Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- HDMI topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz viperabácsi #36086 üzenetére
Én Win.7 alól csináltam AI suite 2-vel ... 2X kell végigfuttatni ugyan azzal a bios-al.Szóval frissít Asus Updete-vel re start majd ugyan azzal a BIOS-szal újra végigzongorázni a frissítést.Remélhetőleg nem lesz gondod utána.
Bazinga!
-
fntastic
aktív tag
válasz Tgabor96 #36097 üzenetére
Hát én a helyedben gyűjtenék még hozzá és akkor komolyabb lap meg táp, de ha így akkor:
AsRock Z77 Pro 3 esetleg Pro4-M
8GB RAM teljesen mindegy melyik, a legolcsóbbat, ha 32GB-ig bővítenél majd, akkor 1 modulosat.
FSP 60 APN 400W tápDe egyébként itt is tedd fel a kérdésedet, nálam okosabb emberkék lehet jobbat tudnak mondani.
ui.: a házad sem mindegy a táp szempontjából, meg hogy milyen VGA stb. van, tehát írd le mik vannak meg és az alapján tudnak jobbat ajánlani
ui2.: a komolyabb lap amire gondoltam az egy ASUS P8Z77-M PRO, bestbuy, ha nem zavar az mATX mérete
[ Szerkesztve ]
-
Tgabor96
csendes tag
Sziasztok.Igazán nem találtam erre megfelelő topicot,ezért ide írom.
Milyen alaplapot,tápegységet,memóriát tudtok ajánlani.(45k-ért)
alaplap(bírja a tuningot,ddr3,PCI 3.0 támogatás).
tápegység(500W,2 db 6pin csatlakozó).
memória(ddr3,1600 MHz vagy jobb,8 GB).Kártya:Sapphire hd 7870 ghz edition
Proci:i5 3570kTgabor96
-
szabolint
csendes tag
Sziasztok!
A napokban tervezek venni egy Intel Core i5-3450 processzorral felszerelt gépet, azonban sajnos az alaplapok terén eléggé le vagyok maradva, így az itt lévők szaktudását szeretném igénybe venni. Milyen lapokat tudnátok ajánlani olyan 15.000-25.000 forint környékén mivel az alaplapra csak ennyit tudok félrerakni. Tuningolni nem akarok a gép főleg játékra lesz.
Válaszotokat előre is köszi.
-
KaakukK16
aktív tag
válasz sumermen88 #36088 üzenetére
ASRock Z77 Extreme 4!
-
sumermen88
tag
Üdv!
Már jártam itt korábban, de most eljött a rendelés ideje!
Szóval szeretném a segitségetek kérni!
Két márka közt vacilálok, az Asus és az ASRock.
Van rá 43k-m és z77-t szeretnék venni! Többnyire játékra, de egy kis tuning sem kizárt!
Válaszokat előre is köszi! -
windlord
őstag
Sziasztok!
1156 -ról szeretnék váltani 1155 -re.
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy milyen alaplapot lenne érdemes vennem.
Egyenlőre nonK procit tervezek venni (2400, 2500), de a későbbiekben elképzelhető lehet a "K" proci is és természetesen a tuning is.Milyen lapot tudnátok ajánlani a 20-25k -s ársávban (apróról is szóba jöhet egy jó vétel)?
Lehetőleg Z68 -ban gondolkodnék...Jókat olvasgattam az Asrock Pro3 Gen3 -ról...
Tudnátok mondani pár alternatívát?!
Megköszönném. -
bluyoo
nagyúr
válasz viperabácsi #36075 üzenetére
Volt biosfrissítés?Elég csak a biosba belépni vagy tényleges reset kell?
Bazinga!
-
_csocso_
senior tag
válasz ghostie #36083 üzenetére
Szia! Valóbabn jó árban van a lap, érdemes megvenni, esetleg kérdezzél rá a topikjában, hátha van valakinek. Ilyen felszereltséggel, ennyiért nincs más,igaz csak 2db ram modult fogad. Én 2x4Gb Kingston Hyperx 1600-ra szavaznék, általában elég megbízhatóak, de nézhetsz mást, esetleg gyorsabbat a támogatási listában.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
ghostie
tag
Tapasztaltabbak segítségét szeretném kérni, AMD A6-3670K processzorhoz, GA-A75M-D2H alaplapot néztem ki.
