Aktív témák
-
bighed
csendes tag
Üdv mindenki!
Mit szóltok a BenQ T2200HD típusához?
-
bighed
csendes tag
Elsősorban Photoshopra kellene, ipon tesztje jónak értékelte...
-
bighed
csendes tag
válasz old_artist #1971 üzenetére
Hello!
Kérdésem, hogy a BENQ T2200HD monitort normálisan meghajtja egy 965GM chipsetes VGA? (Notebookom van) Jókat olvastam erről a monitorról, gondolom nem érdemes összehasonlítani egy *VA paneles panellal, de most erre lesz keret..Játszani nem fogok rajta, csak filmnézésre és grafikai munkára kellene..
A notebook amúgy elég erős, T7500 proci van benne 4GB RAM-mal..Köszi a gyors választ!
[ Szerkesztve ]
-
bighed
csendes tag
válasz old_artist #1973 üzenetére
Köszi!
Ezt a lenovot hol lehet megvenni?
Nem találok sehol...
Mennyibe kóstál?22 colon nem túl apró a Full HD felbontás?
[ Szerkesztve ]
-
bighed
csendes tag
válasz old_artist #1978 üzenetére
Fú hát akkor maradok BENQ-nál..
Csak az ipon tesztjére tudok alapozni.
Ők azt írják, hogy az E2200HDA típusnak baromi jó a képe analóg csatlakozóval, a T2200HD-nél meg azt mondják, hogy a DVI sokat dob a szövegélességen..
A két monitor panelje viszont ugyanaz. Érdemes kicsit többet kiadni a DVI-osra?
Nem használom ki az elkövetkező időben, mert mint mondottam a laptopom nem tudja..
Mégis a jövőre való tekintettel gondoltam kiadok kicsit többet..Észrevehető a különbség?
Mi a helyzet a színhűséggel ezeknél a típusoknál? Most persze TN panelekhez viszonyítva vagy hát nemtom mihez
-
bighed
csendes tag
Hú gyerekek, most egyik szemem sír, a másik nevet.
Az van, hogy ma én is tulajdonosa lettem egy benq e2200hd monitornak, de laptopomra kötve (márpedig más nincsen) nem tudom beállítani a natív felbontását.
A laptopban aminek az adatlapja ITT található, világosan látszik, hogy tudnia kéne ezt a Full HD felbontást. X3100 vga van benne.
Még annyit, hogy Vista 64bit fut nálam, ami a 4GB RAM miatt indokolt.
Van erre valami megoldás?
Nagyon nem ok ez így, a betűk homályosak stb stb.
A legújabb VGA drivert raktam fel és semmi...
A listában nem tudom kiválasztani az 1920x1080-as felbontást[ Szerkesztve ]
-
bighed
csendes tag
-
bighed
csendes tag
Nem hiszem hogy a laptop kijelző adatait olvasná be, mert 1650-es felbontást meg enged...
A laptop max felbontása 1280x800Igazából a monitor tulajdonságainál amikor frissítettem a monitor drivert, akkor semmi változás a lista tekintetében...
Szerintem kb. 1 megoldás lehetne: Vistában kikapcsolni azt, hogy csak a kompatibilis üzemmódokat tudjam kiválasztani.
Erre azonban nincs lehetőségem, mert le van tiltva a kis pipa... -
bighed
csendes tag
Nem bővülne a lista a kompatibilis üzemmódokban?
Régen volt ilyen trükközés ha windowsnak másféle monitort adtam meg akkor engedett nagyobb felbontásokat..
Ha valakinek intel x3100 vga-ja van írja már meg hogy megy-e neki full hd-ben..
Függetlenül attól hogy milyen monitora van!Köszi
-
bighed
csendes tag
Hát én most nemtom mi van pixelhiba ügyben.
Amikor kipróbáltam a monitort a Hexaaékkal akkor a monitor pixelhibamentesnek bizonyult.
Most ma felfedeztem rajta 1 piros subpixelt, erre kicsit megnyomkodtam papírzsepivel mer pislákolt és így látszólag eltűnt a pixelhiba.
Ilyenkor mi a helyzet?
Kiújulhat ez újra? -
bighed
csendes tag
Ti tapasztaltatok már olyat, hogy nem megy a hangszórója a BENQ E2200HD-nak?
-
bighed
csendes tag
Használ vki intel 965 gm chipsetes laptopot full HD-s monitorral?
Ebben X3100 VGA van, nekem nem hajtja meg (még mindig ) a BenQ full HD monitoromat -
bighed
csendes tag
Sziasztok!
Nos következő a helyzet az Intel 965GM chipsettel kapcsolatban, melyben X3100 VGA ketyeg.
Előzmény: nem tudtam meghajtani az új Benq monitoromat natív felbontásban (1920x1080) a laptopommal
Bizonyos esetekben rosszul olvassa ki a VGA az adott monitorból az EDID információkat.
Az alapelv: kicsit meghackeljük a VGA drivert, és ezek után kiválasztható lesz az adott felbontás.(Az EDID tartalmaz minden fontos infót ami ahhoz kell, hogy a monitor rendesen működjön.)
A 16:9-es képarány monitorokban mostanában került forgalomba és emiatt elég sok notebookos emberke szívhat emiatt... Ezen a linken találtam meg a megoldást, angol nyelvű, de remélem segít annak aki ebbe a gondba ütközik.
A lényeg tömören:
Legegyszerűbb esetben ha a fent leírtakat szépen megcsináljuk, akkor ki lehet választani a felbontást.
AZONBAN
Bizonyos idióta gyártók (elég sok van belőlük), így a Toshiba is, letiltják a VideoBIOS-ban azokat a felbontásokat amiket kedvük tart. Így történt ez az én esetemben is, mire erre rájöttem nagyon sok google és olvasás után, az kb. 2 nap volt.
Emiatt aztán egyszerűen nem lehet beállítani a megfelelő felbontást Windowsban. A Linux pl. kikerüli ezt a VideoBIOS korlátozást, öntörvényűen és jól cselekszik.
A trükk az, hogy beállítunk egy 2 pixellel kisebb felbontást (esetemben 1918x1080), mert ez nincs letiltva. Megnéztem a monitor infoját, és 1920x1080-at ír ki, tehát elvileg működik rendesen. A kép nem homályos, a betűk szépek.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest