Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcyman
aktív tag
válasz
CriticalHit #105798 üzenetére
Én is végül egy ilyet rendeltem egy 7600-os procihoz, ugyan még nem érkezett meg.
-
MZsoltee
veterán
válasz
CriticalHit #105798 üzenetére
Nekem is jó tapasztalatom van vele, bár nem régóta van meg. Egy hete. A 7800X3D csudiszépen fut benne. A választás véletlenül esett rá, mert volt egy felbonott az alza-n 65k körül.
-
Cifu
félisten
Nincs varázsgömböm, de alaphelyzetben nem várnék csodát. Az X3D procik eddig pont a kis fogyasztásról voltak híresek.
Ha egy 7950X-el alaphangon elbírnak az alsó polcos B650 deszkák, akkor inkább a minőséget, ez esetben a hőfokokat kell nézni. A Techspot csinált ilyet: [link] -
Źşë'
addikt
köszönöm a részletes választ, annyit még szeretnék megkérdezni, hogy írják hogy hány fázisú az adott lap tápellátása, nyilván az a jobb ha minél több, na de ott írnak egy áramerősséget is, ez az érték a terhelhetőséget szolgálja? pl 18+2 fázis / 90A-ra méretezve, általánosságban olyan 60-70A van megadva, procicsere esetén ha esetlegesen lesz egy több magos akkor érdemes lehet magasabb értékekben gondolkozni? mint írtam 7800X3D lesz benne, de később lehet érdemesebb lesz egy több maggal és 3D cache-vel szerelt típust belerakni, főleg ha javítanak ill. fejlesztenek a maghasználatokon
-
Sasa 111
tag
válasz
NeoPampalini #105721 üzenetére
Szia!
Elnézést, nem tudtam, hogy az "M" kicsinyítő képző. -
Cifu
félisten
válasz
magickonfig #105791 üzenetére
Az AsRock B650M PG Riptide-nak picivel jobb VRM-je van (sima 7600-asnál ez aligha tényező, bár az elérhető negatív PBO esetén számíthat), viszont a PRO RS-nek eggyel több M.2 NVME SSD csatija (igaz a harmadik csak 4.0 x2 sávval).
Az MSI is ugyanez a kategória, csak 2 M.2 NVME SSD csati, tehát nagy különbségek nincsenek közöttük.
Igazából válaszd azt, ami szimpatikus...
Az UEFI terén szubjektív vélemények vannak, megszokás kérdése.
A gyártóknál még a friss firmware kiadás terén vannak eltérések, például most az AGESA 1.0.1.0 alapú kiadás terén a Gigabyte áll a legjobban, minden deszkájához kiadta béta verzióban, aztán az ASUS, amely az 1.0.1.0 verzióval csak nem hivatalosan elérhető bétát ad a jobb deszkákhoz, viszont az előző, 1.0.8.0 alapúval minden deszkát ellátott, és nem béta verziót is adott ki.
Az AsRock és az MSI lemaradásban van, az AsRock 1.0.8.0 alapúval egyikhez sem szolgál, az MSI viszont csak bétát adott ki azokhoz is, 1.0.1.0 pedig egyáltalán nincs még nekik elérhető. -
magickonfig
tag
Erről a viszonylag új alaplapról mi a szakértői véleményetek? [Asrock b650m Pro Rs]
Nem nagyon láttam, hogy lett volna szó erről az alaplapról.
Ár/értékben szerintem nagyon ott van és nem látok nagy különbséget a 8k-val drágább kicsit ismertebb ASRock B650M PG RIPTIDE -képest.
Amink most beesett az ára [MSI PRO B650-S WIFI] 68k sem tűnik rossznak. Az árukereső M-nek írja pedig ez ATX méret.PSU: EVGA v. Seasonic 750w gold
VGA: AMD 6800
CPU: Ryzen 5 7600
DDR: 32gb DDR5 lenne párosítva@DravenMoral álltal javasolt ASUS TUF GAMING B650M-E WIFI Alaplap is tetszetős, de nekem régi gyerekkori ASUS alaplap meghibásodás traumám van
és szídják a Bios-t is
-
válasz
7Heads Drago #105785 üzenetére
Az intelt talán azért célszerűbb, mert van IGP (persze nem az F-es procikban). Szóval 10100 vagy 12100, viszont csak pár ezer forint a kettő között a különbség (mindkettő 40 felett van sajnos, de lehet, hogy használtan találsz olcsón). Esetleg érdemes elgondolkodni egy mini pc-n is, valszeg olcsóbban kijössz azzal.
-
zooliii
tag
válasz
7Heads Drago #105785 üzenetére
F-es proci nem jó, nem ad képet, mint ahogy a 4100 sem. (Persze lehet melléjük dVGA-t használni, de szerintem felesleges hibaforrás, meg áramfogyasztó.)
Athlon 3000G esetleg? Aprón is van fillérekért. Lapból megteszi bármi, aminek a támogatási listáján szerepel, meg van egy M.2 slot.
Mondjuk ezt inkább a félgépes topicba lett volna érdemes kírni. -
Cifu
félisten
Az ATX és Micro-ATX deszkáknál a távolság a CPU foglalat és a RAM foglalatok között azonos, szabvány szerinti. Egyedi eltérések lehetnek bizonyos alaplapoknál, de általában nincs vagy minimális.
Az ITX deszkáknál van inkább példa arra, hogy a RAM foglalat közelebb van a CPU foglalathoz. -
7Heads Drago
veterán
Üdv
Am4 et érdemes vagy inkább LGA 1200? Olcsó netezős gép kell egy öreg maminak.
Ezt a lapot néztem: Gigabyte H470M K -- Celeron g5900 esetleg I3 10100F
vagy
Asrock b450m-HDV R 4.0 (vagy MSi A520m-a pro) -- Ryzen 3 4100
Szóval kb 25.000-ig lap.
Samu pm991 M2 SSD 256gb
Melyiket válasszuk? -
Met
nagyúr
Az atx lapokon több a hely a proci körül?
Lehet vennék rgb ramot de a ASUS Prime H610M-A D4 lapon így is rálóg a procihűtő ventije az egyik ram modulra. -
Cifu
félisten
válasz
umfrider #105781 üzenetére
Nem tudtam azt az igénylistát összerakni.
-MSI Pro B659M-A wifi -> Ilyen nem létezik B650M van. De most ezt akarod lecserélni? Vagy ezt nézted ki? Ez nem volt kristálytiszta számomra...
-70e Ft magasságban nincs B650E alaplap (PCI-Express 5.0 miatt), pláne M-ATX méretben (ezt egyébként nem is értem, mert ITX méretben meg van...
).
Az adott listád alapján az MSI ár/értékben jobbnak tűnik a kettő közül, ebben az árrégióban pedig az alternatívák sem tűnnek jobbnak.
-
Cifu
félisten
Látom a legtöbb alaplapon már 1x4+1x8 ill. 2x8as a tápcsati, ezek minden esetben kellenek egyszerre a lapnak?
Ki kell nézni egy alaplapot és megnézni a leírását, hogy ajánlott vagy kötelező mindkettő használata.
Egyébként nagy általánosságban az 1x8-as elég lehet....sokalltam a ha jól emlékszem 70-ezres deszka árat, most meg még 200+ ill 300+ ezres deszkák is lettek...
2018-ban is voltak 130-150 ezer forintos alaplapok (én azért emlékszem az ASUS ROG Maximus XI Hero-ra). Plusz akkor 257-277 forint volt egy USD, most meg 353 Ft éppen, tehát csak az árfolyam változással is 200 ezer forint felett lenne egy 2018-as csúcs alaplap.
Ehhez jönnek az új technológiák, amik drágább gyártástechnológiát igényelnek (PCI-Express 5.0, DDR5, USB 3.2 20GB vagy akár USB4) szóval én ezen nem vagyok meglepődve...Ha jól emlékszem akkor a Zen5 jövőre debütál nekik?
Igen, 2024 második felére - végére várható.Illetve akkor gondolom megint lesz új chipkészlet, de ha jól emlékszem akkor azok a procik is elmennek ezekben az AM5ös lapokban?
Igen, az is AM5-höz érkezik és igen, BIOS frissítéssel menni fognak várhatóan.Illetve kíváncsi lennék a véleményetekre, mennyire látjátok jövőállónak az X670E chipet? (lehet mire PCIe Gen5 VGA-k lesznek addigra már kijön több újabb chipkészlet is mi?!) Amúgy afelé hajlok, de kíváncsi vagyok a véleményetekre is!
B650E vagy X670E alaplapot javaslok én is. A kettő között a fő különbség a több USB kimenet, illetve több mindent lehet "direktbe" rákötni, de mivel a CPU oldaláról mindössze egy x4-es PCI-Express 4.0-ás sávon lóg mindkettő, én a B650E-t elégnek gondolom.Amúgy az E és a nem E jelölésű deszkáknál az eltérés a PCI-Express 5.0 sávok kivezetése. Ezek pedig a fenti képen láthatóan nem az alaplapi chipkészleten keresztül, hanem a prociból jönnek közvetlenül (vagyis nincs köze a chipkészlethez).
Tehát az "E" deszkák alapvetően jobb, zavarvédettebb PCI-Express x16 (vagy x8/x8) csatival bírnak a VGA és egy (vagy kettő) M.2 NVME csatival az SSD-k részére. Ez a fő eltérés.
Összeségében amúgy az X670E deszkák a körítés terén szoktak többet nyújtani a B650E-hez képest, tehát ha amúgy nem akarsz sok SATA lemezt vagy 3-4 M.2 NVME SSD-t rákötni, akkor bőven elég lehet egy B650E is szerintem.
-
Cifu
félisten
válasz
umfrider #105762 üzenetére
Nem igazán lehet értelmezni a kérdést egy igénylista nélkül (milyen CPU? Milyen célra? Akarsz tuningolni, stb.).
Az egyik Wifi-s, a másik nem. Kell Wifi? Ha igen, akkor a beépített Wifi megoldás egyszerűbb. Cserébe az drágább.A többi terén kb. ugyanazt nyújtja a két deszka, értelemszerűen az AsRock olcsóbban, Wifi nélkül.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
KAMELOT #105770 üzenetére
Ha jól tudom, az AMD meg beleszámolja a PCIE sávokba a chip"set" felé menő sávokat is, szóval ők se teljesen korrektek a számozással, nem csak az Intel, bár a csúcsot még mindig ők viszik a 16x5.0 + 4x4.0 = 20 sumákolással. Szóval az AMD-nél is csak 1 SSD fér bele az x16 VGA mellé, de az legalább teljesértékű, 5.0.
#105773pergabb: Van, annyi, hogy az biztos nem osztozik semmivel, a chipsetről jövő sávok viszont muxoltak. Az én deszkámon pl. 3 db 4.0-ás M.2 slot jön a chipsetről. Ez úgy jön ki, hogy a neki járó 4 db 5.0 sávot felosztja 8 db 4.0-ra, és még azt is muxolja idő alapon. Nade akkor miért nem 4 db 4.0 slot van a deszkán? Hát kell valami az integrált hangkártyának, LAN-nak, SATA-nak is. Nyilván amíg nincs kihasználva a chipset 8x 4.0 sávja, addig ugyanolyan mintha direktben jönne a CPU-ról (némi késleltetést leszámítva, amit a chipset belerak, illetve a tényt hogy nekem direktbe 5.0 sáv ágazik le az 1. SSD-hez, a chipsetből meg csak 4.0, de az Intelnél már ebben sincs különbség, hiszen ott a direkt leágazás is csak 4.0).
-
DravenMoral
senior tag
válasz
arabus #105775 üzenetére
De felidegesítette magát valaki, egyem is meg.
Attól még hogy a felső slotba fogja tenni az m.2-es ssd-t, ugyan úgy x16-al fog menni a kártyája. Ellenben ha rak még mellé +1 ssd-t, akkor már csak x8-as sebességen fog menni a kártya. Szimplán erről beszélek barátom.
Legalábbis nekem egy Strix B550-es lapban van egy Ryzen 7 5700x, mellé pedig egy 4.0-ás x4-es ssd az első slotban, illetve a másodikban egy 3.0-ás x4-es. Mennek a megadott sebességen, és a videokártya ennek függvényében ugyan úgy x16-os sávon megy. -
pergabb
senior tag
válasz
DravenMoral #105774 üzenetére
Lehet én sem értem magam..
de elküldtem privátban. Nekem nem kerek, hogy első m2 hely miért csinál egyből x8-at a gpu-ból, milyen előnye van, ha oda teszem az ssd-t, illetve ha beteszek 2db ssd-t akkor maradhat e az elsődleges helyen is, vagy még rosszabb lesz
-
válasz
DravenMoral #105774 üzenetére
Halvány lila gőzöd sincs az egészhez mi?
Hsz gyűtögetésen vagy csak.
A felső slot a prociba van drótozva közvetlenül,a többi pedig a chipsethez. -
DravenMoral
senior tag
válasz
pergabb #105773 üzenetére
Azt nem értem, hogy mire gondolsz a cpu vezérelt ssd alatt.
Bármelyik slotba rakod az m.2 ssd-t, az cpu vezérelt lesz, ha erre gondolsz.
Hiszen elvesz 4sávot, a maradék fennálló 20-ból. A proci kezeli.Mindegy, hogy melyik pcie 4.0-ás x4-es slotba teszed az ssd-t, ugyan olyan gyors lesz.
-
pergabb
senior tag
válasz
DravenMoral #105772 üzenetére
Melóra lesz (videóvágás, fotószerkesztés stb), nem játékra, de én változatlan azt nem értem, hogy a cpu vezérelt ssd-nek van e amúgy előnye
Valamint az sem, hogy ha első slot osztozkodik a procival, akkor 1 ssd esetén is x8 lenne
Azt viszont értem, hogy a 10700k proci esetén 2 nvme ssd miért csinált 3.0x16-ot a videókártyából
-
-
pergabb
senior tag
válasz
tibcsi0407 #105749 üzenetére
öö lemaradtam
ezek szerint a 14700k esetén egy ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI
deszkával az első m2 még mindig 8x-et csinál a gpu-ból?
Igazából akkor mi értelme is van a proci vezérelt ssd-nek? Komolyan kérdezem, mert nem tudom mi az előny -
Sasa 111
tag
válasz
NeoPampalini #105721 üzenetére
Köszi szépen, elkerülte a figyelmemet, ennyire alaposan nem bogarásztam át.
Köszi, köszi, minden jót! -
Cifu
félisten
válasz
Meizubee #105760 üzenetére
Elnézést, de lassan elkopik a billentyűzet ennek a kreált álbotránynak a végig magyarázatával. Amit újra és újra le kell írni...
Röviden: az AMD AGESA eredetileg 1.4V-ig engedte a VSoC feszt, amivel éltek az alaplap gyártók. Májustól az AGESA 1.0.0.6 alapú BIOS-okban ezt 1.3V-on maximalizálták, majd nyáron az AGESA 1.0.0.7b verzióval végre a memória vezérlést is rendbe rakták nagyjából (amiatt volt szükség az extra feszre). Nálam 1.09V-on a DDR5-6200 tCL30 például stabil...
Ha bővebben érdekel, itt és/vagy a Zen4 topicban olvass vissza légy szíves (topickereső ajánlott).
-
Źşë'
addikt
Sziasztok! Látom a legtöbb alaplapon már 1x4+1x8 ill. 2x8as a tápcsati, ezek minden esetben kellenek egyszerre a lapnak? (7800X3D-vel tervezek építeni egy buildet a közeljövőben) illetve ezt táp oldalról egy darab kábel látja el kétfelé ágazva?
Az alaplap árak eléggé elszálltak, még 2018ban raktam össze a jelenlegi 8700k-s gépem, már ott is sokalltam a ha jól emlékszem 70-ezres deszka árat, most meg még 200+ ill 300+ ezres deszkák is lettek
olvasgattam, ill utána jártam az AMD AM5-ös lapkakészleteinek, és nagyjából körvonalazódott a helyzet. Nagyon régen volt AMD's gépem, nagyjából 20éve talán, Intel utóbbi időben sokszor mellélő az adott CPU-ival, illetve annyira nem vonzó a felhozatal sem, magas fogyasztás mellett magas hőfokok, és elég drága procik jellemzik mostanában, nyilván a konkurencia sem olcsó, de amivel megfogta az pont a teljesítmény és fogyasztás! Ha jól emlékszem akkor a Zen5 jövőre debütál nekik? Illetve akkor gondolom megint lesz új chipkészlet, de ha jól emlékszem akkor azok a procik is elmennek ezekben az AM5ös lapokban?! Illetve kíváncsi lennék a véleményetekre, mennyire látjátok jövőállónak az X670E chipet? (lehet mire PCIe Gen5 VGA-k lesznek addigra már kijön több újabb chipkészlet is mi?!) Amúgy afelé hajlok, de kíváncsi vagyok a véleményetekre is!
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a következő összeállításba ez a cucc bele fog férni? https://www.alza.hu/cudy-ax5400-wi-fi-6e-pci-express-pci-adapter-d7340046.htm
Lap: Asrock B650M Pro RS
GPU: Gainward GeForce RTX 4070 Ghost
CPU hűtő: ID-Cooling SE-225-XT
Ház: Fractal Design Pop Mini Air -
Meizubee
tag
Köszi, a részletes összefoglalót
A ház Lian Li Lancool III a hűtés pedig Liquid Freezer II 420 lesz.Az asus lap kapcsán ezt olvastam: " Az ASUS (bár régen szerettem a márkát) szóba sem jöhetett a VSoC probléma és annak garanciális intézkedéseinek láttán."
itt: https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/msi/mag-x670e-tomahawk-wifi-p945277857/#velemenyek -
Cifu
félisten
válasz
Meizubee #105757 üzenetére
Hoi!
Először off, játékra egy 7800X3D-vel sokkal jobban jársz, AI képgenerálás feltehetően úgy is az RTX kártyán dolgozik, a videóvágás az, ahol esetleg a több mag segíthet, cserébe kétszer annyit fog enni a 7900X, mint egy 7800X3D (más szóval komolyabb hűtés kell rá).
Ha csak tényleg nem látod nagyon indokoltnak a 12 magot, én inkább a 7800X3D-t javasolnám, de ha kihasználod, akkor persze érthető...A két alaplap egyaránt jó, a lassú bootolás BIOS beállítással kezelhető (Memory Content Restore), induláskor POST előtt egy memória tréninget csinál a deszka, ez a változóktól (RAM mennyiség, sebesség, stb.) függően kb. 20-40 másodperc.
Ha az MCR be van kapcsolva, akkor mondjuk 10-ből egyszer csinálja meg, amúgy pár másodperc alatt végez. Kikapcsolni RAM tuningnál célszerű például.A VRM probléma alatt nem tudom mi a háttér, látványos problémáról nem hallani ezen deszka kapcsán. Mindkét alaplapnak kb. egyenlő szintű VRM-je van (2x7+2 fázis az ASUS-nál, 2x7+2+1 fázis az MSI-nél).
Mindkét alaplapnál van némi keverés az M.2 csatiknál, az ASUS TUF esetén azt írják, hogy a M.2_2 csati osztozik a SATA6G_1 és _2 csatin, vagyis ezek nem működnek, ha az M.2_2-ben van SSD. Az MSI-nél a pedig a PCI_E4 csati osztozik az M2_4 csatival sávszélesség terén, ha a PCI_E4 csatiban van hálókártya, hangkártya, bármi, akkor az M2_4 sebesség PCI-Express 4.0x4-ről 4.0x2-re csökken.
Szóval rajtad áll, válaszd azt, ami szimpatikusabb neked.
Ha engem kérdezel, a kettő közül én az ASUS-t választanám, az UEFI menüje nekem jobban bejön, mint az MSI-é, de ez teljesen szubjektív dolog... -
Meizubee
tag
válasz
Meizubee #105757 üzenetére
Alaplapból rosszat linkeltem:
MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI -
Meizubee
tag
Sziasztok,
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
Játéko, Ai képgenerálás, videóvágás
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
max. 130k használt is lehet
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?Ryzen 9 7900x, evga supernova 1300w, KINGSTON FURY 32GB Renegade RGB DDR5 6000MHz CL32 KIT, valmilyen RTX 3070-es kártya
4. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX vagy nagyobb
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)PCIe 5.0 és 5.0 az SSD oldalon is
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?HDMI és Display port kellene rá mindkettő
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?Nem feltétlen de a lehetőségét meghagynám.
8. Használt, vagy új alaplap?
Használt
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)Nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?Évek múlva igen, hosszútávra tervezek. Wifi és BT szükséges lenne.
Ezt a két lapot néztem ki, melyik lenne szerintetetek a jobb?
ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFIMSI-nél lassú bootról olvastam, Asusnál meg valami vrm hibákról. Nem tudom ezek érvenyesek-e még egyáltalán.
Köszönöm előre is
-
umfrider
senior tag
válasz
Dr. Akula #105751 üzenetére
Értelek
ASUS ROG STRIX B650E-F úgy látom ATX méret, míg ASRock B650E Steel Legend szintén. Ezek szerintem nem is férnének bele a házba.
LAN port nem lényeges, mert Wifi-n fog csatlakozni a gép, sőt, wifi 6 sem szempont, mert a klímák, egyéb butább berendezések miatt csak 2,4 es 5-ös hálózatunk megy.Így, lehet, hogy ezt inkább elengedem. Max majd komolyabb PCI-E 4-es kártyára cserélünk, ha szükségessé válik.
Ebben az esetben, lehet jobb választás ár/értékben ennél?
MSI Pro B659M-A wifi - microATXKöszönöm a segítséget
-
G.ERIK
csendes tag
Szép napot!
Asus Rog Strix Z690-i Gaming erről vélemény ? -
Dr. Akula
félisten
válasz
MongolZ #105748 üzenetére
Szerintem amiket kinéztél, nagyjából azt tudnánk mi is mondani. Max egy másik márkanévvel, de ugyanazt tudná. Érdekes hogy nálad a Realtek LAN volt a rossz, bár igaz hogy az 1G-s, az új deszkákon mind 2.5G van, és az Intel pont az ellentétes utat járta be, 1G-ben még etalon volt, 2.5G-ben pedig ugyanaz a szakadozós-sebességlekorlátozós, mint amit most tapasztalsz 1G-n. 2.5G-n a Realteket és Marvellt ajánlották netes videókban. Nekem Marvell 10G van, sajnos ez is ki tud akadni folyamatos gyors adatforgalomtól, Realtekkel nincs tapasztalatom, csak olvastam én is hogy jó. Vagy legalábbis jobb az Intelnél.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
umfrider #105750 üzenetére
Ezen a deszkán 8+2+1 VRM fázis van, eléggé az alja. PCIE5-öt csak X670E / B650E-ben kapsz, ami nyilván drágább ennél. Az MSI-t itt ki is lőhetjük, nekik csak X670E van, a legolcsóbb a duplája a keretednek. A Gigánál meg a B650E is drágább mint az MSI-nél az X670E, ráadásul LAN-ból is csak Intel 2.5G-t kapsz hozzá. Az Asus B650E is kereteden felül van (100k), és szintén Intel 2.5G. Asrockból is 100k a B650E, de legalább nem Intel LAN-os.
Hát szóval a keretedből esélytelen az ilyesmi, a legközelebb hozzá az Asrock B650E Steel Legend WiFi van, 100-ért.
-
umfrider
senior tag
Sziasztok!
Gép építés előtt állunk. A jelenlegi konfig az alábbi:
Ház: Fractal Pop Mini Air
Alaplap: MSI Pro B659M-A wifi - microATX
Táp: be quiet! System Power 10 650W BN328
CPU: R5 7500F
Hűtő: SilentiumPC Fortis 5
VGA: Sapphire RX 6700XT 12GB
RAM: Corsair Vengeance 2x16GB DDR5
SSD: Samsung 980 1TB1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
3D tervezés, renderelés (ArchiCAD, Cinema 4D, 3Ds Max)
MSI Pro B659M-A wifi - microATX
ez jelenleg 70.000 körül mozog, szeretnénk itt maradni
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
-
micro ATX
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
1 PCI-e elegendő, 1 SATA szintén
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
HDMI, 2 monitor
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
nem
új
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
nem (a ház RGB lesz, így jobb, ha naturál)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
PCI-E 5.0 lehetőség miatt gondolkodom. Amit írtam MSI az AM5 proci foglalatos, a videokártya “csak” 4.0.
Olyan gépet szeretnénk, hogy 3-4 év múlva elég legyen procit és vagy VGA-t cserélni, ha fejlesztenénk. Ehhez gondolom érdemes a most legkorszerűbb csatlakozókkal felvértezettet választani.
Kérdés, hogy ebben az árban lehet-e jobb választásKöszönöm a segítséget
-
MongolZ
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Cserélni szeretném az alaplapomat (ASRock B550 Phantom Gaming 4), mert nincs rajta optikai kimenet, és nincs rajta legalább 2 db M2 csati. Hasonló tulajdonságokkal rendelkező alaplapot keresek, a következők mellé: 5600X, 6700XT, 4x8 GB DDR4, legalább 4 Sata meghajtó. Nem baj, ha az M2 bizonyos Sata portoktól vesz el valamennyi sebességet, csak lehessen használni őket párhuzamosan. Méret kb mindegy, minden elfér. Ami még fontos, hogy a Lan vezérlő legyen normális, valamiért sokszor lekorlátoz a jelenlegi 100Mbps-re, ilyenkor tekeri a CPU -t is, ezt jó lenne elkerülni (más alaplappal próbáltam, nem volt baj). Árban 50-70e, de inkább a lényeg az ár/érték arány. Tuning nem érdekel.
Amit néztem, az pl az ASRock B550M Steel Legend, vagy Asus Tuf Gaming B550M Plus, vagy Asus Tuf Gaming B550 Plus. Nyitott vagyok akármilyen márkára, nem érdekel se szín, se márka, tényleg semmi.
Köszi! -
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #105746 üzenetére
Gyanítom nem véletlenül, ködösítéssel akartak az AMD nyomába érni.
#105745Henker2: Az is simán lehet. Nekem se ment 9900K-val az XMP. Manuálisan meg nem álltam neki tekergetni mit bír. Nekem úgyis fontosabb a stabilitás mint +2 fps, nem akartam azon parázni hogy a télen beállított értékeket a nyári kánikulában mennyire kell visszavenni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #105743 üzenetére
A verziószám a 2.-nál lemaradt, úgy érted hogy Intelnél a 20 PCIE sáv úgy jön ki hogy 16 db 5.0 + 4 db 4.0? Mondjuk így már értelmet nyer a szétbontás hogy "PCI Express Revision 5.0 and 4.0" + "PCI Express Configurations ‡ Up to 1x16+4, 2x8+4".
#105742Henker2: Próbálni lehet, de garancia nincs rá hogy működik. Az XMP is tuningnak számít, ugyanúgy mintha kézzel emelnéd az órajelet / feszt, csak a gyártó előre összeállított pár beállítást ilyen értékekre. Ez azt jelenti, hogy a memória azokon az értékeken biztos működni fog. De a prociban levő memóriavezérlőre nem tudnak semmit garantálni, azt az Intel gyártja, és ott az Intel által megadott értékekig kell működnie, felette a szilíciumlottó osztogatja a maradék bónuszokat.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Henker2 #105737 üzenetére
A deszkád támogatja az 5333 MHz-et is, hogy az ilyesmi mit jelent, azt nem tudom, mert a memóriavezérlő a prociban van, amit az meghajtani képes, azon tud menni. Ha nem "írjunk be hasraütéssel valami számot" adat ez, akkor max azt tudom elképzelni hogy a CPU és a RAM slotok közti vezetéken ennyi MHz-ig nem keletkezik működést zavaró áthallás. A kinézett új deszka is pont ugyanennyit tud, szerintem ugyanonnan másolták a leírás gyártók. Ezért tehát kár lenne cserélned, valószínűleg az új lapban is pont ugyanúgy menne mint a mostaniban. VRM fázisban mindkettő 9-et ad, csak az egyikben 1 számmal írják le, a másikban 6+2+1-re bontják. Így valószínűleg semmivel nem ad több stabilitást se. Gyanítom a szilícium lottó ezt dobta neked, a procid ennyi feszültségen nem tudja gyorsabban hajtani a ramokat.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #105736 üzenetére
Feltéve hogy nem PCIE5-ös az SSD-je, mert akkor lesz hátránya, 4.0-án fele sebesség.
Igazából azt nem értem miért van ez a kikötés. A deszka leírása tényleg írja, viszont az Intel azért emelte 16-ról 20-ra a CPU-ból jövő PCIE sávok számát, hogy legyen elég még egy M.2 SSD-nek is. Az AMD-nél nincs is ilyen korlátozás, ott megadja az alaplap az SSD-nek járó sávokat. Az Intelnél ez hova tűnt?
-
Henker2
addikt
válasz
Ace Ventura #105738 üzenetére
Bekapcsoltam a profilt. Esetleg GPU-Z képet tegyek be? Vagy esetleg mit fotózzak le ami biztosan megmutatja, hogy hogy mennek a RAM-ok?
-
Henker2
addikt
Egy gyors kérdés:
A jelenlegi GIGABYTE B760M GAMING DDR4 rev.1.0 lapomat érdemes-e +20-25K különbözetért lecserélnem egy ASRock B660M Steel Legend-re?
A mostani Kingston Fury RENEGADE 2X16GB kit DDR4 3600 MHz CL16 RGB XMP memóriáimat ugyanis csak 2400MHz-en hajtja a lap.
Viszont az ASRock tudná a 3600-at is.Játékokban érezhető lenne a memória teljes kihajtása?
Konfig az adataimnál.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Celithrandi #105735 üzenetére
Nem lesz érzékelhető hátrányod abból, ha a másodikba rakod.
-
Celithrandi
addikt
Sziasztok,
MSI Z790 Toma Max lapot venném, de azt írják, hogy ha az M2-1 slotba ssd megy akkor megfelezi a pcie5 ös csatornát a vga carddal és a vga csak x8 lesz x16 helyett. Vajon ez biosból állítható vagy sem? Mert ez esetben akkor az M2-2 slotba kellene rakni az ssd, viszont az nem cpu vezérelt. Vélemény? köszi
-
DaVE-1
senior tag
Mindenkinek köszönöm az infokat, akkor majd ezek tükrében veszek alaplapot. Bár amiket írtatok akkor lehet egy jobb lap lesz és akkor a VGA marad a régi, max ha elszánom magam akkor a jobbat is bírja majd a későbbiek folyamán. De egyelőre ez még a jövőzenéje.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
DaVE-1 #105731 üzenetére
"G-s procit csak amiatt írtam hogy ha eladom és a 6800XT-t és nem veszek újat addig is legyen majd valami."
Ami nem F-es, abban mindben van.
"SSD-t pl nem tudom mert végignéztem vagy 10 féle alaplapot egyik se írja milyen gyors SSD-t bír el.. Sebességet sehol nem írnak. Ezt hol lehet kideríteni?"
Dehogynem írják, mindenhol szerepel M.2 foglalat, ma már ez a default szabvány. És ott mellette hogy hány.nullás. A 4.0 max 7GB/s, az 5.0 duplája. De ez az alaplap szempontjából tökmindegy, ott csak a generáció számít hogy mit bír lekezelni. Belerakhatod az 5.0-ásat is a 4.0-ásba, de úgyis csak a lassabb, 4.0 szabványon fognak kommunikálni, ennek maximum sebességén - már ha egyáltalán maga az SSD eléri azt. (4.0-ásban is léteznek olyan ótvarok, amik még a 3.0 max sebességét se érik el.)
-
DravenMoral
senior tag
válasz
DaVE-1 #105731 üzenetére
Sebességet csak pcie verzióban adnak meg. A mostani középkategóriás lapok tömkelege (Atx méretben) 2db pcie 4.0 x4-es sebességű m.2 nvme ssd-t képes fogadni, azaz körülbelül 7.000MB/s-ig mennek. A te általad írt ssd ennek a sebességnek felel meg.
Viszont azzal számolj, hogy ha egy olcsó lapba teszel 4db 4.0 x4-es ssd-t, akkor már vagy a videokártyád, vagy az egyik ssd-d sebessége megsínyli azt. Ezt te tudod beállítani, hogy melyiknek mennyi sávot akarsz adni.Nyilván jelenleg még a multi játékokhoz kell igazán a több mag, egyjátékosban elegendő a 6 mag is jelenleg, bár ez is érződik már csupán csak a betöltéseknél, illetve netezésnél.
A 8000g-s procik igpu-ja már nagy valószínűséggel elég erős lesz ahhoz, hogy átlag felhasználásra, azaz akár a mostani játékok futtatására is (erős komprumisszumokkal) elég legyen. De az biztos, hogy ha nem FullHD 60hz-es monitorod van, akkor kelleni fog egy dedikált vga. De szerintem az a 6800xt is bőven elegendő lesz számodra, ha úgy vagy vele, hogy akár a 8000G-s igpu is elegendő lenne. Ezért ne add el, az egy jó kártya.
-
DaVE-1
senior tag
válasz
DravenMoral #105730 üzenetére
Ez a nem hajtja ki nagy tévedés szerintem, mármint rám nézve. Sok tesztet átnyálaztam már és pont emiatt nem kell nekem csúcs proci. Single játékokkal játszom többnyire és 4K max grafikán inkább csak a vga izzad a proci malmozik.. (G-s procit csak amiatt írtam hogy ha eladom és a 6800XT-t és nem veszek újat addig is legyen majd valami. De sokszor elgondolkodtam hogy jó lesz az a 780M-es grafika nekem játszani mert elegem van a pénznyelőből.. max leadom a minőséget grafikában de cserébe a zsebben marad a csúcs VGA ára)
SSD-t pl nem tudom mert végignéztem vagy 10 féle alaplapot egyik se írja milyen gyors SSD-t bír el.. Sebességet sehol nem írnak. Ezt hol lehet kideríteni? -
DravenMoral
senior tag
válasz
DaVE-1 #105728 üzenetére
Írtad, hogy egy rx 7900xtx-et vagy még erősebb vga-t akarsz majd beletenni.. Én eszerint válaszolok számodra, nem aszerint, hogy most milyen kártyád van.
És egy legfrissebb platformos procit akarsz belerakni. Tekintve, hogy a videokártyát nem hajtaná ki egy Ryzen 3 8300G, így nyilvánvalóan nem azt veszem alapul.
Pláne, hogy egy csúcskateg m.2-es ssd-t említettél, így már tényleg nem értem, hogy miért akarsz spórolni az alaplapon, főleg ennyit.. Gyakorlatilag akkor nem is szabadna venned ilyeneket egy 40ezres lapba, mert nem fogja elbírni.
Ne haragudj meg, de baromi nagy butaság ezekhez egy 40ezres lapot venned.
Ezek után kérdezem én, hogy milyen tápegységet tervezel a konfig alá rakni? -
DaVE-1
senior tag
válasz
DravenMoral #105727 üzenetére
Ezért kérdeztem miért gáz? Mert az hogy xy nem tenne mellé ezt meg az azt engem hogy is mondjam .... Nekem világéletemben 25-35 ezres lapjaim voltam és nem volt vele bajom soha.Se meghibásodás ,de elromlás,semmi.
Igaz csúcs VGA csak a 8800gtx-es érában volt azóta csak közepesek most pl 6800XT van. -
DravenMoral
senior tag
válasz
DaVE-1 #105726 üzenetére
Akarsz az alaplapba egy csúcskategóriás videokártyát tenni, illetve akarsz hozzá egy legújabb platformos, gondolom nem a legolcsóbb processzort tenni, hogy egyáltalán kihajtsa a videokártyát.
Ahhoz a procihoz már nem a legolcsóbb ddr5-ös memóriákat akarod majd betenni, hogy 4800mhz-en menjenek, azaz lekorlátozzák nem is kismértékben azt a procit.
Még nem tudjuk pontosan a 8600g vagy a 8700g valós igényeit, de biztosan nem egy 40ezres rendkívül legalja minőségű vrm-el ellátott am5-ös lapot tennék alá, ha egyáltalán van rajta vrm. És tekintve, hogy egy csúcskategóriás kártyát akarsz egy csúcskateg m.2-es ssd-vel, nem is tudom, egy kicsit fájna a szívemnek, ha a legolcsóbb alaplapot tenném alá, ami a legfontosabb tényező egy gépépítés során.
Itt még nem is beszéltünk a hangkártyáról, a hálókártyáról, és egyáltalán az alaplap minőségéről. -
DaVE-1
senior tag
válasz
DravenMoral #105724 üzenetére
A 40 ezer körüli 650M-ek miért nem alkalmasak? Abban mi a kevés ahhoz amiket leírtam? (Nem értek hozzá ezért kérdem)
-
Dr. Akula
félisten
válasz
DaVE-1 #105723 üzenetére
Legolcsóbb az ilyen ASRock B650 PG Lightning, 76k. De ha "vagy sokkal erősebb VGA-t (következő széria", akkor inkább ASRock B650E Steel Legend, 106k. Ez már ad PCIE5-öt is, a nextgen vga-kat ugyan még nem ismerjük, de várható hogy előbb-utóbb átállnak arra.
-
DaVE-1
senior tag
Melyik lenne a legolcsóbb alaplap ami a leírásoknak megfelel?
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
Játékra (de nyilván lesz netezés .filmezés is)
Minél olcsóbb legyen ,de még a használható kategória
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
8000G-s szériás procit tervezek majd hozzá + 7900XTX vagy sokkal erősebb VGA-t (következő széria
Teljsen mindegy ha a leírt dolgok belemennek
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
M.2 legyen ha lehet 2. sata ,usb is ,pci experssz a vga miatt
Ez az ssd jó legyen bele és ki tudja használni (Kingston FURY Renegade NVMe 2TB Heatsink)
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
HDMI
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
NEM!
Új
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem fontos mivel a házamat se nézegetem ez meg benne lesz
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
AM5 legyen ,de az amd szerencsére ezt garantálja hogy a kövi 1-2 széria még jó lesz bele. -
pergabb
senior tag
Ugye LINK elég nekem egy 14700k meghajtásához, nagyon enyhe oc-hoz (nem hardcore buli)
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Sasa 111 #105719 üzenetére
Ez az összes, amit a GB oldaláról le lehet szűrni:
- az 1.x-nél a két x16 PCIe slot közül az egyik PCIe 4.0, a másik PCIe 3.0,
- az 1.0-nál mindkét x16 slot PCIe 4.0.A Z790M-nél ez nem kérdés, mert mATX, tehát csak egy x16 PCIe 4.0 slotja van.
Ezen kívül az USB portok darabszámában van picike eltérés, illetve az audio codec-nél különböznek még, az ATX lapokon (már amennyire az internetnek lehet hinni) Realtek ALC897, az mATX lapon Realtek ALC1200 codec van.
-
Sasa 111
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Egy gémer PC-t szeretnék összehozni, amire kaptam is egy ajánlatot egy számtech. boltban. GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX alaplapot ajánlottak 130 EFt-ért.
Ebből találtam rev. 1.x és rev.1.1 verziót is, de nem találtam a különbséget.
Compare Result | Alaplap | GIGABYTE - GIGABYTE Hungary
De még fontosabb, hogy ennyi pénzért, ez az igazi vétel?
Tudnátok jobbat ajánlani?
Főbb szempontok: Időt állóság, megbízhatóság, tuning (hűtés), fejleszthetőség, minél jobb és több külső-belső csatlakozó,... -
daqwsq
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretném kicsit átalakítani a konfigot, lehetőség szerint gazdaságos módon.
Jelenleg ASrock AB350m Pro4, Ryzen 5 1600.
A 4-ből 2 db RAM slot nem működik megfelelően(sajnos ezt a szériát erősen érintette).
Memóriabővítést így nem tudtam alkalmazni, szóval ez lenne a fő oka, ill. az 1600 nem valami acélos manapság.1. Nagyrészt játék, fejlesztői alkalmazások(Visual Studio, Code stb.), virtualizáció.
2. 40-50 ezer Ft.
3. 12100F elégnek tűnik, idővel váltanék majd.(13400F-re ha belefér)
4. mATX alaplapot szeretnék lehetőség szerint.
5. PCIe 5.0 fontos szempont lenne időtállóság miatt, DDR4-es memóriákat meg szeretném tartani viszont.
6. Használok dedikált VGA-t, RX 6600-t jelenleg.
7. Nem szeretném tunigolni.
8. Inkább az újat preferálom.
9.Nem fontos számomra a kinézet.
+1: Fontos a fejleszthetőség, hogy később ne járjak úgy, hogy alaplapot is kelljen cseréljek.
13400F, 13700F vonal érdekel idővel leginkább.
Nézegettem az AM4-es vonalat is, de ott nincs PCIe 5.0, ill. az AM5 nekem nem fér bele jelenleg.Amit nézegettem:
ASUS B660M-PLUS D4, de ott is van némi hibaarány.(az Iponon) Inkább ráfizetek, vagy nézek másikat, hogy ne járjak úgy, mint a jelenlegivel.Előre is köszönöm!
-
marcyman
aktív tag
válasz
DravenMoral #105712 üzenetére
viperabácsi, DravenMoral: Köszi a segítséget!
-
bajtokarpi
őstag
válasz
DravenMoral #105711 üzenetére
szia.
Még egy kérdés. GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 vs. MSI B550-A PRO, és az MSI MPG B550 GAMING PLUS közül te melyiket vennéd? Ahogy nézem az Aoruson jobb az audio, meg a lan, de az MSI-n meg a vrm hűtését jobbnak mondják.
Köszönöm
-
bajtokarpi
őstag
válasz
DravenMoral #105711 üzenetére
Szia.
Köszönöm szépen. -
viperabácsi
addikt
válasz
marcyman #105710 üzenetére
Ha ez a lapod ami a képen van :
Akkor ott a helye a M2 -es wifi kártyának a lapon.
Veszel egy ilyet és ugyan az a lapod lesz mint a wifis ! -
DravenMoral
senior tag
válasz
marcyman #105710 üzenetére
Tudsz venni külön usb wifi adaptert, esetleg pcie wifi adaptert, de a normálisabbak drágák.
Ez alatt [link] önmagában véve agyrombolás venni, és már ez is 5.000ft-tól kezdődik.. Hangsúlyozom, ez még mindig csak 150mb/s, azaz közelt sem valami nagy cucc.
Ha tényleg használod a wifi-t gépen, akkor olyan lapot kell venni, ami támogatja alapkiszereltségben. -
DravenMoral
senior tag
válasz
bajtokarpi #105709 üzenetére
Lényegi különbség nincs.
Csicsásabb a Gaming Plus a maga kis rgb fényével, és "játékosoknak szánt" kialakításával.
Mindenben ugyan az egyébként, összevetve a két lap eredeti leírását. -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok.
MSI B550-A PRO, és az MSI MPG B550 GAMING PLUS között van érdembeli különbség? Egy 5700x cpu menne bele, Kingston Renegade Black 2x16384MB 3600Mhz CL16 társaságában. Melyiket lenne érdemesebb venni?
Köszönöm.
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez a kombóhoz tudnátok 2x16GB DDR5 ramot ajánlani?
Alaplap: ASROCK B650M PG LIGHTNING WIFI
CPU: 7800X3D
VGA: RTX 4070Valami "alap" jó lenne, nem kell RGB meg ilyesmi. Bestbuy, budget is jöhet, játékra lenne inkább használva.
Hopsz, rossz topic. Bocsi...
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Gépépítés előtt állok.
A kiszemeltek:
ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI
AMD Ryzen 9 7900 3.7GHz
és a kérdéses
G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR
Jó választás ez a memória?
Köszi előre is a segítséget! -
DravenMoral
senior tag
válasz
Aby_2014 #105702 üzenetére
Ennyi pénzért igencsak az előttem szóló (MSI B550-A PRO) lapot ajánlom én is, bár ha a használt is belefér, akkor inkább egy [link] .
Bár nyilván az olcsóbbik lap is (újonnan) tökéletes lesz egy Ryzen 7 5700x-hez is majd a jövőben.
Bár tekintve, hogy nem tudjuk a gépházad típusát, így lehet fölöslegesen ajánlunk Atx méretű lapot. -
Aby_2014
aktív tag
Sziasztok!
Régi gépemből akarok fiamnak egy nem high -end, de gaming gépet összerakni, a meglévő alkatrészek: Ryzen 3600 processzor, DDR4 3200-es RAM, és egy 5700XT, mint videókártya, ehhez kap egy 650W seasonic tápot.
Mint a topik is adja kérdés az alalap, én egy B550-esre gondoltam, mert abba később egy 5000-es proci még beleférhet, tudom az X570 lenne az igazi, de az marad apa gépében
Keret max 45e Ft.. Mit javasoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest