Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #42098 üzenetére
Ahogy én tudom igen.
[link] bár gondolom ez erősen játékfüggő.
Ha Ivy CPU lenne akkor nem kérdés a Z77 hiszen a 8X PCI-E 3.0 ugyan azt a sávszélt biztosítja mint a 16X PCI-E 2.0/2.1.
Ennek ellenére ragaszkodhat hozzá kicsit többet eszik a Z68-as lap és nincs natív USB3 ....
Z68 chipset , Z77 chipset.
(#42099) BRIKLY
Igen Speed(R)-től én is nyugodtan vásárolnék (bár még nem üzleteltem vele). A garancia meg magáért beszél. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BRIKLY #42083 üzenetére
Hmm! Végül is a CPU árán megkapnád a lapot és a procit .... még ha nem is működne a lap bukni nem buksz rajta
(#42088) MahrenburgBoldog karácsonyt!
(#42096) marinea2
Nem nagyon kell ezen magyarázni semmit ..... ha ragaszkodik a X16X16 CF -hez akkor z68.A Z77-es lapoknál nagyon drága mulatság ugye ott már PCI-E 3.0 -val (is).
(#42089) NYPD
Szia!
Jobban járnál ha a RAM-ot is egyszerre újítanád be mert a DDR2-t már a mai lapok nem támogatják.
Pl. egy Asrock 970 Extreme3 garival 17K körül van + a DDR3 -as RAM ami újonnan is viszonylag olcsó 4Gb kb. 4K a 8Gb kb. 8K -tól. -
Zoli54213
aktív tag
Hali!
Én HD7970 CF-et szeretnék, jelenleg ebből megvan 1, i72600k CPU, és 16GB ram. Az lenne a kérdésem, hogy milyen alaplapot ajánlanátok hozzá? Én 40ezer FT környékére gondoltam árban. Nem tudom hogy Z68-at érdemes-e még venni, vagy mindenképp Z77? Köszönöm előre is!
-
marinea2
addikt
válasz
Mahrenburg #42088 üzenetére
Beteg vagy!
Viszont!
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok!
A következő konfighoz szeretnék ötletet kérni, milyen lapot vegyek hozzá:
CPU: AMD Phenom II X4 965BE
RAM: 2x2GB DDR2-800 - későbbiekben szeretnék váltani 2x4GB DDR3-ra
VGA: Gainward GTX285 2GBKb. 15-18k értékben, használtan, PH-ról venném.
Köszi a válaszokat, Kellemes Ünnepeket!
Üdv, Tamás -
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #42057 üzenetére
ASUS Z77 Wolverine - Szent Hűtőborda! Tényleg itt a világvége! Egy Asus csúcslapon nincs a FET-eken hűtőborda! Mi lesz ezután velem, hiszen eddig legszebb álmaimban péklapátnyi hűtőborda terpeszkedett a PCH-n, s a FET-eken lévő olyan magasra nyúlt, hogy meghaladta a legtekintélyesebb CPU-hűtő magasságát is. Mihez kezdjek ezután, én, aki minden esti imát úgy fejezett be, hogy: " ...és adj Nekünk, Uram, vaskos hűtőbordát a PCH-ra és a FET-ekre, Mindörökké, Ámen!" Nem merek elaludni, még a végén rémálmaim lesznek... Fenekestül felfordult az eddig biztonságosnak hitt világom! Minden Alaplapok Védőszentje hol vagy ilyenkor? Most, amikor a legnagyobb szükségünk lenne oltalmazó védelmedre... Most,amikor hirtelen a semmiből előugrott ez a "Rozsomák", s egyetlen jól irányzott csapással szilánkokra zúzta a hűtőbordákba vetett hitünk sebezhetetlennek hitt védőpajzsát! Először nem is értettem, hogy miért ez a neve, de amikor azt olvastam, hogy"Rozsomák, népies nevén torkosborz", világos lett minden. Azért "Torkosborz", mert felfalta a hűtőbordát! Eme szörnyű csapás után vajon mit hoz Számunkra a jövő? A közeli jövő például a Szeretet Ünnepét hozza el Nekünk... Ezért kívánok Mindenkinek:
Békés, Boldog Karácsonyt!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
mSchumi87 #42072 üzenetére
Asus ha egy mód van rá, mivel nem lesz sli/cf , így azt mondom nyugodtan lehet matx és Asus P8Z77-M Pro, amennyiben atx úgy lehet Asus P8Z77-V, Msi-nél a Z77 M-Power az ajánlott de árban nem biztos hogy megéri, inkább akkor az ami az enyém és egy brutál Nvidia vga és nincs gond a gamek-el, lehet ASRock is de ha megoldható akkor Asus
-
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #42075 üzenetére
Az valamennyire mindenkinél. Alig várom hogy az Asus elhagyja ezt a kisbabakék valamit a lapjairól.
Még szerencse hogy nem ablakos a házam.
"A H61-es meg majd megbánják!" Nem hinném nem ismerik a jobb alaplap előnyeit szóval ...... egy 775-ös Celeron-ál a G620 annyival gyorsabb hogy már az is ünneplésre ad okot. -
BRIKLY
veterán
Látom jól elvagytok.
erre senki?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
mSchumi87 #42072 üzenetére
"Asrock jo alaplapokat gyárt?" Nincs velük több baj mint a többi gyártóval. Mindenhol előfordulnak hibás darabok.
50K környékén már nem igazán tudsz melléfogni.Személy szerint az Asus P8Z77-V raknám alá (idáig egyre sem volt panasz) kisebb kerettel P8Z77-V LE PLUS -t.
(#42073) marinea2
"Gondolom nem rám célzol " Nem!Kis egoista!Történetesen magamra
na jó a közelmúltban 3 kollégámnak néztünk gépet ...... H61-es lap ..... szóval mondhatni nem győztek az érveim.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
mSchumi87 #42065 üzenetére
Talán az ASRock Z77 Extreme3 kijön annyiból.Hát ha egy kicsit megpótolod inkább ASRock Z77 Extreme4.
mATX méretben Aus P8Z77-M PRO.
(#42070) marinea2Best buy!
(#42062) marinea2
Vagy fél kiló hűtőborda kellene a 40db MOSFET-re. -
BRIKLY
veterán
Erről a lapról valami vélemény?[link]
-
Szlovi
senior tag
válasz
marinea2 #42059 üzenetére
..."sok tápfázis azt a célt szolgálja, hogy egy-egy tápfázisra minél kisebb terhelés jusson. Hogy ez miért jó? Azért, mert így csökkenthető a VRM áramkör komponenseinek terhelése, ami azt vonja maga után, hogy a hőtermelés is csökken. Ez akár azt is eredményezheti, hogy a VRM áramkör komponensei hűtés alkalmazását sem követelik meg."
-
bluyoo
nagyúr
válasz
deenee20 #42058 üzenetére
Milyen asztali gépet vegyek?
De szerintem i5-3570K és pl. Asus P8Z77-V (kb. 100K) a legközelebbi VGA-d is kiszolgálja majd. Persze a lapon lehet még spórolni ......
(#42059) marinea2
40 fázisú tápellátás ....... az 10X több mint pl. az ugyancsak "csupasz" P8Z77-V LX-n .........
(#42060) Gubu0101
Hát arra én is. -
bluyoo
nagyúr
válasz
deenee20 #42056 üzenetére
Am a GPU val mi a gond ????" Félreértettél semmi gondom nincs vele. Csak a gtx 560 alatt malmozik az I5 .....
"olyan konfigot akarok amiről egy ideig levan a gond ...." Ezt is megértem és igazad is van. Viszont egy LGA 1155-ös rendszert sem kellene jövőre kidobni.Persze te fogod használni úgyhogy nem is győzködlek
(#42054) marinea2
Mindig van ..... ASUS Z77 Wolverine -
deenee20
csendes tag
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok milyen alaplapot ajanlanátok ehez a procihoz Intel Core i5-3570K?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
geckowize #42041 üzenetére
A MOSFET-eken nincs borda szóval tuninglapnak biztos nem nevezném. Ebben máris jobb az ASRock ......
+ Még nem UEFI -s lap , vagyis a rev. 3.0 verzió már az.
De ha a garanciaidő is számít (az ASRock esetében 2év) akkor ott a másik ajánlott lap az Asus M5A97 R2.0.
"Valamiért a gigahoz húz a szívem" Ezt nem érthetem miért ... nekem pont ellenkező érzéseim vannak vele kapcsolatban.
De ha mégis Giga akkor legalább olyat vegyél amin már kapott valamiféle hűtést a MOSFET. Pl. GIGABYTE GA-970A-UD3 abból is a rev. 3.0 változatot. -
bluyoo
nagyúr
válasz
geckowize #42037 üzenetére
Már válaszoltam :(#41994) bluyoo De látom te is megtaláltad a lapot.
(#42036) modern
Szívesen! -
bluyoo
nagyúr
"Mert ha olyan M-ATX lapot találnék ami nem az első a PCI 16x csati hanem a Pci-e akkor nem gond,mert azt nem is használnám." Gondolom a PCI-E 16X és a PCI-E 1X foglalatra gondoltál. De olyan mATX-es lap szerintem nem létezik aminek az első foglalata PCI-E 1X FM2-es lap meg tuti nincs.
Bár egy gyengébb VGA-hoz akár a 8X slot is elég lehet.
Mondjuk elég gáz ha nem lehet azokat a hűtőket felszerelni a lapok 90%-raszerintem valami árulás van. Meglehet pár mm-el közelebb van a Mini-ITX lapokon a PCI-E foglalat. Szerintem a legtöbb hűtő ahogy a most linkelt képeken is éppen-éppen de elfér.
-
jeni
félisten
válasz
bluyoo #42033 üzenetére
A házba beférnek a Micro-ATX, DTX, Mini-ITX lapok.
Csak kicsit el lett kúrva gyártó részéről,hogy a optikai meghajtó helye rossz helyre került.
Meg aztán ha van lehetőség rendes VGA karit betenni egy kicsit játszani vele,pl.:autós szimulátorok.
Mert ha olyan M-ATX lapot találnék ami nem az első a PCI 16x csati hanem a Pci-e akkor nem gond,mert azt nem is használnám. Rendes ATX lapnál a csati a proci felől a PCI-e sínnel kezdődik.
HA pedig a második PCI 16x csati is 16x-s lenne ha csak szólóban is,akkor nem is zavarna ha a proci hűtő lamelláik szélesek lennének és rálógna az első PCI 16x csatira.
Elméletileg centizve de ez arra a FM2-s lapra rátehető és így nem lenne foglalt az első sín.Vagy egy SilverStone NT01-E CPU cooler insinde GD04 beszerezni.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
modern #42031 üzenetére
Ezekben a lapokban is van magfeloldás csak nem mindig sikerül még azokkal a CPU-kal sem amik régebbi lappal sikeres magfeloldást biztosítottak.
Viszont 20K-ért normális CF/SLI képes lapot nem kapsz max. ASRock 970 Extreme3 vagy az Asus M5A97 R2.0 de mindkét lapnál 4X a 2. PCI_E slot.
Legolcsóbban talán az ASRock 970 Extreme4 (24K) ami 8X8X módban támogatja a többkártyás rendszereket.
De oda már inkább 990X vagy 990FX chipset-el ellátott lapot illik nézni kb. 26K-tól felfele. -
jeni
félisten
válasz
bluyoo #42029 üzenetére
ebben a tesztben 2 CPU hűtő be is lóg a két jobbik
Cooler Master GeminII M4
Noctua NH-L12 -
jeni
félisten
Szia
Ennél az Asus lapnál csak az első kék PCI-e sín ami 16x vagy lehet a másik egyel odébb rakva fehér sínben is a kari 16x? Vagy az csak már 8x vezérlésű lehet?
2 db PCIe 2.0 x16 (x16 vagy két x8)
Létezik olyan lap m-ATX méretben ami mindkettő PCI-16x sin azonos?
Ugyanis ha a CPU hűtő borda széles akkor a széle belóghat a PCI-re.
. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Fancy-boy #42026 üzenetére
Igen!
Többek között natív SATA3 és USB3 támogatás. + van rajtuk normális hűtés és tápellátás ami valljuk be egy 125 W-os CPU alá azért kell főleg ha netán tuningra adnád a fejed ..................
A kinézett lap sem rossz de más kategória ott van Integrált GPU de "csak" SATA2 támogatást kapott .... Viszont nem néztem hogy mATX-es lapot néztél amit ajánlottam az mindkettő ATX méretű. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Fancy-boy #42016 üzenetére
Hát attól függ hol veszed (az áruk miatt) az ASRock 970 Extreme3 vagy az Asus M5A97 R2.0 jobb választás lenne.
(#42015) modern
Az új AM3+ -os lapok magfeloldási képessége nem mindig tündököl kérdezz rá a AMD Core Unlock / Mag feloldása topic-ban melyik erre jelenleg a legjobb választás.
"És emberi áron kapható?" Számodra az mennyi ?
AM3-as lap pl.: 890GX Extreme4 38K környékén. De talán AM3+ -os lappal már jobban járnál. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BRIKLY #42021 üzenetére
Alapból nincs natív SATA3 és USB3 ami mára már azért kötelező még AMD oldalon is.
Többet eszik alig olcsóbb a B75-től sőt ha találsz rajta SATA3 vagy USB3 csatlakozót több mint valószínű drágább is.
(#42023) ludsimon
Szia!
Neked is a B75-ös chipset-el szerelt lapokat ajánlom natív SATA3 és USB3 portokkal alacsony fogyasztással. Viszont a legolcsóbb darabok is 15K környékén vannak. Pl.: P8B75-M LX . Szóval a kereted elég szűkös.
Hát ha találsz I5-öst 30K alatt akkor akár melyik megfelel.Újonnan 30K-ért I3-at kapsz akár Ivy -t is (I3-3XXX).
"A 2xxx és a 3xxx széria között mi a különbség tudásban?" Jobb IGPU kisebb fogyasztás a 22nm-es gyártástechnológiának köszönhetően (a 32nmhelytt) kb. 15-20% teljesítményjavulás.
(#42022) fokukac
Na igen azt a CPU-t nem nehéz akár félpasszívan üzemeltetni akár egy olcsóbb toronyhűtővel is.
(#42014) dudi
Szívesen!
(#42013) Gubu0101
Egy gépre mindig lehet(ne) költetni -
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Egy olyan alaplapot keresek ami a mai korszerű leggyorsabb alkatrészeket ki tudja használni!
15 ezer forintig keresek, lehetőleg Asus, vagy Gigabyte, Asrock csak rossz tapasztalatom van!Ehhez kérnék is segítséget, hogy milyen i5-ös procit vegyek mellé 25-30k körül?
Használt is szóba jöhet garival.
A 2xxx és a 3xxx széria között mi a különbség tudásban? -
fokukac
nagyúr
tök minimál a gyári hűtés, kis TDP-s olcsó proci.
De csak nem bírtam ki, raktam rá egy vindózt (kicsit kinyitottam az ablakot, míg installáltam, hogy ne legyen melege, és melléraktam egy nagy szobai ventit, így most terheletlenül 35-39 fokos
terhelve 52-53 körül áll meg, így a szobai ventivel. -
fokukac
nagyúr
Összeraktam a gépet, működik, meg minden.
Ugyanakkor van egy kis gondom, ilyennel még sosem találkoztam...
Nem pörög fel a proci gyári hűtőventillátora, bármelyik CPU-fan csatlakozóra dugom is, először nem is vettem észre, csak léptkedtem az UEFI-ben, és ott láttam, hogy 57 fokos a proci, mondom hogyhogy, 20 másodperce kapcsoltam be... és akkor láttam, hogy nem pörög.Kipróbáltam a régi gép hűtőjével (egy 3 évvel ezelőtti cerka), azt felpörgeti csont nélkül, tehát nem az alaplap a rossz, hanem a ventilátor, vagy valahol meg van törve a kábel.
Ilyenkor mit lehet csinálni? Vigyem vissza a boltba a procit, hogy adjanak egy másikat? Vagy gariztatni kéne, így karácsony előtt egy nappal?
Nem vagyok boldog.
-
Fancy-boy
addikt
15ezerig keresek alaplapot.
Phenom X4 955 BE lenne hozzá
USB3 nem fontos
4 db RAM hely viszont kelleneEz még mindig ajánlott lenne? Asus M5A78L-M/USB3
Vagy van más, amit még érdemes megfontolni ebben az árkategóriában?
-
modern
aktív tag
Sziasztok!
Tudna mondani nekem valaki olyan am3 lapot, ami:
SLI-s
4 memóriafoglalatos
UCCÉs emberi áron kapható?
-
Gubu0101
veterán
válasz
bluyoo #42011 üzenetére
Hát én már nem szeretnék fejleszteni,azért is rágok át mindent 5x is
De sajnos semmi nem tart örökké így hát biztos idővel cserélni kell ezt-azt.Akkor meg megint az lessz hogy csak kellene erősebb
Én nagyon jól el voltam a c2q os géppemmel is,meg még pár évig de hàt én hülye..... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Gubu0101 #42009 üzenetére
"Nem is tudom akkor minek nyomatják hogy így meg úgy gamer gép i7-el"A legerősebb LGA 1155-ös CPU ennyi ...... Be kell valljam hogy miután megvettem az I5-öt majdcsak annyiért találtam újonnan I7-et a hardveraprón háát megfordult a fejemben hogy jobb üzlet lett volna ha I7-be fektetek .... de nekem az I5 is simán elég a GTX-em röhögve kiszolgálja ..... és így legalább még lesz hova fejlesztenem/foltozgatnom az 1155-ös rendszerem.
-
bluyoo
nagyúr
Fogyasztást inkább a CPU-d , VGA-d ami a meghatározza. De az új Ivy chipset-es lapok B75 , H77 mégis kevesebbet esznek mint a H61-es lapod .... + pl. Asus-nál ott az EPU (valamennyit mindenféleképp számít). Asus P8B75-M LX PLUS az olcsóbb kategóriától a P8H77-M PRO -ig bezárólag.
-
-
dudi
senior tag
sziasztok,
van valami best-buy ajánlott mAtx alaplap i3-2120 alá? Gariban cserélném asrock h61-u3s3-amat.
Lényeges szempont (amellett, hogy mAtx méret) a lehető legjobb (sztereo) hangminőség, ha van a kínálatban bármi különbség is. Meg a szokásosak: sok gari, usb3, ha van rajta esata, az előny.Köszi a segítséget,
dudi
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gyúrósok ide!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest