Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
H A M M E R #30451 üzenetére
sztem nekem szántad...
"Annyi sántít a történetben, hogy a gyerekkel kapcsolatos juttatásokról nem írtál. Van ugye családipótlék, adókedvezmény...
Ott van beleírtam te nem olvastál figyelmesen:
Ha beleszámolom a 10K családi potlék+10K adókedvezményt akkor talán beférünk 12misi alál."ha nincs lakásod, (és ahogy olvasom, Ti albiban laktok), van csok, stb...."
Maradjunk a konkrét esrtnél. Egy gyerek 600K a CSOK. (és CSOKnak elég komoly feltételei vannak)A panaszkodás, mért nem vettünk lakást... meg nem értem. Anyagilag leírtam egy konkrét esetet, hogy ennyibe kerül. Tények, számok.
Amúgy nem feltétlen éri meg a lakásvásárlás. Jelenlegi lakás értéke kb 35misi bérleti díj havi 130K. Évi 1.560K vessük össze 5éves PMÁP kamatával 3.8% = évi 1.330K a kamat. Évi 230K a difi. De ebbe vegyük bele azt, hogy azért avval, hogy telik az idő, benne lakunk amortizáljuk is azt. Hát nem nagy biznisz.
És akkor nézzük meg a jelenlegi megugró infla alapján uezt. juniusi éves infla 3.1% +1.5% = nemsokára 4.6% azaz a PMÁP 35misi * 0.046= 1.610 a kamat. Máris nem éri meg az a lakás.
És akkor a pénzem az egyik esetben baromira likvid, ha vmi üzletet látok bele tudok ugrani stb....
(Persze ha így emelkednek a lakásárak mint az elmúlt ~8évben van vmi extra lehetőség, nincs üzleti lehetőség akkor megéri. Ha megállnak az árak ne adj isten csökkennek akkor nem, de ebbe már végképp nem mennék bele)
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Futás, futópályák
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest