Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
nyunyu #52298 üzenetére
Érdekes, régebben már rinyáltam itt, hogy az Asus Cherry mx blue nem jött be, azt hittem, hogy azért mert sokkal nehezebb lenyomni, de ezek szerint nem
Akkor viszont valszeg az volt a gond, hogy annak lehet érezni hogy mikor vette be a gombot, de még nem lett teljesen benyomva, és sztem az zavart gépelés közben
-
prolad
addikt
válasz
nyunyu #52291 üzenetére
Tényleg a num lock, sose jutott volna eszembe, tipikusan az a gomb, amiről tudtam, hogy van de sose kellett használnom, mindig On állásban volt, azt hittem ez alapértelmezett. Plusz rég volt már 100as billentyűzetem, numblock nélkül értelmét veszti.
dqdb
Igen DSA Retro beige+néhány maradék blank. A felső sor még nem végleges, a 7 blank funkcióját még megálmodom majd munka közben (valódzínűleg email+ fájlkezelő indítás, lehet néhány makró). A többi billentyű azt csinálja amit mutat, többnyire angol kiosztást használok melóban, zárójelek, plusz mínusz úgyis sokat kell, ha meg magyarokkal kell levelezni akkor ott vannak az ékezetes betűk, bár azokra van más ötletem. A jobb felső a sleep+wake gomb, ha már napi 20x altatni kell a gépet (meg külön vicces, amikor reflexből odanyúlok a backspaceért...).
A külön számblokk kell és numblokk-ként kell, legalábbis ameddig összenem szedem az extra ascii karaktereket és rá nem mappelem egy layerre. -
nyunyu
félisten
válasz
bandi0000 #52297 üzenetére
Egy átlag gumidóm tövigütése nagyjából egy 60-70gr rugós taktilis kapcsoló tövigütésével azonos.
MX Red/Blue/Brown rugója ~55grammos, valamivel puhább náluk, Gateron Brown ~50grammos, még puhább.
Csak annyi a különbség, hogy a rugók keménysége nem nagyon szokott idővel változni a bejáratás után, mig a gumidómok már pár hónap után keményebbek lesznek.
-
bandi0000
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
bandi0000 #52295 üzenetére
nyilván ebben a kategóriában rossz választás talán már nincs
De, van, és szerintem neked sikerült mindjárt két példát is hozni. Az ASUS billentyűzetek terén nem alkotott még nagyot, drágát és érthetetlenül túlárazottat igen, nagyot nem.Ezt nem a Claymore-ról írtam, de a HA hirdetésben szereplő képek alapján a Claymore-ra is igaz minden szó, a magyarítás egyszerűen a nagyfokú igénytelenségről szól. Ha ez neked belefér, akkor hajrá, használtan már nincsen rettenetesen túlárazva, a kettőből inkább ezt válaszd.
erről lövésem sincs milyen lehet, valami új vívmány
Sok-sok éves vívmány már. Előnye a mechanikus kontaktus nélküli mozgás, hátránya, ha mégis meghibásodik az egyik kapcsoló, akkor az egész billentyűzet kuka, mert amíg hagyományos kapcsolót tudsz venni könnyen (vagy kevésbé könnyen, ha Romer-G-ről van szó) és forrasztással cserélhető, addig ilyen kapcsolónál erre esély sincsen. -
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Kérdésem lenne, nyilván ebben a kategóriában rossz választás talán már nincs, de hátha próbálta már valaki ezt a 2 fajtát, egyiket biztos mert olvastam róla itt, viszont nem tudom melyik legyen
Asus Claymore CH RED 35k ph-n gari nélkül be merjem vállalni? Nem mennek tönkre ezek olyan gyorsan? (Elvileg könyebben le lehet nyomni mint a kék switchet)
A másik ami szimpatikus 40k vatta új Asus TUF K7 optomechanikus switch ha jól írom, erről lövésem sincs milyen lehet, valami új vívmány
-
dqdb
nagyúr
válasz
prolad #52290 üzenetére
A kupakkészlet, úgy nézem, hogy DSA Retro Beige (plusz némi blank DSA), ez egy eléggé kellemes színű és profilú készlet szerintem (nekem is ez van az XD75-ön). A felső sorba milyen kiosztás került?
Valószínűleg ez kell neked, mert ahogyan az aktív layout, úgy a numerikus blokk értelmezése is az OS-től függ. Én a numerikus blokkból csak a +, - és / billentyűket osztottam ki, azok kellenek programokban, a számokkal nem törődtem. Helyette feltelepítettem Windowson a WinCompose-t, felvettem oda pár speciális karaktert az alapkészlet mellé (külön layerre feltettem az összes ékezetes karaktert, amelyek így az OS-ben aktív kiosztástól függetlenül működnek), rákötöttem a Pause-ra, és QMK-ban az egyik billentyűt szintén Pause-ra kötöttem, így ez a feature mindegyik billentyűzetemmel elérhető (Linux alatt ugyanez külön szoftver nélkül elérhető konfigurációs fájlok szerkesztésével).
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #52291 üzenetére
[random_rant]
Persze a BIOSban bootkor NumLock ON sem mindig megoldás, elvégre tökéletesen el tudja rontani a ThinkPad laptopok billzetének jobb oldalát, vagy az IBM/Leovo USB Travel Keyboadokat.
Melyik hülye találta ki, hogy azokon az IOPKLÉ?:_ akármi részre numpad kell???
[/random_rant] -
nyunyu
félisten
válasz
prolad #52290 üzenetére
Talán be kéne kapcsolni a NumLockot?
Alapértelmezetten nav clusterként (kurzorok+Ins/Del blokk) viselkedik a numpad, ha a NumLock OFF.
Tényleg, mit szívhattak az emberek, amikor az AT előtti időkben még NumLock LED sem volt?
Mondjuk akkor még különálló nav cluster sem volt, szóval muszáj volt a numpadet kapcsolgatni. -
prolad
addikt
Na hosszú vátakozás után végre megjöttek a keycapek az idobohoz, szerintem egész jó lett még a maradék kupakokkal kipótolva is.
Egy dologra nem tudok rájönni, hogyan lehet QMKban a numpades számsort (tehát ami a 100%os billentyűzeten van extra számok) rámappelni a billentyűzetre? Hiába adom meg, nem tudok számokat beírni (4-es helyett pl balra nyílként viselkedik, mintha valami másoflahos funkciót használna). Ha a sima számsort mappelem rá, akkor jó, de azzal nem tudok speciális karaktereket (alt+xxx) beírni.
-
nyunyu
félisten
Fehér házzal talán el tudnám viselni azt a kupakszettet.
Egyébként mennyire hangos az MX Blue ezzel a vastag PBT kupakszettel?
Annó a Cherry G80-1000HFD (MX Blue, vastag doubleshot ABS) jóval halkabban ketyegett, mint a noname TKL Outemu Blue+tejfölösdoboz OEM kupak kombóval. -
nyunyu
félisten
A Varmilo nagyon kényelmes és egyből kézreáll minden tekintetben, csak a szoba / asztal egyéb berendezési tárgyaihoz nem passzol stílusban, de ezzel meg lehet próbálni együtt élni.
Valami bővebbet írhatnál arról, hogy melyik VA109M-et sikerült megvenni.
Pl. kapcsoló típus (MX Blue/Brown/Red/Pink...), meg dizájn (Ink Rhyme, Vintage Days+CMYK, Koi, Sakura, Sea Melody,MutedMoonlight,GreeneryForest Fairy...)Másik rettenetet inkább nem kommentálom, mert úgyis tudjátok, mennyire kedvelem a floating dizájnt, ráadásul hagyományos méretű kapcsolókkal és tanga kupakokkal...
-
dqdb
nagyúr
Még talán annyi, hogy valami irdatlan hangos legyen.
Outemu Blue kapcsolósat keressél, a boltban kapható billentyűzetek közül azok viszik a prímet, lehetőleg túlméretezett fémházban. Kapcsolóban a Kailh Jade hangosabb, de az egyedi építést igényel.De nagyon messze vannak ezek az IBM 5251-től
-
dqdb
nagyúr
a háttérvilágítás lehetne kicsit markánsabb, bár nem nagyon nézek le a billre általában
Abban a billentyűzetben azért van világítás, hogy kevesebben reklamáljanak, hogy nincsen. A világos kupakok miatt elég a monitor fénye ahhoz, hogy lásd a feliratokat.Az alkalmazásokhoz rendelhető funkciók és a makrók hiányoznak leginkább, erre még nem tudom, mit találok ki, vagy lehet megszokom, hogy nincs.
Emlékeim szerint a Varmilo firmware-e támogat makrózást, igaz, ez nem alkalmazásfüggő. Ha alkalmazásfüggő megoldás kell, akkor AutoHotkey.Egyébként általános minőségérzetre, tömegre, felépítésre nagyon kellemes és minőségi darab.
Nem véletlenül ajánljuk. Ennél jobb építési minőséget, tömeget vagy anyaghasználatot csak egyedi építéssel lehet elérni, de annak a vége forintban a sokszorosa lesz.a billentyűk nagyon magasan kiállnak az aljzatból
ezzel reklámozzák - mármint az alacsony építéssel - valamival még magasabban is vannak rajta a gombok összességében, mint a Razeren
Üdv az aktuális idióta divatirányzatban, floating design a neve. Azért jó, mert sokkal több fény jut ki a billentyűk mellett/között, hangosabb is, és bár sokan azt mondják, hogy könnyebb takarítani az ilyen billentyűzetet, mert nincsen útban a ház pereme, azt felejtik el, hogy a szennyeződés is könnyebben bejut, mert nincsen útban a ház pereme.Szép a csiszolt alufelület
Ami akkor is ott lenne plate formájában, ha rendes pereme lenne a háznak, hiszen az rögzíti a kapcsolókat, csak éppen nem látszódna a kupakok miatt. Azonban ittaz anyagspórolásaz alkalmazott dizájnnyelv miatt kilátszik a fém, ezt a marketing előnyként tünteti fel, és lesz belőle fémborítás. És úgy nézem, hogy az aljára már nem jutott, ami növelhetné a ház merevségét, mert az már pénzbe került volna nekik.a felcsatolható csuklótámasznak ellenben nem sok értelme van, mert ahhoz, hogy alátámassza a csuklóm, túl alacsony
Képek alapján az a csuklótámasz semmire sem jó. Szerintem a csuklótámasz billentyűzet felőli oldalának a legalsó sorban lévő kapcsolók házának tetejéig kell érnie (vagy 1-2 mm-rel alacsonyabb lehet), hogy kényelmes legyen (Varmilóhoz hasonló építésű billentyűzet mellett ez 18 mm-t jelent nálam).Mindkettő esetében szokni kell az US után a UK/magyar kiosztást, egyelőre csak a hosszabb bal shift, ami érezhetően hiányzik, minden más megszokható.
Ha nem bírod megszokni, akkor AutoHotkey-vel át tudod mappelni a Í helyét is Shiftre. -
Kro
tag
Sziasztok.
1.Mekkora összeget szánsz rá? 20-25max
2.Használt szóba jöhet? Nem igazán.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Talán tracer, valami nagyon alsó kategória. Kopnak a billentyűk, meg szorul pár gombja.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Főleg játék, meg alapszintű dolgok.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mechanikust szeretnék.
6.Van konkrét modell ami tetszik? CK 550-et néztem hirtelen az ajánlóban, de érdekelne más alternatíva is esetleg. Esetleg Redragon???
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Ha lehet magyar, de nem feltétel.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Numpad jó lenne, egyéb extra nem szükséges.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Minimum világítás, de RGB jobban tetszene.
Kb ilyen feltételekkel keresnék billenytűzetet. Még talán annyi, hogy valami irdatlan hangos legyen.
Előre is köszi! -
Jhonny
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket kérném, igényeim lentebb.
1.Mekkora összeget szánsz rá? max 10e Ft
2.Használt szóba jöhet? Nem, csak új
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Valami Gigabyte, csattogós és régi.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Játék, internet. (keveset, heti 8-10 óra)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mindegy, halk legyen (ezzel szerintem a mechanikus kilőve)
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Full size
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Világítás legyen rajta, csicsa mentes és halk legyenKöszönöm.
-
És Dr. Akula köszönöm szépen a válaszokat, végül vettem egy Varmilo VA109M-et és egy Roccat Vulcan 120 AIMO-t is. Öcsémnek is cserés a billentyűzete, használom egy ideig mindkettőt, amelyik kevésbé jön be, azt megkapja ő.
A Varmilo nagyon kényelmes és egyből kézreáll minden tekintetben, csak a szoba / asztal egyéb berendezési tárgyaihoz nem passzol stílusban, de ezzel meg lehet próbálni együtt élni.
Gépelésre, játékra tökéletes egyaránt, a háttérvilágítás lehetne kicsit markánsabb, bár nem nagyon nézek le a billre általában. Érzésre nagyon jó használni, a billentyűk útja, ereje nagyon otthonos a Razer után. Az alkalmazásokhoz rendelhető funkciók és a makrók hiányoznak leginkább, erre még nem tudom, mit találok ki, vagy lehet megszokom, hogy nincs.
Egyébként általános minőségérzetre, tömegre, felépítésre nagyon kellemes és minőségi darab, a kapcsolók fantasztikusak valóban.
A Roccat elsőre nagyon furcsa, pici a billentyűk felülete, illetve elég távol is esnek egymástól, így néha még el-elütök néhány karaktert, illetve az is szokatlan, hogy maga a billentyűzet teste nagyon alacsony, de a billentyűk nagyon magasan kiállnak az aljzatból - ez persze érthető, mivel a kapcsoló teste is kívül van. Ahhoz képest, hogy ezzel reklámozzák - mármint az alacsony építéssel - valamival még magasabban is vannak rajta a gombok összességében, mint a Razeren. A sok csili-vili fícsört kikapcsoltam, egy színben világít. Gépelési hangra teljesen halk a Razerhez képest, amit szintén szokni kell, illetve valamivel rövidebb úton jár a saját készítésű kapcsolójuk, mint a megszokott Cherry, de néhány óra alatt meg lehet szokni. Szép a csiszolt alufelület, stabil, nehéz az egész kialakítása, a felcsatolható csuklótámasznak ellenben nem sok értelme van, mert ahhoz, hogy alátámassza a csuklóm, túl alacsony. Jók a programozható, alkalmazásokhoz rendelhető makrók.
Mindkettő esetében szokni kell az US után a UK/magyar kiosztást, egyelőre csak a hosszabb bal shift, ami érezhetően hiányzik, minden más megszokható.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Tengri #52279 üzenetére
Duckyból nem szerencsés ajánlgatni a magyar változatot, mert akkor ugranak a jó minőségű doubleshot PBT kupakok, és a szokásos gamerergébé tejfölös doboz falvastagságú kupak jár hozzá, ami a hangot a rossz irányban befolyásolja.
capafog23: a kapcsoló csak egy tényező a sok közül a hangban. Corsairek stabilizátorai hírhedten csattogósak, azok nagyon el tudják rontani a halkság érzését.
Engedd el az RGB-t és vegyél egy Varmilo VA109M-et, egyszerűen más liga minőségben.
-
Tengri
senior tag
válasz
capafog23 #52278 üzenetére
Márkája válogatja. Nekem red switches Tesorom volt ahhoz képest a Ducky Shine 7 Blackout (silent red) tényleg jóval halkabb. Mechanikus billentyűzettől nem várom el, hogy néma legyen, de a Ducky silent red tényleg elviselhető (a feleségem imád rajta gépelni, illetve ha más van a klaviatúra előtt és püföli a billentyűket az sem zavarja). Árban kicsit borsosabb és ár/érték arányban biztos mondanak jobbat a szakértők, de én tökéletesen meg vagyok elégedve (bár még csak pár hete használom) a Duckyval. Lehet kapni magyar kiosztású RGB-set TKL ben is belőle.
-
capafog23
őstag
Sziasztok meghalt a Corsair STRAFE RGB MK2-m silent red switch-el (ami nem is annyira silent). Bolt jogosnak ítélte a garancia igényemet így visszakapom 1 év használat után a teljes vételárat.
Elég csalódott vagyok így corsair márkában pedig ha nem lennék az vennék egy k70 mk2-t.
Szóval a keret 30-57k nem volna gond ha az alsó feléhez közelítene az ár.
RGB legyen, silent switch-hez már nem ragaszkodok mivel nem annyira silent. Lehet full és TKL is.Logitech G Pro-t néztem amúgy hogy olcsóba meglehetne úszni vele, profi játékosok is sokan használják, de itt rákeresve a fórumon nem nagyon ajánljátok.
-
szente
addikt
Hali!
Ha esetleg van itt valaki, aki CM CK550/530-at használ, az esetleg nem tudja, hogy valahogy meg lehet maszírozni, hogy egyedi világítási profil beállításnál világítson az "í" és az "ű" betű is? Jelenleg csak akkor hajlandó erre, ha valamelyik előre programozott effekt, vagy statikus világítás van beállítva. A szoftverében US kiosztású bill. van, ahol lehet konfigurálni a világítást, gondolom ez a probléma...
-
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #52271 üzenetére
Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy ez a módosító stílus az új divat
Ami nem GMK által készített készlet, ott ezt erőltetik, KAT vonalon főleg.
KBDfans Choc kupakkészlet saját profillal és az emlegetett ikonos módosítókkal (ami feltűnő hasonlóságot mutat a TEA profillal).
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ringman #52269 üzenetére
Tényleg nem új, de komplett kupakkészlet szintjén sorozatgyártásban eddig nem igazán merték bevállalni, vagy csak kísérleteztek vele, vagy pár kiegészítő novelty kupakot gyártottak le így. Nagyobb szintű gyártási precizitás kell, mint a normál dyesub esetében, és ott is akadhatnak minőségű nyűgök (elcsúszott és homályos feliratok).
Ha elterjed, akkor az csak jó lesz, mert megnyitja az utat a világos feliratos PBT kupakok előtt (doubleshot PBT-ről lehet álmodozni, de előtte nem árt a bilit odakészíteni az ágy mellé, hogy legyen mibe kezet lógatni).
-
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #52266 üzenetére
USBnél nem 5 méterben van maximálva a kábelhossz egy port és a rákötött eszköz között? Vagy csak én emlékszem rosszul a szabványra.
Te emlékszel jól, én emlékeztem rosszul, nekem 15 méter rémlett valahonnan maximális kábelhosszra. Szóval kábellel sem biztos, hogy olyan egyszerű áthidalni a távolságot, aktív eszköz nélkül nem biztos, hogy menni fog.Végén még összejön a vastag fekete PBT, magyar kiosztással.
Készül WoB készlet KAT profillal PBT-ből reverse dyesub módszerrel. De nincsen szerelem a finoman szólva is túltolt ikonos módosítók miatt, pedig jó lenne egy alap fekete kupakkészlet is. -
nyunyu
félisten
USBnél nem 5 méterben van maximálva a kábelhossz egy port és a rákötött eszköz között?
Vagy csak én emlékszem rosszul a szabványra.Junifájing egér esetén még szokott működni 8-9 méterről, billzetet nem tudom, mivel a drótnélküli billzetem már fél-egy méterről sem volt százas, köszönhetően a túl slim kialakítás miatt alulméretezett akkunak, meg a napelemes töltőnek (ami szobában NEM tölt eleget!), USB töltést viszont kispórolták belőle
De akadt itt a topikban pár, napelemes ajtótámaszomnál 50-nel nagyobb típusszámú minusztech júzer, ebben az ő tapasztalatuk relevánsabb lehet.
-
dqdb
nagyúr
[link]
újabb reverse dyesub minta, alakul ez szépen -
dqdb
nagyúr
5-10 méteres USB kábel végére hub és bele tetszőleges vezetékes billentyűzet és egér. Esetleg 3-8 méteres USB kábel, a végére hub, bele a Logitech egérhez és billentyűzethez tartozó Unifying vevő, ami az utolsó 2-3 métert probléma nélkül megoldja.
5-10 méter áthidalása nem fog menni teljesen vezeték nélkül.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! az lenne a kérdésem, milyen billenytyű/egér megoldással lehetne megvalósítani azt, hogy a PC-t kb. 5-10 méterről vezéreljem?
-
fogtunder
nagyúr
a melós gépem egy T440 éppen, igazából nem élhetetlen, csak sajnos tudom, milyen volt régen. ha éppen nincs más, el lehet rajta pötyögni, igazából én is sokkal többet kutyáztam, amíg a múltkor oda nem kellett ülnöm valami consumer Dell elé, na az az, amiről jót nem lehet mondani, ott "szerencsére" sikerült össze is nyomni pár gombot, hogy kiférjen a numpad
-
dqdb
nagyúr
válasz
fogtunder #52257 üzenetére
A Tx40 sorozat billentyűzetéről próbálnék jót mondani, nem nem tudok. Vagy annyit mégis, hogy ez győzött meg arról, hogy kell nekem egy 60%-os mechanikus billentyűzet is, amivel bárhol ki tudom váltani a laptopét. Aztán ebből több 60%-os lett és akad még kisebb darab is, de az már másik történet
-
fogtunder
nagyúr
-
Dr. Akula
félisten
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
Magyar kiosztású billentyűzetet keresek.
Vagy cherry mx brown vagy sima membrános, nem kell rgb, de legalább egy kék háttérvilágítás igen.Egy corsair K95 platinum rgb-t vettem pár napja, de kikészített. Sokszor kifagy.
Neten másoknak is volt ilyen gondja vele. Van aki szerint túl nagy a fogyasztása és az alaplapom nem bírja el. Vettem hálózati adapteres usb hub-ot, de arról is kifagy. Vagy egyszerűen csak a corsair icue szoftvere zavar be a rendszerembe...Mindenesetre olyan billentyűzetet keresek aminél ilyen gondok nem szoktak előjönni.
-
Kro
tag
Hello.
Ez a razer BlackWindow ennyi pénzért jó vételnek számít?
[link] -
nekem klasszissal
... ugye rövidebbek lettek a billentyűutak és tompább / mélyebb lett a hangja a billentyűzetnek
(korábban k800-as logitecheket használtam és thinkpadet ...
, biztos van jobb és tuti nem fogok belenyugodni s megyek a normális kupakok felé... de egyelőre szerintem most megfelelő a billentyűzet nekem
)
-
oringeztem a CoolerMaster CK550 brown billentyűzetemet... 1 klasszissal jobb lett szerintem
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ringman #52237 üzenetére
A 8×6 nekem eléggé furcsa arányúnak tűnik, lényegében két F sorral rendelkező numpad egymás mellé téve. Teljes billentyűzetnek kevés szélességre, fél billentyűzetnek széles és magas.
Bár a 15×15-ös ScrabblePad mellett nincsen olyan, hogy furcsa arányú
-
ZoltanRobi
tag
Sziasztok!
Vezeték nélküli billentyűzetre lenne szükségem a következőkhöz:
- a PC képét TV-re kinyomva játékokhoz
- a TV alkalmazásaihoz, pl. youtube cím keresésekhez
- mindennapos számítógépezéshezAmi fontos, hogy magyar billentyűzet kiosztás legyen.
Előre is köszönöm a tippeket!
-
nyunyu
félisten
Gondolom valamelyik nagyker írhatta el, aztán összes webshop onnan copy&paste...
De ha tényleg az az, akkor asszem én is szerzek egyet, hogy legyen végre egy USBs fehér magyar billzetem...
(Már arra sem emlékszem, hány évig volt ez a rögeszmém, vagy a topikbeli ámokfutásaim tárgya.) -
nyunyu
félisten
Pár topikban (pl. az új Streamében) már írtam, hogy a 3.5k-s magyar Stream 3.0 túl olcsó, ahhoz, hogy igaz legyen.
Amikor 2 éve még lehetett magyar kiosztással kapni, akkor jellemzően 9-10k volt az ára, míg a nem annyira lapos, gumidómos KC 1000 került 3.5k-ba... -
dqdb
nagyúr
13×4-es ortolineáris kiosztás, nincsen világítás, nem magyar feliratok, csupa-csupa lehetőség
Ez milyen egyszerű és mégis mekkora ötlet különálló numpadra a két F oszloppal. Próbálok visszaemlékezni, de nem rémlik, hogy máshol is láttam volna már ezt a pofonegyszerű megoldást.
-
dqdb
nagyúr
[link]
Úgy néz ki, hogy ortolineáris vonalon megtolja kicsit az LP vonal szekerét a KBDfans. Kíváncsi vagyok, hogy hagyományos billentyűzettel is kijönnek-e (saját profiljuk van/lesz Choc kapcsolókhoz, nem egy meglévőt használnak). -
Jadro
veterán
Olvasgattam a fórumot és berendeltem a cherry stream 3.0-at. Nagyon kíváncsi vagyok az ollós kialakítás miatt. Plussz pont a média gomboknak és a kialakítása is megfeleőnek tűnik. 3500-ért még az ára is baráti. Háttérvilágítás nem szükséges, a világos anyaga miatt szerintem elég lesz a kislámpa + a monitor megvilágítás.
-
siva
aktív tag
Sziasztok!
Én is bill. cserére készülök, tulajdonképp a mostani is jó lenne (logi K540) de az esti órákban a kis csíptetős ledlámpás megvilágítás nem túl kényelmes + mindenképp vezeték nélküli. Én csak a logi k800, 830-t (sajna csak nemzetközit) találtam ebben a párosításban. Ha esetleg valaki tudna ajánlani mást, azt megköszönném.
üdv
Saba -
Hauptmann
veterán
Arról nincs infója valakinek, hogy várható magyar red CK550? A gyártó honlapján ott van, hogy létezik ilyen opció, de jelenleg csak blue, meg brown van.
-
Dr V
őstag
Üdv!
Kerestem, de nem találtam eddig számomra tetsző billentyűzetet.
Főként játékhoz keresek vezetések billentyűzetet. Mindenképpen magyar kiosztásút keresek, háttérvilágítással. Lehetőleg rövid úton járjanak a gombjai.
Árat nem írok, bármi szóba jöhet, majd meglátom, h számomra megéri e. -
Tengri
senior tag
Sziasztok!
Glorious PC Gaming Race GWR-100 Full size vagy a
Glorious PC Gaming Race GSW-100 SLIM Full size a kényelmesebb egy Ducky Shine 7 Blackout Edition billentyűzethez? A normál az 25 mm magas a slim 13 mm.
Eddig nem használtam csuklótámaszt igy nem tudom hogy melyik lenne jobb.
Előre is köszönöm a választ! -
Bertók
tag
Sziasztok, egy egészen bugyuta kérdéssel fordulnék hozzátok és bármilyen segítséget szívesen fogadok, legyen ez útba igazítás vagy bármi.
Sikerült beüzemelnem a régi kis HP billentyűzetemet, amin még nem voltak funkció billentyűs fütyfürüttyök. Viszont, eléggé megszoktam a laptop miatt, így szeretnék kérdeni tőletek egy programot (ha van ilyen) amiben át tudom írni egyes billentyűk értékeit.
Gondolok itt arra, hogy a médialejátszót szeretném a nyilakra helyezni, ahogyan a laptopomon is van. Illetve a funkció gombot szeretném a (na most javítsatok ki, mert nem vagyok tisztában az elnevezésével) jobb Windows bill melletti "menü" gombra helyezni.
Remélem valamennyire érthető voltam, köszönöm előre a segítségeteket
-
nyunyu
félisten
válasz
gaben22 #52219 üzenetére
Azt az olcsó TKL mechát (13k?) csak azzal a két kapcsolóval gyártják, nincs lineáris belőle.
Amondó vagyok, hogy a Brownnal nem tud annyira mellényúlni, mint a Blueval, hiába kellemesebb az utóbbin a gépelés.
Vagy ha több pénzt tud rászánni, akkor nyilván minőségibb vétel lehet egy CM CK530 a Gateron Brownnal. (~20k?)
-
nyunyu
félisten
válasz
kissdani #52216 üzenetére
Outemu Blue vs Outemu Brown?
Előbbi egy baromira hangos kattogós kapcsoló (egyik leghangosabb kék klón!), másikat nem ismerem személyesen, mivel csak a taktilitásban turbózott verzióihoz (Purple, Clear) van szerencsém, de azok is az őrületbe kergetnek a nyikorgó rugóikkal.
Mindenesetre a barna jobb választás a környezeted idegállapotának megőrzésére.
De ugyanez igaz a többi MX (klón) gyártó kapcsolókra is.
Eggyel feljebb kérdésre meg: Gateron Brownnak kellemesebb hangja van, mint az Outemuknak.
Nem rossz választás, ha taktilis kapcsolót szeretnél, de szerintem túl könnyű lenyomni.
Én 5-10grammal keményebb rugót tennék bele, akkor lenne MX Brown keménységű vagy egy picivel keményebb. -
pet3r
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Cooler Master CK550-t.
A Gateron kapcsolók minőségben milyenek a Cherry-khez képest?Kailh kapcsolós billentyűzettel már volt dolgom és nem voltam megelégedve.
Köszi!
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá? max 15e
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? [logitech-cordless-deluxe-660] , kell a világítás
4.Mire használnád a billentyűzetet? böngészés, Excel, E-mail, semmi extra, játékra nem
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? nincs, ezért szeretném kérni a véleményeket, ajánlatokat
7.Milyen kiosztást szeretnél? magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? numpad kell, más extra nem
9.Extra igények világítás kell, egyébként jó lenne a mostani
Szóval a laptopon megszoktam a háttérvilágítást és nincs kedvem az asztali lámpát felkapcsolni, hogy lássam a betűket éjjel. Tisztában vagyok vele, hogy így vezeték nélküli nem jöhet szóba, ez nem baj. Találtam olyat, hogy A4Tech KD-800L, de azt írják róla, hogy a billentyűk beragadhatnak és nem kényelmes rajta gépelni. Gondolom azért, mert nem mechanikus. Jó lenne egy mechanikus, világítós (nem szivárvány színben) numpaddal. -
kissdani
senior tag
Sziasztok egy olyan kérdésem volna hogy melyik mechanikus billentyűzet az ajánlottabb a blue vagy a brown switches? Köszönöm
-
nyunyu
félisten
válasz
Dr. Akula #52210 üzenetére
Vagy inkább ez lenne a Ctrl eredetije?
Elvégre tervezőnek itt az Input: Club-ot írják, akik sokáig MassDropon keresztül gyártatták+értékesítették a saját kreálmányaikat, aztán jól összevesztek velük a kié az IP kérdéskörön, MassDrop ugyanis szeret úgy szerződést kötni a tervezőkkel, hogy mi adjuk a lóvét, mienk az IP, te meg max morzsányi jutalékot kapsz az eladások után.
(Ezért nem gyárthatták I: C név alatt pl. a Halo kapcsolókat, továbbfejlesztett verzióik Hako néven futnak.)Szóval ez a ki lopott kitől kérdés ebben az esetben nem annyira egyértelmű, mint elsőre látszik.
-
Dr. Akula
félisten
Koppintják a Massdrop Ctrl-t: [link], [link]. Még a feliratok is ugyanolyanok (pl. kurzornyilak), bár a gombok egyszínűek. Ugyanaz a doboz, ugyanaz az akrilcsík. Most kiszervezték a gyártást, vagy ennyire pofátlan a lopás?
-
Joker88
őstag
tudtok ajánlani világítós , lehetőleg vezeték nélküli billentyűzetet ? Ha egérrel van, az sem gond.
A keret olyan 8-10.000 Ft lenne.. A mostani A4Tech bill.-ről már le vannak kopva a betűk.. -
Mr.Csizmás
titán
drevo tyrfing v2-t szórják ki kis pénzé'. [link]
ANSI (PBT ds kupak) black switch kiadást tudom ajánlani -
nyunyu
félisten
Látom, Alin is vannak idióták.
Egyik arc azért adott egy *-ot az EnjoyPBT 9009 szettre, mert a kupakokon nem volt jelölve, hogy melyik sorba valók.
Értem én, hogy 2 óra móka sorbarakni egy blank Gateron/EnjoyPBT szettet méret szerint, na de egy dyesub feliratosban mi a kihívás??? *
Pláne, ha nem zacskóban ömlesztve jön, hanem az eredeti dobozában, billzet alakú táblára tűzve?*: német SAD szettnél tévedtem 3 kupakot...
-
wolfman
veterán
válasz
nyunyu #52201 üzenetére
Ez is kopik, de nem annyira durván. Mondjuk nekem már elég régóta megvan és nem annyira kopott, csak kopott. Amúgy funkcionál, csak kezd pár gomb furán mozogni (pl az enterem eltörött, felemás most a tartása)
(#52203) Dr. Akula Nem kell nekem mechanikus, csak legyen háttérvilágítás és magyar legyen, szóval utóbbiról nem tudok lemondani. Szeretem a laposabb gombokat, de a nagyon laposakat mint egy notebook-on már nem.
-
hardy555
tag
Ducky One 2 Mini-ből láttam Us-t, csak a kiosztás miatt nyafogok kicsit(munkára is kell, ezért min. TKL-t szeretnék, vagy Full Size-t), de akkor az is egy alternatíva.
Vagy kénytelen leszek visszaszokni magyar kiosztásra
Annak annyira nem örülnék
Köszönöm a válaszokat! Még agyalok/utánajárok.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest