- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomi
őstag
Igazából, hogy megnehezítsem egy kicsit a döntésed beleszólnék egy kicsit a témába.
Ha természetfotózni akarsz akkor az egyik legfontosabb dolog a váz megválasztásánál a gyorsaság. Sajnos ezeknek a gépeknek amiket kinéztél, a sorozatsebessége nem igazán erre való. Sok bosszúságot fog okozni 1-1 megismételhetetlen pillanat lekésése!!
Másik fontos dolog szerintem a strapabíró fém váz, a hátamon felállt a szőr amikor a 300D és a 350D szó szerint nyekergett és tekeredett a telém alatt. ÉS a spot mérést sem szabad figyelmen kívül hagyni, sötétzöld háttér előtt egy fehér madár kivégzi ezeket az automata fénymérési módokat. Ha tényleg komolyan érdekel fotózás egyik legszebb ága akkor inkább érdemes várni egy kicsit és egy komolyabb középkategóriás gépet venni mint egy jó, de nem igazán erre való kis DSLR-t. Már nem olyan nagy az árdiferencia mint régen.
Obik közül pedig ha nézelődsz és nem a "fizetős természetfotózást" szeretnéd űzni, a legkisebb telét amit nézzél szerintem 400mm legyen. 200 mm es végű objektíveket természetfotózásba nem nagyon hívják telének."Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Loach
tag
Sziasztok!
Most volna lehetőségem egy Fuji Finepix S8000fd vásárlására 37200Ft-ért, igaz használtan, de még élő (még 1,5 év) garanciával!
Abszolute kezdő vok, ez lesz életem első digitális gépe...Alapvetően szerintem sokáig ez is maradna az első. A gépet nyaralások megörökítésére, ill. különböző rendezvények (24órás vetélkedők,ill egyéb események) megörökítésére használnám...
Ha esetleg nem egy nyerő vétel hasonló árkategóriában mit javasolnátok?
A segítséget előre is köszönöm!!!Laoch
-
goblin1983
tag
Akkor a Panasonic kútba esett, Fujifilm FinePix S8000fd erről valami vélemény?
-
Dare2Live
félisten
Én is azon a véleményen vagyok, hogy sokkal jobb váz a D80 és 450Dvel szemben tuti azt ajánlom de ettől még vannak területek ahol a 450D jobb.
És van pl egy terület amire talán még jobb is a 450D: ha vki szigorúan asztrofotós. CMOS meg LV ott sokat nyom a latba.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Cold5
senior tag
válasz ottkar #12995 üzenetére
Erre akartam kilyukadni. Nekem ez most tökéletesen megfelel. Aztán a későbbiekben majd, veszek valami komolyabb obit. Mondjuk egy ilyet: Nikon 80-200mm f/2.8 D AF IF-AD
Nem a Playboy-nak akarok képeket, hanem a NATIONAL GEOGRAPHIC-nak
A viccet félretéve, szeretnék késöbbeikben nagyítást a fotóimról... és azokat a házamban a falakra kirakni és gyönyörködni benne...
[ Szerkesztve ]
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
Cold5
senior tag
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat. Ez lenne a kezdőgépem. Most akarok egy kicsit komolyabban foglalkozni a témával. Tudom, hogy ez a 70-300-as gyakorlatilag semmi, de későbbiekben tervezem majd a komolyabb objektív vásárlását. Arra voltam kiváncsi, hogy ezekkel közül, melyik alkalmasabb azokra, amire én szeretném használni.
Ha az alapján kellene döntenem, hogy melyik tetszik "vagy melyiket érzem a magaménak" akkor biztos, hogy a D80-at választanám. De, mivel az egy kicsit régebbi gép ha jól tudom, kiváncsi voltam, hogy a Canon 450d talán tud-e valamivel többet érdemes-e inkább azt megvenni.
Azt hiszem a D80-nál maradok, a Nikon alap lencséivel. Majd később bővítem az obi-kat 1-2 komolyabb egységgel.
-
Gabben
csendes tag
Szakértő Hölgyek és Urak!
Exilim EX-V8. Van valakinek tapasztalata ezzel a masinával? A jelenlegi (ultra)kompakt felhozatalban milyen ár/érték arányt képvisel ~60eFt-ért?
-
Allien
veterán
válasz BiriBum #12990 üzenetére
Látod, nem vagyunk egyformák. Pl én kék szinüt szerettem volna, vagy egyettleg sivatagi mintás gépházat. Me az a divat, de, valahogy még nem találtam ilyet.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
BiriBum
őstag
Tulajdonképpen lehet a finom részleteket elemezgetni, tökre szimpátia kérdése az egész. Engem például nagyon meg kellene győzni, hogy más márkájú, azonos kategóriájú gépért elcseréljem a sajátomat.
Jó üveggel a belépőszintű gépek is remek képet tudnak készíteni, én igazából a sorozatgyorsaságban és a programozható ISO módban látom a középkategóriás gépek legfőbb előnyét. Sporthoz igazából tlán már a 3/sec is kevés lehet.
A liveview igazából ... nem is tudom, inkább a pentaprizmát nézegetem.Szumma szummárum, azt kell venni, amelyik leginkább tetszik. Hülye összehasonlítás, de az ember a párját sem mérőszalaggal választja ki.
-
Szten Márs
nagyúr
Tud liveviewet Ezen kívül valamivel nagyobb sorozatsebessége van, JPG esetében több képig. Na meg valószínűleg* magas érzékenységtartományban van egy olyan 0,5 Fé előnye zaj tekintetében.
* = most késő van már ahhoz, hogy elkezdjek képeket nézni, de amikor megjelentek a tesztek, a 450D eléggé meggyőzött magas érzékenységen tanusított zaj tekintetében, most így hirtelen azt mondanám, hogy jobb, mint a D80, és úgy hiszem nem tévednék. Ugyanakkor fentartással szoktam kezelni az összes, netes-tesztes nagy érzékenységű zajt bemutató képet.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Lehetne részletezni, hogy miben jobb a D80 és miben a 450D de ha a D80 tetszik a legjobban akkor ne gondolkodj: Vedd meg.
hobbyfotosok vagyunk nagyon fontos egy dolog a szimpátia.
poreltávolítás funkció tök lényegtelen, egy auto iso beállítás a menüben 100* többet ér.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
BiriBum
őstag
válasz Szten Márs #12983 üzenetére
Teljesen igazad van, a D80-nal szerintem egy 18-70 + Tamron 70-300 az ideális budget kezdőcsomag. A 18-70-nek Nikonos ismerősök állítása szerint jó képe van, egy Tamront (más bajonettel ) jelenleg is koptatok.
Tájfotóra pedig VR-es vagy IS-es objektív helyett a spórolt pénzen én inkább állványt vennék.
(SzVSz a szarvasbőgés a Tamron 300-zas 5.6-os végével valóban eléggé esélytelen )[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
A poreltávolítás szerintem a legutolsó szempont a DLSR vásárlás előtt. Veszel egy ötforintos körtefecskendőt, felcsapod a tükröt, befújsz néhány huszárosat, oszt kész.
Persze csak akkor, ha poros. Márpedig ha jól (előre kikapcsolt gép a szenzor statikus töltésének csökkentésére és pofával lefelé) gyorsan és jókor cserélsz obit nem nagyon lesz az.Az én gépemnél (K10D) a poreltávolítás zéró hatékonyságú. Állítólag csak az Olympusé jó.
[ Szerkesztve ]
-
Szoles
senior tag
Semmiképpen ne kérj 5700-ast vagy 5800-ast! A te (volt) gépedhez képest egyértelműen szarok.
Ha maradnál a Fujinál, akkor szerintem a 6500-as, bár ez már sajnos csak használtan kapható. (És elég drágán.)
Látod, fogkefét, nőt (és ezek szerint fényképezőgépet) nem adunk kölcsön![ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Szia!
Nos, mit jelent neked a természetfotózás? Ha szarvasbőgéskor akarsz nagy pillanatokat lekapni, netán különböző vizi élőhelyek madárvilágát akarod megörökíteni, akkor leginkább egyik sem, még a 300-as végű tele is sovány lesz ilyesmire.
Ha természeti tájakat akarsz megörökíteni, akkor ahhoz valami jó nagylátó kéne. A makrók jó része is természetfotó mondjuk. Szóval határoljuk körbe pontosan, akkor könyebb segíteni.Igazából a helyzet az, hogy lehet joban jársz, ha egy objektívet veszel, de az tisztességes minőségű. Az a helyzet, hogy a felsorolt objektívek erősen legalsó minőségkategóriába tartoznak.
D80 - oké, duplaobis móka a 18-55 meg az 55-200, de egyrészt ezekkel nem lesz képstabid - bár nem tudom neked ez mennyire szempont - másrészt meg ezek a Nikon legalapabb objektívjei, optikai minőségben elfogadhatóak, de építési minőségben elég gyengék.A Canonnál a 18-55 IS igen jó optikai minőségű dicsért objektív, képstabival együtt, bár felépítési minőségében ez sem éppen csúcs, szintén a legalapabb, amit az ember el tud képzelni. Mindenesetre az objektív miatt egy Canon EOS 450D + 18-55IS nekem szimpatikusabb egy Nikon D80 + 18-55 párosnál.
A Nikon 70-300 nem egy agyondícsért objektív, a Canon 75-300 nem tudom milyen, de nem egy mai darab az sem.
Ha 70-300-at akarsz nagyon olcsóért, mindkét márkára, Nikonra és Canonra is legmegfelelőbb lenne szerintem egy Tamron 70-300 objektív. Nem kell tőle csodát várni, de legalsó árkategóriában talán ez éri meg legjobban. 1:2 makróleképzés is van hozzá, extrának.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Nagyon köszönöm a segítséget. Megmondom őszintén, nekem is a Nikon D80 tetszik a legjobban. Kézbevéve nekem sokkal jobban tűnik, egy profibb gépnek mint a Canon. Bár a Canon-ról nagyon sok jót olvastam. Bár a poreltávolítás, talán jó plusz funkciónak tűnik...
Még várok azért hozzászolásokat...
-
BaLee
addikt
válasz philoxenia #12957 üzenetére
Megnéztem, meg olvastam róla tesztet de nem nagyon ajánlják árához képest.
Ha viszont a 10x zoom helyett megelégszem a 4x zoommal akkor a Canon PowerShot A590 IS gépről mi a véleményetek?
-
Allien
veterán
Ha csak ez a választási lehetőség, én speciel a Nikon-ra szavaznék, az első két verzió tetszene is. Ha ilyen ajánlatom lett volna, valszeg én is elcsábulok a Pentax K200D-től, bár, valszeg mégse. Viszont, ne vedd teljessen komolyan a hozzászólásomat, elfogult vagyok a canonnal ellentétben. Persze, nem teljessen, tehát ha most pl a Nikon helyett Olympus-t írtál volna, akkor azért a Canon-ra szavaztam volna inkább. De, volt a kezemben Canon 400D, és Nikon D80, az utóbbi feelingben is kb 1000x jobb volt,
NEKEM.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
goblin1983
tag
válasz Szten Márs #12969 üzenetére
Teszt képeket nem láttam eddig, csak leírásokat olvastam sajnos vélemény nélkül.
És igazad van, vízfesték képek.Tudnátok ajánlani valamit 50k körül?
-
BiriBum
őstag
A D80 elvileg fél kategóriával jobb, a Canon újabb fejlesztés, ha rám hallgatsz azt veszed, amelyik jobban passzol a kezedbe. a Nikonban nincs poreltávolítás (minek is?), a váz viszont masszívabb.
A lencséken már több múlik. Szerintem a régi 18-70-es Nikon kitlencse nagyon jó, a mostani sem valószínű, hogy sokkal rosszabb, bár nem volt még a kezemben.
A Canon alaplencséi általában zsengébbek voltak. A mostani IS-ses objektívek talán jobbak egy fokkal, de majd Canonos kollégák megmondják.
Ezekkel a zoomokkal inkább kültéri sport. A Canon kicsit jobb sorozatlövő 3,5/sec (Nikon: 3)Pentaxot nem szeretnél???
-
DjPremier
aktív tag
(#12968) erre vki?
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
R13
tag
Sziasztok.Kezdö vagyok,és családi fotózásra szeretnék gépet venni.szüli nap,karácsony stb.erről a gépről mi a véleményetek?Panasonic Lumix DMC-TZ1 .Nyutányos áron hozzá tudnék jutni.Elöre is köszi a választ
r13
-
Olcsi
senior tag
Ismét egy újabb fényképezőgépet találtam, ami esetleg esélyes lehet a fuji s5600 mellett. Név szerint: Fujifilm FinePix S602Z
Kinek milyen tapasztalatai vannak vele kapcsolatban? Az s5600-zal szemben milyen pozitív és negatív tulajdonságai vannak? Ki, melyiket ajánlaná kezdő, amatőr, hobbi fotósnak? Köszi előre is! -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Segítsetek választani. Leginkább természetfotózás és macrora lenne, ritkán sportesemények...
Nikon D80 Camera + Nikon 18-55mm F3.5~5.6 DX II Auto Focus Lens + Nikon AS-S 55-200mm f 4.0~5.6 DX Auto Focus Lens
159.500.-Nikon D80 Camera + Nikon 18-55mm F3.5~5.6 DX II Auto Focus Lens + Nikon 70-300mm f 4.5~5.6 DX Auto Focus Lens
166.500.-
Nikon D80 Camera + Sigma 18-50m F3.5~5.6 Auto Focus Lens + Sigma 70-300mm f 4.5~5.6 Auto Focus Lens
159.500.-
Canon EOS Rebel XSi / 450D / + Canon EF-S 18-55mm F/ 3.5~5.6 IS Lens + Sigma 70-300mm f 4.0~5.6 Digital Telephoto Lens With Built in Macro
168.500.-
Canon EOS Rebel XSi + Canon EF-S 18-55mm F/ 3.5~5.6 IS Lens + Canon EF 75-300mm III Telephoto Lens
178.500.-
Melyik a legjobb?
Köszi
Cold5kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
tothl
addikt
válasz Szten Márs #12969 üzenetére
Hat ez tenyleg no komment. Anno a 2.1MP -s ixusom _nagysagrendekkel_ jobb kepeket produkalt.
-
-
DjPremier
aktív tag
Kaptam egy HP Photosmart 215-ös digitális fényképezögépet,de semmilyen USB-s kábelt nem adott a srác.Honnan tudnék beszerezni egyik vége sima USB a HP-é meg USB Mini 4Pin dugó (Fuji 1 Finepix) hol kapok ilyet és milyen árba lehet? Elöre is köszi.
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
goblin1983
tag
válasz Szten Márs #12958 üzenetére
Világos, köszi! Azt hiszem ezt a problémát kimerítettük. Esetleg a gépről is tudnál mondani valamit (Panasonic Lumix DMC-FZ8)? Ár-érték arány szerinted, szerintetek milyen? Ajánlod, nem ajánlod?
-
BiriBum
őstag
válasz Szten Márs #12965 üzenetére
Köszi a választ, szerencsére már nem annyira vagyok érintett az ügyben.
Mindenesetre annak idején az ős A75-öm után kipróbált A560-as brutális csalódás volt pont a pixelszám vs érzékelőméret miatt. -
Szten Márs
nagyúr
válasz BiriBum #12964 üzenetére
Mert ettől nem fognak mágikus módon megnőni az érzékelőt alkotó pixelek
Ennek ellenére a leméretezés valamelyest csökkentheti a zajt. (Ja, mert kisebb képen kevésbé feltünő ) De akkor már jobb otthon leméretezni, jobban paraméterezhető, valamint amúgy is jobb minőségű leméretezések készíthetők így.[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
BTW, zaj és mosottság szempontjából segít valamit, ha kisebb pixelszámú képeket készítünk, mint ami az adott gép specifikációja szerinti maximum?
-
BiriBum
őstag
Ezen kívül még az automatikus szoftveres zajszűrés is egyre problémásabb lehet, ami mosott, részlet- és rajzolatszegény képeket eredményez. Nekem ezért lett elegem a mai szappantartókból.
[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
" így hiába a nagyobb érzékelő NEM lesz részletgazdagabb, nagyobb felbontású a kép"
? -
Szten Márs
nagyúr
válasz goblin1983 #12954 üzenetére
"Csak a 7,2 MPixel kicsit kevésnek tűnik a hasonló áru más gépekhez képest."
Éljen a marketing és a népbutítás.
Idézem magam egy másik forumról:
"A kompakt gépekbe tipikusan 1/2,5", jobb esetben 1/1,8" vagy más, körömpiszoknyi CCD-ket raknak. Namost, adott méretű érzékelőre minnél több pixelt tesznek rá, az egyes elemi pixelek mérete nyilvánvalóan annál kisebb kell, hogy legyen. A kisebb elemi pixelekből felépülő érzékelő adott ISO-n zajosabb képet fog adni, valamint dinamika-átfogása is kisebb lesz, egyszerűen azon okból, hogy kisebb felületre időegység alatt kevesebb foton érkezik, szóval ugyanolyan érzékenység előállításához nagyobb erősítést kell alkalmazni. Szóval első megközelítésben több megapixel -> roszabb képminőség. Itt jönne be az, hogy oké, zajosabb, de nagyobb felbontás. A felbontást azonban nem csak az érzékelő pixelszáma fogja meghatározni, hanem az objektív is. Az objektív feladata, hogy minnél több képpontot kirajzoljon az adott érzékelőre. Az objektíveknek is ugyanígy számszerűsítve van egy "felbontási" adata, a feloldás, méghozzá vonalpár/mm-ben megadva. A lényeg pedig most jön: a kompakt/bridge gépek optikái ezekre a körömpiszoknyi CCD-kre képtelenek nem hogy 7-8 megapixelt, de még 5 megapixelt is kirajzolni, így hiába a nagyobb érzékelő NEM lesz részletgazdagabb, nagyobb felbontású a kép. A több megapixel mindössze üresnagyítást eredményez. Tehát a nagyobb pixelszámnak a hátrányát a gyakorlatban lehet lesz érzékelni, míg az elméleti előnye elméleti marad. Így az első megközelítés: minnél több megapixel -> annál roszabb képminőség helyes. Sajnos ez a helyzet. Ezen kicsit sarkos megfogalmazás, a felhasznált félvezetők anyagától, a kiolvasás módjától, az érzékelőn a fény szempontából hasznos felületek arányától és még pár dologtól függően változhat erősen a zaj, van, hogy egy 8 megapixeles gép tisztább képet ad, mint egy 6 megpaixeles, ugyanakkora érzékelőn is, de nem ez a jellemző. Ja és az érzékelő méretének alapvető jelentősségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, egy nagyobb érzékelő több MP-t bír el "büntetlenül"." -
philoxenia
MODERÁTOR
-
BaLee
addikt
Sziasztok!
Sajnos gondban vagyok. Kölcsönadtam a gépemet (Fuji S5500) nyaralásra és ellopták. Most választhatok helyette egy hasonló kategóriájút, de ahogy nézem az új szériát S5700, S5800 nekem gyanúsan olcsó a 33 ezres áruk. S5600-at pedig már nem kapni.
Miért ilyen olcsóak ezek az új szériák? Van velük valami probléma vagy jó lesz a régi helyett?
Amennyiben nem, mit javasoltok ami kb az S5500 tudását és minőségét hozza? A 10x zoom fontos.Köszi.
-
csibor
addikt
válasz goblin1983 #12954 üzenetére
Ez inkább előny,talán kevésbé lesz zajos a kép.
-
goblin1983
tag
Szerintetek milyen gépet vegyek, kb 50k-t szánnék rá, lehetőleg nem "szappantartó" kinézettel. Tükörreflexesre nem nagyon futja. A Panasonic Lumix DMC-FZ8 nagyon tetszik, Leica objektívvel. Csak a 7,2 MPixel kicsit kevésnek tűnik a hasonló áru más gépekhez képest.
Várom az ötleteket, előre is köszi!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #12950 üzenetére
Ja igen, persze, benéztem a hsz-ed
-
csab001
tag
válasz Szten Márs #12949 üzenetére
Na ez az!
Mindenesetre meggondolom, bár valószínűleg várok még kicsit és ráugrom a Pentaxra.
Nekem is gyanúsan olcsó a gép.
Köszönöm szépen, sokat segítettetek. A típus legalábbis eldőlt. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #12949 üzenetére
Azt venne használtan éppen.... Arra gondoltam a kérdéssel, nem a K100D-re.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #12948 üzenetére
Arról azért a 300D volt híres.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #12947 üzenetére
Ennél a típusnál is jelentkeztek a tükör/zár bajok?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz csab001 #12945 üzenetére
Nem tudok különösebben véleményt mondani ezzel a 8 ezer expós géppel kapcsolatban, ha úgy gondolod, hogy belevágsz egy valóban (talán túlságosan is) olcsó használtba, akkor felvállalod az ezzel járó esetleges rizikókat. Aztán lehet hogy best buy lenne, egy jó kapás. Fene tudja sajnos.
-
veterán
válasz Sajtli #12919 üzenetére
5700-5800 felejtős, keress 5600-at, vagy 6500-at. De ha már ennyi pénzt kiadsz, akkor spórolj hozzá kicsit, és keress régebbi használt dslr-t. Szerintem.
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
csab001
tag
válasz Szten Márs #12912 üzenetére
Azt hiszem meggyőztél teljesen.
Bár most kaptam egy érdekes ajánlatot: Canon 300D-kit, 55000-ért.
Állítólag hibátlan, nagyon megkímélt, 8000 expóval.
Ennyiért jónak tűnik. Vélemény?
De azok után, amiket hallottam tőletek, lehet várok inkább egy jó K100D-re. -
Allien
veterán
A piximfo-t szoktam én is nézni, de azért az se igazán teljes. Pl a K200D-nél is vannak nem teljessen helyes kijelentések, a tesztelőnek nincsen elég ideje, vagy csak éppen nem jön rá, mi, hogyan működik a gépben, ezt nem tudom. Azért, nagyrészt elfogadható, amit ír, már a K200D-nél. Mivel angolul (se) értek, a többi oldal számomra csak nehézkessen értelmezhető.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
-
sylas
tag
válasz Allien #12941 üzenetére
hát jah edigitalon lehet túloznak
én a gépekkel kapcsolatban hivatalos oldalon keresek meg van joo hazai oldal is pixinfo részletesen leírnak mindent sok teszt is vanA múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
Allien
veterán
-
szdani98
csendes tag
tudtok valamilyen boltot ahol nagyon olcsón lehet kapni a sony dsc-w200-ast?????????????? (38000ft alatt) előre is köcce
szdani98
-
Bibby
addikt
válasz wiggen123 #12935 üzenetére
A Canon a470 helyett inkább tedd be ezt a listádba.
Ελευθερια η θανατος
-
sylas
tag
válasz wiggen123 #12935 üzenetére
Én a Canon-választanám tech adatok alapján mivel kézben nem volt még 1ik sem nálam
a 2 detto ugyanaz szinte de a Canon-nak 4x-s az optikai zoomja de 1Mpixelel kisebbet tud- 3072 × 1728 ez a max felbontása a canon-nak a fujinak 3296 × 2472 ha maxon kell kattintgatni
én inkább a 4xes zoomnál maradok az 1mbixel rovására sztem az a 3072*1728as(maxon) felbontás bőven elég 1 ilyen gépnél
De élőben nem tapasztaltam lehet a másik jönne be(menü egyéb dolgok)miattA múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok!
A következő gépeket néztem ki:
Canon PowerShot A470 26.500
Fujifilm FinePix A850 24.900Melyiket ajánljátok? Esetleg más lehetőség, ami jobb lenne hasonló árkategóriában. Szüleimnek lesz, szóval minél kevesebb extra funkció kihasználva úgyse lesz.
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
ottkar
addikt
válasz k.zozo. #12929 üzenetére
Ha ilyen van egy gépnél hogy féloldalasan éles a kép akkor az az optika hibás.így nem terveznek meg optikát, csak valami deformáció miatt lehet ez a ház vetemedett és a lencse egy állásban ferdén áll.Ha több gépnél van ilyen az gyártási hiányosság miatti széria hiba műanyagházas optikáknál előfordul.
-
ottkar
addikt
Sok leendő vevőnek a barom reklámokkal sikerült bebeszélni hogy a magadtól eltartva fényképezés az új módi.Ez a szomorú mikor olyanok készítenek reklámot akikről ordít hogy elemi szinten nem értenek a fotózáshoz. És ebbe a butításba beszálltak a gyártók is mikor ilyet írnak hogy kettős stabilizátor pld.
-
rumos14
nagyúr
válasz k.zozo. #12929 üzenetére
hát sztem a jelen ultrazoom kínálat egyik, ha nem a legjobb optikájával rendelkezik az FZ18. (természetesen más hibát fel lehet hozni.) az általad említett problémát én sem saját képeimen, sem tesztképeken nem láttam, nem tűnt fel. itt [link] is azt írják, hogy a képek élessége a sarkokban kitűnő. linkelj be ilyen képeket lsz. az én személyes véleményem az, hogy az FZ8-cal vmi kicsit elbaltázott a Pana, ebből vmit aztán helyrehozott az FZ18-nál. FZ8 helyett akkor már inkább FZ7, a 6 mpixel még viszonylag "elfér" a szabvány miniméretű érzékelőn, csak a kijelző elég alacsony felbontású.
a 28mm nagylátó amúgy igen jó dolog! -
őstag
válasz Szten Márs #12926 üzenetére
Általában az SX100-at ajánljátok folyamatosan,amivel nincs is semmi baj,de ahogy látom szinte soha nincs megemlítve,hogy az LCD-n kívül semmilyen kereső nincs rajta Úgy látszik a leendő vevőnek sem tűnik fel,vagy nem is érdekli? Ha valamit ajánlatok,nem ártana ezt a "hiányosságát" feltűntetni.Vagy ez evidens?Általában full kezdők akarnak választani,szempont lehet.
Tech-No-Logical World.
-
k.zozo.
tag
Sziasztok! Fényképezőgép vétel előtt állok és a Panasonic FZ18-al szemezgetek, viszont a tesztképeit nézegetve van 1 dolog ami eléggé zavar. Nagylátószögnél a kép két oldalsó negyedén eléggé homályos a kép. AZ lenne a kérdésem, hogy ezeknél a nagylátószögű kompakt gépeknél ha egy kicsit rázoomolok a témára akkor eltűnik a kép szélein a homályosodás, vagy a nagylátószögű objektív miatt mindig megmarad? Mert akkor lehet, hogy FZ8 lesz belőle. Inkább feláldoznám a nagylátószöget, de legyen mindenhol éles a kép.
Előre is köszi a segítséget! -
Warek
tag
válasz Szten Márs #12926 üzenetére
A Canon jónak tűnik nekem ahhoz hasonló paraméterekkel találtam 2 Sony dsc-h3 és dsc-h10.És egy Kodakot Z812 IS Ezekről a gépekről tudni valamit jók rosszak.
-
Szten Márs
nagyúr
Canon SX100 pl jó egynek. Kompakt kategóriában jó képminőség, makró módban 1cm-es közelpont, jó optikai képstabilizátor, stb. Ami a hátránya az a nem túl jó nagylátószög: a legszélesebb látószöge sem túl széles.
Olympus SP560, amit érdemes még megnézni, sokkal jobb nagylátószöggel, de szerintem gyengébb képminőséggel, optikai helyett CCD-shift képstabival, ami tele tartományokban valószínűleg gyengébb hatásfokú, és szintén 1cm-es makró közelponttal. -
Warek
tag
válasz Szten Márs #12924 üzenetére
Szia
Árban 50 körül gondoltam de 100ig el lehet menni tovább semmi képen nem. Ennyi a max keretem és ebből kell még kártyát is vennem bele.
-
Warek
tag
Sziasztok
Szeretnék egy új digitális fényképezőt venni a jelenlegi kodak gépem helyett. Olyat ami távolra is látható nem homályos képet készít, és közeli kisebb dolgok fényképezésére is alkalmas. Szeretném ha lehetne vele utazás közben autóból tájat fényképezni. Nem értek a gépekhez ezért szeretném a segítségeteket kérni milyen gépet válasszak.
-
rumos14
nagyúr
válasz Sajtli #12919 üzenetére
ha ránézel a két gépre és a zoomátfogásra, látod, hogy nem teljesen egy kategória a kettő. annak ellenére hogy a Canon zoomja kisebb, van benne képstabi, ez jó. szóval válassz: képstabi vagy nagyobb zoom. a Fujis mellett szól még hogy nagyobb fókusztávolságoknál jobb a fényereje. cserébe 38mm-ről indul, ami túl sok, míg a Canon 35mm-ről, ami még inkább elfogadható. képminőség passz, nézz utána, fílingre a Canon talán egy fokkal jobb, de mindkettőnél 8mpixelt pakoltak az 1/2.5" méretű érzékelőre.
-
parandroid
félisten
válasz philoxenia #12915 üzenetére
Munka közben tárgyfotók, igen. Azon kívül azt is írta, hogy egyelőre "semmilyen fotós nem vagyok", azaz a munkáján kívül még nem tudja, hogy pontosan mit szeretne.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
rumos14
nagyúr
sztem azzal ne nyugtasd magad, hogy hát, végülis nem eredeti méretben nézve nem is olyan nagy a különbség a bemozdult és nem bemozdult kép között. ez sokkal fontosabb, hasznosabb mint a RAW lehetőség, ebben a kategóriában. nézz még tesztképeket, és igenis teljes méretben, hibák után kutatva, hasonlítsd össze a két optikát is: torzítások, színhibák mennyire jelentkeznek. képminőségre mindkettő elég jó, a mai 10 mpixeles kompaktoknál fényévekkel jobbak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Goatman #12917 üzenetére
Hát nagy különbségek itt nincsenek, szerintem próbáld ki a jelölteket, amelyik jobban tetszik/kézreáll azt válaszd.Mindhárom mellett szól valami, a Samsung mellett az ár, a Pana mellett a képstabi, a Nikon mellett az, hogy Nikon.
Arra, hogy kattingass mindhárom alkalmas, a családi és kirándulási emlékfotókat gond nélkül készítheted el bármelyikkel, ha kicsit gyakorolsz és utánaolvasol a fotózás alapjainak. Sokkal fontosabb ezen a szinten az, hogy a megfelelő nézőpontot választva, kellő erősségű fénynél kézremegés nélkül fotózz, mint az apróbb különbségek a gépek között.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek! Tudom, hogy a topik szakértői a kifinomultabb eszközök hívei, de a közelgő nyaralás és az út befizetése után érthetően szűkös anyagiak arra kényszerítenek, hogy 20-25 ezer ft-ért válasszak a családnak egy point and shoot kompakt gépet, amit mindenki képes kezelni és később a hétköznapokban is jó hasznát tudjuk venni. Három jelöltet találtam:
[Nikon COOLPIX L16]
[Panasonic Lumix DMC-LS80]
[Samsung S760]Van ezekről tapasztalatotok, illetve tudnátok/mernétek nekem ezek közül bármelyiket is ajánlani? A választ előre is köszi
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
Sajtli
tag
Sziasztok!
Kompakt gépet szeretnék venni, olyan 30-40e ft közötti árkategóriában. Milyen márkát, típust ajánlotok?
Köszi
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz parandroid #12908 üzenetére
Itt is, előzőleg is írta, elsődleges a tárgyfotó. Azonkívül, úgy látom a kis méret is számít Neki.
[ Szerkesztve ]
-
Olcsi
senior tag
válasz rumos14 #12913 üzenetére
Igazából megnéztem az említett, képstabilizátorral, ill. anélkül készített tesztképeket, és arra jutottam, hogy ha nem nagyít rá az ember, akkor nem olyan jelentős a ülönbség. Persze, élesebb stabilizátorral, viszont lehet, hogy mondjuk ezen a szinten nem feltétlenül muszáj, hogy ezen múljon a dolog. Ugyanígy vagyok most a raw tulajdonsággal is. Jó-jó, de nem biztos, hogy egyelőre ki tudnám használni. (Mondjuk akkor már lehet, hogy inkább egy képstabi. )
Tehát szól mindkettő mellett és ellen is néhány érv. Azért tanácsokat és véleményeket még szívesen várok, akár teljesen szűz képekkel is illusztrálva. Hátha az megkönnyíti a döntést.
Mindenesetre még gondolkozom szerintem egy pár hetet, nem szeretném elsietni, és olyat szeretnék venni, amit nem fogok megbánni, nem fogok benne csalódni, és a kreatív igényeimet egy időre kielégíti... ;) -
rumos14
nagyúr
az előző hsz-ed kapcsán: nos, a képstabi ill. annak hiánya nagyon jelentős, főleg egy ilyen kategóriás gépnél. nézd meg pl. a pixinfo Pana FZ5 tesztjénél azt az ábrát, hogy stabival és anélkül milyen záridők mellett lehet éles képet csinálni. az S5600-nál tele állás közelében csak ideális fényviszonyok között, 1/320 vagy szerencsés esetben 1/250s záridővel fogsz tudni garantáltan éles képet készíteni. záridőt rövidíteni ugye iso emeléssel lehet, ami ugye "szemcsés" képeket fog eredményezni.
illetve a Fuji-nál a 38mm-es kezdő érték sem az igazi... az FZ5 mondjuk 36mm, az sem széleslátó, de a 38mm az már elég durva.
azért azt rögtön hozzáteszem, hogy perpill. nálam van apukám Olympus C765-je, abban sincs képstabi és az is 38mm-ről indul és az is XD kártyát használ és mégis jó képeket tudtam vele csinálni
a RAW tényleg nagyon jó dolog. elnézve az S5600 képeit, jpeg-ben is szép képeket csinál, nost elvileg RAW-ból kiindulva még részletesebb, ügyesen zajszűrve mégzajmentesebb képeket lehet vele készíteni, de sztem nem lesz nagyon drámai a különbség. szerencsére csak 5 mpixelt pakoltak arra az érzékelőre... a RAW kép cserébe 10+ MB, az XD kártya relatíve lassú, drága és max 2gb-os, szóval... szóval ennél a kategóriánál még nem létszükséglet a RAW, sztem.
a TIFF az lópikula. az is tömörítetlen, de inkább bmp és nem RAW, ha rérted mire gondolok... tehát csak simán egy tömörítetlen, de már a fényképező által feldolgozott kép, míg a RAW egy nyers kép. nem mindegyik képszerkesztő ismeri az összes fényképező RAW formátumát (mert attól hogy RAW, még nem egy tök egységes dolog), de mondjuk a Photoshop és a Lightroom elég jól áll ezzel. -
Szten Márs
nagyúr
válasz csab001 #12906 üzenetére
Elöljáróban annyit mondanék, hogy régebben sokszor használtam Canon EOS 350D-t, most pedig pár hete a családhoz szállt egy Pentax K100D is, szóval mindkét gépet személyesen ismerem.
A képminőség két összetevőből áll össze, az objektív és az érzékelő minősége együttesen határozza meg.
A kitobjektívek minőségéről nem nehéz nyilatkozni: A 350D-hez adott Canon 18-55 legendásan gyenge minőségű kitobjektív, mind optikai minőségre, mind felépítési minőségre igencsak nagyon sovány. Képet lehet vele készíteni, persze, megfelelően használva még a gyengéit is el lehet palástolni, de azért tény, hogy azokról híres.
A K100D kitobija felépítési minőségében is sokkal korrekteb, az igazi, fogható fókuszgyűrűjével, masszívabb érzetével. Optikai minőségében pedig a régi generációs 18-55-ös kitobik között talán a legjobb volt. Tévedés ne essék: mind optikai, mind felépítési minőségében látszik, hogy kitobi, nem kell többre számítani tőle, mint ami a megnevezés sejtet, de tény, hogy a Canon régi 18-55-ösénél mindkét tekintetben jobb.A Canon CMOS érzékelői mindig is zajtalanságukról voltak híresek. Most előkotortam mindkét géppel csinált, jpg-be lőtt, ISO 1600-as képeket, és egyáltalán nem látom a Canon előnyét. Kicsit sem. Sőt azt látom, hogy a K100D valamivel alacsonyabb zajszintet produkál. Persze teljesen azonos mintáim nincsenek, és egy darabig nem is lesznek, mert most jó távol vagyok az EOS 350D-től, de így is elmondható, hogy a várttal ellentétben egyáltalán nincs hátrányban magas érzékenységen a Pentax, sőt...
Egy előnye van a Canonnak: hosszú (több perces) záridőknél hotpixelek szempontjából jobban áll. Kérdés, hogy ez gyakorlatban számodra számít-e bármit is.Egyébként Pentax K10D-m van, vádolhatnának elfogultsággal. Viszont kompaktban Canon A530-at használtam és több, mint imádtam, és azt hiszem eleget szoktam Canon márkájú fényképezőket ajánlani, ahhoz, hogy látszódjon, nem épp arról van szó, hogy nem szeretem a márkát. Egyszerűen csak ez a K100D vs EOS 350D baromi egyértelmű a K100D javára, gyakorlatilag a létező összes szempontból - csak azt tudom mondani, mint az előző hozzászlásomban: a Canon mindössze a nagyobb objektívkínálat miatt van előnyben. Nézz körül mindkét márkánál a kapható objektívek között, árakat, kínálatot nézve, aztán eldöntheted, hogy neked ez mennyire számít, vagy éppen nem. Szvsz aki 350D és K100D között vacillál, annak bőven nem a kínálat nagysága fogja korlátozni az objektívválasztást.
-
Olcsi
senior tag
Viszont időközben megvilágosodtam a RAW pozitív tulajdonságáról. Eddig ugyanis nem nagyon tudtam ezzel az információval mit kezdeni, hogy raw formátumban menti el a képet és ne nem jpg-ben. Parci írása segített! Köszönet érte!
Viszont ezzel kapcsolatban még felmerültek kérdések:
1. Igazából ez nem is kérdés, hanem tény. Ha ezt a funkciót ki szeretném használni, akkor s5600 fölötti gépet nem érdemes venni, azokbl kihagyták ezt... Tehát ami még szóba jöhet az az s5500.
2. Az említett pana fz5-ös készülék is tud veszteségmentes formátumot, ez pedig a TIFF. Ez miben különbözik a RAW-tól? Gondolom általában a képszerkesztő programok tudják mindkettőt, jól gondolom? -
Olcsi
senior tag
Még mindig a fuji s5600-on gondolkodám... olyan kérdésem van, h az optikai képstabilizátor hiánya mennyire jelentős? Már próbáltam fujit (nem ezt a típust), és azzal egész egyszerűen nem nagyon tudtam éles képet készíteni, vagy bemozdult, vagy nem tudom, mi lehetett a baja...Persze az is lehet, h csak beálltás kérdése volt az egész, nem tudom...
Megnéztem az egyik fórumtárs által javasolt pana-fz5-öt is, abban van képstabilizátor. Mennyire fontos különbség lehet ez? -
parandroid
félisten
válasz Dorka73 #12902 üzenetére
A 3 hetes túrára kérj kölcsön egy ismerőstől egy egyszerű kompaktot egy ismerőstől egy nagy memóriakártyával, és kattintgass állandóan. Szerintem egy idő után rá fogsz állni, hogy neked mi a fontosabb: a tárgyak, épületek, látképek, vagy az emberek. Tapasztalatnak mindenképpen jó lesz. Arról nem is beszélve, hogy a jó gép mellett mindenképpen szükséges egy zsebkompakt is a jövőben is - egy dslr-t nem visz magával az ember mindenhova, egy ultrakompakt viszont bármilyen retikülben elfér. a mobiltelefonos fényképekbe ne menjünk bele, azért annyira mélyre még én sem ereszkednék, hogy az E51-em 2MP-es fényképezőjével egy megbeszélés whiteboardra skiccelt vázlatain kívül bármit le akarnék fényképezni.
Én kb 5 éve kattintgatok már kompakt gépekkel, nekem a legfontosabb, hogy bárhol járunk, bármit csinálunk, a családomat tudjam fényképezni. Kicsit sajnálom, hogy eddig csak 'ész nélkül' nyomkodtam a gombot, mentségemre legyen mondva, hogy alap dolgokra próbáltam figyelni azért, rendes felszerelésre meg úgysem lettt volna pénzem (az első kompaktomat 5 éve még 110e-ért vettem, gondolhatod, mennyibe került akkoriban egy dslr gép). Szóval számomra a legfontosabb, hogy úgy fényképezzek portrét (akár egész alakosat, akár csak arcot), hogy az jellemző legyen arra, ahol éppen járunk, amit éppen csinálunk. Az más kérdés, hogy egy pár éves kis manót elkapni néha még egy sportfotósnak is nehezére eshet.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nikon P60-al lehet jobban jársz.Mondjuk nem régi gép, sok helyen nem is árulják még, vagy drága, de az ára így is sokkal kedvezőbb az 5100-asnál, és sokkal újabb fejlesztés. Ráadásul a MP háborúban nem vesz részt, maradt a P50 érzékelője, csak jobb optikát kapott /5x-ös zoom, VR/
-
csab001
tag
válasz Szten Márs #12903 üzenetére
Köszönöm, ez egy korrekt, használható hozzászólás.
Lassan meggyőztök, hogy Pentax-ot kell vennem.
Viszont képminőségben nem mondtál semmit. Abban is odavágja a Canont? -
draff
aktív tag
Én a Nikon-t többre becsülöm.
Nekem ugyanis van egy régebbi verziójú Nikon Coolpix-em (2,2Mpx) és mellette egy Olympus-om (7,1Mpx), de saját tapasztalatom alapján a kis Nikon sokkal élesebb képekre képes ebben a kompackt kategóriában.
(A hitelesség kedvéért még azt hozzá kell tennem, az említett Canon-ról semmit sem tudok) -
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Két gép közül szeretnék választani, de nem tudok. Az egyik a Nikon Coolpix P5100-as és a másik a Canon SX100 IS. Inkább a képminőséget tartom szem előtt, hogy minél jobb legyen ebben a compakt kategóriában.
Ez a gép egy második lenne a DSLR gépem mellé, amit asszonynak vennék meg.
Válaszaitokat előre is köszi
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
Szten Márs
nagyúr
válasz csab001 #12901 üzenetére
A K100D-nél az EOS350D? Annyiban jobb, hogy Canonra bővebb az objektívkínálat és ezzel el is fogytak az előnyök. A K100D sokkal masszívabb, jobban fogható, ergonómikusabb vázat kapott, jobb LCD-vel, ezen kívül van felső státusz LCD-je, amivel a Canon nem rendelkezik, tud spotot mérni amit a Canon nem, 11 pontos AF-el rendelkezik, amiből 9 kereszt tipusú, míg a Canon 7 pontossal, amiből egy sem kereszt tipusú, illetve a középső az, F/2,8 fényerő felett. A kereső mérete és világossga is sokkal jobb a k100D esetében.
-
Dorka73
csendes tag
Mint a kérdéseimből kiderült, semmilyen fotós nem vagyok még. Tárgyfotókat fogok készíteni (ékszereimet kéne felpakolni a web oldalra), illetve a három hetes túrámon szeretnék fotózni... azaz tájkép és városi fotó is lesz. Lassan tényleg ott tartok, hogy inkább lerajzolom amit látok.. Szabályosan kezdenek rémálmaim lenni, ahol mindenféle gépek üldöznek csupa ronda számokat kiabálva, aminek a felét még mindig nem értem.
Nem szoktam a dolgokat félig csinálni, így a gépemet is ki fogom tanulni... valószínű tényleg nem rossz ötlet, hogy manuálisan is lehesen állítani a gépen, ettől függetlenül alapból nem jut eszembe a fényképezés, néha annyira rá tudok csodálkozni dolgokra, hogy napokkal késöbb jut csak eszembe, hogy le is fényképezhettem volna. Hiszek a minőségben és ezért áldozni is kész vagyok, de csak kb 100e forintig "éri" meg nekem ez az egész.
Azt is megtanultam már, hogy vehetek bármilyen szuper eszközt, a tapasztalat és a rutin klasszisokkal többet ér... Ma már azt is elkészítem 400 forintos fogóval, amit néhány éve a tizenezressel sem.
Szerettem volna egy olyan gépet ami elfér egy hátizsákban víz, pulcsi, és egyéb kacat mellett, ami egy ilyen felfedező útra kell. És bár az elfogadható képek is sokadik kattintásra bújnak talán csak elő, az első száztól sem kell kapnom mély depressziót. Nekem a fényképezés nem cél, hanem eszköz. Szerettem volna a kompaktokhoz képest a lehető legjobb képminőséggel és színhűséggel rendelkező gépet megtalálni, akinek boldogan mondhattam volna, hogy te az enyém, én a tied jó pár évig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest