-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tetsuo
őstag
Sziasztok!
Vezetékmentes billentyűzet-egér kombót nézek, egyelőre csak vizsgálódom.
Nem játékra, és nem kell mechanikus, de jó minőségű és csendes legyen. Világítás nem feltétlen kell.
Milyen termékcsaládok jöhetnek szóba, illetve ez milyen árspektrum?
Valami kiindulást keresek, mobilról nehezen járok utána. -
Vanir
veterán
válasz petike2014 #53597 üzenetére
CM CK550
-
petike2014
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok javasolni kék kapcsolós elfogadható árú teljes (numerikus résszel ellátott) magyar keycap-es billentyűzetet ami elérhető készletről? Köszönöm
-
Vanir
veterán
dqdb & nyunyu
Köszi, egyelőre marad a PureWriter...
...amit amúgy lassan egy éve nyúzok, és még nem fényesedtek észrevehetően a gombok, illetve a működésére se lehet semmi panaszom. Jó vétel volt, megérte az árát, would buy again.Ellenben, ha lesz rá keret, meg kapacitás, akkor egy 60%-ost összerakok, már csak a bütykölés kedvéért is...
-
cowk
tag
/off: egyebkent anne pro 2 is tud elmeletileg valtani ket eszkoz kozott, valakinek ebben van tapasztalata? egy ismerosom keresett hasonlo megoldast, ilyen kirakatban levo kijelzokre dugott nuc-okat akart vezerelni veluk (synergy azert nem valt be, mert nem voltak halozaton :/)
-
dqdb
nagyúr
Pár Logitech billentyűzet és egér képes három eszközhöz csatlakozni vagy Bluetooth-on, vagy a saját Unifying vevőjén keresztül. A billentyűzeten adott billentyűkombináció segítségével tudsz az eszközök között váltani, az egéren az egér alján lévő gombok segítségével, a két váltás egymástól függetlenül történik. Ha egyik gépen sincsen BT, akkor vagy külön kell az egeret és a billentyűzetet venned, hogy két Unifying vevőd legyen, vagy kell venni még egy vevőt.
A másik lehetőség egy ilyen UGREEN KM switch vásárlása, és a Unifying vevő ebbe kerül be. A két számítógép felé két USB kábel megy, és közöttük a switch tetején lévő gombbal tudsz váltani, a billentyűzet és az egér egyszerre vált.
Unifying vevő esetében szabadon lehet a perifériákat vevőhöz párosítani, akár többet is. Az olcsóbb Logitech termékekhez passz, hogy milyen vevőt adnak, a drágább gamer perifériákhoz járó Lightspeed egyikkel sem kompatibilis.
dabadab: csak Windowsra akad ilyen ingyen is félhivatalos Microsoft projektként. Vagy ha Logitech vonalon vásárol, akkor a Logitech Flow is opció.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
StLui
veterán
Irodai célra tudnátok ajánlani olyan vezeték nélküli bill+egér párost amit két géphez tudok használni? Mintha olvastam volna valami átkapcsolósat, gondolom ahoz kell, adnak is két gépbe dugható vevőt?
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
dqdb
nagyúr
válasz ribizly #53585 üzenetére
Ráadásul kedvező áron kínálnak világítós doubleshot PBT kupakkészletet szabványos és Razer alsó sorra többféle sorban. Hova süllyed a világ
Vanir: Vagy azt is benéztem?
BeValami 90%-os lesz kép alapján, van pár opció az "olcsótól" nagyon drágáig, az XD96 az olcsóbb kategóriába tartozik, ennél olcsóbb már csak a Budget96 volt a két lemezből álló házával.
Vagy YC96 fix ANSI, floating undormány, de hotswap.
És Melody96, csak a plate-et linkeltem, a maradék adja magát.
És létezett ilyen változat is ebből a layoutból GB formájában.
Vagy Tofu96, ha ismét lesz raktáron, vagy szétrobbantva KBD19X. És ezzel elértünk a közepes árkategóriába, felette is akad group buy, de azt hagyjuk, mert úgyis múlt idő
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
Oks.