A cél a lehetőségek költséghatékony kihasználása, tehát nem akarnék sem tuningolni, sem pedig játszani, annál inkább munkára, fejlesztésre, virtualizációra használni a gépet.Az alaplapra szánt keret kb. 15e Ft, esetleg létezik ebben az árkategóriában jobb választás az általam kinézettnél?
Illetve milyen memóriát javasoltok hozzá? (4 Gb).
Köszönöm!!
-
fntastic
aktív tag
válasz tranceplanet #36080 üzenetére
Nekem teljesen mindegy, csak olcsóbb.
-
fntastic
aktív tag
válasz tranceplanet #36078 üzenetére
Akkor már inkább ez nem?
Te ezt vennéd, vagy az ASUS-t?
-
tranceplanet
addikt
válasz fntastic #36076 üzenetére
Inkább az ASUS lap.
Esetleg ez:
ASROCK B75 Pro3
Ez felszereltebb, VRM ugyanaz, egyedül virtu nem jár hozzá." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
fntastic
aktív tag
Szerintetek ASUS P8B75-V vagy AsRock H77M?
Az AsRock fejlettebbnek tűnik, viszont az ASUS-nál van valami Virtu MVP, ez ér valamit? Meg ASUS elvileg jobb márka minőségre.
Az AsRock 18,5k, az ASUS 20k. -
viperabácsi
addikt
Ttudom nem igazán idevaló , de vettem egy p8z77 m-pro alaplapot (ITT AJÁNLOTTÁTOK)és nem indul el a gomb megnyomásakor. Csak biosreset után hajlandó életrekelni.Kikapcsolás után ha indítani akarom megint bios reset kell neki.Volt már másnak is ilyen gondja ugyan ezzel a lappal.Lehet nem a régi a minőség ASUSÉKNÁL???
Esetleg tudtok valami megoldást vagy gariba mennyen vissza?[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
KaakukK16
aktív tag
Igen..PCX-nél 32 K volt az asus pár napja..most 37.. lehet ugyanarról beszélünk...
De úgy néz ki,hogy az Asrock nagyon jól passzol egy olyanhoz mint én,mivel leszoktam ülni a gép elé BF3-azni vagy bármi,szóval a játék viszi a fő szerepet..és ahogy nézegettem erre az ASrcok nagyon ideális lenne! 36K ért veszem.. -
KaakukK16
aktív tag
Gyerekek végleges döntéshez érkeztem,jövőhét elején veszem.
2k a különbség.. Asus P8Z77 M-Pro vagy ASrock Z77 Extreme 4? -
_t0Mi_
aktív tag
És még egy kérdés... ígérem az utolsó.. Mennyire kell komolyan venni az Asrock oldalán, meg úgy egyáltalán ezt a memory support list-et? Csak mert elég kurta.. Kingmaxok pl alig vannak a felsorolásban, azok is csak 1 gigásak.. Köszönöm! Vége!
(Az előző kérdésre még azért válaszoljatok! )---
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz bluyoo #36063 üzenetére
Erről az eSATA3-ról nem sok mindent tudok. Miben más, mint a sima SATA3 csatoló? Egyébként nekem ezek közül minden más felesleges, USB3-as eszközöm még jó ideig nem lesz, így nem kell előlapi csatoló, CMOS-t tudok resetelni, mert sosincs rajta a házon az oldala, IEEE portot nem használok, Crossfire-t/SLI-t sem..
Egyedül ez az eSATA3 a kérdéses, ha ez sem fog kelleni, akkor marad az Extreme3.---
-
miresz
veterán
válasz _t0Mi_ #36062 üzenetére
A 4-esen van még a hátlapon egy gomb,amivel reset-elheted az UEFI-t anélkül,hogy le kellene venned a gép oldalát,+az alaplapon van egy debug led,ami infokat ad aaz esetleges hibákról+mellette egy power és egy reset gomb. Az Ext3 és az EXtr4 nyákja teljesen eltér a 3-as keskenyebb is+ amiket te is felsoroltál.Ha ezek nem izgatnak akkor jó az Extr3-as is.
-
_t0Mi_
aktív tag
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy ASUS F1A75-V PRO alaplapot. Jó választás lenne? Megbízható? Egy A6 3670K vagy 3870K mellé lenne. -
_t0Mi_
aktív tag
válasz bluyoo #36058 üzenetére
Nem győzöm megköszönni a sok segítséget! De megint mondtál egy újdonságot, mit jelent ez, hogy digitálisan vezérli a fázisokat? Tényleg nagyon rég néztem már ilyesminek jobban utána, aztán az ember nyilván szeretné a legjobbat kiválasztani a legolcsóbban, ezért a sok kérdés!
---
-
bluyoo
nagyúr
válasz _t0Mi_ #36055 üzenetére
Az Asus pedig jobb hűtést kapott és digitálisan vezérli a fázisokat.
Mire jó az UEFI?
Persze ha a Giga tetszik .......
(#36057) cyber86
Szívesen!
Ha netán +3K-t is ki tud sajtolni a B75 Pro3-M jobban felszerelt.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz xXxAngelGxXx #36053 üzenetére
Nem akarlak megsérteni de a növekvő számsor nem az újdonságot jelöli
Elhiheted az LGA1155 a legújabb a Sandy és az Ivy CPU-k valók bele.Csak megjegyezném az Ivy CPU-k fele még ki sem jött ....
Az LGA1156 foglalat végül is kihalt ....
Az órajel meg hiába nagyobb ha a jelenlegi CPU-d szinte egy 1155-ös celeron is lealázza ....
1. ezzel nem tudok vitázni 2X annyiba kerülne mint az új 775-ös lapod és lenne egy modern (legújabb chipset-es alaplapod és modern CPU-d).
2. Én is E8400-ról (szénné húzva) váltottam ne mutasd be de kanyarban sincs a mostani CPU-k hoz.
3. Amit kapnál teljesítményt 16k-ért az kutyafüle ezt elhiheted.
"Kiegészítés: szeretek játszani játékokkal, és amin nevettem az az volt, hogy haveromnak a i3 2100-as procia van 4GB DDR3 6770-es VGA, és igen csak le van maradva töltési sebességben. Pedig neki h55-ös chipje van :S "
Nagyon nem vágod miről írsz ez már biztos .....az I32100 az LGA1155 ... LGA1155
Szerintem így vitázni sem igazán tudsz ez ügyben.De nem az én pénzem azt veszel amit akarsz ........Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz _t0Mi_ #36052 üzenetére
Szívesen!
Nincs személyes tapasztalatom de nincs UEFI bios,valaki említette itt a topicban hogy az északi hídja elégé "melegedős" tuningban biztos ott van a Giga de "állítólag" a supportja sem a legjobb.
Én még mindig az Asus M5A97 PRO-t ajánlom digitális tápellátás a hozzá kapott programok is a legjobbak (szerintem) DIGI+ VRM a tápellátást tudod állítani vele,ASUS EPU-6 Engine energiagazdálkodás,stb.Bazinga!
-
xXxAngelGxXx
csendes tag
válasz bluyoo #36038 üzenetére
1155-nél újabb foglalatok: 1156; 1366; 2011
1155-ös prociról való véleményem a következő: pl i3 2100-as proci 30k-ba kerül, és csak 3 MB cache memója van, míg egy 1156-os i3 540-esben 4 MB cache és csak 23k, a 2100-asnak 3.1GHz az órajele, az 540-esnek 3.06GHz van több eltérés is, de 1155-ös foglalatban az i5 proci pl.:40-50k, míg 1156-ban csak 30k az alaplapokat nem is firtatom.
