- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinick
senior tag
válasz
pibácsi #51898 üzenetére
Szia! Köszi!
A dpreview majdnem duplaannyit pontot ad az LX7 javára JPEG-re és egálba hozza lencsére, míg ez a lengyel +10% pontot ad JPEG-re és +20%-ot ad a lencsére az X-30 javára.
LX7-esem van X30-asom nincs, hibák tekintetében sajátom és az oldal képeihez tudok viszonyítani... inkább a lengyelnek hiszek.
Érdekesek ezek a fotós oldalak... gondolom ki-hogyan-mennyire szponzorálja azokat.
-
pibácsi
senior tag
válasz
sinick #51890 üzenetére
Szia sinick!
Ezen az oldalon nézegesd meg mindkettőt. Nagyon részletes, igaz, hogy lengyel nyelvű, de sokmindent elárúl. Pl. a zajt össze lehet hasonlítani a két gépnél. Teszt képek és videók is vannak.http://www.optyczne.pl/196.1-Test_aparatu-Panasonic_Lumix_DMC-LX7-Wst%C4%99p.html
Ü. Pibácsi
-
Miamiquake
aktív tag
Sziasztok
Lényegében makró fotózáshoz keresek olcsó kis gépet használtan, és ebbe botlottam bele (fél éves egy hónapot használt makulátlan).
20e a keret és használt gép kell.Csak makrózni akarok vele, másra nem kell.
Meg szabad venni? vagy van ennyiért jobb is?
-
52utas
csendes tag
Üdv
Szeretnék egy jó nikon fényképezőgépet venni.
Milyen objektívi legyenKészítse több képet egyszer
Legyen jó minőségű a kép.
Tájkép és emberek is szettnék fényképezniLeci ki tudna segíteni
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztala Panasonic LX7 és Fujifilm X30 tekintetében?
Elsősorban a JPEG minősége (színek, árnyákok, zajszűrés) illetve AWB megbízhatósága (pontosság) érdekel, másodsorban a videó minősége (bár ez annyira nem izgat). ITT már láttam összehasonlító képeket és ITT láttam fuji videót is, igazából auto módban átlaguser használat miatt érdekel a véleményetek.
Köszi: sinick
-
emilmano
csendes tag
válasz
FireFox1996 #31020 üzenetére
Megvan még a LA-EA1 adapter?
-
törölt tag
Sziasztok. erről [link]a gépről mi a vélemény? Használtan 6 hónap garival mennyit ér? Az egyik ismerős el akarja adni és nekem kínálja.
-
junkhead
aktív tag
sziasztok,
sima átlagos mezei userként, és persze teljesen outsiderként kérek tanácsot:
milyen digitális gépet ajánlotok 30-40 k között átlagfelhasználásra, nyaralásra, kirándulás, egy-két esemény megörökítésére, semmi profizmus, csak legyenek emlékek..ne csak fejben....
és persze legyenk szépek a képek
sokat kérek?köszönöm
-
Vyndree
őstag
Esetleg ez vagy ez? Olcsóbb is, az egyik teljesen új és memóriát is kapsz hozzá.
Vele készült képek Szicília, Lugano és Rodosz. Nekem is volt minim, ilyen képeket készítettem vele, csak ajánlani tudom.
70-ért kicsit sokallom, volt mikor a 9mm obival 35-ért, a zoom obival 45 körül asdták, nagyjából reálisan max 50-et ér. -
Joshi
titán
válasz
Vyndree #51879 üzenetére
A Samsung NX Mini nagyon jónak tűnik ráadásul cserélhető objektíves igaz hogy nem 50k kategória. Egyébként egy 13 éves kislánynak lesz szóval jó választásnak tűnik. Erről az oldalról van infótok? Megbízható?
-
Vyndree
őstag
válasz
forras2 #51880 üzenetére
Nem ismerem a Nikonod, nem igazán találtam róla semmit. A Galaxy S4 nem egy mai darab és már nem számít csúcs készüléknek, viszont esti fényviszonyoknál ilyen képeket készít. Nem tudom elképzelni, hogy a fényképeződ este ennél lényegesen jobb képeket készítene, ha mégis így van akkor bocsánat.
-
forras2
őstag
válasz
Vyndree #51879 üzenetére
Ezzel nem értek egyet!
Nekem 1 Nikon Coolpix 430-as gépem van, és tv-n nézve haza vágja bármelyik telefon képét.
Több telefonnal is kipróbáltam/tuk és szemmel látható a különbség. Volt a "teszt alanyok" közt "csúcs" telefon is, és az sem csinált jobb képet, sőt, sok esetben rosszabbat. Pl sötétedésben kifejezetten csúnya képet csináltak a telefonok.
Illetve az is hozzá tartozik, hogy teljes zoom alatt is jó képet csinál, míg 1 telefon zoom alatt nagyon szemetelődik. -
Vyndree
őstag
Ebben az árban mindegy milyen készüléket választasz, nincsenek komoly eltérések. Talán a Samsung WB50F a dönthető vaku miatt lehet jobb választás, de a készült képek megegyeznek egy ma már közepes okostelefonéval.
Amennyiben ennél nagyobb vágyaid vannak, akkor 50 körül szokott lenni Nikon 1 vagy Samsung NX mini, ezekkel már sokkal jobb képeket lehet készíteni a nagyobb méretű nagyobb szenzor miatt. -
Joshi
titán
Nagyjából 50k értékben milyen gépet érdemes venni? Eddig a Nikon Coolpix S7000-et és a Sony DSC-WX220-at nézegettem.
-
Sanki
addikt
A +20k az meglenne, csak bennem ez a határ született meg, de utána olvasok és ha tetszik akkor lehet beruházok egyre.
100k esetében is ez az egy ajánlott típus lenne ilyen felhasználásra?
Illetve érdemes ezeket használtan keresni? Annyit tudok, hogy az számít, hogy eddig hány kép készült vele (expo).
Nem vagyok nagy fotós, eddig nem volt ilyen gépem, csak telefonnal "fotóztam". -
Sanki
addikt
válasz
däniel #51869 üzenetére
Ebben az árkategóriában (esetleg elmegyek 80k-ig is) engem is érdekelne valami fényképező. Nekem eddig jobban tetszettek a bridge fényképezők (kinézetre), de ha jól értem azok annyira nem ajánlottak.
Amire használnám:
Kirándulások alkalmával tájképek, virágok, madarak, illetve esetlegesen felbukkanó állatok (őz pl.).
Ezen kívül esetleg lenne még kisebb összejövetelekről képek vagy, ha a kertbe vagyok akkor pillangós képek. -
Tin_Shield
őstag
válasz
däniel #51873 üzenetére
Van a hardveraprón Sony RX100, próbáld lealkudni, hogy beleférjen a keretedbe. Ne tévesszen meg a "szappantartó" külső, és zsebrevágható méret, nagyon jó gép. Olympus XZ2-t is, ajánlanám is mert jó, csak elszálltak az árazással, kifutóként olcsóbb volt a bolti ára. Ha mindenáron nagyzúmos gép kell a Panasonic FZ200-at keress.
-
däniel
tag
válasz
Tin_Shield #51871 üzenetére
Igazából én se tudom. Csak jónak tűnt, meg valami kellett kiinduló alapnak. Így ahogy mondom, maximum a gigazúm fogott meg.
Hát elsősorban tájat, "nagyobb dolgokat" fotóznék vele, esetleg közelebbi dolgokat (portré, makró).
-
Tin_Shield
őstag
válasz
däniel #51869 üzenetére
Mi fogott meg benne? A gigazúm? Hogy úgy néz ki mint egy "komoly" fényképező? Elképzelhető, hogy lehet olyan felhasználási területet találni ahová ez a gép ajánlható - bár hirtelen egy sem jut eszembe
Zárjuk rövidre a dolgot, a keretet tudjuk. most azt áruld el jellemzően hol és milyen körülmények között használnád? -
däniel
tag
Sziasztok! Teljesen kezdő kérdés: Mi a véleményetek a Nikon Coolpix L840-ról? Esetleg ebben az árkategóriában (max 70k ft-ig) van jobb vagy inkább már a használt DSLR-ek felé nézegessek?
-
forras2
őstag
válasz
Vyndree #51861 üzenetére
Öhm, bemozdult, mert autóból csináltam, menet közben. Valszeg ennek a kifejtése reggel álmos fejjel nem igazán sikerült, de így helyesbítek.
De viszont a telefonom rendes képet csinált, nem elmosódottat... Azért merült fel bennem a kérdés, hogy talán beállítás hiba lehet a fényképezőn? -
törölt tag
-
czanga
őstag
Páromnak vennénk valamilyen kompakt gépet, 20 000 Ft-ig bezárólag, amelynél tudom, hogy akkora difik vannak, hogy csak na, és olvastam az első HSZ-t, de mi hasznéltban gondolkodunk épp ezért, mert hátha ki tudunk fogni egy jót, ami eredetileg drága volt.
Eddig a műszaki zálog üzleteket néztük végig, de természetesen hardveraprón is körül nézek majd.
Van valami konkrét ötletetek, hogy álltalános felhasználásra melyik az amit érdemes? Akár csak márka szerint, ha konkrét tipus ötlet nincs.
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Tegnap próbáltam kosiból fényképezni, de elmosódott a kép. Ez így van rendjén, vagy beállítási hiba?
Egy Nikon coolpix430-ról van szó.
A kérdés azért merült fel bennem, mert a telefonom viszont "szép" álló képet csinált... -
kuta83ed
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a sok tanácsot. Canon G7 X -re került a választás. Holnap érkezik a gép, már alig várom.
-
Frod
addikt
válasz
Quent1n #51857 üzenetére
Bocsánat, akkor lehet én tudtam rosszul, nem igazán értek hozzá
A lényeg csak, hogy nem ilyen több százezres gépet akar venni mindenféle külön objektívvel, meg mindennel, hanem ami csak "egyben van". (Mondjuk ennek a gépnek pont csalóka a külseje, mert olyannak néz ki mint egy objektíves)
Súly/méret nem számít, inkább a technikai adatok a fontosak. Természetesen a specifikumokat én is el tudom olvasni, bármelyik oldalról, így az érdekelne valakinek van-e tapasztalata vele, vagy a tech.adatok alapján mennyire jó kis gép ez(?)
-
Quent1n
senior tag
Méretek Kb. 113,5 x 78,3 x 96,0 mm (a kiálló részektől eltekintve)
Tömeg Kb. 538 g (akkumulátorral és memóriakártyával)Ezekkel a méretekkel és súllyal ez nagyon nem egy kis kompakt gép ám
Én ezen gondolkoznék el a helyébe: [link] Oly XZ 10 nem makulátlan de ez egy jóféle kompakt gép.
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Öcsém egy kis kompakt gépet szeretne, a Nikon L840-et nézte ki. Mennyire tudnátok ajánlani vagy épp nem, esetleg mást ilyen árkategóriában (~60e)? Előre is köszönöm a válaszokat! -
Quent1n
senior tag
Dpreview-on ezt találtam: "The FZ300 is priced at $599 and will be available in mid-October. "Ugye a 600 dollár mifelénk inkább 600 euró lehet.. Ha megéri megvárni max azért, hogy az FZ200 árát hátha lenyomja de ha peched van akkor meg eltűnik a boltok polcairól.. Én a helyedbe figyelnék és várnék egyelőre de az október még rohadt messze van. :S
Egyébként tudásba szerintem nem akkora eresztés a cucc bár az időjárás állóság nem hangzik rossznak. Nehéz előre jósolni. Egyébként ne tántorítson el, hogy az FZ200 három éves, láthatod, hogy az FZ300 se fejlődött olyan sok dologban, a 4k videot én még mindig totál feleslegesnek tartom pl.
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Első körben SX60-at szerettem volna venni.
De írtátok, hogy annyira nem jó, inkább FZ200, vagy ha sok pénze van az embernek, akkor FZ1000.
Az FZ200 már három éves, az FZ1000, meg 220-ért kapható csak, túl drága.
De ha jól láttam akkor érkezik az FZ300. Kérdés mikor és milyen árban kerül a boltokba.
Érdemes megvárni, mi a véleményetek? -
taccotacco
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy CANON sx 260-as kompakt gépem aminek a lencséje mögé valami szemcse vagy piszok került és nem tudom, hogy eltávolítani. A szennyeződés szabad szemmel is látható és a képeken is észrevehető. Nem merek sűrített levegővel nekiesni nehogy nagyobb legyen a gond.
A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest