-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrmarkus
aktív tag
válasz MrRL19 #50598 üzenetére
ahogy látom, sikerült összeválogatnod a jóóó sötét optikájú, de nagy zoomos bridge gépeket.
Ezekkel elég nehéz jó képeket készíteni...
Próbálj meg inkább relatíve nagyobb szenzorral (min 1/1.7") szerelt, fényerős optikájú (F1.7-2.8) gépeket nézegetni. A 40k-s kategóriában lehetetlen ilyen paraméterekkel újat találni, tehát marad a hasznéltpiac.Freedom of Information
-
daniduke
tag
válasz Chappy #50597 üzenetére
Azért egy milc egyáltalán nem nagy, ez az egyik legnagyobb előnye. Még kitobival sem, főleg ha egy pencake obit veszel hozzá, akkor alig lesz nagyobb mint a mostani géped.
Egy pen\ Panasonic gf + egy 14 2.5 vagy 20 1.7 kombó elég kompakt kis rendszert ad, sokkal jobb képminőséggel, csak így a zoomolás örömeit kell feladnod.
(Samsung, Sony oldalról majd az illetékesek ajánlanak)[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
MrRL19
senior tag
Helló
ezek közül melyiket lenne érdemes meg venni ?! (keret amit rá szánnék 40k kb )
vagy esetleg használtan is jó lenne , ha az jobban meg érné igazándiból hobbi célra lenne , de azért lehessen normális képeket készíteni .
köszi előre
[ Szerkesztve ]
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
Chappy
tag
válasz Lassú Víz #50595 üzenetére
Sziasztok!
Köszi szépen a gyors válaszokat! A hétvégi kiruccanás 3 (fotózási szempontból) legparásabb környezetéből próbáltam kiválasztani a legjobb képeket. Két éve vettem az A1300-at, most jutottam oda, hogy valamennyit kezdek konyítani, és kinőttem a gépet. A MILC az régóta kérdés, rettentő nagy hátránya hogy nagy és táska kell neki (küldölön szoktam fotózni, eleve sok cuccom van, az esetek 80%-ban teljes laptopfelszerelést is vinnem kell magammal, mellé kaja, ávíz stb... - lehet mondani hogy papír vagyok, de nagyon kényelmetlen volt mikor 1 éve kaptam kölcsön fél napra egy rendes masinát).
Nézegettem a Canon és Sony hasonló kategóriájú gépeit és fotókat, de a Lumix LX7 jött be. Az oly zx-2 nem lenne rossz, de újonnan nem kapható, drága használt dolgot pedig nem szeretek venni. A köv hónapban amint lesz időm, megveszem, addig hátha 1-2 boltban kirakják, múlt héten több helyen is néztem kevés sikerrel. Legfeljebb marad a netes rendelés és a 14 napos visszavétel ha nem jönne be, habár nem hinném hogy ez be fog következni.
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz Chappy #50592 üzenetére
http://hardverapro.hu/apro/olympus_xz-2_1
Igaz jegelve lett ... de kárdezz rá az arcnál.
nekem xz-10-em van és melegen ajánlom.... amugy ezek a képek igen szarok...de ez csak az én véleményem...az egész egy pixelháború.
[ Szerkesztve ]
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
Chappy
tag
Heló!
Hétvégén volt alkalmam megint kirándulni és fényképezgettem. Az alábbi három kép ominózus, egyik sötét terem, másik kinti sötét, harmadik pince+rossz megvilágítás. Nagyon szemezgetek az LX7-tel (a javasolt oly z-10-et nem találtam már sehol). Szerintetek Az LX-7 az alábbi képek helyett tudott volna sokkal jobban csinálni (mint pl egy dlsr) AUTO beállítással, vagy valami alapbeállítással? (Tehát nem 30 mp-ig válogatom az exponálást stb.-t).
Ezek Canon A1300-zal készültek, low-light (hosszabb exponálás, kisebb felbontás) üzemmódban, más üzemmódben vállalhatatlan
(szabad szemmel is látható volt a harang belseje és nem ennyire durván jött be a fény)
(alacsony beltér, plafonon sok volt a lámpa, egyszerűen nem sikerült jobbat)
(szürkület volt (teljesen sötétben azért jobb képeket csinál low-light módban, de a szürkület a haláló)Bocsi az érdekesnek tűnő kérdésért, szívesen adok egy rendes gépért 120 eFt-ot is már, csak jó képeket csináljon félhományban és egyéb körülmények esetén is.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz ezanickem #50586 üzenetére
Ez nem kompakt, itt érdeklődj.
Azt tudnod kell, hogy a D400-as Canon egy majdnem 10 éves fényképező. Nem tud videót, nincs benne stabilizátor, gyenge a kijelző felbontása, bár szerintem élőkép sincs benne, csak visszanézn fogod rajta az elkészített képeket. Mivel régi darab, nyílván használva is volt, tükörreflexes gépnél számít az expószám, nincs meg a kereső gumigyűrűje se.
Majd a másik oldalon a szakik elmondják róla a véleményüket, szerintem fejeltős. -
mrmarkus
aktív tag
válasz Szólista #50581 üzenetére
Szinte mindegyik jelenleg forgalmazott fényképezőgépben van magyar nyelvű menü.
A 30 000- forintos kategóriában szinte mindegy, hogy melyiket választod, mert tudásra / képminőségre ugyanazt tudják. Túl sokat várni ebben a kategóriában nem lehet...Freedom of Information
-
jjeahh
nagyúr
válasz Thuglife #50580 üzenetére
én erre a célra szintén milc-et vennék 20k körüli árban, + mellé egy manuált 3-4k-ért, + adapter, ékszerekre nem hiszem kell a makró, de ha mégis, akkor egy közgyűrű szett szintén fillérekbe kerül... az egész megállna 35k alatt, és olyan képminőséget kap, amivel egy sh-60-hoz hasonló gép nem versenyezhet. A maradék pénzt megvilágításra költeném ha mindenképpen újat akar, akkor ezek most best buy ajánlatok.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Szólista
senior tag
Sziasztok!
Van olyan fényképezőgép a belépőszintű(30e) kategoriában aminek magyarnyelvű a szoftvere?
Évente 4x-5x használnám veteránautó- és vasútmodell kiállitásokon.
Ezekre a gépekre gondoltam:Sony W800, Fuji T400, Fuji AX650, Nikon L31, Canon A2500 vagy akár Sony W810, Canon IXUS 150, Nikon S2900.Nem vagyok normális. Na és?!
-
Thuglife
senior tag
Sziasztok! Egy kedves ismerősöm keres főleg makró fotózásra vmi kompakt gépet. 100000 Ft a keret. Nem tudom, hogy ebben a kategóriában melyik gépnek a legjobb a makró funkciója (ékszerek, gyöngyök, stb fotózásra), én speciel az Oly SH-60at ajánlottam, de ha van jobb, ne tartsátok magatokban. Köszi előre is!
-
ezanickem
tag
Nikon Coolpix L810 45e
Sony DSC-HX1 40e
Vélemények? Ezek árban így is bőven plafon. -
rejtőzködő
csendes tag
Ha esetleg valakit érdekel:
http://www.jofogas.hu/somogy/Olympus_Xz_2_24510073.htm#xtor=EPR-3135 -
Lassú Víz
addikt
válasz snoopyk@ #50576 üzenetére
Ha zsebre akarod vágni, meg kell a jobb videó, akkor LX7. Minden más esetben az E-PL5. A fizikát nem lehet becsapni, azonos technológiájú szenzorok közül a nagyobb mindig jobb. A felszerelés mérete, súlya, ára, és a kínált szolgáltatások alapján választunk.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
snoopyk@
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Nem tudok dönteni az alábbi két gép között: Olympus PEN E-PL5 és Panasonic Lumix DMC LX7. Most árban mindkettő 110k körül van. Igaz az EPL5 dupla obival.
Segítséget előre is köszönöm.
üdv:
Snoopyk@ -
jjeahh
nagyúr
válasz ezanickem #50574 üzenetére
akkor a fentiekhez dobj hozzá egy fényerős manuális obit meg esetleg egy állványt igénytől függően manuális obikkal gyenge fényben esetleg valamennyit még segíthet az olympus-ok vázstabija, picivel hosszabb záridőket lehet vele kitartani, így nem kell annyira egekbe emeld az iso-t.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Vyndree
őstag
válasz ezanickem #50572 üzenetére
Esti fotózáshoz kell egy jó lencse és nem hátrány, ha nem a legkisebb szenzorral van ellátva a géped. Újonnan ennyiért nem fogsz erre alkalmas gépet találni. Használtan se biztos, hogy kompakt gépet kéne venned, jobban járnál használt MILC-cel. Néhány napja volt egy hasonló érdeklődés, akkor a Lumix GF1 lett ajánlva, de még jobban jársz az Olympus E-PL1-el is.
Ez itt off, viszont ha nem ismered a készülékekről kicsit bővebben itt olvashatsz:
Panasonic GF1
Olympus E-PL1[ Szerkesztve ]
-
ezanickem
tag
Sziasztok! Használtan vennék valami remek gépet. Keret max 40e. Amit fényképeznék azok az éjszakai város zegzugai, illetve embereket. Tudtok valami jó vételt? Köszönöm előre is a segítséget.
-
Quent1n
senior tag
válasz Tin_Shield #50570 üzenetére
Egyetértek. Az RX100 mkiii árszintje vicc. Egyébként nekem annyival szimpatikusabb mint az LX100, hogy sokkal kompaktabb és lazán zsebre vágható ami azért nem hátrány. Mindenesetre ki tudja lehet, hogy még mérséklődnek az árak aztán meglátjuk mi fér bele. Egyelőre LX7 utána G7X aztán RX100 MKII. Igazából a Canon volt a legnagyobb lúzer, mert a G7X-et lazán összerakhatták volna egy igazi kompakt királlyá. Ha már a szenzor a Sonytól van kölcsön akkor mást is kölcsönözhettek volna..
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
Tin_Shield
őstag
válasz Quent1n #50569 üzenetére
Már az G1XmII-nak is kevés hiányzott az ideális kompaktsághoz, de az is kapufa lett...És ha már RX100mIII, akkor annyiért inkább a Pana LX100. Az RX100mIII szerintem a G7X árszintje körül lenne reális.
Egy/több tartalék akkui a DSLR-eket leszámítva* gyak. minden géphez kötelező, hol van már régi Fuji F30-am, az 6-700 képet is tudott egy feltöltéssel...
*ha valaki élőképezik és/vagy videózik akkor DSLR mellé is bőven elfér a pótakksi. -
Quent1n
senior tag
válasz Vyndree #50568 üzenetére
Néztem sokat angol nyelven de minden vélemény számít, mégse 1 évre veszem Meg azért egy vélemény + pár kép innen a PHról valahogy mégiscsak "közelebb van hozzánk" bár lehet ez hülyeség
Tin_Shield : Igen ezt is írták róla meg a gyalázatos akku időt. Ha tisztán a tudást nézem az áll a legközelebb a számomra ideális géphez de mégse zengenek róla ódákat inkább a drágább rx100 mk iii-at ajánlgatják. Manuál fókuszt azért kérdeztem, mert nem vagyok otthon a témában így nem tudom mennyire szükséges dolog, illetve mennyi a hozzáadott értéke a fényképezőhöz.
-
Tin_Shield
őstag
válasz Quent1n #50560 üzenetére
Én nem erőltetném ezekkel a kompaktokkal a manuál fókuszt, ha jól működik az AF szükség sincs rá.
A G7X-et viszont nem árt kipróbálni, a működési sebessége szerintem kiábrándító, tiszta időutazás 10+ évvel vissza. Sajnos jellemező a legújabb Canon csúcskompkatokra (G1X, G1XmII, G7X), hogy a feature listát megnyerik, az áruk is arányban lenne a tudással, de valahogy mégsem állnak össze kerek egésszé. Ez persze szubjektív vélemény, de azért a próbát én nem hagynám ki.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz pipi69 #50562 üzenetére
Optika, szenzormeret passzol az xz-2-hoz, a kijelzoje ellenben nem tapis, a menuje meg rettenet osdinak tunik nekem (jo ettol meg lehet persze, csak rettenet ocsmany). Elso blikkre magas iso-n hamarabb lesz festmeny a kepbol, mint az olympusnal. Szemre nekem nagyon laposnak tunik, dudor sincs rajta jobb keznel elol, tehat tippre nem lehet tul kenyelmes. Ehhez kepest mig az olympus 85-ert futott ki, ezt most 100-ert kinaljak. Tehat jo ajanlatnak nem biztos, hogy mondanam. Ugyanakkor, ha fenyerosebb, nagyobb szenzoros gepet szeretnel (es mindenkeppen kompaktot), akkor kb. ebbol tudsz valasztani, meg a Pana LX7-bol mivel az olympus mar nem erheto el. Olvass alaposan utana, hogy a Pentaxnak milyen kepei vannak es szerintem mindenkepp probald ki, milyen kezbefogni, kenyelmes-e, mert az vizvalaszto lehet.
[ Szerkesztve ]
-
pipi69
csendes tag
Sziasztok!
Erröl mi volna a véleményetek, megéri az árát vagy felejtős?
Pentax MX-1 -
net91
senior tag
Köszönöm az itt kapott tanácsokat, ezek alapján megvásároltam az lx7-et.
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Quent1n
senior tag
Igen sajna számla kell Ha nem kéne, rárepülnék lazán. Mondjuk vicc, hogy a Pana ebbe a gépbe se tudott rakni egy normális forgatható érintő kijelzőt. Ettől függetlenül elég finom szerkezet és ennyiért jó vétel mert a képminősége az igazán ütős.
Közbe próbálom összevetni a fent említett három gépet hát nem tudom. Egyelőre LX7 a befutó mert 110 ért elég jó vétel. Sony MK II akcióba 150 (persze mire megvenném tuti visszamegy 170re) G7x meg 180. A kérdésem az, hogy pl. a G7X kattogos gagyi gyűrűje amivel nehéz manuális fókuszt lőni kiváltható e valamivel? Illetve olyan fontos dolog e a manuál fókusz? Kérdem ezt tök laikusként.
-
Quent1n
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek de használt semmiképp nem jöhet szóba, számla kell róla Én is ezen gondolkodok amúgy.. Ha az LX7-et venném simán vehetnék egy állványt még meg pár cuccot.. A másik kettőbe ami tetszik a nagyobb szenzor, wifi, a forgatható kijelző, canonba érintőkijelző de kb. ennyi. Képminőségbe annyival nem gyengébb. Főleg szép képeket szeretnék kapni nem szempont, hogy 100%on is csodaszépek legyenek. Meg hát csak megtanulnék valamennyire fotózni. Fura amúgy mert még a 230-40 ezres MKIII se tökéletes pedig simán összelegozhattak volna egy kvázi tökély kompakt gépet.
Mindenesetre még van kb. egy hónapom kitalálni de szeretnék nyugodtan aludni és nem a fórumokat túrni szóval igyekszem hamar eldönteni
-
mrmarkus
aktív tag
-
sideburns
aktív tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz kovisoft #50545 üzenetére
Egy kis szenzoros kompakt fényerős obival sem egy háttérmosásbajnok, pl. mondjuk egy oly xz-2 dof-ban állítólag kb ugyanott van mint a canonod a kitobival. Az sem igaz, hogy a canonokon jobban ki lehet tolni az érzékenységet úgy nagy általánosságban... persze egy mai canon jobb ebben mint a régi 12mp mft gépek, de a sony lapkásak már lekörözik a belépő canonokat. Az, hogy rekeszelni kell sem a fényerő hibája, hanem spec a te kitobidé, egy rendes minőségű kitobinál nem muszáj rekeszelni a megfelelő képminőségért hogy egy ellenpéldát is mondjak: a canon 50mm F1.8-as ugy-e pont fényerős üveg, és a hátteret is keni rendesen, ennek ellenére agyon kell rekeszelni egy kis élességért...
-
vond
MODERÁTOR
válasz kovisoft #50545 üzenetére
Ezért kitobi és ezért kerülnek általában 10-20-30 ezer forintokba (a komolyabb lencsékkel ellentétben). De a szenzor miatt akkor sem hasonlíthatod egy olcsó kompakthoz, mivel ezzel - hiába a fosch kitobi fényerő - sokat nyersz érzékenységben, dinamikában, stb.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
kovisoft
őstag
Nekem Canon DSLR-hez volt kitobim, de ki nem állhattam, pedig ott még jobban lehet feltolni az érzékenységet. De pl. nem tudta rendesen elmosni a hátteret, és eleve rekeszelni kellett ahhoz, hogy éles rajzolata legyen (ez úgy általában a legtöbb optikára igaz), tehát még az f/3.5-öt is el lehetett javarészt felejteni.
-
Vyndree
őstag
válasz darvak #50536 üzenetére
Ebben a sávban nem nagy a szórás, majdhogynem mindegy melyiket választod.
Sony W800, Fuji T400, Fuji AX650, Nikon L31, Canon A2500 vagy akár Sony W810, Canon IXUS 150, Nikon S2900. Nézd meg melyik a szimpi váz, forma, akku terén és válaszd amelyik neked leginkább tetszik. -
darvak
senior tag
Sziasztok,
Ma-holnap vennék ~30.000Ft-ért gépet, mit tudnátok ajánlani?
Csak fénykép, semmi extra.
Nem ártana ha lenne félautomata, esetleg manuál mode, illetve nem ceruza AAA akkusat preferálnák.
ahoj
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz Quent1n #50532 üzenetére
VIdeózásra, esti fotózásra az LX7 a nyerő.
Dani_kp: a Sony W830-ban úgy tudom nincs wifi, ezt nem tudom hol olvastad. Az én gépemben van wifi, sose használom, kicsit körülményesnek tartom. Mire bekapcsolom, menüből rámegyek, rácsatlakozik, már rég leszedtem kábelen a képeket. Olyankor jó, ha valakinek mondjuk okostelefonra szeretnél átküldeni képeket.
-
daniduke
tag
válasz jjeahh #50530 üzenetére
Bár az újabbik kitobit csak kipróbáltam, de ezt rendszeresen használom is. Tény, hogy lassabb, de bőven használható, nem kell tőle félni, főleg ha szűkös a kassza.
Dani_kp: +1 a Panasonic/oly cserélhető objektíves kombónak, szerintem is jobban járnál veluk mint egy kompakttal, főleg ha egy árban vannak.
(ha gondolod összefuthatunk egy kipróbálás erejéig, hasonló kombóval nyomulok)https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
Quent1n
senior tag
Sziasztok!
A kérdés adott kéne egy kompakt gép és három versenyző van:
Pana LX7
Sony R100 MK II
Canon G7XA Pana ugye árba jóval barátibb és lehet, hogy elég lenne nekem a tudása. Van valami ötlet mi szerint tudnék dönteni? Kb. 1 hónap múlva lenne aktuális a vásárlás. Elég sokat agyaltam mindhárom versenyzőn de nem jutok dűlőre..
Amire kéne: könnyű hordozhatóság, zsebből előkapom és fotózok vele pl. buliban, összejöveteleken stb. Tánc videózása. Kirándulás, éjszakai fotók, portrék stb. Kb mindenes lenne. A canonból leginkább a manuális fókusz hiányzik, mert arra a kattogó gyűrűre mindenki panaszkodik. De cserébe meg érintős ugye.. Az akkuja viszont gyenge bár gondolom ez fejleszthető vagy nem? Az LX 7 olcsó és 1/4000 illetve 60seces. De nincs még egy nyamvadt WIFI se és ugye szenzorméretbe is van difi.. Ahh.. nem tudom. Ötlet?
-
Dani_kp
addikt
válasz jjeahh #50528 üzenetére
jjeahh és Vyndree: köszönöm a segítséget és az ajánlott gépeket. Valóban jók, mondjuk csak a pana-ról olvastam át a tesztet, illetve az a szimpatikusabb.
De ez a cserélhető objektív számomra űrtechnika .
Inkább maradok az egyszerű kompakt gépeknél, amit bekapcsolok és kattintok vele .[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
-
jjeahh
nagyúr
válasz Vyndree #50529 üzenetére
Az e-pl1 is jó gép, de ha valaha ráapplikálsz egy fényerős obit, akkor sokszor kevés lesz az 1/2000-es max zárideje, és ezzel a kitobival elvileg nagyon lassú az af. Szerintem a pana gf1 egy panasonic kitobival jobb vétel lenne, persze azért az e-pl1 is bőven megéri az árát... a két géphez hasonló tudású és árú e-p1-el én is 2-3 évig elvoltam, sőt még ma is használom néha, igaz, hogy 2-3000 forintos manuális obikkal, meg újabban egy autofókuszos portré fix-el. Az árkategóriájukban jobb képminőségű gép ezeknél a filléres milc-eknél valszeg nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz jjeahh #50528 üzenetére
Nekem elsőre az E-PL1 jutott az eszembe, ha minden rendben van vele akkor ez is rális ár érte. Nem egy mai gép ez sem, de 40 alatt van és nagyobb előrelépés mint a 40 alatti kompaktok bármelyike. Arról nem is beszélve, hogy ezek a gépek cserélhető obisak, szóval fejleszhetők. (a kettő közül a Panát venném)
Itt pont ezt a két gépet márik össze. -
jjeahh
nagyúr
válasz Dani_kp #50527 üzenetére
esetleg ez, és vadászol később egy kitobit rá, ami 20-25k? fura, hogy még nem vitték el ennyiért ezt a gépet
-
Dani_kp
addikt
válasz Vyndree #50526 üzenetére
Köszönöm a szakszerű választ.
Az eredeti keret 30k. volt, de ahogy néztem a szempontokat + kínálatot így lett kitolva 40k.ra. E fölé csak 1-2k.val mennék, egy forinttal sem többel.De akkor lényegében, ha többet nem szánok rá, akkor a 35k.s Sony W830 is megteszi, most akcióban tok + 8 gb-s sd kártyát adnak hozzá.
Az igazat megvallva "otthon" egy régi panasonic dmc-tz1-es van. Én azzal is elégedett voltam.
Viszont így utólag belegondolva nem is tartom, olyan nagy hülyeségnek a wifi-t a fényképezőgépekbe...
szerk.: jó állapotú használt géptől sem zárkózom el .
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz Dani_kp #50525 üzenetére
Gyenge fényerő, picuri szenzor, videóban nem tudja a 1080p-t. Ezt a szintet a 20eFt-os kompaktok is hozzák, semmi nem indokolja a 40eFt-os árát, sokallom.
A beltéri fényképezést ezzel felejtsd el, esetleg vakuval lehet valamit összehozni. Írtad, hogy babavárás előtt álltok, oda rövid záridő kell. Ahhoz fényerős lencse, vagy magas ISO, vagy nappali fény (szabadba) kell, ezek közül egyik se fog kezdetben megadatni, a vaku meg felejtős.
A helyedben a lencsét, vagy a szenzor méretét jobban előtérbe helyezném. Újonnan szinte kizárt hogy olyan gépet szerezz be ami megfelel az elvárásaidnak, vagy használtan kéne kifogni valami jó vételt (akár milc-et), vagy emelni kéne a keretet. Ha egyik megoldás sem valósítható meg és nem szeretnél feleslegesen költeni, akkor elég egy Sony W800, Fuji T400, Fuji AX650, Nikon L31, Canon A2500 vagy valami ezekhez hasonló gép. -
Dani_kp
addikt
Igen ezt is olvastam...de bíztam benne hátha valamelyik kicsit mégis jobb a másiknál .
Azt elfelejtettem mondani, hogy helyben (Szeged) szeretném venni, szóval MM, Euronics vagy edigital jöhet szóba, ezeket ismerem csak.Eddig ezeket nézegettem:
Canon ixus 157-160-165 (kb. egy árban vannak fogalmam sincs mi köztük a különbség)
Sony DSC-W830
Nikon Coolpix S3700
Samsung WB35FDe akkor mindegy, hogy melyik mert sok különbség nincs köztük, akkor.
-
net91
senior tag
válasz Dani_kp #50522 üzenetére
Olvasd el fent az összefoglalót.
Azt szokták mondani, hogy 50 ezer alatt egy kaptafára készülnek a gépek.
Vedd azt, amely számodra szimpatikus és könnyen elérhető.
És ne a nagyszámokat (zoom, pixel) produkáló gépeket preferáld. Véleményem szerint.Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Dani_kp
addikt
Sziasztok.
Úgy döntöttem, hogy szeretnék vásárolni egy kompakt digitális fényképezőgépet, csak is magát a gépet, se váz, tok, memóriakártya nem kell.
Átolvastam a szempontokat, hogy miket kell figyelembe venni.Teljesen átlagos használatra lesz, éppen babavárás előtt állunk, szóval a kicsink felcseperedését ezzel szeretnénk majd megörökíteni, de szükségem volna makró üzemmódra is. Beltéri (eladó hardverek, bútorok..stb.), illetve kültéri képek is lennének vele készítve. Hosszú távra tervezünk, legalább 5 évre.
Sem én, sem a párom nem vagyunk fotósok, szóval csak is alapbeállításokat használnánk.
Lehetőleg fémvázas, és tölthető akkus legyen, de úgy gondolom, hogy az utóbbi az elterjedtebb.Az ár, maximum 40k. Ez a plafon, e fölé semmiképpen sem tudunk és nem is akarunk menni.
Remélem tudtok segíteni. .
-
net91
senior tag
Közben az interneten találtam az lx7-hez viewfindert.
Használt már valaki ilyen kiegészítő, csatlakoztathatò viewfindert?
(Van optikai és elektromos is)Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Ra3
őstag
-
Chappy
tag
Heló!
Pár éve vettem egy 20 eFt-os Canon fényképezőt (asszem 1300-ast, 16 mpx), és most lassan szeretnék újítani. Amire használnám az gyakorlatilag a minden, kirándulások, templomok, városok, emberek, pillanatok megörökítésére. Nem vagyok fényképész, viszont szeretek utazni, és ha évente egyszer eljutok oda akkor napi több száz fotót is ellövök. A mostani gépemen a következő beállításokat használtam:
-auto üzemmód, vakut ki-be kapcsoltam amennyiben volt/nem volt szükség rá
-low light üzemmódot kapcsoltam be éjszaka (hosszabb exponálás, 4 mpx kép, de nem rossz).
-optikai zoom
(sokszor az auto-vaku-low light úgy nézett ki, hogy lőttem ugyanarról fotót több beállításban, aztán otthon kiválogattam a jókat).Felmerült egy ötlet, hogy rendes fotós telót veszek, de gondolom egy százezres gép messze jobb képet csinál, mint egy optikás lumia. Így viszont megengedhetem magamnak , hogy az 80 eFt-os kategóriában nézelődjek.
Ami nekem fontos, hogy viszonylag bírja az akksija és lehessen hozzá pótaksit könnyen szerezni (és egyik akksit tölteni míg a másikat használom) vagy AA-es telepekkel menjen. Mint buta turista, tényleg nem akarok szórakozni féléveket a beállításokkal - a 20 ezres egyébként tök jól működőtt auto üzemmódban nekem, gondolom akkor egy 60 ezres is tudja ezt. Vaku mindenképpen lenne, és legalább egy 3x-es optikai zoom. Mellette nem baj, ha picit megremeg a kezem és úgy se csinál full homályos képet. Ja, és persze belső memóriás se jöhet szóba (látom, többnyire SD-sek, de nem tudom van-e 1-2 nem ilyen elvétve, na az nem jó). Wi-Fi, GPS és egyéb parasztvakítás nem baj, ha nem benne, de én ezek nélkül a funkciók nélkül is tudok élni.Tükörreflexes gép pedig azért nem jó, mert nagy, meg kellene tanulni használni, és még ha megtanulnám akkor is lusta lennék srakozni vele (ismerem magam, meg nagy, nehéz, cipelni kell stb.). Előny lenne, ha tudna egy gombnyomásra HDR-t csinálni - ilyet egyáltalán tudnak ezek a gépek, vagy nekem kell vele szórakozni.
Ár alapján jó lenne azért, ha 80 alatt kijönne, mert 10 úgyis rámegy még a plusz akksi-sd kártya-tok kombinációra. Nézegettem a típusokat, igazából nem nagyon tudok közülük jót választani. Egyébként ezek mennyire strapabírók? Persze nem vágnám meg ütném, de pl pár szem esőcsepptől nem szeretném, ha tönkremenne. A vásárlás egyébként a köv két hónapban esedékes, szóval van időm még nézelődni. Nem tudom, van-e olyan gép, ami jó minpőségű képet csinál, olyan buta/lusta embereknek csinálták mint én (és nem egy felülárazott gagyi termék).
Üdv.
Szerk.: néha nyomtatni is szeretnék fotót, ezzel most sincs gond, a maximum méret az talán az a4 lenne. Egyébként olyanokat tudnak ezek a gépek, mint mondjuk egy mobil, hogy FullHD felbontású képekből 4K-sat csinál szoftveresen? (azt se baj, ha csak a képet csinálja meg és a szoftvert gépen kell megnyomni, lényeg, hogy a kép csinálásánál ne kelljen 2-nél több dolgot sose keresgélni egy random menüben)
[ Szerkesztve ]
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz MrRL19 #50515 üzenetére
Szerintem az elég karcsú keret rá, de én full kezdő vagyok a témában... Talán valami használtat ajánlanak itt neked... De 50 körülre felkuszhatnál az árban és akkor vehetnel hasznaltan egy oly xz-10et ha szerencsed lesz és valaki eladja.
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
MrRL19
senior tag
-
MrRL19
senior tag
értem és vmi konkrét gép ?! 30kig kb? lehet komp v obj m1 csak valami értelmes legyen .
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
erzol
őstag
válasz MrRL19 #50509 üzenetére
Nem sokat ér egyik se, ha minőségibb képeket szeretnél. Talán a nikonban jobb a kijelző, a többi egykutya.(Kicsi szenzor, setét objektív, de legalább jó nagy zúúúm, hogy lásd a szomszédot mit garázdálkodik...)
Csak egy ótvar nd szűrő van bennük blende helyett.@fr3ntzen:
Kompakt mind a három...[ Szerkesztve ]
-
net91
senior tag
Az lx7-et szeretnék vásárolni, de ennek nincs wievfinder-e, az FL1-nek viszont van.
Szerintetek a szabadban, napsütésben is jól használható az lx7 lcd kijelzője vagy ilyenkor inkább hasznosabb az LF1 wievfinder-e?Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
MrRL19
senior tag
helló
nem 100 , hogy jo helyre irok
kérdésem az lenne ,hogy melyiket válasszam melyik éri meg a legjobban ?! van vmi eltérés az a pár ezres elteresnel?
esetleg , ha valami konkret tipp van nygodtan . . .
koszi elore .
-
Sziasztok!
Sony A6000-nel van jobb kep abban a kategoriaban? (200-220 k)
Koszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
jjeahh
nagyúr
válasz makilla #50505 üzenetére
összefoglaló:
"50e forint alatt nincsenek kiemelkedő ajánlatok. Mivel jelentős eltérések képminőségben nincsenek az abszolút belépő kategóriában, ezért ezekről a gépekről teszteket sem végeznek a szakoldalak.
Javasolható gép a Samsung WB50F a dönthető vaku miatt, amivel beltéren kis ügyességgel jobb képeket lehet csinálni, mint a direkt vakuzással."amúgy ha használt is jöhet esetleg akkor indexen van egy panasonic gf1 19k-ért asszem, + mellé keresel egy kitobit, ami elég gyakori és szintén 20-25k-ba szokott fájni
-
makilla
újonc
Sziasztok!
Fényképezőgépet szeretne a család.
Amire használnánk:
- családi kirándulások, összejövetelek, ünnepek megörökítése jó minőségben
- néhány képet ki is nyomtatnánk néha, szempont tehát az is, hogy nyomtatható minőséget produkáljon a gépÉn az alábbi gépet szemeltem ki: SONY DSC-W830 fényképezőgép, ezüst + 8GB SD + Sony tok.
Ezzel megkapunk minden kiegészítőt, ami kellhet hozzá. Én egyébként személy szerint nagyjából 45.000 Ftot szánnék a gépre, de ha ez az olcsóbb gép is megfelelő minőségű az igényeinkhez, akkor feleslegesnek tartanám drágábbat venni. Előre is köszönöm a segítséget! -
MrRL19
senior tag
válasz scarabaeus #50503 üzenetére
grazie
-
MrRL19
senior tag
Helló
annyi kérdésem lenne , hogy hol tudok segítséget kérni nem kompakt fényképezőgép választásában ?!
köszi előre.
-
Ra3
őstag
válasz Poiro7 #50499 üzenetére
Én is tegnap kaptam meg fehérben, és elsőre kicsit valóban igénytelennek tűnik a háza, nézegettem is hogy valami bevonatos fém lehet-e, de nem jöttem rá.
Ami nekem még feltűnt hogy a hátulján a jobb alsó két gombon (menü-info) eléggé ferdén áll a felirat, ezt nem tudom hogy hozták össze, plusz zoomoláskor az alap motorhangon felül valami nyikorgásféle halk zajt is lehet hallani.
Mondjuk én egy 9 éves made in Japan fémházas kis masszív Ixus-ról váltottam, funkciókban, képminőségben óriási a fejlődés, de azért fogásra/minőségérzetre kicsit hátrébb van az XZ-10. Szüleimnek van egy SZ-14-es Olympusa, az jóval olcsóbb volt 2 éve (30k környéke MM-ben), de érzetre az is jobb minőség, a burkolata valamennyi fémet tartalmaz, és ezt mintha ott sikerült volna jobban kihangsúlyozni.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''