Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balint133
aktív tag
válasz
#72042496 #196 üzenetére
szia, a hibaüzenetet ugye lefordítottad?? Ha mégse akkor itt a magyar rész!
AMD Athlon Xp 1250Mhz
Mem. frekvencia 100Mhz
A rendszer nem megy pöpecül, ezért kapcsold ki, és a következő indításkor mentsd el a mode sebességet(gondolom a memmel és a procival), nyomd meg a ''DEL'' billentyűtm, h. belépj a BIOS beállításokhoz, hogy megadd a helyes processzor sebességet'' Na dióhélyban ennyi! Szerintem elfelejtette a procival kapcsolatos beállításokat!
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
Reméltem, hogy nem visz rá a szükség, hogy ebben a topicban tanácsot kérjek, de mégis...
Minden szép és jó volt, ám kb. három napja, reggel kapcsolnám be a gépet, erre nem post-ol! Nézem, mi a fuck...reset, semmi eredmény.
Kikapcsolom, bekeapcsolom, semmi. Ezeket még eljátszottam párszor, kb. 8. nekifutásra beindult, viszont még a Win betöltésének megkezdése előtt ezt az üzenetet dobta elém:
''AMD Athlon Xp 1250 MHz
Memory Freguency 100 MHz
The system was not correctly shut down and now working in safe mode speed, please press ''DEL'' to BIOS setup to set correct CPU speed.''
Beléptem a BIOS-ba, visszaállítottam mindent, a gép indult. Ezek után nyúztam egy 5-6 órát, kőstabil. Kikapcsolás után kb. 1-2 perccel mindig beindul, viszont a ''hidegindítás'' (több óra állás utáni bekapcs) általában csak sokadik próbálkozásra jön össze. A fenti hibaüzenetet nem minden esetben írja ki.
Mit javasoltok, merre kutakodjak a hiba után?
A konfig az adataimnál megtalálható. -
Kaoru
senior tag
2 olvasó van egy lg és egy pioneer, egyik sem hibás.
Közben egy nagy rejtély, d emár sikerült emgoldani aproblémát. a bios setupban egy apró priority beállítást átállítottam (priority 1ben a slave vinyó volt, 2ben pedig a master, mindenüt másut jol volt megadva, még a bootopcióban is a master volt, mind1, szóval átállítottam a helyes rendre) és egyből bootolt az xp a visszaállított patricióról. Mindne úgy működik, ahogy annak előtte, és msot már a CDket is látja olvassa rendesen. Számomra ez kész rejtély (már csak azért is, mert alapból a ''Load last failure safe settings''-re volt beállítva a bios.
Tanulságos volt. -
Balint133
aktív tag
válasz
Interceptor #189 üzenetére
Mert odaírtak 6 betűt: ''-fatal1ty'' enyi, biztos ez a szó takar vmit, h. ennyivel drágább, de nem akarok hjülyeséget írni, mert azt nem sezretek, meg nem ismerem annyira az Abit alaplapokat!
-
Sianis
addikt
Olvasót elkérni a szomszédtól, hátha azzal van a baj. Ha elindul a telepítő, teljes formázást javaslok, az gyógyír lehet, mégha sokáig tart akkor is. Ha felrakja a telepítő a fájlokat, majd újraindításkor nem megy a dolog, akkor vinyó gyártótól leszedni egy lemezkezelőt, és törölni az MBR részét a vinyódnak, majd telepítést ismételni. Egyenlőre ennyi...várom mi lesz.
-
Kaoru
senior tag
Sziasztok a segítségeteket akarom kérni, a következő dolog történt:
Lefagy a gép, újra indít kék ablak : unmountable boot device
aztán semmi.
Átmentem a szomszédomhoz, backdataget, teljes vinyó tartalma vissza jött és kiderült hogy csak az a partició ''tűnt el'', ameliyken a rendszer van a többi ép.
Jó akkor visszamásol kimentett adat, bootpróba: nem is tud róla bootolni.
XP telepítő cd előkap, berak: cd felpörög, olvasókon zöld fény felvillan, képernyőn:
Booting from cd...
Booting from cd...
Please insert a boot stick then press enter.
Átmegy szomszédhoz, karcos a lemez egy kicsit hátha az a gond: szomszéd gépe tökéletesen olvassa, jó na akkor is másoljuk! Friss karctalan lemez, szomszéd gépe olvassa, enyém újból nem akarta látni.
Kicsit elszontyolodtam ennek láttán délután 1től fogva ezen ügyködöm, de még elindítani sem tudom a windows xp-t, nem hogy a régi rendszert visszaállítani.
Ötlet? -
Interceptor
addikt
Hi!
Nem akartam új topicot nyitni neki, szóval a kérdésem mi a különbség az Abit AA8XE P4 Socket LGA775 i925x DDR, 16x PCIExpress DDR-II és az Abit AA8XE-Fatal1ty P4 Socket LGA775 i925x DDR, 16x PCIExpress DDR-II között? csakmert ugyanazt tudják a leírás szerint mégis az utóbbi több mint egy tizessel drágább. -
Rez_Grof
őstag
válasz
LeeHegyi #184 üzenetére
Ezzel teszteld le a memóriákat: Bővebben: link
Ha futot olyan 8-10 órát, és nem dobott hibát akkor a elvileg jók a RAMjaid.
Ha hibát dob akkor egyik RAMot kiveszed, a másikat próbálod, utánna csere. Ha egy RAMmal nem hibázik, akkor csak a 2 modul nem szereti egymást. -
dexter69
csendes tag
Sziasztoik !
A következőt csinálja a gépem: Indítom, mennek a ventik, kattan egyet a winyó, de kép már nem jön, a monitor zöld ledje villog, de nem kapcsol be a monitor, így megáll a gép. A következő ''megoldásra'' jöttem rá: Gép kikapcsol, proci hűtöborda levesz, proci kivesz, proci visszarak, hűtőborda vissza, és indítás. Ekkor kiirja hogy új processzort talált, nyomjak F1-et a BIOS-ba lépéshez, vagy F2-őt az optimális baállítások betöltéséhez, és a bootolás folytatásához. Innentől kezdve teljesen normálisan megy a gép, menetközben nem kapcsol ki, nem fagy le, semmi különöset nem csinál. De ha kikapcsolom, és ismét megpróbálom bekapcsolni, akkor megintcsak nem indul, proci ki-be, és ismét indul...
Mi a franc baja lehet ?
Alaplaplap: ASUS P4P800SX,
Proci: 2,4GHz P4 Celeron -
LeeHegyi
csendes tag
válasz
Rez_Grof #171 üzenetére
halihó
ami azt a self testet illeti igazad lett, valoban ez megoldotta a gondot
viszont a bluescreenre még mosse tuom a választ, a memória ami benne kb 2 honapja lett beletéve, szal elvileg az nem mehetett tönkre, de aztán kitudja
boltba ahol vettem azt mondtak, hogy ne telepitsem fel a windowshoz a SP 2 őt
(hat én ezen csak nevettem, mer sztem baromság, emtom ti ezt hogy látjátok) -
Rez_Grof
őstag
Nézd meg, keress rá itt a hardvare piacon Bővebben: link vagy őket még érdemes megkérdezni: Bővebben: link
-
Rez_Grof
őstag
válasz
JagdPanther #176 üzenetére
Szedd szét darabokra, protalanitás aztán aztalon összerakni (nem muszály a házikójába visszarakni), esetleg másik táppal is kipróbálni.
-
Rez_Grof
őstag
Ne maradnak meg a cmos beállításai, akkor ha kihúzod a gépet a konnektorból, mert az ATX alaplapok mindig arám alatt vannak, és a cmos is kap áramot.
Hát akkor nincs más hátra újra kell flashelni a biost, ha az se segít akkor lap kuka és venni kell egy másikat. Lehetőleg intel chipel és még gyorsulni is fog a rendszer. -
JagdPanther
aktív tag
Sziasztok!
háááát... nem indul a gép!anyám a régi munkahelyi gépét hazahozta mert kapott új gépet. jó mondom összerakom, aztán kész
erre mikor bekapcsolom, hosszú sípszók ismétlődnek egymás tán. megnéztem ez mit jelenthet, azt találtam: memória hiba. na egyik slotból az egy szem memória modul ki, másikba be. oké. gép bekapcs, nincs sípolás, de képernyő sötét. átraktam a 3. és egyben utolsó memoria helyre a memóriát, de ugyis fekete maradt a képernyő.
mi lehet a baj? ja kb fél évig nem volt használva, benne volt a dobozában lehet a táp halt meg? kérlek segítsetek. -
Rez_Grof
őstag
válasz
LeeHegyi #170 üzenetére
A táp véletlenül nem Codegen?
Van egy olyan beállítás a biosban, hogy Quick Power on self test ezt tedd Enable-re, ekkor elvileg csak egyszer fogja végignézni a memóriát indulásnál.
Az hogy a windows indulásnál kékhalálokat dobál az memória hibára utal. Ha a táp a fent említett gyártmány akkro először egy táp cserét javasolnék. Utánna memtest. -
LeeHegyi
csendes tag
Halihó mindenki!
p4 2.66 , 1024 ddr 400 , geforceFX 5500 , abit IC7 alaplap -om van és a következő gondjaim lennének vele:
Amikor elinditom a gépet, elkezdi számolni a memóriát, de sokkal lassabban mint ahogy szokta, és ha eléri az 1000 et akkor UJRA indul a számolás, ilyenkor csak akkor folytatódik a boot , ha ESC et nyomok es igy skippelem a memóriatesztet.
Ilyenkor elindul rendesen a windows (XP pro) , kivéve amikor mindenféle kék képernyőket dobál be, mindig valami másik hibaszámmal. (STOP SCREEN)
Az is előfordul hogy ha a memóriatesztnél ESC et nyomok akkor siman elindul a gép es megy minden ugy ahogy kell. De ha nem nyomok ESC et akkor ugyanugy elszámolná a memóráit az idők végezetéig.
ja és egy 300 as táp van benne.
Aki tudja mi lehet a gond az ide irja le pls
előre is köszi -
Rez_Grof
őstag
Bios: Bővebben: link
Manual: Bővebben: link -
Rez_Grof
őstag
Az elem kb. 500Ft, ha meg nem megy akkor használtba tudsz venni mondjuk 2-3 ezer forintért egy jó deszkát és beleteheted az új elemedet, hogy az már ne vesszen kárba.
De akkor már valam intel chipset-eset vegyél.
De reménykedjük benne hogy megjavul. Az ilyen hiba meg szokott javulni az esetek nagy százalékában. -
Yozd
csendes tag
válasz
Rez_Grof #164 üzenetére
Volt már olyan is, hogy jó volt a gép egy napig. Utána 2 napig nem, mindig 40. indításra indult. Majd 1x csak magától történt valami és 1 hétig tökéletesen elindult a gép.
És most megint gáz.
Az a baj, hogy ha bármi történik nem leszek biztos benne, hogy végleges. hisz lehet, hogy megint elő fog jönni a hiba -
Rez_Grof
őstag
Először elemet cserélj! Aztán Cmos clear! Utánna próba. Ha megy akkor örülés van, ha nem akkor kell megpróbálni a bios flash-elni.
Itt van a deszka honlapja, lehet flashelni: Bővebben: link a flash progi elvileg rajta van a deszkahoz kapott cd-romon.
Sok szerencsét!
[Szerkesztve] -
Rez_Grof
őstag
Bővebben: link
Összefoglava úgy érzékelei, hogy maga a ROM-ba égetett biosprogram sérült meg.
Az elemcsere segíthet, esetleg meg lehetne próbálni egy BIOS újra írást, ha van rá lehetőség. Pontosan milyen lap ez? -
Rez_Grof
őstag
Videókártya hiba:
Bővebben: link -
Yozd
csendes tag
nekem olyan gondom lenne, hogy:
van egy ősrégi alaplapom mercury alaplapom. VIA chipsetes.
Mostanában egy újfajta dolog jelentkezett:
BIOS checksum error t ír ki indításkor.
Még a vinyót se hagyja leelenőrizni. A bios ba abszolút nincs esélyem bejutni hisz már azelött kiírja a hibaüzenetet.
Nagyon random a dolog. Mert van, hogy 40. re indul el a gép. Van, hogy 40 indításig jó.
Egyszerűen az újraindításoktól ''javul'' meg.
Elképzelésem sincs mi lehet a hiba.
alaplap? vagy proci csere? melyik segítene? -
cafat
aktív tag
Nos az lenne a problémám hogy nem akar indulni a gépem. Induláskor 1hosszú 2rövid csipogás van. Kép nincs csak a csipogás. Mi lehet a probléma?
-
WillChi
őstag
válasz
Szten Márs #154 üzenetére
Én azért késtem a válasszal, mert hibakódokat keresgettem mindenfelé. Ezalatt persze nem volt frissítve nálam a topic.
-
Szten Márs
nagyúr
Szerintem a 149-es addonban az írta, hogy megoldodótt, szal nem kell már több tanács neki
-
rATdrAgOn
senior tag
Hejho!
Valszeg ramhiba lesz, a folyamatos dudalas altalaban azt jelenti. A ritmus tapasztalataim alapjan alaplaponkent mas-mas szokott lenni, de valoszinuleg a ram hibas. Probald ki masik vasban, ha azzal megyen, akkor ket eset lehet:
-1. nem szereti a lap
-2. gallyra ment az eszaki hid -> lap kuka.
... most olvasom, hogy A64. Ajjajj! Akkor imadkozz, hogy a ram faradjon le, ne a procc.
Nem ertem, hogy minek kell tuningolni, ennek mar parszor hangot is adtam, de ez most lenyegtelen.
[Szerkesztve] -
bagyesz
tag
válasz
Szten Márs #145 üzenetére
Visszavettem 3-ra. Milyen hardver hiba miatt szokott sípolni a gép?
-
Szten Márs
nagyúr
Hát én nemtom. Ha nem tévedek, mivel nem írtad oda neo hány, ezért sima neo alaplap, ami socket 754-es. ha 4x-esen hagytad a hyper transportot lehet, hogy nem szrette, mert 800 helyett 1160-ra lőtted fel, de nem kéne, hogy ekkora gondot jelentsen...
Hogy megadta volna magát a lap? Ciki lenne, mert tuningra nincs gari, de nem hinném. -
bagyesz
tag
válasz
Szten Márs #143 üzenetére
Elötte is próbálkoztam már ilyenekkel, de a bios clear mindíg bejött. Nem lehet, hogy megadta magát az alaplap?
-
bagyesz
tag
válasz
Szten Márs #141 üzenetére
A jumperrel.
-
bagyesz
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. 7.5x290-en próbáltam meg a tuningot. Előszőr csak nem bootolt be majd reset után szakaszos sípóló hang és semmi életjel. A bios-t reseteltem de semmi változás. Van valami ötletetek?
Köszi: B -
Szu
csendes tag
Kondik teljesen gyári állapotban vannak, megnéztem azt is.
Tudom milyen a púpos kondi, régen hobbiból robbantottuk fel Őket (bár nem alaplapokon!).
Valóban, a Floppy-ra gondoltam Én is, bár nem használtam túl sokat (1,5 év alatt kb. 5 alkalommal).
Első dolgom volt, hogy lehúztam floppy drive-t és az összes meghajtót, de akkor is jött a proci hiba.
Az IDE eszközöket tökéletesen látja, jól is dolgoznak. BIOS frissítés után szólt, hogy az IDE kábeleim cseréljem le 80 eresekre.
Az IDE1-nél meg is tettem, itt nem is szólt többet. IDE2 maradt a régi, itt még mind a mai napig figyelmeztet (kivéve, ha a BIOS-ban az UDMA-t megtagadom AUTO helyett)
Bizony ezelőtt Nekem is névtelen PII alaplapom volt (ZIDA), de soha nem volt semmi problémám. Pedig azt használtam vagy 3 évig.Sőt most egy ismerősöm megkapta, és azóta is megy Neki.
ASUS és Abit közül választottam, lehet,hogy rosszul? -
Dufresne
addikt
Kondikat megnézted, hogy nem púposodott-e fel egynéhány, mert ha igen, akkor nem nagy csoda az üzemzavar. Régen volt jónéhány panasz abitra ilyen téren.
Floppy-t nem húztad le alaplapról? Ha még nem aztis megpróbálnám helyedben. Volt már nálam, hogy rossz floppy zavarta a rendszert, vagy éppen rossz IDE eszköz. -
Calibos
addikt
válasz
MartinIsti #127 üzenetére
Mi a helyzet nálad?
-
Szu
csendes tag
Nos, rápróbáltam a szervízre, de, hogy ne legyen túl könnyű az életem, valószínűleg a cég megszünt.
Honlap nulla, telefonszám nem működik, e-mail-re csak a daemon válaszol.
KIRÁLY!!!
Tippnek hallottam, hogy keressem meg a hazai importőrt, de az a helyzet, hogy kiemelt forgalmazót nem találtam, de van egy rakás nagyker skik Abit alaplapokat forgalmaznak.
Mellesleg az egyik ilyen magát nagykernek nevező cégtől vettem...
5letként kaptam még: cégbíróság, ha szerencsém van jogutód születetett...
Tavaly februári a gép, igazság szerint Abit-re 2...3 év garit szoktak mondani, de teljesen mindegy, ha nincs hol érvényesítenem!
CMOS clearen túl vagyok, Bios frissítés sikeres volt, szétszerel-összerak után is változatlan a rendszer.
Még csak por sincs a rendszerben, nem hinnám, hogy valami korrodálhatódott volna.
Egy valami feltünt, P4, 2,4GHz Celeron proci van benne, de a BIOS automatikusan CPU core: 1,0875V állít be.
Tudomásom szerint max. 1,525V lehet (doboz és Intel adatlapok szerint), de Bios-ból csak 1,465V-ig lehet manuálisan húzni.
Vélemény? -
Szu
csendes tag
Kösz az infókat, de ezeken már túl vagyok.
Tesztek: mind sikeresen lefutott, egyedül a hőmérsékleteket nem tudom mérni, már a BIOS-ban sem működik.
Nem Codegen a tápom, komplett vettem a házzal együtt, Mercury KOB AP4300XA. Viszont meglepetéssel veszem észre, hogy csak 300W-os, miközben 400W-osként vettem...
Tervben van lecserélni egy DTK-ra, hang problémák miatt (DTK nagyságrenddel halkabb ennél, tapasztalat)
Szétszedésen már túl vagyok, egyesével visszapakolgattam mindent, de semi nem változott.
Az összes IS7 CPU problémára vonatkozó fórumon már túl vagyok, de ilyet sehol nem találtam.
Valószínűleg ma még írni fogok a gyártónak is, kíváncsi vagyok a válaszukra.
Azért kösz!
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
válasz
MartinIsti #127 üzenetére
Ezekszerint Codegen tápod van.
Tanácstalan vagyok, akkora guru én sem vagyok hogy valami tuti jót mondjak.
Túlmelegedésnél is felmerülnek ilyen hibák
nem is tudom, progikat nem tudok mondani.
Memóriára- Memteszt
Videokártyára-3d-mark,
Procira- Prime95
Winyora- vannak különböző progik
alaplapra-max hőmérsékletmérő progit tudok mondani.
Tudom hogy nem egyszerű de nem marad más mint az egészet szét szedni és egyenként letesztelni. Ha van lehetőséged akkor egy másik alaplappal próbálkozni. Én erre más megoldást nem tudok mondani…sajnálom.
Marad a szerviz, mond el a problémádat és mond nekik hogy ne csak felületesen nézzék át! -
Szu
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Gépem a következő:Abit IS7-E alaplap,P4 2,4GHz Celeronnal, 2x256MB RAM
Másfél évig hibátlanul dolgozott, de tegnap nem kapcsolt be.
Azaz bekapcsolt, de se kép, se hang...
Reset után indult a gép, mindne rendben is volt, IDE drive-ok megvannak, Memória OK, Proci: Celeron (24x100) 2,4GHz, stb...
Azonban a boot végén jött egy hibaüzenet:
CPU is unworkable or has been changed Check SOFTMENU.
Rögtön ellenőriztem is, minden AUTO-ra van állítva, procit jól látja. Azért a biztonság kedvéért nyomtam egy Optimized settings-t, elmentettem, majd restart, de ismét se kép, se hang.
Tápot lekapcsolom, újraindít semmi, resetre indul, de CPU figyelmeztetés továbbra is van.
F1-el át tudom lépni, a rendszer be is bootol, XP indul, minden OK-nak látszik, kivéve, hogy A: meghajtó eltünt (de DOS-os indítólemeznél sem látja), illetve Hardware Monitor nem indul, LOAD DEVICE Driver Failed.
Újraindít, Bios/PC Health Menu-ből eltünt a hőmérséklet, RPM, feszültségek...
Amin túl vagyok:
-új CR2032 battery
-CMOS Clear - összes változat
-BIOS frissítés-sikeres volt, hiba továbbra is fennáll
-új tápegység
-hűtés átszerel
Azt hiszem mindent megpróbáltam már, de minden új indítás után továbbra is csak Resettel indul a gép, a szokásos CPU hibaüzenettel.
Valaki találkozott már ilyennel?
Nekem úgy tűnik, nem látja az alaplap a proci hőmérsékletét, és ezért nem akar indulni. Szerintetek?
Hogy tudom ismét összehozni, hogy a Winbond rendesen működjön?
Pls, help!!! -
MartinIsti
csendes tag
Szia Calibos!
Nem tudom pontosan milyen a tápegységem, de tavaly decemberben egy Codegen 6066-os házat vettem táppal együtt.
Amúgy gondolom, hogy a BIOS-t frissítették, illetve hát nem tudtam leellenőrizni, mert otthon arra már nem volt időm. Ott kipróbálták a gépet, meg is mutatták, hogy működik, csak az a fene gond van, hogy ugye fél óra, 1 óra használat után (időnként már 10-15 perc is elég) mondja be az unalmast a kishaver. Annyit meg szerintem nem nyüstölték. Illetve ha nem csinálnak vele semmit, csak megy, akkor nem biztos, hogy kijönnek az általam produkált hibák.
A memtesztet meg azért nekem kellett (volna) lefuttatnom, mert mikor mentem a gépért, akkor tették csak bele a RAM-ot (én vittem, és mivel nem ott vettem, azért nem akaródzott neki először beletenni), és még kb. fél órát volt nyitva az üzlet, meg én sem akartam ott órákat álldogálni. Lehet, hogy kellett volna, de én nem elsősorban a RAM-ra gyanakszom már...
Ha se kép se hang, mit lehet csinálni? Kisütni a CMOS-t? (vagy nem így kell mondani?) Ha ezt megteszem, és a gyártó leírása alapján frissítem a BIOS-t, akkor elvileg menni fog? Ha már elindul, az is valami.
Tudtok ajánlani különböző tesztprogikat, amivel meg tudnám állapítani, melyik alkatrész akarja bemondani az unalmast?
Bocsi a litániáért, és köszi az eddigi segítségeket is! -
Kicker
őstag
ilyenkor utálom a gépeket, de vmiért mindig újra nekiállok... ez a szép az egészben....
az a baj hogy pasztám, tisztogató eszközeim nincsenek, leírás se, semmi... kösz mindenkinek a helpet... -
Kicker
őstag
megpiszkáltam mindent.... K.O.
szakember rokonom jön és kezd vele vmit.... -
Kicker
őstag
az igazság az hogy egyszer már beletettem.... de nem müxik...
-
Kicker
őstag
áááááááááá.... a speaker.... na az lehet hogy nincs rája dugva.... DE átmozgattam mindenit(kivéve a procit) valószínű kontakt hiba... egyébként RAGE vkari megláttam és a ramjai elég furán vannak ráhelyezve, olyan mintha bővíthető lenne, na azt megmozgattam... egyébként a pci-os kártya miért nem megy benne??? jumperolni kéne vmit? azzal se tudnék életet lehelni belé???
-
Kicker
őstag
8-szor szedtem ki s raktam be... jah és ha mindent kiszedek és csak áramot kap akkor sem sípol.... vkari, vinyó nélkül, de mingyá a ramot is kiszedem....
az a szép a történetben hogy egyszer elindult....... -
-
Kicker
őstag
lehúztam a vinyót, cd-t de meg se nyikkan.... az elem lemrülése okozhat ilyet??? egy indítást bírt aztán lemerült örökre... vagy szedjem szét aztán újra összerakjam?
-
Kicker
őstag
én mit kezdjek a géppel???? Abit BH6+ATI RAGE 8MB+64MB SD RAM, nincs kép........... legelső indításnál pöccre ment, kikapcsoltam, bele kukkantottam a házba(ezt nem kellett volna) aztán azóta nincs kép..... nem kéne a csippannia induláskor?? szedjem szét?? irjatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
kem
addikt
Hali!
Ha csináltál már olyat, akkor vedd ki a procit, pasztázd újra, és rakd vissza.
szerk:Megint csak az első 30 hsz-t láttam
[Szerkesztve] -
Kicker
őstag
up
up -
Kicker
őstag
halo, én egy abit bh6ossal szenvedek amiben egy ati rage 8mb-s kari van és elsőre volt kép, azóta semmi.... beletettem egy pci-os kártyát, azzal is szar, jah és a monitor egy másik géppel jó volt.... ötlet? help please
-
Dufresne
addikt
válasz
MartinIsti #100 üzenetére
Valóban érdekes jelenség.
Amit én kipróbálnék, az egy másik táp, másik alaplap és másik vinyó. Ha nem a táp, az hamar kiderül, mert akkor a hibajelenség marad. A lap már bonyolultabb tudom, nincs mindig lehetőség másikban próbálkozni...
Elképzelhető, hogy valamiért behányt az északi, vagy déli híd és nemtudja rendesen kezelni a perifériákat. Lásd, sérült file a windos kötetben..
Ami még elképzelhető, hogy a vinyód kezd meghalni, nekem is volt hasonló gondom, hogy meghalt a rendszer, meg sérültek file-ok, igaz chkdsk midig megoldotta. Igaz ez nem magyarázná a se kép se hang efektust indításnál.
Azért ha tudsz tényleg futass le egy memtestet (memtest86), ha eljut 8-10-ig pass-ig hibátlanul, akkor szinte biztos, hogy e memcsiknek nincs baja, csak ez beletelik jó pár órába, hogy kipróbáldHa ez ok, akkor tényleg szinte biztos, hogy lap lesz a ludas és akkor ki kell valamit eszközölni a szervízbe jó rámenősen, különben nemnagyon fogsz tudni mit tenni...
-
Calibos
addikt
válasz
Tápegységed milyen?
Biztos hogy a szervizben frissítetek a Biost? Azért ha én egy szervizbe bevinném a gépet elvárnám tőlük hogy legalább ők is kipróbálják, így semmi értelme nem volt a szerviznek hisz ők nem is tudtak meggyőződni arról hogy üzemképes gépet adnak vissza… na meg a szervizes mondja hogy én futassam le a memtesztet.
(szerintem az alaplappal van gond, legalábbis én ott keresném a megoldást…)
mi lenne ha egy másik alaplappal próbálkoznál? -
Ati_X_321
aktív tag
Please help me!
Régi gépemet nem használtam kb 2 hónapig, most összeraktam, és ahogy bedugtam a 220-ba elindult (anélkül, hogy bekapcsoltam volna).
Csipog -> memóriával volt gond (nem volt benne)
tettem bele memóriát, de nem ment
cmos clear után elindult a gép, de nem ismerte fel a BILLENTYŰZETET (ps2), amit külön nem írt ki! Bepakcsolásnál villan a 3 led a billentyűzeten, de nem reagál semmire, ha egyszerre lenyomok 20 bill-t akkor sem csipog
Postolás után ezt írja ki:
CMOS checksum error - defaults loaded
ilyenkor kéne DEL-t nyomnom, és beállítani a BIOS-t, de nem reagál
memóriát, billentyűzetet próbáltam már többfélét is
gép ABIT KG7, 256DDR266 -
sened
csendes tag
válasz
Clear CMOS jumpert próbáltad?
Hangjelzés van? -
MartinIsti
csendes tag
Megpróbáltam a késleltetést. Nem jött be. Szerintem valamit elrontottam, de utána már a BIOS-t sem tudtam állítani. Így hát maradt a szervíz. Bevittem, másnap szóltak, hogy mehetek érte. A srác frissítette a BIOS-t, berakta nekem a plussz 512MB ramot, aztán javasolta, hogy futtassak majd egy memtestet. Odáig már nem jutottam el...
Szóval tegnap hazavittem a gépet nagy boldogan, örülve annak, hogy immár 1GB ram van benne. Feltelepítettem a Windows-t, aztán a Total Commandert, majd a Nero-t, a DVD-idle PRO-t és a DirectX 9.0c-t (csak azért írom ennyire részletesen, mert fogalmam sincs, mi a hiba, és lehet, hogy az ördög a részletekben rejlik). Ezek a programok, ugyanilyen formában (verziószám, stb.) mind rajta voltak korábban is, és már fél éve megbízhatóan működtek. Ezután elindítottam egy DVD másolást (egy-az-egyben, image-fájlba), majd kikapcsoltam a monitort, mondván ez eltart egy fél óráig is (kétrégetű volt a lemez). Kb. hn. óra múlva bekapcsoltam a monitort, és az asztal jelent meg rajta, de abban az állapotban, ahogy elindulás után kéne. Neronak se híre, se hamva. Pedig azért ha végzett, akkor is kiírja, hogy OK, aztán nem zárul be. Ezután elindítottam a TotalCommandert-t, de az már nem jött be, sőt a gép is újraindult.
Azonban csak addig jutott, hogy elkezdte betölteni a WinXP-t, de akkor jött a következő hibaüzi:
''A Windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás, vagy nem található:
System32\DRIVERS\pci.sys
A Windows eredeti telepítő CD-jéről a telepítőt elindítva megkísérelheti a fájl kijavítását.''
(Ezt már csinálta múlt héten is többször, csak nem mindig ez a fájl hiányzott, meg egyéb hibaüzik is voltak.)
Gondoltam, akkor ez a RAM tényleg nem passzol, a szervízben aszonták hogy ebben az esetben vegyem ki, hát kivettem.
Indításkor:
CMOS checksum error - Defaults loaded
(ez gondolom azért is volt, mert a két RAM csak 200MHz-n ment együtt, most pedig visszaváltott 400-ra)
Aztán a rendszer továbbra sem indult el, jött a már előbb idézett hibaüzenet.
Gondoltam, még egy újratelepítési próbát megér, beraktam hát a Windows CD-met, megnyomtam a RESET-et, azóta se kép se hang. Már a BIOS sem jön be.
Mi a fene baja lehet? Illetve melyik alkatrész a leggyanúsabb, hogy elromlott?
Nekem sajna fogalmam sincs, mire gondoljak. Az új RAM-ot már nem akarom belerakni, inkább menjen a régi konfig, csak stabilan. -
Dufresne
addikt
válasz
MartinIsti #97 üzenetére
BIOS azon belül meg ahol látod, hogy ram latency, meg hasolnó szövegek, fejből nemtudom
Látsz ott 4 számot. Első ált asszem a Cas Latency azt mondjuk CL 3-ra, többi, meg 4-4-8 úgy már mennie kell rendesen azért. -
perempe
veterán
válasz
MartinIsti #97 üzenetére
BIOS.
-
MartinIsti
csendes tag
És van arra esélyem, hogy az a többi problémát is megoldja? Ezt az állandó lefagyást és rendszer-tönkremenetelt nem értem igazándiból.
Elvileg a régi beállításokkal és a régi memóriával el kellett volna ismét indulnia rendesen, nem?
Amúgy megpróbálom majd a késleltetést beállítani, de segítenél, hogy egészen pontosan hogyan lehet?
Köszi! -
válasz
MartinIsti #94 üzenetére
A memóriakésleltetéseket állítsd nagyobbra.
-
perempe
veterán
válasz
MartinIsti #94 üzenetére
Nálam volt itthon próbaként 2 db. 512-es modul (gondoltam, hogy fejlesztek 2x256-ról), de nem voltak jók. A felismert késleltetésekkel nem üzemeltek. Ezért nem érdemes memóriát venni próba nélkül.
[Szerkesztve] -
MartinIsti
csendes tag
Sziasztok!
Van egy oltári nagy problémám, de nem tudom pontosan, mi okozza:
Tavaly decemberben vettem egy Sulinetes gépet. Mostanáig nem volt vele semmi bajom - némi zörgést leszámítva, de az nem nagy horderejű dolog -, múlt pénteken azonban vettem egy 512MB-s Corsair RAM-ot (ugyanolyat, amilyen már volt is benne), és erre bedobta a törülközőt. Egyrészt nem ismerte fel - a BIOS-ban is csak fél gigát írt ki -, másrészt azóta 5-10 perc rendes működés után az éppen elindított program lefagy, újraindításkor pedig már nem indul el a rendszer. Első alkalommal még ekkor sem tűnt helyrehozhatatlannak a dolog, mert gondoltam, hogy újratelepítem a rendszert, aztán megy minden úgy, ahogy eddig, és majd később utánajárok, mi is a gond a memóriával.
Sajnos azonban a telepítés után, mikor már az alaplap és videókártya driverek is fent voltak, az Office/adobe/... telepítése közben/után ismét a már ismert dolog jött: az éppen aktuális progi nem indul el, a rendszer lefagy, újraindításkor hiba. Legalább 5-ször telepítettem újra a Windows (XP-t), különböző variációkkal a memória behelyezését illetően (régi az első slotban, régi a másodikban...) Azóta sem működik, és így az 5. után már nem láttam értelmét, mert nem értem, mi is a hiba.
Dióhéjban a paraméterek:
ABIT KV8 pro alaplap
AMD 3000+ 64 bites proci
Sapphire Radeon 9800pro 128MB-s videokártya
512MB Corsair RAM
Van valakinek ötlete, hogy mi a fene bibije lehet? Elvileg ma viszem szervízbe, de kicsit félek a dologtól: tudjátok, nem szívesen engedi ki az ember a masináját a kezei közül)
-
rambo4ésfél
senior tag
közbe megtaláltam a választ
ez a lap csak 2GHz-től felfelé ismeri fel a procikat
Amúgy a lap nem az enyém csak megígértem hogy ma du4-re kész lesz
És nincs vmi BIOS amivel meg lehet ne oldani ezt a helyzetet?
[Szerkesztve] -
Pacák
senior tag
válasz
rambo4ésfél #88 üzenetére
Cseréljetek procit egymással. Komolyan.
Ha nincs pénzed beújítani, olyan procit, amit eszik a lapod, akkor ez a legolcsóbb megoldás.
-
sequator
senior tag
válasz
rambo4ésfél #88 üzenetére
java részt a hozzászólásodban megválaszoltad a kérdéseidet
valszeg az alaplap BIOS nem ismeri fel az 1.8as cerkát és kész.
Sautia -
rambo4ésfél
senior tag
#81-re valaki?
-
sequator
senior tag
-
Obi-1
őstag
Ide is beírom:
A beteg:
ECS K7VTA3
Sempron 2400
512MB Kingston 2700 (próbáltam 512MB PNY 3200-as és noname 512MB 2100-as memóval is)
FSP 300W táp
Radeon 9600
Tegnap nekiálltam összerakni, de sajnos nem akar megszólalni.
Ha mindent belerakok, nem sípol, látszatra elindul, venti
felpörög, vinyó kerreg, csak képet nem ad. Amit kipróbáltam
eddig:
1. VGA nélkül egy hosszú sípolás.
2. Saját gépemben kipróbáltam a VGA-t, rendben van.
3. Memória és VGA nélkül ismétlődő hosszú sípolás.
4. Memória nélkül (VGA bent van) nincs sípolás.
5. Kipróbáltam DDR2100, DDR2700 és DDR3200 512-es
memóriákkal is. DDR2700-ból kettőt is kipróbáltam.
6. FSB jumper eredetileg 100Mhz-en volt, kipróbáltam 133 és
166MHz-en. Elvileg 166-on kellene mennie.
7. Mindent lehúztam, csak alaplap, memória, proci, VGA
maradt, így sem megy.
8. Saját tápommal sem megy (ha esetleg kevés lett volna a
kakaó).
9. BIOS reset jumperrel...
10. CPU ellenőrzés, paszta nyomok alapján érintkezik a hűtővel.
Ezek alapján az az érzésem, hogy az alaplappal van gond,
vagy a memóriát nem látja (bár akkor legalább sípolnia
kellene mindig), vagy a VGA-t észleli, de nem ad neki jelet.
Megoldások:
- PCI videókártyával kipróbálni?
- BIOS frissítés vakon? (Kérdés, hogy bootol-e amikor
''elindul''? Ezt ellenőriznem kell!)
- CPU-t, memóriát kipróbálni a saját gépemben? CPU
valószínűleg elindul benne, csak nem fogja felismeri, na és
csak 133-as FSB-vel fog menni. -
rambo4ésfél
senior tag
válasz
rambo4ésfél #82 üzenetére
up
-
rambo4ésfél
senior tag
válasz
rambo4ésfél #81 üzenetére
up
-
rambo4ésfél
senior tag
A probléma az hogy ugyan bekapcsol a gép mert felpörög a winyó meg a ventik csak utánna semmi a kép fekete és nem reagál semmire
alaplap:abit IS7-E2
memória 256MB A-DATA DDR400
proc: 1,8 Celereon /ez egy régi gépből való és ott működött sőt tesóm lapjában is műxik ami egy gigabyte Gi1000 vagy vmi ilyesmi a neve mindegy lényeg hogy nem egy régi lap/
videokari gecube9600pro
winyó 80GB maxtor
Tehát bekapcs után felpörög a gép meg minden de a képernyő nem kapcsol be.
kicseréltem mindent és a proci cseréjével beindult műxik minden --> jó akkor mondom az 1,8-as celeron nem műxik de azért átvittem tesóm gépébe beleteszem és ott meg hibátlanul megy visszahozom és itt meg semmi
Mit csináljak?
Nagyon sürgős lenne!
Szerk.: és még valami tesóm procija egy 2,4-es celeron-d és azzal megy rendesen minden, lehet hogy az IS7-E2 nem szereti az 1,8-as celeront, mert megnéztem az abit oldalán a CPU támogatási listát és ott 2,4-től felfelé voltak írva.
[Szerkesztve] -
cariotis
csendes tag
Velem egyszer előfordult egy különös eset. A gépemnek nincs semmi baja, csak az egyik alkalommal nem vettem figyelembe egy dolgot. Nem tudom, hogy ez csak egyes alaplapoknál fordul-e elő, vagy az ATX-es tápok sajátossága, de egyszer készenlétire állítottam a gépet, amitől ugye teljesen elnémult, de pár perc múlva elfeledkeztem róla, hogy készenlétin van, és a hosszabbító kapcsolóját lenyomtam. Azaz kikapcsoltam a gépet. Fél óra múlva bekapcsoltam, de se kép, se hang! A hálózati LED világított, de a vinyó nem pörgött fel, és a monitor sem kapcsolt be. Ekkor jutott eszembe, hogy készenlétin hagyva nyomtam ki! Ekkor lenyomtam a reset gombot, és a gép simán elindult! Most nem tudom, hogy az alaplap, vagy a táp maradt készenléti állapotban, és ezt az állapotot megőrizte a bekapcsolás után is! Azóta sincs a gépnek semmi baja, csak ez egyszer jött így össze!
-
Balint133
aktív tag
válasz
Sir Riccio #77 üzenetére
Ok sorry, én persze arra írtam, ha már nem garis!!!!!!!!
-
codec
senior tag
Ha az alaplapi kondik gyengélkednek akkor is csinálhat hasonló hibajelenségeket a gépezet.
A cuccokat egyesével ki kéne próbálni valami haver gépébe, szervízt csak a legutolsó körben..
Legtöbb helyen sajnos nemigazán szakemberek a szakemberek, és az órabér amit kérnek az pöttyet húzós.. -
cafat
aktív tag
Hello mindenki! Valaki segítsen! Kivettem a procimat A64 2800+ hoz újrapasztázzam de miután visszaraktam nem indul a gép. Amikor bekapcsolom megy egy kicsit a monitor se kapcsol be majd kikapcsol. Semmi csipogás semmi. A procinak lehetett valami baja vagy netán az alaplapnak? A procin annyit vettem észre hogy az egyik lába fele olyan magas mint a többi. Ez eredetileg ilyen vagy lehet ez a baja? Csak azt nem értem hogy ha ez a baj hogy törhetett el. Ha ez a baja akkor ezt lehet javítani vagy kuka? Kérlek segítsetek mert már kicsit ideges vagyok.
-
Balint133
aktív tag
válasz
Törzsfőnök #66 üzenetére
Szia, szerintem alaplapi gombelem a gond!!!! Nekem ha nincs 1-1,5napig, akkor mindent elfelejt, és kéri h. nyomjam meg az F2-t, és állítsam be a BIOS-t!!!
-
aXXon
őstag
mindig mindenre ezt mondjak elsore, de talan probald ki egy masik tappal, ha azzal sem megy akkor huzkodj le mindent, ha ugy sem megy, akkor a procit probald ki masik lapban, szintugy a rammal es a vga karival egyutt, ha minden megy, akkor a lap a hibas, de szerintem a tap lesz a szar
-
xzso
tag
Hali!
A köv konfiggal lenne egy kis gond, mivel szintén nem indul!
1.8ghz amd proci, k7s6a alaplap, 256DDR ram pc2100, 32MB VGA, 250W táp!
Bekapcsolás után nem sípol, de a ventrilátor pörög, és a monitor nem kapcsol be!
Szerintetek mi lehet a gond?
Ja és az baj lehet ha a gépnek, ha az egész házba áram volt?? (mivel rossz a földelés) -
Törzsfőnök
tag
engedjétek meg egy uppot
UP -
Törzsfőnök
tag
Tegnap érdekes jelenségre lettem figyelmes. Tudni kell, hogy reggel lekapcsoltam a gépet, az UPS-t is kikapcsoltam, majd végül áramtalanítottam. Este visszajöttem és szépen visszakapcsoltam az áramot, bekapcsoltam az UPS-t és elindítottam a gépet. A gép elindult, de a BIOS POST nem hajtódott végre, szóval a gép az EPA logonál megmerevedett. 49H hibaüzenetet jelzett az alaplapon található két 8 szegmenses kijelző, a leírás szerint ez a hibaüzenet a következő:
1. Calculate total memory by testing the last double word of each 64K page.
2. Program writes allocation for AMD K5 CPU.
Mondom ez érdekes, mi történhetett? Hát többször is lekapcsoltam már a gépet ilyen módon, és semmi baja nem volt.
A problémát azért megoldottamegy ''CMOS clear'' művelet beiktatásával.
De akkor sem értem hogy fordulhat ilyen elő?!
Jut eszembe szerintetek az, hogy a gép indításakor bedugtam az USB portra egy infra port készüléket okozhatja azt, hogy rendszer beállításait galyra vágja? -
maflame
aktív tag
Azért azt még próbáljátok meg, hogy a különböző csatlakozásokat, elsősorban RAM, alaposan kifújjátok! Sokszor csak ennyi a hiba. Pl nálam 2 hete egy napig se kép se hang nem volt. Persze első számú gyanusított a lap volt de végül csak az egyik RAM alatti sínt kellett portalanítani és azóta semmi gond!
-
sziasztok! van az apukámnak a gépével probléma. aztmondta ,hogy tegnap nyomogatni kellet a power buttont ,hogy elinduljon ma meg se kép se hang. mondom nincs gond nézzük meg kapcsoló. ok szétszedjük nyomogatjuk semmi baja. (úgy nézki.) akkor tápcsere. jó itt sem megy. apukám szerint ez alaplaphiba meg szerintem is. most akkor (kapcsolón kívül)ez lehet laphiba. csak azért mert a lapon a zöld led szépn világít. holnap ígyis-úgyis kiderül de én kíváncsi vok.
A gép:
Asus P4T-E, 1,5 Willamatte P4 + 256 Rambus, 40gb ibm és egy asus geforce 2 gts. -
pweisz
senior tag
Beteszem ide is. Hátha.
Nem tudom, találkozott e más ilyennel. A gépem csak másodikra indul el. Ha leállitom akkor következőnek csak úgy indul ha kikapcsolom a tápot és vissza. Dolog úgy kezdődött hogy nem akart a gép sokadikra se elindulni, akkor vettem egy új tápot 360W Chieftec, az meghalt. Akkor kicseréltem az alaplapot haverréval ami ugyanolyan mint az enyém csak neki elvolt cseszve benn a bios, átraktam az enyémet. Most meg ez van amit az elején írtam. Kiszedtem mindent, csak vidkari ram proci maradt, és akkkor is. Nem tudom hol a hiba. -
DrSoul
őstag
Sziasztok!
A helyzet: apám gépéről van szó...
Még nem láttam, de mielőtt holnap nekilátnék, megosztanám, amit tudok.
A gép indul, de nehezen (a monitor nem indul, csak a ventik...), többször kell a bekapcs gombbal meg a resettel kombinálni. Ha indul, akkor aztán megy, használható. Most lett véve, összerakva (öcsém csinálta).
Lap: Asrock K7S41GX, 256MB DDR400Mhz (BRAND), AGP Geforce4MX vmi...,gondolom 440, Sempron 2200+, DEER ház+táp (300W, gondolom noname).
Tehát: öcsém mondta, hogy nem tudta, pontosan mi a gyári beállítása a Sempronnak (milyen szorzó...). De állítólag azt nem állíthatom, tehát ahogy tudom 9x166. Majd megnézem, így van-e a Biosban is. Ha nem ez a gond, talán megnézem a tápot, berakom majd az enyimét (DTK). De utána látom a linken Bővebben: link , hogy a lap DDR 333/266-ot visz. Nem lehet az a gond, hogy 400MHZ-es ramok vannak benne? (bár ha biosban az FSB 333-n van, gondolom a Ramok is annyin mennek, tehát talán nem az a gond).
Utána szintén látom az Asrock honlapján, hogy nem mindegyik bios támogatja a Sempront. Az egyik (saját ) linkjükön az írják, hogy az 1.7-es verziótól támogatott, máshol meg azt, hogy 1.9. Már ez is jó... Vki nem tudja esetleg, melyik az igaz?
Ha nem ez a gond, kicserélem a VGA-t, hátha az a bibis, meg esetleg még egy MEMTESTEt is futtathatok. De ha így se megy, szerintetek még mit csináljak? Ötletek, hogy esetleg még mi lehet a gond? (Öcsém rakta össze, azért ő se hülye, rakott már össze gépet.) -
kapcs-ford
őstag
up!
-
kapcs-ford
őstag
Ide írom a kérdésem mert nem akartam hasonló topicot!
A gép P2es, kb. 2napja mikor bekapcsoltam akkor nem indult.. meg is lepődtem hogy mi történik itt de második bekapcsolásra beüzemelt rendesen.
Ma viszont se kép se hang. Szétszedtem majd összeraktam de semmi. Nyomkodhatom a Power gombot mert még a táp ventije se kapcsol be.
A táp szállt el vagy az alaplap?
Napokkal korábban volt olyan hogy egy hdd-t nem akart felismerni se a Master-en se a Slave-en és a végül ráhagytam.. majd próbáltam volna egy USB-s rack-et is de azzal sem kommunikált.. ezen megelődtem mert az USB-s nyomtató meg ment rendesen.Áligattam a BIOS-t is de semmi.
Itt most az alaplapra gondolok
A közelben sehol egy másik táp vagy lap ezért mindenféle hozzászólásnak örülnék!
Előre is köszi! -
rTyler
csendes tag
Talán ez a megoldás:
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=74013&arc=f
ha hazaérek kipróba.
/me reménykedik és ha menni fog /me boldog ember lesz
I LOVE PH FORUM!
Ha + nem, jövök vissza -
rTyler
csendes tag
Hi!
Plíz help!
Konfig: abit KG7
256/266 elixr
1700+ xp /aiuga/; 1,5 volt; 133*11
300 W táp
ati 8500
genius /yamaha/ hangk
cd rom
4,3 seagate winyó - működőképes
hűtés ok
Gond: Gép indul, bios lefut, cdről bootol, winyó ok, formázható, DE winfos telepítéskor a P&P eszközök keresésekor kékhalál. Próbáltam 98se, 99, ME, mindegyik befagy.
Bootoláskor az eszközök felismerése után kiírja, hogy:
Primary IDE no 80 conductor cable installed
de továbbfut, sztem ettől nem kéne behalnia.
mi lehet a gond?
vagy ha tudja vki mijen sorrendben ismeri fel telepítéskor a win a p&p eszközöket...
hátha kiszúrhazó hol akad el.
esetleg dos-os tesztprog?
Plz help! -
DooDoo21
csendes tag
UP! 5let?
-
DooDoo21
csendes tag
Csak fel kellett hoznom a topicot... Megvan az új táp már jóideje, és ujraindításkor ugyanezt csinálja.. ha ki-be kapcsolom rendesen a gépet, akkor nincs gáz, de újraindítás után kell vele szenvedni egy 10-15 percet mire elindul, addig meg ugyanazt csinálja amit írtam topic nyitáskor... alaplap lesz? mert az még garis dec. 10-ig..
-
A Yeti
csendes tag
ergo ha már enyire belemerültünk a fizikába azt sem árt megemlitenünk hogy ha 12000 w-os tápodba megfesszen valami attól függetlenül hogy viszonylag jó értékeket mérsz a tápegység kimenetein még az áramtüskék ( hálózati áram: kb 194V-245-ig ) ellen nem biztos hogy megvéd ( lásd : szünetmentes tápok vagy kondik )! Magyarul ha olyan kedve van bekapcsol ha épp nincs akkor nem! na bumm
-
Gorneck
legenda
válasz
fox_mulder #32 üzenetére
Bios friss instabil lappal vagy táppal nem túl bölcs tanács! Ha a lappal van a gond akkor nincs mit veszteni, de ha a táppal és friss közben leáll a gép! A lapnak is lehet lőttek!
-
DooDoo21
csendes tag
válasz
fox_mulder #32 üzenetére
Bios frissítés valszeg télleg nem ártana már, amúgy Floppy meghajtóm nincs, az az egy tuti kizárva
Többi meg szét lett szedve alaposan, meg kipróbálva.. most épp összeraktam, beraktam mindent, rádugtam mindent, és elsőre indult... most már nem kapcsolom ki addig míg új táp nem lesz hozzá
-
fox_mulder
tag
Figyu ABIT alaplapnál előfordul hogy nem indul de sebaj így tanul az ember.
Képzeld hogy jártam az ABIT NF7 V2.0 lapommal megvetem ó nagy-nagy boldotság hazavitem öszerakom és nem indul sebaj huzgáljunk le mindent vegyünk ki mindent
de mindhiába.
Na mit gondolsz miért nem indult a Floppy meghajtó zárlatos volt.
Úgyhogy azt tanácsolom néz meg mindent alaposan és ha ígyse akkor mikor elindul gyorsan BIOS frissítés vagy a szervíz. -
DooDoo21
csendes tag
Akkor az lesz, hogy Hétfön tuti veszek tápot, mert akár az a baj, akár nem, kell neki ezekszerint.. ha akkor megjavul, akkor ok, ha nem télleg szervíz.. azért kösz mindenkinek, téma akkor egyenlőre lezárva.
-
DooDoo21
csendes tag
Nos apuci tápja marad a helyén.. ugyanis
-nincs rajta egy bizonyos ATX12V csatalakozó, ami nemtom mennyire kell gépemnek, de alaplapi leírás szerint arra kell dugni vmit és kész
-másik meg hogy olyan szinten szar az a táp (vmi UTT), hogy ha fel van kapcsolva hátul, akkor kóboráram jut a gépbe vagy mi, és pl elkezd forogni a procihütö anélkül hogy be van kapcsolva gép
De miután visszaraktam eredeti tápot gépbe,, megint elindult, majd kirpbóálom ujraindítást bírja-e, de ha van vmi amit meg kéne néznem vmi diag progival akkor most mondjátok.. biosban néztem feszeket, azok stimmelnek.. -
DooDoo21
csendes tag
Na most visszaraktam ramokat és már vidkártya nélkül is sípol... ki érti ezt?
-
Robi_73
őstag
Amiket kivettél a gépből, azokat egyessével rakd vissza,és azokkal is próbáld ki, hogy minden rendben van .(boot) Ha esetleg valamelyik eszközzel nem indulna, akkor vagy az eszközzel van a baj, vagy kevés a táp teljesítménye. Ha minden a helyére került,és esetleg megint nem indul, akkor próbáld meg a másik táppal is.
-
DooDoo21
csendes tag
Egy ujraindítást már nem bírt elviselni, megint nem megy.. kipróbáltam vidkari nélkül, de nem is sípol ilyenkor.. érdekes...
-
Gorneck
legenda
Igen, de ez akkor válik biztossá, ha tudod a géped használni egy kölcsöntáppal tartósabb ideig vagy veszel másikat boltban (ott ki is próbálják és akkor legalább biztos lesz, hogy nem veszel potyára egyet)!
Jahh, még annyi...a pci-os cuccokat visszakéne pakolni és úgy is ki kéne próbálni az indulást, hogy biztos legyen nem a pci-os cuccokkal van e a gond!
[Szerkesztve] -
DooDoo21
csendes tag
Hangkártya, hálókártya, combo ki, és másodjára a saját tápjával olyanja volt, hogy elindult, monitor mondjuk csak akkor kelt életre, mikor már windows indult, ennél jóval előbb szokott, de legalább meg vagyok nyugodva, hogy nincs semminek maradandó károsodása... akkor már szinte biztos hogy táp?
-
mr_knight
senior tag
Probáld de vigyázz ne hogy szét süljön persze ugy probáld hogy vedd ki a nem fontos dolgokat pl.: Hangkari, Hálokari, Cd-meghajto és ugy probáld sok szerencsét
-
DooDoo21
csendes tag
Sajnos máshol nemnagyon tudom kipróbálni a tápot, max ezen a gépen, ami egy 566-os, szal messze nem egy kategória... vidkártyát is kiszedtem és visszaraktam, ha erre gondoltál...
-
DooDoo21
csendes tag
Hi!
Remélem nem nagy baj, hogy ide nyitottam a topicot, de nemtaláltam segítségkérőst. Előszöris a gép:
P4 2,8Ghz Northwood
Abit IS-7
2x256 DDR 400
Radeon 9600XT
SBLive
Realtek hálókari
Seagate 80G
Toshiba Combo Drive
Codegen 300W táp
A gépet év elején vettem, azthiszem Februárban. Már akkor volt egy kis probléma vele, mert nem indult néha, ennek vmi érzékelő volt az oka, amit Biosból ki lehetett kapcsolni, és azóta nem is volt gond vele, szóval egész eddig kifogástalanul működött. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 9600XT az viszonylag új, 1,5 hónapos, elötte Ti4200-as volt benne) A hiba: elöször nővéremnél jelentkezett, mikor nem voltam itthon, miszerint bekapcsoláskor se kép se hang... gép elindul, vinyó felpörög, ventik szintén, viszont monitor nem kap jelet, és az optikai egér se kel életre.. HDD led egyfolytában világít.. Van mikor bekapcsolás után 1-2 másodperccel ki is kapcsol azonnal, majd szintén 1-2 mp múlva újra bekapcsol anélkül hogy hozzáérnék a géphez.. Szóval először tesómnak jelentkezett a probléma, én kb 2 hét múlva jöttem haza, kiszedtem memóriákat, visszaraktam, hátul leszedtem csatlakozókat visszaraktam, és egyből indult.. gondoltam vmi kontakthiba lehetett nem is törődtem vele többet. Máig ment is rendesen a gép megint, minden baj nélkül (ez kb 4-5 napot jelent), amikoris megint elkezdte az egészet, most viszont hiába szedtem szinte teljesen szét, és raktam össze, ugyanúgy nem indul.. alaplapi kondik ránézésre rendben vannak, egyedül procit nemmertem még megnézni, mert eltartana egy dbig, míg leszedem a bordát róla, másrészt nincs szilikonzsírom, hogy normálisan vissza tudjam rakni, pedig én sajnos procira gyanakszom, remélem nem lesz igazam... valakinek esetleg valami ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 7700 XT 12Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RX 7700 XT 12Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 4060 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- AMD Ryzen 9 5950X / Radeon RX 6900 XT / 32GB DDR4 RAM / 1TB M.2 NVME SSD konfig eladó
- Fujitsu Esprimo Q556/2 Mini PC, i5 7500T, 8GB DDR4, 256GB SSD
- iMac 21,5" late 2012 500GB SSD + i5 + 8GB + ajándék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest