Hirdetés
Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
old_artist #2196 üzenetére
Nos, nálam ez látszik: [link] Mint látható Movie módban vagyok mert itt le lehet tiltani pl. a Dinamikus kontrasztot. Vagy nem itt kell keresnem a színt?
-
[CS]Blade2
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
DarkByte #2195 üzenetére
Üdv!
Ha jól emlékszem, akkor a Color menüben az egyéni profilra kell álni, esetleg felül lépkedni kell a nyillal < >, és bejön, azután a monitor oldalán lévő léptető nyillal lefelé már elérhető az RGB %-os beállítási lehetősége! Ezt DVI-n is elérhető!
A gyári CD-n lévő ICM (Image Color Matching/Management) csak annyit ér, hogy ezzel csak a monitor színeinek az illesztését tudod vele aktivizálni/megjeleníteni! Nem is fogsz vele semmi különbséget észrevenni, vagy csak minimálisat, mivel az igazi színvezérlést, a színaktivizálást csak kalibrálással lehet elérni, amiből egy optimizált icc profillal teheted fel az "I"-re a pontot! -
DarkByte
addikt
válasz
old_artist #2163 üzenetére
A BenQ -n hogyan is állítom be az RGB értékeket? A menüben a Color menüpont nálam szürke, pedig egyéni profilban van a monitor. Vagy ez DVI összekötés esetén nem elérhető?
A dinamikus kontraszt le van tiltva.
A gyári CDn lévő icm mennyit ér egyébként? Én nem nagyon vettem észre különbséget.. -
Mangerd
aktív tag
válasz
TakkerX #2191 üzenetére
pontosabban picivel többet nyújt mint, amit az ISO előír:
"Az Acer pixelhiba esetén akkor cseréli az Ön monitorát, ha az adott LCD-TFT kijelzőn egymillió képjelenként négy (4) hibás képjelnél több, illetve, ha a kijelzőpanel kilenc (9) egyenlőnégyszögletes területre osztva, a kijelzőközépsőrészén legfeljebb egyetlen hibás képpont található."egy 1680*1050-es 22"-os monitoron 1,7 millió pixel van, 4*1,7=6,8 vagyis 7 (ha jó szívűek akkor6) pixelhibánál cserél vagy ha a képernyő közepén van egy...
Az ISO előírást itt megtalálod (balfelül keresőbe ISO és a 3. találat volt... )
Ezzel szemben a Samsung akkor cseréli, ha bárhol egyetlen akár subpixel hiba is van (vagyis állandóan egy színnel világít egy pixel) az LG pedig egyetlen teljes pixelhibánál cserél...
-
old_artist
addikt
válasz
philoxenia #2188 üzenetére
Üdv!
Szvsz a LG W2242S-BF 22"-ost választanám, bár egyiken sincs DVI!
Még esetleg a képpont-távolság és a betekintési szög miatt is ezt választanám, na meg a VESA szerinti rögzítettsége miatt is, bár ezt egyéne válogatja, hogy akarod e használni!
A helyedben én inkább ezt választanám, a + DVI és a DHCP támogatottsága miatt is! -
TakkerX
aktív tag
válasz
old_artist #2176 üzenetére
hello,
köszi!
azt még én semEgyébként Acer monitorok terén minőségre milyen? kicsit valamiért "félek" tőle.
-
Furky
őstag
válasz
laszi84 #2185 üzenetére
"nem lényeg"
Komolyra fordítva a szót, fogalmunk sincs. Kilépni úgy lehet, hogy kikapcsolod a monitort.
Nálam a 226BW-ben valami szintén elállítódott, de addig nyomogattam, amíg körbe nem ért, és visszaállt az alapértékre. Nos amikor ezt tanácsoltam másnak, őneki sosem ért körbe valamelyik... Szóval hagyjad így, ha nem látsz semmi bajt, akkor így is jó lesz talán... -
laszi84
tag
Valaki?
-
laszi84
tag
Ja, meg az a Panel Ch akármit is sikerült 0-ról 2-re állítanom, amint azon mesterkedtem, hogy kilépjek belőle....mondjátok, hogy nem lényeg!
-
laszi84
tag
válasz
Mangerd #2181 üzenetére
Igen, ha a szemem a felső peremmel van egyvonalban akkor már nem olyan látványos, de úgy is van különbség, igazából ekkor alul-felül világosodik. Egy dolgot tudnék kipróbálni még, mert sajna olyan asztalom van, amin van külön monitor állvány, hogy ezt leszerelem, és az asztal lapjára teszem a monitort, és akkor nem kell 1km magasan ülnöm a széken.
Megnéztem a szervíz menüt:
Utolsó két sor:
OM-2243NWG9MCL03-1002 (ez most melyik?)
76EBVolt ott valami PixelShift (On/Off), mikor ki akartam volna lépni ebből a menüből, ezt sikerül elpiszkálnom, és nem tudom, hogy mire volt állítva....
És csak úgy tudtam kilépni, hogy kikapcs, ez így normális? Most Off-ra tettem....
-
laszi84
tag
Üdv!
Egy picit off, de okuljatok belőle:
Egy Samu 2233bw-re hajtottam, de csak weben volt elérhető, és gyorsból kellett monitor(családi ügyletek+vizsgaidőszak miatt), meg a 3 napos pixel gari miatt nem is akartam webshopból rendelni, ha gáz van küldözgetni jobbra-balra. A maradék választási lehetőség: Benq(nincs 3 nap gari, ezért inkább nem), LG(kikapcsolhatatlan dinamikus kontraszt, szintén kilőve), Samu2243bw és 2243nw. Én a 2243nw-t vettem meg, mert a bw 20k-val több a DVI miatt, nekem meg tök mindegy, hogy milyen kábelen jön a kép. Semmi pixel hiba, egész patent kép, viszont egy idegesítő hiba: a monitor alján sokkal világosabbak a színek, mint a tetején. Egy két helyen elég zavaró, ellenben a bevilágítás alig látható(ha jól tudom akkor a 2243bw-nek meg az a hibája). A Samsung eléggé leszerepelt nálam...
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
Üdv!
Hogyha megnézed, akkor nem csak a fényerőben van változás, a gyári beállításhoz képest, hanem a zöld, és kék színtérben is, de bármely szín minimális %-os megváltoztatása is hatalmas színintenzitási eltérést is jelent!
Mivel a hardveres koloriméter műszer és a szoftver irányítja a kalibrációt, hogy milyen értékekre és szín eltérésekre vezérelje a monitor hardverét (kőrnyezeti- fényviszonyok és színhőmérséklet, gamma, monitornak megadott színhőmérséklet, fehér és fekete pont meghatározása, háttérvilágítás, fényerő, kontraszt, RGB %-os arány egyensúlya) először beméri ezek értékeit, s azután határozza meg, hogy az értékeket milyen állítással a legmegfelelőbb a valóságos színtérhez, a monitor optimalizálására, ami a kalibrálás végeztével már egy teljes körű monitorbeállításnak tekinthető! Viszont nagyon sok esetben fontos, hogy a videokártya kimenetéből jövő RGB-kódok/jelszinteknek meg kell egyeznie a monitor által megjelenített RGB-értékekkel, de ezeket az értékeket csak professzionális monitoroknál (*VA, IPS) érdemes figyelembe venni, a valóságos színtér ellenőrzésére, különös tekintettel pl. egy professzionális képfeldolgozó és grafikai munkák esetében!... de egy kis olvasmány, hogy hogyan is történik egy profi koloriméterrel (EyeOne Display2) a kalibrálás különböző szoftverekkel!
-
tlac
nagyúr
válasz
old_artist #2163 üzenetére
az E2200HD alapbeállítás ez:
Fényerő: 90
Kontraszt: 50
élesség: 3
r: 98
g: 97
b: 94a fényerőt levettem 50-re még mikor megvettem a monitort, mert másképp kiégeti a szemem
most kipróbáltam, amit írtál, és egészen közel van az alapbeállításhoz (fényerőn kívül)kalibrálást hogy szoktad csinálni?
beállítod a monitorban az rgb-t 100,100,100-ra?
a fényerőt, kontrasztot mire?ez az icc profil minden egyes színt külön szabályoz?
vagy csak az rgb-t módosítja egységesen? -
TakkerX
aktív tag
ahogy átolvastam minden összegezve, ha veszek egy benq t2200hd-t mondjuk(mert az sztem szebb, de ez szubjektív) és mondjuk max 50k szánok monitorra akkor az jó?
szerk: erről vélemény? [link]
-
Gerisz
addikt
Néztem kalibrálót. Ez a Pantone Huey Pro igaz megfelelő lehet nekem?
Drágábbat hát nem tudom, ez is egy monitor ára
Igaz olyan ami nincs kalibrálva. Mert néztem olyat aki kalibrál 3000körül van egy művelet van 3 moncsink + kiszállás hát akkor már veszek és haveroknak is meg tudom csinálni.
(hol lehet ilyeneket beszerezni? egy boltban láttam 37-ért)A többiek véleményére is kiváncsi vagyok!
szerk: a Sima Huey 27, sok lehet a különbség a 2 között?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, ahogy "fi:zi'k" is írta: "Röviden: igen, segít. De a TN, az TN marad."! Sajnos a képnézegetők és egy képszerkesztő programnak bizony nagyon elkel egy jobb/kiválóbb színtér és egy megbízható icc profil! Igen, különösen a árnyékos, sötét, és különösen a színmélységben nagyon elkell egy kalibráció, amivel csökkentheted a rossz vizuális megjelenítés hibáit, de ne feledd, hogy ez csak TN-es monitor, és 3x2bites+2bit "összemosódás" - FRC (Frame Rate Controll), ami azt jelenti, hogy a köztes színárnyalatok létrehozása, az árnyalathoz legközelebb eső valós színek gyors cseréjével, villogtatásával jön létre. Színmegjelenítésük csak alapszínenként 6bites (18 bit) 262.144 valós szín + 2 bit FRC 16.2M szín (némely esetekben 16,7), ezért elsősorban játékra, irodai munkára, internetezésre és némely esetekben filmezésre is kiváló lehet, de grafikai munkákra, képfeldolgozásra kevésbé alkalmas, nem úgy, mint egy valós 8bit-es színszámítású monitor!
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
old_artist #2164 üzenetére
"Az LG W2284F újabb, mint a W2252TQ" - a W2284-nél nem jelent negatívumot a nem kikapcsolható dinamikus kontraszt?
Mennyire gyorsan csavargatja a fényerőt a monitor erről van valami tapasztalat? Nem vibrál a kép filmezés közben? -
old_artist
addikt
Üdv!
Csak alternatívákat soroltam fel, hogy pl. 100e alatt már nagyon jó/kiváló választás a HP LP2275W és a TN-esekből is amiket, s amikről a legtöbb és esetleg legjobb tapasztalatok vannak!
Az LG W2284F újabb, mint a W2252TQ, bár mindkettő nagyon jó választás, de a W2284F-nek jobb a színtere és a színintenzítása, és nagyon jó a H:176°-os betekintési szöge miatt is a látótere, kalibrálással nagyon ütős "kis" színvisszaadású készülékek, természetesen itt most a TN-esek táborában barangolva!
A samukkal kapcsolatban nagyon sokat lehet olvasni a tulajoktól, de mivel szinte mindkettő azonos tulajdonságokkal rendelkezik, ezért csak a design dönthet, meg esetleg a panel minősége (de ezt kalibrálással minimálisra lehet lecsökkenteni)!
A BenQ-val kapcsolatban is szinte csak a design és minimális specifikációk dönthetnek az "E" vagy a "T" javára, de ez megint egyéne válogatja, meg a pénztárcája! Az biztos, hogy a 22"-os FullHD és 16:9-es felbontásával ideális "versenyző" lehet, s a felhasználói tapasztalatok is azt mutatják, hogy ebben a TN-es szegmensben nagyon BestBuy! Sok BenQ már megfordult a kezeim között ezen típusokból is, és ezek a monitorok az elvárások felett teljesítenek, különösen az ár/érték/tudás színtjén! -
old_artist
addikt
válasz
BullZeye #2153 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen egy BenQ E2200HD kalibrálásával elég jó és szinte megdöbbentően kiváló deltaE értéket lehet elérni, ahhoz képest, hogy TN-es, hogy kalibrálatlanul min.3,3-5,1 és max.11,3-12,7 értékeket meglátva elszörnyed az ember, kalibráltan meg min.0,4-0,6 max.1,3-1,5 deltaE értékekre lehet leszorítani!
- ami egy sokkal jobb színteret eredményez!
Mivel már elég sokat kalibráltam ezen monitorból, az alábbi értékek csak alternatívaként szolgálhatnak bárki számára, mivel ahány monitor és VGA jelátvitel, annyi féle kalibrálási lehetőség! Ezeket a kalibrálási értékeket DVI kapcsolattal készítettem! Az icc profilok között viszont nagyon-nagy volt a szórás/eltérés a képmegjelenítésben, ezért se tudom közreadni, mivel sajnos a white, a black level és a kontraszt színtjük a gyári megadott értékek ellenére eléggé ingadozónak hatottak!
Készítettem egy alternatív megoldást, de persze ez nem azt jelenti, hogy tökéletes lesz a színintenzítás és a színtelítettség, de még szvsz mindig jobb egy gyári értéken való használathoz, tehát ...
Fényerő: 25-45 között
Kontraszt: 45-65 között
R: 93-98 között
G: 89-93 között
B: 88 vagy 89, ez lehet átlagos, és csak az R és a G színeket kell hozzá "belőni"!Remélem ezzel valamelyest tudtam segíteni, bár akinek kalibráltam eddig, az megmonthatója, hogy mennyire érezhetóek a kalibrálás által a játékoknál és a DVD+filmeknél a legjobban észrevehető különbség, különösen az árnyékos, sötét helyeken.
-
wocsok
tag
válasz
old_artist #2161 üzenetére
Szia! Ezt megnéznéd: #2130?
Kiváncsiak vagyunk többen is a véleményedre...
Ja amúgy sógorom 98k ért vett benq FP241W-t. Azért az is elég best-buy, csak nekem nincs rá ekkora keret sajnos -
old_artist
addikt
válasz
#35434496 #2156 üzenetére
Üdv!
Igen, ahogy "Eagl3" írta, HP LP2275W a legjobb választásod szvsz is! Ebben biztos, hogy nem fogsz csalódni, vagy esetleg egy "picivel" drágábban, de még jobb élményt nyújtó HP LP2475W-t javasolnék!
-
twine
veterán
nem...! Nállam "tökéletesen" működik ....bár örülök neki hogy mikor vettem nem HDmi kábellel vásároltam..hanem sima DVI-al, mert bár tudtam hogy csodát nem várhatok tőle...de ez olyan,,,hogy is mondjam...szóval Skype-ozni, jó
kipróbáltam működik, de ennyi,,, szerintem az életben többet nem fogom őket megszólaltatni...Vásárlás előtt arra gondoltam, majd ha asszony TV-t néz, én majd ezzel halkan eljátszogatok, vagy ilyesmi,,,de inkább maradok a fülesnél
Igazi Sokol rádió feeling
-
pinnacle
nagyúr
Irodai használatra keresnék monitort max. 50-60k-ig.Az lenne a legfontosabb, hogy nem natív felbontásban is élesen jelenítse meg a betűket.Mit javasolnátok?
-
törölt tag
melyik márka
tipus
-
bighed
csendes tag
Ti tapasztaltatok már olyat, hogy nem megy a hangszórója a BENQ E2200HD-nak?
-
wwhy
veterán
tökéletes a meglátásod
hardveres kalibr. nélkül olyan amilyen .... Kalibráltatni általában 3e óránként javasolt (ha jól tudom, de majd old_artist megmondja), de akkor is újrakalibr. köv., , ha pl, más sarokba teszed a monitort (megváltoznak a külső fényviszonyok), vagy ha vga-t cserélsz stb. [ezért nem jó pl. 100%-ban az uolyan monitorra csinált profil más monitorra] Többször volt szó róla: bal felső sarok, kereső + wide topik
-
törölt tag
Helló mindenkinek! A nagy kérdésem milyen 22"-ost vegyek
(mindenre)
-
TakkerX
aktív tag
köszi midenkinek
én is láttam, hogy csak TN es van, de sajna elérhető árban nincs nagyon más számomra
ezért is ennék inkább valami jobb féle TN panelest, csak eléggé tanácstalan vagyok.
vagy csak elkerülte a figyelmemet? -
[CS]Blade2
addikt
válasz
znagyznagy #2137 üzenetére
19"-osból nem csak wide van. Sőt, kezdetben pont, hogy wide nem volt 19"-ból..
A legnagyobb nem wide, az aszem 21,1". HP-nek van ilyenje. LP2065 -
Furky
őstag
válasz
TakkerX #2136 üzenetére
Attól lenne zsákbamacska, hogy nem tudjuk mi van a dobozban... Mint például a 226BW-nél, mert ott 3 féle panellal is szerelték anno. Eleinte Samsunggal, majd AUO-val, és végül CMO-val. Vagy a 2232BW-nél is volt CMO paneles, és Samsung paneles is. Na ez nem jellemző az újabb monitorokra e fórum monitorbirtokosai körében...
Szarnak nem szar a többi panel sem, de nem olyan jó, mint a Samsung gyári panelja. És az sem mindegy, hogy mennyire alkalmazkodik az adott panel a Samsung gyári vezérlőelektronikájához. Talán ebből kiindulva érthető, hogy a Samsung miért jobb, mert jobban illeszkedhet a saját elektronikájához. Szemmel látható a panelek közötti különbségek, amik kalibrálással olyan kismértékű, hogy szinte észrevehetetlen, de nincs mindenkinek pénze még be is kalibráltatni 5-10-15-30ezer pénzért. -
znagyznagy
csendes tag
válasz
Mangerd #2126 üzenetére
Ebben nem tudok állást foglalni, ezért is kérdezek annyit :-), de az eddigi kutakodásaim alapján annyi kiderült, hogy 17 colos felett nemigen van más formátumú TFT mint 16:9 vagy 16:10.
A jelenlegi 15 colos pedig már annyira kicsi nekem, hogy nem hiszem, hogy egy 17 colostól hanyatt dobnám magam. -
TakkerX
aktív tag
a 160/160 H/V szög az jó? nagyon nagy a különbség mondjuk egy 178/178 ashoz képest?
-
Furky
őstag
válasz
[CS]Blade2 #2132 üzenetére
Teljesen azért nem zsákbamacska, mert az újabb monitorok, mármint a 2232BW utáni modellek eddig a fórumozókra hagyatkozva egyféle panellal szereltek. Tehát 2253BW-ből is egyféléről hallani, csak úgy, mint a T220, és 2233BW, 2243BW, 2253LW társairól. Legalábbis erre a fórumra alapozva ez így igaz.
Tehát:
2243BW - CMO
2253BW - CMO
2253LW - CPT
2233BW - Samsung
T220 - Samsung
T200 - AUO (csak hogy legyen egy AUO is) -
-
wocsok
tag
válasz
old_artist #2114 üzenetére
Hogyhogy ezeket ajánlod?
LG 2284 (ezt konkrétan nem ismerem, de ez: w2252TQ újabb olcsóbb ha jól tudom) és a samu 2233BW (2253bw nek sokkal jobb a háttérvilágítása nem?) BenQ E2200HD (Ebből meg kijött a T2200HD, és olcsóbb is).
Érdekelne a véleményed ezekkel kapcsolatban, mert én ezeket néztem ki.
Üdv! -
twine
veterán
Gondolkoztam rajta,,hogy valahogyan megmutatnám,,,de....nem is tudom valójában hogyan lehetne,,,,fényképezőgéppel lefotózni? vagy valami ilyesmi jutott eszembe...de teljesen egyszerű a képlet....CRT mnitort leveszed 16 bitre...kb ugyanazt látom...
Azaz pld a bőrön "élesek" a színek közti váltások,,,nincs átmenet, hanem mondjuk a barnás és a pirosas, árnyalat között mintha pixeles lenne a kép....
Ma nem nagyon leszünk itthon,,,de estére megpróbálom, majd valamilyen formában vizuálissá is tenni a dolgot.... -
wwhy
veterán
válasz
parandroid #2127 üzenetére
micsoda ötlet
-
parandroid
félisten
válasz
Mangerd #2126 üzenetére
Aki wide kijelzőn, különösen olyan nagy felbontásnál, mint az 1680, vagy 1920 oszlop, teljes képernyőre teszi a böngészőjét, az meg is érdemli, hogy zavarja az üres hely a megjelenített honlap mellett...
A natív felbontás kihajtásában nagyjából egyetértek, de ez meg ugye elsősorban videómwmória kérdése, amennyire tudom, abban meg manapság nincs hiány.
Újabban sokat Oblivionozok, próbáltam felgyorsítani a játékot azzal, hogy a natív 1680x1050 helyett 1280x800 képpontos felbontásban használom, hátha nyerek némi fps-t, de az a 2-3, amivel növekedett a számuk, nem érte meg a nem natív felbontással járó képminőségromlást, úgyhogy maradt a natív, és kell majd új VGA. Ez egy ilyen iparág.
p
-
Mangerd
aktív tag
válasz
znagyznagy #2124 üzenetére
szerintem meg játékhoz és netezéshez felesleges a wide! akár 16:10 akár 16:9!
Netezésnél zavaró lehet, hogy a képernyő felét se tölti ki az oldal, míg játékoknál ha valaki natívban (1680*1050 vagy 1920*1200) akar játszani nagy részletességgel, netán AA és egyéb finomságokkal, akkor az alá már nagyon izom vas kell. Már pedig egy HC gamer nem 800*600-ban nyomja ultra low-n (arról nem is beszélve, hogy ez nagyon messze van a natívtól)
-
wwhy
veterán
válasz
znagyznagy #2124 üzenetére
jól érted; sokszor leírtuk, h mire jó/mivel jobb, mint a d-sub (keress a wide topikban is, soka z átfedés).
-
znagyznagy
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #2121 üzenetére
Költekezési szokásaim inkább olyanok, hogy nem bánom, ha többe kerül, mint eredetileg terveztem, de értsem meg, hogy miért jó ez nekem.
Az első net-en történő körülnézés után azt állapítottam meg, hogy vagy "megúszom" 35e körül, s ki tudja, hogy mit kockáztatok, vagy 50-55e körül jövök ki a végén.Ha jól értem a DVI-t be kell vállalnom akkor is, ha nem akarom filmnézésre használni a monitort. Ha pedig jól értem, akkor 50-55e a reális összeg.
-
hypno skate
senior tag
válasz
znagyznagy #2119 üzenetére
Ha nem vágysz 1200 pixeles függőleges felbontásra, akkor nem mindegy?
Mert a függőleges pixelszáma van annyi mint a 16:10-es paneleknek. Csak kicsit szélesebb.
Rakd oldalra a tálcát meg az eszköztárakat és még mindíg marad 16:10-es hasznos területed. -
wwhy
veterán
válasz
ha nem filmezel, akkor 16:10 (ha filmeznél is ezt javasolnám, ez a sztenderd)
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
16:10 lenne neked is a jobb.
Amúgy mennyi pénzt szánsz rá? -
Gerisz
addikt
válasz
Asszem a gammák 16:10-esek!
1440/900;1680/1050; 1920/1200; -
znagyznagy
csendes tag
válasz
Tényleg bonyolódik a dolog.
Ha már felhoztad a BenQ-t, megnéztem, s látom ám, hogy ez meg 16:9-es, s nem 16:10-es.
Mivel én kizárom a monitor TV-ként használását, s rajta film nézését (nagy ritkán esetleg azért megnézek rajta majd olyan fél órás média fájlokat, amik a codec használat miatt nem mennek a DVD lejátszómon), kizárólag játékokra illetve klasszikus progik megjelenítésére korlátozódik a monitor használata, ezért felmerült a kérdés bennem, hogy 16:9 vagy 16:10.Ez ügyben a fórum megosztott vagy evidens a válasz?
-
twine
veterán
válasz
Tisztelt hozzáértő úr
Kérem szíves segítségedet, mert furcsa dolgot látok, és tapasztalat hiányában, nem tudom mit gondoljak pontosan...:
Épp nemrégiben lettem boldog tulajdonosa egy Benq E2200HD-nek, amit az első napokban csak "pixelre" teszteltem,,meg a filmeket nézegettem vele, mivel első sorban videot szerkesztek, másod sorban játszm a géppel....
Aztán másnap, vagy harmadnap elkezdtem a családi fotókat nézegetni, és hát igen furcsán néztek ki a fotók...egész pontosan a színmélységgel volt, van bajom! mint "kiderítettem", ha a VGA-t átálitom 16 bites szinmélységre nem változik semmi a 32 bithez képest...ez a legjobban a bőr színeinél jön elő... Valójában Photoshop-ot csak video szerkesztéshez használok, tehát nincs olyan nagyon szükségem az őrületes színre bontásra,,,de eddig egy 21"-os Trinitron képcsöves Sony-t használtam, előtte volt már hasonló méretben CRT Eizom, és hát most hamar szemet szúrt a "szivárvány" a bőrön! Ezt jelenti a TN panel? Erős a gyanúm hogy igen! Mivel egyenlőre ennek a monitornak is örültem, örülök, és nem is tudnék 100+ ropogót monitorra költeni, valszeg marad ez a monitor, de kérdezném,,,lehet ezen azért valamelyest egy kalibrálással segiteni? Vagy egy kalibrálás ezt a fajta "csúnyaságot", nem fogja nekem csökkenteni?
köszi
üdv
twine -
Zanik
addikt
válasz
Aprósólyom #2058 üzenetére
Maestrohun!
Szinte minden monitor fárasztja a szemet (igen, még az LCD is), ugyanis a monitor előtt sokkal kevesebbet pislogunk. Pont ezért van azaz eü-s rendelet a képernyős munkahelyekre, hogy naponta max. 6 óra, és óránként 10 perc szünet! Vannak viszont nagyon frankó szemcseppek, amiket érdemes is használni, ha sokat ülünk a gép előtt!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, nagyon jó/kiváló "kis" monitor a 22"-os FullHD-s lenovo, csak pixel hiba garanciával nem rendelkezik, és bizony 100-ból 99 sub-pixel, 100-ból 80 ellenben pixel hibás! A Brekk is kénytelen volt lemondani a pixel garanciával való árusításról, de még így is a legolcsóbb nála, hogy bontatlanul veheted, s ha kifogod, akkor lottóznod kell, mert biztos, hogy eltalálnád a főnyereményt!
A legjobb választás jelenleg az S-PVA-s panelesek között a HP LP2275W (~96e) és amit még a wwhy ajánlott a TN-esek közül az LG 2284 és a samu 2233BW, vagy a most elég BestBuy TN-es a BenQ E2200HD FullHD-s 22"-osa, pixel garanciával!
-
wwhy
veterán
válasz
znagyznagy #2108 üzenetére
3. pontosan
-
Furky
őstag
Szerintem most hülyeséget mondtál... Nem baj!
Szóval ha a VGA nem tud DVI-t, akkor 99,99%, hogy csak D-Sub, analóg kimenet van rajta, tehát a videókártya digitális jelét először beleküldi az analóg kimenetbe, majd ott átalakul digitálissá, és hopp máris két alakítás, ami veszteséggel jár, és nem az eredeti jelet kapja a monitor, amit a vga előállít. A DVI-nek meg az az előnye, hogy a vga digitális jelét kapja a monitor meg, tehát egy az egyben az eredeti jelet.Amúgy a 7600GT-n van DVI kivezetés.
-
Gerisz
addikt
válasz
znagyznagy #2108 üzenetére
Az nem baj, ha a VGA-d nem tudja a DVI-t mert az újak azt tudják és van átalakító.
A monitor tudja!Alex91 ez igen lehet dolgozni
-
Alex91
félisten
válasz
znagyznagy #2106 üzenetére
Lenovo ThinkVision L220x 22" Wide FULL HD TFT LCD monitor
Ez nem TN+film-es, es 1920x1200-as felbontassal bir... (Mondjuk az ara se semmi, de 5 evre...)
-
znagyznagy
csendes tag
kös szépen
3) A biztonság kedvéért: ez azt jelenti, hogy olyan monitort vegyek, ahol a DVI fel van tüntetve mint tulajdonság, illetve előtte nézzem meg azt, hogy a videókártyámnak (=NVIDIA Geforce 7600 GT) fizikailag van-e DVI kimenete?
Elég egy igen, így is már hülyén érzem magam.
-
wwhy
veterán
válasz
znagyznagy #2106 üzenetére
1. el kell dönteni, h TN vagy *VA/IPS típusú panel legyen (50e/100e) (utóbbiak betekentési szöge és színhűsége messzemenően jobb)
2. TN: Samu 2233, LG 2284; *VA: HP L2275w
3. a VGA-nak legyen DVI kimenete, a monitornak meg DVI bemenete -
znagyznagy
csendes tag
Kizárólag számítógéphez vennék TFT monitort. Semmi extra, kizárt hogy 2-3 éven belül technikai igények miatt lecserélném. Ezt alátámasztja az is, hogy jelenleg is egy kb 5 éves 15 colost használok, Samsung 152X-t.
Amit viszont szeretnék elkerülni, hogy pont azért mert alacsony igényű felhasználó vagyok, rám sózzanak valamilyen rosszabb típust. Annó amikor a jelenlegi monitor vettem, emlékeim szerint a fényerőt illetve a beesési szöget néztem meg, illetve azt hogy milyen pixelhiba mennyiséget kell lenyelnem (talán cm2-ként???).
1) Ma mit kell nézni?Azt látom, hogy jelenleg a 22 colos az a méret, ami nekem kitartana innentől 5 évig.
Ezentúl nem igazán tudom az igényeimet megfogalmazni, mert az sem tudom pl., hogy a monitorba épített hangszóró az kinek hasznos igazán.
2) De mégis milyet ajánlotok?
3) A monitoroknál is figyelembe kell venni a konfiguráció egyéb elemeit, mint pl. a grafikus kártyáknál (PCI vagy AGP)?
Kösz előre is. -
Mangerd
aktív tag
ez nagyon általános kérdés...
Még gyártón belül is rengeteg különbség van modellek között. (nem véletlenül van annyi modellje 1-1 gyártónak)
Inkább kérdezz rá konkrét modellekre és akkor talán tudunk segíteni. Mert nem nagyon tudok hirtelen olyat mondani, ami csak a samura jellemző és az lg-re vagy a benőre nem. (hacsak nem a 3napos teljes körű gyártói pixelgarancia, de az a d-sub-osokra is vonatkozik)
-
MeTaL
tag
nekem az lenne a kérdésem, hogy egy 22-es samsung, lg, és beq monitor között mi a különbség ? mindegyik widescreen, dvi csatlakozoval. gondolok itt a képminőségre többek között.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #2102 üzenetére
Ez nagyon jó ötlet, és akkor belehetne rakni az 1.hsz-be ott jó helyen lesz!
-
Mangerd
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #2100 üzenetére
Ez egy jó példa arra, hogy miért NE vegyünk olcsó, noname műszaki termékeket... És itt most nem kifejezetten az ACER-re gondolok, mint noname, hanem az minden olyanra, amelyiknek nincs Magyarországon szervize vagy szervízhálózata!
Lehet, hogy sose lesz baja, de ha igen akkor jobban jársz ha veszel egy másikat, mert mire az ócsó cuccot kicserélik vagy javítják, addigra annyi pénz és idő rámegy!
Aktív témák
Hirdetés
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 27% Számla! Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 0.03ms / 240Hz / G-Sync!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest