasz
Dr. Akula #52103 üzenetére
RGB LED ugyanezt csinálja, csak még bonyolultabban, hiszen 3 komponense van a szín keveréshez, külön-külön PWM szabályozott fényerővel.
Tehát ott még az sincs, hogy beállítasz egy konstans színt, mondjuk halvány hupililát, mert akkor az R és B komponensek fognak villogni.
Ez alól csak akkor mentesülsz, ha 100% R és/vagy G és/vagy B-t állítasz be, vagyis a három alapszín, vagy ezek kombinációja (sárga, cián, magenta, "fehér") fogja max fényerőn kisütni a szemedet.
(nyolcadik lehetséges kombináció a mindenki OFF, vagyis a fekete lenne.) -
Atom_Anti
senior tag
Hello,
5-50K
2.Használt szóba jöhet?
Nem
Dell vezeték nélküli, nem világít, sugároz
Játék, netezés
Mechanikus
laposak, minimalisták
Magyar vagy amerikai is jó
Numpad jó volna
Háttérvilágítás, usb vezetékes, Gyors SD kártya olvasó benne, usb csatlakozó, minél kissebb, keskenyebb legyen, jól nézzen ki. -
erik365
senior tag
20-30
2.Használt szóba jöhet?
Nem
Laptopot, használok
Játék, netezés
Mechanikus
Roccat Suora,
Lényegtelen igazából.
Numpad jó volna.
Háttérvilágításnak örülnék, de karácsonyfa nem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Apple MacBook
- LEGO klub
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Borderlands 4 - Így harcol Rafa
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest