-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Źşë'
addikt
sziasztok! lenne par kerdesem h tisztan lathassam a jelenlegi deszkak allasat =)
ds3 és ds4 kozott mi az alapveto kulonbseg, csak a plusz csatlakozasok v mas is? es ez a rev 2.1 mit takar pontosan? jo lapok ezek a p35 os lapok? ill ez az x38as chipset mennyivel jobb mint a p35os? elore is koszi!
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Źşë'
addikt
p35 kontra x38 [link] hat nemsokkal jobb =)
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Źşë'
addikt
amugy van olyan giga ami intel csipszettel slit támogat, mert gondolom ha veszek egy ds3at akkor nem fogom tudni sli-be azaz cf-be kotni az nv karikat?!
ui.: rev 2.1 az mit takar?
[ Szerkesztve ]
-
Źşë'
addikt
en szemely szerint egy ilyet vennek: [link], sot lehet h veszek is gigák nagyon jok tuningban ellentetben az asussal, nalam az elsodleges szempontokat viszi, uh ez a lap nyero!
-
Źşë'
addikt
válasz Telefunen #6512 üzenetére
egyanltalan nem huztam le, nem 1 arkategoria 2 ez igy igaz, de teljesitmenyben szted mennyiben kulonboznek? /szamomra nem kellenek "extrak"/. Gigarol olvastam ezt azt (osszehasonlitva asussal), akinek nem kell firewire meg hasonlo cuccok annak eleg az elozo ds3, es jobban lehet huzni is teszteket nezve! ds4nek meg nem latom ertelmet, +10k nem ad nekem plusz annyi uj lehetoseget amiert erdemes lenne azt megvenni! Sli ill cf nem kell nekem mert tenyleg parasztvakitas, nem eri meg szvsz, integralt hang nemkell (szoba sem johet). Ha tudsz DS4 mellett szolo erveket akkor szivesen fogadom!
-
Źşë'
addikt
1 lama kerdes: ha p35os giga deszkat veszek ami tamogatja a cfet, akkor nv vel nem lehet dual vgat megjatszani mi?
-
Źşë'
addikt
errol a laprol mi a velemenyetek? :[link]
-
Źşë'
addikt
es nekem ? leci vki (#6528) köszi!
-
Źşë'
addikt
ez az ep szeria ez mit takar nem tudja vki? miert rosszabb? ds3r a sima ds3nal?
-
Źşë'
addikt
vegigolvastam jopar hozzaszolast, es sok embernek akadtak gondjai az ep35-ds3r-el, memoria kompatibilitasi- kezelesi gondok, ezek fuggvenyeben ujraindulasok es lassulasok :S es ahogy azt lattam sokan ezt a deszkat ajanlottak [link] tuti jo dontes?
[ Szerkesztve ]
-
Źşë'
addikt
válasz Metalwarrior #6614 üzenetére
tokeletes! ha nemakarsz dual vgat akkor zsir, ami alap az van rajta ugy ertem usbk sata ide, és tuning barat mint ahogy azt mar ezerszer irtak /en ezt ajanlanam: [link] ez 2vgas deszka, itt van a teszt is rola, a heatpipe eleg nagy darab, el is kel ra! faszan melegszenek ezek a csippek mar, de szvsz ez eleg ra, es jo tuningpotenciallal rendelkezik! ami azert kell az e8200nak! : ) es kell is huzni egy jobb cpucoolerral!
-
Źşë'
addikt
pcie2.0 szvsz csak az sli ill. cf ben mukodo kariknak kell, amit az adott lap(kakeszlet) tamogat, ez tudtomal +10-15%os gyorsulast hoz. Sli meg nem eri meg, plane nem egy 50ks alaplapnal, szoval en inkabb javasolnek egy sima p35os lapot, ami nagyon jol elemgy, es ha akarsz ddr3ra valtani 2ev mulva mert kb akkorra mar megeri az egesz az arat, akkor tedd meg uj alaplap ddr3ram meg uj vga kereteben!
-
Źşë'
addikt
mai szemmel nezve ez a gep jonak sot mi tobb faszanak mondhato! h elojon e a hiba tesztelesnel, igen van ra esely, amugy nem nagyon van "gyenge lancszem" benne. az a 2x2 giga ram, xp nek azert sok lesz szvsz lehet sot bizti h nem tudja mind megcimezni-kezelni, nemtom fejbol h most mennyit kepes kezelni, asszem 32 bites most vagy 3 v 4 gigat video memoriaval mindenestul
-
Źşë'
addikt
ezek a ramok szvsz nagyon jok, a seagate winyot meg nem nagyon ismerem, nekem most 3 db samum van, 1x250gb, 2x500gb amit vettem elsore 500as az kattogott igy kicsereltettem, es eddig nagyon faszak, remelem igy is marad
-
Źşë'
addikt
válasz Bandee2 #21960 üzenetére
max ha egy komolyabb procit teszel bele, ill, akkor már p45öset mert abban jobban megy a quadok húzása
i5 870 alá milyen alaplapot érdemes rakni amivel lehet húzni is szépen?
-
Źşë'
addikt
i7-860 alá milyen - lehetőleg tuning - deszkát ajánlotok, kiv lennék h mennyiből lehetne kihozni egy ilyen gépet
ill milyen chipsetet érdemes manapság választani? és miért, előre is köszi!
-
Źşë'
addikt
válasz B.Tibi #22131 üzenetére
de tök jó lenne ha nem floodolnád szét a topikot, van szerkesztés gomb is, mióta itt vagyok ph-n nem láttam embert ilyen szinten, mondatokban hozzászólást írni... ráadásul ahogy nézem sokszor tök magadnak írod ne vedd sértésnek, de szabályzat is előírja ezt, senkinek sincs kedve átnézni ennyi hszedet, fogalmazd meg kevesebben, de annak legyen mondanivalója/tartalma
-
Źşë'
addikt
Sziasztok, nem találtam meg gogléban egyértelmű utalást arra miszerint ebben az alaplapban lehet húzni a sandy cpukat: ASUS P8Z68-V LX - tudja e valaki?
Valami Asus technológia-név van, de hogy most azok pontosan mit takarnak, jó kérdés... nem tudom miért nem lehet egyértelműen fogalmazni, szar szakszavakat találnak ki amit az ember képtelen megfejteni"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Źşë'
addikt
válasz tranceplanet #32727 üzenetére
köszönöm a választ, igen tudom, egy olcsóbb alternatívában gondolkodtam haveroknak (és ez lenne a kiszemelt lap) proci meg:
Intel Core i3-2120 3.30GHz BOX, vagy
Intel Core i5-2320 3.00GHz BOXde inkább az utóbbi, esetleg ha nem sokkal drágább a 2400as
[ Szerkesztve ]
-
Źşë'
addikt
válasz tranceplanet #32731 üzenetére
igen, így gondoltam, venni jobb áron egy nem "K" jelzésűt, lehetőleg 3ghz feletti 4 magost akkor már. Szépen lehet ezekkel is játszani, ráadásul olcsóbb megoldás.. ismerősöm nem akar sokat költeni gépre, ha később kevés lenne akkor meg lenne alternatíva is
-
Źşë'
addikt
válasz tranceplanet #32743 üzenetére
a 77es csipszet az kifejezetten ivy alá van vagy kompatibilis sandyvel is?
(ha nincs tuning te melyiket ajánlanád? sandy alá )"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Źşë'
addikt
válasz rayoliviero #32769 üzenetére
épp azt néztem milyen csámpás a hátlapi pcbről való kép de dizájnos, végre elhagyták a kék és fehér slotszíneket
am amd lapok milyen ramokat szeretnek? picit le vagyok maradva amd téren
[ Szerkesztve ]
-
Źşë'
addikt
válasz tranceplanet #32779 üzenetére
ezt most nem teljesen értem, ugye jönnek az új ivy-k, ezek nem lga2011es tokozásúak?
-
Źşë'
addikt
válasz tranceplanet #32784 üzenetére
így már érthető köszi!
-
Źşë'
addikt
válasz KaakukK16 #32824 üzenetére
nem hinném h kell frissíteni, mivel új chipset vs. régebbi cpu, azaz támogatnia kell
(#32826) canniball gondolom te ezeket használtan vennéd? én mindenképpen több memo slotos alaplapot vennék (járt ismerősön úgy hogy a régi gépében megdöglött 1 slot, így csak 1 maradt... sztem megéri bele venni minél több ramot mivel most nagyon olcsó! és csak drágább lesz! én a boltok jelenlegi kínálata alapján néznék valamit, és akkor az új gép annyival tovább bírná mint egy használt ezer éves alkatrészekből összeállított - nekem ez a meglátásom (ha netezésre lesz akkor főleg kell neki a memo vírusírtó miatt, és akkor már gyors proci + memo) - de ez attól is függ mennyit költesz rá
[ Szerkesztve ]
-
Źşë'
addikt
sziasztok! ha veszek egy sandy i52500K ebbe a deszkába akkor a ram csak 1333on megy mellette?
-
Źşë'
addikt
válasz #Morcosmedve #84082 üzenetére
Giga Aorus 5 és 7 között ennyi lenne a különbség? o.O pedig majdnem egy árkategória - talán egy 10es a különbség
btw sok tesztet néztem z370ről meg olvastam fórumokat, legnagyobb probléma a VRM melegedés, amiben a Z370 Ultra Gaming a legrosszabb (annak ellenére hogy viszonylag alacsony fesz értékek mellett értek el 5ghz-et 8700k-val), de érkeztek olyan kommentek arra a fórumra melyek a többi giga lap VRM áramkör túlmelegedését is jelezték, Aorus 5 és 7, random, szarul vannak felrakva a bordák valószínűleg
most már úgy látszik beindul a "kávészünet" szóval lesznek itt még tapasztalatok dögivel
[ Szerkesztve ]
-
Źşë'
addikt
Sziasztok! Látom a legtöbb alaplapon már 1x4+1x8 ill. 2x8as a tápcsati, ezek minden esetben kellenek egyszerre a lapnak? (7800X3D-vel tervezek építeni egy buildet a közeljövőben) illetve ezt táp oldalról egy darab kábel látja el kétfelé ágazva?
Az alaplap árak eléggé elszálltak, még 2018ban raktam össze a jelenlegi 8700k-s gépem, már ott is sokalltam a ha jól emlékszem 70-ezres deszka árat, most meg még 200+ ill 300+ ezres deszkák is lettek olvasgattam, ill utána jártam az AMD AM5-ös lapkakészleteinek, és nagyjából körvonalazódott a helyzet. Nagyon régen volt AMD's gépem, nagyjából 20éve talán, Intel utóbbi időben sokszor mellélő az adott CPU-ival, illetve annyira nem vonzó a felhozatal sem, magas fogyasztás mellett magas hőfokok, és elég drága procik jellemzik mostanában, nyilván a konkurencia sem olcsó, de amivel megfogta az pont a teljesítmény és fogyasztás! Ha jól emlékszem akkor a Zen5 jövőre debütál nekik? Illetve akkor gondolom megint lesz új chipkészlet, de ha jól emlékszem akkor azok a procik is elmennek ezekben az AM5ös lapokban?! Illetve kíváncsi lennék a véleményetekre, mennyire látjátok jövőállónak az X670E chipet? (lehet mire PCIe Gen5 VGA-k lesznek addigra már kijön több újabb chipkészlet is mi?!) Amúgy afelé hajlok, de kíváncsi vagyok a véleményetekre is!
-
Źşë'
addikt
köszönöm a részletes választ, annyit még szeretnék megkérdezni, hogy írják hogy hány fázisú az adott lap tápellátása, nyilván az a jobb ha minél több, na de ott írnak egy áramerősséget is, ez az érték a terhelhetőséget szolgálja? pl 18+2 fázis / 90A-ra méretezve, általánosságban olyan 60-70A van megadva, procicsere esetén ha esetlegesen lesz egy több magos akkor érdemes lehet magasabb értékekben gondolkozni? mint írtam 7800X3D lesz benne, de később lehet érdemesebb lesz egy több maggal és 3D cache-vel szerelt típust belerakni, főleg ha javítanak ill. fejlesztenek a maghasználatokon
-
Źşë'
addikt
arra voltam kíváncsi, hogy ez a "terhelhetőség" ami meg van adva azt jelenti, hogy a nagyobb fogyasztású procik ill ha az ember emel órajelet akkor sokkal jobban kitolódnak a limitek, persze a "szilicium lotto" függvényében?!
-
Źşë'
addikt
válasz sittes79 #105823 üzenetére
nem nagyon láttam, van emagon egy "ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI" 150e Ft-ért, illetve láttam egy "MSI MPG X670E CARBON WIFI" 127e Ft-ért, ami jó vételnek mondható (már visszament az ára), de olyan partnertől volt aki foglalkozik mindennel, fene tudja, én nem böktem volna rá, szokás szerint nulla a fekete péntek, mondjuk köszönhető részben a rettentően elgyengült devizánknak is
[ Szerkesztve ]
-
Źşë'
addikt
válasz keresztes81 #105829 üzenetére
az aio-ra annyi ötletem van ha működik, hűti a procit, nem megy fel a hőfok akkor tudja szabályozni a fordulatot, ezt amúgy nem tudod csekkolni a programjából?
lanhoz:
- ethernet kábel nem lett kicserélve? esetleg megtört?
- ez a narancs jel a lassú internet kapcsolatot jelöli, de ha villog akkor elvileg nincs kapcsolat
- router vagy a modem közötti kapcsolat meglazulhatott
- problémák a hálózati interfész kártyával / eszközkezelőben less rá, hogy mit ír
- esetleg távolítsd el eszközkezelőből, és frissíts rá, telepítse újra a meghajtóprogiját a win"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Źşë'
addikt
válasz DaVE-1 #105838 üzenetére
amúgy én sem gondoltam volna h nem bírnak belerakni egy darab DVD-t, megcsinálva autorunnal egy telepítőt, sztem ez rohadtul egy minimalista elvárás lenne (én felfele mutogatnék nem pedig lefele /úgy értem nem egy mezei userre förmednék rá hanem a gyártóra), és tudom, hogy most már odd-less házak meg miegymás van, ennek ellenére én tartok idehaza 2 usb-s odd-t is, egyik még nincs kibontva amolyan tartalék céljából. Ha az említett ODD-less házak miatt van ez akkor nyugodtan rakhatnának be a csomagba egy Asus usb drive-ot, mondjuk egy 16 de inkább 32 gigást (fshbck céljából is akár), meg még promo céljából is szuper lenne
-
Źşë'
addikt
válasz 7Heads Drago #106179 üzenetére
lehet hogy ti egy youtube videóból vagy valami streamlet maszlagból mondtok véleményt, azért grafikában (is) bőven tapasztalható előrelépés, meg lehet nézni a battlefieldeket, metro exodus, dead space remake, cp2077, plague tale játékok, hogwarts legacy, generation zero, alien isolation, AC origins, odyssey, valhalla, witcher 3 rtxen, 2014ben a gta 5 is baromi nagyot villantott a grafikai upgraddel, arkham knight is igaz vacak starttal, de javították a hibákat.. etc. ezek újabbak/régebbiek és vannak sikerjátékok is azért, nem is kevés
#106178 sittes79 igazából dlss 3 miatt már megéri az új 4es generáció, amit a 4070ti tud azt árban most olcsóbban kapod meg mint előző generációnál, ráadásul fejlettebb technológiával - nekem a 12gb vrammal sincs különösebb bajom (még)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest