Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Mangerd
aktív tag
válasz
mindfreak #797 üzenetére
vagy mégse... a W2252 5ms-es!
-
Roderic
tag
hy
az LG W2252TQ-PF és a W2252S-PF között mi a különbség,azon kivül hogy az utobbi 5ms-os!!! játék közben azért gondolomhogy észrevehető a 2ms-os válaszidő!!! -
killipoly
aktív tag
Sziasztok!
Kintvagyok Londonban és egy ideig még kint is leszek,ezért itt is összerakok magamnak egy asztali PC-t,amit főleg játékra és általános használatra szánok.
A hardverek már megvannak,monitorválasztás elött állok,de ebben annyira nem vagyok otthon.Egy 9800gt fogja hajtani.Amit tudjon:22",1680x1050,DVI,150Ł a maximum határ árban.
Eddig a pixmanian talaltam a legkorrektebb árakat,sajnos itt nincs prohardver,vagyis én nem tudok róla.
Melyiket ajánlanátok?Én a samsungokkal szemezek,de van LG is 129 fontért,csak kérdés mennyivel rosszabb ha rosszabb.Válaszokat előre is köszi!
-
Pierre75
senior tag
válasz
old_artist #787 üzenetére
Hát érdemes lenne, csak majd jövőre a gépet is cserélném alóla, akkor megint minden változna.
A leveled megkaptam, köszönöm. -
old_artist
addikt
válasz
Pierre75 #784 üzenetére
Üdv!
Természetesen küldök, bár ez egy adott monitor és adott VGA kártyára volt kalibrálva, így csak alternatív megoldásként tudod csak használni, mivel nem a Te nVidia 6600GT és monitorodra készült, ezért mindenképpen utánállításokat követel (amivel már nem lesz az icc profilod megfelelő), s még abban sem lehetsz biztos, hogy az RGB %-os eloszlása is kielégítő lehetne a számodra, ezért érdemes lenne szvsz a saját szg.-ed VGA-jával és a saját monitoroddal elvégezni egy kalibrálást!
A verziószámmal kapcsolatban, ha jók az értesüléseim, akkor az SPG064-től már szinte mindent kijavítottak! -
Pierre75
senior tag
válasz
old_artist #777 üzenetére
Elküldenéd ezt az icc file-t és leírnád, hogy utána mit bütyköljek?
Mert a jelenlegi 5 éves LG1710S-sel semmit nem kellett játszani, jók voltak a gyári beállításai, csak a fényerő, kontraszt szintet kellett belőni és használni az öreg TN-es harcost. Együtt lehetett vele élni, ha elfogadtam a technikai korlátait, de már akkor tudtam, a következő monitorom nem TN-es lesz.
A teszteket olvasgattam, méretben még ez a 22-es fér el az asztalon (illetve a 24-es kapcsán többen írták, hogy a 700MB avi-k a nagy kijelzőn már erősen pixelesek). Elsődlegesen irodai munka és multimédia lenne a felhasználási terület. A Word-ra jó a tn-es is, de a filmekre nem az igazi. A HP LP2275W-nél hálistennek még a verzió számára is ügyelnem kell, bár mivel most szerzik be, bizakodom, hogy ezt a SPG073-at fogom ki.
Köszönet az eddigiekért is! -
dani54
tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a Fujitsu-Siemens L22W-11 milyen monitor? Láttam élőben, és megtetszett, de nem tudom, hogy mire kéne oda figyelni, mielőtt megveszem. Leginkább netezésre, MSN-re, játékra, és filmre használom a monitort.
Előre is köszi a válaszokat
-
KubanitoS
veterán
válasz
old_artist #780 üzenetére
köszi a választ mind a kettőtöknek, mostmár én is okosabb lettem
-
old_artist
addikt
válasz
KubanitoS #778 üzenetére
Üdv!
Mint láthatod, a fenti grafikon a "Monitor HP LP2275W Manufacturing Report" az a gyári beállítás deltaE érték (min.1,3, max. mérhetetlen 10) színeltérését mutatja egy monitoron, ami igen erősen eltér a színhelyességtől, az alsó grafikonon "Monitor HP LP2275W Calibration Report" pedig egy nagyon jó deltaE értékű, színintenzitású, szinte valóságos színtereket megjelenítő kalibrálási eredményt láthatsz, ami min 0,3 és max. 0,5 deltaE értéket mutat!
Ezek a színterek a kalibrálás előtti kirajzolt színskálát (fent) és utáni (lent) színértékek összehasonlítására szolgálnak, minél kisebb (lent) ez a deltaE érték, annál valóságosabb a színmegjelenítés az RGB színtérében. Tehát, minél kisebb a deltaE értéke egy adott színnél, annál jobb a kijelzőn megjelenített színterek. Ha a deltaE nagyobb, mint 3, akkor a megjelenített szín erősen eltér az elvárt színtértől (monitorunkon megjeleníthető színektől), vagyis szemmel is jól látható a különbség egy adott színtérben, ha a deltaE kisebb, mint 2, akkor egy sikeresnek vélhető kalibrációt kapunk, de ha a DeltaE kisebb, mint 1-1,2, akkor a színhűség tökéletesnek található/mondható egy monitornál.Remélem érthetően leírtam!
mod: köszönet Furky, de egy kicsit meg kellett fogalmaznom, ami időbe is telt, de egy "kicsit" megelőztél!
-
Furky
őstag
válasz
KubanitoS #778 üzenetére
Baloldali képen azt, hogy az adott színskálán (sRGB, Adobe-RGB) mennyi színt fed le, gondolom ha azok a háromszögek egybeesnek, akkor azt jelenti, hogy teljesen lefedi.
Jobboldali képen pedig az látható, hogy mennyi az eltérés a valós színtől, mint látod a fenti képen az adott színekhez magas oszlop tartozik, ez azt jelenti, hogy nagyon eltér az eredeti színtől. Az alsó képen láthatod, hogy szinte alig látni eltérést, ez már azt jelenti, hogy tökéletes. Erre van is egy érték(1-1,5-2,0), ami alatt már tökéletesnek mondhatjuk a szineket. Pontosan nem emlékszem erre az értékre már, a zárójelben felsoroltak egyike az
Sürgős válasznak ez is megfelelő szerintem, pontosabban majd old_artist megfogalmazza. -
KubanitoS
veterán
válasz
old_artist #777 üzenetére
Pontosan mit is kell nézni az első linkeden a képen?
-
old_artist
addikt
válasz
Pierre75 #776 üzenetére
Üdv!
EZT egy ATI HD4870x2-es VGA-val kalibráltan készült (az icc file-ban találod az RGB %-os eltérését R252, G225, B235, a fényerő 32 és a kontraszt 80-as értékével kalibráltan), sajnos még nVidia 6600GT-re nincs kalibrációm, de ha lesz, akkor küdök egyet! - addig talán láthatod a koloriméter által idealizált színteret, amivel elég kiváló kalibrált eredményt lehet elérni!
Talán még tanulmányozd EZT és EZT a teszteket, meg egy leírást róla - addig! -
Pierre75
senior tag
válasz
old_artist #771 üzenetére
Jelenleg egy NVidia 6600GT agp (Leadtech) van. És szinte minden érdekel, ami a leendő monitorommal kapcsolatos. Tehát bármilyen anyagod van, amivel optimálisan tudom használni a "kicsit" és elküldöd, azért igen hálás leszek.
-
Frenky89
addikt
válasz
old_artist #773 üzenetére
Ok, majd meglátom. Látom?
-
Frenky89
addikt
válasz
old_artist #769 üzenetére
Megköszönném a profilt is, de igazából arra gondoltam és nekem az is elég lenne, hogy "általában ezen a típusú monitoron az X színt kell kicsit/nagyon levenni, az Y színt pedig kicsit/nagyon levenni" stb...
-
Pierre75
senior tag
válasz
old_artist #769 üzenetére
Küldenél egyet az én e-mail címemre is? Igaz, nekem csak a jövő héten realizálódik a vásárlás, de sokat segítenél vele. Köszi!
-
Frenky89
addikt
válasz
old_artist #767 üzenetére
Köcce, majd átadom nekik.
Tipikus színbeállításokat tudnál mondani ehhez a monitorhoz, vagy ez üzleti titok?
-
Frenky89
addikt
Ma végre eljött a nagy nap és kicserélték a zúgó HP LP2275w-met egy normálisra és most már azt mondom, hogy egy tökéletes monitor előtt ülök.
Rev. SPG058 -> SPG073 = no zúgás és élesebb betűk.
Minőségileg a HP garanciaszolgáltatásával is meg vagyok elégedve, elég korrektek voltak, a sebesség még hagy kívánnivalót maga után és itt-ott vannak még hibáik (mondjuk elsőre nem lett volna rossz egy olyan monitort kapni mint a mostani), de mindent összevetve, ha a monitort is beleveszem akkor járt a piros pont a HP-nak.
-
CrazyTom
csendes tag
Szia!
Koszonom a segitseget. En is olyat szerettem volna,de a masikat rendeltem, mert az volt epp keszleten. Ilen alul bevilagitast en az ASUS X50R-es laptopomon erzekelek, de meg lahat szokni. Elozo laptopom Sony vaio volt es az tenyleg tokeletes volt, abban ket megvilagitas van ezert nem erzekelheto ez. -
Eagle16
addikt
válasz
CrazyTom #758 üzenetére
Ha beírod a keresőbe fent baloldalt, akkor kidob pár 2252TQ véleményt.
Igazából tényleg nem 2ms-os, mert az csak G2G, vagyis szürkéből szürkébe váltásnál tud ennyit. Nekem 2252TQ-m van és meg vagyok vele elégedve. Van egy enyhe kis bevilágítás alul, de amúgy tökéletes. (nekem)Mióta megvan, azóta 2ms-ra van állítva, de szerintem 5ms-on sem lenne szemmel láthatóan nagyobb az utánhúzás.
-
CrazyTom
csendes tag
válasz
mindfreak #759 üzenetére
"Tök mindegy, mert egyik sem 2 ms-os."
Ezt hogy erted? Arra gondolsz, hogy a gyarto, jelen esetben az LG hazudik es nem tudja a 2ms-os valaszidot, vagy ez a ket modell nem tudja?
Megneztem a gyarto oldalat es ott 2ms-ot ad meg az L226WA-nak
LG W2252TQ-nak is.
Tudom, hogy az enyem L226WT-SF, de nem talalom az LG oldalan, es lehet eliras.
De arban a W2252TQ felett van, tehat logikus, hogy tudja,amit az tud. -
Simtu
senior tag
Sziasztok!
Az LG W2252TQ-PF és a LG W2284F között van jelentős különbség?
Az előbbi olcsóbb egy 10-essel és elég sok helyen lehet kapni.
Főleg játékra használmám.Köszi
-
Furky
őstag
válasz
Mr. Teddy #757 üzenetére
Ha csak holnap viszed vissza, akkor ez azt jelentheti, hogy még nálad van a 2253LW. Próbáld ki magad, hogy milyen kisebb felbontáson játszani, állítsad be nyugodtan az 1440x900-as felbontást, és meglátod, hogy nem nagyon veszel észre változást. Aztán vicceld meg ezzel haverodat, hívd át valami indokkal, és a játékot 1440x900ban játszátok. Kiváncsi vagyok, hogy kiszúrja-e
-
CrazyTom
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki segiteni abban, hogy ez a monitor valoban 2ms-os vagy csak 5ms, ahogy itt lathato?
A baj az, hogy mar megvettem es valojaban ezt szerettem volna, ami tutti 2ms-os, csak sajnos ez epp nincs most keszleten. Kedden jon csk, mert akkorra kertem a kiszallitast, tehet, ha megsem az lenne lehet ki tudom meg csereltetni.
Van esetleg valakinek LG L226WT-SF monitora, vagy W2252TQ? Ha esetleg van, mi a velemenyetek? Ebben az arban jo valasztas (volt) vagy ASUS jobb lett volna?
Bevallom alapbol azt akartam, de most egy ASUS laptopom van, de elozo SONY-hoz kepest nem vagyok megelegedve a kijelzojevel. Ha mar kicsit is oldalabbrol vagy alulrol-felulrol nezem, nagyon fura kepet ad. Nem tudom, hogy monitoroknal mennyire sikerult ezt kikuszobolni, de inkabb az LG-ben bizom. Volt egy crt monitorom, ami szinten LG volt es azzal nagyon meg voltam elegedve. Tudom ez most teljesen mas, de remelem LCD-ben is kitettek magukert! -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Ha minden igaz, holnap visszaviszem a búgó 2253LW monitormat, újra.
Mégegyszer ilyet semmiképp nem fogok kérni, mert nem fogom állandóan hurcolászni. Ugyanakkor lehet hogy vennék vagy egy 20-as, vagy egy 19-es monitort.
Nos, alapjáraton a 20-as mellett lennék, mert jó felbontása van. Ugyanakkor haverom győzköd, hogy vegyek 19-est, mert annak kisebb a natívja, és ha nem futnak majd jól a gépemen a játékok, csak kisebb felbontáson, akkor a natív felbontáson szebb lesz a képe, mint a nemnatív ugyanakkorán.Kérdésem (amely már kicsúszna a topik keretéből, de mégis itt kérdezgettem eddig..):
Mennyivel lenne rosszabb képe egy 20"-os monitoron 1440*900-ban, mint egy 19"-os monitoron natív 1440*900-ban?
Mert tulajdonképp ez a jelenlegi dilemmám.
A monitorokból pedig a 2043BW illetve a 943BW között vacilálok.
Ezekben lehet tudni, hogy rendes Samsung panel van?Köszi
-
Furky
őstag
válasz
old_artist #754 üzenetére
Azóta olvasgatom kicsit az NFH honlapját, és vannak ilyen kis tájékoztatófüzetek digitális formában, Az a jó bennük, hogy rövidek, és a lényeget tartalmazzák, érdemes beleolvasgatni 1-2-be ---> link Van külön a pixelhibáról is! Igaz ezt már ismerjük legtöbben, de sosem árt egy pontos hivatkozás, amit nem kell keresni mindenfelé a neten.
-
Furky
őstag
Ma olvastam fogyasztovedelem.hu-n: "Tudta-e, hogy akkor is kérhet cserét, ha a megvásárolt áru egyébként javítható? "
Érdekes, és ez engem is meglepett, jó, nem? A boltosok tuti hülyét kapnak ettől
Itt ti is elolvashatjátok. "Az uniós fogyasztó nem hagyja magát" cím alatt. -
Mangerd
aktív tag
Elvileg a 3napos pixelgarancia ideje alatt kötelesek azonnal cserélni (persze ha van cserekészülék) hogy utána ők kinek és hova küldik, az téged már nem izgat! (illetve ha 3napon belül bármilyen baja van, ami rendeltetésszerű használat során előjön, akkor is köteles azonnal cserélni, visszafizetni, vagy árkülönbözet fizetéssel másikat adni. Ezt a bolt mondja meg melyiket akarja, de többnyire lehet velük beszélni, ha nem pénzt akarunk vissza. Azt nem szeretik)
Az általad leírt eljárás akkor van, ha 3napon túl, de a (többnyire 3éves) garancián belül lesz valami baja a gépnek. (és itt nem a pixel hiba, hanem pl: félév után összeugrik és eltünik a kép (mint ex-apóséknak) vagy egy szín) Ekkor felkeresed azt, akitől vetted és közli, hogy mi a teendő.
Többnyire úgy néz ki, hogy beviszed a csomagolásában a cuccot blokkal, ők azt felviszik kp-i szervízbe, 2-3 hét után vagy rájönnek, hogy mi a baja és megcsinálják, vagy nem jönnek rá és kicserélik (esetleg rájönnek, de nem tudják megcsinálni és ezért cserélik) pár nappal-héttel ezután az új vagy javított szerkezetet átveheted a boltba és mehetsz vele haza. kb 1 hónap múlva újra lesz monitorod... (elvileg kötelesek lennének ez időre egy cserekészüléket biztosítani, de erre leginkább "háááát" meg "...izé..." a válasz)Ritka kivétel az említett HP-s dolog. Jönnek elviszik, adják az újat és kész!
Ami viszont fontos, hogy ha cserekészüléket kapsz, akkor arra ugyanúgy érvényes a 3napos pixelgarancia és a (3éves) garancia. Ha javított, akkor jónak kell lenni (de ha volt pixelhibája azt nem fogják javítani, csak a bejelentett hibát javítják) és érvényes rá a garanciából hátralévő idő + annyi idő, amíg nem volt nálad a monitor!
Ez lenne a minimum minden nem-élelmiszer termékre, amit elvileg muszáj lenne betartani.
Ha mégse, akkor lehet fogyasztóvédelemmel meg polgári perrel is próbálkozni, de többe kerülne a hús, mint a leves ezért nem nagyon ijednek meg azok a cégek, akik nem akarják ezeket a szabályokat betartani!Sajnos kevesen vannak tisztában a fogyasztókat érintő dolgokkal...
Ezzel együtt érdemes tudakozódni a kereskedőnél a garanciális feltételektől (te viszed be, vagy ők, az szállítás költsége kit terhel stb.)
(egy apró pontosítás, a pixelgarancia nem 3napos, hanem 72 órás, ami ugyan 3napra jön ki, de lehet belőle probléma (Pl: reggel vetted és 3.nap este mész vissza, akkor elzavarhatnak))
-
KubanitoS
veterán
Nálam HP monitor cserénél házhoz jöttek az újjal, a hiba okát meg sem tudták nézni, mivel nem volt jó a gépem, ettől függetlenül mindenféle problémázás nélkül cserélték. Rákérdeztem a pixelhibára, erre azt mondták, ha észreveszem, akkor szóljak be és ugyanígy házhoz jönnek és kicserélik. Jóféle.
-
Furky
őstag
Ha jól tudom(emlékszem), akkor minden boltban kötelezően be kellene mutatniuk az általad kiszemelt terméket működés közben, amennyiben kéréseddel jelzed kipróbálási szándékod. Szóval elvileg mindenhol, gyakorlatilag némelyik bolt ezt nem engedi... Ergo szabályt sértenek meg.
-
dani54
tag
Sziasztok!
Photohall-ban láttam Fujitsu-Siemens Scaleoview L22W-11-t, és ami adatot találtam róla, az alapján nem tűnik rossznak. Tudtok írni pár dolgot, hogy minek nézzek utána, vagy mi a fontos a monitoroknál? Elsősorban internetezni, és sok ablakot szoktam megnyitni, de játék és film is szokott menni. Ha valakinek esetleg lenne egy jó ajánlata ebben az kategóriában, szívesen várom.
Köszönöm
-
mindfreak
őstag
Sajnos ma a monitoroknál csak úgy tudsz 100% biztosra menni, ha elmész egy olyan boltba, ahol megengedik, hogy Te magad is meggyőződj róla, hogy a monitoron nincs pixelhiba, és nem búg.
Ha ez a feltétel adott, akkor valamelyik jobb minőségű TN paneles monitor között kellene választanod, amelyeket már fentebb is írtam. -
Protekt
tag
válasz
mindfreak #731 üzenetére
Igazából nem vagyok tisztában a technikai hátérrel ( milyen panel tip. stb..)
Mint a felhasználók 99 %-a, én csak használni szeretném.
Legfontosabb dolog talán a garancia és megbízhatóság. Nem igazán van időm és kedvem rohangálni mert 1 pixel döglött vagy búg a tápegység.
Ezért igazából olyan monitort szeretnék ami megbízható.
Gondolom itt a fórum van tapasztalat, biztos nem egy olyan ember van akinek elég sok monitor fordul meg a kezei között és van szerviztapasztalata.
Csak egy normális monitort szeretnék, nem használnám semmi olyan tevékenységre amit
"profi" jelzővel illetnék. Otthoni használatra lesz az egész család használja majd.Köszönöm
-
mindfreak
őstag
Kicsit többet is írhatnál, különösen, hogy mennyi pénzt szánnál rá, mert ha bemész az autókereskedőhöz és azt mondod, hogy neked kocsi kell ott sem mindegy, hogy Trabantot vagy Mercedest adnak.
TN paneles monitorokat már lehet kapni 40-60e Ft körül, ezek között itt nagyon sokan használnak - kisebb nagyobb megelégedéssel - Samsung (2243BW, 2253BW, 2233BW, T220) és LG (W2252TQ) monitorokat. Ezek általában kompromisszumos képet nyújtanak, de általános felhasználásra - ha élhetek ezzel a szóval - megteszi. Mindkét gyártónál él a 3 napos pixelhiba-garancia, ami sajnos a mai TN paneleknél jó, ha van!
Persze jobb minőségűek is vannak ilyen pl. az S-PVA paneles HP LP2275w, Lenovo L220x vagy az EIZO S2231W. Ezek ára már 100e Ft környékén indulnak, viszont sokkal szebb minőségű látványt nyújtanak és játékra, filmnézésre vagy akár grafikai munkára is kiválóan alkalmasak.További információkat találsz a témában, ha használod bal fent a keresőt vagy visszaolvasol 3-4 oldalt a hozzászólások között!
-
Protekt
tag
Sziasztok!
22" monitort szeretnék venni, elsősorban játékra és netezésre.
Kérlek javasoljatok egy pár típust.Köszönöm
-
Roderic
tag
egy fontos kérdés!!
szemmel észrevehető a 22"-es monitorok között az 2 és a 5ms különbségét??Üdv: Roderic
-
Eagl3
veterán
válasz
mindfreak #724 üzenetére
Lenovo l220x tesztjükből idézem:
"egyetlen visszatartó tényező a pixelhiba garancia hiánya lehet (a tesztpéldány hibátlan volt). A termék minősítése ezzel együtt is: különösen ajánlott."
Tudom én, hogy nem írhatják ki, hogy 3-ból kettő pixelhibás, inkább ne hozzák szóba.
De ez a burkolt fogalmazás... -
mindfreak
őstag
-
Mr. Teddy
őstag
-
-
winfier
senior tag
Hali
Szerintetek, ha van egy rossz pixel akkor vissza kell vinni a boltba kicseréltetni?
Annyira nem zavar, csak ebből lehet-e nagyobb gondom.Szerk:ilyet még életemben nem láttam, most meg nincs ott
ilyenkor mi van?
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
old_artist #713 üzenetére
És a nem TN panelos monitorok milyen ártól kezdődnek?
-
Chaser
legenda
válasz
old_artist #712 üzenetére
Ez nem jó hír..egy haverom árulja, szóval láttam, nagyon jó képet ad oldalról is, biztos csak dsub van rajta, az én 19-esemen is az van, nincs vele semmi baj.
-
old_artist
addikt
válasz
Mr. Teddy #711 üzenetére
Üdv!
Sajnok ilyenek és ehhez hasonló okok miatt félve ajánlom bárkinek is a TN-es monitorokat, sőt megkockáztatva még azt is, hogy szinte gusztustalan a gyártóktól, hogy minden bóvlit le tudnak nyomni a "torkunkon", legyen az Samsung vagy bármely kijelző!
Ezért hülyék azért ne legyünk, hogy minden körülmények között el is kell, hogy fogadjuk a kritikán aluli TN-es monitor gyártás elfogadhatatlan gagyiságait! -
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen szinte mindegy, hogy milyen panellal vásárolja meg az ember a TN-es monitorját, ha nem tudják rendesen kompatibilissá tenni, a nagyon sok hiba lehetőségét kijavítani és orvosolni, pl. egy vezérlő egységgel!
Az AUO panellal szerelt TN-es monitorokra is valami hasonlót tudnék mondani!A Benq DVI csatlakoztathatóságát könnyen ellenőrízni tudod a boltban, vagy egy telefonnal! A TN panelt is könnyen le tudod ellenőrízni, hogy TN-es vagy MVA-s, hogy megnézed alulról, hogy elmennek a színek és sötétedik - az TN-es- de biztos lehetsz benne, hogy az!
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
old_artist #707 üzenetére
Igen, lehet ez lenne a megoldás. Csak már nincs képem visszavinni, bár azt meg kell hagyni, hogy jogosan vinném vissza. Pedig boltban meghallgattam, csak ugye egy üzletben van alapzaj, azt nem tudtam így kiszűrni sajnos
Elvégre nem az én hibám legyen már, ha a Samsung nem tud egy monitort rendesen összerakni...
Csak tudnám akkor ez után milyen monitort kéne venni...Végre megállapodtam egy típusnál, azt az meg megszivat a hibáival, nekem nincs szerencsém ezekhez... -
old_artist
addikt
Üdv!
A két monitor közül én az LG-hez húzok, a jobb betekintési szöge és a jobb képminősége miatt!
A gyártói oldal szerint mindkettő rendelkezik DVI-vel és mindkettő 2ms reakció idővel, és 3 napos pixelgaranciával!
A dinamikus kontrasztot soha sem kell figyelembe venni, mert ez néha csak rontja a vizuális élményt, ezért ki is szokták kapcsolni, ahogy emlegették a topikokban, ez csak "parasztvakítás"!
Az EIZO teszttel ki tudod szűrni a pixel/sub-pixel hibát a monokróm, kompakt színfelületek végígpásztázásával! -
Mangerd
aktív tag
válasz
old_artist #704 üzenetére
Hello!
Egy viszonylag egyszerű kérdésem lenne:
Samu 2253LW vagy LG W2252TQ-PF ?
Előbbi olyan 44k körül van (tegnap láttam 42.600-ért is, de ugyanott ma már 43.940) míg az LG 47k körül van.
Igazából ami nekem kell az DVI (Bementem a helyi MM-ba, ahol 15-20 moncsiból 1-nek volt DVI, a Samu T220 60ért, és nem is tetszik! olyat meg nem veszek, amelyikben nincs DVI, mert hülye azért nem vagyok!) 22" Wide (a filmek miatt), mivel majdnem annyi mint a 19"-es, max. 5ms de mégjobb a 2, jó kontraszt, és végül lehetőleg keskeny, fekete káva. Ja és az éles kép fontosabb, mint a színhűség!
Ha valaki esetleg tud jobbat ajánlani az általam felsoroltaknál, amelyik megfelel a követelményeimnek és árban is akörül van, azt is meghallgatom!
(tökéletesen elégedett vagyok a mostani 6éves 17"-es CRT-mmel, de komplett gép csere lesz (az is már 6 éves
) és akkor haladnék a divattal, viszont picit félek a képminőség romlástól)
Még egy apróság:
Vidéki vagyok és (mint az MM-es példa mutatja) csak a netes rendelés/házhoz szállítás jöhet szóba. Ilyenkor a pixelgarival mit tudok kezdeni? (láttam egy old_artist által linkelt Eizo tesztelőt, azzal ki tudom itthon szúrni a hibákat?)
A garancia érvényesítés menetét inkább nem kérdezem, mert az valószínűleg forgalmazónkként változó...Előre is köszi a válaszokat!
-
Mr. Teddy
őstag
Na, kicserélték a moncsit. Igaz megnéztem, meghallgattam ott helyben, de ez is olyan 70% alatt kicsit búg, talán halkabban mint a másik. Mindegy, az a baj szerintem, hogy az összes ilyen monitor ilyen. Visszavinni már nem hiszem, hogy fogom, mert sok értelme nem lenne, csak időmet pazarolnám.
Jó lesz így is, már megszoktam ezt a beállítást. -
Chaser
legenda
Benq FP222Wa, ismeri ezt a monitort valaki? Néhol TN-nek írják, másutt MVA-nak. Látam már a képét, teljesen korrekt..sőt, de jó minőségű TN-nek tudtam be. Mi az igazság?
Aktív témák
Hirdetés
- Iqos cigaretta
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- EA Sports WRC '23
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- 27% SZÁMLA! ASUS ROG Strix XG32AQ IPS Monitor! 32" 2560x1440 / 175Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest