- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PixAlan
aktív tag
válasz Pityu. #38596 üzenetére
Ha tudsz vakon gépelni, akkor amég ISO, tehát a magyarral azonos a billentyűzet kiosztás(mint pl az (britt)angol vagy a német) addig nem lassul nagyon majd a gépelésed, max ha valami speci karaktert kell előcsalnod, akkor lesz zavaró.
Ha ANSI kiosztású(~amerikai). akkor kicsit bonyolódnak a dolgok, mivel nincs hosszú í(kis ügyeskedéssel meg lehet oldani, hogy pl a caps lock írjon í-t) illetve az ű más helyen van, valamint az enter másmilyen. Ezt szokni kell kétség kívül. Illetve néhány esetben nincsen ezeken jobb oldalon alt, ami ugye AltGr magyar layouton, ez eléggé tud hiányozni néha.
-
Dtomka
veterán
válasz Pityu. #38598 üzenetére
Úgy tudom, h régebben nem voltak olyan jók, de mára már sokat fejlődtek. Tesoro Loberaban is az van, és az a bill 50k körül van. A gumiidomosnál biztosan sokkal, de sokkal jobb. Ha megnézted a hivatalos oldalt is 70 millió leütésre garantálják.
Jó lenne valahol kipróbálni
-
Pityu.
nagyúr
válasz PixAlan #38595 üzenetére
Ez valamennyivel jobb árban lenne huszonpárezer kéz alól de sosem használt,isten igazán nekem egy szólna mellette a magyar ékezetes betűk mert mechanikusból nem sokon van ilyen,sőt kicsit fdélek is az angoltól mert ha úgy nézem olcsóbban tudnék Zalman ZM-K700M at csak az 103 gombos angol és félek így magyar billentyűzet után nem menne olyan hamar a gyorsan írás egy angol cuccon mert kicsit más.Viszont a zalman pl közelebb áll egy klasszikusabb formához,mert annyira nem szeretem a csicsás formájú dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
Ez jó cuccnak számít,megéri az árát?
ASUS Strix Tactic Pro / MX RedAz aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
PixAlan
aktív tag
válasz Bdanyy #38591 üzenetére
logi mk520? Vezeték nélküli, de kb fél évet bír egy töltéssel és tartja a kapcsolatot hibátlanul. Nekem k800am van(kb ugyan az a kettő, csak a k800nak van háttérvilágítása), én is laptophoz hasonló billentyűzetet kerestem, és nekem abszolút bevált, egyetlen problémám talán, hogy elég nagy alapterülete van.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá? ~5-15k
2.Használt szóba jöhet? Akár
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Dell USB Enhanced Slim. Nem elég slim, túl magasak a gombok, kényelmetlen használni, hangerőt nem lehet állítani vele
4.Mire használnád a billentyűzetet? Heti par óra általános használat, évente párszor játék (arra ott a gamepad legtöbb esetben)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Leginkább az ollosok tetszettek eddig, de gumiharangos is lehet. A mechanikusok túl hangosak és kényelmetlenek voltak, amiket eddig próbáltam
6.Van konkrét modell ami tetszik? Fujitsu kb900 , de nem olvastam itt róla jókat, Dell 216. A laptopbillentyűzeteket szeretem leginkább (ThinkPad, elitebook, latitude MacBook közül az utóbbi pár évben mindegyik kényelmes volt)
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) numpad nem feltétlenül kell
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Vezetekest szeretnék, ami halk. egyedül hangerőgomb kéne az extrák közül, és a mostani Dell anyaghasználatanal ne legyen rosszabb.Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
PixAlan
aktív tag
válasz bajnokpityu #38589 üzenetére
Romer G switcheket az omron csinálja, hasonló switchet csináltak a das-nak a 5Q-hoz(gamma zulu), de azthiszem ez a kickstarter hivatalosan is behalt, ezen kívül nem tudok más ilyen switch-el szerelt boardról.
Elég megosztó a romer, én pl nagyon utáltam amikor próbáltam(mondjuk az egyik első ilyen logi mechhel próbáltam anno, amin ilyen super gamer keycapek voltak, szóval szerintem az is közrejátszott)
-
Pityu.
nagyúr
válasz Solymi81 #38587 üzenetére
Emagnál is ingyen szállítás van,meg van bent náluk egy kis pénzem amit le is lehet vásárolni.
Egyébként jó árban találtam egy Zalman ZM-K700M cherry mx red kapcsolós billentyűzetet huszonháromezer pár száz forintért
[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
válasz Pityu. #38584 üzenetére
Azt néztem én is, de lehet inkább ezt ajánlanám: Sharkoon Skiller SGK1
Amazon.de-ről, ingyenes szállítás, új, igaz német, de az összes billentyű megvan rajta ami a magyaron is és 53 EUR-ból megvan.
Ráadásul ott meg tudod nézni a többit és az SGK2 csak 47-38 EUR
-
PixAlan
aktív tag
-
Pityu.
nagyúr
válasz PixAlan #38583 üzenetére
Találtam egy jót,az ára se rossz és nekem a fehér világításos tetszene meg még lejönne a visszajáró pénz belőle ha az emag ezt megtenné.Ebben Outemu red lenne [link] , [link]
Csak még egyet nem tudok,mire készülhetek angol kiosztással,mert még sosem volt csak magyar kiosztású billentyűzetem.Ja és leginkább a giccs mentes billentyűzeteket nézegetem ennek tetszik a hagyományos formája meg jó az egyszínű fehér világítás is.[ Szerkesztve ]
-
PixAlan
aktív tag
válasz Pityu. #38582 üzenetére
szerintem ez noname switch lesz, mivel sehol nem írják, hogy miféle. Valószínűleg a billentyűzet gyártója csinálja a switcheket is. Én az ilyeneket kerülném a helyedben.
nagyobb gyártók: Cherry, gateron(zeal), outemu, kailh - ezek viszonylag megbízhatóak, ezeket ajánlanám
egy csomó ismert gyártó az utóbbi kettőtöl veszi a switcheket, és újra brandeli őket, pl razer és steelseries switcheket a kailh csinálja többnyire. Ezek is rendben vannak, csak jó drágák álltalában, és a switch meg ugyan az.
vannak még kisebb switch gyártók mint pl a zorro, illetve a jelöletlen switchek, amik szintén nonamek nyilván, ezeket kerülném a helyedben.
-
Pityu.
nagyúr
Nézegetem billentyűzeteket ezerrel de én már eltévedtem a cherry mx meg a klónok világában melyik jó,melyiket érdemes venni.Találtam egy billentyűzetet blue switces de nem tudtam meg milyen fajta,nem tudom ismeri e valaki [link] most azért az emagot nézegetem mert egy egér hiba miatt ott felszabadult egy kis pénzem.
-
Piftuka
veterán
Arra a vibrálásra céloztál, ami ebben a videóban is látható? (2:24-től...)
"Aquila non captat muscas."
-
PixAlan
aktív tag
válasz Pityu. #38550 üzenetére
Nyilván embere válogatja, én gateront és cherryt próbáltam eddig, és a gateron szinte mindenben jobb, mint a cherry szerintem, az egyetlen hibája, hogy jobban mozog a stem a házban, tehát a billentyűk kicsit jobban mozognak oldalra.
A kailh és outemu amikor elkezdték a switch gyártást elég gagyik voltak, de mostanra elvileg elég szépen összekapták magukat, nagyon sokan jobbnak tartják őket mint a cherry. Személyes tapasztalatom nincs velük, szóval csak azt adom most tovább, amit hallottam róluk.
Mindenesetre a cherry egyáltalán nem az egyértelműen legjobb mostanában, sőtt a cherry switchek kifejezetten kaparósak a legtöbb kompetítorhoz képest.
-
Gabiru85
csendes tag
Sziasztok:
Melyiket lenne érdemes megvenni a két billentyüzet közül??
Zowie Celeritas II by BenQ
vagy
SteelSeries Apex M750
Válaszokat előre is köszönöm. Vagy szívesen várok ajánlásokat rá.
Üdv
Z.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Solymi81 #38547 üzenetére
Illetve még annyi, hogy nagyon hasonlít erre a NATEC Genesis Thor 300, ami Oetemus.
Egyébként lehete a Sharkoon Skillerre O-ringet tenni meg magyarító szettet venni?Megnézem még MM-ben a többi billentyűzetet, hogy lássam mennyire milyenek, kb. milyen hangja van és mennyire kell ez nekem.
-
Dtomka
veterán
válasz Zsiráfnyál #38574 üzenetére
Őszintén? Nem tudom De szerintem sok az a 10%, nem inkább 1-2% -nak kellene lennie? -
Zsiráfnyál
aktív tag
-
FirstTripla
tag
válasz FirstTripla #38520 üzenetére
Erre valakinek van ötlete?, annyira rájöttem azóta, hogy elég ha fix/pulzáló egységes színek beállíthatóak, nem kell szivárványnak menni, maximum ha van olyan effekt ahol pulzál és egyik színből megy a következőre minden felvillanásnál.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Pityu. #38568 üzenetére
~25k az ára:
GIGABYTE FORCE K85Kailh Red vagy blue kapcsoló van benne:
Gigabyte Force K85 RGB Sound Test |Kailh Red sound test|+1 videó róla:
Mechanikus billentyűzet teszt - Gigabyte Force K85Hivatalos oldal:
FORCE K85Első mechanikus billnek szerintem nem rossz választás.
(#38571) jeni
Igen, hasonló. De Kailh kapcsolóval szerelt. + ez nem 2013 év végén jelent meg hanem idén.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nah, válaszoltak a csíkszeműek.
Outemu szerint a fehér aljú (nem Ice) Purple kapcsolókban csak egy féle, 62 grammos rugót használtak, lila stemek különbsége csak a különböző szériákban használt nyersanyagnak köszönhető.Asszem szerzek valahonnan pár 5Ft-st, hogy megnézzem, hogy tényleg igazat mondanak-e.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Pityu.
nagyúr
válasz Dtomka #38567 üzenetére
Ez mennyibe kerül?És cherry mx red van benne?Bár az az igazság nem próbáltam még mechanikus billentyűzetet olvasgattam a gombokat volt aki panaszkodott a red re,hogy alig van rajta az ujja és lenyomódik meg szar gépelni meg ilyesmi.Nekem nincs viszonyítási alapom sajna nekem ruberdomos billentyűzetem van canyon hazard ezen nem olyan könnyű nyomni a gombot így nem nagyon nyomom meg azért mert rá raktam az ujjam.
van ahol azt írták a gygabitére4 hogy mx red
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Pityu. #38564 üzenetére
Esetleg GIGABYTE Force K85 Magyar
Én ilyet fogok venni, sztem "huszonpárezret" megér. Nem cherry mx, de magyar
-
Skullwipe
senior tag
Kimerem jelenteni, hogy ez bizony a Ghetto O-Ring (DIY O-Ring, csináld magad O-Ring), talán még RGB kompatibilis is (14:35, nyilván ez nem RGB), a készítője is nevet rajta de megcsinálja, és konzisztens is lehet ezeket azért még is csak ugyan úgy öntik, kreatív
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Domonkos #38562 üzenetére
Nekem most egy Rapoo 8200P van.
Mivel olyan játékkal, ahol a billentyű számítana, nem játszok, és itthon nem is dolgozok a géppel, ezért arra a néhány fórumhozzászólásra, ami néha beesik, arra megfelelő.
Viszont az egerével nem tudtam kibékülni, ezért az a fiók mélyén pihen, és elővettem újra a régi A4Tech-t. Amitól már régóta félek, hogy mikor fog kipurcanni, mert ez kényelmes, és a cseréje lutri. Vagy bejön az új, vagy nem, és sokféle egeret kipróbáltam már, de mindíg ez került vissza. Intellimouse 1.1a-t pedig nem gyártják, mert ha lenne, vennék belőle sokat, raktárra. -
Domonkos
Ármester
válasz concware #38561 üzenetére
Logitech MK270, talan.
Sajnos wirelessek teren ninics nagy tapasztalatunk, foleg nem eger comboval. Regebben az volt a hiedelem (amit azota nem hiszem hogy nagyon cafoltak volna), hogy az ilyeneknel vagy a billentyuzet vagy az eger katasztrofa - de inkabb az utobbi.
Ha van lehetoseged, akkor menj be egy nagyobb uzletbe, probalj ki annyi kulonfelet amennyit csak tudsz es vedd azt, amelyik a legjobban tetszett. Jo szempont lehet meg a sok garancia es hogy leuteskor mennyire erzodik, hogy a kupakban is van anyag. Ha nagyon vekonynak erzodik, akkor szerintem felejtos.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
concware
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, ajándékba szeretnék vásárolni wireless billenzyűzet és egér kombót:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
10.000-15.000
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Jelenleg Logitech K520 wireless billentyűzet és egér kombót használom, az egér kényelmes, viszont a billentyűzet nem a legjobb, néha beragadnak a billentyűk.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Hétköznapi használat
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
-
6.Van konkrét modell ami tetszik?
-
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar kiosztást
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Normál elrendezés mindenképp kritérium, tehát legyen num pad, fn-sor, kurzorblokk és felette a 6 gomb.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
-Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Skullwipe #38502 üzenetére
A jobb szélső egész jól bírja Majd eljátszok ezzel, biztosan van több féle anyag, eljárás, meg kell találni a megfelelőt (vagy inkább a megfelelő nyomdát). Én egy kicsit kisebbre is venném őket, de majd próbálgatom. Ha erős a ragasztó, szerintem nem okozhat problémát, hogy néha rácsúszik az ember ujja a szomszéd kupak oldalára, és ha még alulról nyomtatott is, kopni sem tud (max retkesedni).
Berendeltem közben egy [MK PBT S]-t, ezen majd próbálgatom.
Egyébként érdekes a barna és kék cherry kapcsolókat némán, pl egy zárt fejhallgatóval összehasonlítani. Ha hallom, ahogy a kék kattog, egészen másnak érzem a kettőt, ha viszont egyformán semmit sem hallok a kettőből, magát a leütést alig tudom megkülönböztetni.
-
-
Domonkos
Ármester
válasz mvh576 #38557 üzenetére
Membranosat semmikepp se vegyel, ilyen mennyisegu munka elvegzese szinte fizikai fajdalommal jarna egy olyanon.
Magyar kiosztas kicsit leegyszerusiti a valasztasokat, mert ertelmes marad a ozona strika battle spectra, valamelyik CM masterkeys pro magyarito szettel es az asus strix pro. Attol fuggoen hogy milyen meretet szeretnel ezek jo valasztasok.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
mvh576
csendes tag
Sziasztok!
Mechanikus billentyűzetet keresek, leginkább munkára, nem játékra. Egy online könyvet írok, szinte egész nap az MS Word nevű programot használom. Sokszor az éjszakába is belemegy az alkotás, ezért azt is szeretném, ha világítani is tudna. Az ára kb. 20.000 Ft és 40.000 Ft. között legyen, de ha tényleg jó, akkor persze nyugodtan lehet több is. Fontos lenne a magyar nyelvű kiosztás, mert a vakon írás sajnos nem megy profi szinten és szerintem már ha eddig se nagyon ment, ezután sem fog. Szóval milyen mechanikus kapcsolós billentyűzetet ajánlanátok ilyen jelegű munkára? Vagy esetleg egy membránosban kellene inkább gondolkodnom?
Válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm!
-
Gabonetta
aktív tag
Használ valaki A4TEch Bloody B120-at?
-
Honzi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni valami olcsó mechanikus billt 15 ezer Ft körül akár lehet használt is vagy amazonos rendelés.
Full méret kéne és egyszínű háttér világítás ami akár kikapcsolható szintén jó lenne.
Nagyrészt játékra használnám.
Jelenleg egy kb 5+ éves genius slimstar 220-at használok sajnos a space kezdi megadni magát és a D egy kissé kopott egyébként még mindig jól működik.
Redragon K557 KAlA amit eddig néztem a kivehető kapcsolok jól hangzanak ha esetleg tönkremegy akkor könnyen lehet cserélni.
Egyedül a hangja miatt tartok tőle outemu blue-ra többen írtátok hogy hangos ha red vagy brown lenne akkor valószínűleg megvettem volna.
Van valami más vagy rendeljem meg mert nem igen van alternatíva ebben az árban?[ Szerkesztve ]
Ryzen 3600 & GTX 1080
-
Pityu.
nagyúr
Közben még találtam egy modellt Zalman ZM-K700M red kapcsolós
-
Pityu.
nagyúr
válasz Domonkos #38551 üzenetére
Még gondolkodom,csak hogy olvastam,hogy ezek a kapcsolók nem olyan jók mint a cherry mx.Még találtam egy jóval drágább de boltinál olcsóbb még is zsír új cuccot csak ez a duplája lenne LOGITECH G610 ORION BROWN gamer billentyűzet ez jó cucc lehet?Ez már cherry mx brown kapcsolós.
Bár úgy látom német nyelvű,az meg szívás lenne
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz Pityu. #38550 üzenetére
Az outemu vallalhato, kailht en kihagynam. Nekem nincsenek jo tapasztalataim vele.
Ez a modecom ennyiert teljesen jo vetelnek tunik. Bar modecommal is vannak rossz tapasztalataim, ami membran/kapcsolo resze gyongelkedett anno, most legalabb nem ok gyartjak.
Ha beszerzed, akkor kerlek irj rola par szot! Koszi!Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Pityu.
nagyúr
Sziasztok,nézegetem a billentyűzeteket de nincs rá hatalmas keretem egy MODECOM Volcano Hammer brownnal szemezgettem amiben outemu kapcsoló van.Olvasgattam a legjobb a cherry mx kapcsoló de az gondolom a jóval drágább cuccokban van.Olvasgattam kicsit a kapcsolók után és olvastam van még az outemu meg a Kailh.Ez a kettő fajta mennyivel szarabb mint az cherry MX?
-
jeni
félisten
Levettem 3 sor 1-1 kupakjait.
Az első sor - második sor megoldható a csere.
Egyedül a 3. sor a problémásabb.A (magyarban Q van ott) és Q (magyarban A van ott) egymással valamint Ú (Á van ott) és az angol Font felcserélésük megoldhatóak.
A "francia" 2 (magyarban 0 van ott) és a 0 (magyarban Ö van ott) egymással szintén gond mentes. -
válasz Mr.Csizmás #38546 üzenetére
Hülye kérdés.
Természetesen rétoromán, mindenki más csak bevándorló.Üdv, pengwin
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok , Tesoro Lobera Spectrum RGB mechanikus Kailh Brown kapcsolóval. Erről vakani vélemény.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Skullwipe
senior tag
Mit ajánlanátok programozáshoz, minél több programozható réteggel (több variánsban esetleg)? Nem nekem kéne, de tényleg érdekes kérdés. Én valami jó kis battleshipet mondanék, de nyilván ez lehetetlen már manapság.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Iginotus #38540 üzenetére
van - TKL-nek hívják. - tenkeyless - numerikus rész nélküli - vagy 80%-osnak
bővebben itt: [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Iginotus
addikt
Van még ilyen kiosztású/ méretű billentyűzet mint a Ozone Strike Battle
A lényeg, hogy ne legyen szélesebb mint ez. ami 35 cm res.
Tehát kicsi és olyan mintha levágták volna róla a nupad részt.
Világítás nem lényeges. Mechanikus legyen. Ajánlásban sajna nem látom a métereket...
És ezt az ajánlásban inkább kihúztatok, gondolom nem véletlen...
Ja igen magyar kiosztás kellene[ Szerkesztve ]
Plug and Pray... :)
-
dqdb
nagyúr
Pár ritkább profilt kivéve sonként eltérő a kupakok magassága (mostanában gyárilag OEM vagy Cherry profilos kupakokkal árulják a billentyűzeteket). Ez AZERTY esetében azt jelenti, hogy egyes billentyűk két sort is vándorolnak fel-alá.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
A billentyűsapkákat fel lehet cserélni a Francia kiosztáson?
Ha szereted a csálé gombokat, akkor hajrá.
-
Solymi81
aktív tag
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #38532 üzenetére
XD84-et akarom az ünnepek között átépíteni, kivenni az engem idegesítő acélplateet, aztán a Kailh Copper helyett raknám össze Outemuval újra.
Úgy nem visszhangozna minden leütésnél, és jó helyen lenne a tactile bumpja.MXB2 erősen dögrováson van, mióta a rossz pákaheggyel elégettem az USB kábel bekötési pontnál a PCBt.
Kapcsoló szétszedés: még kisebb órás csavarhúzóval...
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #38531 üzenetére
cherry boardba mennek végül bele? - outemu stem + cherry housing
ez csoportosítás kiosztás szerintem lenne.
mivel szedted szét végül a switcheket?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nyunyu
félisten
Este próbáltam szín szerint szortírozni, erre jutottam.
Rugóilag szemre egyformának tűnnek, de kifogytam az 5Ft-okból, így nem tudom súlyozás szerint rendezni őket.Ha tényleg keményebbek a sötétek, akkor max annyit tudnék csinálni, hogy sötéteket félrerakom Esc, szóköz, kurzor, numpad célra.
Közepesek: F sor, mod gombok
~66db puha meg lehetne az alfanumerikus.[ Szerkesztve ]
-
-
z123456z
őstag
válasz HunPhantom #38528 üzenetére
Fiamnak Genius skorpió k5 volt. Mikor megvettem neki, még aznap csinált valami huncutságot, amit ugyan egy USB ki-be megoldott, de nem volt jó ómen. Később gyakori megmagyarázhatatlan pár mp-egy-két perc-es fagyások jelentkeztek. Már újra akartam húzni az egész rendszert, mikor véletlenül rájöttem, hogy minden bizonnyal a skorpió okozza. Kihúztam, egy egyszerű lenovóval egész nap nem jelentkezett. Úgyhogy tutira a géniusz volt. Most már szerda óta mechanikust használ, az égvilágon semmi probléma nincs.
Lehet, hogy mi fogtunk ki egy hibás példányt, de még egyszer géniusz bill nem lesz. Ellenben a lányomnak a géniusz digitális rajztáblája gyönyörűen működik már jó régóta, mindennapos használattal, tehát nem általánosítanék a márkát illetően. De billentyűből inkább a hama, szerintem. -
HunPhantom
csendes újonc
Sziasztok,
Tudtok kérlek segíteni? Szeretnék karácsonyra venni egy Gamer billentyűzetet. Jó lenne ha 10000Ft alatt lenne, és magyar nyelvű.
A Hama uRage Illuminated Gaming (113729) billentyűzetet néztem, de a Genius Scorpion billentyűket is hallottam, hogy dicsérik.
Kérném szépen segítségetek.
Köszönöm szépen
-
Skullwipe
senior tag
válasz Ringman #38519 üzenetére
Nem, csak meglátszik, miért nem jó az egyértelműbb színezés, még ők is belezavarodnak. Ez elég kellemetlen. Ez meg engem idegesítene, ennyire azért nem durván tolja szerintem, hogy non-stop rajta a keze és gyűri a sorokat. De az ötlet akkor is szuper, a pinky fele kisebb erő kelljen. Gyanítom az arány se jó, hogy ezt ténylegesen kitudja vitelezni.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz bajnokpityu #38522 üzenetére
mx az a switch, az hogy milyen kupak van rajta, az már gyártó kérdése, nyunyu mester szokott a különféle profilokról linkelni dolgokat néha.
az mx koppintás csak azt "garantálja", hogy kereszt alakú a horony
btw. ezt nehogy megvedd 27-ért, sztem az akciós 12k-s ára a reális
(#38506) Ringman köszi
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
válasz bajnokpityu #38522 üzenetére
Rámenne, de hülyén nézne ki, mert keverve lennének a CM féle magyar gombok és a billentyűzet saját gombjai.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
bajnokpityu
félisten
válasz Mr.Csizmás #38521 üzenetére
jól látom, hogy egyébként rámenne a CM masterkeys féle magyar kupakkészlet, mert, cherry MX koppincs?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz bajnokpityu #38510 üzenetére
hétfőn megmondom, mert melós bill
-
FirstTripla
tag
Sziasztok, szeretném lecserélni végre régi billentyűmet, de nem tudom létezik-e az én elvárásaimnak megfelelő.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
20-23k maximum, egérrel 35k
2.Használt szóba jöhet?
Csak újat szeretnénk, magyarországi garival.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Régi Logitech 3000Ft-os billentyű, kb 10 éves, nagy gond nincs vele, viszont játéknál sokszor nem reagált időben, vagy egyszerűen anti-ghosting miatt nem tudtam mindent nyomni amit kellett volna.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Elsődlegesen játékra, programozni pedig kb mindenen tudok, szóval az nem fontos.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Nincs elvárásom, eddig is megvoltam mechanikus kapcsoló nélkül, most se elvárás, főleg ebben a keretben
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Csak magyar kiosztásút szeretnék, teljes numerikus résszel.
8.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Mostanában nagyon ráharaptam az RGB világításos cuccokra, így ha nem is gombonkénti vezérelhető megoldásút, de a hullámzó színes vagy, több szektorra osztott háttér világításos billentyűket szemeltem ki. Ami nagyon fontos számomra még, hogy a gombok anyaga milyen. Mostanában nagyon sok billentyűnek van ez a gumihatású, bársonyos anyag, amitől ilyen matt hatású az egész. Na ezt az anyagot kerülném el minél messzebb, mert már több régi egeremen is volt ilyesmi anyag és egyszerűen 3-4 év alatt ragacsos lett, pedig nem kajáltam soha asztalnál, és mindig figyeltem, hogy a kezem se legyen ragacsos amikor leülök a gép elé. Ilyen anyag talán a Coolermaster MasterKey Lite L combo billentyűje. Ha ott más lenne az anyag akkor már most megvenném.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Csókoltatom a ferdeszeműeket.
110db 62 grammos világoslila Outemut rendeltem.Ehhez képest legalább három különböző árnyalatú lilát látok a zacskóban
Ömlesztve küldtek 62, 65, 68 grammosakat.[ Szerkesztve ]
-
-
-
nyunyu
félisten
Ezeket az oldalanként egyfülü kapcsolókat hogy a francba lehet kinyitni?
Nem tudok alányúlni az Outemu Purple fülének, hogy kivegyem belőle a rugót+stemet.
-
Ringman
nagyúr
válasz bajnokpityu #38512 üzenetére
space invaders
-
nyunyu
félisten
válasz bajnokpityu #38510 üzenetére
Akkor ne vegyél Gateron kapcsolókat, azoktól hamar tengeribeteg lesz az ember.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Mr.Csizmás #38504 üzenetére
Ezeknek mennyire billegős a gombja? Rájöttem,h ez fontos nekem
-
Domonkos
Ármester
válasz apple87 #38507 üzenetére
Ha ki szeretned meriteni a keretet, akkor vagy valami "olcso" kinai mechat, esetleg a magyarorszagi hasznaltpiacrol valami igenyesebb darabot.
Ha nem feltetlen szeretnel ra 20k-t kolteni, akkor a lenovo preferred szeria valamelyik elemet, vagy ha meg annyit se, akkor a logitech k120-at.
Ezeknek az ar/ertek nagyjabol (a>1) logaritmikus skalan lehet.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Skullwipe
senior tag
válasz Skullwipe #38486 üzenetére
Aukey KM-G7 vs G81-3000 (backspace)
Eddig mentem el a cserében, az alsó sor úgysem jó rá. Nem sokat tudok hozzá tenni, minden információ megtalálható szerteszéjjel, de az biztos, hogy több értelme van láthatóságból a cherry fajta kupakoknak.A backspaceről annyit, hogy a nehezebb kupaktól úgy tűnt, hogy nem tesz jót a kapcsolónak, nem tudom jobban leírni csak hogy rosszabb volt lenyomni, lekaptam, visszaraktam, de mindig fura volt, lehet a cherry stab miatt.
Azonnal hallható volt vastagabb kupaknál hogy, bottom out nélkül, lenyomásnál az Outemunak tényleg elnyeli a magas hangját vagy legalábbis más karakterisztikája lesz a hangnak.
Közben meg van mennyi is, az annyi usb eszköz. Ez lesz az összes, a többi az más, egy vezérlő, 4 billentyű.
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Milyen billt tudnátok ajánlanif kb 20e Ft ért ?
GRafikai munkára használnám . -
Ringman
nagyúr
Azio Backlit Mechanical Gaming Keyboard (MGK1-K)
-
Az már nem csak átcimkézett lesz, pl. van rajta hangerőszabályzó. Biztos lehet kapni más márkanévvel is, de nem hiszem, hogy ezt a kínai OEM árulná a saját neve alatt is.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Mr.Csizmás
titán
help!
connect-it evo gear 636 [link] melyik csájniz bill felmárkázva? kollégámnak nagyon tetszik, vagy megvenné az enyémet, vagy szerezzek neki egyet. (első opciónál viszont magamnak vennék valamit 12-13 körül csájnizt )
-
válasz Crabface #38495 üzenetére
Igen, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
A tartóssága majd még elválik, de tulajdonképpen már-már membrános árban volt (13 ezer forint aliexpress-ről), szóval ha kibír annyit, mint a szomszéd asztalon a Cougar 200K, akkor már megérte.
Mondjuk ilyen cserélhető mindenes billentyűzet, szóval én elég hosszú jövőt jósolok neki.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Skullwipe
senior tag
válasz Zsiráfnyál #38483 üzenetére
-
Popes
őstag
válasz Mr.Csizmás #38485 üzenetére
Meglátjuk, kicsit tartok tőle hogy a TS-en nem fogják díjazni a hangját de majd kiderül. (én a fejesben úgysem hallom )
Ja, és köszi hogy rátaláltam a BB-ban.
Deus ex machina
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Linux kezdőknek
- Energiaital topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Cyberpunk 2077
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...