Azért azt sose hittem volna, hogy valaha is úgy áll majd a világ, hogy beviteli perifériákban azt fogom látni, hogy bizonyos szempontokból (elérhetőség, ár, műszaki tulajdonságok) vezető pozíciót fog betölteni bármikor is a Razer. De ezt is megéltük. Elérhető, árban nincs jelentősen elszállva a hasonló minőségű cuccokhoz képest, PBT doubleshoot kupakok, újhullámos (elvileg tartós) kapcsolók. Eddig bíztató.[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
nyunyu
félisten
Eggyel alatta hozzászólásban volt linkelve az addon meg az alap készlet.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz copass #53579 üzenetére
Magyar szetthez kell:
- base 15,3$
- modifier 16,7$
- mod pro 16,7$ (ISO Shift+Enter!!!)
- magyar addon 15,1$
(- numpad 13,6$, ha nem TKLre kell)Az összesen 63,8$, numpaddal 77,4$.
Esetleg a 10,2$-os szóköz csomag is kellhet, ha 7U szóközös winkeyless billzetre akarod tenni.
(6U Cherry 1800 szóköz szép és jó, de pár kupak hiányzik a mod pro készletből a teljes 1800 kompatibilitáshoz!)[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #53579 üzenetére
Látom, változtak a linkek azóta, nem ellenőriztem le, csak visszakerestem a legutolsó hozzászólásomra ... Igen, ez az a készlet, base + mod + modpro kell belőle mindenféleképpen, a numpad a mérettől függő.
De ez csak szabványos alsó sorra jó, Corsairrel, Razerrel és még egy rakás billentyűzettel (összes Tesoro, némelyik Fnatic), ami az alsó sorban nem egyforma szélességű kupakokat használ, nem kompatibilis.
Érdemes két csomagra bontani a rendelést és eltérő napon rendelni, hogy 40 dollár alatt maradjon az értékük, ha fennakadna a vámon, se kelljen fizetned. Mivel hamarosan itt van a CNY, és a KPrepublic már jövő héten leáll, Kínában pedig már péntek este van, így hiába rendelsz ma, várhatóan 2-3 hét múlva fogják csak postára adni.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #53577 üzenetére
Ha szabványos az alsó sor, akkor KPrepublic vagy Varmilo. Ha nem szabványos, akkor jó minőségben nem létezik ilyen, ami pedig mégis, azért kár a pénz.
A német választékról nem tudok nyilatkozni, minőségi kupakkészlet terén ez US ISO és UK ISO támogatással jön, de drágábban, és group buy, szóval várni kell rá.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz ribizly #53575 üzenetére
Három kapcsolójuk lesz, egy lineáris, egy taktilis és egy clicky, de most még csak az első kettő van rendelhető. A kék stemmel rendelkező a beam spring kapcsolójuk, az lesz a clicky, a hotswap miatt cserélhető lesz rá a kapcsoló.
-
dqdb
nagyúr
válasz ribizly #53572 üzenetére
Keystone
Nem optikai, hanem Hall-effect, szóval ugyanúgy contactless. Doubleshot PBT kupakok, taktilis változat is van, de még csak előrendelés.SteelSeries Apex Pro
Szintén Hall-effect, lineáris, passz, hogy milyen keycap.[ Szerkesztve ]
-
dseres
tag
válasz ribizly #53565 üzenetére
Hirtelen csak ez ugrott be. A Wooting One, de ez ABS kupakos. https://wooting.io/
Szerk: A Bloody is gyárt optikai switches tkl billentyűzetet. Sajnos az is ABS kupakos.https://www.bloody.com/en/products.php?pid=11
Van még a Gateron-nak is optikai kapcsolója. Elég egyszerű darabok. Távolkeleti 60%-os billentyűzetekbe szerelik.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
ilyen kupakokat hol találok vajon?
persze olcsóbban kéne!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
nyunyu
félisten
válasz Hauptmann #53564 üzenetére
Iponnál lehet kapni GMMK magyar kupakszettet, de barebone vagy készreszerelt kivitelt még nem láttam.
Mivel itthon a kupakszett alig párszáz Ftvel drágább csak, mint a Glorious BF akciójában, viszont a barebone szállítási díját a plusz kupakszett megduplázta volna, így inkább kihagytam a kupakszett rendelést.
(Valószínűleg, hogy így jártam jobban, mert méretre kisebb volt a csomagom, mint a TKL+csuklótámasz+2 adag kapcsolóra+kupakszettre hónapot váró kollégáé, és nem tűnt fel a vámosoknak, hogy vámkezelést+áfát is kéne fizetnem. )[ Szerkesztve ]
-
lymecore
újonc
-
ribizly
veterán
Sziasztok!
Két kérdésem volna:
1. Van e tactile optical switch a piacon és ha van akkor mik vannak szerelve vele?
2. Van e a Razer Huntsman Tournament-en kívül TKL, PBT kupakos, optical switch-es megoldás?|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Hauptmann
addikt
Teljes méretű GMMK-t magyar kiosztással hol lehet beszerezni?
-
prolad
addikt
válasz dabadab #53554 üzenetére
Szubjektív, de a többségnek a wireless kb. semmi pluszt nem nyújt. Főleg egy full size mecvhánál. Nekem is volt wireless, de aztán rájöttem,hogy az eggyel keveseb kábelt leszámítva az asztalon (ami csak félig igaz, mert tölteni kell valamivel) nem volt jobb semmiben. Ha vinném magammal, arra ott a lecsatolható kábel, ami kb semmi helyet sem foglal, használat közben meg nem tologatom, mint az egeret, aminél továbbra is a wirelesst preferálom.Plusz ugye ott az RGB őrület ami hamar leszívja az akksit.
-
dqdb
nagyúr
A HHKB a harmadik kategóriámba fér bele a Vortex mellé, hiszen kis méretet gyártanak és van wireless változatuk is. Ami hozza a szokásos nyűgös dolgokat, mert képes lemenni úgy energiatakarékos üzemmódba, hogy másodperc feletti idő kirángatni belőle
A Topre mechanikusnak számít-e vagy csak fancy gumidóm végtelen vitát inkább hagyjuk
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Fnatic Rush Pro, akad silent red kapcsolóval is.
Az ára alapján nekem készletkisöprésnek tűnik, mert ennyiért best buy, főleg az utóbbi. Csak piros világítás és hátránya, hogy nem szabványos az alsó sor (macerás magyarítani, ha mégis felmerülne igényként) és külföldről kell rendelni (de EU-n belülről).
Másoknál dúl a floating design, így orrán-száján dől a fény, vagy jóval a keret felett vannak, vagy a háttérvilágítás tényleg háttérvilágítás, de a kupak nem átlátszó (cserébe jó minőségű és sokszor világos is, hogy látszódjon a monitor fényénél).
[ Szerkesztve ]
-
cowk
tag
http://pixel.hu/gamer-cuccok/billentyuzet/varmilo-va88m-charcoal-red.html esetleg? 🤔 ha eleg az egy szinu hattervilagitas
mindenkeppen sajat kabel kell majd, nem lattam meg billt 170 centis kabellel
szerk: bar, gyorsan felcsaptam a varmilomat es egyaltalan nem vilagit at a kupakokon
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Sziasztok.
Billentyűzetet keresek, ehhez kérnék egy kis segítséget.
Mechanikus, ISO (magyar felirat nem kell, csak legyen ISO kiosztás).
Világítás legyen, de jó lenne ha nem mindenhol jönne kifele a fény hanem (nagyrészt) csak a kupakokon.
Brown és Red kupakokhoz szoktam hozzá (blue kizárt). Nem ragaszkodok a Cherry-hez. Ha van hasonló Gateron, az is jó.
Kábel legyen 170 cm felett (vagy legyen cserélhető ha túl rövid).35k-t gondoltam költeni rá, de ha megéri akkor 40k még oké.
Numpadhoz szintén nem ragaszkodok. De nem zavar ha ott van. Elfér az asztalon a nagy billzet is.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
dqdb
nagyúr
Igen, azt gondolná, aztán a gyakorlat mást mutat, nem elég, hogy egy BT/BTLE modult vagy BT/BTLE-t támogató MCU-t bedob az ember, és ki van pipálva, mert üzemidőben és kapcsolati minőségben is akadnak problémák a piacon elérhető eszközöknél. Az, hogy az egész billentyűzet tetején plate formájában ott van egy böszme nagy fémdarab, szintén nem segít a jelerősségben, de ettől függetlenül megoldható lenne, aztán azt látjuk, hogy mégis elvéreznek.
Mechanikus billentyűzetet négyféle cég gyárt.
Az egyik kategória a Cherry, őket nem igazán érdeklik/érdekelték a piaci igények, amíg a német hivatalok veszik a billentyűzeteiket, addig örömmel gyártják, de nulla innováció várható tőlük, és a hivatalba jó a vezeték.
A második kategória az oldschool gyártóké, amelyek alapvetően jó billentyűzetet szeretnének gyártani, mint a Filco, Leopold, IKBC, Varmilo, WASD és részben a Ducky. Az ügyfélkörük elvárása egy jó billentyűzet, a vezetéknélküliség az oldschool jelleg miatt nem szokott felmerülni igényként. Ettől függetlenül páran próbálkoztak a témával, a Filcónak a Convertible vonal sikerült, mert nagy problémákat nem hallani és évek óta gyártják, míg mások (Varmilo, Ducky) befürödtek vele és szépen csendben eltűnt a kínálatból.
A mechanikus billentyűzetek felfutásával megjelent az igény kisebb méretű billentyűzetekre is, az előző kategória gyártói mellett más cégek is megjelentek ezen a piacon a harmadik kategóriát alkotva, és mostanában elkezdtek nyitni a wireless irányba is, mint a Vortex és az Anne Pro. Ez utóbbi gyártóknál már előfordul vezeték nélküli változat, de általában az vagy üzemidő, vagy kapcsolat problémás, és a 40-75% méretű komfortzónájukat nem hagyják el, mert ott már kialakult az ügyfélkörük.
A negyedik kategóriát a gamer gyártók alkotják, számukra az a lényeg, hogy a gamer címkét rá tudják illeszteni a termékre, ez azt jelenti, hogy a termékük a diszkógömb kategóriában erősebb indulónak számít, mint a billentyűzeteknél, ami a vezetéknélküliséghez szükséges energiatakarékossággal szembe megy. Próbálkozás persze akad (Corsair K63 Wireless), de ez szánalmas, egy napnál rövidebb üzemidővel jár.
Custom vonalon is próbálkoznak néha, ott nem segít az implementáción, hogy a vevői elvárás a fémház, amit felülről általában fém plate egészít ki Faraday-kalitkává. Műanyag betétekkel vagy a fémház mellett elfogadott polikarbonát házzal léteznek megoldások, de szoftveres-üzemidő téren nyűgösek általában, és a tipikus két kiló környéki vagy feletti tömeg sem segít a használhatóságon.
És akkor a lista végén ötödikként és kakukktojásként ott van a Logitech. 20+ éve csiszolgatják a vezeték nélküli technológiájukat, messze piacvezetők stabilitásban és üzemidőben. Szóval náluk minden adott lenne ehhez, csak valamiért nem akaródzik nekik egy jó wireless mechanikus billentyűzetet gyártani, valamivel mindig elrontják (a G915-öt például az LP kapcsolókkal és kupakokkal). Az előző mondat a wireless szót elhagyva is érvényes: jó mechanikus billentyűzetet sem akarnak.
Rapoo próbálkozott még korábban, mint wireless témában erősebb kínálattal rendelkező gyártó, de úgy nézem, aktív termékük nekik sincsen.
[ Szerkesztve ]
-
cowk
tag
tippem szerint azert, mert az elerheto mechanikus billek also szegmenset a gamer cuccok teszik ki, ahol felesleges is kicsit, meg a latency miatt is para; felettuk meg kisebb gyartok vannak, akik lehet nem akarnak fejlesztessel meg engedelyeztetessel szorakozni. ha custom billt epitenel, ott vannak megoldasok
lehet amugy a mech billek tomege is belejatszik, foleg, ha meg akksi is kell. azert egy kilos cuccot nem szivesen hurcol az ember, meg a lakasban sem
-
dabadab
titán
"A wireless feltétel még kisebb méretben is problémás, 100%-osban pedig nagyon."
Ez egyébként miért van így? Az ember azt gondolná, hogy az elektronikának tök mindegy, hogy gumidóm vagy mechanika zárja az áramkört, maga a drótnélküli billentyűzet meg ezer éve megoldott témakörnek tűnik.
DRM is theft
-
hoffman_
nagyúr
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Dr. Akula
félisten
A Logitech nem BT, saját wireless.
Ez a durva:
"Battery Details: 500MaH, Lithium Polymer
Battery Life: 70 days" - [link]Ehhez képest az Anne Pro 2 1900mAh (a loginál valszeg benyomott capslockkal írták ) és csak alig pár óra. Energiahateékonyságban 0. Sajnos. Ezen felül a Loginál sosem jelentős idő a "felébredés", BT-nél igen. Igazáb lemásolhatnák már.
-
hoffman_
nagyúr
rendeltem ali-ról én is korábban, csak azt nem tudtam csak, hogy van-e itt bármi diffi vagy jobb tapasztalat. ilyet itthon is kapni, ezért nem fogom a kerozint pöfögtetni Kínából, jön elég vackom így is : )
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
amatőr kérdésben tudnátok segíteni? a Ctrl gyári ansi pbt kupakjai alá keresek átlátszó O-ring-et. van ezek között különbség? honnan érdemes venni?
-
cowk
tag
válasz Dr. Akula #53542 üzenetére
mindketto bt, nem? talan a logie LE lehet.
en egy regi meg egy uj fajta k400at hasznalok ket htpc-re, netto 8 honap a 2xAA elem, teljesen mas kategoria AP-hez kepest
szerk: moddold meg https://www.reddit.com/r/AnnePro/comments/c94swt/yet_another_anne_pro_2_battery_upgrade_5000_mah/
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Nemtom a Logitech mit varázsol, de elleshetnék tőle a trükköt. Nem hiszem hogy a BT jobban zabálná az energiát mint az ő wirelessük. Én ilyen ágyban fetrengős filme távirányítónak használom, és tök gáz hogy reggelre már kikapcsolni se tudom a loopoló filmet.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Létezik hogy az Anne Pro 2 pikpak lemerül? Úgy értem másnapra már se kép se hang, pedig nincs karácsonyfa. A logitech wirelessek hónapokig bírják bekapcsolva, ez meg ha nem kapcsolom ki filmnézés végén, és bealszom, megy vagy 8-10 órát szinte üresben, aztán másnapra már nem reagál a gombnyomásra.
-
dqdb
nagyúr
válasz dabadab #53534 üzenetére
Teljes méretben még a Logitech G915 létezik, de mivel nyomogatni akarod, tekintsük nem létezőnek, így maradt a Filco, és más senki. A wireless feltétel még kisebb méretben is problémás, 100%-osban pedig nagyon.
A gombok feliratánál a nyelvnél jobban érdekel a betűtípus , de azon is túllépek, ha amúgy jó a billentyűzet, mert végülis nyomogatni fogom, nem nézegetni.
Utólag is tudsz kupakokat cserélni másik betűtípusra/színre/anyagra/profilra.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
cowk
tag
válasz dabadab #53534 üzenetére
szia,
a klasszikus kiosztas es a bluetooth nagyon leszukiti a lehetosegeket, de szerencsedre van minosegi opcio: https://www.keyboardco.com/keyboard/filco-convertible-2-mx-silent-red-soft-linear-usa-ascii-keyboard.asp
mielott megrendeled nyomkodj meg egy mx brown-os billt, hogy az eleg halk-e/kell-e a taktilitas
-
dabadab
titán
Sziasztok!
Létezik ajánlható billentyűzetet a következő paraméterekkel?
- mechanikus
- drótnélküli
- nem túl hangos
- klasszikus 104/105 gombos kiosztás rendes, négyes csoportokba rendezett F gombokkalA gombok feliratánál a nyelvnél jobban érdekel a betűtípus , de azon is túllépek, ha amúgy jó a billentyűzet, mert végülis nyomogatni fogom, nem nézegetni.
DRM is theft
-
dqdb
nagyúr
válasz Domestos #53527 üzenetére
Érdekes a félig ISO, félig ANSI kiosztás
A jobb alsó sarok nem zsúfolt kissé, hogy vélekedsz róla használat alapján? Nekem a gyakorlatban nem vált be, hiába tűnt előzetesen logikusnak és jónak, a Shift se a ↑ bal oldalán, se a jobb oldalán nem esett kézre. Bár ahogyan nézem (feltéve, hogy nem csalnak a kupakok ), te ezt a problémát az alsó sorba helyezéssel oldottad meg.
-
Domestos
tag
Sziasztok,
Mivel kedden végre megérkezett az utolsó hozzávaló is, sikerült összeraknom a hónapok óta tervezgetett 60%-os billentyűzetemet. A kupakok finoman szólva kompromisszumosak lettek (ha beválik a bill., majd lecserélem később valami másra), a fő cél viszont megvan, nagyon csendes és programozható a saját igényeim szerint. Kösz mindenkinek a sok információt és segítséget, amit itt kaptam.
-
nagyúr
válasz copass #53520 üzenetére
Abszolút értéken persze, hogy gyorsabb, de én magamra értettem, hogy sokkal gyorsabb a kombó, mint a huszonéve nem használt í-t keresgélni. Alt gr+i is szokott azért kelleni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
cowk
tag
jaja, attol fazok kicsit, hogy tulvallaltak magukat es nem lesz kesz idore. nekem augusztusban kene, 4 honapos gyartas varhato a GB vegetol, szoval julius elejere kalkulalnak.
milkshake is jol nez ki amugy
szerk: 44 euroert a blank azert igen jo vetelnek igerkezik
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Még semmit. Várhatóan február közepén már többet
Mostanáig egyedül az Alpha került szállításra, az nekem kimaradt. A Milkshake lesz a következő, ami elkészül és az Eternal kerül most gyártásra, aztán hirtelenjében egy rakás KAT profilos GB élesedik vagy éppen fut (a linkelt Specimen, Lich, Drifter, Oasis, Lucky Jade, Atlantis, WoB) és még pár KAM is. Remélem, hogy bírják majd az ütemet, mert a profil jól néz ki, de nem lenne jó, ha az amúgy is sok hónapos átfutás még további sok hónapos késéssel bővülne.
A KAT felülete az SA-hoz és MT3-hoz hasonlóan szferikus, ellentétben a hengeres Cherryvel és OEM-mel, mélyítés az az SA-hoz áll közelebb, mint az MT3-hoz. Az összes KAT kupak PBT-ből készül dyesub és reverse dyesub feliratozással, a leírások alapján eléggé sima a felületük (ami nálam negatívum, jobban szeretem a PBT rücskösségét).
-
copass
veterán
nem gyorsabb két billentyűt leütni mint egyet! arról nem is beszélve hogy a j-t ütöd le, nem az i-t. meg kell szokni és akkor lehet gyorsulni.
C64-en tanultam meg gépelni vakon, amikor előveszem úgy elütöm a YZ0-át mint a szél!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
cowk
tag
KAT profilrol mit gondoltok? ahogy nezem kb pont cherry/SA kozott van magassagban.
-
Vanir
veterán
válasz Kezdő vagyok #53511 üzenetére
Ennyiből semmi. Vagy ha valami, akkor mondjuk Cherry Stream 3.0, ha még mindig akciósan dobálják őket.
-
nyunyu
félisten
Hajaj, mennyit szívtam első melóhelyemen, mert magyarítani kellett a szoftver frissebb verzióit, én meg csak ANSI USt használtam addig.
Eleinte fejből ment az Alt-130/148/160/161, de a bonyolultabb karaktereknek (ő/ű) nincs ASCII kódja, így muszáj volt ISO HU kiosztásra váltanom.
Attól meg borult az addigi fejből tolom fórumon a BBcodeot, állandó ide-oda Alt-Shift helyett meg kellett tanulni a spéci zárójeleket, dollárt, stb...
Kb. 3 év kellett ahhoz, hogy leszokjak a num*-ról.
-
vacs
veterán
-
nagyúr
válasz hoffman_ #53505 üzenetére
Én magyar kiosztáson is alt gr+j/i-zek, sokkal gyorsabb, mint a sarokban keresgélni az í-t, persze, mert így szoktam meg huszonév alatt.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
cowk
tag
nice leginkabb arra voltam kivancsi, hogy miert kellett a masodik tkl, de akkor a csattogas miatt. en sose voltam numpades arc, max a jobb also enter hianyzik neha, egerrol az konnyebben elerheto volt, de siman el tudtam engedni (ahogy egyebkent az iso-t is, inkabb az enter hianyzik, a hosszu i-t elso nap megszoktam). en most 65%-al fogok megprobalkozni, a kurzoroknal huztam meg a vonalat
-
nyunyu
félisten
Az is érdekes például, itt a topicban is többektől olvastam, hogy nem tudták megszokni a hosszú í-re az alt-j kombót.
Mivel nekem 15 éve melóhelyeken ISO, itthon ezzel párhuzamosan még jó 10 évig ANSI billzeteim voltak (Asszem a piacon talált német Cherry MX 1000 volt itthon az első ISO billzetem), így a magyar kiosztás megtanulása az AltGr/I-J-vel, és a jobb oldali kacsacsőr párossal zajlott, mai napig nem használom az ISO dedikált Í gombját egyik billzetemen se.
Mikor a melós ócónémet1800-amat tavaly le akartam cserélni a szépamerikai1800-ra, igazából csak a csíkEnter zavart, mert notóriusan Ű+Entert ütöttem, mivel általában az ISO Enter jobb közepét szoktam használni.
-
nyunyu
félisten
válasz Kezdő vagyok #53504 üzenetére
Jó strapabíró billentyűzetet szeretnék venni,LOGITECH Keyboard K120 Magyar fekete-ről mi a véleményetek?
Kukában korlátlan ideig eláll.
Pénzt mondjuk nem adnék érte.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #53504 üzenetére
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Kb.6000 Forintot.
2.Használt szóba jöhet?
Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Logitech K120
Új gépet veszek,egyébként én személy szerint erre a típusra gondoltam,mert szeretem.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
E-mail írásra,chat-elésre.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Talán mikrokapcsolósat.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Logitech K120
7.Milyen kiosztást szeretnél?
Magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
Semmi extra. -
dqdb
nagyúr
Én többször is próbáltam és nagyon nem sikerült megszokni. Egyszerűen képtelen volt átállni az agyam arra, hogy minden betű megy egy billentyűvel, kivéve egyet, aminek ráadásul a nagybetűs változatát teljesen másképpen kell lenyomni. Az Enter formájával és a \| billentyűvel nem volt problémám, azoknál pillanatok alatt ment a megszokás úgy is, hogy az ISO Entert tipikusan R2-R3 között félúton nyomom le.
Ortolineárison is megy a gépelés simán, az körülbelül nulla idő alatt ment, míg másoknak annak a megszokása okoz problémát. Semi-split kiosztással is voltak problémáim (XD75 középre pakolt kurzorokkal és a középső blokk miatt nem éreztem a billentyűzet jobb oldalát), rendes split megoldással fogok még kísérletezni.
Hamarosan jön egy billentyűzet, ha BT-t akarok rajta (és márpedig főleg azért vettem), akkor az ANSI nyákkal kell megépíteni (az ISO változat csak vezetékes belőle), szóval jön a következő rászoktatási kör.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
ez is érdekes például, itt a topicban is többektől olvastam, hogy nem tudták megszokni a hosszú í-re az alt-j kombót. én ennek ellenére bevállaltam az ansi-t, aztán nagy meglepetésemre egészen sikerült megszokni, néha még iso-n is azzal ütöm. gondolom ez meglehetősen szubjektív. persze egy egész kontinensre vetítve az arány nem lehet túl szimmetrikus.
ui.:
vettem egy Blackwidow Lite Stormtroopert is...az is ansi lett.
kellett valami melóba és nem bírtam ellenállni (köszi Flicc a jó árat!) majd írok róla pár sort...[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Jó strapabíró billentyűzetet szeretnék venni,LOGITECH Keyboard K120 Magyar fekete-ről mi a véleményetek?
Nincs semmi különleges igényem,csak hogy működjön,és ne kopjanak le a billentyűkről a betűk,számok. -
L.
tag
Először TKL-t a szaladgálás miatt vettem mert a tkl a laptop mellé pont befér a laptoptáskába.
Sőt a nagy HP táskába ( [link] ) még dobozostól is befér
Volt nagy gyötrődés jó lesz e a TKL, nem e fog hiányozni a numpad satöbbi.
Ekkor volt 2 full size billentyűzet az asztalomon (+1 a szekrényben) 2 monitor általában 2 laptop néha csak 1, néha még idecsaptam egy thermoprintert is akkor már tuti nem fértem el. Mikor mi volt a meló
Rávetettem magam a fórumra... és itt követtem el a hibát
Gyorsan vettem egy ducky mx brown-t arany középút hogy az jó lesz mindenre.
Jól be is vált és végül kiderült hogy nem hiányzik a numpad és jobban is elférek.
Na mondom akkor az asztali mellé veszek egy másikat a logi wave pro már eléggé fel volt keményedve.Nademit, nem egyszerű. Így lett a döntés hogy veszek egy gmmk tkl-t, aztán azt ide oda mókolom, akartam egy jó kis klikkelős billentyűzetet és mikor kiderül mi is jó majd esetleg egy custom varmilot összetolok
Kb ugyanez ment a csuklótámasszal mi legyen végül fa lett és 2 óra pötyögés után még fasza pedig a puhához vagyok szokvaA gmmk amúgy nincs egy ligában a duckyval (a drop-al nemtudom), mikor felemeled az asztalon és arrábbrakod akkor érezni a különbséget a ducky javára (de lehet csak pszichológia). De nem is egy ratyi hulladék, szerintem csak kevéssel van alattuk. Bár ezt gondolom sokan vitatják. Itt már minden egyéni preferencia kérdése.
Néha mikor még beszokóban voltam gyakran nyomtam numpad + -t a levegőbe
De aztán elmúlt Ha meg olyan meló jön hogy tonnaszámra kell számokat beírni majd veszek egy numpadotHát kb ennyi.
és látom dqdb írta hogy annak tűnik de nincs igazán más -
dqdb
nagyúr
Az ANSI kiosztás ugyebár egy Í-vel kevesebb, így azon macerásabb ékezetekkel gépelni, szóval igen, itthon is és a hollandok kivételével Európában eléggé nagy igény van ISO-ra (valamint Dél-Amerikában is).
azert azt nem mondanam, h nincsenek epitett alternativak isora, ha meg mar ugyis switcheket kell nyomkodni, kis forrasztas is beleferhet
A kapcsolók kézzel cserélgetése még sok embernek belefér, de a forrasztás már nagyon nem. TKL méretben pedig nem egyszerű és főleg nem olcsó DIY vonalon bármit alkotni, 75%-ban még akad relatíve olcsó megoldás. A 100%-os méretet pedig felejtsük el, az DIY vonalon sem igazán létező valami.És amíg a topikba betévedők 95%-nál az az első feltétel, hogy világítson, a második az, hogy magyar feliratok legyenek, addig a DIY vonal ajánlgatása nem megoldás. Hiába kezdődik a billentyűzetes világ legjobb része a négy alapszín és a Cherry a legjobb dolgok elfelejtésénél.
-
cowk
tag
bocs, uj vagyok itt, nem voltam kepben, h az iso egy ennyire letezo igeny; meg a felesegem is ansit hasznal customnak a meloban
en egy varmilot tartok itthon udvariassagi iso/hu-nak (egy kell), de azert azt nem mondanam, h nincsenek epitett alternativak isora, ha meg mar ugyis switcheket kell nyomkodni, kis forrasztas is beleferhet 😄
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!