- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
mindfreak
őstag
-
Furky
őstag
válasz
Randall1017 #495 üzenetére
Ha főként játékra, és filmezésre kell, akkor elég válogatnod az 50ezres kategóriában is. Samsungtól a 2233BW, ami most jó ár/érték aránnyal rendelkezik. LG-ből is a jobb darabok 55 körül mozognak, mármint ebben a kategóriában jobb darabok, de ezeket nem ismerem számszerint. Van még a Philips 220CW, ez is kb 55ezer... Szerintem most ezeket érdemes megvenni TN paneles monitorokból, amik még 50-60ezres kategóriába tartoznak, e felettiek már kb felesleges pénzkidobás a TN-eseknél. Ha ennél komolyabb kell, akkor az 85-90nél kezdődik ebben a méretben a nem TN paneles monitorok, és a határ a csillagos ég, de mondjuk 140-nél ott is érdemes már elgondolkodni, hogy ne vegyen-e az ember inkább 24-est 150ért...
-
mindfreak
őstag
válasz
KubanitoS #496 üzenetére
Ha jól tudom ezek a monitorok (2x75w) business kategóriába tartoznak, ezért széleskörű HP garanciát élveznek. Majd később utánaolvasok, de most nincs kedvem/időm gariztatni emiatt, mert ezen kívül más baja nincs és a HDD hangja is elnyomja a búgást, így nem tud zavarni.
Meg ez már a harmadik monitorom (három különböző gyártótól) és mind búgott.. én már abban sem hiszek, hogy létezik olyan ami nem búg héééé.
Valahol le van írva, hogy mindegyiknek van hangja, csak olyan frekvencián amit az emberi fül nem hall. Lehet, hogy nekem érzékenyebb hallásom van?
-
KubanitoS
veterán
válasz
mindfreak #494 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Megkérdeztem tőlük, hogy ez most egyéni eset-e vagy ez így is szokott-e működni. Az ügyintéző azt mondta, hogy ez a szokásos eljárás, mivel a monitor valami olyan garanciában van, amelyhez ez a szolgáltatás beletartozik. Mondta ennek a garanciának a konkrét nevét is, de azt már akkor sem értettem.
A lényeg az, hogy 2 fajta garancia van, az egyiknél házhoz jönnek, a másiknál nekem kell vinni az adott cuccost a szervizbe.
-
Randall1017
tag
Sziasztok!
Ajánlanátok egy jó kis 22"-s monitort? (max. 80e ft)
Főként játékra és filmezésre kell...Előre is köszi!
-
Rudee80
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy 40-50 ezer forint körül egy normálisabb monitort venni.Filmezésre és PS-re.
Tudnátok ajánlani valamit? És láttam itt egy ajánlott monitort, igaz nem 50 e Ft Philips 220cw, tud valaki róla valamit?
Köszi -
KubanitoS
veterán
Így van. A probléma ugyan nem annyira vészes, de ha már kiad az ember 100 ezret egy vadonás új monitorért, joggal várhatja el, hogy ne zúgjon, eleve ne legyen vele semmi gond. Egyébként is: a zannyának zúgjon már
Frenky89: Igazából annyi volt az egész, hogy szóltam nekik, elmondtam, hogy zúg az 1 hetes monitorom, semmi kérdezősködés nem volt a részükről, inkább megerősítettek abban, hogy ennek nem kéne zúgnia. Békés megyében házhoz fognak jönni ingyér és hoznak egy másikat, amelyet ki lehet próbálni, hogy tökéletes-e (pixelhiba is!).
-
Frenky89
addikt
válasz
Frenky89 #481 üzenetére
Nah tehát:
a kép eszméletlen (a 710T-hez képest meg pláne) színben, fényerőben, méretben egyaránt
bevilágítást nem vettem észre
nemtom mi történt amíg a barátokköztöt néztem, de most sokkal szebbek a betűk is
a talapzat hihetetlen stabilitást és szabadságot ad
viszont
egyre inkább zavar ez a zúgás -
Mangerd
aktív tag
Hello!
AOC 2230Fm-ről tud valaki mondani valamit?
Itt a marketinges rész
Itt meg a tehcnikai adatok (pdf-ben) -
Bikerider
aktív tag
Hi
WievSonic VX2260wm 270 Dollarert van a NEWEGG.COM -on.
Kivancsi vagyok ez itt nalunk mennyi lesz?
VX2260wm van HDMI,D-VI,analog bemenetek.
LG19WS-NS -et valtanak vele le.Gondolom egybol eszrevennem a kulonbseget az LG utan
Velemenyek a Wievsonic moncsikrol?
-
Frenky89
addikt
Nah végre itt csücsül az asztalomon a HP 2275w-m,
ha öszeszedtem az állam, akkor írok egy gyors véleményt. Addig is nincs valakinek hd4850+2275w színprofilja?
-
Psytróger
tag
Üdvözletem!
Erről a monitorról szeretném kikérni a véleményeteket.
Jelenleg 37.990 forintért hozzá tudok jutni. Szerintetek megéri ezt az árat? Irodai felhasználásra ajánljátok ezt a moncsit?
Előre is köszi! -
d0gz1ll4
csendes tag
új játékosok vannak. Véleményeket kérnék. Melyiket és miért?
- LG L227WT
- Iiyama ProLite E2201W
- Samsung 226BW
-
wwhy
veterán
válasz
old_artist #477 üzenetére
szegény mozdony, jó neki FF-ben is
miért tagadod meg tőle a színek varázsát?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Nem, nem értelmeztem félre és nem éreztem támadásképp (főleg Tőled)!
Bár néha megróják az embert, hogy miért kell visszakérdezni, hogy mire is kell/szükséges valójában egy ilyen vagy olyan típusú vagy panelú monitor (games, DVD, film, grafika, stb.), de ez pl. jó példával szolgálhat!
Ezért is bátorkodtam rákérdezni a "tervezésre", hogy valójában mit is fed nála ez a kifejezés, mivel példámból okulva néha nem is olyan mindegy, különösen aki látványretveket és design-okat is készít cad-ben, különös tekintettel a végtermékek színdinamikájára, de néha ezeket már konvertálással más programokban is szokták "előadni"! Aki csak rajzokat, metszeteket és részleteket részít (mint pl. egy motorról vagy éppen egy mozdonyról), nem szükséges a színhű monitor!Az autoCAD-ezés egy igen érdekes (bár nem művelem ezt a tevékenységet), de számomra is egy nagyon kreatív és figyelemreméltó terület.
-
Mr. Teddy
őstag
[link]
Erről mi a véleményetek? -
azriel
csendes tag
Én több mint 8 éve dolgozok az ArchiCad éppen aktuális változataival, és azért elég komoly projectekben is részt vetem már, de eddig a TN paneles monitorok is bőven megfeleltek. Egy építész rajzon, az alaprajzokon, metszeteken, stb (márpedig ez is lehet professzionális szintű) nem sok jelentősége van a színhűségnek, mivel vonalakból áll.
A látványterveken számíthat valamit, de mivel az építőanyagok se éppen a színhűségükről híresek, itt sincs sok jelentősége hogy mennyire szín hű, egy elkészült látványterv. -
Furky
őstag
válasz
Terminator17 #471 üzenetére
Esetleg nézd meg ezt is. Ezen van DVI bemenet is, ami azért fontos. Az azonos árú Samsungokon nincs. A legolcsóbb DVI-s Samsung a 2253LW, de az szerintem drágább pár ezerrel...
-
KubanitoS
veterán
Lenne egy kicsit hülye kérdésem a HP LP2275w monitorral kapcsolatban. A magasság állítással kapcsolatban azt szeretném megtudni, hogy az ideális magasság beállításakor a monitor állványán levő rögzítő pöcökkel lehet-e valahogy rögzíteni a monitort, mivel eddig nekem nem sikerült. Csak akkor rögzül, úgy hogy ne lehessen mozgatni a pöcök benyomása nélkül amikor alap magasságon van.
köszi a segítséget!
-
Furky
őstag
válasz
old_artist #463 üzenetére
Jajj nehogy félreértelmezd a kérdésem, nem támadásként kérdeztem cinikusan, hanem ténylegesen kiváncsi vagyok a véleményedre, hogy miért nem alkalmas CAD-ezésre egy TN-es monitor. Igazából belegondolva, én nem olyan munkákat végeztem benne, amihez szükség lett volna a színhűségre, de ettől más még csinálhat ilyent
Főiskolán sokat kellett AutoCAD-ezni, imádtam is, jó lenne ilyen területen dolgozni. Szakdolgozatomban is abban modelleztem le egy vasutállomást, aztán lett átvíve max-be a csinosítás, meg a végső renderelés miatt
-
old_artist
addikt
válasz
Mr. Teddy #466 üzenetére
Üdv!
Igen, van előnye, mivel a DVI-vel közvetlenül kapod a video digitális jelét, ellenben a d-sub csak átalakítja, és ez néha veszteséget jár/okoz!
A DVI mellett még az is szólhat, hogy valamivel jobb képminőséget biztosít, és a betük élsimítása is megbízhatóbb, bár ez még néha VGA függő is lehet! -
Orc
senior tag
Annak aki Samsung 2253BW monitort akar venni:
Nekem sikerült 3-mal is találkoznom, mind a három hibás volt. Az első búgott, ha nem maxon volt a fényerő, a második is búgott és kijött 1 nap után rajta kép pixelhiba a harmadik szintén búgott, ezért ezt már haza sem hoztam az üzletből. Nem láttuk értelmét az eladóval, hogy kibontsunk még 10 monitort, ami ugyanúgy szar, ezért money back és majd veszek helyette egy LG 2284F-PF-et.
Egyébként nem rossz monitor, csak furcsa, hogy pl. a háttérvilágítás nem volt ugyanolyan mindegyiknél, az elsőnél sokkal rosszabb volt mint a másodiknál. Meg a színek is kicsit furcsák voltak, kellett játszani a beállításokkal, hogy jó képet kapjak. -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Én csak annyit kérdeznék, hogy érdemes egy kicsivel többet áldozni egy monitorra, és inkább legyen rajta DVI bemenet, vagy elég a sima 15pines DSUB csati? Minőségben nagy különbség volna?
A VGA-n alapból dvi van. -
KubanitoS
veterán
válasz
Terminator17 #464 üzenetére
-
Terminator17
senior tag
hamár itt tartunk nekem csak sovány 42 k van monitorra de 22" akarok, ilyen árban játékra filmre tudtok ajánlani?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Abban igazad van, hogy egy AGP-st már nem nagyon éri meg megvenni, és amit írt 9550-es kártyával is meghajthatja a 22"-ost, viszont sok esetben csak kompromisszumos megoldásokkal, de az átlagos felhasználási lehetőségekre még jó!
Egyik ismerősöm is nemrég vett 22"-ost, CAD és 3D-s tervezésre, s mivel fontos volt számára a színhűség, mivel tervezésre és komoly kivitelezési munkákra vette, ezért mint olvastam, hogy ő is "tervezésre" használja, volt fogalmam (mivel láttam mivel jár), hogy mennyite fontos volt számára egy nem TN-es monitor.
Az igaz viszont, ha általános cad-ezésre használja, és nem komoly tervezési és kivitelezési munkára, és nem design és színdinamikai tervezéseket is végez vele/használja is munkájából adódóan, akkor számára megfelelő egy TN-es is! Ezért is bátorkodom megkérdezni a leendő tulajokat, hogy konkrétan mire használják majd "tervezés" színtjén a kijelzőt, amit a #453 hsz.-ben meg is tettem!
A "tervezési" munkára kifejezést, lehet, hogy a már tapasztaltak szerint is "túl értelmeztem", és ezért ajánlottam a "megfontolását" a monitor kérdésben!Az viszont igaz, hogy bármely monitoron már ha a kör>kör, és a vonal>vonal, akkor nem lehet probléma egy cad-ezés, még TN-es monitoron se, ezért érvényes a "TN miért nem alkalmas CAD-eszésre" a konkrét kérdésed - igen alkalmas!
-
Furky
őstag
válasz
pappkarcsi #460 üzenetére
Olvasd el ezt, valamint itt többet is megtudhatsz: kattints ide
Ha PVA/MVA/IPS paneles monitrokat ajánlanak, akkor áruk kb 90-100tól kezdődik, határ a csillagos ég. De 130-140 körüli 22es wide-oknál már elgondolkodtató, hogy nem lenne jobb egy 24es wide kb 150ért.
-
pappkarcsi
senior tag
gép ujjitas nm soka lesz, de addig venni akarok egy monitort, filmezés nem hdbanl lesz hanem divxben, egyenlőre. majd ha a gép fellesz ujitva akkor ugyis lesz jobb vga (hd4870) és akkor már jo is lesz. amugy a monitorhoz biztos van dvi- agp átlakato tehát addig megteszi nekem..
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
old_artist #458 üzenetére
és melyik lenne olyan ami tervezéshez jo lenne?
olyat mondjatok. és mi a két panel közti különbség, csak nagyvonalkban? -
Furky
őstag
válasz
old_artist #458 üzenetére
Najó, de ha 9550-e van, akkor valszeg AGP-s, AGP-ben HD 3850-et venni egyrészt nehézkes, másrészt sokkal több lehet, mint 20. Ha egy 7600GS is még mindig 16 újonnan, akkor az mennyi lehet? 30-35? Lényegtelen... Irracionálisan drága AGP-ben.
Ha filmezni akar, arra nem kell új vga, ha HD-t akar nézni, nem árt persze egy HD 2400Pro legalább.
Amúgy nem értem, hogy a TN miért nem alkalmas CAD-ezésre. Életem során, mikor autoCAD-eztem, vagy Solid Esge-ztem, architectural desktopoztam, nem volt szükségem színhűségre. Egyedül talán azt tudom elképzelni, hogy az egyenes TN-en nem egyenes, illetve, hogy a kör nem kör... Mert ha a kör kör, és az egyenes egyenes, akkor mégis mi a probléma? Kifejtenéd, hogy szerinted miért nem jó a TN cad-ezésre? Köszi -
old_artist
addikt
válasz
pappkarcsi #454 üzenetére
Üdv!
Amit a Eagl3 írt, azt fontold meg, és legalább egy ATI HD3850-es kártyát, amit 20e körül már megkapod, minden féle képpen alánlatos hozzá!
-
Eagl3
veterán
válasz
Filnézésre, netezésre és játékra jó választás a 2253bw.
Szerkesztésre (esetedben autocad) már kevésbé a TN panel miatt. -
pappkarcsi
senior tag
válasz
Terminator17 #455 üzenetére
edigitalban 53900, ha más nm mond mást akkor megveszem, vgt tudom h szar. játék nm nagyon lesz.
-
Terminator17
senior tag
válasz
kiválló választás a 2253bw cask sztem nem ártana azér egy picivel erősebb vga hozzá
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
old_artist #453 üzenetére
-
old_artist
addikt
válasz
pappkarcsi #451 üzenetére
Üdv!
- a tervezés mit takar? - a panel miatt (TN vs.*VA)
- miennyit szánnál rá?
- Sapphire x1650 Pro-d va hozzá? -
Eagl3
veterán
válasz
pappkarcsi #451 üzenetére
Mennyit szánsz rá?
-
pappkarcsi
senior tag
üdv.
sűrgössen kellene nekem egy 22"es lcd és az lenne a kérdés h milyen.
Hogy mire?
tervezés, nezetés és filmezésre.
előre is köszi! -
Eagl3
veterán
válasz
Terminator17 #448 üzenetére
A linkelt oldal is tele van egyéni véleménnyel.
-
wwhy
veterán
válasz
Terminator17 #442 üzenetére
leírnád magyarul is, hogy mit akarsz?
ha már ilyen jól nyomod külföldiül, akkor olvasd el legalább EZT a tesztet; és használd a guglit+ a fórum keresőjét! mindkettő ingyenes! -
Blade55
csendes tag
Köszi a gyors választ.
Én se tudom pontosan, hogy kell de szerintem nem az amire te gondolsz. Szerintem az a normál kontraszt aminek le lehet venni az értékét. Általában az ilyen tíusu monitoroknak ki lehet valahogy kapcsolni a dinamikus kontrasztját, de erről az egyik tesztben azt írták hogy nem lehet.Még egyszer köszi a válaszokat.
-
-
dci106
csendes tag
-
Terminator17
senior tag
üdv all naon fontos lenne eről a termékről vélemény Acer AL2216W 22" TFT
mégecer naon fontos volna ha tud vki segijen kössz !!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
old_artist
addikt
válasz
gkoveskuti #440 üzenetére
Üdv!
A GIG034-es reizió/firmware azt jelenti, hogy a legújabb, esetleg/több mint valószínű ami hibákat olvastál róla, javításra kerültek! A különbségek is ebben rejtőznek!
-
gkoveskuti
csendes tag
válasz
old_artist #436 üzenetére
Megnéztem a HP verziószámát is GIG034
Akkor ez most nekem jó?
Ahogy olvastam a kommenteket ez már javított, egyébként mi a különbség? -
KubanitoS
veterán
válasz
old_artist #428 üzenetére
Öröm bódottá, hádene?
-
Blade55
csendes tag
Hi.
Nem tudja valaki, hogy igaz-e hogy az LG W2252V típusu monitor dinamikus kontrasztját nem lehet kikapcsolni. És hogy a fehér szin elég sárgás? Legalábbis az ipon tesztben ezt irták. Olvastam itt, hogy azokra a tesztekre nem szabad alapozni.Ezért aki tud ezekről valami tapasztalatot légyszi írja meg. Monitor vásárlás előtt állok ezért fontos lenne, mert lehet ez a típus lesz a befutó. Válaszotokat előre is köszönöm.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a HP LP2275W, nagyon jó választási alternatíva!
A Viewsonic VLED221wm-ről csak annyit, hogy TN-paneles, és egy S-PVA paneleshez (ami 178°-os) képest a betekintési szöge 160/170°-os (V/H), a fényereje nem túl jó (250cd/m2, az EIZO hasonszőrű LED Backlights technológiájú monitorja 350cd/m2)), látható képmérete 18.7'' x 11.7'', előnye esetleg a LED Backlights, a HDCP-DVI és a 36W-os áramfelvétel! Mivel még új ebben a LED Backlights világban, várnék még vele - pl. egy tesztet - mindenképpen!
-
old_artist
addikt
válasz
gkoveskuti #435 üzenetére
Üdv!
Az nagyon jó ár
, bár én még soha nem rendeltem web-shop-ból!
-
gkoveskuti
csendes tag
válasz
old_artist #434 üzenetére
Helló!
Pixmania a befutó.
Remélem hamar meg is érkezik. -
old_artist
addikt
válasz
gkoveskuti #432 üzenetére
Üdv!
Igen, ez az ATI HD 3850 (vagy esetleg a 3870-es) már nagyon jó, ha nem vagy nagy "gamer", azzal már tisztességesen, minden kompromisszum mentesen lehet meghajtani a monitort, és ilyen jó árban (hol veszed ennyiért?)!!!
-
trucsi
csendes tag
Sziasztok. A fórum nagy részét végigolvastam és sok kérdésemre kaptam választ. Én is 22"-os monitorban gondolkodom és most már szinte biztos befutónak látszik a hp lp2275w.
Örömmel olvastam hogy a homályos betűtől nem kell tartani. A lenovo l220x-en is gondolkodtam, de nekem túl nagy a felbontás.
Viszont találtam még egy érdekes típust amit nem tudok hová tenni. Ez pedig aViewsonic VLED221wm.
Van valakinek ezzel tapasztalata hogy egy pva paneleshez képest milyen a képe?
Most egy Samsung 970p-m van és rosszabbat nem szeretnék. -
gkoveskuti
csendes tag
válasz
old_artist #431 üzenetére
Videókariból ezt néztem: SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD 3850 512 MB DDR2
Erről jókat hallottam, és árban megfizethető (19e.)
De ha tudsz valami jobbat megköszönném. -
old_artist
addikt
válasz
gkoveskuti #429 üzenetére
Üdv!
Hááát igen, mint írtam - talán, hogy elég igényes/erős VGA-t igényel!
Milyen VGA-t veszel majd, ha abban is tudom ajánlani az ATI HD4850 vagy a 4870 valamelyikét, akkor azzal sem fogsz rosszul járni (azzal ugyanis tapasztalatból, a legjobban illeszkedik a monitorodhoz és a kalibrációs lehetőségekhez), bár nem tudom a többi hardvereidet!
mod: persze, majd jelentkezz a kalibrálás ügyében!
... ja, és a Hexaa tényleg korrekt mindenben!
-
gkoveskuti
csendes tag
válasz
old_artist #425 üzenetére
Hexaa-nál vettem, tényleg korrekt volt, szegény egy kissé meghosszabbította a nyitva tartását miattam, mert volt egy kis problémám a kp.-vel, de megoldottuk.
Jövő héten meglesz az új videókari, aztán kalibrálás (ha még vállalod).
Mivel a mostani kari, nagyon küszködik a felbontással, tapasztalatot nem írnék, de jövő héttől beszámolok! -
KubanitoS
veterán
válasz
old_artist #410 üzenetére
Ilyeneket találtam:
Serial Number: CZC840039K
Version: SPG058
Backlight Hours: 000005 -
old_artist
addikt
válasz
gkoveskuti #422 üzenetére
Üdv!
... ezt már előre lefogadtam volna, hogy nem bánod meg! Grat' hozzá!
Örülök, hogy meg vagy vele elégedve, és segíteni tudtam a választásban!
Amúgy honnan és mennyiért vetted és pixel garanciával?Majd azért írj róla egy kis "vélemény nyilvánítás"-t esetleg arról a felhasználói programok működése közben, amiket használsz!
mod: hááát, még ha be is van kalibrálva, mennyire frenetikus lenne?
-
old_artist
addikt
válasz
dzsóbácsi #419 üzenetére
Üdv!
g2g vs.gtg = gray to gray, azaz szürkéből szürkébe való váltás, vagyis egy adott szubpixel közép-intenzitása, illetve annak két közepes intenzitás közötti váltása!
A gyártók a válaszidőt (sajnos) marketingokokból ma már az úgynevezett g2g (azaz gray to gray) időre adják meg a válaszidőt, ami némi hazugsággal/átejtéssel is párosul a vevővel szemben, mivel ez csak egy váltásra vonatkozik, viszont amit nem nagyon szeretnek közölni, az a typikal reagálási idő (tisztelet a kivételnek, pl. EIZO).
A black-to-white, vagy white-to-black érték megadását többnyire kerülik, pedig ez lenne egy monitor tipikus elérési ideje, de ezek alacsonyabb sebességre utalnak, és van olyan gyártó is, aki nem adja meg ezt a tulajdonságot, inkább hallgat, mert sokkal rosszab fényt vetne rá, ezért kitalálták, hogy a kedvezőbb g2g értéket (ami a typikus válaszidő feléhez közeli érték), ami szinte csak marketing "duma-franci"-t adják meg! A gray to gray (g2g) átmenet a leggyorsabb, ezért ezt előszeretettel adják meg, ellentétben az ISO szabvány black to white átmenetével, ami valóságosabb értékek lehetnek!
Az 5ms és a 2ms (g2g) között az a különbség még, hogy ahol a tipikus válaszidő megadása van feltüntetve, és a panel nem rendelkezik "overdrive" technológiával felszerelve, ott számítani lehet arra, hogy a szürke váltások ideje akár a többszörösét is elérheti a tipikus válaszidőnek. -
Eagl3
veterán
válasz
gkoveskuti #422 üzenetére
ez gyors beszerzés volt, grat. hozzá
-
gkoveskuti
csendes tag
Sziasztok!
Itt ülök a HP LP2475W monitorom előtt.
Ez valami gyönyörű!
Olyan fényereje van, hogy ha nem veszem vissza kisüti a szemem!
Old_artist és többiek, köszönöm a tanácsokat, azt hiszem nem fogom megbánni ezt a döntést! -
fradi81
veterán
hi
Aki most akar venni 22-es jó monitort annak én a Samsung 2233bw-t tudom ajánlani, mert nagyon jó monitor, szép színek tűéles kép, játékoknál utánhúzást nem vettem észre, bevilágítás szinte semmi. zúgás nincs a dizájni számomra no1. Nem tudok róla rosszat mondani. -
dzsóbácsi
aktív tag
Hi!
Tudja valaki h mi az a GTG válaszidönél?
Az eggyik monitor simán 5ms, a másik 2ms(GTG)....... mi a külömbség?
Válaszokat elöre is köszi -
Frenky89
addikt
válasz
old_artist #415 üzenetére
Akkor már kb. sejtem, hogy milyen lehet ez a nem tudjuk vízszintesbe állítani a monitort...
Már nagyon várom, hogy ideérjeeeeeeeeeeen.
(sajna van egy kis csúszás)
-
old_artist
addikt
válasz
Frenky89 #414 üzenetére
Üdv!
A Hp-ról vélemény itt és itt egy elégedett tulajtól!
Csak nagy vonalakban:
- Iponos teszteket nem szabad olvasni, mivel néha minden megalapozottság nélkül írogatnak (ezek nem tesztek, csak "vagdalózások") - csak megalapozott és példákkal illusztrált tesztekben bízhatsz - mint pl. a tftcentral és a prad tesztek!
- mások által kalibrált eredményeket (azonos monitor típus és VGA kártya függvényeként) egy alternatíva lehet a számodra, de utólagos állítgatást is igényel - szemmel.
- hogy nem állítható vízszintesre, erre csak azt tudnám mondani, hogy valaki nagyon béna lehet akkor! - az igaz, hogy eléggé "mobil", de ez nem azt jelenti! -
Frenky89
addikt
Még szeretnék pár dolgot kérdezni HP 2275w-vel kapcsolatban:
- Milyen rajta a szöveg? Ipon szerint szar, TFT Central meg azt írja, hogy nincs semmi gond és igaz, hogy nekik jobban hiszek, de Ipon egy kicsit elbizonytalnított.
- Mások által bekalibrált értékekből lehet konklúzióként valami átlagos "kalibrációt" csinálni, vagy a sokféle hardver miatt ez kizárt és inkább hagyatkozzak a szememre?
- Illetve ez a nem állítható vízszintesbe dolog, hogy is van? -
Furky
őstag
Samsungokból a 2233BW-t ajánlanám, mert:
1. Samsung paneles
2. Ha tetszik a T220 Designja, akkor olcsóbban megkapod vörös csík nélkül
3. Alig drágább a 2232BW-nél, ami rengeteg helyen már nem is kapható.Még szóbajöhet ebben az árkategóriában esetleg a Philips 220CW. Azt nagyon dicsérik. LG monitorokkal nem vagyok képben. Majd más kisegít
-
bzns
csendes tag
Hello!
22"-os monitort szeretnék venni eddig amire gondoltam, LG W2252V, LG W2252TQ, Samsung 2232BW, ha valaki tudna segíteni a választásban azt megköszönném leginkább játékra kéne ha ez számít valamit, de ha valaki tud ebben az árkategoriában jobbat arra is kiváncsi vagyok thx.
-
old_artist
addikt
válasz
gkoveskuti #406 üzenetére
Üdv!
Szintén re-pü-lt!
Nézd meg a #402-es hozzászólásom második felében linkeltem, hogy a Hexaa-nál, mint HP viszonteladónál megveheted, egyedüliként biztosítja Mo.-on a pixel garanciát a HP-re, amúgy bárhol veszed, csak a Class II. osztályba sorolva kapod meg, pixel garancia nélkül a HP-t,
OK, ha megvan, jelentkezz! -
Salak
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki esetleg linkelni angol (vagy magyar) nyelvű tesztet Benq e2200hd monitorról? Én nem találtam sehol, csak kínait..
Köszi szépen a segítséget, előre is.
-
KubanitoS
veterán
Ma megérkezett a HP LP2275W monitor.
Nagyon szuper a cuccos, teljesen meg vagyok vele elégedve.
Tesztekben olvastam, hogy szövegszerkesztésnél/olvasásnál a betűk elmosódnak, valamint, hogy nagy az input lagja.
Saját tapasztalatból mondom, hogy ebből nálam nem jött elő semmi. Most is tökéletesen látom, amit írok.
Játékokról annyit, hogy kipróbáltam a Team Fortress 2-t, Fifa 09-et és az NFS Most Wantedet és tökéletesen futottak, semmiféle zavaró hatást nem tapasztaltam, utánhúzást, magas reakcióidőt végképp nem.
A végére még annyit, hogy Hexaa rendkívül segítőkész volt a vásárlásnál, személyes találkozás nélkül, futár segítségével kaptam kézhez a monitort Békés megyében minden probléma nélkül.
-
gkoveskuti
csendes tag
válasz
old_artist #405 üzenetére
Szia old_artist!
Köszönöm a pm-et. Válaszoltam.
Keresem, hol lehet legjobb áron megkapni a 24"-os HP-t, és ha megvan jelentkezek!
Mindenkinek köszönöm a segítséget! -
old_artist
addikt
válasz
gkoveskuti #403 üzenetére
Üdv!
Prívát ment!
Gratulálok a kis jövevényhez, a kisfiatokhoz!
Viszont egy monitort nagyon meg kell gondolni (tudom), ami talán az egyik legfontosabb és legdrágább hardver, hogy a nap mint nap kihasználja az igényeinket és a vizuális törekvésünk megjelenítését - amivel együtt kell élnünk akár 2-3 évig is!
Igen, meggondolandó, aludni kell rá, bár a mai pénzügyi helyzetben semmi sem biztos, a monitorok ára a hó elejétől majd 20%-ot is emelkedett, és semmi kecsegtető nem várható ez ügyben még karácsonyig se!
Igen, a végső elhatározást Nektek kell eldönteni, mi (én) csak segíteni tudunk (tudok), hogy a legideálisabb kompromisszumos megoldást megtaláljuk.
Mind a 4 monitornak van előnye és valami hátránya is, s mivel egy kivételével rendelkezem a monitorokkal, és van némi tapasztalatom (1990-óta) is ez ügyben, ezért bátorkodtam megemlíteni a 24"-os HP-t.
Ha anyagiak is fontossá válnak, akkor a lenovo lehet a befutó, viszont már sehol sem adnak rá pixel hibára garanciát, mert 10-ből 9 sub(al)-pixel hibás, tehát kilőve, maradt a 22"-ban a HP és az EIZO, itt csak az anyagiak dönthetnek, de ha már a valós színtereket nézzük és a jobb színintenzitást, akkor az EIZO, viszont a HP LP2275W is megkapta az EIZO ezen 22"-os paneljét, de a verhetetlen vezérlő elektronikáját nem, ezért csak az ára dönthet a megvétele szempontjából!
Viszont ha az EIZO marad 22"-ban és majd egy árban vannak, akkor már elgondolkodtató a HP LP2475W 24"-osával kacérkodni, mivel a H-IPS panelra épült készülék minden jóval megáldott csatlakozóival és kiváló színterével is nagyon jó vételnek számít! Mindkét monitor belépő színtű professzionális monitor, amivel egy kiváló kalibrálással egy szintre lehet hozni a monitort, viszont a HP még erre is rátesz, a kiváló feketéjével még 8bit-en is - elgondolkodtató, és nem könnyű a döntés - tudom!Át kell olvasnod a teszteket, és itt már csak rajtatok áll a döntés!
Egy megjegyzésem azért van a HP 24"-osával kapcsolatban, hogy ami a tesztekben szerepel a GIG031 rev. verziót már kijavítva hazánkban is már a GIG032 és GIG034-es verziójú firmware érkezik, amiben pl. az interpolarizációt is kijavították.Tehát rajtatok áll most már a döntés
, de ha kell, akkor még egyeztethetünk!
-
gkoveskuti
csendes tag
válasz
old_artist #402 üzenetére
Ez a monitor egyre szimpatikusabb!
-
gkoveskuti
csendes tag
Egyébként a legnagyobb problémám, hogy 140-150e a vége annak amit erre a projektre tudok költeni, és szeretném a lehető legjobbat kihozni, arról nem beszélve, hogy nem tudom mennyibe kerül egy kalibrálás. (várom a pm-et.
)
Csak, hogy lássátok a helyzetet: most született meg a kisfiam (1 hónapos), így a feleségem itthon fog dolgozni, már, ha befut valami meló, és a gyerek mellett be is tudja vállalni. Ezzel a háttérrel nem biztos, hogy a drágábbat kellene választanom.
Tehát a legjobb, de a legolcsóbb megoldást keresem.
Az eddigi válaszok nagyon sokat segítettek és tudom, hogy nekem kell döntenem, de egyre bizonytalanabb vagyok. (eddig 22"-ban gondolkodtam, most meg már 24" nél tartunk") -
old_artist
addikt
válasz
gkoveskuti #401 üzenetére
Üdv!
"... míg kedvesem az adobe színksálán áldoz fel mindent, addig engem meghat a válaszidő és egyéb tulajdonságok is." - akkor, ha mindkettőt figyelembe veszzük, és még azt is, hogy egy 22"-os áráért megkapod a 24"-os HP LP2475W - egyértelműen, mivel az input lag-ja igen kiváló (21-26ms, saját mérés), a válaszideje 6ms g2g (typical 12ms ISO), ami az ilyen *VA és IPS panelek között néha vetekszik a TN-es 2ms-al, és alig észrevehető, már csak műszeresen lehet kimutatni a válaszidő észlelését!
Bocs, lehet, hogy én értettem félre, de.. ha a design-t nézem alapul, akkor egyértelműen nekem az EIZO jön be jobban, mint letisztult monitor!De, van pixel hibára való teszt lehetőség (ha jól tudom egy kis felárért, +4eFt), ha helyben kibontva vásárolod meg, ha itt veszed, csak még nem írta ki a hírdetésbe, de a #23-as hsz.-ben már közölte, csak nála, mint HP viszonteladónál érvényes ez még Mo.-on, én is így vettem és itt!
-
gkoveskuti
csendes tag
válasz
old_artist #399 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy egy képzőmüvészbe futottam bele.
Elvégre ilyennel élek együtt.
Lehet, hogy félre értettél, de amikor azt írtam, hogy "ami szép, az jó is" nem feltétlenül a külcsínre gondoltam, elvégre az említett monitorok egyike sem különösen szép, inkább "letisztult"-nak nevezhetőek. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy míg kedvesem az adobe színksálán áldoz fel mindent, addig engem meghat a válaszidő és egyéb tulajdonságok is.
Tehát a legnagyobb problémám, hogy 150e-t még áldoznék egy monitorra, de akkor elvárom., hogy hibátlan legyen. Különösen aggaszt, hogy azt látom, a HP-nál nincs pixelgarancia.
Aktív témák
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest