Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
válasz Poiro7 #50499 üzenetére
"De mit is várhatunk (nagy vonalakban) az Olympus Stylus XZ-10-től?
Elegáns fémváz (opcionális szilikon tokokkal)
1/2,3" típusú, 12 Mpixel effektív felbontású BSI-CMOS szenzor
TruePix VI képfeldolgozó rendszer
Szenzor eltolásos stabilizátor
ISO100-6400 érzékenység (1/3 lépésenként állítható)
5×-ös zoomátfogású, 26-130 mm ekv. gyújtótávolságú, f/1,8-2,7 fényerejű objektív
1 cm-es Szupermakró mód
Programozható objektív körüli gyűrű, és funkciógomb
Manuális és félmanuális üzemmódok
RAW képformátum
Mágikus szűrők
Beépített ND szűrő
3"-os, 920 000 képpontos érintőképernyő
Érintéses AF-pont kiválasztás és expozíció
FullHD videófelvétel, sztereó hanggal, H.264 tömörítéssel
120 és 240 kocka/mp sebességű lassú videó módok
Lítium-ion akkumulátor, töltés USB-n keresztül
Magyar menü"[ Szerkesztve ]
-
vieri2000
tag
A Szombathelyi Media Markt-ba Az Oly Stylus1 139e.
-
törölt tag
válasz Ati.Inc #50492 üzenetére
Ha az ára neked belefér, a Stylus egy kvajó gép. Kikapcsolva kicsi, elfér kabátzsebben. Használni tökéletes. Tartomány nagyon jó, szemkagyló nagy, jó a kereső. Kijelző bökős és kihajtjató. Wifi. Én imádtam, amíg használtam. Szép Oly-s jpegeket dobál. Nappal nem lehet vele gondod. Iso 800 ig egész használható.
JA ÉS A STABIJA, valami félelmetesen jó. Simán hozza az öttengelyes szintet.
[ Szerkesztve ]
-
Ati.Inc
tag
válasz schawo #50489 üzenetére
Itt Angliaban ha atszamolom akkor 150 korul jutnek hozza.
Viszont ha valasztanod kellene mindennapi hasznalatra es az arat nem nezve,melyiket valasztanad?
Jobban tetszik az E-M10 viszont azt erzem,hogy nem tudnam kihasznalni a kepessegeit anelkul,hogy beruhaznek kesobb ujabb obikra.Ezek melle joval dragabb is mint a Stylus 1.
Kb 3 hete bujom az internetet es egyszeruen nem tudom eldonteni,hogy melyik gep lenne a legjobb valasztas -
Ati.Inc
tag
Sziasztok!
"Mindenes" gepnek melyiket ajanlanatok inkabb az Oly Stylus 1 vagy az Oly E-M10-et.Nem igazan tervezem,hogy cserelgetem az obikat tehat az E-M10-et kitobival vennem. -
Ra3
őstag
Sziasztok, csak egy kis infó, ma megérkezett az emag.hu-ról pénteken rendelt XZ-10, a dobozban volt gyári világgaros papír is, amivel sikerült is beregelni a cuccot az Olympus honlapon, remélhetőleg a garis dolgok innentől az emag nélkül is intézhetőek lesznek..
Az érdekessége a rendelésnek hogy először regisztráció nélkül rendeltem, és semmilyen visszajelzés nem érkezett sehová, ezért voltak kétségeim hogy jönni fog-e a cucc, ezért csináltam még egy rendelést beregisztrálva. A regen szépen láttam is hogy mi a státusz, ma viszont reggel 2 sms jött a futárcégtől, két külön csomagszámmal, mindegyiken 54900-as utánvét.
Na mondom ezek az áll@tok kétszer elküldték, hát az egyik csomag ment vissza, úgyhogy a lényeg: akinek kell egy új fehér XZ-10 az figyelje az emag.hu-t, mert valószínűleg pár napon belül visszakerül a rendszerükbe az utolsó darab.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Lassú Víz
addikt
Lehetséges, nagyon alacsony felbontással, de ez az adatlapján is látszik. Gondolom a zoom is kell neki. Nem láttam más gyártótól ezt a szolgáltatást. Ha ez kell neki, és nem csak megtehetném érzés, akkor valószínűleg marad ez a gép bárhonnan ahonnan még megvehető.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Baxi74
újonc
Sziasztok!
Teljesen átlagos felhasználásra (családi, utazás, háziállatok stb,) keresek magasabb minőségű, de megfizethető kompaktot. Canon G1X és G16 játszik most, szerintetek melyik legyen és miért?
Köszi -
scbb
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm casio exlim zr200-as gépet szeretne, mert régebben olyanja volt és meg volt vele elégedve. Viszont elég nehézkes a beszerzése. Tudtok ajánlani valami hasonló gépet ami esetleg jobb vétel lehet?
nincsbéhúsz és szarazakksi
-
lithium86
csendes tag
Sziasztok!
A 80-90 ezres kategóriából melyik kompaktot ajánljátok?
Az összefoglalóból nekem talán a Fujifilm x-f1 a legszimpatikusabb, de érdekelne hozzáértők véleménye is.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Poiro7
senior tag
Csak egy Olympus Prémium Klubtagos van talpon e vidéken
[ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
Akkor szeretne valaki a nevére egy fényképezőgépet?
-
Poiro7
senior tag
Olympus-osok tud valaki kölcsön adni egy kedvezmény kártyát? Válaszokat privát üzenetben. Előre is köszönöm
-
jjeahh
nagyúr
válasz JoceeHunt #50465 üzenetére
Összefoglalóból:
"50e forint alatt nincsenek kiemelkedő ajánlatok. Mivel jelentős eltérések képminőségben nincsenek az abszolút belépő kategóriában, ezért ezekről a gépekről teszteket sem végeznek a szakoldalak.
Javasolható gép a Samsung WB50F a dönthető vaku miatt, amivel beltéren kis ügyességgel jobb képeket lehet csinálni, mint a direkt vakuzással."Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
JoceeHunt
őstag
Üdv Urak,
Tudna valaki ajánlani egy Best-Buy kompaktot?
Munkahelyemen vásárolnánk, kizárólag interneten meghirdetett termékeink fotózására, 20-30e Ft között.Köszi!
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
mazsi70
senior tag
válasz Tin_Shield #50455 üzenetére
Köszönöm a választ !
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Tin_Shield
őstag
válasz mazsi70 #50454 üzenetére
A Fujit én nem erőltetném, nagy dög, halovány optikával. A másik három jó. Ha kicsi hordozós gép kell akkor Oly, ha ütős video akkor Pana. Ha a pénz és a méret nem számít akkor a Sony
Az árukereső kommentelős része abszolút érdektelen, ha tényleg érdekel mire képes ez a Pana akkor számtalan tesztet találsz róla. -
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Akarok venni egy "mindenes"gépet .Ami fontos lenne : legalább 8x zomm és az evf ,nincs obi cserélgetés
Amiket kinéztem :
1. Sony Rx10 (nekem ez a legszimpatikusabb ,de az ára... )
2. Pana Fz1000 (friss gép +PH-s teszten dicsérték ,de az árukeresőn lehúzták )
3. Oly Stylus1 (3év garival 180ezer ,de kisebb szenzor )
4. Fuji X-S1 (nagyobb szenzor,mint az olyban ,ez a legolcsobb )Szerintetek ?
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
titán
válasz fr3ntzen #50452 üzenetére
Ha csak ennyi az elvárás, akkor a komoly definícióját kimeríti. Nem line skippel, nem skáláz, hanem egy az egyben pixel-a-pixelen 4k. Igaz, hogy a 4k videó minősége egy csomó egyéb paraméteren múlik (dinamika, zaj, kodekek, színprofilok, stb.), de ha azok nem számítanak, akkor ez egy komoly 4k, és máris faraghatod a másfél millás minimumoodat negyed millára.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz schawo #50451 üzenetére
Igen a komoly 4k az az ami 4k , ami meg szarabb minősé arra max ráirják , hogy 4k.
Ha valami 4k az 4k nem kevesebb nem több. Akkor most van 4k mérő vagy nincs? Mert szerintem egy 4k tv az 4k-s és lehet egy okostelefon ami tud 4k-t venni,de egy 4k-s tv-n megnezve meg szarabb a minősége.
Láttam én már kutyán kamiont....
Akkor most mennyi a zöldség?Amugy is azt irtad ez qrvajo 4k videot csinal....Akkor mégse csinal qrvajo 4k videot? Vagy a végén mire megvesze és hazaviszed már csak 2k lesz? OMG
(ha kimegyek egy ugyfélhez és aztmondom egy vegyszernek 12 hét a hatástartóssága,akkor annyi a hatástartóssága és vállalom is rá a garanciát. és ha kihiv 8 hét mulva , hogy gond van,akkor nem kezdem el neki mondani, hogy jaaa ez a 12 hét ez másik dimenzioba annyi csak itt meg 6 és nincs garancia).
Igazábol le is szarom a témát ,mert nem én akarok ilyen gépet . A másik, hogy én fényképezőt arra veszek hogy fenykepezzek nem kamerazni.... Arra kamerát kell venni. Ez olyan mint, hogy okostelefonnal lehet fotozgatni, csak köze nincs a rendes fenykepezőkhöz.
[ Szerkesztve ]
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
titán
válasz fr3ntzen #50450 üzenetére
Én meg elképzelhetetlennek tartom, hogy egy 3x ennyibe kerülő kamera, ami erre van kitalálva jobb képet csináljon, mint egy annál is 3x annyiba kerülő kamera, ami még inkább arra van kitalálva. Hülyeségeket mindig lehet mondani. Ki mondta, hogy jobbat csinál? Meg mi az hogy komolyabb. Akinek egy 10 millás van, az kiröhögi a másfél millás kamerát, és azt mondja, hogy nem komoly. Most akkor komoly, vagy sem? Most akkor miről is beszélünk? Vagy a te definíciód szerint komoly? Vagy mi alapján komoly? Van erre valami táblázat, komolyságmérő? Ennyi zöldséget.
[ Szerkesztve ]
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz schawo #50449 üzenetére
Hát be fogok menni egy boltba,ahol árulnak ilyen gépet felveszek vele valamit 4k-ba és megnezem majd egy 200cm körüli UHD tv-n és akkor tudok mit mondani. De ettől függetlenül elkepzelhetetlennek tartom, hogy ez olyan képet csinal mint egy kamera ami erre van kitalalva és minimum 3x-os áron lehet kapni (és ez a legolcsobb kamera , mert olyan 1,5 millátol indulnak a komolyabbak egészen mondjuk 7 milláig).
Ettől függetlenül, ha igy van ahogy mondod akkor grat nekik, hogy ilyen olcson ilyen mocsokjo gépet tudnak adni.
További kellemes forumozást, de én nyugovóra térek .
[ Szerkesztve ]
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz schawo #50446 üzenetére
(#50438) fr3ntzen válasza net91 (#50437) üzenetére ÚjVálaszPrivát2015-03-01 18:33:06
fr3ntzen
(tag)ha beirod, hogy lx8 price kidobja hogy 900 dollár... nemigen hinném hogy ilyen arban kapsz egy olyan gépet ami jo minosegben vesz fel 4k-t.... (I)de nem értek hozzá, mármint a fényképezőkhöz ! (/I)
Kiemeltem és aláhuztam a fontos részt...csakmert ugy latom nem voltal figyelmes.
Sőőőt 790 dodó... http://camyx.com/rumors/2014/06/panasonic-lx8-price-more-specs-leaked/
Ráadásul a GH4 már 450 pénz, ahogy hirtelen nézem.
[ Szerkesztve ]
-
szata.68
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a Sony HX400V mennyire ajánlott a részetekről?
Olvastam az összefoglalóban,hogy nem olyan nagyon,csak nekem eléggé bejön.
Leginkább fogászati dokumentációra használnám, de semmi extra képesség nem szükséges. (van aki telefonnal fényképez...)
A beépített wifi-vel meg tudja esetleg azt csinálni,hogy ha egy ismert hálózatra talál,akkor feltöltse a képeket automatikusan?
Esetleg ezen az áron (~130eFt) mi az ajánlott? (ha ez felejtős) -
titán
válasz fr3ntzen #50438 üzenetére
Az LX8 nem létezik, így a hozzá tartozó ár sem. Ennek ellenére van két Panasonic kompakt is 1000 euró alatt, ami bizony felvesz 4k-t: LX100 és FZ1000. Az FZ1000 konkréten kiemelkedően jó videós képességekkel rendelkezik, sokan csak ezért veszik.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
El is olvastad? Csak egy újabb spekuláció - LX7 fényképpel illusztrálva
Már legalább egy éve megy a találgatás a különböző "jólértesült" oldalakon egy lehetséges LX8-ról. De egyenlőre nincs utód, ha majd bejelentik akkor lesz.(szerk: scarabaeus gyorsabb volt)
[ Szerkesztve ]
-
net91
senior tag
válasz Tin_Shield #50436 üzenetére
LX8 nincs?
Ma jelent meg, ott a dátum:
[link][ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
lithium86
csendes tag
Tájfotózásra mely gépek a legalkalmasabbak?
Néztem képeket amit Fujifilm FinePix X-F1 -gyel készítettek és nem igazán győzött meg
Nikon Coolpix P340 -cal készült képek már meggyőzőbbek voltak.
Minden javaslatot szívesen fogadok. -
fr3ntzen
aktív tag
ha beirod, hogy lx8 price kidobja hogy 900 dollár... nemigen hinném hogy ilyen arban kapsz egy olyan gépet ami jo minosegben vesz fel 4k-t.... de nem értek hozzá, mármint a fényképezőkhöz !
Sőőőt 790 dodó... http://camyx.com/rumors/2014/06/panasonic-lx8-price-more-specs-leaked/
[ Szerkesztve ]
-
net91
senior tag
válasz Tin_Shield #50436 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
LX8 nincs, és könnyen lehet nem is lesz soha. LX100 van, de az más ligában játszik.
10 perc video a legjobb minőséget adó tömörítéssel ~2GB. Hogy mekkora tárkapacitásra van szükséged azt te tudhatod, nekem pl. elég lenne 8GB. De amilyen olcsó manapság A memória, vegyél jó és gyors 16-os kártyát az minden ésszerű - és azon túli - felhasználásra bőven elég. -
fr3ntzen
aktív tag
Én nem igen vennék semmit ami 4k-s ...amugy is már vannak 8k-s tv-k is , de valahogy nem tudom elhinni, hogy valoban 4k-t fog rögziteni.. De ha van egy 1,5 millás 4k-s tv-d akkor hajrá.
Láttam már full hd képes felvevő eszközt , amit utána megneztem a tv-n és egy okádék volt kb.De lehet rámcáfolnak majd.... !
[ Szerkesztve ]
-
net91
senior tag
Megtudnátok mondani, hogy az LX7 által felvett 10 perces videó mennyit helyet foglal le a kártyán kb?
(A vásárláskor a készülék mellé milyen kapacitású kártyát érdemes venni, ha videót is akarok majd rögzíteni?)Az LX7 utódja az LX8, már 4K készülék. Van értelme 4K készüléket venni napjainkban?
-
Lacy6
senior tag
válasz xcbiker #50430 üzenetére
Tényleg nem rossz képek.
Beszerezni honnan érdemes? Vagy teljesen mind1?
Extrem digitalra gondolltam mivel garancia szempontjából kedvezőbb lenne.
Lehetséges, hogy később lentebb megy az ára vagy valahol kedvezményesen megvenni?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
xcbiker
addikt
Én elégedett vagyok az FZ200-al. Kb 1.5hete vettem.
Korábbi hozzászólásba tettem képeket. Igaz butított facebookos, de nem egyszerű körülmények közt teljesen automata módban készültek. Szerintem nem rossz.[ Szerkesztve ]
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
Lacy6
senior tag
válasz fireman123 #50425 üzenetére
És a Canon PowerShot SX50 HS-ról milyen vélemény van?
Ez jóval nagyobb optikai zoom-al rendelkezik, de képminőségbe szinte megegyezik, nem?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Apámnak kellene egy fényképezőgép főleg kirándulásra.
15-25x-os optikai zoom-ra gondolt, meg viszonylag jó képminőségre.
Mivel abszolút nem ért a fényképezéséhez, így főleg egyszerűbb gépekre gondoltam.
Canon PowerShot SX50 HS
Panasonic Lumix DMC-FZ200
Az RX100, LX7..... és többi csúcskompakt igazából a zoom tartomány miatt kiesett, hiába van jobb képminőségük.
Szerintetek miben érdemes gondolkodni?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Ra3
őstag
válasz fr3ntzen #50422 üzenetére
Ahogy írtam én is néztem több fórumot ahol kaptak hideget-meleget, remélem nem lesz gond, most valami 30 napos visszavásárlási garit is hirdetnek a tévében. Közben már a számlát is megcsinálták, kedden hozzák ha minden igaz, majd beszámolok.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
fr3ntzen
aktív tag
Anyós vett onnan egy LG led tv-t.... vissza kellett vinni gariba.... mire 1,5 hónap piszkálás után közölték, hogy eltünt a tv.... Aztan cirka 2-2.5 honap alatt kaptak egy ujat meg 5000ft-ot amit levasarolhatnak , mert f.szok voltak, ja és még plusz 1 év garit az uj készulékre.
Nagyon jo az xz-10 legalabbis nekem eddig nagyon tetszik, és remélem nem szívod be garanciális problémával. (De szerintem az oly-t hivatalos szervizbe kell majd vigyed,ha baja lesz).
-
prolad
addikt
Üdv
Milyen fényképezőt ajánlotok max 50-ért?Lőjön jó képet,normális videót,a többi nem számít.
Nikon coolpix s9600? -
Ra3
őstag
Szevasztok, kb. egy hónapja figyelem a topicot, és azóta próbálok XZ-10-est lőni az ebayen jó áron, de tegnap valamilyen anomália (remélem valami polc hátsó részén kallódott, és nem úgy vették vissza valakitől) folytán feltűnt egy darab fehér az emag.hu-n 54.9 pénzért, amire a boltról itt-ott olvasott nem túl jó vélemények ellenére is rárepültem.
Kíváncsi vagyok hogy tényleg van-e nekik, eddig még csak egy automata visszaigazolást kaptam, de ha tényleg megérkezik akkor jövök a kérdéseimmel!
PL5-ösön is gondolkodtam amúgy, bár szerintem nem használnám ki, meg azért árban csak majdnem a duplája, de ha az XZ nem jön össze akkor lehet hogy beruházok egyre.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
lithium86
csendes tag
Esetleg Nikon Coolpix S9700?
-
lithium86
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
Osztottam, szoroztam és akár beleférhet a 80 -as kategória is. (Kb. úgyis másfél hónap múlva venném meg)
Viszont nem szeretnék külön az objektívvel bizniszelni.
Az összefoglalóban felsorolt (vagy akár úgy egyébként) gépek közül melyiket javasoljátok?
Főleg a természetfotózás érdekel, változó fényviszonyok között. Persze a portrékészítés is szóba jöhet nyaralások, események alkalmával.
Köszi a további segítségeteket is!
-
fireman123
őstag
válasz lithium86 #50413 üzenetére
schawo itt megírta a tutit ....szvsz. az jó lenne neked is ...sőt nagyság renddel jobb, mint egy kompakt
[ Szerkesztve ]
-
lithium86
csendes tag
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy veszek egy fényképezőgépet. Érdekel a fotózás, szeretnék vele foglalkozni és családi eseményeket, nyaralásokat is jó minőségben szeretném megörökíteni.
A keretem max 60 ezer Ft.Eddig a Nikon Coolpix L830 -at néztem ki, de nem sok jót olvastam róla ebben a topic -ban.
Helyette mit ajánlotok?
Nem ragaszkodom az ultrazoom -hoz, ha ez a minőség rovására megy ilyen árkategóriában.Várom véleményeiteket, tanácsaitokat!
Előre is köszi a segítséget! -
fr3ntzen
aktív tag
válasz fireman123 #50411 üzenetére
Igen, csak érdekesnek tartom, hogy ezt ennyire lefosták... Olyan mint a fosSamsung telókon... Érdekes a Sony telon úhgy áll benne mint Katiban a gyerek, pedig lassan 2 éve nyúzom a telót és nem kevesszer töltöttem
-
fireman123
őstag
válasz fr3ntzen #50383 üzenetére
Nálam is lötyög, ha mozgatom ....viszont elég jól belecuppan és amúgy stabilan benne van......olyan mintha az anya sokkal nagyobb lenne mint az apa (nyilván ezért lötyög), viszont az apán van egy pöcök ami biztosítja az érintkezést és hogy ne essen ki....
[ Szerkesztve ]
-
kurcsics
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni fényképezőgép vásárlással kapcsolatban.
Az összeg, amit rá tudok szánni kb 100eFt de max 150eFt körül.
Nem vagyok egy fotós, eddigi kompakt gépemet is mindig az automatikus témafelismerésen hagytam, rábíztam magam.Amire szeretném használni a gépet:
Nyaralások megörökítése (nem gond a méret)
A családi képek, a leendő gyermekünk fotózása
Rövidebb videó a gyerekrőlTöbb MILC-et is kinéztem, Oly E-PL5 kit-ben, NX3000, sony A3000/5000.
De nézegettem a Bridge gépek közül: Canon SX50/60 .Vagy esetleg Kompakt lenne a legideálisabb nekem?
Mit tudtok javasolni? Melyik fényképezőt válasszam?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz rejtőzködő #50407 üzenetére
Akkor jóvan haggylötyögjön !
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Poiro7 #50405 üzenetére
Semmi reklám nincs ebben. Az Olympus Mintaboltban 110 k a PL5 dupla kit. Minden mintabolti termékre 3 év garancia jár. Szinte minden Olympusosnak van egy olyan klubkártyája, amivel a mintaboltban 15% kedvezmény jár minden termékre, így a duplakit 93500 forintért vihető. A 40-150 teleobjektív pedig szépen eladható 35 pénzért, annyiért mindig elmegy. Jelenleg kettő hirdetett darab van 40-ért és 38-ért. Ha eladod a telét 35ért, és adsz egy üveg bort ajándékba annak, aki kölcsönözte neked a klubkártyáját, akkor 60 pénzből megvan a PL5 meg a 14-42 objektív. De ha akarsz ilyet, akkor siess, mert erről is lemaradsz, mint az XZ-kről. Hetek óta megy az akció, már csak pár darab van, és utána végleg kifut a PL5. Talán a PL6 is olcsóbb lesz valamikor, de egyáltalán nem biztos.
-
titán
válasz Poiro7 #50403 üzenetére
És azt még nem is tettem hozzá, hogy ez egy alap. Ha jobbat szeretnél, nem gépet kell cserélni, hanem objektívet. Gyűjtögetsz egy kicsit, és jövőre használtan veszel 60-ért egy pici Panasonic 20/1.7-et, vagy egy Olympus 45/1.8-at, és lesz egy olyan éles objektived, amiről csak álmodni se mertél. És az összes telefon előre köszön az évszázad végéig biztosan.
Ráadásul, ha akarod, még újonnan, magyar boltból, 3 év garival is elhozhatod a PL5+14-42 szettet, és 60-ból megúszod.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Poiro7 #50401 üzenetére
A cserélhető optikásaktól félek, ha oda bemegy egy porszem, vagy szösz rossz belegondolni.
Szerinted hánymillióan használnak cserélhető objektíves rendszert? Mind fosik a portól? Amúgy is az Olympusnak van a legjobb pormentesítő rendszere az összes csereobis márka között.Amiket ajánlottam, nem nagyobbak egy XZ-2-nél: [link] Az objektív nagyobb rajtuk egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
És természetesen olyant aminek a cipelése nem okoz problémát, mondjuk egy kalandpark drótkötél pályáján lógva
Azt hiszem ezt az XZ-10 -est kezdem el kutatni nagy erőkkel, vagy a XZ-2 -t.
A cserélhető optikásaktól félek, ha oda bemegy egy porszem, vagy szösz rossz belegondolni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest