Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Májkii #76094 üzenetére
A gép még nagyon nem rajzolódott ki. Még végleges max keret sincs. A kicsi (10L körüli) mennyibe fájhat (edény a ln2 tárolására)?
Ha drága lehet Hero + vízhűtés lenne a nyerő összeállítás. Mit gondoltok?
Ha belegondolok a ln2 már felesleg nekem és nem lehet folyamatosan tartani a hőmérsékletet. -
-
törölt tag
válasz
bluyoo #76077 üzenetére
Ma a Veletechen volt alkalmam megnézni az Extremet + a Formulát és azt kell mondjam nagyon brutálisak. Azt hittem ez Shield műanyag. Közben fém...Alaplapból a Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7 milyen? Tényleg felér egy hangkártyával? A Thunderbolt 3 --> nem USB 3.1 Gen2, hanem USB 3.1 Gen3 támogatás jól mutat rajta. Ok akkor inkább lesz a 3400MHz + Cl16 ram.
-
Milka 78
nagyúr
Csak azt,hogy létezik az Asrock B150 Pro4 kicsit olcsóbban
A Mortar-on kicsit sporolósabb a vrm és körültekintően kell bele ramot választani,mert e téren érzékeny a leki világa.prime77 : Sokkal spórolosabb a tápszekció,nem egy liga a Z170-A-val.Ellenben ha nem szálsz el a feszekkel/oc alatt akkor akár jó is lehet.Hasraütés szerűen 1.320v 4.4-4.5-öt elbír a vrm (már ha a proci is akarja).
Viszonyítás képen Z170-A-val simán mennék 1.400v-ig is. -
prime77
aktív tag
Na gyerekek jó megszívtam.
Vettem egy Phanteks Evolv Matx házat 4 darab Noctua NF-A14 FLX ventivel.
Mondjuk nagyon jó áron.
Szóval.
Ebbe nem tudom beletenni az Asus Z170-A lapot.
Mert hát ez egy micro atx ház és ide micro atx lapok valóak.
Most már ezt is tudom.
Még nem rendeltem meg semmit hála az Istennek.
Kérdésem.
Ez az alaplap van olyan jó mint a Asus Z170-A?
https://ipon.hu/webshop/product/asus_z170m_plus/1234221
Az matx lapok rosszabbak vagy nem tudnak annyit mint ATX-es társaik.
Ez lenne a Phanteks házba.
Asus Z170M Plus
i7 6700K
16GB (2x8GB)Corsair Vengeance LPX DDR4 3000Mhz
Samsung 850PRO 256GB
WD 1TB Black
Evga Supernova G2 750W
GTX 960
Na most a proci hűtő egy H110i GT mert azt felüre tenném és így rá is tenném a két NF-A14 FLX ventit.
Szóval ez belefér a házba?
Ez a konfig megvalósítható ebben a házban?
Jó lenne tudni tényleg.
Nagyon köszönöm az információkat előre is!
Sziasztok! -
sas55
aktív tag
Tudtok erről valami negatívumot:MSI B150M MORTAR i5-6400 vagy 6500 alá menne gtx950 társaságában kollégám fiának.
Ha van jobb tesco-s ajánlat jöhet 3 évig biztos nem lesz fejlesztve. -
Májkii
senior tag
válasz
joefasalasso #76079 üzenetére
ASRock H170M Pro4S, ASRock H170 Pro4S, ASRock H170M Pro4.
v3g374: G4400 vagy i3 6100 legyen + Asrock B150M Pro4.
Tussky: A három közül az Asrock legyen.
-
Tussky
tag
Sziasztok,
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
30-32 ezret2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
i5 6500/6600 + Ben Nevis hűtő
16GB Kingstone Hyperx DDR4
HD 78503. Milyen méretű lapot szeretnél?
mATX vagy ATX4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
3 SATA, 1 PCIE5. Milyen a monitorod csatlakozása?
DVI6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem7. Használt, vagy új alaplap?
ÚjRAID képes alaplapra lenne szükségem, eddig az alábbiakat találtam:
MSI h170m a pro
Gigabyte h170m d3h
Asrock m170m pro4 -
v3g374
tag
Sziasztok!
Nekem is alaplap választási gondom van.
Változó 25-40, esetleg 50 felé közelítve, de normál esetben 30-40 között.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
a) variáció: Intel Pentium G3258
b) variáció: Intel Pentium G3470
c) variáció: Intel Pentium G45203. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
SATA 5-6 DB
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
HDMI + DVI
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
a) variáció: IGEN
b) c) variáció: Nem feltétlen.7. Használt, vagy új alaplap?
ÚJ
Megéri befektetni az új platformba? DDR4-nek van értelme?
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok,
Alalplap választás segítség kellene.
Max 25.
i5 6600 skylake
m.2 ssd
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
m.2
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
display port
nem
7. Használt, vagy új alaplap?
új -
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Gigabyte G1.Sniper B7-et néztem ki magamnak, a varázslónál most 39.
Nézegettem a G1.Sniper Z170-et Angliában 100-120 Font,sajnos nálunk nem láttam még forgalomban.
Ennyiért biztosan a Z-t választanám.
Valakinek van tapasztalata a B7-ről? -
bluyoo
nagyúr
válasz
Milka 78 #76076 üzenetére
Gaming K4 -et viszont igen.
Hát +10K-t valóban nem ér. Amikor legutoljára néztem az árát még egy árban mozogtak ....
Ha hosszútávra vásárol akkor viszont a + -os változatok megérhetik a plusz költséget.
USB3.0 -ás eszközt is szinte csak az előlapira csatlakoztat a felhasználók jó része ez USB3.1 -el sem változik.(#76075) takacsbotond
Nélküle is működőképes, bár tuning mellett, vízhűtés, vagy magasabb toronyhűtőnél szerintem használd.
De a Thermal Radar -ban be tudod állítani ventilátorok teljes kikapcsolását is meghatározott alkatrészhez, meghatározott hőmérsékletéhez rendelve. Szóval nincs értelme nem használni.
Nálam a Fan Xpert is így van beállítva az egyik hazventihez. IDLE egyáltalán nem pörög terhelésre meg a beállított hőfokhoz rendelt fordulatszámon pörög. Le és felfutási időt is be lehet állítani hozzá.
Itt egy videó a Thermal Radar -ról: [link](#76074) TechN7ne
Köszi, nekem 1.1-hez nem volt szerencsém. Nem kicsit idegesítő a Gigabyte állandó verzióáradata ....
Hát nem a külső színezése miatt jobb. -
Milka 78
nagyúr
válasz
#29810176 #76055 üzenetére
Skylake jobban szereti a magasabb órajelet.A 3400c16,pl nagyon baba.
bluyoo : Megérzés
Semmi baj az Extreme 6-al,pusztán a K6 mellett kicsit drága.Az egyetlen komoly különbség az Intel nic ami tök jó csak véleményem szerint +10 ropit nem ér.Míg alsóbb kategóriába az Extreme 4 jobb választás lehet mint a K4 (bár én vagyok az ellenpélda,igaz én egyedi eset vagyok),itt a K6 jobb lehet az agresszív árazása miatt.
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Az Asus Z77 Sabertoothnak mennyire jó a hűtése? Mindenképp szükségesek a ventik, vagy használhatom passzívan is? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
bluyoo #76072 üzenetére
rev. 1.1. is jobb minőségű audio kondikat kapot mint az első ,már ha GA-B85M-D3H -rol van szó.
1.2 -t nem ismerem.Szerk.: Vagy is annyira nem értek hozzá,hogy az aranyozott pici kondik jobbak e...
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #76071 üzenetére
Nem sok különbség van az 1.0/1.1-hez képest.
Már Nichicon audio kondikkal van szerelve szerelve, szóval még jobb is ....(#76065) zombinorbi
Szívesen!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Armagedown #76029 üzenetére
A H110M-HDV -n már megtalálod a D-Sub -ot is.
-
air76
tag
válasz
Wiz Khalifa #76068 üzenetére
Gariztatásom még nem volt,de álltam már el a vásárlástól.Vissza is utalták a pénzem.Elég sok cuccot vettem már tőlük,eddíg mind rendbe volt.Árban is jók.De most olvastam asszem Milka járta meg az EDigital-lal,hogy az akciós Fata1ty K6-on el voltak hajolva a proci lábak....
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
TechN7ne #76067 üzenetére
Volt aki hirdetett aprón egy B85M-D3H-t. És ő neki is Aqua-s volt. Azt írta neki se a ramjai se a Seagate 4TB-os HDD-je nem volt hajlandó jól üzemelni vele mert kékhalálozott stb.. És az Aqua vissza adta neki hogy náluk nem tapasztalták ezt a hibát stb...
Na most hasonló gariból visszaküldésről olvastam párszor már ezért parázok csak.
Na mind1 alszok még rá akkor hogy honnan is legyen.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #76066 üzenetére
Azt kaptam rev. 1.1 ,kb féléve halt meg egy Asus náluk,cserélnem kellett.
F14 Bios ha jól emlékszem ,mindenesetre eddig teljesen tökéletess.Szerk.: Az igaz ,már nem olyan mint régen volt...
Viszont a kötelezettségüket most is teljesítik,lehet rá vágnak egy alkatrészre egy hónapos foglalást,de mindig pontot tesznek az ügy végére. -
bluyoo
nagyúr
válasz
#29810176 #76063 üzenetére
1001 lehetőség van ... Milyen felhasználás mellett, milyen hangeszközzel, te magad milyen hangzást szeretsz .... Nálam pl. csak a fülest hajtja a hangkártya (egy occo 7K-s). A hangszórók PC és a TV mellettiek az integráltról mennek.
Szóval ez ügyben csak egy egyszerű tanácsom van:
Megrendeled csak a lapot és ha megfelel az igényeidnek akkor nem vásárolsz külön hangkártyát. -
törölt tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz
#29810176 #76058 üzenetére
Szerintem az Intel megoldása a jobb. Bár a különbséget valószínű nem vennéd észre.
(#76059) Chereiose
Egy "K"-s CPU alá NEM lehet normális deszkát kapni újonnan.
Hogy írjam még le?(#76060) FR33
Skylake chipsets
Jobb audio, jobb tápkör, ..
De ha nem kell csillivilli az ASRock B150M Pro4 kézenfekvő lehet.
De a kinézett H110M-HDV -ben is működik egy I5 is ... -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #76052 üzenetére
Nem értem minek szemezgetel azokkal a lespórolt Gigákkal,még mindig lehet kapni a normális rev 1.1-es változatot,pl. ITT az Aqua-ban.
F14-es biossal fogod kapni,ennél jobbat messze nem kapsz ennyi pénzért. -
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Mi a különbség egy h110m -es chipes és egy b150-es chipes alaplap között?
Egy i3 6100 majd egy i5 6500 (vagy i7) cpu-hoz akarok alaplapot venni.
.
Az előzőt megkapom 18körül ( pl. H110M-HDV ) utóbbit kb 25ért ( pl. Msi mortar )Mi az ami megéri a felárat? Ha csak a +2 ram slot vagy usb-k az nem annyira érdekel, sem a csillivilli ledek kockáknak.
Köszönöm előre is a választ. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #76052 üzenetére
TechN7ne a D3H változataira írta ...
(#76053) Milka 78
Ismerjük egymást, hogy ilyen bensőséges infókat tudsz rólam?
Mert az Extreme széria bajos lenne? Bár a k6 mellé valóban az Extreme6 ...(#76054) zombinorbi
Melyik lapokról van szó?(#76056) Chereiose
"Tuninglapot már csak használtan találsz."
Max. veszel újonnan a "K"-s CPU-d alá egy fapad H61-es lapot. -
Milka 78
nagyúr
válasz
bluyoo #76051 üzenetére
Mert még nem láttad élőben a k6—ot, nagyon rendben van.
Zombinorbi : A Saber egyedül az 5 év gari miatt éri meg (jó lap, de drága és oc alatt sem tud többet mint a másik). A K6 meg nagyon faja kis lap, jó választás lehet.
Igazából neked kell dönteni, hogy gari vagy hangkari.
Memóriát meg ne 2400-ast,ha konvertálsz ne ezen spórolj. Corsair lpx 3000 és azt megrántod 3200+-ra.Kpykpy : Bios frissítés.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
bluyoo #76048 üzenetére
Tényleg 3db van rajta. Én 2őt láttam elsőre.
Amúgy amit TechN7ne írt azt én is olvastam. És 1k-val több a D3H ott ahol venném így akkor marad az. A rev1.0 jobb lenne de nem kapni sehol sem...
Itt PH-n is olyanokat látok hogy mind "kompatibilitási problémás" ezért gyanúsak azok a lapok...
-
bluyoo
nagyúr
válasz
#29810176 #76049 üzenetére
Hangminőség szempontjából biztos a külön hangkártya a jobb ...
Nekem a Z170 Extreme4 szimpatikusabb a Fatal1ty-nél, esetleg az Asus Z170 PRO GAMING ebben az ársávban.
Ha belefér a keretbe Z170 Extreme4+ előlepi USB 3.1 panellal.
Igen fekete-barna.(#76041) varadigabor
Mekkora a kereted? -
kpykpy
tag
válasz
Milka 78 #76040 üzenetére
köszi, beleerőszakoltam, most úgyfest jó..
egy másik, rem. utolsó kérdés. Mit csinálhattam rosszul, ha bekapcsolás után 2-3mp-el újraindul a gép magától? utána bootol, bios bejön stb...
530as táp, semmi sincs még tuningolva ugyh nem hinném h kevés lenne...
3 hete raktam össze egy másik gépet (4770k, z97 fatal1ty stb..) és a jelenség ott is ez volt..
tudom h nem teljesen topic téma, de lehetséges h új alaplapnál kell neki egy cmos reset v ilyesmi? régebbi v használt configonál sosem fordult elő ilyen...
-
törölt tag
válasz
bluyoo #76048 üzenetére
Akkor nem éri jobban meg az Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K6+20000Ft-s hangkártya+10000Ft-s WIFI?
Nekem nem a "gamer" felirat a lényeg, az összesen ugyanolyan játszani, hanem a tuningpotenciál és a tartósság.
Szerinted ez vagy akkor tényleg a Sabertooth inkább. Esetleg Deluxe
A Sabertooth a valóságban, tényleg korom fekete + barna? vagy szürkés? -
bluyoo
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #76044 üzenetére
Ugyan annyi csatlakozó van rajtuk.
Nincs köztük számottevő különbség. Sőt talán nincs is köztük igazán különbség.
GA-B85M-D3H (rev. 2.1) vs. GA-B85M-D3H-A (rev. 1.0).(#76042) zombinorbi
Hi!
Hát némi játék mellett talán nem vennék "gamer" lapot.
+1 a TUF deszkának, már csak az 5év garancia miatt is.(#76045) Chereiose
Ezért is írtam .... -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #76044 üzenetére
Van ,kevesebb rajta a vram és lesporóltabb felszereltség.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #76037 üzenetére
Hi!
Igen megfelel. Mint ahogy a GA-B85M-D3H-A is ami a legtöbb helyen olcsóbb és szinte teljesen megegyezik a rev.2.1 -el.(#76035) Chereiose
Tuninglapot már csak használtan találsz. Pl. Asus Maximus V Gene, .... mindig változó a felhozatal.
Nekem FSP Raider -em van évek óta +1 neki. De van tápos topic ... -
törölt tag
Sziasztok!
Melyiket a jobb választás? ASUS Maximus VIII Hero vagy ASUS Sabertooth Z170 Mark 1? Vagy mi mást tudtok ajánlani? Fontos, hogy 5-6 évet kibírjon és komoly tuningot is szeresse (hátha szerencsés leszek és kifogok egy "tuningosabb" i7-et).
Esetleg mit ajánlatok max 80000Ft-ért? Megérné elmenni 90-ig egy Deluxért? A WIFI előny. Talán egy ASUS aximus VIII Hero Alpha? Ram 2400MHz-s Cl12-es Kingston Savage lesz (néhány helyen már 26ezerért is lehet kapni a 2x8GB-s kitet). A számítógép mindenféle renderelésre, esetleg "némi" játékra lenne használva. -
varadigabor
senior tag
Sziasztok
INTEL Core i5-6400 milyen alaplapot érdemes venni? ár fontos lenne, Elég noob vagyok ezekhez.
ddr4 2400mhz ram menne bele szerintem. -
kpykpy
tag
válasz
kpykpy #76036 üzenetére
egy gyors kérdés, mert nagyon lámának érzem magam...
megvettem az előbb egy asrock z170 fatal1ty k4 lapot, de ezen már olyan memória foglalat van, aminek csak az egyik vége "nyitható" a másik fix... és hiába próbálom, nem akar belemenni a memória a foglalatba (ddr4 hyperx, a lap mellé ajánlották a boltban)
neten keresgéltem de semmi, a lap leírásaiban a rajt azt mutatja, h mindkét oldal nyitható, de a valóságban nem így van, csak a felső vége nyitható. Vki-nek van hasonló lapja, gondja???
-
Wiz Khalifa
veterán
Szasztok!
Gigabyte B85N Phoenix lapot váltanék le egy Gigabyte B85M-D3H-ra. Mivel újat akarok mindenképp ott meg már nincs rev1.0 meg stb... így az a kérdésem hogy:
Semmi tuning se VGA-ba se prociba nincs hogy az alá jó választás-e ha ezek mennének bele:
- i5-4460
- R9 280X
- Crucial SSD (mSata egy Sata átalakítóban)
- 1x1TB WD Green
- 1x3TB WD PurpleEzekre jó a későbbi rev is?
-
kpykpy
tag
válasz
Milka 78 #76034 üzenetére
én is ennyit találtam, h más a lan, egyik xfast másik killer... de használat közben nem írnak különösebb eltérést.. de a debug kijelző tényleg hasznos, főleg ha nem tudom biztosra a feszültséget... ugyh marad az extreme4...
köszönöm a segítséget, úgy fest megvan a kiválasztott!
-
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Egy i3 6100 majd egy i5 6500 cpu-hoz akarok alaplapot venni.
Mi a különbség egy h110m -es chipes és egy b150-es chipes alaplap között.
Az előzőt megkapom 18körül ( pl. H110M-HDV ) utóbbit kb 25ért ( pl. mortar )
Mi az ami megéri a felárat?
Köszönöm előre is a választ. -
Chereiose
addikt
Sziasztok,
Vettem egy GTX 960 4GB-ot, viszont lehet, hogy tönkrement az alaplap, ahogy vettük ki a régi vga-t, vagy amikor tettük be az újat, mert nincs kép...Nem tudom, lehet a VGA gyári hibás, de ha nem, kell új alaplap. (régi kártyám GTX 560 volt )
Mostani alaplap az gigabyte Lga 1155 és intel i5 2500K 4x3300 procim van. 20-30K között szánnék rá, ajánlanátok valamit? -
Armagedown
őstag
1. A legolcsóbb érdekel, ami már használható
2. Pentium G4400, 8 GB ram
3. MicroAtx, mivel az olcsóbb
4. Előlapi usb 3.0 kivezetés, sata 3
5. D-Sub csatlakozós monitorom van és nem szeretném lecserélni
6. Nem lesz tuning
7. Csak új érdekel.
+1 Nem veszek bele külön videokártyát, ez egy netezős gép lesz.
Az ASRock H110M-DGS laphoz hasonló tudású már megtenné, de azon nincs d-sub -
kasza blanka
aktív tag
válasz
kasza blanka #76020 üzenetére
Vki esetleg? Hamarosan dontenem kene. Koszi
-
kpykpy
tag
-
kpykpy
tag
köszi a választ,
akkor is ha a giga 28k, az msi 35k és az asus 45k?? (sajnos az első hozzászólásomnál nem írtam le h melyiket mennyiért kapnám...)
a gigát én is kizártam már, de nem tudom h megérne-e plusz 10k-t az asus az msi-vel szemben... ha igen, akkor pontosan miért?
-
kpykpy
tag
válasz
#Morcosmedve #76006 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
másként is felteszem a kérdést, Mi lenne a legjobb választás i5 6600k mellé játékra 40-50e-s árkategóriában?
(nem a dizájn a fontos, hanem az anyaghasználat, stabil bios és oc stb..) köszi!
-
kasza blanka
aktív tag
üdv!
melyiket ajánlanátok inkább?
GA-X79S-UP5-WIFI rev. 1.0 vagy Asus P9X79?
előbbi drágább 5e-rel. -
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Korábban volt szó róla, hogy kinéztem magamnak a megépítendő gépbe egy Asus Maximus VIII Gene alaplapot. Most újra nézegettem, és kiderült egy kisebb érdekesség. Ezen a lapon PCI-E x4 2.0 csatlakozó van. Van egy TP-Link Archer T6E PCI-E wifi kártyám. Jól sejtem, hogy mivel ez x1-es foglalatba való, ebbe hiába akarom majd beletenni, hoppon maradok? Ugyanis ebben az esetben szeretnék ajánlást kérni egy olyan mATX lapra, aminél hasonló teljesítményt kapok, mint ennél a lapnál, van rajta fentebbi csatlakozó (amit dVGA esetén is tudok használni), és a integrált hangkártya is hozza az Asus megoldásának a teljesítményét. 3000-res ramok mennének bele, és egy 6600K.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
Mar reg nem vagyok aktiv a topikban, de unatkozok szoval godoltam megosztom veletek.
Korabban sokat biraltam az Asrock lapokat. Mostansag sokat nottek a szememben. Foleg mivel itx-ben NALAM! be is elozte az eddig magabiztos Asus-t es Msi-t.
Persze ez csak az en velemenyem.... lehet sok "tamogatott" tesztet olvasni a neten. Ezekben a tesztekben viszont nincs benne az en legujabb lapom. Sajnos az Asrock volt olyan ostoba, hogy az atlag gamerek szamara letezo legjobb itx lapjat nem arusitotta csak egy ostoba hazzal.....ez az M8!
Ha arusitottak volna biztosan megeszik az asus impact-ot es az Msi Ack lett volna a koret!Sokan akarnak itx-et. De ugye annak van nehany kovetkezmenye. Ebbol ami valoban fajo, hogy csak integralt hang van. Erre volt ugye a megoldas az itx csucsa az asus impact. Nekem nagy csalodas volt. Nem szolt jol...es a cmos reset gombot gyakrabban kellett nyomni mint a powert.... a hatalmas tuning lehetoseget nem tartom fontosnak mivel senki sem akar rekordokat dontogetni itx-en.
Most viszon vettem egy asrock M8 lapot ami mar a kinezetevel eladta magat! Konkretan ugy nez ki, hogy "az alaplapcsinalo gepbe bedobtak egy uj sound blaster z hangkartyat es ez lett belole"
Es bizony ez ugy is szol! Csak azert mondom mert van ilyen hankartyam.Es minden masban ugyan azt tudja amit egy jo Z87 lapnak tudnia kell. Persze a ram nem desktop.
Ami meg nagyon jo volt az elmult idoszakbanaz asrocktol: X99 itx, Z97e itx
mobilrol
-
Milka 78
nagyúr
válasz
klepto #76010 üzenetére
Neked kell tudni,de szerintem amire te használnád nem sok,eret nem fogsz vágni a teljesítmény kiesés miatt.
Ha még is szeretnél gyorsabb memót akkor z170 és Asrock Z170 Pro4s.
Ha elég a 2133mhz akkor Asrock B150 Pro4s.
Mindkét lap pénztárcabarát a maga kategóriájában,de ha nagyobb a keret mehetünk feljebb. -
Enzolord
addikt
Sziasztok..
Platform váltáson gondolkozom, most 1155 I3 2120 ami van..
Kérdés, mire lenne érdemes váltanom, ár/érték arányban?Nincs erőforrás igényes program, csak a World of Tanks, amivel tolom..
-
klepto
addikt
Bocsánat, ha már milliószor elhangzott, de milyen alaplapot érdemes venni LGA1151 foglalattal; H110, B150, H170 (Z170)?
A felhasználás átlagos otthoni felhasználás, netezés, játék, zene/videó, szövegszerkesztés, stb.
Procit még nem döntöttem el, vagy magasabb órajelű i3, vagy egy alacsonyabb órajelű i5 (nem tudom, hogy a valódi 4 mag (i5 6400: 2,7GHz), vagy az 1GHz sebességtöbblet számít-e (i3 6100: 3,7GHz) inkább)
Persze ha a pénz nem számítana, 99%, hogy i7-et vennék -
kpykpy
tag
sziasztok,
i5 6600k-hoz keresnék egy megbízható alaplapot. A gépet csak játékra használnám. (előző gépből maradtak meg ssd-k, msi 970 4g, 530w syrtec belsős thermaltake táp stb)
Az olcsóbb ár miatt használtban gondolkodom, de ha van jó ár-érték arányban új, az is szóba jöhet, max keret 50e lenne.
Amiket jó áron tudnék beszerezni garanciával:
Asus maximus ranger VIII
MSI Z170A Gaming M5
GIGABYTE GA-Z170-Gaming K3
Végig nézve a teszteket, szinte nincs olyan alaplap aminél ne találnék vmi 'hibát' (nem egyszerű a proci tuning, tuningolt ramokkal nem bootol a gép stb...) Ezért szeretném a tanácsotokat kikérni, h Ti mit választanátok?
4ghz-en szeretném járatni és nyáron vennék mellé 980ti kártyát és akkor ha szükséges 4,5ghz-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!