- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz FirstTripla #98195 üzenetére
Makróra rengeteg sw van. Forrasztott kapcsolók is 10 évet bírnak... a cserélgetés viszont jó móka. Ha nincs billencshez sw, az pl nálam előny. Nincs amit félrefrissít, megy linuxon, winen.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Molydeus
őstag
válasz FirstTripla #98090 üzenetére
A QMK-val saját firmware-t tudsz készíteni és a végletekig személyre szabható benne minden.
A VIA a QMK képes MCU-khoz egy egyszerű grafikus setup felület, amin szintén sok minden beállítható kézzel, viszont pont az RGB beállítás elég alap szinten van megvalósítva. Egész pontosan a gyári firmware-ben megadott alap sémák között tudsz váltogatni (a statikus egy színű is egy köztük), állíthatod a fényerőt és a változó mintáknál a váltakozás sebességét ... tipikusan ennyi.Ha az RGB kiemelt fontosságú és maradsz a gamer vonalon és nem tudsz/akarsz forrasztani, akkor érdemes hot swap bill.-t választani. Egyrészt azért, mert így pillanatok alatt lehet benne switchet cserélni akár azért mert váltanál, akár mert mondjuk ragad a beleöntött kávétól (persze ilyenkor azért nem árt tisztítani és szárítani a többi alkatrészt sem ). Másrészt azért is, mert ha bármit akarnál módosítani rajta (mondjuk halkítani szeretnéd és szivacs/filc rétegeket raknál bele, de ez pl. a One3-ben már benne van gyárilag), akkor is segít a szét- és összeszerelésnél.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz FirstTripla #98043 üzenetére
Ha az RGB esetén megfelel egy statikus egyszínű beállítás felületről és a nem vakító fényerő, akkor a helyedben megnézném a Keychron V6 MAX-ot, az Afterhoursnál van belőle magyar feliratos változat: [link]
Néhány feature:
- rugalmas belső felfüggesztés: halkabb és utólag egy SIlent switch-re cserélve még tovább halkítható, emellett az ujjízületeket kevésbé terheli, főleg a merev, integrált Plate-es, lebegő kupakos Apex 7-hez képest
- gyári hangtompító rétegek (ez van a One 3-ban is)
- hot swap cserélhető kapcsolók (ezt szintén tudja a One 3 is)
- a vezeték mellett van bluetooth és játékra is alkalmas dedikált 2.4GHz-es wireless
- QMK/VIA képes, vagyis teljes körűen programozható. A switchenkénti RGB beállítás csak QMK-ban érhető el, ami nem egy pár kattintásos beállítás, de ha nem idegen a kódolás, akkor nem is megoldhatatlan.Ha mindenképpen a fenti háromból akarsz választani, akkor a Ducky One 3.
M.
-
nyunyu
félisten
válasz FirstTripla #39963 üzenetére
Szerintem ezt lehetne még fokozni egy német MX 1800-cal.
(Ezt próbálom 2 hete használni az XD84 helyett, mert melóból hazafele jövet jobban elfér 2 sör a hátizsákban, ha nem cipelem feleslegesen a billzetet.
De nem vagyok róla meggyőződve, hogy az MX Black lecserélése valami emészthetőbb kapcsolóra (MX Brown? Outemu Purple?), meg a kupakok hangtompítása+sakktáblásítása, esetleg ePBTre cseréje segítene rajta.)[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
PixAlan
aktív tag
válasz FirstTripla #39961 üzenetére
Szerintem itthon nem nagyon találsz switch testers kiállítva, viszont legalább egy cherry red és brown(vagy annak kopincsai) mindig ki van állítva pl media marktban szóval ott ki tudod próbálni őket. Több értelme is van pár mondatot gépelni egy ilyen kiállított billzeten, mint nyomogatni egy egy kapcsolót egy switch testeren.
Feliratozás szubjektív szerintem, van aki meg tudja szokni, van aki nem.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz FirstTripla #39961 üzenetére
szokásos kérdés: minden gombot megnézel lenyomás előtt? (sent from my DE ISO)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Pityu.
nagyúr
válasz FirstTripla #39516 üzenetére
Nem hogy vennél angol kiosztásút.Ha sokat használtál már billentyűzetet akkor angolon is megy a magyar és nagyobb a választék is.Én is fostam az angoltól,néha még mellé ütök de már kenem vágom
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Domonkos
Ármester
válasz FirstTripla #39516 üzenetére
Nem szeretnelek elkeseriteni, de nem hiszem hogy talalsz ilyen arkategoriaban olyan billentyuzetet, aminek nem lezerezett a kupakja - foleg nem magyarban.
Amugy nem tudom hogy mennyit hasznalod napjaban a billentyuzetet, de ha egy ilyen budget darab kibir 3-4 evet, az mar jonak mondhato.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
FirstTripla
tag
válasz FirstTripla #38520 üzenetére
Senki se tud ebben segíteni?
-
FirstTripla
tag
válasz FirstTripla #38520 üzenetére
Erre valakinek van ötlete?, annyira rájöttem azóta, hogy elég ha fix/pulzáló egységes színek beállíthatóak, nem kell szivárványnak menni, maximum ha van olyan effekt ahol pulzál és egyik színből megy a következőre minden felvillanásnál.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Glorious GMMK Pro Black Slate 75% TKL - Barebone, ANSI-Layout, fekete
- ELADÓ JWICK Full Nylon Black switch
- Logitech MX Keys S Plus Graphite Teljes magyar. Több verzióban kérhető.2év Gari
- Razer Huntsman mini gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Mode Envoy fa betéttel,Mode Obscura gombokkalés gateron oil king switchel és sok extrával.