Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz
zsigripapa #30098 üzenetére
Van biza! Az Asus-ra elvileg mehet a Freezer 13. (ez inkább 6,5-7 ezer körül van)
Nekem az Asrock alaplap van, és azért elég szűkös a hely a mATX miatt, így nekem a Freezer 7 Pro Rev 2 került bele, és az sem semmi.(bár nekem i3 2100 van most)
Itt egy kis írás az enyémről: Arctic És ez csak 5000 körül van!
Ez meg a hivatalos oldal: Arctic hivatalos oldal Itt a méreteket azért tekintsd meg! -
Hunork
veterán
válasz
zsigripapa #30095 üzenetére
-
zsigripapa
csendes tag
sziasztok
intel i5 2300 proci alá milyen lapot ajánlotok. nem kell húzásra. én H61 es lapra gondoltam mert semi extra nem kell. jó legyen rajta működű usb3 meg megbízható legyen. kb 20-25 közé kéne az ár
köszi
-
Hunork
veterán
válasz
Szibilla #30092 üzenetére
Tudom, ne haragudj, írtam is, hogy egy példa, csak rákerestem, és ezt adta ki. Mivel kérdezted, hogy van-e ilyen egyáltalán...nem félrevezetésnek szántam, csak példának!
Ha hosszú távra tervezel, akkor az előző hsz-emben írt alaplap nagyon jó vétel és igen patinás a tudása! És mehet bele ram rendesen...És akkor most a procin lehet picit spórolni, hidd el, egy i3-at később még mindig jobban el tudsz adni, mint egy kisebb tudású alaplapot, mert azok mindig olcsóbbak lesznek. De ez, illetve a korábbi hsz csak egy ötlet...
-
Hunork
veterán
válasz
tjhooker464 #30084 üzenetére
Ha elegendő a mATX méret és a 2db memóriafoglalat, és nem tervezel SLI vagy Crossfire megoldást, akkor jelenleg ez a legjobb ár/érték-ben: Asrock H61M/U3S3.
Sata3, Usb3 (ASmedia chip), pofon egyszerű Bios frissítés, Uefi, kellemes DVD tartalom, megbízhatóság...kb 17-18 ezer az ára...[link]Ugyanezt mondanám Castor-nak is!
-
Szibilla
aktív tag
válasz
tjhooker464 #30084 üzenetére
Ez engem is érdekel, annyi különbséggel, hogy én 2100-hoz keresek jó ár/érték arányú lapot. Sok RAM-ot jól kell kezelje, ez fontos, bár ha jól tudom, újabban ez a processzorok dolga.
-
tjhooker464
őstag
Helló! Egy I5 2400-as procihoz szeretnék alaplapot venni és azon gondolkodtam, hogy mivel úgyse lehet tuningolni elég lenne-e alá egy olcsó h61 vagy h67 chipsetes lap?! Így első blikkre nem látom értelmét a drágább lapoknak jelen esetben.
-
Hunork
veterán
válasz
gordonfreemN #30082 üzenetére
Semmi baj, dehogyis van harag!
Most olvasgatok,de mindenképp nyomj egy Bios Deafultot, és jelentsd, hogy mi történik. Most Tuning-ra nem térünk ki, az egy más fejezet, más topik.
A Bios hasonló, én ezeket állítom be, engedélyezem (kivonatosan persze)
(Amúgy a 2500 neked K sorozat? adatlapodon nincs ott...)OC Tweaker:
Intel Speedstep Technology: Enabled
Intel Turbo Boost:Enabled
Core current Limit: dafeault
Dram, Memory, Voltage Control: Default vagy AutoCPU Configuration:
Hyper Threadind: nálad ez nem is látszik ugyebár
Actove Processors Core: All
Prefetcher cuccok: Enabled
Enhance halt State: Enabled (C1E)
Többi C support: Auto, Enabled
Intel Virtualization: Disabled (hacsak nincs szükséged rá)
No Excute: enabledNorth Bridge:
LowMMIO: 64MB
Vt-d: Disabled
Primary Graphics adapter: PCIE
Onboard VGA Share Memory: a legkisebb érték, úgyse használod
neked van a Virtu is: ezt kapcsold ki inkább, hátha ez is bezavar
Render Standby: Disabled
IGD multi monitor: DisabledSouth Bridge:
DeepSX: Enabled in S5
Onboard cuccok: hát ami kell Enabled, ami nem Disabled
ACPI HPET Table: EnabledA többi menüben persze még állíthatsz pár dolgot, talán a Sata módnál fontos még megemlíteni az AHCI módot, és azt is, hogy a Serial port, Infrared port, ha nem használod, akkor az is Disabled!!
A HW Monitornál meg persze ne Auton legyen az elemek, hanem te állítsd be a kívábnt fordulatot, a hőmérséklettel együtt!
Most ennyi, de még keresek neked. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Hunork #30081 üzenetére
Tudom, hogy nem ezt ajánlottad, de ugy gondoltam, hogy a téma legutóbbi értelmes hsz-ére irok választ, igy visszakövethetőek az előzmények. Nehogy félreértsd, sem megbántani nem akarlak, meg nem volt szándékom megpukkadni, és nem a téged akarlak háborgatni emiatt. Csak ez volt az utsó hsz a témában, azért amiket tanácsoltál hálás vagyok
Az etron csip kevésbé fontos számomra, a lésőbbiekben esetleg, addigra talán megoldódik a dolog. -
Hunork
veterán
válasz
gordonfreemN #30076 üzenetére
Szia!
Hát nagyon sajnálom ám! Hidd el!
Viszont én nem is ezt a lapot mondtam neked...Én a H61M/U3S3-ról pötyögtem. Ha meg Z68 és asrock, akkor meg mindenkinek ezt mondom: Extreme3 Gen3. Bizony!
(teljesen nem olvastam vissza, de a válaszod is egy olyan hsz-re érkezet, ahol a fenti H61 szerepelt!)
Én a tuningban nem vagyok otthon, ezt ne is kérdezd, bár az Axtu-val szinte mindent át lehet mahinálni, de mindentől függetlenül, ha már tuning, akkor az a Bios-ban legyen...szerintem.
Hőmérsékletek: igen, lehet eltérés, az alaplapok igen változatosak tudnak ám lenni...sajna. Mérd Aida64-el is, meg a CoreTemp-el is...
Ha valami eszembe jut, még írok...ígérem.
Amúgy nyomj egy Bios Default-ot, és nézd meg, úgy mit tesz...sajna Z68 Asrocknál a már említett extreme3Gen3-nál kezdődik, és Giga sincs jó pénzért és ATX-ben Etron chip nélkül... -
Jim-Y
veterán
válasz
gordonfreemN #30079 üzenetére
Hát, tudom, hogy ez nem vígasztal, de én a Gigáról tudnám ugyanezeket leírni, kivéve a nyákos problémád.. amióta megszívtam egy ***r giga lappal, azóta semmi gigát nem veszek, mert úgy felidegesített a vele való huzabona:S Ezzel azt akarom írni, hogy ez kicsit egyén szintű is, akinek valamivel baja volt, olyat nem szívesen vesz többé, és ledegradálja magában a márkát. Én pont egy AM3.as Gigabyte lappal jártam így, azóta "soha többé gigabyte"-ot van nálam..
-
Jim-Y
veterán
válasz
gordonfreemN #30074 üzenetére
Szia, az első két bekezdéshez nem szólnék hozzá, mert én ilyeneket nem szoktam végigpróbálni, viszont ez:
"Még valami. Lehet másnak ez kb a teljesen mindegy és a Juliskát se érdekli kategória, de az Asrock nyák érezhetően gyengébb, vékonyabb."
Ez nálam nem így volt.. volt Giga, Asus, és most Asrock lapom és mind ugyan olyan vastag volt.. szv szerintem inkább csalódtál a feature-jeiben és emiatt még minőségileg is szarnak érzed, pedig nem így van
-
jeni
félisten
válasz
Szia
A Giga lapnak viszont nem igazán jó a (az Asrocknak is ugyanaz a chipje
)
Etron EJ168 chip: búgós
Up to 2 USB 3.0/2.0 ports on the back panel
Írj ide:[link]
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #30075 üzenetére
Na mégegyet, 3 a magyar igazság
Azt nem emlitettem, hogy a giga lapoknál is nekem csak mATX-es jöhetett szóba.
Giga lap mellett van még az, hogy oprendszer alól bármilyen tuningmúveletet el lehet végezni, ami real time végrehajtódik és módosul a BIOS is a beállításra.
Nem tudom ezt meg lehet oldani valahogy asrockéknál? Ez az AXTU jól néz ki meg minden, csak éppen nem sok mindenre jó... -
gordonfreemN
addikt
válasz
Már nem fért bele a szerkesztése, de hogy megmaradjon az objektívitás, egyetlen normális giga lapot nem találtam, amin lenne PCI és z68-as chip...
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Hunork #29553 üzenetére
Eddig úgy néz ki kegyetlenül csalódtam az Asrock-ban (z68pro3M). Nálam nagyon nem nyerte el a best of kategóriát, megbántam, hogy lecseréltem erre a gigabyte (z68 d2h) lapomat.
Ugy tudnám összefoglalni, hogy a giga jóval kevesebbet tudott, de azt frankón tudta. Ez meg. Nem tudom, sokan állították itt, hogy a giga BIOS-a szar, hát kevesebb szarra lettem a gigánál figyelmes, mint az Asrock-nál.
Ez az instant boot egy fos, ha fast boot-ra teszem, ugyanannyi ideig tart neki bekapcsolni, mint normál módban, vagy regular-ban.
Aztán beteszi az energiasémákhoz a saját profiljait, amin természetesen nem működik az órajelcsökkentés...
Nem tudom mit nem tudok, de már mindent állítgatok (a kezdeti "végigpróbálgatás" után), de a lap egyszerüen nem képes kikapcsolni, hiába állítom le, vagy nyomom meg a főkapcsot, a képernyő elsötétül és járnak tovább a ventik. De ha ez még egy energiatakarékos funkció lenne! De nem az, 65W-ról felbaxa 100W-ra a fogyasztást ebben az állapotban. Egyébként ez jellemző az instant boot-ra is, megelmeli a fogyasztást abban az állapotban.
Ha autora teszem a feszt, elszáll mint a Szojuz TMA 18. 1,37VHát ez mi, kéremszépen?
A giga teljesen rendben volt, tuning nélkül 1,2 5 lépcsős turbo-val 1,26V...
Lehet csak a mérés pontatlan, azaz szar szenzorokat alkalmaz az Asrock?
Még egy kivetnivaló a cpu hőmérséklete. A giga lapban idle állapotban megegyezett a környezeti hőmérséklettel (22) a cpu. Terhelve 46-48 fok.
Az asrock-ban idle 34 fok, terhelve kb 42. Ezt nem vágom annyira, lehet a giga volt a pontatlanabb? Ezek elvileg kupakhők. Ugyanaz a hőtő, ugyanazzal a fordulattal, ugyanazzal és agyanannyi pasztával, teljesen megegyező körülmények, csak a lap cserélődött ki.
Szerintem marhára nem éri meg ez a lap a 28k-t semmiképp, ha azt vesszük, hogy a giga z68 d2h 22-k, akkor meg főleg. Persze ha nem kell USB3, ami ezen az asrock-on se a legjobb, tudomásom szerint.Még valami. Lehet másnak ez kb a teljesen mindegy és a Juliskát se érdekli kategória, de az Asrock nyák érezhetően gyengébb, vékonyabb.
Írásom nem lehúzásnak készült, hanem a jövendőbeli vásárlóknak ad egy kicsi teret a látásmódban...
-
Hunork
veterán
válasz
Teodor52 #30070 üzenetére
Nos, akkor két teljesen eltérő gyártótól van memóriád? Az nem feltétlen jelent jót...
Sajnos.
Ettől még, ha nincs is a támogatási listában, nem biztos, hogy nem kéne mennie.Az utolsó mondatom: van az alaplapodnak egy kézikönyve, ha nincs, letöltöd a gyártó oldaláról. Nos, ebben a CPU-Install utáni fejezet (minden alaplapnál) a Memóriákról szól. lesz ott táblázat is, hogy milyen ramok mennek melyik slot-ba egyáltalán, frekvencia...stb. Erre gondoltam.
-
Peetyaa
tag
Sziasztok! Vettem egy amd phenom x4 970-es procit, egy radeon hd5670-es 1gigás ddr5-ös videókarit, + 2*2giga 1333Mhz ramot, viszont az alaplappal ráfáztam mert nem jót választottam. Szerencsére még kitudom cseréltetni, de elég karcsú a keret. (max 20ezer) Amit most kinéztem az egy asus m5a78l le. Nem tudom mennyire jò választás, épp ezért kérnék egy kis segìtséget a nálam tapasztaltabbaktòl! Előre is köszönöm!
-
Teodor52
senior tag
válasz
Hunork #30069 üzenetére
Hát nem egészen értem az utolsó mondatod.Ki tudnád fejteni bővebben?
(bocs az értetlenkedésemért)Amúgy ellátogattam a Gigabyte weboldalára és a memória támogatási listájába belekukkantottam majd megpróbáltam kikeresni sorozatszám szerint a Geil GV32GB1600C9DC és a Kingmax FLGD45F-B8KJ9-es memóriáimat, de sehol nem találtam.
http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/motherboard_memroy_ga-ma790xt-ud4p.pdf
-
Hunork
veterán
válasz
Teodor52 #30068 üzenetére
Hát akkor lehet, hogy nem ér rá, ezen ne izgulj, de ha nagyon sürgős, akkor írj neki pü-t! Én most is azt olvastam egy angol nyelvű fórumban, amit neked korábban írtam. És hogy max 2 ilyen modul mehet bele a lapba...de elvileg az alaplap manualjában kell lennie erre utaló fejezetnek a cpu installálás után!
-
Teodor52
senior tag
Nem rég beszéltem egy pc alkatrész forgalmazással foglakozó komával és azt mondta, hogy vegyem ki az összes ramot tegyek vissza 1 és úgy nézzem meg az aida64-el.Ugyanis, ha valamelyik ram alacsonyabb frekvenciával üzemel mint a többi, akkor azon a MHz-en fog dolgozni a mellette lévőek is!Tehát RAM hibára gyanakodott.
Leteszteltem mindegyiket külön-külön és az aida az alaplapon belül a memóriabusz effektív órajele ugyan 1600MHz-et mutatott, de a memória modul ugyan úgy 1333 MHz volt.
Ramok feszkója 1,5V -
P.M.S
csendes tag
válasz
Teodor52 #30059 üzenetére
Elvben támogatja és biosban is beállítod úgyse megy. Hm... Mekkora a fesz a ramoknál?
Amúgy egyet kell értsek. Memória topikban vannak memóriában jártasabbak is.
Amúgy sebességben pár %-t vesztettél. Szinte nem is érezhető ha csak nem olyan programmal dolgozol aminek ez nagyba számít. -
Hunork
veterán
válasz
Teodor52 #30061 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint a jelölés arra utal, hogy egy gyárilag húzott példánnyal lehet csak bekapcsolni az opciót. Ilyen pl. a Geil Corsa sorozat, ahol 1333MHz-es ram-ot veszel, de megy 1500/1700MHz-en, ha az alaplap támogatja. Ez csak egy példa volt. Az amúgy is 1666MHz-es modul szerintem ezért nem megy a gépen, ha csak nem valami trükközést, fesz-módosítást csinálsz a Bios-ban, de ez nem az én asztalom, és kellő gyakorlat nélkül ne is állj hozzá.
A memóriákkal foglalkozó topikban ajánlom neked Qru kollégát, naprakészen, másodpercek alatt ezerszer pontosabb választ ad neked, mint most például én... -
Teodor52
senior tag
válasz
tranceplanet #30058 üzenetére
Beállítottam 1600MHz-re de 1333MHz ugyan úgy
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy nagyon fontos információra lenne szükségem,remélem tudtok segíteni!
Na szóval van egy Gigabyte GA-MA790XT-UD4P alaplapom,melynek memóriabusz effektív órajele 1066MHz/1333MHz (1666MHz+ OC).Az utolsó értéket figyelembe véve (1666MHz)vettem 4X1GB DDR3-as Geil és Kingmax 1600MHz-es memória modult.
Az everest ennek ellenére mint az alaplap memóriabusz effektív órajelét mint a memória modul órajelét 1333MHz-es értékként tünteti fel!
Felmerült bennem a kérdés, hogy egyáltalán kompatibilisek egymással már ami az órajeleket illeti?Mi lehet ennek az oka, hogy az everest szerint nem tudom kihasználni a ramjaimat 1600MHz-en?
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Hunork
veterán
válasz
prepared #30053 üzenetére
Üdv!
Hát a második kapásból kiesik, mert ha jól láttam, csak Usb2-es lap.
Amúgy egyiket sem ajánlanám, egyfelől, mert a Giga lapokkal mostanában sok gond érkezik ide a fórumba is, másrészt az Usb3 vezérlő Etron chip, ami nem igazán jó választás, ha valóban fontos számodra ennek a szolgáltatásnak a megléte.Ebben az árban szerintem neked egy P67-es lap is megfelel, ha nem fontos az IGP megléte. Például ez: [link] Hivatalos oldal: [link] És ezen NEC chip van Usb3-hoz!
Az általad említett Z68-as lapok nem tudnak annyit, amennyit te most vagy később úgyis kihasználnál, akkor már picivel feljebb kell menni a ráfordítható keretnél. (35-37 ezer Ft) Ekkor meg ezt mondanám: Asrock Extreme3 Gen3. Ez valóban jövőre is szólna. (PCIE3...)
-
prepared
csendes tag
Üdv!
Alaplapot szeretnék vásárolni de nem tudom hogy melyiket kellene a három közül:
Gigabyte Z68AP-D3-B3 alaplap 3 év garancia
erre gondoltam mint hivatalos linkre: katt
(-B3 gondolom valami plusz jelölés lehet usb3?)Gigabyte Z68P-DS3-B3 alaplap 3 év garancia
erre gondoltam mint hivatalos link: katt
Gigabyte P67A-D3-B3 alaplap 3 év garancia
Hivatalos link: kattEzt a processzort szeretném majd belerakni.
Intel Pentium G840 processzor 3 év garanciaés ezt a memóriát.
Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3K2/8G memória 10 év garancia.Rákérdeztem a boltra hogy pontosan melyik verziót árulják, mert az nem nagyon derül ki a weblapon. (bár ahogy aképeken látom mindegyik rev 1.)
Lényegében azt szeretném ha ezeket tudná: SATA3, USB3, CPU támogatás legyen jó erre a procira és majd később i3, i5-re is.Az a bolti linkeket csak azért linkeltem hogy lássátok kb mennyi árba szeretném vásárolni a termékeket. A lapok között ár különbség nem sok így ezért nem tudok dönteni.
Meg persze azért mert nem látom nagyon a különbségeket.Én úgy láttam hogy ram és proci bele megy mind a 3 lapba. Természetesen ha tudtok jobb árba oldalt
elfogadom a tanácsokat (persze nagykeres aprohardveres is szóba jöhet)
Előre is köszi a tanácsot
Üdv Prepared! -
Jim-Y
veterán
válasz
potyi23 #30045 üzenetére
Az alaplapokon 20 tűs usb3 szokott lenni, ha van a házon előlapi usb3.0 akkor az egy 20 tűs csatiban fog végződni, amit az alaplapod 20-tűs csatijára tudsz kötni. Ha az alaplapodon I/O shield usb3.0-ás csatik vannak, akkor nem tudod összeszkbálni a házaddal, így csak hátra dugva tudod használni az usb3-at. üdv
-
potyi23
senior tag
hi.Biztosan emlekeztek ram,kb 1 honapja vettem asus 1155 os lapot,usb 3 csatikkal.Namarmost,tudni szeretnem, h ezt a lapot bettettem egy 2 eves Thermaltake hazba,es lognak bent egynlore az usb kabelei.Betudom kotni oket az alaplapra USB3.0 as tukre,de 2.0 fog menni,vagy eppugy fogom tudni elol is usb 3 at hsaznalni ha bekotom oket.Jolenne ha nemkellene mindig hatra szurnom az uj USB 3 as kulso hdd -m
-
i are robot
senior tag
A sajtóközleményben mindenesetre a 3.1 szerepel illusztrációként, szóval úgy tűnik az a biztosabb.
Fura is lenne, hogy egy olyan lap tudja ezeket az újdonságokat, ami jóval előbb jelent meg.
Mindenesetre köszi, úgy tűnik ez lesz a befutó.
-
jeni
félisten
válasz
i are robot #30040 üzenetére
ezek szerint mindkettőre jó de én azért a tuti 3.1 verziót venném meg.
-
tranceplanet
addikt
válasz
kmarcell #30038 üzenetére
Mindkettő 8+2 fázisos.
Az extreme szerintem nem ér meg 22 ropival többet és 890 csipszetes.
Én a 990 csipszetes formulára szavazok.--------------------------------------------------------
Kalos7Mivel szorzózáras a procid, ezért jó lesz a lap hozzá, kihasználja a képességeit.
-
Kalos7
tag
Egy Intel Core i5 2400 procit belelehet rakni egy Asrock H61M-VS-ra kitudja ez a lap használni a proci tudását???
A válaszaitokat előre is köszönöm. -
jeni
félisten
válasz
kmarcell #30038 üzenetére
Szerintem egy ilyen lap is megfelel az AMD-hez. Majdnem a fele.
Asus M5A99X EVO -
kmarcell
csendes tag
szeretnék egy 1100t x6 procit. melyik alaplapot vegyem hozzá crosshair iv extreme vagy crosshair v formula(és hd6xxx szériáju kártyát szeretnék vagy késöbb ha megjelenik a hd7xxx széria) segítségeteket előre is köszönöm
-
jeni
félisten
válasz
i are robot #30035 üzenetére
igen csak ne ETRON legyen mint a Gigabyte és egyes Asrock lapokban
Az a Asus P8P67 Rev.3.1 azért jobb mert az jó a Ivy procikhoz és a Pci 3.0 vezérléshez ami eleve gyorsabb a 2.0 verziónál.itt a táblázat az egyes Asus lapokról melyik LAPOKRA érvényes a kompatibilitás !
-
tranceplanet
addikt
válasz
i are robot #30035 üzenetére
Mindkettő vezérlő jó. Még a Reneseas is pl.
-
i are robot
senior tag
Jaja, most épp ott tartok, hogy egy sima mezei Asus P8P67 lesz belőle, egyes helyeken már 35e-ért hozzám vágják.
Ez e Rev 3.1 mennyiben jobb a 3.0-nál? Ahogy az Asus honlapján olvastam, csak az USB3 vezérlőt tüntetik fel mint változást, a 3.0-n NEC, a 3.1-en meg ASMedia. Ez jobb, vagy csak más?
-
jeni
félisten
válasz
i are robot #30029 üzenetére
Az MSI lapok hiába stabilak állítólag a vcore Off nem tudják,ezért lehet,hogy tuningra nem ideális (állítólag ha nem használod a nagyobb frekit a netre akkor csak abból vesz vissza de a feszültségből nem vesz le akkor sem ha nincs igénye a procinak rá !)
ezért előnyösebb lenne ha csak P67-s lap érdekel téged akkor inkább egy Asus P8P67 Rev 3.1 lapot vegyed inkább
-
jeni
félisten
válasz
i are robot #30031 üzenetére
A Gen3 lapon már Asmedia chip van de azért az adott lap gyártói oldalán érdemes rákeresni,mert az azért nem 100%,hogy minden Gen3 lap Asmedia chipes !
Sajni a Asrock p67 Extreme 4 lapon ETRON chip van,ezért inkább a Asrock Z68 Extreme3 Gen3 lapot javaslom nem sokkal drágább mint egy komolyabb P67 lap. Semmit nem veszítesz vele,inkább nyersz.
-
jeni
félisten
válasz
i are robot #30029 üzenetére
Asrock P67 Extreme 4 esetleg?
-
i are robot
senior tag
Üdv mindenkinek!
2600K alá keresek P67-es alaplapot, amiben stabilan tudnám tartósan 4,5 körül járatni, de max ennyin, nem csúcsokat akarok döntögetni. Eddig az MSI P67A-GD65-öt néztem ki mint ideális jelölt, mert 2 PCI kártya menne bele, és ennél az MSI lapnál lenne számomra a legideálisabb a foglalatok elhelyezése. Tudnátok ajánlani alternatívát ebben az árkategóriában (max 40-45e)? A Z68 többlet tudását nem használnám ki, az Ivy Bridge-et kihagyom, egyelőre a PCI-E Gen3 sem hoz lázba, szóval mindenképpen P67-ben gondolkodom. Előre is köszi!
-
Jam.
aktív tag
Már nem tudok szerkeszteni, de az etron chipre vonatkozó kérdésre a választ közben megtaláltam!
-
Jim-Y
veterán
Sajnos a P67 Pro3-on nem működő Etron chipes usb3 van, tehát ha szükséged lenne az usb3-ra akkor inkább másfajta lapot vegyél..
"USB 3.0 - 2 x USB 3.0 ports by Etron EJ168A, support USB 1.0/2.0/3.0 up to 5Gb/s"
Pl: Foxconn P67A-S
-
Jam.
aktív tag
válasz
tranceplanet #30015 üzenetére
Puszta szimpátia alapján nagyon nehéz lenne a döntés, ugyanis eddigi processzoraim listája így alakul:
i386, i486, Pentium 1, Pentium 2 MMX, AMD Duron, AMD Athlon XP, AMD Barton, Intel Pentium 4 HT, Intel Core2Duo, ?
A processzoraim a Durontól kezdve nem nagyon jártak az alap órajel közelében, ezért is olyan nehéz lemondanom most erről.Tehát a két lehetséges variációm:
Asrock P67 Pro3 (B3) - 20k
Intel Core i3 2100 v. 2120 - 28,5 v. 30kAsrock 970 Extreme3 - 25k
Amd Phenom II x4 955BE v. Athlon/Phenom magfeloldós - 26-30k v. 20k -
v2
senior tag
sziasztok. melyiket vegyem q9550 alá gigabyte ep45-ud3r vagy dfi lanparty utp45 t2rs a ram 2x2gb 1066ddr2 geil ultra ha számit valamit seeegitség
-
medek3
aktív tag
válasz
tranceplanet #30011 üzenetére
Szia!
Még is csak egy AMD konfig mellett döntöttem.
Gembird 400W-t.
Az új konfig :AMD A6-3650 2.6GHz FM1 BOX
ASROCK A75 Pro4-M
KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT
SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA3 ST320DM000Elég a régi táp Gembird 400W ehhez az összeállításhoz?
Tudom azt mondtátok, hogy a nem ajánlott kategóriába tartozik és később ha lesz rá zsé cseréljem le.
Ehhez az új alaplaphoz gond nélkül tudom csatlakoztatni? -
-
KayDash
csendes tag
válasz
Ez most lehet hülye kérdés, de a Phenom II X4 955 BEnél nagyobb a teljesítménye a FX4100nek, és árban egy kicsivel alacsonyabb, hogyhogy mégis jobb vételnek számít az előbbi?
Amúgy AM3+ lapba nem problémás AM3as procit tenni? Csakmert anno ment a találgatás a tüskék méretéről, hogy hogyan illeszkedik bele, stb.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Ezzel egyetértek egyébként, másfél évig AM3-as voltam 955BE-vel, felkészületm mindennel a bullra, am3+ -os alaplap, 1600-as ramok, pénz, lélekben is
, majd amikor bejött, akkor annyira nagy csalódás volt Nekem, nem is a teljesítménye miatt, mert arra számítottam, hogy nem Intel verő lesz, de egy jó ár/érték arányra azért számítottam. Úgy alakult, hogy tökre nem érte volna meg lecserélni a 955BE-t egy FX-4100-ra. Ezért nagy bánatomban cseréltem H61M/U3S3 + i3-2100 -ra és azóta nagy az öröm. Plusz teljesítményt nem nyertem,de olcsóbban jöttem ki, a stock cooler szabályozva hangtalan, a vga-m is tönkrement közben, így a HD2000 is nagyon jól jött. Azóta jobban szimpatizálok a SB-el
-
tranceplanet
addikt
Az a véleményem, hogy mindkettő életképes.
A Sandy család olyan jó lett, hogy letarolta a piacot, viszont drága a proci(kivéve i3) és
drága a lap is(mármint a tuningosok). Ivy is jó lesz valószínűleg.AM3+ lapok viszont olcsók mind a 870 R2.0 és 970 is. Extreme3 bőven elég neked.
Most olcsó magfeloldóssal jól jársz, olcsón kijössz. Azért nem temetném az AMD-t, mert új steppinges bullok is jöhetnek jól beárazva ebbe a foglalatba(legalábbis ez az AMD érdeke)
és ne felejtsük el, hogy a Vishera is ebbe a foglalatba jön még, bár kérdéses a sikere.
AM3+ és 1155 is életképes és jó, szimpátia és pénz alapján dönts.
Vannak tűrhető árú P67/Z68 lapok is tuningra, de elenyésző a számuk AM3+-hoz képest.----------------------------------------------------------
KayDash
Az nem baj, ha FX-ben gondolkodsz, de könyörgöm 20e alá ne menj lapban.
Az első steppinges(jelenlegi) bullokról viszont lebeszélnélek!
FX4100 - kb. 20alatt kellene lennie az árának annyira gyenge
FX6100 -kb. X4 955 BE szintjén van, de az ára nem!
FX8150 -kb. a 2500K-t tudja megverni pár helyen, de az ára iszonyat magas!
És cserébe még sokat is fogyasztanak ezek a procik. Az win sincs optimalizálva még erre a procikra. Ez az FX sorozat új steppingért kiált! -
KayDash
csendes tag
válasz
tranceplanet #30010 üzenetére
FX-4100-ra gondoltam jaja. Vagy lehet jobban járnék egy jobb AM3as lap + Phenom II x4 comboval?
Az az igazság AM2+os lapom van, és eredetileg Phenom II-t akartam venni bele, hogy így jó lesz, ennyiből megúszom, de a lap csak 95w-ig bírja, szóval kell az új lap, ahhoz meg kell a ddr3as memória, akkor meg már FXre gondoltam inkább, mint Phenom IIre. -
Jim-Y
veterán
-
Jam.
aktív tag
válasz
tranceplanet #30011 üzenetére
Persze, ha egy ilyen magfeloldósat választanék csak is olyat, ahol garantált a 4 mag és legalább 3,8-at megy a feszültség emelése nélkül. Mindenesetre elég jól sikerült most leszűkítenem veletek a kört. Az intel gyakorlatilag kiesett, hiszen a tuning mániások számára 2500k-tól kezdődik az élet, a lapot AMD alá eddig is tudtam, hogy egy Asrock 970 Extreme3/4 lesz (ha nincs szükségem a diagnosztikai kijelzőre és CF-et sem akarok, akkor megfelel nekem a 3, igaz?), tehát már csak a megfelelő processzort kell megtalálnom bele.
Esetleg még egy variáció (ha mégis intel):
Core i3 2100, ár-érték aránya jó, jelenleg megállja a helyét, de no tuning és ehhez egy P67 / Z68 lap, majd később, ha "normalizálódnak" az árak akkor egy "k"-s proci bele?
Arra akarok ezzel kilyukadni, hogy vajon melyik vonalon érdemesebb elindulnom, AM3+, vagy 1155, melyik lesz a későbbiekben életképesebb? -
tranceplanet
addikt
Azért írtam ezt a phenomot, mert van benne tartalék rendesen és írtad, hogy tuning fontos.
Persze használt tesztelt példányok is jók, lehet trükközgetni velük. Viszont figyelj, hogy tényleg jó példányt vegyél a tuning miatt. A szorzózáras i5 is elég drága szerintem.
Amúgy X4 955 BE-ből is lehet kifogni olcsót használtan, bár ritka, mert jó proci (bullokhoz képest). -
tranceplanet
addikt
válasz
KayDash #30006 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de az a két lap hulladék, azért ilyen olcsó.
Hiába a két erős név, a fapad az enyhe kifejezés. azért adta ki a két gyártó, hogy olcsó AM3+ lapja is legyen, de inkább nem kellett volna. Nagyon gyenge procikhoz megfelelhet, de szerintem csak bajod lesz velük. Milka 78 is leírta a véleményét az egyik lapról, szerintem ez mindent elmond. Azért éri meg jobban a kicsit drágább lap, hogy megkíméljen a fejfájástól, amit a lap okoz. Amúgy te döntesz, de nem tudom őket nyugodt szívvel ajánlani.
FX-4100 bullt akarsz bele rakni? -
Jam.
aktív tag
válasz
tranceplanet #30007 üzenetére
Van egy Zalman CNPS9000-em, szerintem ezzel még elketyegnek a Phenomok.
Azonban te vagy a második ember aki a 955BE-t ajánlja, akkor már nem éri meg jobban a magfeloldós megoldás? Hiszen a jobb darabok simán mennek a feszültség emelése nélkül 3,8-4,0 Ghz-t. Nem zárkózom el a használt megoldásoktól sem. Crossfire, SLi nálam nem játszik, szóval nem is befolyásoló tényező a választásomban.
Egyébként i5 2400 még beleférne, de amennyire én tudom ezt sem lehet tuningolni, ugye? -
tranceplanet
addikt
ASROCK 970 Extreme3
AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition
XIGMATEK Gaia SD1283
vagy
ARCTIC COOLING Freezer 13Ö: 66.270Ft
AMD négymagosból nem kell jobb ennél, úgyis fel tudod húzni a többi szintjére!
A hűtőt nem úszod meg, esetleg, ha van kompatibilis hűtőd, akkor nem kell venned.Intelt nem tudok írni, mert az i5-2500K ára magában ~53.000Ft.
i3 pedig nem tuningolható. Amúgy játékokra jó nagyon ez a bestbuy phenom, sokáig elég lesz, egyedül a crossfire VGA-kkal gyűlhet meg a baja. -
KayDash
csendes tag
válasz
tranceplanet #29994 üzenetére
tranceplanet
ulldozert tervezek venni, de kb csak a processzorból van szükségem erősre, 4db ddr3 slot, meg 2db PCIe slot pl. szükségtelen ahhoz, amire használni szeretném.
A két lap amit linkeltem, 11-12 körül vannak, a valamivel jobb kategória amit ajánlottál, majdnem a duplája. Ha mondjuk két év múlva veszek jobb procit, és ahoz már egy jobb lap kell, nem érdemes inkább akkor kiadni ismét 11-15 ropit, és akkor így megint lenne egy zsír új lapom?
De amúgy nem kötekedésből kérdezem, vagy valami, jó az a megoldás is, hogy várok amíg tudok rá többet költeni, és veszek egy normálisabb alaplapot, csak értsem, hogy miért éri így meg nekem jobban.
-
Jam.
aktív tag
Gondoltam ide is leírom, hátha itt több választ kapok mint a processzoros topicban:
Rengeteget olvasgattam, de nem tudtam dűlőre jutni, hogy milyen platformot lenne érdemes választanom, eredetileg az AM3+ vonalban gondolkodtam, de aztán elbizonytalanodtam.
A lényeg:
Játékra kell, 1680x1050-es felbontáshoz,
Gigabyte GTX460 SE OC 1GB VGA és 8GB 1600 Corsair XMS3 mellé,
szeretek, illetve értek is a tuninghoz (tehát nem ártana ha lehetne is),
a maximum amit rászánnék a procira + lapra az eredetileg 50k lett volna, de ha muszáj mehetünk 60-ig.A saját megoldásom ez lett volna:
"pretested" Athlon/Phenom x2 v. x3, vagy esetleg egy x4 960t, amelyeken megy a 4 (6) mag tökéletesen és a tuningot is szeretik. - 20k (960t 30-35k)
Asrock 970 Extreme3 v. Extreme4 lap - 25kElőre is köszönöm válaszaitokat!
-
tranceplanet
addikt
válasz
miresz #30002 üzenetére
A Sabertooth lapok azért eléggé ott vannak a szeren, nem véletlen az 5 év garancia!
Itt van egy velős kis elemzés, igaz angolul:
ASUS Sabertooth 990FX AM3+ Motherboard Review HardwareCanucks---------------------------------------------------------------
WIZARDElső négy közül választanék. Szerintem - ASUS P8Z68-V/GEN3
-
WiZARD
addikt
kéne kis upgrade, 2500k lesz a proci, alaplap a kérdés.
Gigabyte párti vagyok, bár ahogy látom itt nem nagyon vagytok oda érte. Asussal régebben volt bajom...amiket néztem:
Asus Maximus IV Gene-Z/GEN3 (nem tudom hiányozna-e a PCI slot...)
Asus P8Z68-V pro
MSI Z68A-GD65 (G3)
ASUS P8Z68-V/GEN3
GIGABYTE GA-Z68XP-UD4
GIGABYTE GA-Z68X-UD4-B3
GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3
MSI Z68A-G45 (G3)
GIGABYTE GA-Z68XP-UD3Pkb ár szerint jönnek sorba, nem szeretném mindenáron a legdrágábbat, de ha érdemes...
tuning is fontos természetesen -
miresz
veterán
válasz
tranceplanet #30001 üzenetére
Köszi.Az integrált hang továbbra is hibás sajnos. És most jár az agyam,hogy mi legyen Fatal1ty-ra cseréltessem,vagy esetleg másra.
-
tranceplanet
addikt
válasz
miresz #30000 üzenetére
Nem tudom kinek van itt.
Kérdezd meg Turai nevű felhasználót, neki van, iponos felhasználó:
ASUS SABERTOOTH 990FXNem oldódott meg a problémád a lappal?
Azt próbáltad, amit írtak, hogy kapcsold ki a Cool'n'Quiet funkciót a biosban.
Vagy az integrált hang rossz továbbra is?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen széket vegyek?
- Xbox Series X|S
- Macska topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- PlayStation 5
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló