Hirdetés
- Fujifilm X
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Milyen széket vegyek?
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
Aktív témák
-
wocsok
tag
válasz
old_artist #2114 üzenetére
Hogyhogy ezeket ajánlod?
LG 2284 (ezt konkrétan nem ismerem, de ez: w2252TQ újabb olcsóbb ha jól tudom) és a samu 2233BW (2253bw nek sokkal jobb a háttérvilágítása nem?) BenQ E2200HD (Ebből meg kijött a T2200HD, és olcsóbb is).
Érdekelne a véleményed ezekkel kapcsolatban, mert én ezeket néztem ki.
Üdv! -
znagyznagy
csendes tag
válasz
Tényleg bonyolódik a dolog.
Ha már felhoztad a BenQ-t, megnéztem, s látom ám, hogy ez meg 16:9-es, s nem 16:10-es.
Mivel én kizárom a monitor TV-ként használását, s rajta film nézését (nagy ritkán esetleg azért megnézek rajta majd olyan fél órás média fájlokat, amik a codec használat miatt nem mennek a DVD lejátszómon), kizárólag játékokra illetve klasszikus progik megjelenítésére korlátozódik a monitor használata, ezért felmerült a kérdés bennem, hogy 16:9 vagy 16:10.Ez ügyben a fórum megosztott vagy evidens a válasz?
-
twine
veterán
válasz
Tisztelt hozzáértő úr
Kérem szíves segítségedet, mert furcsa dolgot látok, és tapasztalat hiányában, nem tudom mit gondoljak pontosan...:
Épp nemrégiben lettem boldog tulajdonosa egy Benq E2200HD-nek, amit az első napokban csak "pixelre" teszteltem,,meg a filmeket nézegettem vele, mivel első sorban videot szerkesztek, másod sorban játszm a géppel....
Aztán másnap, vagy harmadnap elkezdtem a családi fotókat nézegetni, és hát igen furcsán néztek ki a fotók...egész pontosan a színmélységgel volt, van bajom! mint "kiderítettem", ha a VGA-t átálitom 16 bites szinmélységre nem változik semmi a 32 bithez képest...ez a legjobban a bőr színeinél jön elő... Valójában Photoshop-ot csak video szerkesztéshez használok, tehát nincs olyan nagyon szükségem az őrületes színre bontásra,,,de eddig egy 21"-os Trinitron képcsöves Sony-t használtam, előtte volt már hasonló méretben CRT Eizom, és hát most hamar szemet szúrt a "szivárvány" a bőrön! Ezt jelenti a TN panel? Erős a gyanúm hogy igen! Mivel egyenlőre ennek a monitornak is örültem, örülök, és nem is tudnék 100+ ropogót monitorra költeni, valszeg marad ez a monitor, de kérdezném,,,lehet ezen azért valamelyest egy kalibrálással segiteni? Vagy egy kalibrálás ezt a fajta "csúnyaságot", nem fogja nekem csökkenteni?
köszi
üdv
twine
Aktív témák
- LG 27UP650P-W IPS Monitor! 3840x2160 / 5ms / 60Hz / FreeSync
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR75Q-B GAMING IPS Monitor! 165Hz / 1ms / 2560 x 1440 / G-SYNC / FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest