Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Powerbank topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
Ricco_hun
senior tag
Miért? Szerinted, ha benézek abba a topikba, akkor a videókártyám erőre kap és máris vinni fogja fullon a cod5-öt 1680x1050-ben? Tudom, hogy nem bírja, meg még ha vinné is valamelyik játékot ekkora felbontáson, ki a fene akar a szaggatás határán játszani. Akkor szerinted felejtős a nem natív felbontáson való játszadozás? Más valaki?
-
wwhy
veterán
válasz
Ricco_hun #3896 üzenetére
javaslom a 4670-es topikot
-
Ricco_hun
senior tag
Szóval akkor csak úgy megy a nagyobb monitorra váltás, ha veszek mellé egy olyan minimum 50k-s videókártyát, ami bírja a 1680x1050-ben full grafon a játékokat. Hát köszönöm szépen. Mert vagy ez vagy az. Nem vagyunk mi milliomosok. Hát a vagy semmi lesz belőle akkor, mert annak meg nem sok értelme van, hogy egy 17"-os crt 1024-es felbontásához veszek egy 50k-s vidkarit. Jó lenne, ha leírnák olyanok a véleményüket, akik nem natív felbontáson játszanak szintén hasonló okokból. Elszomorodtam.
-
wwhy
veterán
válasz
Ricco_hun #3894 üzenetére
Nem sokkal ezelőtt írtam, h az iponos irományok _szakmai_ szempontból = 0. Az, h kicsomagolja, lefényképezi, és a tulajdonságokat szöveges formába rendezi vki, az még nem teszt.. A DVI sem jelenti azt, hogy a nem natív OK lesz, illetve nem homályosodik.Az úgy tudom-azt mondták-ra ne igazán alapozz, olvass/kérdezz utána, mielőtt csalódás érne. Amúgy az általad javasolt monitorok OK.
-
Ricco_hun
senior tag
Szevasztok.
A közeljövőben én is tervezem egy 22-es LCD monitor megvásárlását (17"-os crt-ről váltanék, mert egy pár játékban már előjött, hogy de jó volna nagyobb területet belátni). Játékra lesz, a dvi alapkövetelmény. Samsung oldalról a 2232bw-t 2233bw-t (apropó mi a különbség a kettő között azon a 3e Ft-on kívül?) nézegettem. A T220 már nekem túl drága. Meg így is úgy is tn panel, szóval akkor már inkább olcsóbbat. Még LG oldalról a W2252TQ néztem, szinte megegyező adatlap a samukkal és az ár is ugyanott van. De az LG-t az iponos tesztben nem ajánlják játékra, mert nagy az input lagja. A 2232bw-re meg azt írták, hogy a natívtól kisebb felbontásban homályosodik a kép. Na és el is érkeztünk egy számomra lényeges kérdéshez. Ugyanis a kis HD4670-emmel szinte biztos, hogy nem tudok majd natív (1680x1050) felbontásban játszani. De úgy tudom (pont ezért vennék csak dvi-set), hogy a DVI csatlakozó miatt nem vehető észre képminőségromlás a natívtól eltérő felbontásokban. Erről a témáról ha kérhetnék egy kis felhomályosítást. Meg megerősítést, hogy jó lesz az a 2232/3bw. Thx. -
sebgutkopf
őstag
Eszem ágában sincs meggyőzni, nekem nem szívügyem egy TN paneles monitor, nem is olyat használok, nekem ez a képminőség nem felel meg. Gondoltam felhívom a figyelmet arra, hogy gyakran vannak fél illetve hamis információk fórumokon akár a termékek konkrét felhasználóitól is.
Külföldi tesztet a prad.de-n olvastam korábban igaz a 2452V-ről, ahol rendesek hardveresen le tudták mérni a monitor képességeit. Nem tudom miben különbözik az elektronika, de ott is megemlítik, hogy pl.: film módban irreálisak a színek és túl világos a DC miatt, míg user módban csatornánként belövik a színegyensúlyt és abban a módban már normális kontraszt mérést is tudnak végezni.
Szerintem egyszerűbb lenne az LG nemzetközi supporttól megkérdezni, hogy akkor user módban megy a DC vagy sem. Helyettetek viszont nem fogom megkérdeni, mivel nem vagyok lg monitorban közvetlenül érdekelt.
Részemről ez a téma lezárva. -
váá megoldódott, már megy gép nélkül is tv-nek, csak a beltérin is volt egy olyan beállítás hogy dvi avagy hdmi a kábel másik vége, erről nem tudtam
de most mükszik rendesen
-
wwhy
veterán
válasz
sebgutkopf #3884 üzenetére
NEM terjeszt. Sok LG modellnél NINCS olyan funkció, amellyel ki lehetne kapcsolni a DC-t. Sem a menüben, se a ForteM-ben. Ilyen pl. a W2284F is. Az, h te mit "érzel" User módban, az szubjektív, de attól még TÉNY, h gombbal/programmal valóban nincs kikapcsolási lehetőség (mielőtt kötekednél, itt van előttem az említett monitor, lásd adatlap-cuccok, amit te is kitölthetnél). Az iponos "tesztekre" hivatkozni pedig badarság, azok annyira tesztek, mint amennyire én pilóta. Pont az olyanokért, mint amire te is hivatkozol: statikussá válik. Ezt meg hogy derítették ki
? De ezt már többször leírtuk ...
-
Arrin
tag
válasz
sebgutkopf #3885 üzenetére
-
sebgutkopf
őstag
válasz
[CS]Blade2 #3887 üzenetére
Meg ugye ez is olvasható az iponnál:
ha egyéni beállításainkra hagyatkozunk (User), ezzel a kontraszt értéke is statikussá válik.
Tehát ahol van user mód ott van statikus kontraszt is.
A kérdés inkább az, hogy létezik-e olyan LG, amiben nincsen meg ez a mód. Ha valamelyikben mondjuk csak internet és film profil lenne, akkor ott valóban nincs olyan mód ahol nem működik. Ezzel már az is egyértelmű mire kell odafigyelni. Kérdés lenne ilyen? -
[CS]Blade2
addikt
válasz
sebgutkopf #3884 üzenetére
Így hirtelen innen:
Mangerd
dinamikus kontraszt egy szép nagy parasztvakítós szám! Akinek van az többnyire igyekszik kikapcsolni, de némely LG-nél nem lehet kikapcsolni. (mozgalmas akció jeleneteknél akár villogást is okozhat a sok színkiemelés)
Feree13
Az hogy nem lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot, emiatt ugye ha filmet nézel, és sötét világos (pl akciókjeleneteknél) képek gyorsan váltják egymást,(ha tudja, mert LG-knél többnyire nem lehet kikapcsolni)
bul07
ha jól tudom nem lehet kikapcsolniLG monitoroknál nem lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot mert ipon.hu LG W2252v monitor tesztjénél is ez olvasható ""tesztképeken sajnos nem tudjuk megmutatni a bevilágítást, mivel a dinamikus kontraszt funkció kikapcsolhatatlan""
wwhy
tényleg nem lehet kikapcsolni, de én nem nagyon látom semmi jelét annak, hogy egyáltalán működnestb... most nem másolom be ide, van egy pár még lejjebb is.
-
válasz
sebgutkopf #3885 üzenetére
Kötekszünk?
Gerisz: na a dobozon én nem néztem
De a lapon vagy 20x, hogy most én vagyok-e hülye, vagy mi van
aztán feladtam, és gondoltam egy próba fordítva, hát nem ugy kellett
[CS]Blade2: én is ugy csináltam, és mikor jól tettem, pikk-pakk bele is ment, de próbáld ki fordítva, ha szétvered az egészet sem megy bele
-
sebgutkopf
őstag
válasz
[CS]Blade2 #3875 üzenetére
Legalább téves infókat ne terjesztenél
Honnan szeded, hogy nem lehet az LG-ken kikapcsolni a dinamikus kontrasztot?
User módban be se lehet kapcsolni tehát ott soha nem megy a dinamikus kontraszt, míg film módban mindig megy. Ennyi a nagy varázslat. A városi legendákat, meg a valaki ismerősének a hugának a chatpartnerének a szobatársa szerint jellegű dolgokat meg próbáljuk meg kinőni.No offense, csak nem szeretek olyat olvasni, amikor hamis információk szinte tényként vannak leírva.
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
[CS]Blade2 #3881 üzenetére
Ez még akkor se dől föl ha bökdösöm.
-
Gerisz
addikt
válasz
Barthezz2 #3874 üzenetére
Én kikapcsoltam a Wide funkciót és Auto-ra állítottam. Ilyenkor semmi torzítást nem láttam, szépen belövi a képet a megfelelő felbontásra. 1280x1024-alatt már tényleg nem szép.
Hát a bevilágítás nem is úgy van, mint a tesztekben! Mondjuk a legtöbb tesztnek a felét lehet csak elhinni a másik marketing kamu.
Összerakásnál azt hittem széttöröm, tényleg fordítva van a képen, de a dobozán szerencsére jól. Mikor megmarkoltam és elkezdtem nyomni azt hittem széttöröm ( a vékonyka 120 kilómmal).
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3878 üzenetére
5mm
Tudom, hogy nem sok, engem nem is zavar, mert nem nyomkodom, meg nem rugdalom az asztalt, nem megyek neki a monitornak, stb... Viszont a vélemények alapján van akinek nem tetszik, hogy nem olyan stabilan áll a lábán, mint pl. a téglalap alakú társa.
Ezek az apróságot dönthetnek az egyes árkategoriákban. A adataiban a legtöbb azonos árú megegyezik.
A forma sem utolsó. Van akinek a szögletes, egyszerű, vagy akinek a lekerekített, dizájnosabb jön be.Barthezz2: Én hamar rájöttem, hogy kellene berakni, de elsőre nem hittem, hogy lehetséges-e egyáltalán beletuszkolni.
Gyorsan megnéztem a fórumon, és a kiadott hsz.-ekben többen is írták, hogy nehezen ment bele a talp. Én úgy csináltam ,hogy leraktam a talpat a földre, és rá a monitort, majd ránehezedtem a monitor tetejénél egy kicsit, és egyből beugrott a helyére.
-
válasz
Cthulhu Dawn #3878 üzenetére
az összeszerelést fel se hozd
Nem tudom ki találta ki azt a rajzos útmutatót hozzá, hogy a nyak melyik fele nézzen előre, de frankón benéztem.. először csak finoman próbáltam helyretenni, nem ment, aztán a végén már ütöttem vertem, de a fenéért sem akart a helyére menni
aztán kiderült, hogy fordítva kell...
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
DüÜüÜülöngél? Hát vagy nagyon erősen nyomkodod vagy szarul szerelted össze vagy az a 5 mm kimozdulás a dülöngélés.
-
válasz
Én is próbáltam a dinamikus kontrasztot...hát mit mondjak, ki gondolja ugy a gyártóknál, hogy ezt valaki is használja?
-
Mangerd
aktív tag
válasz
Mikee868 #3870 üzenetére
A 2233SN full HD már pedig azt írtad az nem érdekel...
A 2243BW azért jó mert pivot-s, de nem samsung paneles és régi, ha nem érdekel a pivot akkor jobbat is kapsz ennyiért.
G2200W - 50-be kerül, pedig semmi nem indokolja ezt, ráadásul gyárilag nincs rá pixelgarancia, csak ha a kereskedő nagyon kedves és aranyos. Előtte körbe kell érdeklődni, egyszerűbb egy LG vagy Samu vásárlása... Benő jó szokásához híven DVI kábel nem tartozék, kb +2k
W2242T - régi model és rettenetesen csúnya!Ezek közül egyértelműen csak a 2233BW-t szabad megvenni.
A W2242T helyett a W2252TQ-val szemezgess inkább és vagy azt vagy a 2233BW-t vedd meg, ha nem érdekel a HD...Egyiknek se élettelen/csúnya a képe ha DVI-al kötöd össze, legfeljebb a színe nem olyan, mint egy CRT-é, de ez minden TFT-re igaz, kalibrálás segít rajta. A bevilágítás mindenképpen van, ráadásul ezt a 2233BW esetében nem csökkentették az átlagos szint alá (mindenben nem lehet jó)
a linkelt digitalversus meg egy véleményre jó, de nem szabad csak arra hagyatkozni (de ez minden teszt esetében így van)
Az oldalról csak annyit, hogy az én monitoromról olyan képet csináltak, hogy rá se ismertem. A Samsung T220-ra meg ráírták negatívumnak, hogy nincs rá pixelgarancia -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Mikee868 #3872 üzenetére
Igazából egyesével kell rákeresni az eges típusokra itt a topicban, a bal felső sarokban a keresővel, és kiad egy csomó véleményt olyanoktól akik már megvették, és használták azt a típust, és írtak róla véleményt.
Pl. egyesek szerint a Samsung inkább panelben jobb, és az egyik gyenge pontja a talpa. Nem a legjobb megoldás, eléggé instabil a monitor azon a talon. Nekem 2333SW van, és tényleg elégé dülöngél pl. ha nyomkodom a menü gombjait.
Vagy pl. a LG egyes típusainál a dinamikus kontrasztot nem lehet kikapcsolni. Kipróbáltam a samun a dinamikus kontrasztot, és tényleg elég zavaró ha filmnézésnél villog a két fekete csík. -
Na most már többet tudok nyilatkozni..
Valóban eléggé nagy a fényereje, én igaz csak 60ig vettem le. Szépen belőttem mindent(ipon-os ajánlás nekem nem jött be) és most már nagyon frankó a kép
Alul látszik némi bevilágítás,de engem nem zavar, 16:9-es filmeknél meg ugysem látszik. divx filmeknél tényleg látszik, hogy kockás, de csak közelről, onnan meg senki sem néz filmet. 720p-s film meg már közelről is frankó, a fullhd-ról nem is beszélveJátékok terén egyenlőre csak anyit néztem, hogy natívtól eltérő felbontáson mi a helyzet. Valóban homályosodik, de talán nem olyan drasztikus, néhány felbontás(pl 1280x720) meg nem is olyan vészes. Ennek felettéb örülök, mert szegény 7600gst-m megfeküdne fullhd alatt
Azért megnéztem az airborne-t és az undercovert fullba, mindent max-ra rakva.. hát, külön dimenzió
Eddig meg vagyok elégedve, azt sajnálom egyedül, hogy a set top box közvetlen csatlakoztatása nem jött össze(még nem adom fel
), amugy hozza amit elvártam
-
Gerisz
addikt
válasz
Mikee868 #3872 üzenetére
[link]
Nézd meg itt!
Van egy pár db a felsoroltak közül, az LG és a BenQ pont nincs
De van jó pár modell.Éljen a Román Samsung!
(mi is azt vettünk Tesónak 2333-at)
Mondjuk nekem kiégette a retinám, 40-re kellett levennem a fényerőt, hogy ne zavarjon.
Más gondom nincs vele kopp kopp kopp -
Mikee868
tag
válasz
[CS]Blade2 #3871 üzenetére
Bocs hogy sok a kérdésem de mi a hibája a többinek?
-
Mikee868
tag
válasz
Barthezz2 #3869 üzenetére
Üdv újra!
Kiszitáltam a nézegetett monitork nagy részét. Full HD nem kell úgy döntöttem elég lesz ez a standard felbontás is.
Már csak pár maradt amik között van ár különbség de másban nem látok különbséget a típuson kívül
samu 2233SN
2243BW
2233BWVan itt még nem samsung egy pár
BenQ G2200W
LGW2242TBocs kicsit sok maradt még így is de nem látok különbséget köztük sajnos olyan helyen nem találtam ezeket ahol össze lehetne hasonlítani élőben mert persze az lenne az igazi.
Nyilván jó lenne minél olcsóbban kihozni de nem akarom hogy utána meg megbánjam hogy brutálisan bevilágít vagy életlen/csúnya a kép.Segítségeteket előre is kösz!
-
Na megjött a samu 2333sw-m
Pixelhibát nem találtam eddig, búgó hang is csak akkor hallatszik, ha rárakom a fülem a hátuljára. 17"-os crt után...hát...rohadt nagy
A beállításokkal még nem bíbelődtem túl sokat, de igy elsőre is jó képet ad. Egyetlen gondom, hogy a t-home-os box nem megy veleegy hdmi-dvi átalakítóval kötöttem rá, egyszer egy pillanatra bevillant a kép, amugy semmi
viszont jelet kap, mert nem keresi a monitor, kép mégsincs. Aztán visszakötöttem tunerra, és ugy meg láttam, hogy ki volt írva, hogy húzzam ki a hdmi kábelt, mert a készülék nem hdcp kompatibilis
Pedig a monitor dobozán is rajt virít hogy az
szerintem az átalakítóval lehet valami gebasz...
Na majd tesztelgetem kicsit, aztán jövök egy részletesebb véleménnyel is.
apropó, YPbPr-dvi átalakító nincs véletlenül? Mert ha jol tudom az a kimenet nem igényel hdcp-t..
-
Abri
senior tag
Múlthét óta boldog tulajdonosa vagyok egy LG W2284F-PF -nek, ami pixelhiba mentes hibátlan pédány.
19" CRT-ről váltottam aminek már nem volt olyan jó a kontrasztja. Azthittem rossz lesz CRT után, de nem, gyönyörű kép,szép színek, gyors panel, nincs utánhúzás, a filmek is jók rajta, főleg hogy csak egy ujjnyi marad ki felül meg alul, nem úgy mint a CRT-nél,igaz kicsi bevilágítás látható alul és felül,de nem zavar, szal nem bántam meg hogy lecseréltem.
Csak ajánlani tudom, aki ilyet vesz, nem bánja meg. -
Furky
őstag
Igen. Abban is Samsung panel van, mint a 2233BW-ben. Normális monitorok ezek ebben a kategóriában. Mivel mindkettőben Samsung panel van, ezért a 2233BW jobb vétel a T220-nál, mert olcsóbb, és a 2ms helyett 5ms-es. Nabumm.
De nyugodtan vegyél T220-at, én játékokban be sem kapcsoltam életeben az RTA-t, amitől az 5ms-ből 2ms-et csinál, mert 5ms-en is jó volt, viszont az RTA bekapcsolva 1-2 weboldalon scrollozás közben fura jelenséget produkált. Egyikről sem beszéllek le, se rá, bármelyiket választhatod nyugodt szívvel.
De T220 árából futja pár másik modellre is. Pl az LG W2284F-re, ami a kategóriában szintén kiemelkedő, csak úgy, mint a fent említett 2 Samsung. -
-
Mangerd
aktív tag
a 2233BW és a 2333BW-nél, meg általábban az első két szám a méretre utal (22-23") a többi a sorozat stílus design stb. kódja. Így az említett két modell külsőre nagyon hasonló... Hogy konkrétan melyik mit takar azt nem tudom, talán a Samsung fórumon megmondják neked...
A full HD-n nem csak HD filmet lehet nézni mezey DVD-t és avi-t is lehet
(ha teheted nézz meg egy HD filmet akár 16:10-en akár full HD-s monitoron, igazi élmény
)
Nem tudom pontosan milyen pivot-sok vannak, de 1-2 hónapja néztem és a legközelebbi akkor valahol a 70-75k-s kategóriában volt, és azóta romlott a pénz erősen... Egy viszonylag ritka fícsör, ráadásul falra szereléssel megoldható bármelyik monitoron ez!
-
xrvman
őstag
válasz
Mangerd #3857 üzenetére
Igen körbeérdeklődtem és úgy döntöttem nem érdemes a pivot hiánya miatt kiakadnom, marad a jobb paneles modell.
Mivel HD filmet még nem nézek, hanem csak mezey DVD-t, azt mondom legyen játékra a monitor. Nem kell Full HDTehát nem Full HD, nem Pivot, de jobb paneles.
Esetleg egy pivotos jobb panelest is írj, csak a tisztánlátás végett.
T.. ..BW, ..NW ..SW stb 2223, -33, -43 ezek mit jelentenek?
-
Mangerd
aktív tag
válasz
Barthezz2 #3855 üzenetére
A 2233BW-n van egy külön source gomb, hogy melyikről vegye a jelet. Mivel ez is Samu tuti van rajta, ráadásul a legtöbb több bemenetes monitoron (ha nem minden) van választási lehetőség.
Majd figyeld meg a különbséget, hogy DVI-on mennyivel szebbek és tisztábbak a körvonalak, főleg apró betűknél jön ez ki!
-
Mangerd
aktív tag
2ms és 5ms között az emberi szem továbbra se lát különbséget.
Az RTA és társai olyan overdrive megoldások, amellyel az amúgy 5ms-es válaszidőt felgyorsítják 2ms-re.
A magasság állítás kényelmi funkció, és többnyire egybe fonódik a forgathatósággal, pivot funkcióval, olcsó kategóriában szinte csak pivot-s monitorok magassága állítható. A pivot, mint a linken látható, nagyon ki tudja venni a részét a mindennapi életben. Ócsóért a Samsung 2243BW tudja ezt olyan 47k körül, viszont ennyiért picivel jobb paneles nem-pivot-sok is vannak, vagy ez vagy az...El kell döntened, hogy mire kell a gép...
filmézésre 16:9-es fullHD: E2200HD, W2261V, 2333SW lásd az előtted lévő HSZ-m)
játékra inkább 16:10-es mert kevesebb kártyát zabál és a játékok közül több támogatja, mint a 16:9-et (inkább a régebbieknél jellemző) LG W2252TQ, Samsung 2233BW, Samsung T220Persze 16:9-en is lehet játszani csak több vas kell alá, és fps kevesebb lesz, illetve 16:10-en is lehet filmet nézni, de a filmeket 16:9 vagy annál is keskenyebb felbontásban vannak, mivel a szem horizontálisan sokkal többet lát, mint vertikálisan.
-
Lenne még egy kérdésem.
Holnap érkezik a kiszemelt áldozatom(aki még nem tudná egy samu 2333sw). namost ha én azt csinálom, hogy a dvi bemenetére rákötök egy set top box-ot, az analogra meg egy gépet, akkor lehet válltogatni valahogy, hogy épp melyik jelet vegye, vagy így csak megkavarodik?
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlotok Filmnézésre és játékra? 2ms válaszidejű legyen és legyen rajta mód választó gomb. Valahol olvastam itt a prohardveren Samsung esetében az RTA, azaz Response Time Accelerator opcio megléte illetve Asus esetén overdrive.
Nem tudom hogy az állvány magasság állítás és a forgathatóság mennyire veszi ki a részét a minden napi életben.... erről is kérnék pár tanácsot.Eddig nekem egy Samsung SyncMaster 940BF moncsi volt, és a módválasztót igencsak használtam.
-
Mangerd
aktív tag
válasz
Mikee868 #3852 üzenetére
A 2233BW a 22"-os 16:10-es monitorok között hónapok óta bestbuy...
DVI nélküli monitort ne vegyél ma már...
Full HD-ből 21,5"-osban a BenQ E2200HD vagy LG W2261V, 23"-osban Samsung 2333SW érdemes venni (a 2333SW jelenleg a 21,5-23"-os kategória abszolút bestbuy monitorja) Előbbiek 50-52k utóbbi 53k körül kapható. (Benő esetén előbb érdeklődj a kereskedőnél ad-e pixelgaranciát)
16:10-esben hasonló áron hasonló termék az LG W2252TQ
-
Mikee868
tag
válasz
Mikee868 #3849 üzenetére
Üdv!
Két monitor küzöl melyik lenne a jobb: DVI-os 1680 x 1050 pixel vagy Analóg és Full HD .
Esetleg hasonló áron valami más? -
Scoobyka
addikt
valamint adinamikus kontraszt nagyon látszik mindegyik monitornál,hogy váltogatja? lg,samu?
-
Scoobyka
addikt
én meg azt szeretném kérdezni,hogy az lg monitorokhoz adnak olyan progit mint a samsungnűl a magictune vagy hasonló? Amivel később lehet kalibrálni a monitor színein?
-
borisz_B
tag
válasz
Mikee868 #3847 üzenetére
Hy!
Képminőségben is nagyon számít a DVI, itt és itt is olvashatsz róla bővebben!
Egyébként a BenQ E2200HD (nem HDA) nagyon jó monitor, sok visszajelzésekből kiindulva, sőt van rajta HDMI is! Viszont csak megbízható helyről érdemes megvenni, ahol adnak rá pixel garanciát! A jövő héten elérhetővé válik, mivel nagyon sokáig nem volt kapható!
-
Mikee868
tag
Üdv!
Képminőségben mennyire számít hogy D-SUB-on vagy DVI-D megy a jel át mert látom sok monitoron nincs DVI.Tetszik ez a monitor is
enQ E2200HD szerintetek ez jó mert ezzel a márkával még sose volt dolgom.
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Én is egy 22"os monitor vásárlását tervezem, mivel ennek a legjobb az ár/érték aránya. Viszont nekem kizárólag filmezésre kellene. Laptopra lenne rákötve, de csak akkor ha filmezek. A lehető legkevesebbet szeretnék szánni rá (<40k), és abszolút nem döntő milyen játékra, netezésre. Ilyen esetben milyen kritérium az, ami számít? Talán a kontraszt? A válaszidő gondolom nem, és ebben az árkategóriában pedig úgyis mindegyik TN paneles... Köszi! -
dime27
őstag
Hamarosan belépek én is a 22esek világába egy BenQ E2200HD-vel
-
Mikee868
tag
Üdv!
Monitorváltás előtt vagyok és 22"-olra esett a választásom. Milyen típust/márkát ajánlanátok? kb 45ezer lenne rá. Milyen paramétereket nézzek meg és mik azok az értékek amik a jók vagy az a jobb ha élőben megnézem és úgy döntök? -
Arrin
tag
válasz
borisz_B #3836 üzenetére
Akkor kénytelen leszek kompromisszumot kötni. Előbb-utóbb úgyis vennék egy másikat, ha tényleg megélnék belőle. Dual-ban, működne nem? Ha mondjuk az lenne majd a "zászlóshajó", vagy annak egyformának kell lennie? Addig pedig megelégszem azzal, ami momentán 80k-ig a legjobb. Kérdés, hogy ez egyenlő-e ezzel a Samuval...
-
borisz_B
tag
Hy!
Az az igazság, hogy ha grafikai munkához akarod használni a monitort, akkor bizony a zsebedbe kell nyúlnod mélyen! A ma kapható prémium vagy professzionális kategóriában lévő monitorok szinte 100e-től kezdődnek, amivel már szépen, (esetleg kalibráltatva) tudsz dolgozni!
Erre TN paneleset nem ajánlanék, semmi képpen sem!
Altenatív megoldásnak számodra csak ezeket ajánlanám!
Érdemes lenne ebben gondolkodnod! -
borisz_B
tag
Hy!
Csak ellenőrízve érdemes megvenni
, bár nagyon jó TN-es, de ez is küszködik a búgó/zúgó elektronikával - de néha orvosolható egy zavarszűrős elosztóval, de ha még így sem, akkor gariztatás van belőle!
-
Sárpac
nagyúr
Eggyel lejjebbi hszben írtam egy típust itt egy teszt róla, én ilyet veszek a jövő7 folyamán ha meglesz rá a lé.
-
Sárpac
nagyúr
Én meg lehet ilyet veszek Samsung 2494HS!
-
Gerisz
addikt
Milyen filmes tesztre gondolsz?
Mond és csinálom.Hát az eDigt*lba vettem. Igaz nem itt volt a legolcsóbb messze, de közel van és könnyen elérhető nekem ha gond van.
Mondjuk ha eszembe jut a drága jó samu regisztráld a cuccod és kapsz +2 hónap garit és ingyenes garikiszállást bárhová akkor megrendeltem volna bárhonnan.Jah ami furcsa az a világos részek, pedig már mindent kikapcsoltam, a Dinamic contrast meg elég kakiul működik. A 19"-os LG-n ilyet nem látni hogy nagy mértékben zavaróan változtat valamit( gondolom a fényerőt és a kontrasztot) Ezt az LG "zavarás nélkül teszi"
Ki is kapcsoltam -
Arrin
tag
Hello!
Az alant olvasható konfigomhoz szeretnék végre egy normális monitort is hozzácsapni, ebben kérnék egy kis segítséget... Nos filmes grafikával is foglalkozom, Photoshop, AE, 3D ezért szempont, hogy némi színhűséggel is bírjon. Persze, tudom hogy erre ott az Eizo, de az momentán megfiztethetetlen számomra(ugyanis még nem ebből élek), olyan 80k körül tudnék rászánni. Méretben 19"- tól gondolkodom, tehát ha létezik egy 19"-os monitor ilyen áron, ami remek erre a célra, akkor az is jó. Azért mondjuk csábítóbb a 22"...
Szóval várom a tanácsokat!
Köszi!
[ Intel Q6600 G0, Gigabyte P45-DS4, Gigabyte HD4850, CORSAIR Dominator 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT, Corsair HX520, WD 500GB, CM-RC690, Wacom Intuos3 A4 ]
-
Gerisz
addikt
válasz
[CS]Blade2 #3808 üzenetére
2333 lett.
Itt is van a gépnél!
Tesó gépe van rajta eddig nyomtam egy grid-et 1920*1080 minden full. 8x-os élsimítás, Vsync minden. Hát nem gondoltam volna. Megy mint a szél. Minden simán szaggatás nélkül. 4850 alapon, nincs húzva. 8400@4ghz
Jó lesz ez.
A fénye nagyon erős volt első blikkre, rögtön le is vettem 60-ra a fényerőt, most jó.
De ez qrva nagy.
Teszem a többi gamet is és tesztelek.
Jah és a ledje tényleg nem olyan mint a 2233-nak. Ez egyáltalán nem zavaró!Kösz mindenkinek a segítséget!
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3793 üzenetére
Pl. az én esetemben a F1 alatt a pálya szélén segít még 1920x-ban is a recéken. Közben alig lassul le. Akkor miért is ne. 2xAA meg sem kottyan ezeknek a kártyáknak. Még a 4xAA-val is elboldogulnak, felette meg úgysincs értelme semmilyen felbontáson, mert nem látszik csak álló képen nagyítva
-
na megrendeltem végre a samu 2333sw-t
56061Ft-ba fájt a fuvarral együtt. elméletileg kedden érkezik
-
Hobli1988
aktív tag
válasz
sebgutkopf #3803 üzenetére
Pl: az én monitoromon ki lehet kapcsolni a ledet,de az ez előtti Asus-on viszont a már elhangzott ragasztásos technika jött be!
-
sebgutkopf
őstag
Az ilyen ledek sokszor bosszantóak, nekem már kettővel is meggyűlt a gondom. A sajátomon szerencsére menüből kikapcsolható a led, de meló helyemen nem. Hát akkor marad a manuális megoldás fogtam ilyen gyurma szerű anyagot és azzal leragasztottam. Otthon régen amikor még momo kormányom volt annak idegelt a 2 db zöld ledje, azokat 30 perc használat után sima szigetelő szalaggal ragasztottam le.
Ronda, de én sem szeretem, ha valami a szemembe világít. Főleg egy monitornál én a képernyőt nézem nem a státusz ledben akarok gyönyörködni.
Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Gombászkönyvek egyben
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest