Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Nem tudom levenni, mert a keretet ráragasztottam egy kétoldalon ragasztó csíkkal. Gyakorlatilag levehető a felső fordulóponton, de akkor sztem kilazúl utána és lötyögni fog. Ezt kinyitogatni lehet, ahogy a képen is látszik, de levenni nem érdemes. Elviekben lelehet venni, mivel pattintós megoldás. Viszont, ha neked LVF2 elektronikus kereső van, akkor ez a tükör már nem játszik szerepet, mivel az nagyon szépen adja a dolgokat, mivel állítható, így napfény ellen is jó, bár alacsony helyzetben nehezebb belenézni. Én is akartam olyat venni, de aránytalanúl drága a géphez képest. Eredetileg azt próbálkoztam használtan venni, de ez a tükör kicsit kisegít.
Hát, meg kell szokni az biztos.Üdv. Pibácsi
[ Szerkesztve ]
-
pibácsi
senior tag
Szia net91!
Nem rendeltem többet, ez 3 hét után jött meg Taiwanból, itthon nem találtam. Nem nehéz feltenni, gyakorlatilag fel kell ragasztani csíkokkal egy alapkeretet. Elég precízen kell dolgozni, de megoldható símán odafigyelésel. Ezután már működik. Nem kell feszegetni, erőltetni. Meg kell szokni a kezelését a gyakorlatban, mivel a tükör sok esetben bezavarhat a normál fényképezésnél. Amúgy meg kell szokni a fordított tükörképet is, de tájékozódásra, beállításra az alsó helyzetekben nagyon jó. Sőt napfény árnyékolásra is jó adott esetben.Üdv. Pibácsi
-
Vyndree
őstag
Ezen én is felkaptam a fejem: "Az LX7 is 90k és videóban nem kicsit rosszabb mint egy 90k-s mobil, hanem nagyságrendileg. Szerintem."
...viszont mivel nem volt még neki LX7-ese nem tudja mit beszél. Mondjuk az gáz, ha valaki idetéved, szeretne informálódni és ezt a hülyeséget olvassa, de egy válemény nem vélemény, aki erre alapoz az meg is érdemli. -
hito
nagyúr
Túl vagyok rajta, még vásárlás előtt láttam. Nagy része hiszti, illetve túl sokat vártak a géptől. Helyén kell kezelni. Egyelőre annyit biztosan tudok mondani, hogy jpeg-ben jóval gyengébb az RX100m3-tól, kis túlzással nem egy liga. Mondjuk azt napos időben teszteltem, ma meg borús/szürkület volt amikor teszteltem.Az is lehet, hogy valami el van babrálva a menüben, mert tesztképek (ittenik is) sokkal jobbak, mint amit eddig első kézből tapasztaltam a gépről.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Lassú Víz
addikt
Nincs jobb ötletem, mint amit a videón láthatsz. Panasonic Lumix LX7 - How to remove the lens ring
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Vyndree
őstag
Ez nem egy mai darab és nem olyan fényerős mint az utódja. Lehet nagyobb a szenzorja egy lehelletnyit, viszont jóval elavultabb. Az obija jobb, viszont szolgáltatásban gyengébb és ki tudja mennyire van lehasználva.
Annyia nem olcsó, ha ugyanennyiben kerül a Sony számlával, garival, akkor talán az a javasolt.. -
Dani_kp
addikt
Igen ezt is olvastam...de bíztam benne hátha valamelyik kicsit mégis jobb a másiknál .
Azt elfelejtettem mondani, hogy helyben (Szeged) szeretném venni, szóval MM, Euronics vagy edigital jöhet szóba, ezeket ismerem csak.Eddig ezeket nézegettem:
Canon ixus 157-160-165 (kb. egy árban vannak fogalmam sincs mi köztük a különbség)
Sony DSC-W830
Nikon Coolpix S3700
Samsung WB35FDe akkor mindegy, hogy melyik mert sok különbség nincs köztük, akkor.
https://ingatlan.com/33821564
-
Tin_Shield
őstag
El is olvastad? Csak egy újabb spekuláció - LX7 fényképpel illusztrálva
Már legalább egy éve megy a találgatás a különböző "jólértesült" oldalakon egy lehetséges LX8-ról. De egyenlőre nincs utód, ha majd bejelentik akkor lesz.(szerk: scarabaeus gyorsabb volt)
[ Szerkesztve ]
-
fr3ntzen
aktív tag
ha beirod, hogy lx8 price kidobja hogy 900 dollár... nemigen hinném hogy ilyen arban kapsz egy olyan gépet ami jo minosegben vesz fel 4k-t.... de nem értek hozzá, mármint a fényképezőkhöz !
Sőőőt 790 dodó... http://camyx.com/rumors/2014/06/panasonic-lx8-price-more-specs-leaked/
[ Szerkesztve ]
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
Tin_Shield
őstag
LX8 nincs, és könnyen lehet nem is lesz soha. LX100 van, de az más ligában játszik.
10 perc video a legjobb minőséget adó tömörítéssel ~2GB. Hogy mekkora tárkapacitásra van szükséged azt te tudhatod, nekem pl. elég lenne 8GB. De amilyen olcsó manapság A memória, vegyél jó és gyors 16-os kártyát az minden ésszerű - és azon túli - felhasználásra bőven elég. -
fr3ntzen
aktív tag
Én nem igen vennék semmit ami 4k-s ...amugy is már vannak 8k-s tv-k is , de valahogy nem tudom elhinni, hogy valoban 4k-t fog rögziteni.. De ha van egy 1,5 millás 4k-s tv-d akkor hajrá.
Láttam már full hd képes felvevő eszközt , amit utána megneztem a tv-n és egy okádék volt kb.De lehet rámcáfolnak majd.... !
[ Szerkesztve ]
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
Lassú Víz
addikt
Lehet másikat javasolni. Viszont ha nem szempont a kompaktsága meg a videó képesség akkor inkább egy ilyen kit 109-ért (amíg van).
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Tin_Shield
őstag
Szerintem ettől jobb a Fuji XQ1. Nagyobb és jobb a szenzor, kicsit a fényerő is, komolyabb a fotós "tudás" (raw, fázis AF, sorozatsebesség stb), minőségibb a felépítés. És persze a Fuji jpg motor és színek.
Az S200 mellett csak a hangyányit szélesebb nagylátószög, a hosszabb tele szól.[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
"Hasonlót keresek már egy ideje én is (de a xz2-10 párost nem lehet kapni), mit ajánlasz?"
Lassan kikopnak a megfizethető árú és jó képminőséget adó kompakt gépek, a gyártók bevallottan nem erre a szegmensre koncentrálnak. 100e alatt maradnak az egy kaptafára készülő hangypöcsnyi szenzoros zsebgépek átlagos átfogású és sötét optikával. Meg a tükörreflexesre hajazó megagigazoomok.
Én mostani kínálatból nem igazán tudnék választani, ha nagyon muszáj lenne kompakt gépet venni talán ezt a Fujit választanám.
De inkább vennék egy kicsi olcsó MILC-et, pl Nikon1 S1 / SamsungNX Mini/ Olympus E-PL5 (akár használtan is)(#50246) vieri2000
Még van LX7? Ne sokáig gondolkodj rajta mert ez is el fog tűnni
Amúgy sokkal inkább ez a Pana mint az S120, de jpg képek esetén meg kell barátkozni a Pana színvilágával. Vagy raw.[ Szerkesztve ]
-
rejtőzködő
csendes tag
Mivel az XZ szériát már tényleg nem forgalmazza senki, ezért szerintem a Panasonic portáján nézz körül és a pénztárcád lehetősége szerint válassz.
Mondjuk ezt: http://www.220volt.hu/Panasonic+Lumix+DMC-FZ200
De ezt sajna nem úszód meg az Olyk árából -
mrmarkus
aktív tag
Ha ez a paraméter valóban lényeges számodra, akkor csak drágább gépet választhatsz...
Például a Panasonic Lumix DMC-FZ200 jó fényerővel bír a televégén is!Freedom of Information
-
mrmarkus
aktív tag
A gép adatlapjából kiolvasható...
A Canon PowerShot S200 szenzorűnak mérete 1/1.7"
A fényerő a széles végén F1.8 míg a tele végén F5.7
A yoom átfogás 24-120 mm (5x)
A 24 mm nagylátószög hasznos a lakásban.Freedom of Information
-
jjeahh
nagyúr
az hogy lehet, hogy a sony rx1 valszeg a piac legdrágább kompaktja, és csak 1x-es optikai zoomot tud, meg az hogy lehet, hogy egy porsche valszeg gyorsulásban leveri a jóval drágább rollsokat?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
silboy
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat és a tanácsokat.
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
rejtőzködő
csendes tag
A RAW az gyakorlatilag egy nyers levonata a fotónak, amivel még bármit lehet tenni.
Persze ha életlen és rossz a perspektívája a fotónak, azt már nem tudod helyrehozni.
De expo korrekciótól, a kontraszt, árnyék és egyéb hibákig sok mindent ki lehet vele javítani.
Tehát egy alulexponált képből tudsz még egy tökéletes expójú képet varázsolni.
én az XZ-2-ön LF+RAW-ot használok.
Ha jól sikerült a kép akkor a RAW-ot törlöm, ha javítani kell akkor ott van a RAW.
Pláne akkor van értelme a dolognak, ha megisméthetetlen alkalomkor fényképezel(esküvő, keresztelő, lakodalom) -
nrc
tag
Az Europarkban lévő MediaMarkt üzletben láttam ma Nikon 1 S1 11-27.5 f/3.5-5.6 MILC kitet 50e-re leárazva.
A webshopban nem látom ezt az akciót, de ott ki volt téve, helyben meg lehet venni, ha marad még belőle.
Ennyit szerintem megér, itt pl. megnézheted, hogy milyen képeket lehet vele készíteni: flickr pool.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
Az Olympus XZ10 és a Fuji XF1 kikopásával valóban nem maradt igazán ajánlható kompakt 50e körül. Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne értelme lecserélni azt az öreg Sony-t, csak nem új gépben kell gondolkodni hanem egy jó használtban. A kompaktoknál maradva 50e körül szokták kínálni a pár évvel ezelőtti Canon S (100/110) és G (11/12) sorozatú gépeket, az Olympus XZ-ket, néha felbukkan Panasonic LX is, stb.
De ha nagyobbat akarsz lépni képminőségben akkor 50e Ft körüli használt MILC kitekből válogass inkább, a teljesség igény nélkül: különböző Sony Nex gépek, Olympus Pen sorozat (E-P/PM/PL), Panasonic GF, Samsung NX, de kis szerencsével kifoghatsz vadiúj Nikon1 kitet is 50e körül[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
"(Hogy kell beszúrni, hogy közvetlenül megnyitható legyen az oldal?)"
A kattintható szöveggé átalakítandó szövegrész kijelölése a hozzászóláson belül, ezután a hozzászólásszerkesztő alatti "Link" gomb megnyomása, amely megkérdezi a hivatkozást (amit beszúrtál az előbb), és OK.Quoth the Raven "Nevermore."
-
kovisoft
őstag
Nem tudom, melyiket tekinted "korszerűbbnek", nincs túl sok idő a két gép megjelenési ideje között. Az XZ-2 nagyobb az XZ-10-nél, és a képérzékelője is nagyobb (1/1.7", ahol a / osztást jelent, tehát kisebb számmal osztjuk az 1-et, vagyis nagyobb méretet kapunk). De egyúttal drágább is.
Szerk.: lassú voltam.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Nem, csak rosszul szamolsz. 1/1.7=0.588 1/2.3=0.435, ugye minel nagyobb szam van a jobb oldalon, annal kisebb a vegeredmeny.
Azt is erdemes megjegyezni, hogy hiaba ugyanugy 1/2.3"-os az xz-10 szenzora, mint a tobbi kisszenzoros gepe, ennek -ellentetben a tobbivel- egy fenyeros objektiv van az elejen.[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
Ha mindenképpen kell a nagy optikai zoom, akkor talán az egyetlen jó fényerejű a (F2,8 nagylátóban és a zoom végén is) a pana FZ200 .....de mondjuk ez elég drága, és ennek is pici az érzékelője.
-
kovisoft
őstag
Azt mondanám, hogy pont ezt a kettőt (pixelszám, zoom) nem nagyon érdemes nézni. Vagyis nézni érdemes lehet, de nem érdemes törekedni arra, hogy minél nagyobbak legyenek. A pixelszám növelésének pl. csak addig van értelme, amíg az optika is tudja hozni azt a felbontást. Utána már a további növelés inkább ront a képminőségen és fölöslegesen lesznek nagyobbak a képfájlok.
-
kovisoft
őstag
Ezek mind kis fényerejű optikával rendelkeznek, f/3.x fényerővel nagylátószögben, f/6.x fényerővel tele állásban. Ez azt jelenti, hogy hiába van 10-20X zoom bennük, csak kevés fény érkezik az érzékelőre (főleg nagy zoom állásnál). A képérzékelőik pedig kicsik (1/2.3"), ami tovább rontja a képminőséget. Éppen ezért ilyenek nem szoktak bekerülni az ajánlott gépek közé.
Nem attól lesz jó (képalkotásilag) egy fényképező, hogy nagy zoom-mal rendelkezik, sőt a tapasztalat szerint ez inkább fordítva szokott lenni. Ehelyett az objektív fényereje legyen minél nagyobb (minél kisebb F érték), ill. a képérzékelő mérete legyen minél nagyobb. Beltéri fotózásnál jól jöhet még a minél szélesebb nagylátószög (minél rövidebb kezdő gyújtótávolság).
-
-
fireman123
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest