- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
Segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék venni, egy (Gigabyte, MSI) alaplapot, ami megfelel a mai kor követelményeinek. A felhasználás szempontjából: leginkább internetezésre, kevésbe gépigényes játékok futtatására ( zuma, luxor, bejeweld stb.) lenne használva.
Stabil, jó alaplapot szeretnék, esetleg szóba jöhet az integrált videókártya is (szerintetek?).
Amúgy GMA 3100, milyen teljesítményű videokártya? Előre is köszi!ÜDV.
battletag: bossi#2666
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Konfigot szeretnék frissíteni. A jelenlegiből maradna a Gigabyte 460 GTX vga, a vinyók, és ssd, Chieftec 500-as táp, házikó. Cserélném a mostani CPU-m Core 2 Duo E6750, 8GB DDR2 ram, Gigabyte P35C-DS3R alaplap.
Alaplap:
GIGABYTE S1150 B85M-D3H INTEL B85
ASROCK B85M Pro4,
és ezek után jött képbe a ASROCK Fatal1ty B85 Killer. Elég jókat olvastam erről a lapról, és azt kérdezném tőletek, hogy megéri-e azt a + 7k többletkiadást ez a lap, a fent említett két laphoz képest? Nekem az a lényeg, hogy megbízható stabil jól működő lapot tudjak venni.Ez a proci, és ram kerülne bele:
CPU: INTEL Core i5-4570 3.20GHz 1150 BOX
RAM: DDR3 8Gb/1600MHz Kingston K2 KHX1600C9D3B1K2/8GXKöszönöm
-
bajtokarpi
őstag
válasz bluyoo #57153 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat! Nos félreértés ne essék, én nem azért kérdeztem rá erre a Fatal1ty lapra, mert jól néz ki. A fene sem nézegeti a házon belül, hanem mert tényleg jókat írnak róla. Ha valóban jobb, mint a Giga lap, akkor igen kiadnám érte azt a + 7k-t. Nekem ez a 25k a plafon, amit alaplapra ki szeretnék adni. Nekem a minőség a lényeg, és azért kérdeztem rá, hogy hátha vannak itt (mert biztosan vannak :-) ) fórumtársak, akik bennfentesek a témában. Értem én, hogy a nagykerbe miből mennyi megy vissza meghibásodás miatt stb.
Köszi
-
-
bajtokarpi
őstag
válasz bluyoo #57186 üzenetére
Szia!
Félreértesz, persze, hogy kipostáznám, és nem dobnám a kukába. Nekem egy ismerősöm a Giga lapjával járt így évekkel ezelőtt. A nagyker kiküldte az anyavállalathoz, és ha emlékezetem nem csal fél évbe tellett mire visszajött a lapja. Szerencsés, mert volt pénze másik lapot vennie. Persze, hogy jó az a + 2 év gari szó se róla.
Köszi
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Egyre jobban erre a lapra gondolok, hogy ezt kéne megvenni,[link] csak az a fránya euró .
[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
-
bajtokarpi
őstag
válasz sketchifun #57303 üzenetére
Szia!
ASROCK Fatal1ty B85 Killer: 25.636 Ft
ASUS Vanguard B85: 25.057 Ft
Ipon árak.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
Játékra és alap otthoni felhasználásra kellene. Játékból single, és multiplayert játszom.
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
Időtálló, minőségi, megbízható lap legyen, de max. 60k környéke.
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
4. Milyen méretű lapot szeretnél?
Atx
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
2 db.2,5 SSD, 2db. HDD lenne pluszban a gépbe.
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6750XT kerülne bele.
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem
8. Használt, vagy új alaplap?
Új
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
AMD Ryzen 7 5700x, vagy egy 5800x kerülne bele (ez még kérdéses)Ami még viszonylag lényeges lenne, elég sokat hallgatnék róla zenét. Ha lenne rajta egy normális audio chip az nem lenne baj.
Köszönöm a segítségeteket.
-
-
bajtokarpi
őstag
válasz Dr. Akula #105648 üzenetére
Szia!
Ezért bátorkodtam a nálam sokkal jobban hozzáértő fórumtársak véleményét kikérni. Értem én a cpu-s kérdésedet, de egy 6750XT lenne, és azt egy 5700x is kihajtja. 5800X3D mellé azért egy sokkal izmosabb vga dukálna nem? Apropó alaplapos kérdésben vélemény?
Köszönöm
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok.
MSI B550-A PRO, és az MSI MPG B550 GAMING PLUS között van érdembeli különbség? Egy 5700x cpu menne bele, Kingston Renegade Black 2x16384MB 3600Mhz CL16 társaságában. Melyiket lenne érdemesebb venni?
Köszönöm.
-
bajtokarpi
őstag
-
bajtokarpi
őstag
válasz DravenMoral #105711 üzenetére
szia.
Még egy kérdés. GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 vs. MSI B550-A PRO, és az MSI MPG B550 GAMING PLUS közül te melyiket vennéd? Ahogy nézem az Aoruson jobb az audio, meg a lan, de az MSI-n meg a vrm hűtését jobbnak mondják.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Automata kávégépek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest