Aktív témák
-
kNG
senior tag
Rendben, köszi!
Akkor most nekem sz*pó van XD azt hiszem átállok xbox 360-ra ha lesz rá keret és akarok majd ilyesmire költeni...és még egy kérdés, habár nem ide tartozik teljesen, ezért a modiktól elnézést kérek előre is!
xbox 360-at vga kábellel rá tudok-e kötni erre a monitorra, és akkor FULL HD képe lesz, és tűéles?
[tehát alapból 1920*1080-ban fog menni minden?]
-
Fulmi
senior tag
Bocs, hogy idot probaltam megsporolni..
Jo tudni, hogy ilyen sok embernek volt 19-se es 22-ese is. Esetleg, ha valaki tud mondani emlekezetbol kb-ra egy hozzaszolasblokkot, ahol ez ki volt targyalva, azt nagyon megkoszonnem.
Ok, lesz DVI, de egyelore nem tudom, mihez kene, mert laptopon nincs ilyen kimenet.
Koszi: Fulmi
-
BenJoe80
senior tag
Bocsi wwhy, elírtam a B2230W érdekelt volna, de most már tárgytalan. Olvasgattam róla, azok alapján jó monitornak tűnik - így megrendeltem.
Bocs, ha egyesek agyára mentem, csak szerettem volna egy személyi beszámolót vagy tesztet olvasni; azokban valahogy jobban bízok. A hétköznap embere kiszúr olyan dolgokat amik egy hivatalos honlapon nem jelenik meg.
Amúgy meg köszönök minden segítséget!
-
Gyuro!
aktív tag
Vélemények (játékra, filmre):
LG W2253V-PF
LG W2261VP-PF
LG E2250V-PN
LG W2353V
LG E2350V-PN
LG W2453V-PF
LG W2363V-WF (gamer)
Hannsspree HF257HP
Benq G2420HD
Samsung SyncMaster P2370H "Ecofit"Ezek volnának a lehetőségek... Benq-ról hallottam még jókat, szóval ha a fentieken kívül van jobb vélemény, mely árban hasonlóan alakul, akkor hajrá! Továbbá azt hallottam, h a led-es nem biztos, h jobb játékban, mint a sima lcd... ez kamu? Mert ha lehet, előny volna a led technológia!
Előre is köszi a véleményeket! -
Gyuro!
aktív tag
Az igazság az, h azért kérdezlek benneteket, mert nem nagyon van alkalmam megnézni a monitorokat működés közben, az meg ugye, hogy mi van rá írva (válaszidő, kontraszt, ...) nem fedi mindig a valóságot, sőt!
Konkrét típusokat nem tudok mondani, csak márkát... Benq-t nézegettem a neten és jókat hallottam róluk, de a led-esekről nem (utánhúzás miatt). A Samsungot, Lg-t nem ismerem... Acert nézegettem még, de az is olyan, hogy mondtak róla meleget is, hideget is... A lényeg, h nem akarok kiadni 50.000 Ft-t lutriba!
A kiválasztott monitort is valószínű neten keresztül rendelném, mert mint mondtam, nem tudom személyesen intézni...
Ezért nem tudok konkrét típust mondani, de reméltem, h itt sok ember sokfélével találkozott, hasonló elvek alapján (elvégre nem csak én játszok és nézek filmet) és ha a nagytöbbség ajánl valamit, akkor vagy azt választom, vagy annak konkrétabban utána nézek (nem bízok a díszfeliratokban a monitoroknál, hogy ezt tud, meg azt tud... élőben meg nem tudom megnézni).
Nem vártam el, h más keresgéljen, pusztán csak annyit, h páran otthon vannak ebben a témában és a véleményükre adva elinduljak valami felé. -
megint én
őstag
Ja kicsit hülyén jöttem ki a dologból, mert elsőre azt gondoltam, hogy Mekkora f@szság lenne, legyártani egy drága, nagy felbontású monitort, aztán lespórolni egy olyan 500 forintnyit egy csatlakozón, de közben ventrin mondták, fogy tényleg van külömbség, így hát megkérdeztem itt is... :S De sry, ha ezzel feb@sztam az agyvized...
-
dezz
nagyúr
Áhh, köszi, nem vettem észre, hogy van már belőle új. Meg fogom nézni.
KlezOne: Még nem láttam játék közben, de azt tudni kell, hogy IPS-nél kicsit máshogy kell értelmezni a gyári válaszidő értéket: kb. egy fele válaszidejű TN-nek felel meg... Most nézem, hogy 6ms van megadva, az teljesen jó lehet! Vagy a lagra gondolsz inkább? Azt nem tudom, neki mennyi.
-
napata2
tag
Köszi wwhy a segítséget, ezek szerint ha alacsonyabb fényerőn elkezd zúgni-búgni a monitor, akkor garanciálisan cserélniük kell. Az EIZO monitor teszttel meg ugye nekem kell a különböző képek esetében keresnem az elütő pixeleket?
Jól tudom, hogy a dinamikus kontraszt kikapcsolható ebben a típusban (2243BW) ?
-
RootRulez
félisten
Olyan kábelt adtak, a monitorral, ami a képen be van keretezve. Akkor ha venni akarok hosszabbat, csak ugyanolyat szabad vennem vagy jó bármilyen DVI kábel?
mod:
Bár látom, ott van pl az a +4 tűs dolog az lehet nem mindegy...mod2: Megnéztem és a monitoron nincs is az a +4 tű a hosszú körül viszont az üres ha a jobb oldalon kivan töltve a 3x3 között is az belemegy...
-
szuper-t
őstag
Sajna kicsit tudatlanok
az TN mellett a gyorsabb válaszidő (2ms/5ms)
illetve a felbontás ami 16:9 és 1920x1080 2073600pix
1600x1200 1920000pix
nagyon nyomják és eléggé olcsók ezek a TN paneles monitorok
de miven nincs beavatva a szemem így magamtól nem nagyon tudok dönteni
eddig egy Samsung Syncmaster 1100P Plust nyúztam amit eladtam (meg is bántam )
most egy Samsung Syncmaster 763MB van ami már silányabb képminőséget produkál
Az a baj h sokan esküdöznek erre a TN re h olcsó gyors és megbízható (ami nagyon nem jelenthető ki 4-5 hónap után...)
a lényeg h teledumáltál a fejem az "okosok" akik életükben először látnak lapmonitort
és érdekelne egy hozzáértő véleménye mind 2 panelfajta negatívumjairól illetve pozitívumjairól -
beco81
csendes tag
Ezek a prad.de-s tesztek elég jók, sajna meló közben nincs időm végigolvasni, de este átnézem. Azt már így első ránézésre is látom a Samsungra miért mondják sokan, hogy felejtős
Ami a FullHD kérdést illeti, az ok, hogy picik a betűk, de mondjuk LightRoomban, PS-ben engem rettenetesen zavar, ha a monitor felét a toolbarok adják ki, a képnek meg alig marad hely. Azt hiszem ezeket látnom kéne előben. Persze vennék 24"-est is, ha lehetne kapni ennyiért, viszont 2x-t nem ér meg.
Az új HP igéretesnek tűnik, figyelni fogom, azt lehet tudni mennyi lesz itthon az ára kb?
Köszi mindenkinek
-
-
beco81
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat, megnéztem mindkettőt. Úgy látom az LG ugyanazt a panelt használja, mint a Dell, +HDMI csati, -15-20k áron, és még teljes gyártói pixelgarancia is van rá, megfontolandó. Igaz a márkahűség még mindig a Dell mellett szól (a laptopom is az), de ez már apróság.
A HP sem tűnik rossznak, de pixelgaranciával a Dellhez képest +25k az ára (LG-hez +40k), és ezért sem FullHD-t, sem HDMI csatit nem kapok, nem tudom az S-PVA kontrasztja megéri-e azt a pluszpénzt. Az ára miatt ódzkodok tőle. Egyébként is kifutó darab.
Samsungról vélemény?
Van még két hetem megálmodni, április elején lesz meg rá a zsé
-
napata2
tag
Köszi szépen az infót. De miért is világít egy monitor talpa??
Úgy néz ki, hogy már mindegy, mivel azt mondták az edigitalnál, hogy a W2284F és W2294T LG monitorok kifutottak és már nem lesz belőlük. De akkor mik lesznek 2010 új TN paneles monitorai, lehet már tudni valamit róluk, hogy a Samsung és az LG milyen monitorokkal rukkol elő ezek és a 2233BW utódaként 22"-ban, 16:10-ben???? -
old_artist
addikt
Üdv!
Nem mondhatnám, hogy megbocsájtható bűn, ha valaki visszaállítja a kijelzőt, mivel ha nincs szép érzéke és jobb vizuális befogadóképessége, valóságos színérzéke a színmegjelenítésekkel - akkor egészségére!
Egy szemre való beállítás sohasem lesz olyan, mint egy műszeres bemérés, a legideálisabb valóságos színtelítettségre, színvisszaadásra! -
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a TN panelesekkel én is sokat "szöszölök" néha (dupla annyi idő, de az eredmény néha igen jó lesz), de pl. a BenQ-k igen jó fekete mélységet adnak mostanság (0,14-0,19), és az átlagos (0,6-0,8) és max. deltaE eredményei is 1,5 alatt vannak!
A 0,6 az gondolom átag deltaE volt, a fekete mélységre mennyit mért a 2253LW-nél?Küldtem hozzád egy "pácienst", majd priviben megírom!
-
-
Mangerd
aktív tag
Valahogy úgy van ez, hogy mitől te a webshopba megrendelsz vmit, azzal még nincs megrendelve! Akkor van megrendelve, hogy ha telefonon, emailben stb. visszaigazolja a bolt a rendelést!
Tehát ha 100.000 helyett 100 forintért van valami meghirdetve a honlapon, te megrendeled, és ők visszaigazolnak, hogy 100-ért holnap szállítják, akkor nincs mire hivatkozni!
De ha megrendeled az oldalon és visszatelefonálnak, hogy bocs, de azt elírtuk, akkor nincs hova ugrálnod, hogy 100-ért akarod... -
zodo
nagyúr
Hát, átolvastan a cikket, de szerintem én nem fogom bántani.
Nekem megfelel így ahogy van, igaz lejebb vettem a fényerőt alapból 100-on volt most 80-on ill. a kontrasztot is lehúztam 70-re.
Ami egy kicsit szokatlan az a kék szín árnyalata vagymi, kicsit élénkebb a régihez képest olyan hideg, de szép. -
Mangerd
aktív tag
Ne kevered össze az LG-vel!!!!!
A Samsungoknál van egy "MagicBright" nevű menü, ahol különböző előre beállított sémák vannak (film, játék, net, saját stb) és ezek között van a "Dynamic Contrast". Csak és kizárólag ebben a módban van bekapcsolva a DC az összes többiben ki van kapcsolva.
Szal itt lényegében van DC ON/OFF menüpont
-
Viktor89
aktív tag
Igen szoktam is de annyi féle monitor van,nekem pedig sürgősen kellene egy,de nem akarok rosszat venni. Biztos van különbség közöttük,azért kérdezem. Papíron ugyanazt tudja legalább 30 monitor és az áruk is nagyjából ugyanott van,de minőségben és megbízhatósában mégsem ugyanolyanok gondolom.Ezért gondoltam,h akinek volt már szerencséje valamelyiket kipróbálni az leírja,h melyiket ajánlja vagy éppen melyiket nem. Olvasgattam azért valamennyit én is,teszteket is,de mindről nem tudtam,sőt biztos van olyan is amelyikről még nem is hallottam. A téma címe amúgy "Milyen 22''-os TFT-t" ezért gondoltam,h megkérdezem. Sajnos elég sokat melózok,nincs sok szabadidőm végigolvasni több száz hozzászólást,de ha nem írtok le konkrétumokat akkor kénytelen leszek. Azért köszi.
-
tete007
tag
SAMSUNG 2233BW
árban nagyon teszik és ha a többi nem kiemelkedő tőle ő maradna a tippem lehet
LG W2284F-PF
tetszik hogy a táp külön van így vékony és tudok mögé még pakolni legalábbde mint írtam samsung panelokról halottam jókat
SAMSUNG 2343BW
egy számmal nagyobb és nagyon jó sebességet írtak na eeka konkrétümaim jöhet a Pro és a Kontra -
tete007
tag
ezeket tudom DVI pixel gari meg sim garni ninél több de azt a betekintési szög a válasz idő a színek száma, fényerő kontraszt meg a felbontás tippem sincs mi a jó manapság!
felbontást nem tudom mi lesz az ami még élvezhető számomra olvasásra most 1152x1024 ben megy a 17" osom és szeretném ha maradna a betű méret szóval ilyeneket nem vágok -
zodo
nagyúr
Megrendeltem. 1-2 nap és jelentkezem.
-
zodo
nagyúr
Aha, akkor ez sem lg panel. Ettől függetlenül nekem megfelel, szép és jó is a képe.
HannStar 19"WSzerk: Ennél rosszabb ne legyen a leendő és meg leszek elégedve.
-
zodo
nagyúr
Köszi, akkor megnyugodtam.
Igaz nekem csak a mostani Lg az első tft-m, de nem találtam benne hibát 2 év alatt.
Megnéztem ennek a szervíz menüjét. ( nem lehet lefotózni ?)L 194W V.1.40
GM 5726 by MSHAN
2006.10.18. 5733Clear Eti :no
Auto Color: no
Aging: off
Panel: HSD 19.WXGA
Nvram init: no9300 R222 G217 B255
6500 R255 G235 B213
Offs R78 G75 B61
Gain R394 G399 B401Mit is látunk ?
-
OddMan
őstag
Annyi tesztet olvastam a HP LP2275w és a Dell 2209WA monitorokról, hogy most egy picit elbizonytalanodtam, hogy melyiket rendeljem.
Azt olvastam a HP-ról, hogy maximumra állítva a fényerőt is kissé sötét a képe. Azt is olvastam, hogy a reakcióideje a Dell-nek talán egy picit jobb. Szeretnék játszani fps és rpg játékokkal, szóval a reakcióidő eléggé fontos szempont. A tesztek alapján úgy tűnik, hogy a HP-nak viszont jobb a színvisszaadása és a feketéje.
Legtöbbet játékra és munkára fogom használni az új monitort, filmnézésre nem igazán, ahhoz szerintem amúgy is nagyon kicsi a 22".
-
OddMan
őstag
A 8-ból 8 hibátlan az egészen jó statisztika.
Amúgy a mostani LG L1810B monitoromat kb. ugyan annyiért vettem 2003 környékén, mint amennyibe most kerül a 22"-os HP. Az LG sem volt pixelhibás és a mai napig egyetlen hiba sincsen rajta. Ha most is ilyen minőséget fogok tudni vásárolni, akkor igen csak elégedett leszek. -
old_artist
addikt
Üdv!
Nemrég kalibráltam egy 205-öst, s nekem is feltünt, hogy a kék igen csak az egekben volt!
Nekem sikerült 6500K, 2,2 gamma és 120cd mellett az alábbi beállításokkal a következő eredményt elérnem (este felé, eléggé szűrt fénynél):
Fényerő: 53
Kontraszt: 79
R: 241 (régebbinél 249-253 között)
G: 245 (régebbinél 211-225 között)
B: 237 (régebbinél 234-246 között)
A Blackpoint: Luminance 0.07 Cd/m2,
a deltaE average: 0,2,
a deltaE max.: 0,5.
Amit még észrevettem, hogy a régebbi rev.-esekhez képest nagyon nagy volt az eltérés, ezt zárójelbe tettem, különösen a zöldnél! -
zodo
nagyúr
Hihetelen mennyire nem tudok dönteni.
Végre azt hittem, hogy az előbb linkelt samsung 2243BW monitor lesz a tuti, de végigolvasva a tesztet, kiderül, hogy valóban a színvisszadás terén gyengélkedik ez a típus.Mi a következő lépcsőfok, ha matt és 16:10-es vonalon kesegélek?
pl. 2243WM
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- MWC 2025: Mit várunk idén?
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Yettel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG (38WQ75C-W.) 38" WQHD144hz PRÉMIUM GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- Eladó Dell G3223Q - 4K, 144hz, 32" gaming monitor!
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 240HZ MONITOR ! AKCIÓ
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
- Dell 21,5" LED, Full HD, 5ms, VGA, DVI + HDMI, Kecskemét
- Új, bontatlan 27" Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Gaming Monitor - LS27DG600SUXEN
- Samsung C27RG50FQU monitor 27.5 inch 240hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest