Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
tjb007 #52099 üzenetére
Szívesen!
"Nem tudom van-e a chipseten kívül bármi lényeges különbség a kettő között." Azon kívül hogy lehet vele normális többkártyás rendszert építeni (ugye a chipset miatt), szinte megegyezik a GA-970A-UD3-al.
GA-970A-UD3 (rev. 3.0) vs. GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)
Ilyen rossz lenne pl. a bestmarkt? Nem rendeltem még tőlük .... -
tjb007
nagyúr
válasz
bluyoo #52097 üzenetére
Köszi.
Láttam, hogy 1-2 helyen még jelenleg is elérhető, de legfőképp az ár, és a garanciális ügyintézés miatt nálam ezek kiesnek.
Megvárom a hét elejét, hátha, aztán ha még mégsem lesz EVO R2.0, akkor lesz helyette sima EVO. Mondjuk most, hogy eltűnt az EVO R2.0 a Gigabyte GA-970A-UD3 is visszakerült a kalapba, de nézegettem a 990XA-UD3-at is. Nem tudom van-e a chipseten kívül bármi lényeges különbség a kettő között. -
jim bcs
nagyúr
válasz
kristof123 #52096 üzenetére
ajánlott ha nem akarod megfőzni a lapot, ám eddig is csak abban lehetett vagy sokkal drágábban X79-ben
-
bluyoo
nagyúr
válasz
tjb007 #52094 üzenetére
A három közül szerintem az M5A97 EVO-t vásárold. Szinte megegyezik az R2.0-val viszonylag kisebb eltérések vannak. Az R2.0-ás változatnál már átdolgozott chipset hűtést kapsz (kevésbé melegszik) és a harmadik generációs Dual Intelligent Processor , fejlettebb LAN-t , USB BIOS Flashback funkciót az eSATA 6Gb/s (ASMedia) nem pedig eSATA 3Gb/s (JMicron).
Az M5A97, M5A97 R2.0 -nek többek között gyengébb tápköre van 6+2 helyett 4+2.
Viszont egykét helyen jelenleg is kapható az R2.0 [link].(#52095) samfishR
Mivel nem tuningképes chipset. Bár egy két lapnál gyártói szinten képessé tették őket a "K"-s CPU-k tuningjára de az Intel ezt a kiskaput bezárja. De a kérdéses válaszban ráadásul a sima I7 4770-ről van szó az meg még a tuninglapokban is minimálisan tuningolható.
Igen a kinézett lap megfelelhet.(#52093) Skynet258
Szívesen! -
samfishR
senior tag
Tiszteletem,
4770k-hoz milyen alaplapot ajánlotok? Tuningolni mindenképp szeretnék. Kellene rá PCI csati is a hangkártyához, pci-e slotból nincs extra igényem, 1 VGA lesz csak. max 35ezret adnék érte, 40 már sok lenne.
egy asus z87-a-t néztem ki, erről mi a véleményetek?
bluyoo: itt írtad, hogy a h87 pro nem jó tuningra. miért nem? hót láma vagyok intel téren, ez lenne az első inteles konfigom
-
tjb007
nagyúr
Amilyen pechem van pont most tűnt el gyakorlatilag mindenkinek a kínálatából az ASUS M5A97 EVO R2.0.
Mivel nem tudni mikor lesz úja, várni meg emiatt nem szeretnék ki tudja mennyit időt, mert lehet, hogy amire lesz addigra megy egy másik komponens tűnik el, ezért nézelődtem egy kicsit és láttam, hogy van sima M5A97, M5A97 EVO, és M5A97 R2.0 is.
Az lenne a kérdésem, hogy mik azok a pluszok, amiket elvesztenék, ha az EVO R2.0 helyet az előbb felsoroltak közül választanám valamelyiket ? -
bluyoo
nagyúr
"Nem fognak sehogyse együtt dolgozni?" Hát erre nem tudom pontosan/biztosan a választ , de szerintem nem tudod megoldani. Így a játékok alatt sem fog semmit jelenteni a 2. VGA. Viszont PhysX-re szerintem be lehet(ne) fogni de arra kicsit túlzás a GTX660.
Jobban járt volna egy GTX670-el .... -
bluyoo
nagyúr
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, egyik ismerős vett nemrég MSI Z87M-G43 lapot i7-4770 procit bele és 2db MSI N660 TF 2GD5/OC videókártyát, és természetesen SLI-be szeretné kötni, létezik, hogy nem kezeli a 2 nvida vga-t? Csak crossfire-t? Vagy totál hülyeséget kérdezek.
Próbáltuk sli híd nélkül és sli híddal is, win 7-en belül eszközkezelő 2 vga-t lát, de 3dmark mindkétszer ugyanazt az értéket hozta.
Kell vmi extra beállítás hozzá?Előre is köszi a segítséget.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
M3nyus #52082 üzenetére
Azért nézz át a megfelelő topic-ba biztos ami biztos. A szakik majd útbaigazítanak ez ügyben.
Milyen hangkártyát vegyek? -
bluyoo
nagyúr
válasz
Skynet258 #52080 üzenetére
Szia!
Hát ha később cserélni szeretnéd az APU-t akkor feltétlen megéri , ha nem akkor nem annyira (bár én megkockáztatnám az FM2+ -t). A limkelt oldalon (képen) a FM2A75M Pro4+ van nem az FM2A88X Extreme4+.
FM2+ -os ASRock lapok: [link]
Viszont lehetőleg olyan üzletet válassz ahol megadják a gyártói garanciaidőt (3év).
Pl. pl.
De A10 5600K ?(#52079) M3nyus
Abban az árban van még 1-2 lehetséges jó választás. ASRock Z87M OC Formula , Asus MAXIMUS VI GENE.
Hangminőségben szerintem a külön hangkari a jobb.(#52078) Maotun
Már volt kapható ... pl. de most sehol ... Írj a boltra hátha be tudják szerezni. -
Skynet258
veterán
Sziasztok!
FM1-ről váltanék FM2-re, a proci az adott (A10 5600K), ehhez keresek lapot. Két lehetőség maradt lényegében, egyik az
másik az
Előbbiről látom vannak pozitív tapasztalatok, viszont a második még elég új, nulla infó van róla. Érdemes inkább az utóbbit vennem, hosszú távra tervezvén? Vagy bőven elég lehet a PRO4-M...?
Köszi a segítséget!!
-
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
Eddigi kiszemelt egy ASUS Z87 Gryphon alaplap volt, de számításba jött egy Gigabyte G1.Sniper M5 alaplap.
A kérdésem hogy a giga lapján lévő hangkeltő minőségben hogy áll egy Asus Xonar DX hez képest?
Mert Gryphon + Xonar árban ott lenne mint az M5.Nem tudok dűlőre jutni
-
Maotun
őstag
Sziasztok! KI TUD RÓLA!
[ez a sabertooth GEN 3]
kapható már valahol? -
kona005
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az MSI 97A-G46-os alaplapról?
21k ez is meg a Giga 970A-UD3 is nem tudom melyik legyen.
Már ajánlották az ASUS M5A97 EVO R2.0-át de annyit nem szeretnék rááldozni -
bluyoo
nagyúr
válasz
Bleky4 #52072 üzenetére
Szia!
Hát aki AMD CPU-t vásárol az legtöbbször nem szeretne 40K-t a lapra költeni.
Plusz , egykártyás VGA alá egy jobb 970-es lap is bőven megfelel(het) (~15K-val olcsóbban).
Természetesen ha rászánod a Sabertooth 990FX R2.0 árát nagyon jó választás lehet.Lehetőleg olyan üzletben vásárold ahol az 5év garit megadják a lapra.
-
Bleky4
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem a tőlem nagyobb tudásúaktól.
Alaplapot szeretnék cserélni hamarosan és nem nagyon tudok dönteni.
Nagyon rég szerettem volna egy igazi tuti gamer alaplapot. Játékra van használva leginkább, tuning nincs, de nyitva hagynám a lehetőséget. A legfontosabb, hogy gyors legyen és stabil.Ki is néztem egyet amit imádnék:
ASUS Sabertooth 990FX R2.0Ez nagyon tetszik, csakhát itt olvasva ezt a topikot, soha senki nem ajánlotta még gamereknek. Ez az ár miatt van vagy más az oka?
Az egyik legjobban ajánlott alaplap itt az M5A97 EVO R2.0.
Ez is tetszik, de ugye olcsóbb mint a Saber, és ha már elkezdek költeni, akkor a legtöbbet szeretném a pénzemért.
Melyik alaplapot ajánlanátok, ha a max büdzsé a Sabertooth ára, tehát ~40k?
Crosshair nem kell, az már nagyon drága. Márka preferenciám nincs, de ATX méret legyen ha lehet.Adatok:
AM3+ platform, most egy X4 965 BE van, de az új lapba lesz egy FX 8320 vagy hasonló. Radeon HD 7850 2GB, 8 GB ram, SSD. Fractal R4 ház.Köszönöm a segítséget.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
-Valinas- #52068 üzenetére
Szia!
Hát ha másik eszköz vígan működik azon az USB porton .....(#52070) -Valinas-
BIOS reset ,hátha .... Éljen az iPhone .... sajnos nincs tippem.
Nem indul és mi a baja a gépemnek topic(#52069) zibo73
Bocs a AMD Athlon X2 5200+ néztem ...
Szerintem jobban járnál egy "modernebb" darabbal pl. ASRock 960GC-GS FX (~13K). -
zibo73
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a lap jó lenne egy netezős konfigba?
Semmi húzás csak egy AMD Athlon 64 x2 5200+ proci menne bele egyenlőre.
Később lenne fejlesztés AM3 procira legfeljebb.
Üdv! -
-Valinas-
senior tag
-
-Valinas-
senior tag
Sziasztok!
Kicsit off leszek, de iPhone topicból elküldtek, talán itt szerencsével járok... a Google sem a barátom, pedig végigolvastam minden fórumot.
Adott egy Corsair CX430W táp, és egy Gigabyte B85M-D3H alaplap, Haswell i5-4330 processzorral. A probléma az, hogy az iPhone-om sehogy sem akar töltődni USB-ről, másodpercenként szétkapcsolódik, majd újra vissza. Más gépeknél nem történik ez, és az adott gépen minden USB-vel ezt csinálja. A kábelt is próbáltam már cserélni, de ez sem segített. Minden jel arra mutat, hogy a tápegységgel, és/vagy az alaplappal van a hiba. Lehetséges, hogy nem kap elég áramot az USB?
Ha valaki tudna ebben segíteni azt nagyon megköszönném!
-
-
törölt tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni 15.000 Ft-ig bezárólag milyen alaplapot ajánlanátok AM3+-os érdekelne alaplapi video nem kell. ASrock is jöhet volt már ilyen lapom, egy pár és nem volt csalódás.
-
bandi0000
nagyúr
-
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok!
i5 4570+ ASUS r9 280x hez kéne alaplap, 20-25 forintos kategóriában.
2 kiszemeltem van, de más variációt is elfogadok.
ASUS H87M-PLUS
ASROCK H87 Pro4Kérdésem az lenne hogy:
Az hogy az Asus MATX, az csak amiatt van hogy a kisebb házakba is beférjen? Vagy van valami hátránya a sima ATX hez képest? Asus-t preferálnám inkább mert eddig csak olyan lapom volt. Bár Asrockról se hallok rosszat. De 3 év garancia van az Asusra és 2 a másikra. Később pl a MATX alaplapra ráfér még egy erősebb CPU hűtő, ügye ezek köztudottan nagyok..
Ti melyiket vennétek? Esetleg mást?
Köszi
-
Spancho
senior tag
AMD vonalon melyik Foglalat a legidőtállóbb opció mostanában ? (fejleszthetőség szempontjából)
FM2+ nem tűnik rossznak ,hogy ha majd lesz olyan CPU is ami nem APU (mind pl most a 750k stb...)
Valahol olvastam ,hogy az AM3 (talán az AM3+) az már halott fejlesztés szempontjából.
Aztán lehet ,hogy hülyeségeket beszélek. -
were_ti_go
újonc
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy milyen alaplapot és tápot érdemes venni ehhez az összállításhoz:
Cpu: AMD Fx-6300
Gpu: ASUS GT630-1GD5 1GB GDDR5 PCIE
és 2db 4GB Corsair DDR3 1600MHz RAMhoz -
bandi0000
nagyúr
válasz
BomiBoogie #52037 üzenetére
áhh
bal kézzel írtam, jobb kézzel ettem (fél órás kaja szünet) mindent bele kell sűríteni
-
Crampus
csendes tag
válasz
BomiBoogie #52045 üzenetére
Köszi szépen!
-
Peetyaa
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Cserélném a gépemben az alaplapot, procit, videókártyát. Fx8350-alá kellene egy fm3+-os lap. Lényeges lenne hogy ráférjen a jelenlegi hűtöm (Thermalright HR-02 Macho) Illetve legyen usb 3.0-ás csatlakozó rajta. (házam előlapján usb 3.0-van, amit a jelenlegi alaplapomra rá sem tudok kötni, szóval csak a hátsókat tudom használni.) Jó lenne ha Asus-ból sikerülne találni egyet. Remélem valamennyire tudtam szűkíteni a kört, szóval várom az ötleteket. Előre is köszönöm! -
Crampus
csendes tag
válasz
BomiBoogie #52040 üzenetére
És milyen alaplapot ajánlanátok a 1150hez? Ami kell, az 6 USB port, legyen legalább egy USB3, 4db SATA és ennyi. 20 környékén jó lenne ha megállna.
-
Crampus
csendes tag
válasz
BomiBoogie #52040 üzenetére
Köszi! Vagy szerinted megéri a 3570k? Ahogy olvastam inkább jobb VGA kell, mint erősebb CPU.
-
Crampus
csendes tag
Sziasztok! Bővítés és dilemma előtt állok. Intel 4570 vagy 3470? Vagy teljesen más
-
kona005
senior tag
válasz
TaylorXIII #52031 üzenetére
Az asus az szimpatikusnak tűnik de azért jóval drágább
De lehet inkább ő lesz, köszi a segítséget -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Nézem ezt az Asus M5A97EVO R2.0 lapot. A kép szerint ennek csak egy PS/2 csatlakozója, aminek egyik fele lila, másik fele zöld színű. Most csak egy PS/2 csatlakozós eszközt (bill., vagy egér) lehet csatlakoztani?
Egyébként meg lehet oldani vhogy, hogy mindkét PS/2-es óeszközt lehessen használni. Nem szívesen cserélnék bill.-t, vagy egeret, mert most lettek cserélve és nagyon megvagyok velük elégedve.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
kona005 #52030 üzenetére
DS3P-n van VRM hűtés de egyébként bizony 8 magos alá kéne egy ilyen: Gigabyte GA-970A-UD3 Rev 3.0. nem gigabyteból meg ASUS M5A97 EVO R2.0.
http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=4385,4591
DS3P-n van usb 3.0 header is azaz rá tudsz kötni előlapi USB 3.0-t az alaplapra egy USB 3.0-val rendelkező háznál. -
kona005
senior tag
Sziasztok!
Valami olcsóbb AM3+-os alaplapot szeretnék amiben elmegy egy 8 magos FX.
Gigabyte párti vagyok az előző kettő alaplapom is az volt ezért egy 970A-DS3P-t néztem ki.
Tuningolni nem szeretnék.Esetleg 18k-ért valami jobb?
Valamint mi a különbség a sima DS3 és a DS3P között?
A segítséget előre is köszi -
bandi0000
nagyúr
válasz
TaylorXIII #52028 üzenetére
arra értettem, hogy hasinál láttam, de máshol meg az ivy, sandy-nél nem
-
bandi0000
nagyúr
válasz
TaylorXIII #52026 üzenetére
Nem halottam róla, de azért igaza is volt az intelnek, egy gyenge tápellátással húzgálni a procit nem kellemes
-
bandi0000
nagyúr
válasz
TaylorXIII #52024 üzenetére
nem lehet, volt olyanról hír hogy a lap gyártók megengedték ezt a lehetőséget, de az intel reagált rá és egy frissítés keretein belül letiltotta ezt a lehetőséget, szóvak K-s procit Csak Z-s lapban lehet tuningolni
-
TaylorXIII
őstag
Asrock H77 Pro 4-M lapban tényleg lehet tuningolni egy i5-3570k processzort??? Szórzót emelni meg minden ahogy kell csak kevésbé lehet vele jól tuningolni mivel gyengébb VRM-mel szerelt? Tudtommal egyik H-s lappal sem lehet tuningolni semmilyen szinten. De most meg valaki azt mondja lehet!
-
Yamato002
csendes tag
Sziasztok
van egy gigabit H55M-usb3 as alaplapom egy intel i3 530as procival
most szeretném lecserélni egy i3 2130 as proccra és (MSI H67MA-E45 (B3)) alaplapra szerintetek megéri a váltás teljesítményben ?? jobb a lap vagy a proci? minden vélemény érdekel !!! -
jim bcs
nagyúr
válasz
dm1970 #52020 üzenetére
ok akkor legyen az i5-4440, igen jobb és megéri a plusszt az asus, 1 vga alá doszt elég az matx
Q-B széria: irodába tervezett gyenge lap, otthonra nemigazán megfelelő de ez is elég lehet ha kevés a keret
H széria: általános használatra tuning nélkül, otthonra tökéletes és ajánlott
Z széria: főként tuningra tervezett, otthonra általános használatra nem szükséges
X széria: kifejezetten munkára tervezett, otthonra felesleges, drága prémium kategória -
dm1970
aktív tag
válasz
jim bcs #52017 üzenetére
Köszi!
Lehet soha nem fogom kihasználni a gép tudását, van egy összeg amit elkölthetek, ebből kellene kihozni a legmegfelelőbbet, legmegbízhatóbbat ezért keresgetek. S ezért nem kell nagyobb proci sem, s a VGA sem végles. Az Asus megéri a plusz pénzt megbízhatóbb, jobb mint az Asrock? A B85 és H87 miben különbözik, azzal mit nyernék? -
bluyoo
nagyúr
válasz
flash- #52001 üzenetére
Szívesen!
Pedig pl. az Asus is írja (Industry leading Digital 12 Phase Power Design ... de tesztekből cikkekből. Nagyjából a CPU foglalat körüli tekercsek megszámolásából is lehet következtetni. De pár (alegtöbb) Z77-es lapot meg tudod nézni ITT a táblázatokban a Voltage Regulator sor. -
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Nem nagyon pörög a topik, de azért próbálkozok!A milyen gépet.. topikban kapott segítség, tanács alapján összedobtam egy konfigot. Viszont csak volna még néhány kérdésem, aminek jó lenne a megfelelő célirányos topikban utána járni.
Proci: i5 4430 vagy 4440
VGA: 7770 vagy 7790
Az ajánlott, kinézett lap: Asrock B85M PRO4. Ilyen vagy hasonló árban van valami alternatíva? Későbbi tuning stb. nem érdekel. Minél megbízhatóbb legyen. -
lotuska
tag
Inditasi problemaim vannak a giga gama78gads3h alaplapommal. Nem indul el csak 1 gb rammal, 2vel beepel (2×1 gb kingmax ddr2 1066 mhz van). Szeretnek venni hasznaltan egy stabil alaplapot regi jatekokra netezesre, filmezesre es meg 2x1gb rammot. Mit ajanltok az alabbi konfig melle amivel a kingmax ramjaim sem szarakodnak majd? Athlon x2 5600+, sapphire hd 4670
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Toby888 #52009 üzenetére
Mivel úgy néz ki semmi nem tiszta még a géppel kapcsolatban így inkább itt kéne szerintem érdeklődni
Itt a téma összefoglaló kérdéseit megválaszolva tedd fel a kérdésed és akkor tudnak ajánlani egy jó gépet. Ha nem is tudod minden a kérdésre választ majd akkor is egy kérdésre muszáj írnod valamit. A keretre.
http://prohardver.hu/tema/milyen_asztali_gepet_vegyek_olvasd_el_az_elso_hsz_2/friss.html -
Toby888
senior tag
válasz
BomiBoogie #52010 üzenetére
nemtudom, asszem i5 3570K-t akar,meg egy asus radeon hd7870 VGA-t akar ( ami elég izmos, és nem 100k
-
Toby888
senior tag
Üdv.Haverom akar összerakni egy gépet, de nemtudja milyen deszkát vegyen bele, nos ö csak játszani akar a gépen( crysis 3, bf3, farcry3 stb... ) szerintetek ??
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
-FreaK- #52007 üzenetére
Upgrading from Haswell to Broadwell will require a new motherboard
The 22nm Haswell processors have only been available to buy since June this year, but the focus is already shifting to Intel’s next generation of chips and chipset. Notably the 9-series chipset and Broadwell processors.
Broadwell will see Intel move to a 14nm manufacturing process with the chips expected to arrive in the second half of next year. -
-FreaK-
veterán
válasz
BomiBoogie #52006 üzenetére
Ez még önmagában nem indokolja a foglalatváltást. Lsd. SandyBridge-IvyBridge, 32nm->22nm és mindkettő LGA1155.
De mintha nekem is rémlene hogy valamiért csak egy generációt fog kiszolgálni a jelenlegi 1150-ös foglalat. Ez tényleg így van? -
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
ha most veszek egy LGA 1150 (8as sorozatú) alaplapot (az MSI gaming lapok tetszettek meg), bele egy jobb középkategóriás intel procit (itt még segítségre lesz szükségem, de úgy látom kb. 60-80e Ft között lesz), akkor lesz lehetőségem kb. 3 év múlva csak egy proci cserével erősebbé tenni a konfigomat? vagy számoljak úgy, hogy a következő fejlesztésnél is úgyis kell új alaplap is a proci alá?
egyébként játékos kategóriába tervezek, de nem hardcore igényekkel és nagy tuningot sem tervezek (ami szóba jöhet, az a szorzóemelés). azért jó lenne egy olyan gép, ami pl. a GTAV-öt 1920*1080 felbontáson max közeli beállításokkal elviszi.
most egy GTX560 videokártya van a gépben, de 1 éven belül ezt is jobbra cserélném (legalább 660Ti lesz az utód vagy jobb). szóval inkább úgy írnám le a kérdést, hogy egy később beszerzendő jobb videokártya alá veszem már meg most a lapot és a procit.
8 GB RAM van, SSD-ről megy a system, de az adatok egy 2 TB-s vincsin vannak. USB3 kellene, de ennél több extra feltétlenül nem szükséges.milyen alaplapot vegyek?
-
Landor1992
csendes tag
válasz
TaylorXIII #52002 üzenetére
Köszi!!! Sokat segítettél!
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Landor1992 #52000 üzenetére
A max 20 ezer nem éppen elég mivel én a Gigabyte GA-970A-UD3 alaplapot vagy az ASUS M5A97 R2.0-t de leginkább az ASUS M5A97 EVO R2.0 lenne jó. Szóval akár 25k ig is ki kéne tolni az alaplap keretét. Videokártyából egyébként ne gigabyte GTX 660 legyen hanem inkább MSI az egy ventilátoros vagy a twinfrozr de az egy ventilátoros is jó mert Gigánál olvastam olyat, hogy ciripelhet a ventije idegesítően. Bár most AMD kártya lehet jobb döntés lenne és akkor meg HD 7870 jó lenne. Más topikban láttam kérdéses a táp is nálad, szóval én FSP Raider 550 tápot ajánlom de ha drágának találod akkor Chieftec CTG 500-80P.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Renault, Dacia topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max