Hirdetés
- Huawei MediaPad M5 - nagyot szól
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
Most kicsit hangosan gondolkodom: ez az Oly is 1/1.7"os szenzor lesz, mint a Nikon 7700/7800, tegyük fel hogy hasonlóképp slim desing tud lenni (bár persze ez nem automatikus, mert 200 helyett 300, és 4 helyett 2,8)
Az 1" szerintem továbbra is kiesik, legalábbis én abból indulok ki hogy a Nikon 10-100 az ebből a szempontból túl nagy, és nem hinném hogyha itt lehetne érdemben tovább kicsinyíteni, akkor ne tették volna meg (persze ez csak feltételezés, és lehet hogy téves)
2/3"-ra példa a fuji x20 (egyrészt nem annyira slim (persze nem vészesen vastagabb (5,68 vs. 5,04), de itt a "zsebrevághatóság" miatt azért a szokásosnál nagyobb a jelentősége), de ami fontosabb hátrány hogy csak ekv. 112ig megy (f2.8)
Szerinted mennyire reális hogy fizikailag ki tudnak majd jönni 2/3"ra slim design + minimum 200/2.8 tartományú kompakttal? Már csak azért hogy reális-e ilyenre számítani?
(mondjuk az 1/1,7" vs 2/3" szenzorterületre csak 34% a különbség, ez jóval kisebb mint ami a 43 vs apsc között van. Szóval lehet hogy ennek nincs is akkora jelentősége. Úgy gondolkozom hogy amennyiben a teljes méret a prioritás, akkor a kis szenzor (plusz a teléhez egy jó stabi) a járható út (az optikák zsugorításábnan nem tudom van-e tartalék) és bízni abban hogy a szenzortechnológia eleget fejlődik ahhoz hogy egyre zajtűrőbb legyen.
Aztán persze lehet hogy ez nem jó gondolatmenet)És itt tényleg a "kvázi-zsebrerakhatóság" a kritérium - ha ez nem érdekes akkor ott a m43 a szuperzoommal.
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest