- Milyen monitort vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz kjanos #36698 üzenetére
cm masterkeys pro
fnatic rush / func industries - azt hiszem ez a kettő ugyanaz
gskill km780 (külföldről)---
lehet kapni masterkeys PBT-t! - sajnos csak mx brownnal, de szerintem 25k-ért jó vétel
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok!
Magyar nyelvű, csak Bluetooth csatlakozású billentyűzetet szeretnék venni. Nem telefonhoz vagy táblagéphez, lehetőleg normál méretűt keresek. De elképesztően kicsi a választék. Ár annyira nem fontos, de nem akarok soktízezer forintot kiadni, 20k körül vagy az alatt keresgélnék.
Köszi előre is a tippeket.
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
nyunyu
félisten
válasz attiati #36692 üzenetére
Osztott és az ívelt kiosztásoknak pont az lenne a lényege, hogy ne párhuzamosan tartsd a kézfejeidet, mint egy hagyományos billzeten, és így egymástól távolabb lehessenek a csuklóid, kevésbé kitekerve.
Könyököt szerintem nem kell szélesebbre venni.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
attiati
veterán
válasz nyunyu #36691 üzenetére
Vakon gépelek és piszok gyorsan (450+ leütés / perc), így van gyakorlatom szerintem. És pont a rettentően megrögzött gyakorlat okozza a nehézséget. Csak úgy lehet ilyen sebességgel gépelni, ha zsigerből jön.
A hullámos felület miatt állandóan benyúlok három billentyű közé / sarkához.
Az íves elrendezés miatt befelé kellene fordítani a kézfejeket és kifelé a könyököt?[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Évekig használtam párhuzamosan osztott (itthon: L Cordless Comfort, aztán 2x MS Ergo4k) illetve hagyományos billzetet (meló), de nem okozott gondot az ide-oda váltás. *
Ha az ember tud helyesen gépelni, akkor nem kéne, hogy gondot okozzon egy ilyen egyszerűbb ergonómikus billzet megszokása. **
Nekem alig pár napba tellett anno az Ergo4k megszokása, annyira kézreállt rajta minden.
Igaz, évekkel azelőtt hónapokat szoptam az első osztott billzetemmel, mire megtanultam, melyik gomb melyik térfélen van, hogy ne kelljen állandóan balra-jobbra pásztáznom a csuklómmal, és szemmel keresve a lenyomandó gombot.
(Pl. nem jobb mutatóujjal nyúlunk a T-ért és tsaik...)Nyilván, ha tanultam volna gépírni, akkor ez megspórolható lett volna, de sajnos mai napig a sajátos 4-5 ujjas technikámmal gépelek, viszonylag sok csuklómozgással.
*: Az itthon ANSI US, melóban meg HU kiosztás annál inkább, hiszen nagyjából vakon írni jóideig csak amerikai kiosztással tudtam, magyar karakterekből csak az ékezetek helyét ismertem.
De mivel melóhoz a magyar kiosztás kellett, kénytelen voltam ráfanyalodni, mert az állandó Alt-Shift-tel nyelvváltás az agyamra ment fórumozás közben.
Pár évvel később itthon is magyarra állítottam a layoutot, ennek ellenére még vagy 10 évig ANSI US billzeteim voltak. (Ergo4k-ból nem nagyon lehetett ISOt kapni, aztán MXB2-ből sincs ISO. (ISO MXB3 jóval később jelent meg.))Ezalatt teljesen elfelejtettem az US kiosztást, beletelne egy kis időbe, mire megint készség szinten menne.
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap óta tulajdonosa vagyok egy Echelon klavinak,ez az első mechanikus billem.
Mondhatom azt,többet nem kell membrános.
Kérdésem az lenne,hogy nálunk is lehet venni keycapeket valahol,vagy marad aliexpress/ebay?Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
kjanos
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék mechanikus billentyűzetet vásárolni és ebben kérném a segítségeteket.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Maximum 40k.2.Használt szóba jöhet-e?
Talán igen.3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Főként játékra, azon belül is inkább FPS.4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Mechanikus.5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Amiket én néztem azok:
-Hpyerx Alloy FPS - leginkább efelé hajlok (MX Cherry Brown)
-Logitech G413
-Steelseries Apex 500Ezekhez hasonló billenők jöhetnek ajánlásként.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Nem ragaszkodom, most is nemzetközi kiosztásún játszom.A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
kjanos -
freemanone
addikt
válasz BeStronk #36684 üzenetére
Na pont erre lettem volna kíváncsi, mert épp azt nézegettem, hogy a lowprofile keycap-ek más rögzítéssel vannak ellátva. Köszi a megerősítést, szerintem bepróbálok egy piros Sharkoon-t. A Havit valamiért jobban tettszik mondjuk, de nincs belőle ISO, nagyon várni meg nem szeretnék, a mostani hullik szét erősen. Elvileg lesz belőle ISO kiosztás valamikor novembertől.
Aztán meg lehet hogy átépítem a vezérlőjét, egy mechába a mostaninak. Nem én vagyok az egyetlen akinek tettszik a K800, csak lenne mechanikus.... Valamivel úgyis el kell ütni a szabadidőt is!
-
vlevi
nagyúr
válasz attiati #36682 üzenetére
Nekem is volt Wave.
Hasonlóan jártam, mint te
Az én véleményem szerint az a baj az ergonómikus billentyűzetekkel, hogy nagyon sokat kell rajta dolgozni, mire megszokod az eltérő formát. A melóhelyen (ahol sokkal többet gépelek, mint itthon) viszont hagyományos billentyűzet van, így kínszenvedés volt itthon minden mondat leírása.
Aztán, mire megszoknád a Wave ergonómiáját, addigra elromlik, szétkopik, satöbbi, veszel egy másik ergonomikusat, és kezdheted elölről a megszokást.
Kedvenc részem az, amikor valaki kétujjal pötyög az ergonómikuson, és állítja, hogy az mennyivel kényelmesebb. -
BeStronk
tag
válasz freemanone #36683 üzenetére
A Sharkoon PureWriter TKL-re nem fogsz tudni O-ringet rakni mivel ez a low-profile kailh switch nem úgy van kialakítva. De szerintem nem is kell, mert ezek a low-profile keyboardok valamivel halkabbak böszme társaiknál. pl. s blue switches HAVIT HV-KB390L-em sem olyan hangos, (jó persze clicky miattt nem is halk ) de kb. csak a clicknek van hangja a botoming out meg a felengedés szerintem jóval csöndesebb mint egy standard mechanikuson.
-
attiati
veterán
Vettem egy Logitech Wave billentyűzetet.
Vakon szoktam gépelni. De ezen hogyan lehet normálisan?
Eleve vízszintesen is hajlított, de ráadásul még függőlegesen is különböző magasak a billentyűk.Azt hiszem ezt nem gondoltam végig előre
-
Domonkos
Ármester
válasz freemanone #36679 üzenetére
Ha fontos hogy milyen hangos lesz, akkor a kek az teljesen felejtos. Majdnem ugy ahogy a kailh kapcsolok is.
Ha csak nem kapod meg valami nagyon szuper arban a tobbi kinai cherry klonhoz kepest, akkor nem eroltetnem. Eddig ritkan volt csak veluk jo tapasztalatom.
BTW: teljesen mindegy hogy milyen kapcsolot valasztasz tuti hangosabb lesz, mint egy atlagos "mezei" billentyuzet. Tovabba a hangjat es egyeb karakterisztikait a kapcson kivul egyeb dolgok is kisebb-nagyobb mertekben befolyasoljak. Ha nem akarsz mellefogni, akkor csak azt tudom javasolni, hogy vasarlas elott probalj ki minel tobb darabot.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Ringman
nagyúr
válasz freemanone #36679 üzenetére
kék az clicky, szóval hangos
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
freemanone
addikt
válasz BeStronk #36651 üzenetére
Köszi a tippet, egész hasonló hozzá valóban! Német amazonról teljesen emberi áron hozzá lehet jutni az ISO verzióhoz, itthon csak ipon-nál van US kiosztással ami ANSI.
Valamint ha már itt tartunk... ahogy nézem, két verzióban kapható Khali piros és kék switch-ekkel. Olvastam már hideget meleget, esetleg van valakinek tapasztalata velük? Melyik halkabb a valóságban? (O-ring mindenképpen lesz hozzá)
-
Skullwipe
senior tag
válasz Ringman #36674 üzenetére
Ezt is lementem, nagyon köszi. Én már feladom, nem tudok régi jó cuccokra vadászni. Csak vacak kpt-ket tudok szerezni és elfogadható chicony-kat nagy ritkán. Amúgy ctrl+alt í/Í is megy ugyan úgy, jó régi posztokban írtátok, és nagyon megörültem, mert úgy nekem is sokkal kényelmesebb és gyorsabb.
-
holozis_HUN
veterán
Csuklótámaszok mennyire jók/használhatóak? Erre gondolok
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
Varoz
addikt
válasz Ringman #36674 üzenetére
Érdekes kérdés ez, nekem kényelmesebb az ANSI. Ü-t is többször ütöttem enter helyett ISO-n, mint ANSI-n.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Ringman
nagyúr
válasz holozis_HUN #36673 üzenetére
ű az enter felett van, hosszú í/Í viszont nincs, altgr + j/i -vel lehet elérni.
ez a kombináció minden billentyűzettel működik, csak nincs feliratozva, próbáld ki, hogy mennyire szokható - szerintem az, és kényelmesebb is, az ű viszont az iso-n jobb helyen van.
---
most nézem, hogy outemuval már itthon is olcsón lehet billentyűzetet venni: [link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
holozis_HUN
veterán
válasz Domonkos #36672 üzenetére
Igazából úgy is meg akarok tanulni vakon gépelni Már 90%-ban megy. Bár néha jól jönne látni, hogy mi van a billentyűn, ha eltévedek. Plusz ennél hiányzik az utolsó betű az éáű hármasból, az L után csak 2 billentyű van, nem tudom az hova kerülne...
Valami sima nincs max 5k körül?? Csak menjen á rajta a világítás, bevont nem érdekel, sima műanyaggal elvagyok...
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz holozis_HUN #36671 üzenetére
Ezek legalabbis 15k-ert keszultek...
Hidd el, nem olyan fontos az, hogy mi van a billentyuzet tetejere nyomtatva. Ennyi plusz penzert mechabol is egy jobb szintet vehetsz.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
-
holozis_HUN
veterán
Találtam elég fazsa, itthon is kedvező áron kapható mechanikus billentyűt: Redragon Kala
Jónak tűnik, bár probléma, hogy angol... Mennyibe kerülhet magyarítani a billentyűt úgy, hogy a világítás is megmaradjon?
-
szente
addikt
Persze èrtelek, èn is meglepődtem, hogy ennyièrt már vannak használhatónak tűnő mechanikus billek, csak gondoltam hátha valami elkerülte a figyelmemet, vagy esetleg van jobb ajánlat hasonló áron.
A 80 dolcsis kupak pedig tènyleg durva, mondjuk valahol megèrtem, mert azèrt egy sima kupaknál jóval bonyolultabb forma.
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #36666 üzenetére
igen, gondolkoztam ezen én is (meg azon, hogy úgyis beírod ezt ), hogy emiatt nem lesz teljesen pontos a kép, de legalább aki laptopszerű keycapeketet akar, az keríthet magának egy devlin L-t, vagy egy G20-at. vagy arra, hogy valaki ráeszmél, hogy mindig is sculpted SA profil volt az álma, csak nem tudott róla
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #36665 üzenetére
Azért nem mond el mindent ez a kép, sok múlik azon is, hogy az adott profil szoknyája mennyivel lóg be a térd alá.
Cherry kupakok pontosan a hüvely aljával párhuzamosan vannak vágva, míg az OEMeknek lejjebb lóg 1mm-mel, így az Esc kupakok 14mm vs 10mm teljes magassága gyakorlatilag csak 3mm különbséget takar, nem négyet.
Vagy ott van a BTC nagyjából Cherry méretű kupakja, annak is rövidebb a hüvelye, nem ér ki a szoknya aljáig, így jó fél-egy mm-mel alacsonyabb volt az MXB2-re húzva, mint a rendes Cherry.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
jó kép az egyes kupaktípusok magasságáról - a cherry G80-3850 devlin L kupakjai nincsenek a képen
szerk:
egy dsa/xda blank szett rendelésén gondolkozom egy ideje[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz szente #36652 üzenetére
A felsoroltakból válassz kettőt!
Kávét ne főzzön amúgy 30 dollárért?
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
nyunyu
félisten
válasz bAtt001 #36659 üzenetére
Ezt az elborult kirillik májámit melyik dájszub gyártó követte el???
Törném le a kezét
(De előtte gyárthatna magyar demót belőle, mondjuk fekete fő, kék sublegenddel, amit jól megszakértek.)
[szerk:]Kell a halálnak a fugu, nem értem mit esznek rajta annyian
[ Szerkesztve ]
-
BeStronk
tag
Na megjött a HAVIT HV-KB390L-em... Hát így elsőre nagyon bejövős, úgy tűnk egyben van rendesen, nem recseg, nem nyöszörög. minden klappul mükszik. Reméljük sokáig bírni fogja...
-
nyunyu
félisten
válasz Mr.Csizmás #36656 üzenetére
Szerintem ezt a listán szereplő lehetőségek körét még nyugodtan kiegészíthetjük a - halk opcióval, de attól még ugyanúgy 2 patron lőhető el, de már 4 célpontra
-
nyunyu
félisten
válasz szente #36654 üzenetére
Ha tudtok 20$-ért magyar kupakszettet, akkor ne fogjátok vissza magatokat.
Külön előny, ha háttérvilágítás kompatibilis. (mostanim sajnos nem az)
PBTért, 75% kompatibilitásért 5-5$ bónuszpont jár, úgy talán kiadnék 30$-t is.Mejjikakínjábanröhögőszmájli?
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Sziasztok!
Gondolkozok egy E-Blue K753 billentyűzet beszerzésén. [link]
Ezt jól gondolom, hogy matricával lenne a legolcsóbban és normálisan magyarítani? Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy ez kb mit kóstál |/\|35˘|˘-nél?
Ahogy nézegettem a keycap-okat kb a billentyűzet ára lenne, szóval nekem nem érné meg.
Esetleg tudtok hasonló árban letisztultabb (nem gémör) billzetet amire érdemes lenne ránéznem?
A lényeg:
Olcsó
Letisztult
Mecha
Egyszínű világítás
Multimédiás gombok (jó lenne ha lenne egy gomb a számológépnek is)
Num pad
Jó lenne ha lehetne magyarítaniKöszi!
-
BeStronk
tag
válasz freemanone #36633 üzenetére
Vanir által említett Sharkoon PureWriter TKL-ből elvileg van ISO kiosztású is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Mr.Csizmás #36649 üzenetére
Bizos jó, de már nem találom sehol, és az már túl fapados.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Üdv!
Nem tudjátok véletlenül, hogy ez pontosan melyik cikkszámú HP billentyűzet, és hogy magyar kiosztással lehet-e még kapni?
Webshop-ok össze-vissza párosítják a képeket a modellszámokhoz, egyszerűen nem találom...Illetve a Dell KB-522 megéri a 8k HUF-os árát?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
prősti
csendes tag
Úgy néz ki még csak előrendelés, személyes átvételhez október 10-t ír a honlap.
Egyébként megjött úgy 2-3 hete, nekem nagyon bejön.
Kb. egy az egyben a dare-u, havit csak nincs szoftver és más a színe.Hiába kék kapcsoló, nem annyira durva a hangja, a win billentyűt nem lehet a bill-ről letiltani és a kerete napos szobában néha a szemembe csillan. Mást nem nagyon tudok felhozni ellene. Valószínű veszek egyet otthonra is.
-
Skullwipe
senior tag
válasz nyunyu #36640 üzenetére
Most ezt azért mondtad, mert konkrétan kipróbáltad a lehülyített cherry-eden a fenti kombinációt, és nem ment? Vagy a forrasztási próbálkozásodról akartál beszámolni? Mert egyébként érdekes, hogy is tudtad ezt pontosan megcsinálni, végül jól sikerült a dolog? A diódák mit is segítenek, hogy nkro legyen valami is? Ami mint tudjuk, mostanság csak vagy max 6 billentyűt jelent egyszerre a rendszerben az usb miatt. Esetleg ps/2-n használod?
[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
Na, iPon-nál már van Sharkoon PureWriter TKL, de full size még nincs, illetve egyelőre csak US ANSI kiosztással érhető el. Mondjuk utóbbira lehet, hogy rákérdezek, mert német ISO képek vannak fent...
-
-
nyunyu
félisten
-
Baxo89
tag
1.Mekkora összeget szánsz rá?
5000-8000 max 100002.Használt szóba jöhet-e?
nem3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
ágyból időnként illetve guitar hero-hoz (több gombot tudjon egyszerre érzékelni) !Nem akarok gitart!4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
bármi szóba jöhet.5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezeték nélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
0-4-ig használom a guitar herohoz a gombokat úgy, hogy fejjel lefele függőlegesen tartom. Erre a célra kényelmes legyen. Ezen a környéken ne legyen sleep vagy akármilyen felesleges idegesítő gomb. Nem szeretném játék közben kikapcsolni a gépet.
Vezeték nélküli legyen, numpad legyen.6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
magyar! -
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #36634 üzenetére
Közben megtaláltam, hogy 29,7 mm magasan volt a "MXB2C"-mnek az Esc felső sarka, gyári extravékony és uniform kupakjával kb. 3-4mm-mel lehet alacsonyabban.
Shiftet akkor nem mértem, de az uniform kupak kialakítás miatt ott úgysincs magasságbeli eltérés a különböző sorba való kupakok között, ott csak a billzet dőlésszöge játszik.
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #36634 üzenetére
Okulásul pár gumidóm innen-onnan:
HP KU-0316: Esc: 25,2 mm Shift: 25,1 mm
Jiujitsu KB521: Esc: 23,1 mm Shift: 20,3 mm
Genitalia KB-110X: Esc: 25,4mm Shift: 24,0 mmNem teljesen gumidóm kategória:
BTC 5140*: Esc: 38,5 mm Shift: 29,1 mm
-tech napelemes ajtótámasz**: Esc: 10,5 mm Shift: 10,2 mm*: ezt csúfolnák ma mechabránernek a Razer vagy a CM marketingesei
**: ollós minigumidóm[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz BeStronk #36627 üzenetére
Ami a magasságot illeti a billentyűztet magassága először is függhet attól hogy milyen magas maga a billentyűzet háza amibe építik.
Ha a ferdeszeműeknél nem az lenne a (semi)custom billzetház tervezés 0. parancsolata, hogy tégy másfél centi levegőt a PCB alá, akkor azért nem lenne ennyire veszélyes a helyzet:
(Control kupakokat nem ér összehasonlítani, mert a bal oldalin még A sorprofilúak, jobb oldalin meg a 95 után szokásos B (mint a Shift))Hadd ne kommentáljam, melyiken kényelmesebb gépelni.
(most éppen nem a vintage MXbe oldott Brown stem vs Kailh Copperre gondoltam, de szerintem arról is zengtem pár ódát már. )Ja, kínaiak általában OEM felhőkarcolókkal tolják, szóval adj még 3mm-et az Esc magasságához.
MXB2/3 még a bal oldali ősrégi Cherrynél is vékonyabb, de arról már nem tudok oldalsó képet lőni.
Hogy a rákba lehet kikapcsolni a fórum tag autocorrect funkcióját???
Utálom huszonötször átszerkeszteni a hozzászólást egyetlen elírt zárójel miatt.[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz Ringman #36625 üzenetére
Ez a DIY ötlet kezd tettszeni. Köszi!
A többi sajnos mind túl kompromisszumos és ezen az áron nem szeretnék ennyit feladni. Kezdek rájönni, hogy az elmúlt években eléggé elkényeztetett a logi a K800 szolgáltatásaival. Rágódom még a témán, de a DIY-hoz is fog kelleni egy "donor" mecha keyboard.Szóval, egy olyan kérdésem lenne még a közösséghez, hogy:
A fentebb emlegetett HAVIT HV-KB390L-hoz hasonló nagy enteres billzetet tudtok mutatni? Nagyon megtettszett ez a low profil meg a sejtelmes kék fénye! -
notika77
senior tag
válasz nyunyu #36630 üzenetére
Mint írtam, elköltöttem az 5Ft-os érméim pedig volt 7-8db és ha jól értettem a kérdést, akkor a kérdező arra volt kíváncsi, hogy mennyire konstans a különböző billentyűk lenyomáshoz szükséges erő a gyakorlatban és nem a gyári specifikáció szerint.
Egyébként nem akartam ennyi időt fordítani a tesztre, de nagyon belejöttem a mágnesek pakolgatásába és nem akartam félmunkát végezni
Most olvasom, hogy nem jeleztem, hogy a hozzászólásomban a kiszürkített részt követné a felismerésről szóló bekezdés, de elé írtam.De jó, már 3 "í"-t pótoltam, de most még megtaláltam a negyedik helyét is
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz notika77 #36629 üzenetére
5Ft érmékkel egyszerűbb lett volna
Picit advancedebb külföldi teszt.
Itt találsz sokféle kapcsolóról erő-elmozdulás diagrammokat.[ Szerkesztve ]
-
notika77
senior tag
válasz MeszarosB. #36624 üzenetére
Nem volt időm ma vele foglalkozni és inkább a "régi" billt. használtam, de amennyire tudok válaszolok.
Nem volt még más tactile kapcsolóhoz szerencsém és Cherry MX Red van a mostaniban, ehhez tudok hasonlítani.
Gyors lenyomáskor nekem inkább egy régi kicsit szorulós membrános billentyű érzetét kelti (főleg, hogy nyüszög is). Nem igazán érzem azt különleges dolgot, amit elképzeltem a Redet használva. Lassan lenyomva is hasonló, csak még inkább hallatszik a nyüszögés. Nyomásérzékenységre pedig azt tudom válaszolni, hogy az ujjaim nem ilyen precíziós dolgokra vannak méretezve és tegnap délelőtt elköltöttem a fémpénzeket a tárcámból . Elsőre mintha éreznék különbséget más-más billentyűt megnyomva, de többször próbálva már nem merném állítani.Na a végére feltünt, hogy a mágnesek mászkálnak az asztalon
Szóval ezek a mágnesek nem alkalmasak ennek a tesztelésére, mert elég erősek és még az asztal alatt lévő csavarokra is reagálnak és nem tudom mi-hol mágnesezhető a billentyűzetben.Közben eszembe jutott, hogy van egy csomó kis mágnesem (ilyesmi).
Először a Red-et teszteltem, mert az van bedugva. 2 billentyű már 29 darabtól lenyomódott, még pár 30-tól, 31-től már majdnem mind és 32 kellett, hogy az összes normál méretű billentyű "írjon" vagy mozgassa a kurzort. A nagyobb méretűeket nem próbáltam, egyrészt a kupak eltérő tömege, másrészt az esetleges stabilizátorok miatt. Szóval a Cherry Red-nél nem érzem azt a minőséget, amit számomra a márka sugalna.
Az Outemu Brown kapcsolókat tesztelve ezek talán hajszálnyival kevésbé szórnak. 40db-ra már sok reagált, de ezek egy részét, ha óvatosan visszaemeltem, hogy éppen megfogja a bütyök (nem ismerem a szakszót), akkor nem nyomódtak le újra. 42db-ot pedig már egyik sem tartott meg, bütykön sem.42db mágnes súlya a nem hitelesített konyhamérlegen 56g (nincs ráírva, milyen tűréssel).
szerk.: sikerült egy laza 45 percet elkefélnem erre a félresikerült tesztelésre
[ Szerkesztve ]
-
YellowFlash
aktív tag
Rákérdeztem a CM-nél, hogy mizu van a Masterkeys Pro-val, ezt kaptam válasznak:
"Sorry but we will not get this keyboard back on stock anytime soon. At the moment we have no keyboards with ISO layout available."
Wow...
They don't know... PepeLaugh
-
BeStronk
tag
válasz kurazsi #36626 üzenetére
Tactile azt jelenti hogy mikor lenyomod a billentyűt és eléred az érzékelési pontot akkor ott van egy kisebb visszajelzés (pukkanás, kattanás stb.) hogy lenyomtad a billentyűt (pl az általános membrán billentyűket is tactile-nak lelhet nevezni, mert érzed mikor kipukkan a gumidóm ezáltal érzed az aktiválás pontot, mechanikusnál pl. ilyenek a brown, blue, clear, green stb. switchek
Ami a magasságot illeti a billentyűztet magassága először is függhet attól hogy milyen magas maga a billentyűzet háza amibe építik.
Másodszor hogy milyen keycappek vannak a kapcsolókon (ez inkább a gombok magasságát határozza meg) a legelterjedtebb az olcsóbb mechanikus billeken az OEM profile keycappek, a drágább cherry kapcsolósokon általában cherry profile, van ami valamivel alacsonyabb, de megannyi keycap profile van..
+ Vannak ilyen egyedi low-profile switchek amik eltérnek a Chery féle standardtől, pl Tesoro-nak van ilyen billentyűzete vagy most pl. Kailh- gyárt ilyen low profile (Chery ML szerű) switcheket amiket elvétve lehet már találni egy-két billen (pl.HAVIT HV-KB390L)
Az hogy játékra az alacsonyabb vagy a magasabb billentyű a jobb, ez olyan személyes preferencia kérdése... ki hogyan szereti...
[ Szerkesztve ]
-
kurazsi
csendes újonc
Sziasztok,
Lenne pár kérdésem.
1. Mit jelent az hogy tactile?
2. Ezeknek a komolyabb mechanikus billentyűzeteknek milyen magasak a gombjaik? Van laposból meg magasból is, vagy csak magas? Nem jobb-e a lapos játékra?
-
Ringman
nagyúr
válasz freemanone #36611 üzenetére
vsz. csak diy-ben van ilyen.
- ha az iso-t kihúzod, anne pro, vagy varmilo v87m
- ha a világítást, akkor filco minila air - [link], vagy filco convertible nem a leghalkabb, de szerintem a red nem vészes, vagy a matias wireless mini secure pro [link] - utóbbi vsz halkabbEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
notika77
senior tag
Érkezett hozzám egy Mantistek GK2 billentyűzet ($27,50-ért). Érdekel valakit róla valami?
Egyelőre kb. fél órát használtam (Outemu brown kapcsolós, a szoftverét még nem telepítettem), de miután 1 év alatt nem sikerült hozzászoknom a TKL-hez, gyanítom az ANSI kiosztás is sok lesz nekem, de még nem adom fel.[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz ValoVillam #36621 üzenetére
Multimédia gombnak elég sok féle kombót be lehet hangolni erre kitált szoftverekkel.
-
ValoVillam
tag
Sziasztok
Kb 12 órát ültem a témán, nem tudtam dönteni.. Esetleg valakinek van ötlete?
Olcsó, vezetékes, mini (azt hiszem így hívják) billentyűzetet keresek (14" laptopot kímélendő)
Alapvető h ne legyen rajta numpad.
Előnyök (ebben a sorrendben):
1) szélesség <= 15.5 cm (nem a hosszúság, ami ugye 26-33 cm között lehet; 33.7 cm a laptopom)
2) van multimédia gomb
3) US kiosztásAz alábbiakat néztem főleg, de a fenti feltételek egyszerre egyikre sem teljesülnek:
nincs multimédia gomb (csak böngészést segítő funkciógombok vannak, nem programozhatóak)
túl széles (16 cm)
A4tech Evolution Slim Ultranincs multimédia gomb + nem US kiosztás
Genius LuxeMate 100túl széles (18.2 cm) + nem US kiosztás
Delux DLK-5300U[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Mi lehet az oka, hogy Cougar 700k-ből németet nem találok sehol sem, red kapcsolóval?
A német mindehol csak brown...
A red meg angol...60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz bAtt001 #36608 üzenetére
Ez a ["gyárilag"] magyar CM Masterkeys Pro különbözik valamiben az itthon kapható magyarító [szettől], vagy egy az egyben ugyanaz lehet a kettő ? Egyáltalán ki gyártja a magyarító szettet ? Az egy CM termék, vagy valami külső gyártó terméke ?
Mondjuk árban kb ugyanott van, itthon adják 31 + szállításért (+ magyarítás), itt meg 37. Viszont mindenhol csak barna kapcsolóval adják.
+ egy bónusz kérdés : Kinek van itt a legöregebb, legtöbbet használt, legmeggyötörtebb CM Masterkey Pro-ja, és hogyan bírják a kupakjai, mennyire koptak el / fényesedtek ki ?
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz freemanone #36616 üzenetére
Azért tettem őket offba, mert ollósak, akár a K800.
-
freemanone
addikt
válasz nyunyu #36615 üzenetére
Nagyon szépek és a pénzt se sajnálnám rá, de lapos szigetes gombsor nem a zsánerem. Nameg.... ez mecha?
A 4 eszköz közötti váltás is zseniális funkció lenne az MX Master mellé, ott is kihasználom a 3 lehetőséget.
Magyar layout veszélye nem fenyeget, most is spanyol van és francia donorról átemelt pár gomb, de elég a "javítgatásból".... cserére érett![ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Matias Wireless Aluminum with Backlit
Erősen zsebbenyúlós, de ha Apple tovább majmolja a Matiast, jövőre lehet venni magyar világítós alma billzetet is 100k-ért.
(Lásd tavaly óta kapható 99$-os Matias Wireless Aluminum vs idén piacra dobott 50k HUF listaárú numpados alma.)
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
Ezt így egyben nem hiszem, hogy megtalálod. Vezeték nélküli, világítós, mecha. Erősen lábon is lőtted a keresést. :/
-
freemanone
addikt
....és egy apróságot elnéztem........ a G613 nem világít
szóval merül fel bennem.... van egyáltalán ilyen?
-
freemanone
addikt
Üdv a népnek!
Kivételesen egy halom keresgélést mellőzve előbb kérdeznék....Létezik olyan billentyűzet, ami:
- fehér fénnyel világít (max rgb, mert az fehérre állítható)
- vezeték nélküli (micro usb-s töltőért ódákat zengenék)
- mechanikus - a csendesebb fajtából
- ISO layout (rendes nagy enter kell)Egy logitech K800-at vettem még ~6 éve... azt váltaná, mert sajnos kezd szétesni a masszív használattól.
Ez a billentyű a fent felsoroltak közül mindent tud, plusz a gyári akkut cserélve nagyobbra, jó két hetet kibírt a kezeim között alacsony fényerőn, közelség érzékelővel. (ez se lenne rossz ha az újonc is tudná)
Lényegében, a K800 tudását szeretném egy mechába oltani, csak tartósabb kivitelben.... éppen ezért nem is félek a zsebembe nyúlni érte.
Amazon is játtszik, vagy EU-n belül szinte bármi.Egyet találtam hirtelen, ami közel áll az elgondoláshoz.... Logi G613 csak az ISO layout..... (bár lehet nem kerestem eléggé és van belőle nagy enteres variáns is) Ettől függetlenül egyéb tippeket, esetleg véleményeket a G613-ról is szivesen vennék.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Én is néztem ezt, és a képek csalnak, mert az a Roccat billentyűzet 43 cm széles. A kis szögű perspektíva mellett becsapós, hogy a középső billentyűzet meredeken emelkedik (szemre a lábai ki vannak nyitva) és betolták alá a szinte lapos legfelsőt becsukott lábakkal.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
bAtt001
addikt
válasz YellowFlash #36606 üzenetére
Ha innen rendeled [link] akkor nem mivel "All items ship from our warehouse in the Netherlands.". Szóval EU-n belül van a szállítás.
-
Vanir
veterán
válasz Zsiráfnyál #36604 üzenetére
+1, erre kivancsi lennek en is
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #36603 üzenetére
"Occsókínai" béna kupakos (azt úgyis cserélnem kell), nem Cherry kapcsolós noname budget 6x% - 75% billentyűzet ISO kialakításban egyébként egyáltalán nem létezik ? Az ilyen 20-30 ezres árkategóriára gondolok.
Kezdésnek lehet, hogy érdemesebb lenne ebbe az irányba elindulnom, ilyet viszont egyet sem találtam. De lehet, hogy csak én keresek bénán.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Ringman #36596 üzenetére
Az a Vortex nem hangzik rosszul, nem tudtam hogy van ISO-juk is. A felső esc és delete kicsit [fura], nem tudom mennyire okoz problémát kupakcserénél. De amúgy szimpatikus.
45.000 körül adják, a full DIY megoldás ha jól számoltam 30-35 ezer körül mozog (minimum). Nem éppen olcsó, de mindenképpen felírom.
-
dqdb
nagyúr
válasz YellowFlash #36601 üzenetére
A középső az M, a felső az L-nek megfelelő teljes méretű billentyűzet, az alsó az S-nek megfelelő TKL billentyűzet.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
YellowFlash
aktív tag
Cooler Master weboldalról rendelt már valaki magyar kiosztású Masterkeys Pro billt? Mi a difi az M és az L között?
Szemezgettem MX Red + világítással rendelkező darabon, de webáruház itthon nem árul. Az L már a CM webshopban is kifogyott. Bár ha méretben nincs nagy difi az M és az L között, akkor az M-mel is ellennék.
They don't know... PepeLaugh
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Spórolós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- Politika
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...