Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Micro Four Thirds
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
válasz kig123 #51296 üzenetére
Nikon 1, Samsung NX mini, esetleg Nikon P430 ami talán beleférhet a keretbe, ha csak új készülék jöhet számításba. Esetleg használtan garanciával Lumix LX7, vagy Fuji X-F1.
Peddy789: nem rosszabbak, de ez relatív, nagyban függ a körülményektől. Fontos lenne tudni mire szeretnéd használni. Az S6-nak jó a kamerája, ha látványosan jobb képet szeretnél akkor milc vagy dslr ami érezhető előrelépés lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz Peddy789 #51297 üzenetére
Pontosíts kérlek, miben szeretnéd hogy jobb legyen? Felbontásban, fényérzékenységben, zajmentességben, zoom átfogásban, nagyobb látószögben, videóban, méretben, fogásban? A mai >100eFt-os mobilok jó képeket készítenek, a 15-25eFt-os kompaktok nem biztos hogy "jobbak".
-
Peddy789
őstag
Sziasztok, az összefoglalóban nincsen olcsó ajánlat, milyen áron lehet olyan gépet venni ami kicsit jobb képet csinál azért pl egy s6-nál, tehát telefonoknál ?
-
kig123
újonc
Sziasztok,
Van egy Canon PowerShot a620-asom régről.
Szeretnék egy kompakt fényképezőt. Fontos lenne a, hogy kompakt legyen a mérete miatt. A mostanit is azért nem használjuk, mert viszonylag nagy (a 4 tölthető elem miatt)Túl nagy igény nincsen-. Főleg kültéri fotózás lenne a kirándulások során (szeretjük a tájkép beállítást az élénk színek miatt.) Illetve beltérben esetleg a kutyánkat fotoznánk, tehát a sorozatkép funkció is hasznos lenne.
Keret 75.000-ig maga a gép.
Illetve a Full HD videó készízés mint kritérium.Nézegettem a Sony Hx50-est, de nem tudom megéri-e. Tud-e annyival többet mint egy 40-50.000-es gép.
KÖszönöm a segítségetekt.
-
Vergilia
tag
válasz lazioforever #51288 üzenetére
Nagy zoom akkor bridge. Ezeknél a Panasonic-al jársz a legjobban, hagyjuk ezt a kínai vackot.
FZ45, FZ72, FZ100, FZ150 pénztárcától függően, ezek már mind jó képet készítenek, még az FZ38 is jó. Amit ne, az FZ8, FZ18, FZ20, FZ30, FZ50 ezek már régiek, hiába a szép állapot nem tudni min mentek keresztül. -
berobi78
tag
ezt az agfát semmi képen sem, de ha vissza olvasol sok tippet találhatsz. ha használt is jöhet, akkor még több a lehetőséged.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz lazioforever #51291 üzenetére
Ez jó lehet, minden finomság benne van, kérdés mint fényképező mit produkál, nem találtam semmi infót róla, csak amit az oldal ír.
Hozzáértők majd megmondják érdemes e megvenni, csábító a 8GB kártya + a tok. -
sideburns
aktív tag
Kínai gagyi, egy fillért nem ér.
-
rejtőzködő
csendes tag
Nagyon jól néz ki
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Segítségetek kérném egy fényképezőgéppel kapcsolatban. Kinéztem magamnak egy Agfaphoto Selecta 16 típusú digitális fényképezőt, de nem tudom, megéri-e az árát. Erről lenne szó: [link]
Most akciósan 22 ezer ft-ért hirdetik.
Eredetileg egy egyszerű és olcsó kompaktot akartam, de most bejött ez is egy lehetőségként.Kompaktból egy Nikon Coolpix L31-et, és egy Sony DSc W800-at néztem.
A kérdésem az lenne, hogy ér ez az Agfaphoto annyival többet, hogy a "márkásabb" kompaktok helyett ezt válasszam? A nagyobb optikai zoom, és a manuális állítási lehetőségek (no és az alacsony ár) miatt gondolkodom nagyon rajta.
Szóval tudtok segíteni? Van esetleg valakinek tapasztalata erről a gépről?
-
Tin_Shield
őstag
válasz Genosidius #51286 üzenetére
A Fuji és a jó videó kifejezetten ritkán előforduló szókapcsolat dokumentációs célra persze megfelel(het), de látatlanban is azt mondnám ebben a Nikon lesz a jobb
A maximális beállítható ISO érték kb. annyira releváns a kis szenzoros kompaktoknál, mint az autók esetében a specifikációba írt maximális sebesség: jól mutat, de a gyakorlati haszna nulla. Jó érzésű ember ISO 1600-ig sem szívesen tekeri el ezeket. A Fujival, ha nagyon muszáj, helyesen exponálva és nem utólag számítógépen felhúzva, még bevállalható az ISO 1600. Ha nagyon muszáj.
Tudásban egyébként elég közel vannak, nézegess ezekkel a gépekkel készült képeket/galériákat, és válaszd azt amelyik jobban tetszik.
(Én a Fujit választanám)[ Szerkesztve ]
-
Genosidius
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy könnyű, de minőségi fényképezőgépet. Eredetileg 60000 körül lőttem be a limitet, de már látom hogy többet kell rászánni.
Elég minimálisan értek a dologhoz, úgyhogy a téma összefoglaló alapján két gépen gondolkozom, a Fujifilm FinePix XQ1 és a Nikon Coolpix P340 közt vacillálok. A döntésben kérem a segítségeteket, illetve, megköszönném, ha valaki további jó alternatívákat tud ajánlani.
Ahogy olvasgattam itt a fórumon, a Fujit javasolják inkább, bár a két gép közt nem sok eltérést látok. A Fujinak jobb a szenzormérete, ha jól gondolom jobb videót készít és van benne valós idejű hisztogram, amiről inkább csak sejtem, mint tudom, miért lehet jó nekem.
A Nikonnak az optikai zoomja jobb egy picit, az ISO érzékenysége sokkal? jobb, és kétszer akkora záridőt lehet neki beállítani.A fentiekből arra következtetek, hogy a P340 "sötétben", félhomályban, neonfényben, sűrű erdőben jobban boldogul, mint az XQ1. Mivel elsősorban egy mokány, de stílusos, utazós, élményfotózós, spontán kis gépet szeretnék, ami jól elboldogul a fentebb említett körülmények közt, nekem ez tűnik szimpatikusabbnak, a jobb videót viszont nem biztos hogy kihasználnám. Szubjektív szempont, de külsőre a fehér P340 jobban is tetszik a riválisnál még ha nem is fémburkolatos, persze nem ez fog dönteni.
Viszont nem tudom, helyesen látom-e a dolgot, vagy a homálytűrési különbség igazából nem számottevő. Az XQ1 esetleg valamiben sokkal jobb a másiknál, amit hozzá nem értőként nem veszek észre? Ez alapján érdekelne a véleményetek, és esetleg egyéb javaslatok. -
bubibaba
csendes tag
Sziasztok!
Én Nikon párti vagyok, én is fényképező vásárlás előtt állok, nem akarok tükörreflexes gépet, kompakt érdekel, de a jobbik fajta és Nikon persze. De egyszerűen nem tudok dönteni, melyik típus legyen. Tudnátok ajánlani?Esetleg Coolpix L340-ről vélemény valaki?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Neszójábe
senior tag
Sziasztok,
60k körül keresek kompaktot, max. 70k általános felhasználásra, sogórnőmnek. Az általános képminőség a fontos+full hd videó, feature-ök, külső vakupapucs stb. nem kell. Remélem ennyi elég...
KL.
[ Szerkesztve ]
Peace
-
Quent1n
senior tag
Egyébként így 1-2 év után összejött a pénz (bár nem annyi mint szerettem volna) és megszületett a döntés, elmentem és vettem egy Canon G7X-et 160k ért. LX7 volt még versenybe de egyszerűen a Canon mellett több érv szólt.
Pozitívumok számomra:
Kompakt méret, zsebrerakható, illetve tényleg kis helyen elfér. Ez nem DSLR, nem Bridge és nem is MILC.
Kihajtható kijelző -> fej fölött is jó csak fejre kell fordítani aztán Vegasba visszaforgatni a videót.
Érintőkijelző -> fokusz állításhoz, navigációhoz tökéletes, videozás közbe is használható.
1" szenzor elég kellemes méret és a 4.2x zoomal párosítva portrézáshoz is jónak tűnik és egész jól elmossa a hátteret.
1.8-2.8 és jobban van elosztva mint az RX100 MKIII nál pl.
Fókusz: elsőre fura volt, hogy van hangja a fókuszálásnak de amúgy elég pontosnak tűnik egyelőre.
Videós képességek ez egyszerre pozitív meg negatív is. Minőség rendbe van, a stabi is jónak tűnik.
Váz/kezelőszervek -> eléggé egybe van, masszív és jól kezelhető masina
WIFI -> Igen hasznos dolog szerintem, nem is annyira a fényképező vezérlése, inkább a PC-vel való kommunikáció, illetve a telefonra való átküldés lehetősége.Negatívumok:
Vaku nem dönthető de rendeltem hozzá egy lightscoop jr-t ami remélhetőleg megoldja a dolgot
Drága (20k) és kissé alul méretezett akku ami nem tölthető USB-s töltővel, illetve max utángyártottal. Fura, mert több Canon géphez is láttam ilyen töltőt.
Video -> szélzaj kissé nagy, kevés paraméterezési lehetőség.
Kattogós tárcsa az elején. Őszintén, idegesítő a hangja kissé bár a funkcióját ellátja. Manuál fókuszra használhatatlan de minden másra tökéletes.
Géppel kábelen nem lehet összekötni. Ez azért elég cink szerintem.
Nincs live HDMI -> ezt nem próbáltam még de őszintén nem érdekel, nem videos gépnek lesz.
Súlyra kicsit nehéz (300g)A működési sebessége szerintem elég jó de én egy ezeréves Nikon kompaktról jöttem, szóval nem mérvadó a véleményem annyira
Ár / értékbe véleményem szerint elég jó választás most. Sony RX100 MK III nem ér ~60 ezerrel többet szerintem semmiképp. Hogy ez ér e ~50 ezerrel többet mint az LX7.. Nos ezen sokat gondolkoztam de őszintén nem tudom... Nekem most ért már csak a szenzorméret miatt is. Most egy jó tokot keresek, várom a lightscoop-ot, illetve tartalék akksi + valami USB-s töltő, illetve állvány. Majd rakok fel képet de flickr-en van egy tonna.
Gondolkoztam MILC-en de bár a váz olcsó de két faszentos fényerős obi egy vagyon és nem rakom zsebre. Mondjuk ezt se nagyon de azért még megoldható, aztán előkapom és fotózok, point & shoot ugye. Szóval 1 szó mint 100 egyelőre ajánlom a gépet.
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
Quent1n
senior tag
válasz Steady74 #51272 üzenetére
Lumix LX7 az kb annyi. Jobbat nehéz lőni szerintem ennyiért. Miért? Átlag kompakthoz képest nagy szenzor, kimagasló fényerejű obi, remek videós képességek, vakupapucs, szép képek (nyilván szubjektív) Én ennyiért ezt venném kérdés nélkül.
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
Steady74
addikt
Uraim
Max 100k értékben keresek kompakt gépet. Mit ajánlanátok, és miért?
Ahol használva lenne: lakás, kert, kirándulás erdőben, vízparti horgászat, családi nyaralás.
Fotózáshoz teljesen amatőr családként keressük a gépet, így ezek mentén várom szíves javaslataitok.Köszönöm előre is!
-
g_g_g
őstag
Következik az összevetés, a győztes marad. Olympus XZ10 és Samsung NX 3000 (kit obi).
Elsősorban család, szobában majd kinn és egy pár tájkép. -
-
Vyndree
őstag
válasz bluobluo75 #51260 üzenetére
Fuji XF1 tudásban jobb, nagyobb szenzorral és szebb jpg-eket dobál.
Talán még a Nikon P340 és a Canon S200 ami számításba jöhet, de az 50 ezres kategóriában nincs jelenleg fényerős kompakt. -
bluobluo75
őstag
Üdv!
Most, hogy már nem találni új Olympus XZ-10-et, milyen gép áll hozzá tudásban és árban a legközelebb?
Köszönöm előre is! -
xcbiker
addikt
Ha lenne érdeklődő rá esetleg megválnék az alig használt februárban vásárolt Panasonic FZ200-amtól.
Részletek privátban.Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Digger #51252 üzenetére
Épp tegnap jött meg (7 munkanap alatt itt volt). Most vettem ki a töltőből. Betettem a gépbe, látszólag teljesen rendben van. Most ezzel kezdem el használni az FZ200-ast, aztán meglátjuk hogyan teljesít, meg hogy a visszajelzés rendben van-e.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Digger
senior tag
Megjött már a BLC12 akkud?
Nincs vele gond?
Azt olvastam valahol, hogy ha nem eredeti az akku, akkor nem fog működni a szintkijelzés és egyszerűen kifekszik, ha elfogy a szufla. Volt valami utalás arra, hogy ez csak az újabb gyártású fényképezőgépeknél van így, ezért jó eséllyel az FZ1000 is bele eshet a szívatásba!
FZ1000 tulajoknak nincs tapasztalatuk ez ügyben? -
Márton
nagyúr
Panasonic TZ40 tulajok, infó kéne!
Lehet-e videó közben fixálni a fókuszt, hogy ne pulzáljon az AF?
Ha videó módban EV shiftelek, hogy ne égjen ki pl.az égbolt, akkor ezt az EV értéket megjegyzi kikapcsolás után is a gép?
A stabilizátor kikapcsolható videó módban?
Vagy legalább állítható, hogy optikai vagy digitális legyen?köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Cold5
senior tag
válasz Tin_Shield #51246 üzenetére
Akkor ezt fogom venni LX7EG-K, mert az akkor elvileg német piacra szánt. Tehát megfelelő dugója lesz...
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
Tin_Shield
őstag
K a színt jelöli: black
Az E európai modellt, ezen belül a G német, az E spanyol, az F francia stb, magyar nyelv minden európai speckós gépben van. Elvileg a különböző biztonsági előírásokban, a hozzá adott töltő dugójában, az alapértelmezett videókimenetben és ilyesmikben lehetnek különbségek, pl a távolkeleti gépekre sokszor nem lehet magyar menüt tenni, az usa speckós gépekben nincs 30 perces videólimit,[ Szerkesztve ]
-
Cold5
senior tag
LX7.et szeretnék venni...
Tudjátok, hogy mi a kül. ezek között:
LX7E-K és LX7EG-K és LX7EP-K
2db egyforma árban van a másik 15e Ft drágább...
-
sideburns
aktív tag
válasz 52utas #51242 üzenetére
Nikon Coolpix A egy jó kis fényképezőgép.
-
52utas
csendes tag
Üdv
Ki tud egy jó fényképezőgépet ajánlani. Amatőr szamara.valami nikon jönn most a piacara ki tud róla valamit -
jjeahh
nagyúr
Ha háttérelmosást akarsz, akkor nagy szenzor + tele és jó fény meg nagy tér vagy később egy fix obi. Kezdetnek ez megteheti.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Fuji S200EXR (Bridge ment), valami jöjjön
Kompakt kategóriában keresnék valamit, igazából 60-70e Ft körül összegre gondoltam, de úgy látom ez kevés lesz.
Általános célra lenne, leginkább baba fotózás (otthoni saját részre, nem profi) kint, bent; Városlátogatások, összejövetelek.
Szeretnék kreatív módokat (színkiemelés, háttérelmosás, stb...), wi-fi is jó lenne, de nem feltétel.Itt most lehet kapni Nikon 1 S1-et 60e Ft (kit obival), vagy nézegessek Panasonic LX7-et, LF1-et? Az LX7 tetszik de az már 100e Ft.
Megéri a +40e Ft? A Panában vannak ilyen kreatív módok?
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
Sziasztok!
Túrázáshoz keresek gépet nagyon max.80ezerig.
Egy ilyenem van, de nem tetszenek a képei.Amiket néztem hasznában, gondolom ezek csak jobbak a mostaninál:
Nikon S1
Fujifilm XF1
Samsung NX mini
esetleg ha tudtok még.... -
-
jjeahh
nagyúr
válasz entropy #51233 üzenetére
Kompaktok közül talán lx7 az egyik legjobb ebben ami belefér a keretedbe, milc fronton nem tudom... a5000 talán ha tudná bővíteni a keretet, akkor panasonic gm1, g6 már elég tuti full manuálisan beállítható videót tud.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz entropy #51231 üzenetére
Na arra pont nem valami jó Mármint családi akármiket, pillanatokat megörökíteni ez is jó, de videóklippet nem ezzel fogsz forgatni Abban jobbak a Panasonic, Sony, Samsung egyes modelljei, az olympus inkább fotóban erős.
-
entropy
tag
válasz DemonDani #51227 üzenetére
Sziasztok!
Én pontosan ugyanilyen tippet szeretnék, mint az előttem szóló, csak 120 ezer keretösszegben és nem kell, hogy kompakt legyen
Lehető legjobb ár/érték arányú fényképezőgépre lenne szükségem. Nagyon sokat segítene néhány tipp!
UPDATE: számítana az is, hogy minél jobb minőségű videót lehessen vele csinálni[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz DemonDani #51227 üzenetére
Esetleg NX2000? A mérete ugyan kicsivel nagyobb mint egy kompakt, a 70k-ba belefér, a szenzora APS-C, manuálisan tud rajta minden állítani és képminőségben szerintem megállja a helyét a kompaktok között.
A zoom kicsi benne a kitobival, abban nem felel meg az általad felsoroltaknak, no meg abban hogy nem kompakt, hanem inkább milc. Viszont 1,15 millió képpontos 3,7"-os érintőképernyő, wifi, full HD videó sztereó hanggal. -
DemonDani
addikt
Sziasztok!
Nagyon régóta nem követem már az olcsó kompakt piacot, ezért segítséget szeretnék kérni.
Olyan 70 ezer forintig érdekelne olyasmi, aminél már akadnak manuális beállítási lehetőségek, egy képen például lehet tologatni a fókuszálás helyét (ne adj isten van manuális fókusz opció), illetve néhány alap paramétert, mondjuk a záridőt, az ISO-t elő lehet választani (vagy talán még a rekeszt is?). A Zoom az jó, ha van alapon azért jó lenne, ha a 3-4x-nél nagyobb lenne, de nem akarok 30milliószoros bridzset.
Először is ezek érdekelnének igazából, de az sem hátrány, ha esetleg nem 1/2.3"-os a szenzor, hanem valami kicsit nagyobb (gondolom az 1" ennyiért vágyálom lehet).
Végül egy érdekes kérdés, létezik olyan, ami nagylátószöggel (halszem) tud dolgozni vagy imitál valami ilyesmit értékelhető képminőség megmaradása mellett? Gőzöm nincs, létezik-e ilyesmi fejlesztés kompakton, de merem feltételezni, hogy nem teljesen elvetélt az ötlet
Egy sárcnak lenne, aki DSLR-t akarna, de tudom róla, hogy úgysem lenne képes fenntartani, mert a 20. hobbija... De így talán ki tudná próbálni magát a normális minőségi fotózásban.
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
pibácsi
senior tag
válasz sinick #51212 üzenetére
Szia!
Ugyenez érvényes sajna az Oly. XZ-2-re is, de erről már írtam. Fixre kell állítni - fehér lap, vagy szürke lap - , vagy válogatni a megadott fixek közül, mivel, ha ugyanazon megvilágításnál, egy helyiségben párszor bekapcsolom nulláról a gépet, akkor általában más színeket ad. legfeljebb, ha találok a közelben fehéret, akkor talán beáll. KInt a természetben találomra áll be. Ott is ki kell választani egy fix értéket és akkor jó (pl. napfény, felhős, stb.) Hozzá kell szokni. Talán akkor nem lehet, ha egyik helyiségből a másikba megyek, ahol más jellegű a világítás (rendes izzó, kompakt). Itt a képek utókompenzációját kell sajna igénybe venni.Üdv. Pibácsi
-
SharpSA
veterán
válasz Tin_Shield #51221 üzenetére
Igen, megjegyzi, de ha valamiért el kell állítani? Már megtaláltam, hogy hol lehet elmenteni 3 egyéni beállítást, amiket C2 módban lehet aktiválni. El is mentettem az itthoni beállításokat.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
sinick
senior tag
válasz Tin_Shield #51221 üzenetére
Nikon P5100-ről váltottam erre és annak sosem volt AWB problémája, pedig kb. ugyanaz a világításom, környezetem és témázásom van.
-
MODERÁTOR
-
Tin_Shield
őstag
válasz SharpSA #51215 üzenetére
Nincs LX7-em, de azt írja kézikönyv - a 111. oldaltól kezdve -, hogy megjegyzi mindkét egyéni beállítást amíg nem állítasz be helyettük másikat. A gyári preset wb-k is finomhangolhatók, mindegyik külön-külön, azokat is megjegyzi. Ennyi állítási lehetőség több mint elég. És a legfontosabb: az iAuto mód mesterséges megvilágítás mellett beltérben felejtős (szerintem úgy álatalában felejtős az iAuto), kattogtatni a P mód (programautomatika) a javasolt.
Sajnos az (olcsó) kompakt fénycsövek és LED-ek össze-vissza színhőmérséklte (főleg keverve) a legtöbb gépnek feladja leckét, többet kell egyéni wb-zni (vagy raw-ozni), milyen eccerű is volt az élet a jó kis energiazabáló izzólámpák korában...
ekv. 90-120 között nincs drasztikus különbség, hevenyészett (fej)számolásom szerint ~5-6 fokkal szűkebb a látómező, egyszerű croppal megoldható utólag.[ Szerkesztve ]
-
Semm1
tag
Sziasztok !
Fényképező vásárlás előtt állok, csak a nagy kérdés van még hátra... Hogy vajon melyiket?
Első körben 50000 forint körül nézelődtem, mert 70+ -ot nem szánok rá, de részben az itt írtak és amit még neten olvasgattam meggyőzött, hogy kicsit többért találni akár sokkal jobb vételt is.
Őt néztem ki:
Sony Cyber-shot DSC-WX350 Ajánlható? Ha max 60000 forintért vennék, és csak újat. -
yvsmad
őstag
válasz mazsi70 #51216 üzenetére
Részemről búcsúzom a topictól, mindenkinek köszönöm a segítségét.
Megtanultam néhány fontos szabályt a kompakt és bridge fényképezők kiválasztásához (cserélhető obisokra nem vonatkozik!):
1. Az a gép jobb, amelyiknek kisebb fé érték van az obijára írva, semmilyen más tulajdonság nem számít.
2. Ha az 1. pont alapján nem sikerült egyértelműen dönteni, akkor az a gép jobb, amelyiknek az elején a Panasonic felirat szerepel.
3. Ha a 2. pontban is döntetlen az eredmény, akkor az a gép jobb, amelyik több hozzászólónak van a birtokában.Nézzünk néhány konkrét példát:
1. Pana fé=2.8, X márka fé=3.3, különbség=0.5, nyertes= Pana!
2. Pana fé=2.8, Y márka fé=1.7, különbség=-1.1, nyertes= Pana!
3. "A" Pana 8 felhasználónak van, "B" Pana csak 3-nak: az "A" Pana nyert!Ezzel minden információt összegyűjtöttem, amit egy márkahívőkből és/vagy fé érték vizslató fórumlakók által látogatott topicból kinyerhető. Minden más infót megtalálok a szakmai oldalakon, akár megbízható egyesek számára, akár nem.
(U.i.: Esetleg még később visszanézek, ha nem tudom eldönteni, hogy melyik fé értékű obi a jobb, vagy hogy a Pana és a nem Pana bridge-ek közül melyiket ne vegyem meg.)
[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
válasz yvsmad #51211 üzenetére
Panát vegyél, mert jobb az obija. Az érzékelő lapka és a képfeldolgozó rendszer minősége semmit nem számít!
Ellenkező esetben téged is kiutálnak innen..Gondolom másnak is lehet véleménye .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
SharpSA
veterán
válasz szegto #51214 üzenetére
Most nincs előttem a gép, emlékezetből írom: az automata helyett ki kell választani az egyénit, majd ott a fehér lapra kell nyomni egy okét. Ez az előbb általam leírt nagyobb fény mellett elég lehet. Ha nem elég, ahogy nálam nem volt az (és emiatt manuális módban még állítottam a záridőt is lehetőleg f1,4-hez), akkor még el lehet húzni kék és piros irányba, ami után azt láttam a képernyőn, amit élőben (gondolom a képernyő színe kb. valós). Ettől kezdve lehet komponálni a képeket. Ez lámpa fénynél kell. Természetes fénynél rendben van a dolog még IA módban is.
Na és ezeket a beállításokat szeretném menteni, de még nem találtam meg a módját.
Ha valamit nem jól írtam, majd kijavítanak.
Ja és a 90-120 közötti különbséget nem tudom, biztos van hogy jól jöhet az a plusz 30, nekem elég a 90. Kb. 8-10 méterre "ellátok" vele. Persze kérdés mi a téma.[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
szegto
senior tag
válasz SharpSA #51213 üzenetére
A 90 és 120mm sokat számít?
Sajnos nem tudtam eddig kipróbálni egyiket sem.Én sem vagyok nagy fotós, nagyjából értem h mi miért van de a beállításokkal nem szivesen bibelődök.
Mit csinálsz a fehér lappal? Vagy azon exponálsz és akkor beállítja a white balance-t, majd utána a témára exponálsz?
Ez a fehér egyensúly probléma minden esetben jelen van ha bent fényképezel vagy csak elő jön időnként?Thx
-
SharpSA
veterán
válasz sinick #51212 üzenetére
Ez pontosan így van, azonban ez könnyen javítható egy fehér lap segítségével (ahogy itt is javasolták). Tegnap pont ezzel játszottam kicsit, hogy jobban megismerjem a gépet. Könnyen, gyorsan be lehet állítani és utána viszonylag kevés fény (egy darab 20 vagy 23W-os kompakt fénycső világítja a plafont az egyik sarokban) mellett is egész jó képek készültek vaku nélkül. Más gép szerintem itt már nem tudott volna jó képet készíteni vaku nélkül.
Szóval én e "hiba" miatt sem bántam meg, hogy az LX7-et vettem. Egy nagyon pici tanulás (vagy inkább hozzáállás) kérdése és jó képek készülnek. Hozzáteszem nem vagyok fotós, sosem tanultam, a kezelési útmutatót sem szoktam elővenni, csak ha nagyon muszáj (az egyéni beállítások mentésem miatt lehet, hogy bele kell néznem). Persze azért vannak fórumok is, mint ez. Autodidakta módon ragad is, marad is.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
sinick
senior tag
válasz szegto #51205 üzenetére
LX7-nek automata módban fehéregyensúly és színkezelési problémái vannak, főleg beltérben, legfőképpen mesterséges fénynél.
AWB in LX7 iA mode?
LX7 Auto White Balance QuirksHa elfelejted a IA mód(ok)at, akkor valamelyest orvoslható.
-
yvsmad
őstag
Panát vegyél, mert jobb az obija. Az érzékelő lapka és a képfeldolgozó rendszer minősége semmit nem számít!
Ellenkező esetben téged is kiutálnak innen...Akármilyen oldalon az ellenkezőjét olvasod, azt rögtön kikiáltják nem megbízhatónak. A teszteket készítők sem megbízhatóak, ha az eredmény nem tetszik nekik.
Ha az általuk megbízhatónak nevezett oldalról az ellenkezője jön le, akkor benned van a hiba.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Az LX-7 90mm-es telével bír míg a az S120 120mm-el. Viszont az LX-7 jobb üveget kapott, f2.3 tele állásban míg a canon f5.7. Az LX-7 obijának tehát jóval nagyobb a fényereje, beltérben a canon elvérzik vele szemben. Ha kültérben jó fényviszonyok között fotózol és zsebgép kell akkor s120, ha beltérben is gyakran használod és nem fontos a zsebrevághatóság akkor lx-7.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
yvsmad
őstag
Remélem, ugyanolyan méretű képeket hasonlítottál össze, mert különben a nagyobb felbontásún közelebbről nézed a hibákat is.
A részletek éppenhogy az SX710 képén jönnek elő jobban.
Ha a színét nézed, a Canon színei nem egyeznek a Panáéval, a Canon kissé feljebb lő expozícióban, ezért automata beállításnál a színei kicsit fakóbbnak tűnnek. Ezt -1/3, -2/3 ev értékkel visszavéve korrigálni lehet.
Mondjuk nálam a Pana bridge-ek kékje nem volt az igazi, az ég inkább acélkék volt, tele állásban pedig kifejezetten szürke. -
szegto
senior tag
Üdv.
Azt hiszem kiszemeltem a 2 gépet amelyik közül döntenem kellene.
Lumix LX7 vagy Canon S120.A tesztek egyértelműen a Canont hozzák ki győztesnek, viszont itt többet ezt fordítva gondolják.
Melyiket érdemesebb választani?
Főképp a fotózási teljesítmény érdekel, hogy melyik milyen képet és videót csinál.
A WIFI és ehhez hasonló dolgok nem számítanak, a lényeg hogy megbízható legyen és könnyen használható.
A Lumixhoz jobban húz a szívem, már csak a 2 év gari miatt is... a canonra ha jól tudom csak 1 év van.
Vagy mind a kettő hasonló képeket készít és szabad szemmel észre sem veszem a különbséget?
Ez a 12MP és 10MP mennyit számít?Köszi aki válaszol.
Üdv -
yvsmad
őstag
Miután felsoroltam, hogy hányféle bridge és kompakt gépem volt (a rendszerváltás előttiekről nem is szóltam még), most megkapom, hogy az ismereteim egyetlen gépre korlátozódnak. Szép volt!
A pixelháborúban azért ne ugorjunk kategóriákat, mert úgy már nem összemérhetőek a dolgok.
Új kompaktok között nincs akkora különbség, mint DSLR és kompakt között... biztos, hogy ezt még magyarázni kell???
Nem mondtam egy szóval sem, hogy a nagyobb felbontású gép jobb (ugyanakkora érzékelő mellett), de azért ma elég nehéz eladni egy 10 MP-s kompaktot újonnan. Hány évvel ezelőtti technikáról beszélünk? (Kompakt, nem DSLR!).[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Végig olvasva a topic elmúlt pár hozzászólását, örülnénk neki ha ez a fotó elméleti adok-kapok befejeződne, és vissza térnénk az ontopic hozzászólásokhoz. Köszi.
yvsmad, külön hozzád is szólok. Addig kérlek ne ossz tanácsokat, amíg alapvető összefüggésekkel nem vagy tisztában, főleg ne úgy, hogy a tapasztalatodat egy eszközre korlátozódik, és az információidat egy megkérdőjelezhető szakmaiságú oldalról, illetve az árukeresőről szeded.
Ja az ilyenekre gondolok:
"Az LX7-ben tényleg csak 10 MPix érzékelő van? Mondjuk az új Pana TZ70 is visszament 12 MPix-re, de ez alá már nem érdemes menni szerintem."
Akkor pl. én most megyek, és Dunába lövöm magam, mert a D90-em is csak 12 MPixel... dobom is el a francba...
Az adott fényképezőknek emlékeim szerint 1/2.3"-os szenzora van, ez valamivel kisebb mint 1/2". Tudod a területi egységre beeső fény nem fog növekedni csak azért, mert neked több pixeled van, és bizony az érzékenységet sem igazán tudod javítani akkor ha csak azért is belezsúfolsz minél magasabb felbontást.
Szóval amíg te is bekajálod a marketing maszlagot, ne akarj mindenáron tanácsokat osztani. Köszi.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tin_Shield #51201 üzenetére
Ja, én is ezt néztem. Már ISO100-on is tiszta homály az SX710, a magasabb érzékenységről meg ne is beszéljünk.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Tin_Shield
őstag
válasz yvsmad #51195 üzenetére
Megnéztem én is azt az összehasonlítást, maradjunk annyiban, hogy nagyon nem ugyanazt látjuk a képeken...
De távol álljon tőlem hogy bármire rá- vagy lebeszélni akarjalak, ha neked az SX710 képei tetszenek akkor egyértelmű a választás. Mindenki boldog lesz, te is a gépeddel, meg mi is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Witcher topik
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPhone topik
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Gitáros topic
- Crypto Trade
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest