- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Kindle
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thony.80
tag
Én pörgök rajta? TE terjesztesz rólam valótlanságokat basszus... NANÁ, hogy reagálok rá.
NEM terjesztek semmiféle hülyeséget, csak értelmezni kéne a LEÍRT* mondataimat, amit külön csak neked részletesen elmagyaráztam.*és így többször is újraelolvasható, és értelmezhető, ha elsőre nem megy
"sehol nem irtam, hogy vegyel mechanikus billentyuzetet" Jó, és mondtam én ilyet bárhol is, hogy te ezt mondod? NEM. Akkor meg..
[ Szerkesztve ]
-
cowk
tag
válasz Thony.80 #53896 üzenetére
te porogsz rajta meg mindig sehol nem irtam, hogy vegyel mechanikus billentyuzetet, annyit irtam, hogy ne terjessz hulyesegeket pls.
azt mar csak halkan teszem hozza, hogy ha keso estig dolgozol, akkor talan a cegednek kene kifizetnie a billentyuzetedet, es nem neked kene eldobhatosat venni
-
Thony.80
tag
Erre gondolsz?
"így elvileg a mechanikus kizárt"
Vagy erre:
"gondolom ebben a kategóriában nem lesz halk mechanikus."
elsőnél ott van, hogy ELVILEG!!!!! Ez NEM azt jelenti, hogy, idézlek: "kategorikusan leirtad"
A másodiknál a "gondolom" SEM azt jelenti, hogy kategórikusan kizárom, hanem ÉN úgy gondolom, mivel NEM találtam ebben az árkategóriában mechanikust se nagyon, nem hogy még halk is legyen.. Szóval pöröghetünk itt napestig a macha billentyűzeteken, de ha összeadod az igényeimet, nem csak részletenként nézed, akkor sanszos, hogy az jön ki, hogy NEM mechanikus billentyűzet lesz a megoldás. De ha tudsz nekem linkelni olyan mechát ami az összes kitételnek megfelel, csak bátran, erre vágyom.[ Szerkesztve ]
-
Thony.80
tag
Furcsállom, hogy nem érthető, pedig részletesen leírtam mindent, csak össze kéne kötni a dolgokat meg végigolvasni a hsz-t... Értem én, hogy 60.000-ért VAN csendes mechanikus gamer billentyűzet csilli villi RGB-vel makróval meg anyámkínjával, DE leírtam, hogy mit keresek.. És tényleg jó sokat gugliztam, én is találtam 40-50-60-ért nagyon csillivilli sok pozitívval ellátot gamer billentyűzetet, csak NEM azt keresek! Miért nem érthető? Az meg sajnos a boltba se nagyon derül ki, hogy 1 hónap alatt vajon lekopik a festék, halványodik-e a világítás stb, ezért is írtam oda, hogy akinek VAN személyes tapasztalata, annak az ajánlásárá vágyom.
[ Szerkesztve ]
-
cowk
tag
válasz Thony.80 #53887 üzenetére
- Csendes legyen, éjjel sokáig melózom, nem akarok csattogni (így elvileg a mechanikus kizárt)
tenyleg jo sokat guglizhattal igazan halk bill pont hogy csak mechanikus kapcsolokkal (meg egyeb intezkedesekkel, pl deskmat) valosithato meg. ijeszto amugy, hogy az emberek egy resze valamiert a hangos billekre asszocialnak a mechanikus szo hallatan, rossz belegondolni, hanyan hasznalnak ocska muanyag cuccokat, mert azt hiszik, a mechankus hangos (van belole hangos is, persze).
inkabb a kereted zarja ki a mechanikus billeket, szoval szerintem akkor jarsz a legjobban, ha bemesz egy m**am**ktba vagy b**tb**e-ba es vegignyomkodod a billeket; ha viszel egy powerbanket, amin van usb A, akkor fel is dughatod es megnezheted a fenyt
[ Szerkesztve ]
-
Gyuffa
tag
Sziasztok!
Billentyűzet vásárlás előtt volnék, a mostanit már nagyon rég kiszeretném cserélni.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
-12-17ezer
2.Használt szóba jöhet?
-nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
-Genius GK-120005, iszonyatosan régi már, megérett egy cserére.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
-hétköznapi gépelés, és 95%-ban játékra, CoD, WoW, GTA V.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
-ezzel nem igen vagyok tisztában, melyikkel járok jól, ha kicsit hangosabb mint az átlag nem gond, de azért annyira ne legyen hallható a másik szobába
6.Van konkrét modell ami tetszik?
- [K700] [Hama uRage]
7.Milyen kiosztást szeretnél?
-csak is magyar
Előre is köszönöm!
Üdv. -
dabadab
titán
válasz Thony.80 #53887 üzenetére
"Csendes legyen, éjjel sokáig melózom, nem akarok csattogni (így elvileg a mechanikus kizárt)"
Csak mondom, hogy próbáltam egy silent red kapcsolós (mechanikus) Varmilót és szerintem az volt életem leghalkabb billentyűzete. Az ára sajnos... ja, hát drágábbat se láttam még
DRM is theft
-
Thony.80
tag
Sziasztok!
Sokat gugliztam, de nem találok megfelelő billentyűzetet, pedig nincs nagy igényem:
- Háttérvilágítás, olyan, ami a gombokon keresztül, nem csak alulról. NEM kell RGB meg csillivilli, csak lássam sötétben.
- Csendes legyen, éjjel sokáig melózom, nem akarok csattogni (így elvileg a mechanikus kizárt)
- Magyar kiosztás
- Num Pad
- Pár média bill (hangerőszabályzás mondjuk)
- Legyen megbízható, ne kopjon le fél év alatt, a space is kibírja stb.
- Ha esetleg van rajt USB csatlakozó, az se gond
- Márka tökmindegy
- Ésszerű ára legyen olyan 10-15 körül szánnék ráJelenleg egy Canyon HKB6-om van, fentieket tudja, csak nagyon gyenge a világítása.. (szerintem gyengébb lett idővel)
A fentiek alapján remélem érthető, hogy tapasztalatok alapján szeretnék ajánlásokat.
Előre is nagyon Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
-
dqdb
nagyúr
válasz Tetsuo #53879 üzenetére
Nem mechanikusat kap válaszként, hanem az egyetlen magyar kiosztású ollós billentyűzetet, ami kapható. Ha ez sem lenne, akkor választ sem kapna kínálat hiányában.
Amúgy egy felkeményedett (=fél évnél idősebb) K120-nál a legtöbb nem kék kapcsolós mechanikus billentyűzet halkabb, egy erősen felkeményedett (=két-három éves) K120-nál az összes nem kék kapcsolós mechanikus billentyűzet halkabb.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz djhalasz #53874 üzenetére
A kupakokat nem kell külön magyarítani, mert kapható magyar kupakkészlettel. A hardveraprós magyarítás csak mártogatós-világítós gagyihoz lenne jó, a Varmilo által használt dyesub eliratozáshoz nem.
Red mellett silent red kapcsolóval is kapható.
Háttérvilágítás csak dísznek van rajta, fehér kupakokkal nagyon nem is kell, elég hozzá a monitor fénye.
cowk: pedig 6 fontért kaptál volna egy teljesen felesleges, de nagyon menő csatlakozót a kábelre
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #53873 üzenetére
Nem eléggé hype-olt csatlakozót keresel, azért nem akad. Bezzeg az aviator connector (passz, hogy melyik méret a sok közül) már a szivárvány összes színében kapható, hogy menjen bármilyen kábelhez. Persze mocsok drágán
cowk: az év végéig még olyan lesz a helyzet, mintha bent lennének, szóval semmi extra sarc és hasonló, de áfát kell fizetned. Azt nem tudom, hogy az év vége előtt rendelt, de csak jövőre teljesített megrendeléseknél mi lesz.
[ Szerkesztve ]
-
djhalasz
tag
Sziasztok. Egy Tesoro Gram spektrum se-t használok de már a másodikat garanciaztatom. Varmilo márka számomra új. Tetszenek és arra lennék kíváncsi, hogy meg érik e az árukat? Mindenképp red kapcsolót szeretnék és háttérvilagitast. A fehér szín is kikötés volt anno de azt már el engedem inkább. US es UK sapkákat lehet magyaritani mert HA-n van hirdetés?Meg tudja jol csinálni mert akkor veszek más kiosztásut és magyarositom, mert amik tetszenek és itt ajanlottak azok nincsenek magyar kiosztassal? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nem tudom, miért is akarná bárki lecserélni a ~30 éves kábelt modernebbre
Az jobban zavar, hogy nem lehet kapni billentyűzet színű 180 fokos DIN-5 anyát a billentyűzet színű USB adapterhez...
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
cowk
tag
thx a coolcable-s tippet (bar ok se lesznek mar sokaig az euban )
aviatorral en ugy vagyok, hogy nem valtoztat a billentyuzet funkciojan (ellenben egy artisannal), es azert egy bizonyos szint felett a project aranak par szazalekat mar bele lehet tenni a vizualis extrakba is (jol esik nezni )
-
bunnyhu
senior tag
Jelenleg egy Logitech K120 billentyűzetem van, a gondom -vagyis a barátnőm- gondja vele, hogy kurvahangos. Szerintem nem dehát ugye ... jobb a békesség, de mondjuk elég kemény a nyomásereje az tény. Kéne valami halk jószág, viszont nálam mivel iszonyú sokat gépelek szinte vakon NAGYON fontos, hogy a kiosztás, a gombok mérete a klasszikus vonalat kövesse - mint a K120 pl. Idegbajt kapok az átvariált kiosztástól, de a más méretű gombok is roppant zavarnak. Nyilván legyen magyar kiosztása, és hát legyen halk, ne kopogjon és gondolom ezzel együtt jár hogy ne kapjon izomlázat az ember ujja rajta.
Ár nem szempont, bár nem akarok sok tízezret rákölteni ha nem muszály, olyan 10 rugó körül kéne maradni ha lehet, ha nem az se akkora tragédia, nem 1 évre vesz az ember ilyesmit.
Valami ajánlás esetleg? Előre is örökbála!4070TiS, 13600K, 64GB DDR4, Reverb G2, TM wathog, crosswind.
-
Chaser
legenda
nem akarom megszokni, kipróbáltam de nekem hangos volt, a te megoldásoddal már oké, egyből azzal kezdeném h áthackelem, csak engem a tkl verziós ck530 érdekel, de ugyanaz a kapcsoló van mindkettőben
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dqdb
nagyúr
Egyre nagyobb a kereslet az egyedi kábelre, egy ideje már minden kupakkészlet group buyhoz a régóta "kötelező" deskmat és artisanok mellett stílusban passzoló kábel is tartozik. Az ismertebb nevek közül van, aki átállt a sima webshop kiszolgálásról group buy alapú időszakos rendelésre, mert nem bírta a rohamot. Ez a cég EU-n belül van, olcsónak azért nem olcsó, de olcsóbbra jöhet ki, mint EU-n kívülről.
DIY megoldás lehet, hogy veszel egy minőségibb USB kábelt, szétvágod, és ráforrasztod az amúgy filléres GX csatlakozót, ha az a lényeges számodra. Ha a kábelharisnyázás és telefonzsinóros kialakítás, akkor ez nem megoldás
Az artisanok mellett az aviator kábel az, amit nagyon nem értek a billentyűzetes világban. Nem a létezését, hanem azt, hogyan képesek sokan kiadni egy-egy kábelre vagy kupakra egy kisebb vagyont, ráadásul az egyedi kábelek sokszor sokkal rosszabb minőségűek USB kábelként, csak szerencsére a billentyűzet által igényelt USB 2.0 közel bármin átmegy.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
-
cowk
tag
ON/OFF: nem tudjatok, hogy itthon valaki foglalkozik-e coiled/braided aviatoros kabelek keszitesevel? akar maganszemely/kezmuves? kulfoldon irrealisak a varolistak (meg az arak is), nekem pedig nincs kezugyessegem/turelmem hozza.
-
dqdb
nagyúr
válasz Tetsuo #53859 üzenetére
Emiatt leírni egy 30000-60000 forintos billentyűzetet szerintem egyáltalán nem különc dolog. Ez nálam már messze nem az elromlott, akkor kidobom árkategória.
És ahogyan cowk írja, az ár-érték arány is van a világon, és azon is rengeteg billentyűzet elhasal. A részletezett Logitechek ezen sem szerepelnek túl jól, egyedül a G915 alzás árára mondom, hogy reális, mert nincsen épkézláb konkurenciája, így annyiba kerül, amennyibe kerül. De az olcsóbb árkategóriában is cikinek számít, hogy két tesztelőnél is eltörött kupak leszedés közben (lehet, hogy több is volt, én ennyibe futottam bele review-kon).
[ Szerkesztve ]
-
cowk
tag
válasz Tetsuo #53859 üzenetére
szerintem meg fel kellene pinnelni a hivatkozott commentet, mert az osszes problemat leirja ezekkel a gamer borzadvanyokkal, es ezek kozott nem a javithatosag hianya a legsulyosabb (hanem az ar/ertek).
egyebkent lehet, kuloncnek tunik, nekem megis szimpatikusabb, mint a visito 8-10 eves gyerek, aki fel evente szetveri az anya/apa altal 50k-ert vasarolt ipari hulladek ROG billt minecraft kozben. 🤷♂️
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz dseres #53856 üzenetére
Jogos, a Tesoro Gram Spectrumra gondoltam, ennek a teljes méretű testvérére.
Ispy: egerek terén is jók, csak mechanikus billentyűzet terén nem akarnak igazán jót alkotni, pedig tudnának, adott náluk minden feltétel. És egy sokkal jobb minőségű K120 utódot bemutatni. És középkategóriában és felfelé magyarítani. És a számomra optimális egeret elkészíteni
[ Szerkesztve ]
-
SPYFF
csendes tag
Sziasztok! Billentyűzetet szeretnék venni.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Mindegy
2.Használt szóba jöhet? Igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Gagyit, sokat írok
4.Mire használnád a billentyűzetet? Sokat gépelek, írásra, kódolásra főleg
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO preferált, ANSI is megfelel
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? 75% vagy TKL 80%
9.Extra igények Vezeték nélküli, lehetőleg halk és háttérvilágításosElőre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz AsakuraDave #53845 üzenetére
Annak a K120-nak úgyis mindegy.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dabadab
titán
válasz Dr. Akula #53850 üzenetére
"A Logitech szerintem csak 1ben jó: egyedül ők tudnak értékelhető üzemidejű wireless billentyűzetet gyártani."
Egyébként nem, ez elég sok másnak is megy, a MS billek is sokáig húzzák, sőt, az irodában van egy (nem mechanikus) drótnélküli Cherry (nem én használom), az is a fene tudja mióta megy az első szett elemmel.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Dr. Akula
félisten
válasz AsakuraDave #53840 üzenetére
Én az újratervezést ajánlom, hogy győzd meg magad jobban jársz a Varmilóval. Hidd el, műanyag és műanyag közt is van különbség. A Varmiloban van anyag rendesen, vagy 2x annyi súlyra mint a Logitech. Emellett PBT és nem gagyi ABS, jobb a fogása, és nem kopik fényesre.
A Logitech szerintem csak 1ben jó: egyedül ők tudnak értékelhető üzemidejű wireless billentyűzetet gyártani.
-
Archttila
veterán
ami nem hangoztatott extraként hozza magával az alacsony frekvenciás PWM vibrálást a periferiális látómezőben, ahol érzékenyebb az ilyenre a szem.
Ezt nem is tudtam
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Crabface
senior tag
válasz AsakuraDave #53845 üzenetére
Led szalag a polc aljára
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
AsakuraDave
őstag
Hát nekem a monitor polcon van és alatta a bill. Így nem világítja meg semmi.
Amúgy miért nem javasolt egy logi bill se? Mást talán razert vennék még de mivel otthonról is dolgozok néha igy a numerikus pad kellene igy a hunstman TE kiesik.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
vacs
veterán
Cooler Master CK550-hez rendeltem 5 × 1.5 mm-es O gyűrűt (nyunyu által ajánlott)!
Az eredmény a videómon hallható!
(^)(>.<)(^)
-
Domonkos
Ármester
Miert szeretnel olyan billentyuzetet, amihez a hosztra is kell szoftver?
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
Megtetszettek nekem is ezek a Varmilo billek de nekem kellene RGB vagyis annyi hogy sötétbe is lássam a gombokat tehát elég ha csak a betűk/számok világitanak nem kell szivárvány effekt stb.
Van egy fantasztikus találmány erre: világos kupakok Ez nem Varmilo kupakkészlet, de hasonló színű monitor fényénél, ez Varmilo monitor fényénél a saját háttérvilágításával.Közép ill. felső kategóriába milyen mechanikus "gajmer" logitech billeket ajánlanátok?
Semmilyent.sati: Amúgy is egészségesebb a szemnek
Én azon röhögök kínomban, mert már meguntam állandóan hangoztatni, hogy sokan megveszik a PWM free monitort azzal a felkiáltással, hogy az jó a szemnek (és tényleg jó), aztán megveszik mellé az RGB-s billentyűzetcsodát, mert a sötétben látnak úgy és szerintük jó a szemnek (nagyon nem), ami nem hangoztatott extraként hozza magával az alacsony frekvenciás PWM vibrálást a periferiális látómezőben, ahol érzékenyebb az ilyenre a szem.[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
A világítás miatt én is majdnem dobtam az elején, de szinte napra pontosan jött a kérdés édesanyámtól, hogy nem szeretnék ajándékba valami modern lámpát az amúgy egész szép asztalomra? Feleségem szerint nem kell (antik maniac) de én elfogadtam szóval nekem a világítás letudva. Amúgy is egészségesebb a szemnek mint a bill villogó megoldása
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
AsakuraDave
őstag
Megtetszettek nekem is ezek a Varmilo billek de nekem kellene RGB vagyis annyi hogy sötétbe is lássam a gombokat tehát elég ha csak a betűk/számok világitanak nem kell szivárvány effekt stb.
Viszont mivel G502 Lightspeed egerem van a szoftver miatt inkább logitechet vennék hogy ne keljen 5féle szoftver minden perifériára.
Közép ill. felső kategóriába milyen mechanikus "gajmer" logitech billeket ajánlanátok?There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Archttila
veterán
Köszönöm mindenkinek a sok okosságot, de azt hiszem most már tényleg minden kiesett a TKL (HUN) rostán, nincs értelme tovább nézelődni. Megrendeltem a Varmilo CMYK-t. Remélem sokáig szolgál majd (legalább egy jó Wireless utódig)
-
dqdb
nagyúr
válasz Archttila #53829 üzenetére
A Razer kapcsolója sokkal simábban fog járni, mint az amúgy is reszelősnek számító Cherry, de a legtöbb lineáris kapcsolóhoz képes is simábban a contactless felépítés miatt (nem súrlódik műanyag fémen és nyomja azt neki másik fémhez kapcsoláskor).
-
nagyúr
válasz nyunyu #53830 üzenetére
És az durva különbség egy átlagos kapcsolóhoz képest, nekem már a cherry blue és red közötti 0.2 mm és 5 g differencia is igényelt némi megszokást.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
válasz magyarc #53832 üzenetére
Bele tudod tenni a felesleges két láb lecsípésével, de a GMMK egy eléggé hangosra sikeredett darab, akármilyen kapcsolót is teszel bele, van negatív tapasztalat vele itt a topikban is. A kapcsoló csak a hang egy részéért felelős, a ház sokkal fontosabb, egy integrált plate-es, floating design vonalat követő ház pedig sosem lesz igazán csendes.
Csendesített taktilis kapcsolóval nem kapható készen billentyűzet, hiába akadnak jó kapcsolók.
-
magyarc
tag
Megrendeltem, holnap megyek érte. Ha mégis zavaróan hangos lenne, akkor milyen opciók lehetnek taktilis kapcsolóval? A Gateron silent brown szimpatikus lenne, de mibe lehet beletenni? Forrasztgani nem szeretnék. Találtam egy Glorious GMMK barebone-t, amihez van magyar keycap, de 3-pin SMD switch-ek illenek bele. A Gateron silent brown pedig mintha csak 5-pin RGB kivitelben létezne. Tegyük fel, hogy a két műanyag pöcköt levágom a kapcsolókról, akkor bele tudom tenni a billentyűzetbe, csak a LED fénye lesz kitakarva?
-
Archttila
veterán
Csak kivancsisagbol: A Huntsman TE kapcsolojat melyik szinu Cherry-hez tudnatok hasonlitani? (Még nem rendeltem be a Varmilo-t)
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Kedves dugo_, cowk és dqdb!
Először is köszönöm a tanácsokat, észrevételeket!
Otthon kipróbáltam és örömmel tapasztaltam, hogy mindenféle BIOS-os hókuszpókusz nélkül is be tudok lépni, amihez csak az ALT + DEL gombot kell nyomnom.
Őszintén szólva örülök, hogy nem kell mindenféle BIOS beállítás (pl. Quick boot OFF), mert ebben az árkategóriában már legyen natívan használható.Még egyszer köszönöm a segítségeket!
UI: Nyikorgás miatt meg majd írok a gyártónak. Kíváncsi leszek majd a válaszukra.
-
dqdb
nagyúr
válasz Tetsuo #53826 üzenetére
Ha az okozza a problémát, akkor ennyit az MK730 xKRO implementációjának és a BIOS-nak az együttműködéséről, a kettő együtt hibás.
A PS/2 NKRO-t támogat, szépen megy. Az USB HID szabvány 6KRO-t támogat. az megy probléma nélkül mindennel, az NKRO némi trükközéssel, de szintén működik (általában a billentyűzet több logikai billentyűzetnek mutatja magát), itt a túloldalon támogatás kell ahhoz, hogy működjön (azaz több USB HID perifériát legyen képes kezelni a túloldal).
Szóval az NKRO jó, köszöni szépen, mindig működik PS/2-n keresztül és a legtöbb esetben USB-n keresztül is. A legtöbb gyártó úgy oldja meg a 6KRO/NKRO támogatást, hogy vagy mikrokapcsoló megy a billentyűzet aljára a két mód közötti váltásra, vagy billentyűkombinációval lehet váltani, és nem kísérletezik automatizmussal. És a 6KRO az alapértelmezett beállítás mindig, az NKRO külön kapcsolható, ha kellene valamiért.
A 6KRO alapból is hasznos, ha játszol, akkor pedig főleg, de az NKRO-nak már van némi parasztvakítás-érzete.
[ Szerkesztve ]
-
-
cowk
tag
válasz mattheus #53823 üzenetére
a CM weboldal irja, hogy hogy kell (raadasul hasonlo szitu kapcsan, bar mas eszkozre vonatkozoan)
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz mattheus #53819 üzenetére
A rugó nyikorog, ezt csak annak a kenésével lehet orvosolni, amihez ki kell nyitni a kapcsolót, amit az MK730 esetében csak kiforrasztással lehet elérni.
BIOS probléma: nézd meg a kézikönyvben, hogy van-e a billentyűzetednek külön 6KRO módja az NKRO mellett, és kapcsold át abba. Az NKRO támogatás USB-n okozhat problémákat, az egyik ilyen hely a BIOS szokott lenni.
-
mattheus
őstag
Lenne hozzátok két kérdésem.
Vásároltam pár héttel ezelőtt egy Cooler Master MK730-as billenytűzetet.
Még sokat nem használtam, de feltűnt, hogy Arrow gombok közül az egyik nyikorgásra hajlamos. A kérdésem az lenne, hogy ennek kapcsán mi a teendő ? Ezen lehet változtatni / javítani ?Ezen felül még egy kellemetlenségbe ütköztem, mégpedig, hogy ezzel a klaviatúrával nem tudok a BIOS-ba belépni, mivel Number PAD hiányában a DEL gomb hiányzik és az INSERT gomb alatti DELETE gombot nem fogadja el
Ez utóbbira van valakinek ötlete?
Köszönöm!
-
CsabaSteel
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék venni RGB-s billentyűzetet és nem tudom igazából melyik a jobb. Àrba kb 5-13ig mennèk. Ha valaki tud akkor privátba jelezze vagy itt.
Csé
-
Dr. Akula
félisten
Egy univerzális billentyűzetet szeretnék, ami jó távirányítónak is filmezéshez, de madzagot rákötve gémelni is megteszi, elég kicsi hogy magammal vigyem mondjuk buliba, tévén zenecímeket beírni, ami telefonnal / távirányítóval annyira lassú hogy az ember inkább hagyja hogy a tévé ajánljon valamit, pedig sokkal jobb lenne sajátot keresni. Nem lenne rossz ez az Anne Pro 2, ha nem azon kéne aggódni vajon mikor fog menet közben lemerülni.
-
dqdb
nagyúr
[link]
ez még jól jöhet egyszerCherry profilos kupak + MX és Box stílusú kapcsolóház
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz Crabface #53809 üzenetére
Deskthorityn és eBayen nézegess árakat hasonló billentyűzetekhez, és hirdetni is ezen a két helyen érdemes. Az előbbinél szakértő közönség van, így az eladási árak valósabbak lesznek, mint az eBay-re valós kép nélkül vagy hiénaszerű árazással feldobott daraboknál.
-
Crabface
senior tag
Sziasztok. Van nekem egy félbehagyott projektem. Nevenincs erősen retro (de nem túl sárga) mecha. Eredeti Cherry MX Black Vintage kapcsolókkal. Normál full ISO, lézerezett német ABS kupakokkal + ps2 dugóval. Stabok sajnos nincsenek, mindegyiknek törött a lába, egyébként pcb-mount cherry lenne az is.
Mennyire legyen nagy a pofám, ha el szeretném adni? Mert nálam biztos, hogy sosem lesz összerakva...
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
dqdb
nagyúr
válasz Dr. Akula #53804 üzenetére
DIY vonalon az nRF51822-t szokták használni BT billentyűzetekhez, ez 24-30 mW-ból megoldja a BLE kommunikációt (ha implementálva van és a firmware el tudja küldeni aludni a billentyűzetet, akkor ez 0,01 mW-ra esik vissza), míg ugyanez egy ESP32-vel (amit épeszű ember nem tesz billentyűzetbe) 430 mW-ból jön össze.
Ezért írtam, hogy az akkura írt számokat nem lehet arányosítani olyan könnyen, mert BLE és BLE között is előfordul 15× szorzó fogyasztásban.
-
Dr. Akula
félisten
Power consumption
1 W as the reference - Bluetooth Basic Rate/Enhanced Data Rate technology
0.01–0.50 W (depending on use case) - Bluetooth Low Energy technology
[link]Az oké hogy különféle aktivitáshoz különféle fogyasztás tartozik, de az biztos hogy ha fullra kihajtva is csak a felét fogyasztja (LE), akkor üresjáratban se fog többet enni mint a régebbi, nem LE. Márpedig egy 2x akkora aksival 10x akkora üzemidő eléréséhez ez kéne.
(#53801) sati: A 8 órát az amazonos linken adták meg, a gyári oldal nem ír róla emberi nyelven, a kriksz-krakszok között lehet hogy valamelyik arról szól, de azt meg nem tudom elolvasni. Szóval maradt az amazonos infó.
-
Liar
tag
Hali nem tudja valaki, hogy Tesoro Gram XS magyar az ISO vagy ANSI kiosztású-e? Ezzel szemezek, de a leírások minden ilyen infótól menetesek és a képeken is mindig angol van... [link]
-
Alien13
tag
A Redragon Mitra RGB-vel (K506) milyen tapasztalatok vannak általánosságban?
Sajnos csak HU kiosztás hozzáférhető itthon, érdemes megvenni?
Vagy ez már nem szint itt?Ahová érdemes elmenni, oda nem vezet rövid út - Vavyan Fable
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OTP Bank topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Netfone
- További aktív témák...
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet GO is van.Várólistás
- AKKO Monsgeek M1 Barebone, ISO Layout 75%
- Cooler Master CK720
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Glorious Panda, Rain Forest Dye
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest