- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutykuru
aktív tag
Fuji, Pana, és Canon, gépeket nézegetek, de mivel nem értek hozzá, ezért kérdezgetek ilyeneket. Fuji 9600- most a befutó
-
Szten Márs
nagyúr
válasz sutykuru #2097 üzenetére
Szerintem így ebben a formában a kérdés nem értelmezhető...
Milyen felhasználásra, milyen elvárások mellett, mennyiért...
A 6 MP bíztatóan hangzik, nem aggattak az érzékelőre még 2-4 MP-elt tök feleslegesen, hogy zajosabb legyen a kép, szóval az egy szimpi dolog.
A 10-12x-es zoom persze egyfelől jó dolog, mert sok mindenre lehet használni. Másfelől egy objektívnek minnél nagyobb az átfogása annál több kompromisszumot kell kötni minőség terén. Geometriai torzítások, kromatikus abberáció, meg ilyenek.
Másfelől a zoom átfogás egy dolog, a tól-ig gyújtótávolság érték számít, pl 10x-es átfogás lehet egy 24-240 mm és egy 38-380 mm is, mégis teljesen más a kettő. -
sutykuru
aktív tag
elnézést kérek a tudatlanságomért, de akkor egy 6MP-es 10-12x optikai zoom os gép az bőven jó?
-
sutykuru
aktív tag
Még egy kérdésem lenne:
Szerintetek ''drágább'' kompakt gép, vagy olcsóbb DSLR gép?
esetleg erről valami vélemény: http://pixinfo.com/fgep/Canon_PowerShot_S5_IS
írta valaki, hogy a Camera Kft.-vel gondok lehetnek, konkrétan mik?
jelenleg a Canont és a Pana Fz50-est nézegetem -
latnat
csendes tag
Hűha ... jó részletes leírás köszi szépen.
ezek utána nem kérdéses mit veszek
még egyszer köszi az infót és a linket, további szép napot
Üdv.: latnat -
latnat
csendes tag
És egy kis indoklást kérhetnék, hogy miért ezt ajánlod? ami nekem legjobban teccik az a fuji s9600... tudom a külső nem sokat számít, de azért mégis jó ha jól néz ki..
a canon pedig azért került bele a listába, mert előző gépem is canon volt és nagyon szeretem, megbízható... esett is le párszor, semmi baja nem lett.. fujiról sajnos nem tudok sokat, hogy hogy bírja a használatot
mindenesetre kösz
[Szerkesztve] -
latnat
csendes tag
Üdv mindenkinek
Mostanság szeretnék új digitgépet venni (bár a mostaninak (canon ps a60)sincs semmi baja, csak már elég régi szegény, meg valami újabb nagyobb tudásút szeretnék)
szóval kb 60 - 110 ezer forintig áldoznék rá.
Én a következőkre gondoltam, ha valaki tud jobbat ajánlani annak is örülök
Canon PS S3 IS
Pana DMC Fz7
Fuji s6500fd / s9500 vagy s9600
sony dsc H5
Kodak P880
Szerintetek melyiket érdemes venni... Még kezdő vagyok, bár az a60 assal szerintem elég sokat tanultam... szóval egy olyan gép kéne ami hobbi célra is jó,de a későbbiekben, esetleg több tudással is hasznát tudom venni.
válaszotokat előre is köszönöm
Üdv. -
FuckeR19
senior tag
válasz emitter #2084 üzenetére
Én inkább a Canonokat nézegettem. Igaz 30 ezer körül nem valami nagy a választék. Most rendeltem 1 PS A430at. Sajnos már nehéz beszerezni, de szerintem nagyon jó kis gép. Két haveromnak is ilyen gépe van és nem volt rá panasz. Ha nem sikerül beszerezni ezt akkor PS A460 lesz belőle szerintem. Nekem egy Canon PS A60om van, és nagyon meg vagyok vele elégedve igaz az nem ilyen árkategóriába tartozik...
hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
Szten Márs
nagyúr
Hátöö... 60 ezer körül ez elég felejtős szerintem, így fejből Kodak P850-et mondanám, az 70 ezer körül van, 12x-es zoomátfogás, 36 - 432mm, van benne képstabilizátor (igen, a stabilizált obinak, vagy stabilizált ccd-nek van értelme), és van külső vakucsatlakozás, ami az árkategóriában nem jellemző. Szerintem nem egy rossz vétel, nekem is tetszene, ha UZ gépet keresnék.
-
lati
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy jó kis gépet, amiben van legalább 10x optikai zoom, külső vaku csatlakozási lehetőség. Általában nyaraláskor vinném magammal, mindenféle tájkép meg portré készítéshez. Viszont láttam, hogy mostanában sok gépben van képstabilizátor, ez nem tudom mennyire jól tud működni, de ha van értelme az is jöhet...A makró nem nagyon fontos. Ha valakinek lenne ötlete szívesen fogadom. Az árát 60e Ft körül gondoltam.
Előre is köszi.
Üdv. -
FuckeR19
senior tag
Szevasztok. 30 ezerért mondanátok valami jó gépet?
hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
veterán
válasz Szten Márs #2078 üzenetére
a pentax k100d a stabi miatt szimpatikus nagyon plusz az elődje volt a kezemben s az tetszett, ha lesz pénzem plusz obira, akkor egy 70-300-as obit akarok venni természetfotózáshoz, addig meg jó a sima obi aszem
városi képek készítéséhez
ha nyaralni mék akkor meg használom mint hobbi gépet alap kitobival
egyébként csak elemes gép játszik most hogy van 12 db 15 perces aksim meg tőltőm hozzá. mármint kaptam -
adik
őstag
-
Szten Márs
nagyúr
A Pentax K100D is ugyanúgy ISO200-ról indul, hisz ugyanaz a sony ccd van benne, mint a D50-ben meg D40-ben. Bár szeritnem sem kell, hogy ez baj legyen.
johnjohn: szerintem egy Nikon D70s-t érdemes még megfontolni, nem annyira nagy az ugrás talán az árban, de a kitobi egy egészen más, magasabb kategória, na meg a váz sem rossz.
[Szerkesztve] -
adik
őstag
szerintetek milyen gépet érdemes venni A4-es nyomatok készítéséhez?
Attól függ. Én a Canon Pixma sorozatára szavaznék, de ez szigorú IMHO. Viszont ff szövegre a legköltséghatékonyabb a HP LaserJet 1xxx széria. )
Ez így egy kicsit tág. SZerintem az alapján válassz, hogy miylen objektíveket néztél ki magadnak, illetve, hogy melyik váz a legszimpibb - vázakban kisebb a különbség, mint objektívek terén a különböző gyártóknál.
[Szerkesztve]Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
válasz johnjohn #2049 üzenetére
Olvastam a teszteket ,ami igazából érdekelne,hogy valakinek van-e használati tapasztalata a géppel kapcsolatban, pl. a sötétebb kereső normál nappali használat esetén valóban zavaró-e, stb. Kösz a választ.
nem, nem zavaróan sötét, nem lesz vele ilyen gondod - nappal. Persze a manuális fókusz így nem olyan könnyű. Ha nem akarsz több pénzt költeni obikra, akkor ez egy jó gép, mert az a két üveg nagyon eltalált darab. A váz meg - hát, amilyen. Talán nem olyan jó, mint a többi, de nem is rossz, az optikák viszont jobbak, mint a többi kit-cuccok*
Az elérhető árú helyeken nem találtam D 50- est, a D 40 -et néztem de állítólag válogatós az obikkal, és ISO 200-ról indul. Esetleg Pentax 100-as ?
Azokkal a Nikon obikkal, amikben nincs fókuszmotor, azokkal nincs autómata fókuszod, egyébként működik minden más (blende, fénymérés, stb... - hozzáteszem sok olyan nagyszerű objektív van, ami fókuszmotor nélkül készült, viszont a d40 egy jó váz. Az, hogy az érzékenysége 200-ról indul, ne zavarjon (a d50 is, ha jól tudom). Pentax 100 se rossz, ott objektívek terén még nincs ilyen kavar.Kettő, csipkebokor vessző!
-
veterán
szerintetek milyen gépet érdemes venni A4-es nyomatok készítéséhez? pentax k100d amit kinéztem.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz sutykuru #2072 üzenetére
Az érzékelők méreténél egy furcsa terminológia van. Törtszámban adják meg, ahol is a nevező egy tizedestört, így minnél nagyobb a nevező, annál kisebb az érzékelő, minnél kisebb az érzékelő, annál kevesebb pixel helyezhető el rajta ''bűntetlenül''.
Általában 1/2,5'' és 1/1,8'' inch körüli érzékelők szoktak lenni, az utóbbi a nagyobb.
[Szerkesztve] -
sutykuru
aktív tag
uhh arra én azt hittem, hogy nem komolyan írja a smájli miatt (ez nálam nem-et jelentett), de most látom, hogy ez a szomorú arc
-
Szten Márs
nagyúr
válasz sutykuru #2070 üzenetére
Mint ahogy Retro11 írta a nagy MP az esetek döntő többségében nem előny hanem hátrány. Valójában pontosan úgy kell érteni, hogy adott méretű érzékelő mellett több megapixel roszabb képminőséget fog eredményezni nagy valószínűséggel. Ennek oka az, hogy ha ugyanakkora felületre több elemi érzékelőt helyezünk, akkor azok mérete kisebb lesz, ez pedig sok kellemetlen mellékhatással jár együtt.
-
sutykuru
aktív tag
Köszönöm szépen!
sajnos nekem semmi sem nyílvánvaló kamera téren, najó, nagy optikai zoom, plusz nagy MP, de szinte csak ennyi
Camera kft.-vel mi a gond? mert most épp a Cannont nézegetem -
BarBusH
csendes tag
válasz Szten Márs #2056 üzenetére
na jó, a kinézet nem is olyan fontos az a lényeg, h tudjon vmit az oldalak jók, köszönöm a segítségeiteket igaz majd csak júliusba fogok venni gépet,de addig van időm keresgélni remélem jönnek be újjak majd írok azért, h milyent vettem,és h bevállt-e Köszönöm mégegyszer. sziasztok.
-
Retro11
senior tag
válasz sutykuru #2066 üzenetére
Természetesen elkell ha van itthon erre szakosodott üzlet..És itt a gond.Mert ha Canon gépet veszel akkor képbe jön a Camera Kft ami gáz.Ha mást akkor nem lesz gond!
Mit kell nézni?
-Az érzékelő tipusát.
-Objektívet
-Megapixel(Minel kevesebb annál jobb,hozzáteszem sajnos)
-És a képeket de azt nagyon!Mint irtam nézz sok képet mert nem elég az adat!!!
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz sutykuru #2066 üzenetére
Melyik jellemző... hátöö, ha erősen tele tartományokban fényképezel akkor igen igen erősen ajánlott az optikai képstabilizátor.
Ugye azt tudjuk, hogy a gyújtótávok mit jelentenek, pl 35-420mm, ha nem: [link] erre mindenképp érdemes figyelni ugye ha állatokat akarsz fotózni. Az objektív fényerejére is, ugye minnél nagyobb a fényereje, adott ISO mellett annál rövidebb záridőket tudsz használni. Bár nem hiszem, hgoy olyan nagy szórás lenne ebben a paraméterben a gépek között. Amire még mki nagyon finnyás az az ISO emelésével egyre jobban előjövő zaj, én meg spec hihetetlen allergiás vagyok a kromatikus abberációra, ami erős kontraszthatároknál jelentkező általában lilás színhiba.
Az ajánlásokat meg megtettük. Js és sorry, ha olyat mondtam volna, ami nyilvánvaló. -
sutykuru
aktív tag
gari: elvileg, elkell fogadnia a márkaszervíznak, a külföldi garpapírt (ha nem, akarja akkor jogi tanácsot adok neki, ez szokott használni)
meg tudom, venni nagykerben is elvileg
mégvalami: melyiek jellemzők számítanak a leginkább?
esetleg van olyan ami fekete listás gép? -
Retro11
senior tag
válasz sutykuru #2064 üzenetére
Szerintem nem éri meg kintről behozni,mert aztán ha gariztatni kell kicsit kinlódós(Arrol nem beszélve,hogy ezek a gépek 100ezer közelbe itthon is megkaphatóak..Pl: Fuji S9600 105ezer forint )
Nos akkor ha kompakt kell olvasd végig a teszteket amiket linkeltem,és válaszd azt amelyik elnyeri tetszésed!És a tesztek végén képek is vannak azokat is erősen ajánlott megnézni!
[Szerkesztve] -
sutykuru
aktív tag
Köszönöm
nekem végülis kizárólag hobbi célra kell, ezért szerintem jó nekem egy kompakt is
a 200k meglepett?, nem szeretnék olyat venni amit aztán megbánom, hogy ezt se, tudja stb.
Eu-n belülről érdemes valahonnan behozni?, olcsóbbak számottevően valahol? (garancia, elvileg itt is jó szerintem) -
Retro11
senior tag
-
Szten Márs
nagyúr
válasz sutykuru #2059 üzenetére
Kompakt = minden gép, aminek nem cserélhető az objektívje.
DSLR = cserélhető objektíves tükörreflexes gép. Ámbár a kifejezésben (digital single lens reflex) elvileg benne vannak a nem cserélhető objektíves tükörrefisek is, azok furcsa állatok, és nehéz bármelyik ólba berakni őket.
A tükörreflexesnél megveszed a vázat, egy alapobjektívvel és utána tetszőlegesen bővítgetheted, de egy egy objektív egy jobb bridge gép árába kerül. -
Dare2Live
félisten
válasz BarBusH #2050 üzenetére
Jelenleg ezek ajánlott gépek:
-Canon S3/G7/A630, -pana Fz50, -Kodak P880
Ha természetfotó ->kell a nagy zoom akkor canon s3/g7 et javaslom ha kicsit akarsz, ha nagyobbat akkor a pana fz50et bár ezmár kilóg a 100Kbol.
Nekem Canon A610em és ''nagyondrágám'' van. Bevált, imádom. Az s3 nál nemtudom mitjelent a jól bírja de jellemzően nincs vele semmi garis baj egy kitünő gép.
ez az oldal elég elfogadott és relatíve korrekt: [link]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz sutykuru #2054 üzenetére
Hátööö...
160-200K-ból igazából 10 emberből 9 azt mondaná, hogy tükörreflexeset kell venni. Az egy gond az, hogy tükörreflexesen elérni a nagy tele tartományokat igen költséges mutatvány. Na meg nem is biztos, hogy legelső gépként azt kéne ajánlani.
Szóval kis pénzspórolással egybekötve az adott felhasználásra abszolúte egy Panasonic FZ50 szerintem. Nagy optikai zoom, optikai képstabilizátor, Leica objektív, bár ISO-t nem ajánlatos feltekerni, ha jó képet akarsz, az igaz, de amúgy azt hiszem, hogy kezdőgépként, főleg ha számítanak a nagy tele tartományok és nem akarsz százezreket költeni objektívre meg cserélgetni őket a vázon, akkor tökéletes. -
Retro11
senior tag
Sutykuru!
Huh a végén a keret meglepett!Mivel 200ezret is áldoznál én azt ajánlom neked gyüjts még és vegyél majd később dSLR gépet!(Olyan gépek amiken lehet az objektívet cserélni)!
Viszont ha türelmetlen vagy és még tanulnád a fotózást akkor inkább a következő Bridge gépeket tudom ajánlani!
Canon S3 IS[link]
Fujifilm S9600 (Nagyon megéri)[link]
Panasonic FZ30[link]
Esetleg Kodak P850[link]
Ezek mind kompaktok és tanulásra,természet fotózásra alkalmasok!De ha mégis dSLR-t szeretnél akkor ird meg aztán összehozunk valamit!
Üdv: Retro11
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz BarBusH #2051 üzenetére
S3 azért nem egy hatalmas gép, ha szeretnéd, hogy úgy nézzen ki mint eyg igazi fotósé Ellenben igen szimpatikus kis fényképező, szóval nem hiszem, hogy megbánnád.
Amúgy tesztoldalak:
pixinfo.com ugye magyarul és dpreview.com meg imaging-resource.com meg dcresource.com angolul.
Linkesítve:
[link]
[link]
[link]
[link] -
bandus
veterán
Természet fotózáson belül mit értesz?Ha állatokat szeretnél, akkor tényleg jól jön a nagy zoom, de ha inkább tájképeket, akkor jobb lenne olyat keresni, aminek minél kevesebbről indul a nagylátószög. meg persze azt sem árt eldönteni, hogy kompaktot szeretnél, vagy dslr-t
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
sutykuru
aktív tag
Hali!
Szeretném megvenni életem első digitális fényképező gépét, ehez kérnék egy kis segítséget.
Nem szeretnék, olyan gépet venni ami leginkább levélnehezéknek jó.
Főként, természet fotózásra használnám, ezért minél nagyobb optikai zoom előny.
szempontok: -használhatóság
-minőség
-kezelhetőség
max, de ez már nagyon maximum 200k, de inkább 160k környékén. -
bandus
veterán
válasz eddie17 #2052 üzenetére
Én nem venném meg..
Más: mostanában elég sokat használtam hugom fényképezőgépét, ami egy sony dsc-t10-es. És aztkell mondjam, hogy engem nagyon meggyőzött. Nagyon szép képeket csinál auto módban, nem is zajosak, az iso-t mindig jól állítja be, autmatán is. Ezmellé elég picike, szóval aki ilyen gépet keres, annak nagyon jó választás lehet."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
eddie17
addikt
Tudtok erről mondani nekem valami jót? [link]
199ojrót megér? -
BarBusH
csendes tag
válasz perempe #2040 üzenetére
Uhu... hát a kezdőnek azt értem, h eddig is nagyon sokat fotoztam,mindenféle képet csináltam már,de sajnos amilyen gépünk van,nem erre való. természetfotozás meg a többi is szint úgy érdekel... azért írtam h kezdőnek,mert tényleg nem értek hozzájuk sokat,csak annyit tudtam eddig is h hopsz bekapcs és katt,és kész a fénykép. csak egy kicsit jobban érdekel,és jobb képeket szeretnék csinálni. egy egyszerű gépre gondoltam, de kinézhet úgy mint egy igazi fotósnak (ez nem vmi jól hangzott...) na szóval azért nem egy pici zsebre tehetőt szeretnék,ink lehet nagyobb, olyan 6 megapixelesre gondoltam, és memok. az végülis mind1. Köszönöm h azért segítetettek. Nektek milyen van? az bevált? az S3 jól bírja? tudtok oldalakat adni,ahol kereshetnék gépeket? köszönöm
-
BarBusH
csendes tag
Uhu... hát a kezdőnek azt értem, h eddig is nagyon sokat fotoztam,mindenféle képet csináltam már,de sajnos amilyen gépünk van,nem erre való. természetfotozás meg a többi is szint úgy érdekel... azért írtam h kezdőnek,mert tényleg nem értek hozzájuk sokat,csak annyit tudtam eddig is h hopsz bekapcs és katt,és kész a fénykép. csak egy kicsit jobban érdekel,és jobb képeket szeretnék csinálni. egy egyszerű gépre gondoltam, de kinézhet úgy mint egy igazi fotósnak (ez nem vmi jól hangzott...) na szóval azért nem egy pici zsebre tehetőt szeretnék,ink lehet nagyobb, olyan 6 megapixelesre gondoltam, és memok. az végülis mind1. Köszönöm h azért segítetettek. Nektek milyen van? az bevált? az S3 jól bírja? tudtok oldalakat adni,ahol kereshetnék gépeket? köszönöm
-
johnjohn
addikt
válasz Szten Márs #2043 üzenetére
Az elérhető árú helyeken nem találtam D 50- est, a D 40 -et néztem de állítólag válogatós az obikkal, és ISO 200-ról indul. Esetleg Pentax 100-as ?
-
Apollyon
Korrektor
válasz Winner_hun #2046 üzenetére
Nekem egyébként Canon van, (A430, tavalyi széria, kompakt) és marha egyszerű kezelni, úgyhogy ajánlom ezt a márkát! A makró egyébként nekem 1cm
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Dare2Live
félisten
válasz Winner_hun #2041 üzenetére
vaku tuti kikapcslható rajta mint minden ennél sokkal gyengébb Kodakokon is.
markro igen 10cmdon't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Szten Márs
nagyúr
Ha RAW-ban lenne fotózva, akkor jó az s6500, de nem hiszem, hogy ez lenne a cél, akkor pedig hátööö... szóval az s5600-nál nem tetszett neked, hogy mit művel a gép a képekkel, na ez sokkal durvábban annál...
Úgyhogy ez esetben bridge kategóriában még egy szavazat az FZ50-re, hibáival együtt is.
G7 szerintem is felejtős, akkor már S3 IS.
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz perempe #2040 üzenetére
Miért inkább, mint a D50?
A D50 legendásan alacsony zajszinttel rendelkezik, míg az Oly-nál ISO400-on is észre lehet már venni a zajt. A Nikonnak azért nem rossz, nagyon nem rossz az obiellátotsága, itt kishazánkban is bőven és könnyedén lehet mind új mind használt objektíveket kapni igen széles választékból, míg a 4/3-as rendszerekhez, mint az Oly-hoz igencsak nehezen és a választék is hogy finoman fogalmazzak szegényes. Ezen kívül az Oly keresője még a D50-énél is kisebb és sötétebb. Egyetlen jó tulajdonsága az Oly-nak a D50-nel szemben az, hogy lehet az lcd kijelzőt képkonponálásra használni. Igaz nem úgy mint egy kompaktnál, azért jóval behatároltabb ez a funkciója...
Winner: igen azt jelenti, hogy 10 cm a legközelebbi pont, amire fókuszt tud találni. A vakus részét passzolom. -
Winner_hun
titán
Azt hiszem Kodak EasyShare C875 lesz a masina amit venni fogok.
Ami nem világos számomra:
Vaku opciók automata, vörösszem-hatás csökkentő
máshol meg ott van hogy vakutiltás. Namost a Kodaknál nem lehetne kikapcsolni?
Aztán:
Makró 10 cm --- ez annyit tesz ki hogy 10 centi a legközelebbi kép ahonnan éles képet tud csinálni?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Dare2Live
félisten
válasz BarBusH #2037 üzenetére
MP lényegtelen.
Jelenleg ezek ajánlott gépek:
-Canon S3/G7/A630, -pana Fz50, -Kodak P880
Írd le kérlek mit akarsz fotózni, miért veszed a géped, a 100Kmax memoriakarival, tokkal együtt értendő vagy nem, kicsi zsebrevágható gépet akarsz vagy nagyobb ''igazi fényképezőgép filinget''.... és onnan tovább tudjuk szükíteni a kört mert mindenkinek másra van szüksége.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
adik
őstag
válasz BarBusH #2037 üzenetére
Halii... hát emberek, az az igazság h komolyabban szeretnék fogalalkozni a fotózással,és érdeklődnék h egy kezdőnek milyen gépet ajánlanátok?
Komolyat szeretnék,de nem olyan igazi profit szóval olyan max 100.000Ft körüli árban gonodlkodtam. Szeretném ha vki segítene nekem h melyik márkájuak közül mik a jók?
attól függ mit értesz kezdő alatt...
egy kezdőnek kb hány megapixelest kellene?
tökmindegy, ugyanis semmit nem számít, hogy hány megapixeles, legalábbis éppeszű keretek között (5-9 - egyre megy majdnem)
Segítenétek egy kicsit megismerni jobban a fényképezőket,mert igazság szerint nem annyira értek még hozzájuk.de jobban szeretnék ezekkel megismerkedni Előre is köszönöm a segítségeiteket;) Üdv. : Barbi
csak azért kérdeztem ,hogy mit értesz kezdő alatt, mert ha teljesen kezdő, és még nem volt gép a kezedben, akkor nem biztos, hogy kapásból egy ilyen árú géppel kellene kezdened. EGyébként meg ha érdekel a fotózás, de komolyan, akkor Canon S3 is lenne az én javaslatom - minden féla-fajta dolgot be lehet neki diktálni manuálisan is, és a képminősége is teljesen korrekt.Kettő, csipkebokor vessző!
-
BarBusH
csendes tag
Halii... hát emberek, az az igazság h komolyabban szeretnék fogalalkozni a fotózással,és érdeklődnék h egy kezdőnek milyen gépet ajánlanátok? Komolyat szeretnék,de nem olyan igazi profit szóval olyan max 100.000Ft körüli árban gonodlkodtam. Szeretném ha vki segítene nekem h melyik márkájuak közül mik a jók? egy kezdőnek kb hány megapixelest kellene? Segítenétek egy kicsit megismerni jobban a fényképezőket,mert igazság szerint nem annyira értek még hozzájuk.de jobban szeretnék ezekkel megismerkedni Előre is köszönöm a segítségeiteket;) Üdv. : Barbi
-
johnjohn
addikt
Hali ! Van valakinek tapasztalata az Olympus E 330 kamerával kapcsolatban ? Az Edigitalnál most 140 000 a kit ára.
-
Mercutio_
félisten
Emlékeim szerint neked az S5600 se jött be, így nagy az esély, hogy a 6500fd se fog.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Dtomi
őstag
válasz Szten Márs #2032 üzenetére
A képeken igen csak ugye vak tyúk is talál... alapon nem igazán akarnék belefolyni 10-15 mai gép adatlapjába mert se időm se kedvem nincs hozzá. Viszont ha 1-2 gépet itt kiemel a jónép azt szívesen megnézem. És ahogy mondtam általános felhasználásra menne a gép tehát nem fotózásra hanem fényképezésre. Jó minőségű képek a nyaralásról tűző napon este és az épületekben belül is.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Dare2Live
félisten
hátőő ha ilyen 6500méretü gép is szoba jöhet akkkor minden hibája ellenére is talán FZ50 ami ugye TMnél jelenleg 100Kalatt van.
Ha kissebb gép kell akkor Canon A6xx/G7/S3
ha kell nagylátó akkor talán Fuji vagy a 24röl induló Kodak.
Sonykat absz nemismerem.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
adik
őstag
A Canon 640 és a G7 között a design, ergonómia és a vakupapucs a különbség, egyébként semmi más. 6500-ban nincs képstabi (legalábbis valós nincs, ''szoftveres'' van, találd ki mit jelent (igen, azt,h ogy feltekeri az érzékenységet).
Sztm Canon s3 / 710, vagy valamelyik Panasonic akkor már.Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
A két Fuji képminőségétől nem kell hanyatt vágódni, a Canoné utcahosszal jobb, talán még a Sony H-sorozat prominens tagjai is jobban teljesítenek (ki hitte volna, hogy ezt leírom??? ). Az tény, hogy a Fuji a felhozatalból a legergonómikusabb, a legkezelhetőbb, és egyedül ennek van igazi nagylátója, csak a kérdés, hogy a minőségével mész-e valamire... ezt a Mpx mizériát meg felejtsük már el végre a fenébe elfelé, na!
ui.: Olympus 550 szerintem csak akkor jöhet szóba, ha effekt-fotózni akarsz, nem pedig fényképezni, ugyanis eléggé nem szokott hasonlítani az azzal készített kép az eredeti látványra. De jó nagy a zúmja, a mekapikszelye és az izólya, meg nem is nagy, de szépen csillog.Kettő, csipkebokor vessző!
-
Gaskin
aktív tag
Én azt hiszem, hogy nagyon nem mindegy, hogy 35mm-től, vagy 28-tól kezdődik egy bridge fókusztávolsága. a Fuji6500-as 28-tól. a Canon gépek meg szinte mind 35-től bridge kategóriában legalábbis. Nekem ezért eleve kiestek a canon gépek. A 6500-as a 80 körüli árával valóban nem tűnik rossz ár/érték viszonynak. Ennyi pénzért azt hiszem ezt venném. Ha van rá több della, akkor talán az olympus 550-es, vagy a bikább fuji is szóba jöhetne.
ui: Mondjuk azt írod, hogy ''a legjobb jelenleg kapható gép kéne''. Na ez nyílván nem a 6500-as, illetve mi az hogy átlagos felhasználás? Ha nézel egy összehasonlítást, akkor a 9600-os, illetve a 6500-as Fuji egy sor fontos fontos paramétere totál megegyezik, persze pl. a pixelszám nem. ami talán egy ''átlagos usernek'' sem feltételen mindegy.
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
Hy!!! Apósom fényképezőt szeretne venni és nem igazán tudok neki segíteni bridge kategóriában, a legjobb jelenleg kapható gép kéne általános felhasználásra tehát szép kép nagy zoom átfogás ennyi. én elsőre a fuji 6500FD-t néztem de ha jól tudom az nem IS-es az is kéne bele G7et kicsit drágának tartom anniyt talán nem ér....
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Latency
senior tag
válasz Hacker75 #2019 üzenetére
Nekem volt szerencsém egy illyenel fotózni egy kicsit. A képminőségéről nem tudok nyilatkozni, de amiket én eddig láttam 70-300-as zoomokat, azok minősége, hát hagy némi kívánnivalót maga után. Jó persze vannak jobb fajták is, de azok már elég drágák és az árukhoz képest szerintem azok sem hoznak valami hűde jó minőséget. Amit viszont biztosan tudok az az, hogy az AF rohadt hangos és nem is mondanám valami túl gyorsanak.
-
Hacker75
aktív tag
válasz Szten Márs #2020 üzenetére
[link]
Nekem az a lényeg, hogy USM-es legyen, aránylag olcsó, és legalább egy 55-200-as... Nem tudom ez mennyire éri meg az áráthttp://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO
-
Hacker75
aktív tag
Off-ba teszem, mert nem idevaló, de muszály lenne rá választ kapnom, mert az obi-s topicban nem kaptam:Canon 75-300/F4.0-5.6 USM EF III
Erről az obiról szeretnék valami infót, van-e valakinek tapasztalata?http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO
-
germanh
senior tag
válasz Szten Márs #2016 üzenetére
a típus nem kérdés, vagyis csak minimálisan, meghát hogy mi lesz épp akkor eladó mikor vásárolni szeretnék (1-2 héten belül/múlva)
No.1. nálam perpill D70s / D70
alapvető tartozékokat is kinéztem: 2gb sandisk extreme III, Crumpler Pretty Boy XL 4000 vagy Crumpler 'That'
szerencsére mostanában van egy-két eladó...Enjoy the pain!
-
germanh
senior tag
válasz Szten Márs #2013 üzenetére
jó kérdés, pontos számadatot nem kaptam, csak annyit hogy a gyereküket fotózták vele...
1 éves, még 1 év garivalEnjoy the pain!
-
germanh
senior tag
válasz Szten Márs #2003 üzenetére
hi
szted sima d70 1 év garival 18-70-es dx kitobival megér úgy kb 145-150k-t?
sztem lazán, de kíváncsi vagyok a véleményedreEnjoy the pain!
-
Opa
tag
válasz Szten Márs #2009 üzenetére
Azt esetleg meg tudod mondani, hogy ha rákötöm a tv-re, akkor a videót is megnézhetem vagy csak a képeket ?
-
válasz Szten Márs #1993 üzenetére
Én mondtam, hogy rózsaszín! ;-)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Dare2Live
félisten
Egy ennyire rossz fogás, sztem már a legfontosabb dolgot a fotózás örömét is keményen károsítja.
Ha ezt nemszámoljuk akkor így lowcost DSLR vázaknál rebateval a 400D igencsak versenyképes, príma választás.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Jinxx
senior tag
válasz Szten Márs #2003 üzenetére
Még talán a d50 is szóba jöhet használtan. Soóséknál most van mind a kettő, d70 és d50 is.
-
Opa
tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem:
Van kb 35k-m gépet venni. Ami fontos, hogy legyen benne videófelvételi lehetőség hanggal, lehetőleg nem 10fps-sel..
Amit kinéztem, az a Nikon Coolpix L10 [link]
Ez 37 körül lenne aksival és 512memóriával, ami még talán belefér.
Szép képeket csinál összehasonlítva a vele egy árban lévőkkel ?
A műszaki adatok számomra nem sokat mondanak (képérzékelő,objektív).
Lényegre térve: Javasoljátok-e a gépet? -
Jinxx
senior tag
Mint ahogy már írták előttem, játékgép fílingje van a dolognak, markolattal egy pár fokkal jobb. Én nagyon ellene voltam, az ára miatt viszont ezt vettem meg, és hozzá lehet szokni. Menj el valahova, fogd kézbe, aztán kiderül mennyire gáz első benyomásra. Csak te tudod eldönteni neked mennyire fontos a jó fogás, és tudsz-e alkalmazkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Energiaital topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Path of Exile (ARPG)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...