Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

válasz CharlieFirpo #98154 üzenetére

"Az árral kapcsolatban pedig nettó hülyeség azzal jönni, hogy de FF-en F8."

Akkor nem érted miről van szó, amikor a pro felhasználás és mélységélesség kapcsolatáról volt szó.

"Senki nem venne F8 zoomot FF-en."

Akkor mégis érted.

"Ennek ellenére folyamatos támadások érik, amióta megjelent, hogy csak F4."

Ha valamit folyamatos támadások érnek, akkor ott meg kell gondolni, hogy nincs-e valami hiba.

"Legyen kicsi is és fényerős, ja meg piszok olcsó is?"

Bár szerintem ezt én nem mondtam, de ez nem jár messze az mft ígéretétől, hogy a kisebb érzékelő miatt lehet majd kisebb és olcsóbb objektíveket gyártani? Ha nem is piszok olcsó, de olcsóbb.

De ha minden ultra szuper, akkor kellene az ilyen obiknak bevonzani a pro felhasználókat (ha már pro obi), meg úgy egyáltalán özönleni kellene az usereknek a platformra, ezzel szemben ez nem történik meg.

"Plusz, ahogy vki meg is jegyezte, az objektívgyártás nagyságrendben ugyanolyan költséges MFT-re mint FF-re."

Ami, tegyük gyorsan hozzá, ugyanúgy csak egy vélemény volt mint bármi más itt a fórumon. Én pedig úgy gondolom, hogy nem ugyanolyan költséges, hanem olcsóbb, evidens okok miatt. Esetlegesen a tervezés ugyanolyan költséges lehet, bizonyos dolgok ugyanolyan költségesek lehetnek, de pont a gyártás véleményem szerint nem ugyanolyan költséges. Ha igen, akkor az az mft önellentmondása.

"A szóban forgó zoom megtestesíti az MFT lényegét"

Igen, kicsi, könnyű, drága és nem kell a célközönségnek. Lehet, hogy ez az obi egy meg nem értett zseni, de bizonyos okok miatt akkor sem felel meg azoknak, akiknek szánták, tehát a gyártó nem értette meg, mire van szüksége a piacnak. Innentől fogva lehet akár kicsi és könnyű.
    Ez valahol az mft lényege, egy meg nem értett zseni, ami igazán nem kell már a piacnak.

Új hozzászólás Aktív témák