- Kompakt vízhűtés
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skullwipe
senior tag
De azt nem mondtad, hogy milyen a kupak a Combo-n. Van képed a magyarról? Egyszer gondoltam rá, mivel használtan talán lehet találni, de nem kaptam sose képet róla végül hiába kértem, addigra már elvitték. Bár a betűtípus már árulkodó jel, hogy itt is mártós. Amúgy gyűjtögetek minta képeket a magyar szettekről hogyan kopanak, még csak itt járok.
Meg pityu.nak egy kép, hogy néz ki egy régi dyesub ABS egy mostani tejfölös doboz vastagságú háttérvilágítós doubleshot ABS.[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
A kupak szettre gondoltál vagy magára a billenytűzet+egér kombinációra?
Sima angol kupakszett is jó lenne, csak jó lenne tudni, hogy milyen kupak/betűtípust érdemes keresni világítós billhez.A DE kiadású billek 45-55 EUR között vannak használtan, aztán egy pár ezer ft szett még okés lenne.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Pityu. #39195 üzenetére
Mindenki így kezdte valaha, csak sokunknak sikerült ezen gyorsan túllépni, mert az agyunk ráállt a helyes motorikus mozgásra. Van, aki nem gépel annyit vagy nincsen hozzá affinitása, hogy ez kialakuljon nála. Dvorak kiosztás esetében én is sas lennék egy ideig, és valószínűleg egy sima ortho layoutnál is bénáznék az elején.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Pityu.
nagyúr
válasz Pöttön #39194 üzenetére
Nekem volt egy ismerősöm aki úgy gépelt,hogy le ült a billentyűzet elé el kezdett írni de percekbe telt egy egy betű megtalálása,így segítettem neki ,mert rossz volt nézni,hogy köröz az ujja a billentyűk felett de nem találja
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
Nem sas ként körözök és csapkodok,gyorsan írok csak nem vakon hanem nézem a betűket ezért is a világítós téma,leginkább két újjal vagy néha többel is.a @ tudom,hogy altgr+v
Az a blank az milyen?Ja már vágom,feliratmentes[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Pityu. #39189 üzenetére
ékezetes betűket mennyivel lassabban fogok gépelni vele ha gyorsan kell írni
Ha gyorsan kellett írni, akkor eddig is az izommemóriád dolgozott, és nem a szemed kereste a billentyűket. Persze ha a gyorsabbat úgy érted, hogy a levegőben körözve kicsit gyorsabban lecsapó sas, akkor nem szóltamA speciális karakterektől eltekintve egy átlagember, aki legalább 4-5 éve használ rendszeresen számítógépet, szerintem simán elvan nem magyar feliratokkal. Legalábbis én így tapasztaltam, például karácsonykor szüleimnek nem okozott problémát az ékezetes gépelés a US ISO kupakokkal, csak a kukacnál kértek segítséget (ahogyan minden évben egyszer ). Persze egy blank elé már őket sem merném odaültetni.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Domonkos #39188 üzenetére
Okés,isten igazán csak azt remélem el boldogulok majd vele és nem kell vissza küldenem,na meg remélem jó lesz az a db shot kupak esküszöm be paráztam a mártott lézeres kupakoktól,egyébként mást vettem volna magyar kiosztással.Na meg arra vagyok kíváncsi,hogy ékezetes betűket mennyivel lassabban fogok gépelni vele ha gyorsan kell írni.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
-
Pityu.
nagyúr
Na mindegy,rendeltem egy ilyet Redragon Hara Rainbow csak kicsit rá szoptam mert azt hittem péntekre itt lesz és hétvégén tesztelgethetem de vagy jövőhét hétfő vagy kedd.Kíváncsi leszek ha nem boldogulok vele max vissza küldöm.Még jó ,hogy nem akarok könyvet írni
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Solymi81 #39185 üzenetére
Sharkoon SGK1 Kailh RED-re lehet vhonnan magyar ékezetes kupakokat venni?
Legolcsóbb megoldás: veszel egy Cooler Master Masterkeys Lite L Combo készletet, a kupakokat leszeded róla, és a maradékot elteszed a szekrénybe vagy megpróbálod eladni.Logitech G610 Cherry RED-re
Ugyanaz érvényes.G810 RomerG-re?
Erre nem létezik 3rd party kupak még nem magyar nyelven sem, így kizárólag a hivatalos csomag járható. De az létezik egyáltalán magyar nyelven?7000 FT-ba kerülnek, ami picit sok, sztem
Ahhoz képest, hogy a Logitech kínálja, szerintem olcsók. Ennél olcsóbban Kínából sem jön ki egy kupakkészlet.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Solymi81
aktív tag
Sharkoon SGK1 Kailh RED-re lehet vhonnan magyar ékezetes kupakokat venni?
Vagy esetleg Logitech G610 Cherry RED-re esetleg G810 RomerG-re? A Logi hivatalos oldaláról a magyar vagy UK kupakok 7000 FT-ba kerülnek, ami picit sok, sztem.Szép és jó a német nyelvű bill, de én hülyét kapok tőle, jobb lenne akkor már angol feliratokkal. Esetleg a magyart mellé/alá matricáznám
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz Pöttön #39181 üzenetére
>És kérek West-nél egy árajánlatot, hogy mennyiért magyarítaná le az oldalát.
Tippre 15k.
Nagyon ordogtol valo otlet 2 billentyuzetet dugni egy gepbe es cserelgetni aszerint hogy epp ki ul oda? Hasonlora gondolom, mint a WC deszkanal.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Pöttön
őstag
Nem gond, megrendelem ezt, mert ez a legszimpibb.
És kérek West-nél egy árajánlatot, hogy mennyiért magyarítaná le az oldalát.
Sajnos az otthoniak köteleznek, hogy magyar legyen a bill, mert különben repül....Jelenleg viszont 1000 éves besárgult keycappekkel van használva, mert ezekkel egyszerűen jobb gépelni.
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
nyunyu
félisten
Kérdés, milyen sötét a szürkéjük, meg a fehérjük.
Alapvetően én a hófehér+világosabb szürkét szeretnék, kb. mint ami a Sun Type5C-n volt, esetleg az olcsó(bb) Cherry billzeteken (MY 3000, RS 3000 volt csak dyesub PBTvel).
Olivetti világos+sötét szürkéi nekem túl sötétek, nem nagyon tetszik. Sötétkék feliratozása viszont bármikor jöhetne.
Graniteot nem kell kommentálni, klasszikus tejfehér+szürke sakktábla.Honeywell?
Kérdés, mennyire működne dyesubbal.
Hiszen azon fehérek a sötétszürke és piros mod gombok feliratai, azok feliratait mindenképpen sötétebbre kéne cserélni, gombok alapszínét meg világosabbra.
Meg az alfanumerikus gombok fehér alapon világosszürke feliratozása meg nem elég kontrasztos. (pont ez a bajom az ePBT szettemmel is)
Viszont ha ezeket a módosításokat elvégezzük, akkor megint a klasszikus sakktáblánál kötünk ki, max az Esc, Enter, kurzorok lesznek pirosak.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz Pöttön #39177 üzenetére
Létezik olyan keycap szett, ami vastag PBT-ből készült, Cherry profilú, iso kiosztású, és "világít" ?
Szerintem nincsen. Vagy nem PBT, vagy nem Cherry profil, vagy nem világít, és az ISO-t és a vastagságot még bele sem vettem a képbe. Keresned kell egy csodalámpátEnnél nem írják a profilt, de nekem a W miatt szemre inkább OEM-nek tűnik, és ez sem ISO.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Kicsit amit én néztem jobban tetszik,igaz pár ezressel drágább is,de egyébként az emagnál van 30 napos visszavétel is és elméletileg egy fillérembe sem kerülne vissza küldeni.Egyébként amit linkeltél kicsit hasonlít a MODECOM Volcano Hammer re
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz nyunyu #39159 üzenetére
Volt Revoltec és nem kopott, épp most cseréltem le, mert belement a folyadék és az nyírta ki, de nem kopott 2-3 éves volt. Azt pl nem igazán lehetett világítás nélkül használni. A Loberát ellenben igen, sőt nappal ki is kapcsolom.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
powerwade
senior tag
Ezért aztán mindig angol kiosztással írom a kódot, ahol ezek sűrűn előjönnek, vagy ha magyar szöveg írása közben is előjönne, akkor bal Alt+Shift, angol layouton leüt, bal Alt+Shift ismét.
Pacsi! Izommemóriámban benne van a bal Alt+ jobb shift ha ékezettel kell írnom, szinte már észre se veszem....
-
dugo_
veterán
válasz Pityu. #39172 üzenetére
Kipróbálni, tanulgatni szerintem elég ez a Varuna Black is:
https://www.emag.hu/redragon-varuna-black-mechanikus-gaming-billentyuzet-k559rgb-bk/pd/D8PZG7BBM/
Erre is double shot ABS-t írnak. Szinte biztosan elmenne árában, ha mégse jönne be. -
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #39171 üzenetére
Ha neked ennyire bejön ez a színvilág, akkor gyorsan előkeresem a karácsonyra adott lila-rózsaszín Hello Kitty esernyő linkjét Igaz, ott a megajándékozott 5 éves volt és lány.
Carbon vagy Honeywell sakktábla bármikor jöhetne (sőt, az előbbi már jött is), bár a Carbon dyesubnál nem működne, és a Honeywell esetében is világosabb szürke kellene a módosítókra. Vagy szimplán világosszürke. A klasszikus bézs+szürke páros az, ami nagyon nem jön be nekem.
-
Pityu.
nagyúr
Igen lehet tipródok,de a pénzem se úgy van mindig,most van xy keretem,vakon meg nem tudok gépelni biztos van akinek nem nagy szám megtanulni szerintem nekem az lenne,bár gondolom ha érdekelne akkor könnyebb lenne.Isten igazán most csak azon agyalok már,hogy us angolt meg merjem e próbálni vagy bele bukok.Ezt ki néztem REDRAGON Hara K560R jó ára van,világít is db shot kupakos is csak ugye tanulgatnom kellene rajta kicsit vagy szokni.Isten igazán csak a rendelés gombot kéne leütnöm és lehet péntekre itt is lenne.
-
-
Pöttön
őstag
Ez azért sok esetben nem olyan egyszerű.
Ha a családi géphez be mernék tenni egy német, vagy brit angol bill-t, az első nap után úgy hajítanák ki az ablakon, hogy csak úgy csörömpölne....
(#39169) nyunyu : Köszi szépen, akkor most már ezt is tudom.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Pöttön #39166 üzenetére
ePBT Cherry profilú, másik meg DSA, teljesen más a profiljuk
De felülnézetben is tök más, mivel az SA, DSA, XDA gömb alakú mélyedéssel bír (mint a hetvenes-nyolcvanas évek mikrogépei, pl. C64 billzet), OEM, Cherry profilok meg hengeressel. (mint az IBM gépeké)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz Pityu. #39162 üzenetére
Én például vakon gépelve a mai napig nem tudom pár extrémebb karakterről, hogy hol van magyar kiosztáson, vagy tudom, de kényelmetlennek találom az AltGr-es változatát beütni Ezért aztán mindig angol kiosztással írom a kódot, ahol ezek sűrűn előjönnek, vagy ha magyar szöveg írása közben is előjönne, akkor bal Alt+Shift, angol layouton leüt, bal Alt+Shift ismét. Lassabb, mintha natívan magyar layouton gépelnék, de számomra gyorsabb, mint egy AltGr+billentyűzet bal oldalán lévő gomb lenyomása.
Az már más kérdés, hogy az AltGr+I/J-t képtelen vagyok megszokni (többször próbáltam), és az Entert is rossz helyen nyomom le, így nálam az ANSI layout kizáró ok, de ISO-ból bármilyen feliratozás jöhet.
Ha sikerül végre összerakni egy programozható billentyűzetet, akkor az a tervem magyar ékezetes betűket egy külön layerre teszem, csak a hogyan nem világos még (OS függő módon igen, független módon nem).
nyunyu: Tényleg, mi a bajotok a sakktáblával? :
A sakktáblával semmi, az jó dolog szerintem is. Csak a kedvenc színeiddel van bajom[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Pityu. #39162 üzenetére
Csak nem gépeltél vagy nem is tudsz anélkül leírni egy szót, hogy folyamatosan a billentyűt nézed?
Mert egyébként pár délután alatt megszokható az ANSI, plusz napi pár óra gyakorlással a vakon gépelés se nagy kunszt. Lassan egy hónapja tipródsz rajta, már rég megtanulhattál volna. -
Pöttön
őstag
Ennél a kupak szettnél lenne valami vissza lépés ehhez képest?
Elméletileg ez is 1,35mm vastag Double-Shot PBT.Most azon gondolkodom, hogy mind kettőből rendelnék majd 1-et 1-et, és a rendszer billentyűk (F1-F12-ig, tab, ctrl, Caps Lock, Shift, Enterek, Num Pad) feliratos Double-Shot PBT lenne, a maradék betű egészen a felső sorban a 9, és a backspace közti ö, ü, ó ig bezárólag meg felirat nélküli blank.
És akkor a Double-Shot-ból feketét rendelnék, a blank-ból meg valami sötét szürkét.
A színen kívűl lenne bármi más eltérés, kialakításban, formában?
-
nyunyu
félisten
válasz pengwin #39156 üzenetére
Egyelőre még csak tapogatózom, azt sem tudom, pontosan milyen színű kupakjaik vannak.
Az biztos, hogy a többféle színnel nyomott sakktáblájuk 80$ körül van, ami mindenféle kiosztást támogat. (ANSI, ISO, 6U, 7U, 75%, 96%, 1800...)
Szóval kb. annyi lenne, mint egy V vagy ePBT szett. (~28-30k, mire ideér)Első körben szeretnék magamnak 2-3 sakktáblát, meg 2 sima fehéret rendelni, aztán a többi majd kialakul.
Tényleg, mi a bajotok a sakktáblával?
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #39159 üzenetére
arcitec:
Ez a fajta kopás csak a mártogatósoknál van jelen, ahol a gyártó ki tudja mennyire tartós festékbe mártotta a kupakot, meg mivel lakkozta le utána.
És a képletet még bonyolítja a bőröd is, hogy mennyire száraz és "hogyan" izzadsz.Például a krómozás menekül az érintésemtől, iskolásként anno 2-3 hónap alatt rézig koptattam egy vadonatúj Rotring ceruza bevonatát. Ezért aztán felnőttként próbálok kerülni minden használati tárgyat, amin krómozás vagy hasonló festett/vékony bevonat van, és nem anyagában színezett. Gyalultam már tisztára rövid idő alatt festett laptop palmrestet, míg ugyanazon típus másik példánya munkatársnál vadonatújnak nézett ki, és kopott meg igénytelenre a kezem alatt Elitebook alumínium borítású palmrest is. Vagy például tollból a két végletet tulajdonlom: van több eldobható, olcsó műanyag és van több tömör titánból CNC-zett ...
Szóval lehet, hogy úgy érzed, túltoljuk a témát, ami részben igaz is, de jobbnak tartom, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy helló, kopni fog, mert a technológiába fixen be van égetve, hogy kopni fog, és ez ellen nem tudsz tenni semmit sem, csak a mikor a kérdés.
Még némi adalék a témához: a festett kupakok általában sokkal vékonyabbak is (lásd a Cooler Master összehasonlítását a PBT és világítós kupakjai között), ami a billentyűzet hangjára van rossz hatással (=hangosabb lesz).
Domonkos: tényleg, most, hogy mondod, volt két hónap az életemben, amikor csak space-t tudtam gépelni
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
kerlek ne beszelj hulyesegeket; koztudott, hogy ha blank kupakokat raksz a billentyuzetre, akkor az onnan legjobb esetben is csak space-t fog utni, nem mast.
A masik meg a kopas. Volt egyszer egy billentyuzetem aminek az O betu feliratabol lekopott egy kicsi a jobb oldalon. Onnantol vagy minden masodik leutest C-nek vette be. Marha bosszanto volt, dobtam is ki az egeszet a kukaba. Szornyu az ilyen.
Tanulsag mindenkinek: Tessek osszefoglalot olvasni!
troll offGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Pityu.
nagyúr
Ok tehát pont úgy mint magyaron,csak ugye meg kell tanulni fejből,hogy hol vannak a jelek Hát nem tudom merjek e erre vállalkozni tetszik a billentyűzet db shot is kihívás is,mivel életemben nem gépeltem angol billentyűzeten.
-
Pöttön
őstag
válasz nyunyu #39152 üzenetére
Na ez jó hír.
Amit régen szerkesztettél az nem jó erre a célra?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
dqdb
nagyúr
válasz Pityu. #39157 üzenetére
Csak közben nézem,hogy a REDRAGON Hara K560R n pl nincsenek fel nyomatva az írásjelek a kupakokra pl a @ vagy & stb jel.
Persze, mert azok a magyar layouton vannak ott, ahol keresed, de ez egy US layout a layoutnak megfelelően feliratozva. Ha US English kiosztással használod a billentyűzetet, akkor @ = Shift+2, & = Shift + 7, azaz ahogyan a billentyűkre van írva. Ha magyar kiosztással, akkor @ = AltGr + V, & = AlgrGr + C, azaz ahogyan nyunyu imént linkelt képen szerepel.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz arcitec #39153 üzenetére
Ez a fajta kopás csak a mártogatósoknál van jelen, ahol a gyártó ki tudja mennyire tartós festékbe mártotta a kupakot, meg mivel lakkozta le utána.
Keress vissza a topikban, volt pár Revoltec XL2, XL3, ami fél-egy év után már vállalhatatlanul nézett ki, annyira csapnivaló minőségű volt a festésük/lakkozásuk.
Ezek a 10k alatti gumidóm ligában fociztak 4-5 éve.
(szerencsére kihaltak a piacról )Aztán pár hete volt linkelve egy Razer BW 2013? videó, az is ocsmányan nézett ki pár év után...
Pedig az 1. mecha, 2. Razer, 3. ennek megfelelő árcímkével (35-40k?)Ócó, nem világítós gumidómos, világos színű billzetek meg eleve sima kupak lézerezésével készülnek, az nem tud kopni.
Lásd anyám 10 éves L Valueja, ami nem sokkal volt drágább (1800-ért vettem '07-ben), mint egy Chicony KB-9810. (olyanom is volt, y2k körül volt egy ezres emlékeim szerint)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #39152 üzenetére
Ajjaj, ha itt sikerül végigverned szép tipográfiával a magyar layoutot, és a kedvenc sakktáblád mellett más alapszínt is lehet választani, akkor ez sokba fog kerülni nekem is
Nekem magasabban van az ingerküszöböm ezen a téren, de a Varmilo feliratozása már nálam is behúzta a kéziféket, pedig készültem a megrendelésre.
-
Pityu.
nagyúr
válasz pengwin #39156 üzenetére
Csak közben nézem,hogy a REDRAGON Hara K560R n pl nincsenek fel nyomatva az írásjelek a kupakokra pl a @ vagy & stb jel.
Így már kicsit nehézkesebb a dolog.És a nagy ékezeteseket akkor azt is kombinációval lehet?Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
válasz Pityu. #39154 üzenetére
Az Ű a hoszzú Enter fölött van, az Í az AltGr+I, a í meg AltGr+J, minden más ékezetes betű marad a helyén.
Simán megszokható, én már többnyire ISO-n is I-vel és J-vel gépelem a Í-ket. Az alacsony enter zavaró lehet ANSI billentyűzeten.(#39152) nyunyu
Kik ők és körülbelül milyen áron vállalnák el?
Lehet lenne itt jelentkező még egy jó magyar kupakszettre, pl. én is.
Jó lenne tudni, hogy honnan lehet ilyet venni.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Pityu.
nagyúr
Nos jó lenne már tisztában lennem egy két dologgal mártott kupakosat akkor egyáltalán nem érdemes venni?Ha jól nézem a magyar piacon a legtöbb ilyen.A másik meg ha Redragon Hara 560 ami us kiosztású akkor azon mennyire bonyolult ékezetes betűket írni és ékezetes nagy betűket?Mert ha sok a billentyűkombináció akkor az akadályozza a gyors írást.
Nekem egy membrános canyon hazard billentyűzetem van kb már 2,5 éves magyar ugyebár és akkor mártott kupakos.Játszok vele meg írok ,netezek ilyesmi és ennyi kopás van rajta
A space ennyire nem látszik élőben csak ugye a fényképező géppel másabb a kép.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Ezért ez a mártott/festett kupak kopása nincs kicsit túl tolva? Mert rendben megértem, hogy kophat, lekopik, na de mikor, mennyi használat után, mert azért azt nehezen tudom elképzelni ( és ne is legyen másképp ), hogy viszonylag rövid használat után lekopik pl egy 40-50eft-os billentyűzeten. Sok éve használok billentyűzeteket, de még egynél sem tapasztaltam kopást. Utóbbi időben, pl több DELL billentyűket használok - jelenleg is kettőt - vagy 10 éve ha nem több és semmi kopás. Illetve CHICONY ezek szerintem nagyon jó billentyűzetek, ebből is van és többet is használtam már, kár hogy nem világítós : [link]
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ajaj, Alin válaszolt az egyik kupakgyártó, hogy igen, vállalnak custom dyesub gyártást is, csak meg kéne rajzolnom Illustratorban, hogy mit szeretnék.
Most tanulhatok rajzolni...Remélem többre megyek velük, mint a V betűs bandával, akikkel 1 éve nem jött össze a bolt.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Domonkos #39149 üzenetére
Nekem nem kell semmi extra,isten igazán most egy canyon hazadr billentyűzetet használok,netezek,játszok ilyesmi de játékoknál sem igazán használok gyors gombokat,nekem az lenne a lényeg ár érték arányba jó legyen a cucc tartós,nos már félek a festett kupakoktól ahogy le írtad meg ások leírták.Nos itt van ez pl REDRAGON Hara K560R háttér világítás meg van pipa,jól néz ki pipa,már csak az a kérdés valóban db shot kupakja van e vagy ez is ámítás,valamit venni akarok a kipróbálásokra meg sehol sincs lehetőségem már nem érdekel ez a cherry mx vagy más dolog e mert erről is eltérő a véleménye egy csomó embernek van aki azt mondja a cherry már nem olyan jó mint a legendája meg fel jött egy két klón a szintjére,van aki sztárolja a cherryt szóval én csak egy billentyűzetet szeretnék aztán elfelejteni ezt az egész témát.Ja még egy lényeg van tudjak magyar kis és nagybetűket írni a billentyűzeten minden varázslat nélkül.Ja és nem szeretem az agyon csicsázott dizájnt sem
[ Szerkesztve ]
-
boorit
csendes tag
Helo!
Szeretném megvenni az első mechanikus billentyűzetemet, Asus Strix Tactic Pro és CM Masterkeys Pro L között vacillálok, tudnátok segíteni a döntésben?
Illetve hasonló áron van olyan billentyűzet (magyar gondolom nincs, de azért ISO legyen), ami sokkal jobb minőségű?
-
Domonkos
Ármester
válasz Pityu. #39145 üzenetére
Ezen a ponton talan az lenne a legegyszerubb, ha keresnel valami helyet/ismerost akinel ki tudod probalni a kulonbozo billentyuzeteket.
Erdemes lehet osszenyomkodni egy eredeti cherry-t es valami olcsobb klonjat, egy PBT es egy ABS kupakos billlentyuzetet, egy double-shot vagy dye-subosat es egy egyeb feliratozasut, egy vastag es egy vekony anyagbol keszultet stb. es azutan donteni, hogy neked valojaban mik a fontosak.
Nem szeretnenk rabeszelni olyan featureokre, amik elvisznek sulyos ezreket, de a vegen eszre sem veszed majd oket.
Ha sajat fontossagi sorrendet kellene allitanom, akkor tobbe-kevesbe igy nezne ki (fontos -> kevesbe fontos):
kapcsolo, kupak anyaga, kupak vastagsaga, haz anyaga, haz vastagsaga, rollover, kabel es cserelhetosege, feliratozasi technika, extra billentyuk, elerhetoseg/utanpotlas, garancia, kinezet/esztetika, vilagitas, szoftver, gamer featureok
Elsodlegesen 2 IBM model F-et hasznalok, amik kb az elso 8 felsorolt kriteriumomat kimaxoljak, hasonloan a neha cserebe bejovo kbc poker 2vel. Ezek sem voltak filleres billentyuzetek, meg akkor sem, ha beleszamitjuk a veluk eltoltott munkaorakat. Cserebe eddig nem talaltam naluk jobbat - nekem megerte - napi atlag 25k leutes mellett.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Pityu.
nagyúr
Hú basszus totál el tévedtem a billentyűzetek világában,olvastam a tesoro excaliburról is amit néztem azt mondják valami speckós festékkel vonják be de lekopik,mondjuk olyanok írták akik sokat gépelnek.Már nem tudom mit csináljak,mindenképpen világítós kéne de ha a db shot kupak tartós akkor olyan erről MODECOM Volcano Hammer azt írták az oldalán,hogy db shot kupakos [link] ezt írják róla
"INDELIBLE KEYSMODECOM VOLCANO HAMMER high-quality keys were moulded with the use of double-injection process. Double-injection keycap is made of two moulded elements. Accordingly, the letters will stay on the keys forever even if the keyboard is exploited intensively."
Meg van még egy másik REDRAGON Hara K560R elméletileg ez is db shot kupakos az oldalán nem sok mindent találtam róla de itt van egy teszt úgy néz ki a kupak de lehet nem is az [link] meg állítólag Outemu kapcsolók vannak benne [link]
-
dqdb
nagyúr
válasz Pityu. #39146 üzenetére
Ezeken nincsen háttérvilágítás, cserébe PBT kupakjuk van (de nem doubleshot). A Masterkeys Pro L és MasterKeys Pro L RGB világít, azoknak vékonyabb mártogatós ABS kupakjuk van, és ezekhez illik a CM magyarító készlete.
nyunyu: köszi az NPKC történelmet, szerencsére nekem ennél később borult el az agyam, így ebből még kimaradtam
enjoyPBT műanyag tálcára felhúzva jön, mellette külön zacsiban az ISO és a Mac addon
A GMK is, gagyi műanyag tálcán a kupakok, aminek a hátuljára volt felragasztva zsugorfóliában a 6u space.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Pityu. #39145 üzenetére
Én ilyesmiket találtam Cooler Master MasterKeys L , Cooler Master MasterKeys S ezek elméletileg világítsak is.A magyarítás szett hozzá,meg csak mártott lenne akkor? [link]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Domonkos #39124 üzenetére
Olvasgatok ezerrel a témában,hát elgondolkodtató,amiről én írok membrános is akkor festett azért van itt ott kis kopás bár nem vészes.Nos nem tudnál esetleg linkelni olyan cuccokat amiket itt lehet magyarországon kapni és ha nem magyar kiosztású de db shot kupakos és nem kerül többe mint 30EFt?Már csak az a kérdés,hogy menne rajta a magyar írás nekem.Nem akarom így most elkapkodni a vásárlást.
-
nyunyu
félisten
az OEM profilos NPKC-ről nem is tudtam,hogy létezik
Először voltak a tetején illetve elején lézerezett OEM Keycool kupakok (8-9k HUF egy ANSI TKLnyi?), aztán ezek feliratmentes nyers verziót kezdte árulni az MD NPKC fantázianéven. ("non printed Keycool")
Cherry profilos NPKC még később jött.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Az a doboz egyébként nagy találmány, és bár a képen nem az látszik, az ISO miatt háromszintes.
Előbb jött szembe az a háromszintes doboz 13$-ért Alin, amit az NPKC is használ, de most nem találom.
enjoyPBT műanyag tálcára felhúzva jön, mellette külön zacsiban az ISO és a Mac addon.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Pöttön #39139 üzenetére
Gateron nem forgalmazza a kupakjait a saját márkaneve alatt, általában csak a dyesub üzemük fantázianeve alatt futnak.
cmyw az az ötödik képen lévő színes shift/ctrl/alt gombokat takarja, nyomdai alapszínek rövidítései (cyan, magenta, yellow, white)
-
dqdb
nagyúr
-
-
nyunyu
félisten
Cherry profilos NPKCkhez volt ISO addon, jól el is baltázták a csomagolását
Szürke-fehér sakktáblámhoz 4db szürke ISO gombok kaptam.
Aztán 2 hónap anyázás után 5$ refundot.Korábbi MDs OEM NPKC GBkben szerintem nem volt ISO opció.
Hmm, utoljára már azokhoz is volt.[ Szerkesztve ]
-
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #39134 üzenetére
Nem emlékszem, hogy MDn volt-e hozzájuk ISO addon, de valószínűleg nem.
Volt, onnan jött az enyém. 30 dollár volt az alap készlet és 3 dollár az ISO add-on.Ringman: lehet jobban jár egy kailh switches sharkoon skiller sgk2-vel, amit itthon kb 17k-ért, amazonról sokszor 45€-ért el lehet hozni és vesz egy normális kupakszettet hozzá.
Ezt a gondolatmenetet a meredek lejtő elejének hívjáktAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz Pöttön #39130 üzenetére
Natural color = nyers PBT szín
Milky white = tejfehér (sötét sárgás bézs)
White and grey meg az XD84-emen lévő hülyeszínű dyesub alapja. (bézs+szürke)Régi hófehér Gateron ha jól rémlik megszűnt, utánam következő GBben már nem lehetett kapni.
Színes OEM NPKCk
Nem emlékszem, hogy MDn volt-e hozzájuk ISO addon, de valószínűleg nem.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Domonkos #39124 üzenetére
Ez a MODECOM Volcano Hammer azt írják db shot kupakos [link] tizenpárezerért nem drága ez most milyen kiosztás akkor meg vagyok már keveredve az iso az usa kiosztás?az ansi meg uk angol?
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
és könnyen eljut az ember addig, hogy ha már iso addont kell venni, akkor tesoro helyett lehet jobban jár egy kailh switches sharkoon skiller sgk2-vel, amit itthon kb 17k-ért, amazonról sokszor 45€-ért el lehet hozni és vesz egy normális kupakszettet hozzá.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Pöttön
őstag
válasz nyunyu #39127 üzenetére
Köszi az infót.
NPKC-ből, ami ISO kiosztású is, sajnos nem találtam, csak halvány szürke-fehér színűt.Gateron-ból meg amit találtam ISO kiosztásút, az nagy valószínűséggel numpad nélküli TKL.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Ringman #39128 üzenetére
CoolJazzhez kapható ISO kiegészítés, így US ISO layouthoz jó. Azt azért hozzátenném, hogy az iménti CoolJazz kupakokra tett megjegyzésed sajnos erre is igaz.
-
-
nyunyu
félisten
válasz Pöttön #39121 üzenetére
Gateronnak simább a textúrája és méretpontosabb.
NPKC sem sokkal olcsóbb, ha a mindenféle billzettel kompatibilis bővített szettet veszel, viszont abból van Cherry és OEM profilú is, illetve mindenféle színű (levendula, sárga, menta...)Ami az NPKCban jobb: kupakok belsejébe bele van öntve, melyik sorba való. (R1-R4)
Amikor megjött a hófehér Gateron, akkor anyáztam egy kört, mire forma szerint sorbaraktam a "tökegyforma" kupakokat.
(zacskóban, ömlesztve jött, nem a mostani enjoyPBTs tálcán)
Ja, kb. 3 héttel később jöttem rá, hogy a num5 és az F kupakot felcseréltem a billzeten, azok sem egyformák.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ringman
nagyúr
ettől a pbt sa kupakszett vastagságtól nem dobom hanyatt magam: [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Domonkos
Ármester
válasz Pityu. #39119 üzenetére
Ez inkabb az SE kupakjainak nez ki es nem a simae - bar lehet hogy tevedek. Tovabba meg a tesoro arazasba is max veletlenul ferne bele egy DS keycap 27k-ert... No meg persze ok sem fognak egyhamar magyar DS-t gyartani...
Komprumisszumok vannak.
En meg mindig a magyar feliratozasrol vagy az ISO kiosztasrol mondanek a helyedben le.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Pöttön
őstag
válasz nyunyu #39118 üzenetére
Köszi!
És azt megtudod mondani, hogy mi a lényegi különbség, az NPKC PBT, és a Gateron PBT kupakok közt?
Találtam Gateron-ból is Iso kiosztású Blank-ot, csak majdnem dupla annyiba kerül, mint az NKPC.
Ez ennyivel jobb lenne?[ Szerkesztve ]
-
-
-
Skullwipe
senior tag
Egy kereszt kérdés. Valaki tudja, hogy játékban miért nem ment nekem a shift+f12? Igen ez a futás és közben steamen a screenshot készítés. Mert tudja a bill, most néztem meg, de bármelyik módosított nyomom le egyszerre az egész f sor működik. Most konkrétan a gtaIII-ról van szó, talán hard code az oka?
-
Domonkos
Ármester
válasz Pöttön #39114 üzenetére
Ugy tudom/emlekszem, hogy pontosan ugyanaz, mint amit a vilagitos CM masterkeysek hasznalnak. Kicsivel korabban, tobbszor is felbukkant itt a topikban, erdemes lehet visszakeresni.
Lezerezett ABS-ek amugy, de eddig nem hallottam roluk senkit panaszkodni.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
válasz Pityu. #39109 üzenetére
Sry, S-t szerettem volna irni, nem M-t. Az S az par ezressel olcsobb, TKL.
A magyarito szett pedig nem draga.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Domonkos #39107 üzenetére
De ez a billentyűzet hol található,mert én nem találtam sehol?
Ez [link] az? Hát ez alapból igaz kicsit de harminc felett van+szállítási díj,meg még mennyi az a magyarító készlet?
[ Szerkesztve ]
-
powerwade
senior tag
Deskthority-n futó GB-kkel kapcsolatban ki van otthon?
Találtam pár kupakos érdekességet, de nem teljesen értem hogyan kell pl. fizetni, mennyi a szállítás, mikor küldik stb.
https://deskthority.net/wiki/Round_5
https://deskthority.net/wiki/R5_leftovers
https://deskthority.net/wiki/Round_6
https://deskthority.net/wiki/R6_leftovers[GB] Round 5 in stock / Round 6 in production / phase 2 kits for sale!!!
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz arcitec #39103 üzenetére
Masterkeys pro m + magyarito szett kijon 30k-bol a mostani arat nezve. Ha most vennek billentyuzetet, akkor en raszannam azt a +2k-t, ha meretben es a tobbiben megfelel - foleg ha azt nezem, hogy akkor mar rendes cherry kapcsolokat kapok.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Pöttön
őstag
Nyunyu
Ennek a keycap szettnek a feliratozását hogy oldottad meg?
Ezt a matricát te gyártottad?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
dqdb
nagyúr
Megjött, 24e forintot bőven megért 5 hét várakozással. A kupakok anyaga nagyon tetszik, jobb tapintásra, mint a szintén PBT anyagú NPKC készletem, és jobb, mint az ABS anyagú GMK Carbon. A kupakok festése annyira nem tetszik, de ezt a vagy doubleshot, vagy blank hitemnek lehet betudni. A tipográfia rendben van, aztán majd kiderül, hogy mit bírnak a laser etched feliratok.
Maga a billentyűzet halkabb mind bottom out, mind touch typing esetében, mint a szintén barna kapcsolós WASD v2 bilenyűzetem GMK Carbon kupakokkal, mert ennek hiányzik a hangjából egy meglehetősen halk, de éles fémes felhang.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Domonkos #39099 üzenetére
Hát én nem akarok olyan sokat adni azért a cooler masterért,a tesoro is már kereten felül van 3000Ft al
Még talán bizniszben jó áron tudnék ilyet szerezni Asus Strix Tactic Pro de jó pár negatívot olvastam róla,firmware frissítési hiba,duplán kattintó billentyűk szoftveres gond.#Cyberbeni
Én tudom,csak mire hozzászokok,hogy mi hol van vagy milyen billentyű kombinációval.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Domonkos #39099 üzenetére
Ezzel az ajánlással csak azt látom, a kis bibit, hogy közel 50eft a CM, - és a magyarító szett az mennyi, vagy jár hozzá? - szemben a 28eft-al. Egyébiránt lehet jó a CM, de ha már, a nagy Enter az speciel nekem számít. Sőt a CM drágább mint a Excalibur Spectrum ami nem jó? Kicsivel olcsóbb. Mondhatni, mindennél van jobb. Az elkopásról meg annyit, - szerintem - ,hogy egy otthoni használatban mi idő kell hozzá, hogy a kopás érdemben zavarjon,illetve egyáltalán megjelenjen. De akkor már azért megkérdezném, hogy pl a Tesoro billentyűzeten akkor már a Spektrumon, lehet-e esetleg kupakot cserélni és milyen fajtára? Illetve, lehet-e halkítani O gyűrűvel és mifélével. Mert ennél a zajt csak a végállás okozza, sokkal előbb kapcsol.
Köszönve.[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
válasz nyunyu #39022 üzenetére
Segítsetek nekem kérlek. Csak a Z-vel van gond, vagy kell még más miatt is szólnom? Nincs még nálam a bill, ajándékba kapom. Még egy kis idő mire hozzámkerül.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
FireKeeper
nagyúr
válasz powerwade #39086 üzenetére
de amúgy a multiméterek dióda vizsgáló üzemmódja pont erre jó. egyedül annyi, hogy az olcsóbb/gagyibb multik mérőfeszültsége nem mindig elég magas hogy a fehér ledet is kinyissa.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Logitech MX Keys S Plus Graphite Teljes magyar. Több verzióban kérhető.2év Gari
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet GO is van.Várólistás
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- Akko 5075B Plus S Keyboard 75%
- Wooting fehér keycap set - Német - PBT Double Shot