Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• yle_greg

aktív tag

válasz Allien #97726 üzenetére

14-140 -es zoom obit nem tervezel? En nagyon szeretem, nem valnek meg tole, mert baromi hasznos tartomany, es szep a kepe. Oke, egy portre obi meg kell melle, meg ele es moge egy szeleslato es egy tele, de ennyi.

Nekem sokaig egy Oly 9-18 volt a szeleslato, egy Pana 14-140 a mindenes, 100-300 a tele, es egy Mitakon 25 f0.95 a portre. Aztan eladtam a szeleslatot meg a telet, hogy vehessek egy Pana 10-25 f1.7-et, a Mitakont is el akartam adni, bar nehez szivvel, mert nagyon szeretem tekergetni, de aztan bejott meg penz, igy mar nem arulom :-)

Neha egy "jatszos" halszemen gondolkodom, valami olcso kene, de az Oly bodycap baromi draga ahhoz kepest, hogy nem egy komoly objektiv. Az aliexpresszen neha nezek, es van egy tipus, asszem 7.5mm f2.8 talan, ami nagyjabol egy aron van az Olyval, az jobban tetszik. De most nem akarok ennyit sem kiadni. :-)

Ha 25-ost portrenak szeretnel, abbol van a Pana haza tajan tobb jo is, de ha jo a MF is, es nagyon szamit az ar, akkor akar egy kinai rendeles is mukodhet, ott toredek penzert kapsz MFT foglalatu nagy fenyeros uveget 25 mm korul.
    Tudom, minoseg, meg garancia, elvegre kinai, szoval lutri, ez van. En eddig egy kinai uveget vettem, a Zhongy Mitakon Speedmaster -t, es minosegileg semmi kifogasom nincs vele. Igaz, nem Aliexpress, hanem amazon.de volt, hogy legyen hova visszakuldeni ha torotten erkezik. De echte kinai, ahogy a nemet mondana. :-)

Új hozzászólás Aktív témák