-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mukucs
senior tag
válasz nyunyu #37498 üzenetére
Jaj, most nézem, ezen még nyilaknak se maradt hely, nem értek a szabványokhoz e téren. Viszont ez még nekem is kicsi lenne, úgy érzem.
Ez a méret lenne tökéletes. Volt is ilyenem, barna kapcsolókkal, most viszont, hamár megint erre adom a fejem.. akkor próbálokhalkabb verziót keresni.
Így tudsz mondani valamit?
Ringman: Mire gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
Mukucs
senior tag
Látom az olcsó sz@rokkal nem foglalkoztok! Nekem is elment tőle a kedvem tulajdonképp..
KBC Poker 3 vélemények?
RED kapcsolókkal venném, a lényeg, h minél halkabb legyen (amennyire a mehanikus kapcsoló engedi). Ja, és ne legyen NUMpad, fölösleges..
Egyéb alternatíva, ilyen kiosztásban?
thx
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Hát köszönöm nektek, de azt hiszem, ehhez már kéne a gyerek is. Ez már nem az az összeg, mint egy géniusz vagy trust, ha nem tetszik, akkor legfeljebb nem használja. Mindegy, elnapoljuk. Azért köszi.
Mondjuk ez a rush az nem rossz annyiért.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz z123456z #37493 üzenetére
cooler master - kicsi/nagy - ez kb olyan kialakítású, mint a grifiti fat
SGA-KR01-KLRG1
SGA-KR01-KSRG1képek erről itt: [link]
Sharkoon - SHARK ZONE WR10 - ez meg ilyen: [link]
árgépen érdemes megnézni a fentieket.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Domonkos
Ármester
válasz z123456z #37493 üzenetére
Ha a keskenyebb kialakitas bejon, akkor a CM masterkeys Pro M-et es S-et is erdemes megnezni. Ezek egesz jo minoseguek nem annyira elszallt aron.
Csuklotamaszt lehet hozza kulon kapni - noha nem olyat amit fel lehet csatolni a billentyuzet szelere - de nem is feltetlen azok a legkenyelmesebbek. Viszont ez meg inkabb olyan dolog ami preferencia kerdese, szoval ha tudtok, akkor parat probaljatok ki. Grifiti FAT nagyon bejovos szokott lenni (dragaert), en most egy babzsak tapintasu valamit hasznalok:Valasztaskor annyit erdemes figyelembe venni, hogy csak olyat szabad venni, ami kelloen magas (legalabb a billentyuzet hazanak az aljaval egy szintben van es olyan anyaggal van bevonva amin nem izzad meg az ember csukloja/tenyere. Egesz jokat lehet azon sporolni, ha van a csaladban egy ugyus anyuka vagy nagymama aki tud egy csuklotamaszra emlekezteto babzsakot varrni Az ugy szemelyesebb.
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
z123456z
őstag
válasz Ringman #37491 üzenetére
Nekem tetszik, bár nekem a noname kínai is tetszik. Igen, ez a második biztos jobb, nem akarok teljesen némát, azért legyen némi fílingje a dolognak.
Valahogy meg kéne mutatnom neki. Amúgy ez milyen gyártó?Ja, csuklótámaszt lehet külön venni? Ezt nem tudtam.
Egyre jobban tetszik ez a rush, jó keskeny, a mostani nagyon nagy.
[ Szerkesztve ]
-
Mukucs
senior tag
Srácok, különböző márka termékeit is felismeri ez az Unifying rendszer?
PL egy Logitech egér vevője felismer egy Rapoo billentyűzetet?
Ha igen, egy vevő elég a két eszközhöz?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz z123456z #37490 üzenetére
razert ne.
mecha-membránt ne.a kék kapcsolós az simán áthallatszik
Létezik 30 körül viszonylag jó mechanikus, kényelmes(nek tűnő) csukló támasszal, háttérvilágítással, esetleg magyar kiosztással?
ha dobod a magyar kiosztást, akkor ezzel teljesül a többi feltétel: játékra + csuklótámasz + lehetőleg halk legyen - UK vagy DE vagy nordic layout
[link]ha nem kell annyira halk, akkor meg ez is jó lehet: Red MX Cherry Switches
[link]vagy cooler master masterkeys +magyarítószett+csuklótámasz - de az 36-40 körül lesz inkább.
csuklótámaszt én külön vennék, de ez egyéni preferencia kérdése.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Nagy gondban vagyok, segítsetek legyetek szívesek. Fiam (10 éves ) kibökte, hogy szeretne egy mechanikus billentyűzetet ( is ) karácsonyra. Én még az életemben nem láttam és nem hallottam ilyet. Annyit sikerült kibogarásznom, hogy egyik hangosabb, mint a másik és ezt színekkel jelölik. Namost, én nem akarok megőrülni a kattogástól, mikor játszik. Hogy kell ezt elképzelni, Simán áthallatszik egyik szobából a másikba, vagy inkább csak egy laptop billentyűhöz képest hangos? Attól félek, hogy a hangjára van rákattanva. Razer blaxkwidow-t mutatott nekem, de ki van zárva, hogy majdnem egy ötvenest kiadjak érte. Láttam razer ornata-t sokkal olcsóban, de az meg valami mutáns kapcsolókkal dolgozik, nem tisztán mechanikus. Mondjuk a felhasználók dicsérik az árukeresőn, de szerintem ez nem sokat jelent, mert a k215 geniust is dicsérik, a gyerek meg szarozza. Ja, meg nem is magyar, bár azt megszokja. Létezik 30 körül viszonylag jó mechanikus, kényelmes(nek tűnő) csukló támasszal, háttérvilágítással, esetleg magyar kiosztással? Szinte csak játékra.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz kobe24 #37488 üzenetére
A programozhatosagot on-board szeretned megoldani, vagy megfelel, ha azt a host gepen egy kulon programmal csinalod? Utobbinak annyi elonye van, hogy olcsobb, tobbet tud, nem kell hozza spec billentyuzet, viszont a hordozhatosag nehezkesebb lesz.
CM, corsair es g.skill gyart megfelelo minosegu, mechanikus billentyuzeteket esszeru aron. Az o kinalatukat fusd at elso koron![ Szerkesztve ]
-
kobe24
tag
Sziasztok!
Új billentyűzetet szeretnék venni, de nem igazán tudom mi lenne a jó számomra. Mivel sokat programozok, ezért sokat is gépelek, úgyhogy fontos lenne hogy kényelmes legyen. Ezen kívül másra nem igazán, úgyhogy ez a fő szempont. Extra igények közül csak annyi, hogy legyen numpad, és programozható legyen, a többi igazából csak jó ha van. Bár nem tudom ehhez a fajta felhasználáshoz ajánlotok e más extrát is, hogy érdemes ha van. Típusból nem tudom milyen kell, igazából nem ismerem őket. Annyit szánnék rá amiért már elég jó billentyűzetet lehet kapni, de ésszerű határok között maradjon. Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Predator2
addikt
Helló
1.Mekkora összeget szánsz rá? (nem tudom milyen árban mozog, egy nekem megfelelő) Best buy vételt keresek.
2.Használt szóba jöhet-e? Igen
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Főként játék, illetve netezés.
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus) Ami játékokhoz a legjobb.
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények: numpad, világítás, tartós legyen.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? IgenKülföldi rendelés nem gond, ha van Paypal.
THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Domonkos
Ármester
Hopp, veletlen sikerult osszekevernem a pro-s valtozataval...
Hat letezni valoban letezik, de magyar webshopban keresve sem talalni. Valoszinuleg kell meg ra varni par honapot.
Mx green egyebkent tetszos kapcsolo, egesz kozel all a membranos buckling springhez.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
jeni
félisten
Erről van tapasztalat vélemény?
MODECOM Volcano Hammer
Ugyanaz csak színesebb kivitelben[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz FrigoCoder #37480 üzenetére
rakj hozzá még párezret és mx silentes fnatic rush pro
-
powerwade
senior tag
válasz FrigoCoder #37480 üzenetére
Az, amelyik még a dobozában van, vagy amelyiken éppen nem gépelnek
[ Szerkesztve ]
-
FrigoCoder
csendes tag
Melyik a leghalkabb mech billentyűzet 25k alatt?
-
powerwade
senior tag
Ha valaki épp Obins Anne Pro CK101 szeretne, akkor a GB11.11Deal27 kuponkóddal most 55.11 dollárért megvásárolhatja. Az alig több mint 14e forint, meg persze plusz áfa és kezelési költség, ha peches az ember
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nem akarták, hogy náluk költsem a pénzem.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ringman
nagyúr
válasz TomiLi #37476 üzenetére
úgy néz ki, hogy más typot is tudnak csinálni, ebből nem tudom miért nincs magyar...
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
TomiLi
addikt
válasz nyunyu #37475 üzenetére
Igen, sokat néztem, hogy mennyire más, mint amit Te kértél tőlük. Ha Te nem forszírozod, kérsz ajánlatot, akkor a mai napig nincs magyar kiosztás a választékban.
Nekem így is jó, nagyon örülök neki, hogy pbt és még magyar is... (ami ugye kb. lehetetlen kategória) Eddig csak olvasva "tudtam", hogy a jó minőség az általában a pbt kupakot jelenti, de most már érzem is az ujjaim alatt..Bogyorisz
-
nyunyu
félisten
válasz TomiLi #37473 üzenetére
Háát, nem sok köze van az eredeti elképzelésemhez.
[szerk:]De bénán rendereli a kurzor nyilakat, meg az Entert.
Természetesen az ISO Cherry billzetek ikonjaira gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
veszélyes lesz így a november
- jópár kupakszett le lesz értékelve 11.11-én
- hétfőtől massdrop hall effect gb - [link] - bár sajnos nincs 50g bottom outos rugóra opció + az 1. kör billentyűzetei közül elég sok volt hibásEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
TomiLi
addikt
Összeállt a billentyűzetem. Jó sokat kellett várni a kupakokra, de megérte. Tudom, hogy megoszlanak a vélemények a Varmilo feliratairól, de nekem szerencsére tetszik. (picit féltem tőle, de számomra hibátlanok) A kupak minősége viszont kétségkívül első osztályú! Amiket lepattintottam kupakokat a Gigabyte billentyűzetről.... hát.. most már értem honnan a "tejfölös doboz" megnevezés!
Köszönöm Mindenkinek a hasznos szakmai információkat, linkeket!
Bogyorisz
-
Varoz
addikt
válasz deadwing #37371 üzenetére
Jó választás, használd egészséggel és üdv a klubban!
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Nyx89
aktív tag
Masterkeys S (TKL, PBT, hattervilagitas nelkul) tud valaki magyar forrast MX Green kapcsolokkal? Legfokepp ANSI/US kiosztas erdekelne,de UK is belefer. Mindenutt csak MX Brown kapcsoloval latom..
Elore is koszi!
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
sziasztok,
nem tudom jó helyen vagyok-e a következő kérdéssel. (talán túl alantas kérdés ez itt? )
Van valami bevált wireless mini billentyűzet 99% ban tv-n keresztüli böngészésre használnánk ... bár egyelőre még nem is tudom kihasználnánk e ... lehetőleg kicsi kézben kényelmesen elférő, távirányító méret kell.
magyar piacon hirtelen ezt találtam [Point of View] (a jobb oldalra kitett touchpad rendkívül zavaró lehet)
amazonon van egy szimpatikusabb, készülék [Jelly Comb]
valami tanács vélemény?
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
haxiboy
veterán
-
Mukucs
senior tag
Szevasztok!
Logi K400 plus.-al tapasztalata valakinek?
-Kényelmes rajta gépelni?
-Kikapcsolható a TP?thx
-
Skullwipe
senior tag
Neked volt külföldről, nem mondtad hogy mi a helyzet annál, legalábbis nekem nem volt egyértelmű, én meg biztos láttam és többször is ellenőriztem már azóta, hogy sajnos csak mártósak az mmben. A háttérvilágításról meg nem tudok mit mondani, mert az nem volt belőve egyszer sem és amúgy is köze nem lenne amit majd otthon fogsz tapasztalni.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz plejik #37458 üzenetére
Nekem ilyen van, gyárilag Yellow kapcsolók voltak benne, de lecseréltem Gateron Clear-re és kapott gumigyűrűket. Elég stabil cucc, nem hajlik, nem ugrál, jó rajta gépelni. A kupakok nekem megfelelnek, bár hozzáteszem, hogy más mecha billentyűzeteket még nem használtam, max boltban nyomogatva. Egyedül a háttérvilágítás hiányzik belőle.
-
plejik
addikt
Erről vélemény? Melóba lenne.
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / iPad Pro M4 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED / RedMagic Nova /
-
powerwade
senior tag
válasz xEon1337 #37456 üzenetére
Szerintem megéri az árát, bár nincs túl sok tapasztalatom a kupakokkal eddig. A gyárinál biztosan jobb. Viszont ez az gomb érdesség furcsa. Mert csak akkor érzem, ha pihentetem az ujjaimat a gombokon, egyébként nem. De az is lehet, hogy ez a normális Mindenképpen olyan szettet akartam, amin a betűk középre vannak rendezve, és elég szegényes a kínálat Aliexpressen. Persze US-ből lenne még pár ilyen profilú szett ami bejön de némelyik rohadt drága, szállítással pláne. Majd kollegákkal hozatok ha lesz valami ellenállhatatlan akció. Egyébként nem kell senkinek PANIC gomb? Gondoltam rendelek párat.
-
őstag
válasz powerwade #37451 üzenetére
Ez az Aliexpresszes DSA PBT szett? Mit gondolsz róla, megéri az árát?
A gyári CM QF Rapid-i kupakokat akarom lecserélni valami érdesebb, minőségibb szettre, kérdés, hogy ezzel előrébb lennék-e?! A háttérvilágítás nem téma, tudtok valamit javasolni?
"Less but better" - Dieter Rams
-
Ringman
nagyúr
ha nem zavar a blue
de érdemes vmit mellérakni 39€ felett ingyenes a szállításEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
powerwade
senior tag
válasz powerwade #37445 üzenetére
Átöltöztettem a szamarat Imádom bár a space kicsit zörög.
Egyébként tényleg csúszkált, úgyhogy kapott 2 DIY gumicsíkot mert láb nincs itthon, de majd rendelek. Simán odatudom csavarozni a korábbi talp helyére. Valahogy nem hiányzik narancssárga háttérvilágitás, meg úgy általában a világítás.
James Donkey 619 / DSA PBT "Dolch" kupakszett -
Ringman
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #37444 üzenetére
valamennyire zörög, de igazából már vsz megszoktam.
vsz példányonként is eltérő a zörgés.
ezt nézted már? [link]
de nem vagyok expert ebben a témában
-
jeni
félisten
-
cuko
aktív tag
válasz powerwade #37445 üzenetére
Hmm, ez elég jól néz ki, honnan rendelted 12k-ért, ha nem túl indiszkrét a kérdés?
Mennyire hangosak a billek gépeléskor? (Ezt a videót találtam róla, gondolom kb stimmel.)
-
powerwade
senior tag
Megjött a Gateron red kapcsolós szamaras mech billentyűzetem (James Donkey 619 87 keys). Brown switches Magicforce 68 után kész felüdülés rajta gépelni (azt hiszem nekem nem való barna kapcsoló ) Azt a csúnya sárga lábat leszerelem, bár félek, hogy akkor meg csúszkálni fog az asztalon, de majd kiderül. Nemsokára megkapja a DSA/PBT kupakokat is... de fél óra használat után nagyon bejön, egyelőre úgy tűnik megérte a 12e forintot.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Ringman #37436 üzenetére
A te "Jelly Comb"-odon (vagy ki tudja mi a neve, az enyémnek a dobozán valami random military taktikai attack force madár van ) egyébként mennyire zörög az "Enter" és a "0" ? Változik ez példányonként, vagy simán egy kis tervezési hiba ?
Azt még nem sikerült kiderítenem, hogy pontosan milyen típusú stabilizátorok vannak benne, vagy hogy hogyan tudnám őket lehalkítani, de nem hasonlít a hackelős képeken látott Cherry-re. Szerintem igazából az alatta lévő kis fém kar adja a hangot.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
-
ventaandi
újonc
Bocsi, most látom, hogy elirtam a kailh red helyett kailh blue lenne
-
-
ventaandi
újonc
Sziasztok!
A két billentyűzet közül melyik a hangosabb es miben különbözik egymástól a kettő?
1. Thermaltake Tt eSPORTS POSEIDON ZX Blue Switch Edition
2. SHARKOON PureWriter TKL Kailh RedKöszi a választ!
-
bAtt001
addikt
Én is dobtam alá egy csomag átlátszó gyűrűt, nekem jobban tetszik igy, és tényleg tompít rajta, melóban nem akartam a többieket nagyon idegesíteni a zajjal. Igazából nem összeg, 250ft-ért vettem egy csomagot, próbáld ki és meglátod tetszik-e
Nekem ma egy ilyen kis csomag jött keletről. A nagyobb pakkot még türelemmel várom
-
Ringman
nagyúr
mecha numpad témához:
egyszer már körbejártam a frontot ezek vannak:
azt nem tudom, hogy mindegyik a korrekt numpad karakterkódokkal dolgozik, vagy trükközik/a számsor kódjait használja
1. aliexpress/amazonról jelly comb - outemu blue, majd egy éve használok egyet, szerintem jó
2. magicforce 21
3. satan pad 21
4. leopold fc210tp
5. plum 21 - topreklón
6. tesoro tizona numpad - kailh switch
7. Velocifire NK01 - vezeték nélküli!+1. topre realforce numpad - 100 dollárnál is drágább, szerintem nem is linkelem
+2. alps klón numpad - alin volt fillérekért, de már nem kapható
utódja drágábban itt: [link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
용 Bob
senior tag
válasz Domonkos #37433 üzenetére
Aliex-en kezdtem el nézelődni a 2 mm vastag szilikonok között, de lehet, hogy megfogadom a tanácsodat. Itthonról veszek szerelvényboltból. Illetve olvastam, hogy inkább a máanyag-gumi ötvözet (keményebb) gyűrűk ajánlottak.
Köszi a választ
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
Domonkos
Ármester
En amikor probaltam, akkor rosszabbnak tunt oringekkel, mint nelkule - egy kicsit azt a kellemetlen gumidomos hatast hozta vissza. Viszont ha valami kemenyebb fajtat valasztasz, akkor kellemesebb elmenyben lehet reszed.
Ellenben azzal szamolj, hogy az oringezes valamennyivel csokkenteni fog a billentyuuton, raadasul ha sikerul nem atlatszo fajtat valasztanod, akkor bukhatod a vilagitast is.
Ha van egy kis raforditasod, akkor bemehetsz a legkozelebbi szerelvenyboltba es ott kerhetsz neked megfelelo tomitogyuruket (5mm belso atmero, max 2mm magassag).
Btw nem lesz sokkal halkabb tole. A hang nagyobb resze nem akkor keletkezik, amikor lepuffentend a billt, hanem amikor felengeded azt. Ezt ajanlom hogy probald ki!Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
용 Bob
senior tag
Sziasztok,
Isual fórumtárs billentyűzet keresése mellett, mint csendes szemlélő, én is beruháztam egy Masterkeys Pro M White - UK típusba. A billentyűzetet "magyarosítottam" és szuperül muzsikál Nem volt még mecha billentyűzetem ezelőtt, de most 1 óra gépelés után mondhatom, hogy nagyon kellemes használni és mintha gyorsabban is menne
Egyetlen kérdésem a hangjával kapcsolatban (persze lehet, hogy ez is csak megszokás kérdése), hogy érdemes-e O-ringgel felruházni (cherry-MX brown típus)? Veszítek-e ezáltal a kapcsoló által kínált gépelés élményből? Nem bánnám, ha kicsit halkabb lenne.
Válaszokat előre is köszi
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
powerwade
senior tag
válasz Zsiráfnyál #37421 üzenetére
Nem tervezel a switchekbe LEd-et tenni? Én is pont ezt az olcsó numpadot néztem ki, gondoltam kicserélem a kapcsolókat és adok nekik egy kis ledet, a móka kedvéért.
[ Szerkesztve ]
-
cuko
aktív tag
válasz Ringman #37420 üzenetére
Hmm, milyet láttál pl?
én leginkább csak 1-2 olcsóbb Logitech modellt ebben az árban, azokból is "Good" állapotban, ami nekem elég zsákbamacskának tűnik. -
Ringman
nagyúr
válasz Domonkos #37427 üzenetére
ha lenne ilyen minőségű double shot átlátszó karakterekkel, akkor azzal vsz nem sok probléma lenne:
-
-
Ringman
nagyúr
válasz Nixon18 #37424 üzenetére
S + külön mecha numpad és félrerakod(nem lesz útban), ha nem kell?
Illetve a pro és sima billentyűzetek között csak a világítás a különbség vagy van valami más minőségbeli eltérés is?
a simának sokkal jobb minőségű a kupakja
szerk:
(#37426) Nixon18pár hsz-szel feljebb
[ Szerkesztve ]
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Szemezgetek es eleg komolyan el is gondolkodtam egy masterkeys beszerzésén.
A S a szimpatikusabb, de ha excelben dolgozom, akkor a numpadon gyorsabban mennek a számok.
Első kérdésem az lenne, hogy az M esetében a nyilak kikapcsolt numlock-kal, a számok pedig numlock-kal aktívak?
Illetve a pro és sima billentyűzetek között csak a világítás a különbség vagy van valami más minőségbeli eltérés is?
Nem tudom, hogy meg tudnám-e szokni az ansi kiosztást a világítás miatt. Ezért kérdezem a minőséget.Más témában és kicsit offos is:
Régi, kissé megsárgult billentyűzetet "újjá" lehet valami tisztítószerrel varázsolni?Köszönöm a válaszaitokat!
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #37422 üzenetére
plate mounted cherry stab van a 0 és az enter alatt.
dummy switch nem szokott lenni sima billentyűzetek esetében - csak spec. esetekben szokták alkalmazni, pl pos terminál
a cherry stab zörgősebb mint a costar, de legalább nem kell műanyag biszbaszokkal tökörészni.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #37421 üzenetére
Közben találtam egy erre gyanúsan hasonlító reddit postot, úgy néz ki nem kell ott semmiféle rugónak lennie, [rá kell menni szigszalaggal]. De én ahogy nézem, nálam nem az a rész zörög, amit itt a sorstárs [leragasztott] (eleve maga a stabilizáló is más).
Ezzel kapcsolatban valakinek van esetleg tapasztalata ?
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Megjött ma a [numpad]-om, egy dolgot leszámítva tökre tetszik is (meglepően masszív, tök sok fém van benne), a "0" és "Enter" kapcsolói mellett ugyanis stabilizálók is [vannak] a kupak alatt, ezekben pedig nincs rugó (nem tudom, kéne-e lennie, de nekem az hangzik logikusnak, hogy igen), teljesen szabadon lifegnek (ha fejjel lefelé tartom, kijönnek a le nem nyomott kapcsoló síkjába, ha rendesen, akkor a lenyomott síkba). Na most ez így nem sok mindent stabilizál, viszont legalább zörög. Nem elviselhetetlen a dolog, de egy kicsit azért zavaró.
Ez valamiféle hiba, vagy nem is kéne ott lennie semmiféle rugónak ? Házi barkács módszerekkel mennyit tudok ezen javítani ? Rendelhető-e külön stabilizáló kamu-kapcsolóba való rugó, illetve szét tudom-e én azt a kapcsolót szedni a forrasztás megbontása nélkül, hogy rakjak bele ?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
amazon.de warehouse deals, 35-45€ között szoktak mechák lenni, nem csak blue kapcsolóval
-
cuko
aktív tag
VicTsing "teszt" és egy kérdés:
Első mecha billem volt, nagyon kellemes volt pötyögni (kattogni ) rajta, de utolért az Amazon reviewkban is sokszor említett USB eldobálás hiba (Windows 10). Odaadtam öcsémnek, nála úgy tűnik az elmúlt hetek alapján, hogy működik (kopp-kopp).
Annak, aki be meri vállalni, nem zavarja a csattogó (tényleg hangos) hang, kiváló választás lehet - legrosszabb esetben a visszaposta összegét kockáztatod Amazonnál.Ez nem friss sztori, de az elmúlt pár hónapban nem volt időm/türelmem ezzel foglalkozni és egy ~1700 forintos Canyon billentyűt használok "CNE-CKEY2-HU" - borzalmas. Ha muszáj a legolcsóbb billek közül választania bárkinek, nehogy ezt vigye. Gépelni még csak-csak, de például a ctrl+shift+balra kijelölést nem veszi be valamiért (ctrl+shift+jobbrát igen).
Berendeltem egy Cougar 200k-t helyette, de még azért megkérdezném: van, aki használta ezt is és az Hama uRage Illuminateded / uRage Exodust / A4Tech Bloody B120-at? Ha igen, hogy hasonulnak, melyik a jobb?
Cougarnál szimpibb az ollós kialakítás (mert halkabb, aminek örül a barátnőm ), viszont nem szimpibb a sokszor felmerült minőségi probléma.
Igazából egy tisztességes, sallangmentes billentyűre lenne szükségem, ami kibírja a következő 2-3 évet, nem fossa össze magát 3 gomb egyszeri lenyomásától, viszont minden egyéb ""gamer"" extra fölösleges számomra (élükön a világítással). Hangerő multimédia gomboknak még örülnék azért.Néztem a Genius Scorpion K5, K9, K10-et is, de az árukeresős review-k nem győztek meg, hogy nem fog szétesni alólam 1 éven belül (vagy már majdnem Cougar ár - K10). Tök szomorú, mindkét öcsémnek vettünk jópár éve Genius aktuális olcsó "gamer" anti-ghostingos billjét (KB-G235 talán?) és még mindig tökéletesen működik mindkettő, most meg nincs semmi jó olcsó anti-ghostingos.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz The.Bali #37416 üzenetére
Logitech K800
Matias Wireless Aluminium Keyboard with Backlight
Anne Pro
Drevo Calibur... és azt hiszem, ezzel sikerült is leírnom a teljes termékválasztékot, ami megfelel a feltételeknek (= más egyszerűen nincsen).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Milyen új, vezetéknélküli, héttérvilágításos billentyűt tudnátok javasolni? Legyen megbízható és megfelelő ár-érték arányú. Office-ra és internetezéshez kellene asztali géphez.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
válasz pengwin #37414 üzenetére
Elméletileg mindenben lehet valami csúnya kód ami usb-n csatlakozik. De még egy ps2 billentyűzetről is elhinném (habár ezt nem tudom) ha van firmware-e (gyárilag mókolt, vagy írható valahogyan moddolás miatt).
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #37412 üzenetére
haata mérése alapján lehet bevállalnék egy kailh silvert
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #37410 üzenetére
+ matias quiet click
+ topre+ épített switchek:
gatistotle, cherrystotle vagy zealistotle---
outemuból és kailhból mióta van ilyen sok fajta?The Kailh Sample Pack includes 21 different switches from the Kailh MX family.
Switches included are the following: Red, Black, Brown, Blue, Pro Burgundy, Pro Purple, Pro Light Green, BOX Red, BOX Black, BOX Brown, BOX White, BOX Dark Yellow, BOX Burnt Orange, BOX Pale Blue, Speed Gold, Speed Copper, Speed Silver, Speed Bronze, Speed Dark Yellow, Speed Burnt Orange, and Speed Pale Blue.
-
nyunyu
félisten
válasz dobragab #37391 üzenetére
Elkezdtem keresgelni, hogy milyen MX Brown-szeru kapcsolok vannak, es kb. ennyit talaltam. Tudtok olyat, ahol ki tudok probalgatni Kailh Coppert, es/vagy Gateron Brown-t?
Ebben max a DIY megszállottak tudnak segíteni, akik használtak már ilyesmiket.
(Nálam van pár db különálló Kailh Speed Copper, Gateron Brown, ezeken felül billzetbe építve: MX Brown, "MXG" Brown, Kailh Speed Copper
+nem taktilisben: külön: Gateron Clear, Outemu Blue, billzetben MX Black, elvileg tudok prezentálni vintage MX Bluet is, ha visszacserélem a stemet a Frankencherryben a sajátjára)Ezeken felül taktilisben létezik még:
- Gateron Silent Brown
- Kailh Box Brown
- MX Clear
- MX Tactile Gray
- Kailh Pro Purple
- Outemu Purple (62gr, 68gr)
- Outemu Ice Purple (62gr, 68gr)
- Zealio Purple (62, 67, 75?)
(plusz még amit kihagytam kevésbé ismert márkákat)De ezek közül max az első kettőt mondanám MX Brown-szerűnek, többiek inkább az MX Clear posztjára pályáznak.
Kailh Pro Purplet nem szeretik annyira a külföldi fórumokon, mert ugyanott van és ugyanakkora a tactile bumpja, mint a Kailh Speed Coppernek, de hátrébb kapcsol, valahol ott, ahol a hagyományos kapcsolók.
Outemu Purple jóval taktilisebb, de azért elég pofátlan árakat kérnek, majdnem annyi, mint az MX Clear[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Valamennyire off leszek: átépítettem egy Rapoo V500-at Gateron Clear-re és most van egy csomó (50) Rapoo Yellow kapcsolóm, ami felesleges. Eladható ez? Ha igen, mennyiért?
-
Ispy
veterán
válasz [CS]Blade2 #37404 üzenetére
Barna sokkal jobb, legalább is nekem, én a redtől hülyét kaptam, hogy semmi feedback, játékra biztosan jó dolog, de egy email megírni vele már nem annyira. Ja, és én is jártam úgy, hogy ráengedem az ujjaimat, aztán click. Persze biztosan meglehet szokni, de szerintem a barna a biztonsági megoldás, ha még egyiket sem használta soha.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
mini wireless billentyűzetet keresek, touchpaddal, media funkciókkal, film/sorozat nézéshez, illetve ennek vezérlésére. más extra igény nincs.
mi a best buy ebben?
kösziAurea mediocritas
-
Ringman
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #37404 üzenetére
lehetőség még a fnatic gear rush is, fentebb linkelték.
brown = dirty red, én nem félnék a pirostól, azért magától az nem kapcsol
én egyből megszoktam + a csuklómnak is jobb.
volt nálam topre, kék (outemu), barna (kailh és gateron), red (gateron, trust gxt - ami fehér színre, de kb mx red) és gateron clear (azt viszont nem ajánlom senkinek látatlanban)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Domonkos #37403 üzenetére
Látatlanban melyik kapcsoló lenne a jó?
A pirosat írja játékra, de ahogy elnézem az elég speciális, és nem biztos, hogy jó gépelni rajta, valamint, hogy nem biztos, hogy belefér, hogy az ujjait a gombokon hagyja, mert rögtön leütésnek veszi
A barna egy jó köztes megoldás lehet? Olyannak, akinek még nem volt mechanikus...
-
Domonkos
Ármester
válasz [CS]Blade2 #37402 üzenetére
Hat ez valoban nem hagy sok valasztasi lehetoseget. Van a strafe amit te is linkeltel, vagy dragabban (az egyebkent nagyon bevalt) valamelyik k70. Nem tudom, hogy megeri-e a felarat, de most nagyon orulok, hogy nem nekem kell eldontenem
Most nyaron volt a lux rgb-nek bezuhanva az ara boven 40k ala, akkor egyertelmuen best buy volt[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Domonkos #37401 üzenetére
Fontos neki a világítás, azon belül pedig a piros. (ez kizárja a fehér CM PRO-t). Tehát piros vagy RGB lenne a jó. Este sötétben látszódjon.
Kizárhatjuk a numpad nélküli és az olyan verziókat, aminél a 2-es a felfele nyíl, szóval teljes méret lenne a tuti.
Akkor legyen mindenképp mechanikus.
Esetleg nem jönne rosszul, ha a Z és Y egyforma gomb, és így megcserélhető.
Tankos és hasonló játékra, de gépelésre is.[link] - Ez pl. mech és világít is pirosan és van barna, piros, kék kapcsolókkal is, ami megint kérdéses, hogy látatlanban, hogy lehetne eldönteni, hogy melyik lenne neki a jó.
-
Domonkos
Ármester
válasz [CS]Blade2 #37400 üzenetére
A velemenyunk az az, hogy nem mecha billentyuzetert pazarlas 10k-nal tobbet kiadni. Elettartamban ugysem lesz olyan jo, mint ahogy azt az ember elvarna, es ha akar csak az egyik resze is behal, akkor lehet az egeszet kidobni. Hogy egy ilyet RGB-vel meg miegymassal extrazni, haaat...
Amugy a kupakokat ki lehet majd cserelni, de csalen fognak allni. Amugy nem kifejezetten nehez "megtanulni" nem magyar feliratu gepen normalisan gepelni, szoval ha teheted, akkor errol mondj le.
Esetleg ha leirnad, hogy mi a pontos fontossagi sorrend a billentyuzetet illetoen, akkor konnyebb lenne a dontes
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- MIUI / HyperOS topik
- Gyúrósok ide!
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...