Azért nem akarok újabb gépet, mert nincs értelme. El is mondom szerintem miért:
1.amit értelmes lenne megvenni az drága
2.az e8400-as sok mindenben veri az AMD-t, sőt foglalaton bellül veri a 4 magos procik 1 részét kivétel akkor ha az alkalmazások kihasználják a több magot.
3.új lappal, illetve konkrétan új chipel nyerhetek sebességet ami max 16k-ba kerülne, de ha új generációt akarok akkor legyen egy i3 540 a bővíthetőség kedvéért 23k + lap mondjuk 20k akkor sem nyerek akkora sebesség különbözetet ami megérne 43k-t ( jelenlegi nevetséges aida teszt szerint memó olvasás 7463MB/s írás 7015MB/s másolás 7058MB/s késleltetés 74.9ns. és mindez single channel módban ami abból a szempontból rossz, hogy dual channelben nem tudom használni őket a hibrid lap miatt.
Félreértések elkerülése végett ez csak az én véleményem, nem vitatkozni akarok.
Kiegészítés: szeretek játszani játékokkal, és amin nevettem az az volt, hogy haveromnak a i3 2100-as procia van 4GB DDR3 6770-es VGA, és igen csak le van maradva töltési sebességben. Pedig neki h55-ös chipje van :S
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php? Név xXxAngelGxXx
-
bluyoo
nagyúr
válasz _t0Mi_ #36050 üzenetére
Mindegyik lap rendelkezik "ilyennel"' a számuk változó minél "magasabb árkategória" általában annál több fázissal látják el őket de persze a felszereltség miatt az nem törvényszerű.
Pl.:Asrock lap honlapján »Specifikációk»Processzor»pl.:- 4 + 1 Power Phase Design (970 Extreme3 és 4 esetében).
Pl.:Asus lap honlapján »Specifications»Overclocking Features»ASUS Digital Power Design : »pl.:- Industry leading Digital 6 +2 Phase Power Design (M5A97 PRO esetében) 4 +2 (M5A97 esetében).Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz miresz #36046 üzenetére
Mondjuk akkoriban sem volt minden eszközzel gebasz ez igaz ......
(#36047) _t0Mi_ v
A CPU-t több fázissal táplálják (az első szám).
Azért jó a több fázisú CPU tápellátás mert minél több fázis van, annál stabilabb a feszültség leadás, kisebb a drop (a BIOS-ban beállított és a valós feszültség különbsége), és a CPU foglalat melletti feszültség szabályzók is kevésbé melegszenek.Stabilabb lesz a rendszer ill. a tuning.Bazinga!
-
miresz
veterán
válasz _t0Mi_ #36044 üzenetére
A Support kiváló. Szerintem az egyik legjobb. Ha már mindenképp 9-es chipkészlet,akkor ASRock 970 Extreme4.
bluyoo: Már régóta nincs gond az Etron vezérlővel,kijött hozzá az új driver és megoldott mindent.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz _t0Mi_ #36042 üzenetére
Asrock 970 Extreme3 (20K) sajnos az USB3 Etron vezérlős nem nagyon ajánlott sok gondot okoz/okozott.Kicsivel drágábban ASRock 970 Extreme4 (22k) vagy Asus M5A97 (21K) sajnos a M5A97 PRO (23K) és az M5A97 EVO (27K) már drágábbak talán a Asus M5A97 PRO még beleférhet a keretbe én rá tenném a voksom a jó tápellátása (megegyezik az EVO változatéval) és a hűtése is jól sikerült.De ha kell az SLI/CF akkor az Asrock 970 Extreme4 a nyerő.
Bazinga!
-
miresz
veterán
válasz _t0Mi_ #36042 üzenetére
Jó lap. Esetleg még ez ami jobban felszerelt,és még olcsóbb is: ASRock 870 Extreme3 R2.0
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Egy FX-6100as vagy Phenom II x4 965 BE-hez keresek egy lapot, és kinéztem magamnak ezt az ASRock 970 Extreme 3-as lapot. Minden benne van, ami kell, de nem igazán ismerem a márkát, illetve a mai lapokkal se vagyok teljesen tisztában.. Jó ez, vagy nézzek másik lap után?
Otthoni használatra, játékra, esetleg sufni tuningra lenne.. Köszi!---
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz Chaotich #36039 üzenetére
Szia! Igen váltanod kell alaplapot ami kezeli a DDR3-as memókat. De abba te nem tudod bele tenni a jelenlegi procidat. Tehát azt is kell venned..Szóval lapot és hozzávaló procit..
Ha intelt akarsz akkor s1155-ös foglalatút kell nézni..Ha AMD-s gépet akarsz akkor meg AM3+.. De egyébként 30k-ért nem kell venni alaplapot.. 20-25k-ért is már lehet venni normális lapot.<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
bluyoo
nagyúr
válasz Chaotich #36039 üzenetére
ASROCK B75M-GL + INTEL Pentium G620 ez kb. 30K.
LGA1155-ös foglalat USB3,SATA3,kisebb fogyasztás,UEFI bios,stb. g620 kicsit erősebb mint az E8400-as.
Így ha sikerül elpasszolnod a régi alaplapot+CPU-t akkor elég olcsón megúszhatod a platformváltást esetleg kinézel egy erősebb CPU-t a lapba.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Chaotich
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdésem merült fel adott egy gépem - nagyvonalakban
Proci:Intel Core Duo2 3Ghz
Lap:Gigabyte GA-EP-45
Vidi: Nvidia GTX275
Merevlemez: OZC ssd (sata2)
Memóriakártya: 4x1GB noname DDR2Namármost hozzájutottam egy Crossair 2x4GB memória kithez - viszont ez ugye ddr3
tehát vásárolnom kellene egy alaplapot, viszont elég sötét vagyok hozzá hogy most mi éri meg egyáltalán milyen procisocket lehet.
20-30k-nál semmiféleképpen nem áldoznék rá többet hacsak nem éri megSegítségetek előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz xXxAngelGxXx #36037 üzenetére
A PCI-E3.0 dolgokat cyber86-nal írtam a 36035-as hozzászólására (ki van emelve).
"az 1155-ről megvan a véleményem,"Mégpedig?
"és az utána gyártott tokozású alaplapokról is" még nincs újabb
"most újonnan a legdrágább alaplap amit néztem 775-ből nekem 17kba kerülne" mivel szinte csak az veszi újonnan (is) 775-ös lapot akinek meghalt a lapja.
" hogy megérné-e megint egy 20-ast költeni" Semmivel nem lennél előrébb az új 775-ös lappal.
17K-ért már kapsz egy ivy chipset-es lapot natív USB3,SATA3 támogatással .... +15K-ért egy erősebb CPU-t mint az E8400.Ami ráadásul kevesebbet eszik stb. A későbbiekben pedig csak VGA-t és CPU-t kellene fejlesztened ha netán szükség lenne rá.
Ezért írtam ha fejleszteni akarsz ne a 775-ös rendszeredet foltozgasd.Bazinga!
-
xXxAngelGxXx
csendes tag
Hali!
PCI-ex 3.0 nem érint, engem csak újabb csippes alaplap érdekel. az 1155-ről megvan a véleményem, és az utána gyártott tokozású alaplapokról is. nézegettem lapokat nagy vonalakban g31, és g41-es chippel készültek, amikről sajna nem tudok semmit se azon kívül, hogy 555 xfast-et írogatnak az asrock lapokhoz, és maradok a 775-ös tokozásnál, mert szerintem nincs értelme az újaknak ( még ). ár teljesítmény kategóriában most újonnan a legdrágább alaplap amit néztem 775-ből nekem 17kba kerülne, de nem tudom, hogy megérné-e megint egy 20-ast költeni.
-
bluyoo
nagyúr
válasz xXxAngelGxXx #36030 üzenetére
"nem akarom húzni" , "gazából nincs vele gondom" Így szerintem hagyd a dolgot 775-re költeni szinte bűn főleg ha minden jól működik.Ha fejleszteni akarsz új CPU,alaplap mondjuk LGA1155 úgy még nyernél is vele +teljesítményt.
(#36035) cyber86
A pci-e 3.0 hoz elsősorban ivy CPU kell .... de pl.: Asrock B75M-GL.
De azért leírom hogy a csúcskártyák is a PCI-E 2 határait feszegetik.
Nem hiszem hogy ha olcsó lapot keres sok hasznát/előnyét látná a PCI-E3.0 -nak.
A 3.0-ás VGA-k pedig kompatibilisek a 2.0-val.
Ennek ellenére a B75M-GL alá (én) jelenleg nem adnám.Bazinga!
-
cyber86
őstag
Helló. Haveromnak szeretnék összeállítani 1 gépet csak olyan asrock alaplap kéne ami elég olcsó és pci-e 3.0ás. Ja és Inteles
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz pendre54 #36032 üzenetére
Igen rá lehet kötni! Visszafelé kompatibilis. Mért pont az ASROCK 970 Pro3? Ez: ASRock 870 Extreme3 R2.0 sokkal jobban felszerelt lap,és még olcsóbb is.
-
addikt
Üdv!
A jelenlegi konfigom jó 4 éves múltra tekint vissza, így eljött az ideje a cserének. Mivel az elmúlt évek alatt nem igazán követtem a változásokat, ezért lenne egy problémám. Proci vonalon nálam az AMD lesz a nyerő, az ehhez kinézett alaplap az ASROCK 970 Pro3. Ezen a leírás szerint már csak SATA III-as csatlakozók vannak, nekem viszont van egy majd ötéves SAMSUNG HD 322 HJ típusú merevlemezem amin, ha minden igaz csak SATA II-es csatlakozó van. A kérdés innen adódik , lehet-e egy SATA II-es csatlakozóval ellátott vinyót, olyan alaplappal házasítani amelyen már csak SATA III-as csalakozók vannak?
Javaslatokat, megoldásokat előre is köszönettel veszem."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
bluyoo
nagyúr
A szorzót akartad lejjebb vinni a G620-nak ....Ezért írtam alternatívaként a G620T-t.
Mivel a G620T pont így spórol többek között .... + a grafikus magot is alacsonyabb órajelen járatja alaphelyzetben.
De a H77 cshipset-nél több mint valószínű kevesebbet kér majd a rendszered mint a H67 esetében.Bazinga!
-
xXxAngelGxXx
csendes tag
Sziasztok!
Az IC2D E8400-as procit mindenki ismeri, a kérdésem az lenne, hogy milyen lapot ajánlanátok hozzá.... nem akarom húzni, csak tudomásom szerint újabb illetve nagyobb chipel gyorsabban dolgozna a memóriákkal + vidikarival. ( igazából nincs vele gondom, mert gta 4 is alap magas grafon patch nélkül benchmarkjával 52 átlag fpst nyom. )
Jelenlegi configom: E8400 + Asrock P45 turbo twins 2000 alaplap + 4GB 1333MHZ DDR3 ram + Shapphire Radeon HD 6750 1 GB GDDR5 ( 128bit )
-
ViZion
félisten
válasz Mans20 #36028 üzenetére
az ASUS deszkámon? nem tudom, azt este meg tudom nézni, MSI-t viszik el, azt nem tudom.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
xaxx
csendes tag
válasz bluyoo #35874 üzenetére
Köszi, akkor valszeg megnézem ezt az Asus P8H77-es lapot, jónak tűnik.
Amúgy a G620 és a G620T között nem nagyon van fogyasztásban különbség csak kb 10%. Igaz, hogy a TDP-je 65W, de az csak névleges és nem éri el messziről sem. Most néztem meg, ha full-on pörög a proci, akkor +25W a fogyasztás az alapjárathoz képest (így összesen 70W a teljes gép(monitor nélkül).
http://www.anandtech.com/show/4524/the-sandy-bridge-pentium-review-pentium-g850-g840-g620-g620t-tested/3
Üdv,
Attila -
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Hamarosan szeretnék átállni Ivy Bridge-re, és szeretnék venni egy nem túl drága lapot, ami azért némi tuningot is megenged majd. Ezt néztem ki:
Mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban? i5-3570k vagy i7-3770k menne majd bele.
-
ViZion
félisten
Jelentés...
Megérkezett az MSI H61M deszka. Legolcsóbb 1155 foglalatúak közül való, cerka procihoz nagyon megfelel. Első tapasztalatok: a hozzá adott útmutató inkább ne lenne, annyit ér. A driver CD-n nincs manual - pedig elfért volna, így a honlapról kell letölteni a front panel bekötéshez, ott minden le van rajzolva, stb.
BIOS frissítés volt, de induláskor még így is 4-5 másodpercig fullra pörgeti a ventit, aminek rendesen porszívó hangja van (gyári cerka venti)... ez nagyon zavaró, de másnál is van ilyen gond (még az ASUS deszkám is csinálta régi biossal).Amúgy elégedett vagyok vele, bár sok tapasztalat még nincs
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Mappa
addikt
ASUS P8Z77 M és a ASUS P8Z77 M-PRO miben különbözik ?
- PCIe - ez még annyira nem lényeg
- tápellátás - ez lényeg
- pár eSATA csatlakozót leszámítva mindenben jobb a M-PRO?!itt a hónap eleje nekiállnék megvenni az alkatrészeket erre 6-7k lett drágább az M-PRO alaplap ... most ott vagyok, hogy várok 1-2 hetet hátha visszaugrik az ára.
nem kötelező megadni
-
_csocso_
senior tag
válasz Ratman #36018 üzenetére
Az Asrockok általában a legjobb ár / érték aránnyal rendelkeznek. Teljesen jó ez a lap, igaz, ha jobb chipkészlettel rendelkezőt veszel, találsz olyat is amelyiken van USB3 és SATA3 ( pl későbbiekben SSD-hez ), és általában is mondható, hogy felszereltebbek. Pár ezer forintért többért kapsz is ezekből, szerintem megéri azt a kis befektetést. ASROCK B75 pro3
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
Ratman
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen alaplapot válasszak. Egy olyan gépbe kéne, amin nem lesz játék, kizárólag filmnézésre lesz használva, ezért gondolom elég lesz az alaplapi videókártya is, nem kell külön dedikált.
Ezt az Asrock-ot néztem ki:
Ami szempont volt a kiválasztáshoz:
- mATX méretű legyen
- mivel két megjelenítőhöz lesz csatlakoztatva, legyen rajta: vagy 2 hdmi kimenet (ilyet nem is találtam) vagy 1 hdmi és 1 dvi + digitális hangkimenet.Nem tudom erre a felhasználásra ez a lap megfelel-e, vagy tudtok-e ezért az árért jobb minőségűt, vagy ugyanilyet, de olcsóbbat?
Még egy kérdés:
Nem tudom egy ilyen gép esetén számít-e majd, hogy milyen chipset van a lapon? Fontos-e hogy H61, B75, H77, Z68 chipset? Vagy ennél a felhasználásnál mindegy? -
bluyoo
nagyúr
válasz sid.:Rc211v #36014 üzenetére
A Z75 -ben van tuning (ennyi előnye van) a h77 felszereltebb ...
A Z75 Pro3-al +4 szorzót tudsz a szorzózáras (nem "K"-s) I5,I7 -es CPU-val elérni.
A H77 Pro4/MVP -en több hátlapi USB , +DVI-D Port,+PCI, +2 SATA3 , optikai hangkimenet.
Azt döntsd el melyik fontosabb.
Hopp egy dupla[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz sid.:Rc211v #36014 üzenetére
A Z75 -ben van tuning (ennyi előnye van) a h77 felszereltebb ...
A Z75 Pro3-al +4 szorzót tudsz a szorzózáras (nem "K"-s) I5,I7 -es CPU-val elérni.
A H77 Pro4/MVP -en több hátlapi USB , +DVI-D Port,+PCI, +2 SATA3 , optikai hangkimenet.
Azt döntsd el melyik fontosabb.Bazinga!
-
sid.:Rc211v
őstag
Sziasztok! Melyik lapot?:
ASROCK Z75 Pro3 22,5k
ASROCK H77 Pro4/MVP 23kTuning nem lesz. De ha jobb a Z75 akkor az ha nem akkor nem..nemtudom
Köszi Üdv!<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
bluyoo
nagyúr
-
viperabácsi
addikt
válasz bluyoo #36011 üzenetére
Ha jól veszem ki akkor a leg takarékosabb ha az aklaplapra kötöm és csak akkor hajtja a vga -t amikor játszom, netezés filmnézés menne az igp -vel.
#36010) tomic
Neked megy a virtu?
Behalt a tápom most jön fsp aurum 500 80+gold utána leszek gamézni is.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz viperabácsi #36009 üzenetére
Az attól függ hogy az I (alaplapi csati) vagy a D-Modot (VGA csati) akarod használni.
[link] , [link]
Hogy van e értelme azt majd megírod
(#36007) Anfänger
Szívesen!
(#36008) Peddy789
Ha másért nem is a jobb int.hang .......[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
tomic
addikt
válasz viperabácsi #36009 üzenetére
Fel kell telepítened a szoftvert hozza. A biosban engedélyezned kell. Ha ez megvan akkor fog működni. Amúgy a videokariba kell dugnod ugyan úgy, a szoftver intézi utána.
-
viperabácsi
addikt
Üdv
Vásároltam egy p8z77 m-pro alaplapot.(sok jót olvastam ITT róla)
Érdekelne tudtok-e tanácsot adni nekem virtu és mvp ügyben? Hova dugjam a monitorkábelt Lapba vagy videókártyába?Egyáltalán hogy kell csinálni?Van értalme?köszi Imre
-
bluyoo
nagyúr
válasz Peddy789 #36005 üzenetére
Kicsit puritánul fogalmaztam az előbb bocs.
Az alaplap több fázissal táplálja a CPU-t a p8h77-V esetében 6 fázissal a CPU ellátása,1 a memória-vezérlőé és 2 PCI E és DMI interfészeké. A CPU mellett a hűtőborda alatt vannak ...
Előnye a több fázisnak stabilabb a feszültség leadás, kisebb a drop (a BIOS-ban beállított és a valós feszültség különbsége), és a CPU foglalat melletti feszültség szabályzók (VRM-ek) is kevésbé melegszenek.Bár ez inkább tuninglapoknál jelent előnyt.
(#36004) Anfänger
Az ivy-ben 1600-as a memóriavezérlő szóval alapból annyival fogja kezelni.A többi már tuning .... ahogy írtad.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Anfänger
őstag
Napot!
Alaplapot és procit szeretnék venni a közeljövöben ( legkésöbb a jövö 7n).A proci i5 3570K lesz,az alaplap pedig ha minden igaz,akkor egy Asrock Z77 Extreme4.
Az lenne a kérdésem,hogy ezekhez ha 1866 MHz-es ramot veszek, akkor a proci lelimitálja 1600-ra és nekem kell egy tuning profilt beállítanom,vagy alapból 1866-on fog dolgozni a ram?
Megköszönném a válaszaitokat!Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
bluyoo
nagyúr
válasz Peddy789 #35999 üzenetére
A régi készletből van gondolom.Vettem úgy utolsó darabot pl. 30K-ért majd két nap múlva 24K-volt ugyan az a lap ugyan ott.
(#36000) Peddy789
A p8h77 M az mATX méretű lap.
A P8H77-V LE és a P8H77-M szinte kopra ugyan azokkal a tulajdonságokkal rendelkezik .... kivéve a méretüket és az M esetében -2PCI és 1PCI-E1X csatin kívül.
Ha többet akarsz a P8H77-V például jobb 6+1-es tápellátást kapott a P8H77-M PRO jobb int hang ..... de az Asus oldalán össze tudod őket hasonlítani [link].[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- LEGO klub
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest