- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Amazon Kindle
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
ottkar
addikt
válasz petra88 #13396 üzenetére
Nekem van 2G-ás A-data speedy és turbo is nem jók egyáltalán. Nagyon jók.Két éve használom őket. Most vettem egy 4G-ás SD-t annál a gép bekapcsolás után gondolkozik hogy mi a nyavalya is van benne, és a sebessége is gyengébb mint bármelyik 2G-ás kártyám, mert van még SanDisk meg Kingston is.
-
MODERÁTOR
Üdvözletem! / Sziasztok!
Mostanság nagyon elkapott az az érzés, hogy fényképezni szeretnék. Sajnos eddig csak óvodásoknak való bóvli gépekhez volt szerencsém, meg pár kompakthoz (futólag). Amilyen képeket ezekkel készíteni lehet, azok nekem abszolút nem tetszenek.
Kicsit komolyabban szeretnék hozzáálni a témához, tehát úgymond most kezdeném megtanulni a dolgokat.
Ehhez lenne szükségem egy tanuló DSLR gépre. A Fuji S5800-assal szemeztem sokáig, de láttam azt nem igazán (azaz semennyire) ajánlottátok. Aztán az elődöket is szemügyre vettem... S5000, S5500, S5600, S5700. Használtan szinte mindegyiket megtaláltam 30k alatt. Ez lenne rá a keret. Nem sok, de nem a 60m magas fán ülő madár szellentését akarom lekapni vele...
Nézegettem teszteket is a gépekről, legjobban valamiért az S5700 jött be, de sajnos erről sem írtatok túl jókat. Viszont nekem tetszettek a tesztképei és a beállítási lehetőségei is.Kérdéseim:
- Mire kell odafigyelni egy használt gép vásárlásakor?
- A Fuji mellett milyen hasonló árú használt gépeket ajánlanátok? Kodak-nak volt még pár gépe, de azokat sem ismerem. Kodak DX7590 meg valami "Z600akárhány"Amire kellene:
Egy kezdő "kisfotósnak", aki tájakat fotóz, természetben járkál néha, otthon vagy a szabadban kicsit makrózni is szeretne (nem makroökonómia).Harrrr!!!!
-
petra88
csendes tag
Köszi az eddigi válaszokat. Akkor az A-Data is megbízható? Nem volt még vele semmi gondotok? Mert akkor lehet szétnézek azok között is. Az SDHC pedig ezek szerint nem éri meg?
-
Allien
veterán
válasz petra88 #13373 üzenetére
Csatlakozom az elöttem szólóhoz (SeatZola). Mellékessen, EGY féle SD kártya van. Az SDHC más féle. Méretben persze megegyezik, de úgy képzeld, mint a wincsiknél, ott is van FAT, FAT32, NTSC rendszer. Na, itt is így kell felfogni. Másrészt, "ultra II, elite pro, extreme III, Premium", ezek inkább az adott rendszeren belül a sebességre utalnak. A Class 2-4-6 pedig az SDHC-nél a minimum olvasás, vagy írásra (most nemtom, de mindegy is a Te esetedben). Ugyanis, a géped nem fogja kihasználni a nagyobb sebességet. Ott éri meg, amikor kártyaolvasón keresztül használod, ott gyorsabban megy át a pc-re a cuccod.
Én is használok A-data 150x-s kártyákat (1-2 gigásakat), aránylag olcsók, és megfelelőek, gyorsak is ráadásul. Ha nincs bizadalmad, akkor vegyél Kingston-t, de jó az alap SanDisk modellek is.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
petra88
csendes tag
Légyszi!! Sürgős lenne...
#13373, #13374, #13375 -
rumos14
nagyúr
F40fd: [link] és egy másik teszt: [link]
a point and shoot felhasználási módra teljesen jók ezek a kamerák.
mondjuk a zoomátfogás engem elgondolkodtat. évekig 36mm-ről induló gépet, gépeket használtam (mint sokan mások), nincs is azzal semmi baj, de ha az ember használ egy szélesebb látószögű gépet, utána fura "visszatérni". -
Salak
aktív tag
válasz rumos14 #13389 üzenetére
Köszi, megnéztem, de lehet én vagyok nagyon béna de ezen az oldalon én csak f50fd-t találtam, f40fd-t nem
Másrészt az az igazáság, hogy én abszolút nem értek a beállításokhoz, hogy mi mennyi hogyan jó, pont ezért az a fő kérdés, hogy a kettő közül melyikkel lehet jobb képeket csinálni úgy, hogy egyszerűen fogom a gépet, beteszem "auto" módba és nyomogatom a gombot.
Bocs, h ilyennel fárasztalak titeket, de ilyen gépre van szükségem"Winners never quit and quitters never win."
-
kano
nagyúr
válasz SeatZola #13385 üzenetére
Na de a K200D új lenne. Bár gyakorlatilag a K10D is az.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
SeatZola
őstag
Ja kérem ahogy a népi közmondás tartja: ha a menyasszonynak pöcse lenne, akkor vőlegény lenne. Komolyan: ha a K200D-nek olyan felépítése lenne, mint a K10D-nek, lenne a státuszkijelzőnek világítása, nagyobb lenne a pufferje, pentaprizmás lenne és két vezérlőtárcsás lenne, akkor K10D lenne. Döntsd el, mit szeretnél! De ahony Szten is mondta a gép fogása a kezedben nagyon fontos. Másrészt ha ugyanazért az összegért kapok egy - felsoroltak miatt - jobb és középkategóriás gépet, akkor én biztosan nem vennék ugyananyiért belépőszintűt, mégha az a többi belépő szintű DSLR-nél - szerintem - jobb is.
Rappi
-
SeatZola
őstag
Persze, mert neki a K200D eladás az üzlet és nem a máshol vett K10D. Szerintem ne gondolkozz. Ha a gép leesett, annak van külsérelmi nyoma is. Azt te is látni fogod. Én biztosan a K10D szettet venném. Én meg is akartam a szóban forgó K10D-t venni, de az enyém előbb meglett, de az általad nézett jobb üzlet. Addíg bizonytalankodsz, míg elviszi más és utána bánni fogod. Tudom én már voltam így cirka 3 hónapja.
Rappi
-
kano
nagyúr
válasz fradigy #13380 üzenetére
De az a probléma, hogy a K10D-nek azért komolyabb a fogása és azért mégis egy középkategóriás váz. Továbbá, hogy a K200D-be miért nem lehetett beletenni azt a nyamvadt státusz LCD-nek a világítását?
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz SeatZola #13371 üzenetére
Most azon gondolkodom, hogy megveszem a K200D-t 120K-ért a II. obival részletre, vagy a duplaobis kitben. Az Aréna plázában az egyik fotós boltban be**arattak, hogy hiába nem hallok/látok rajta semmit attól még lehet, hogy leesett és van valami baja. Azt mondta a csaj, hogy nem fogok rajta semmit észrevenni csak nem fogja addig bírni a gép és hamarabb tönkremegy.
Nem tudom...„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Salak
aktív tag
Köszi srácok!
"Winners never quit and quitters never win."
-
djnice
veterán
Szia!
Már itt a fórumon párszor leírtam, van egy oldal ami laboratóriumi körülmények között, ugyanazon beállításokkal, fényviszonyokkal, témákkal hasonlít össze sok-sok géptípust, köztük van mind a 3 amiket írtál.
Az oldal: http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
Mindkét oldalon rányomsz az all-ra és kiválasztod az egyik oldalon az egyiket, a másikon a másikat, majd sztem a legjobb alap a Still-life téma, abból is a legkisebb ISO értékű, így fej-fej mellett láthatod a képminőségbeli különbségeket.
A három gép közül én a fuji-t választanám. -
petra88
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek milyen memóriakártyát érdemes venni? Canon A590 IS gépbe kéne, sima SD kártya. Azt hallottam, hogy a Sandisk a legjobb minőségű, de ahogy nézem a legdrágább is.
Viszont láttam, hogy SD-n belül van több fajta, pl: ultra II, elite pro, extreme III, Premium, meg hallottam vmi Picture Cardrol is bár az lehet nem SD. Ezek is jók ebbe a gépbe? Vagy csak a sima SD?
Milyen márkájút érdemes venni aminek nincs az egekben az ára?
Köszi előre is. -
SeatZola
őstag
Szerintem ha már 60-70 ezer körül jár árban akkor javaslom a Pixinfón hírdetett Pentak K100D Supert: Fél évig garanciás hibátlan Pentax k100d super kitt objektivvel 4gb mem kártyával elemekkel és töltővel minden papirjával és dobozával eladó. 80k az irányár, 70-75 között szerintem meg tudnád venni. Na ez már gép! Szerintem....
Az indexen "fotócsillag" nevű tag zsír új garos K200d vázat kínál 90k-ért. A zsír új kitobi 21 illetve 30 ( II-es verzió) a Medikernél.[ Szerkesztve ]
Rappi
-
kano
nagyúr
MM-ben és az EW-ben olyan 140k küröl van a K200D 18-55mm -el(a MM-ben tuti ennyi).
Ráadásul az I-es obi van még hozzá ellentétben az Edigitallal.[ Szerkesztve ]
-
sylas
tag
edigitalt azt követem de pl mint a mediamarkt vagy elektroworld érdekelne mert ha olcsóbb mint pl a edigital akkor átmennék pécsre
A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
Bodzas
csendes tag
válasz Nagya21 #13366 üzenetére
Hali,
Tényleg jó vételnek tűnik, csak:
- 3x zoom -> jó lenne nagyobb (A75 is 3x zoom volt)
- smart touch kezelőfelület -> nekem kicsit fura bár nem próbáltam
- Samsung nem az a "hagyományos" fényképezőgyártó cég.De azért megnézem, kösz a tippet, esetleg neked van tapasztalatod a géppel?
Üdve
-
Loach
tag
válasz Bodzas #13362 üzenetére
Szerintem nézd meg ezeket is, megérheti! Egyébként ha vkinek van valamelyik géppel tapasztalat, vagy a tapasztaltabbak közül ha valaki olvassa, rangsorolja őket pls köszi!
Kodak EasyShare Z885 + ajándék 1GB SD memóriakártya - 34900
Nikon COOLPIX P50 - 37900
Olympus MJU 750 - 39900
Olympus MJU 830 - 36900
Pentax Optio M50 + ajándék Pentax zsák - 32900
Sony Cyber-shot DSC-W115 - 39900nekem ő közülük a Sony(2),Oly(2),Kodak(1) /holtversenya 2.helyen / tűnik a legjobbnak, de tapasztalat híján ugyebár...
az árak természetesen csak tájékoztató jellegűek, forrás az edigital.hu[ Szerkesztve ]
-
Salak
aktív tag
Mit szóltok ezekhez?
-FujiFilm FinePix F100fd
-Sony Cyber-shot DSC-T2
-Canon Powershot SD1100 ISKépminőség, majd ár szempontból érdekelne főleg. A kezelhetőség sem utolsó persze.
-
Loach
tag
válasz Bodzas #13345 üzenetére
Azok alapján,amit itt "tanultam" a fórumon ill. a sok tesztből amit olvastam, azt mondanám zöldfülüként, hogy az Olympus MJU 830 és a Pentax Optio M50 az ami jó lehet... A Nikon S550essel szerintem az a baj, hogy majd ugyanennyiért kapsz egy SX100ast, ill hogy az előbb említett két készüléknél nagyob pixelszám tartozik a közel hasonló méretű szenzorokhoz (O-1/2,3\"; P-1/2,35\"
; N-1/2,3\" ) és ha jól értettem amiket írtak, akkor a kissebb nevezőjűhöz tartozó adott méretű pixelszám eredményez jobb képet
itt tudsz egyébként nézelődni/szűrni viszonylag széles skálán :[link][ Szerkesztve ]
-
péter007
senior tag
Hello
Elfelejtetted leírni hogy mennyit szánnál rá. Ha a pénz nem számít akkor Canon G9 (esetleg G7 ha még lehet kapni).Ezek 100K felett vannak bár a G7 lehet kicsit alatta. Ha a pénz mégkevésbé számít akkor a Leica kompaktoknál nézz körül de azok baromi drágák.
Euért lett volna jó ha leírod h. mennyi pénzed van rá.Üdv. Péter
-
Salak
aktív tag
válasz Bodzas #13345 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is valami hasonló lenne a kérdésem, tehát olyan (inkább kompakt) gépet keresek, amin nem kell szinte semmit állítani, de mégis jó képeket csinál (Canon PS A60 volt eddig). A jó képminőség az első számú szempont. Nem baj, ha tud videót hanggal. Kb ennyi. Bármilyen márka érdekelhet, nem értek hozzá, úgyhogy bízom bennetek
Köszi!
-
Ban_Dee
csendes tag
válasz Depression #13355 üzenetére
Tulajdonképpen igen. (Hacsak nem akarsz 'tele' tartományt is - mármint zoomolni.) Bár előbb-utóbb úgyis lesz másik obid, bármit mondasz is most ...
Persze hogy van manuális fókusz is (az obi tőled távolabbi végén a 'vékony' gyűrűt kell tekerni), bár nekem eddig nem volt gondom az AF-el.
(D60 ugyan - de szintén 18-55 VR kitobival és egy 55-200 VR telével.)
(Ok, nem lőttem még túl sok képet vele, olyan 2000 körül max.)
Kézbevételt meg nem lehet elégszer leírni persze, hogy mennyire fontos...
(Ha nincs is akksi a gépben pl. MM-ben, Saturnban vagy ilyen helyen, a manuális fókuszt akkor is ki tudod próbálni. )Bandi
-
Pilács
senior tag
válasz péter007 #13349 üzenetére
Helló!
De de D60-am van és nagyon szeretem... csak egyre többet olvasok, amit lehet nem kellene és a pentax is szimpatikus. Igaz nem cserélném le a D60-at mert nekem nagyon bejött, teljesen elégedett vagyok vele, szal már döntöttem, hogy nekem mi kell. Az obik-ról több dolgot is olvasta, ill több tesztet is átnéztem, és az "olcsóbb" Nikkor obik nem teljesítenek rosszul na meg jönnek az af motoros kiadások is. Igazából amikor megvettem és a 400D-t állítottam mellé, és a D60 lett. Most nézegetem a K200D -t is, de olvastam hideget meleget róla, pl K100D után csalódás volt vkinek... de ugye ez is egyéntől függő. Mind1 a Nikon-nal minden szempontból elégedett vagyok, pl ügyfélszolgálat teljesen korrekt, és segítőkész, nem utolsó sorban 2 év garit válaltak a vázra. Tudom a D40 elég lehetett volna, ezt sok helyen említik, de a d80 érzékelője ami a D200-é is ez eldöntötte nekem, hogy megérheti az árkülönbség. Ugyan úgy mint itt bárki más a "kis" pénzéért szeretné a legjobbat megvenni én is arra törekedtem. Nekem D60 lett, és ez nekem a "legjobb" választás volt. Szeretem, kezdem megszokni a kezelését (átszokni s5600-ról).
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Depression
veterán
A D40-et sima 18-55-ös obival elég megvenni? Mármint ha nem szeretnék obit cserélni rajta, csak mezei fényképezésre használni.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ezen van manuális fókusz? Sajnos az AF-szal nincsenek túl jó tapasztalataim, ezért keresek olyat, amin manuálisan is lehet állítani.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Loach
tag
válasz SeatZola #13340 üzenetére
Tudom, az egyik ismerősöm is ilyennel fényképezget, és piszok jó makrókat készít, de ezt már írtam Majd ha egyszer végre rászánja magát, hogy feltegyen képeket, akkor beliinkelem az oldalt Egyébként nem véletlen, hogy olyan jó képeket csinál, mikor áprilisban kifutott az A620as annyiba került, mint most egy S8000df....
[ Szerkesztve ]
-
sylas
tag
nem tom ha belehetne tenni ide árakat akkor légyszi mondja aki tudja pl mediamarkt és egyéb helyeken mennyi a k200D
vagy esetleg privátba írjátok meg ha nem lehet közösbe közzétennielőre is thx
azért kérdem mert azért nem utazok át nagyvárosba hogy megnézzem milyen árak vannakA múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
válasz ottkar #13350 üzenetére
Tudtam, ha azokat az értékeket írom ami rá van nyomtatva, és nem a teljesen feltöltött, terheletlen állapotban mérhető kapocsfeszültséget, akkor vki bele fog kötni.
Zárójelben hozzátenném, hogy amint leveszed a (csepp)töltőről ez a feszültség hamar le csökken 1,2- 1,3V-ra, ill. terhelés hatására is csökken a kapcsfeszültségük, ami a belső ellenálásukból adódik.. Hamár itt tartunk, a 3V-os akkumulátor/elem teljesen feltöltött terhelés nélküli kapocsfeszültsége is több mint 3V.
Nem véletlenül van 1,2V írva rájuk, és én is az 1xüség miatt számoltam 1,2-vel. De még ha 1,4-el számolok, akkor is hiányzik legalább 2-4 tized volt.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
péter007
senior tag
válasz Pilács #13348 üzenetére
Hello
Nem akarok belemennia gépek technikai tulajdonságainak elemzésébe, azt majd megteszik azok akik értenek is hozzá....
Én mint D40 tulaj azt mondom neked hogy a nikon nagyon jó, de gondold meg hogy mennyi lóvér szánsza későbbi obikra mert a D60 csak belső fókuszmotoros obikkal fog autofókuszálni amik természetesen drágábbak mint a motor nélküliek. Szerencsére ma már egyre több a belső motoros obi és szerencsére egyre olcsóbbak is (pl Tamron 70-300 motorral 47-48-49K körül mozog, ilyet akarok én is ), de a minőségibb nagy fényerejű nikon obik belső motorral igencsak húzosak. Ettől függetleneül én nem bántam meg hogy a D40-et vettem a K100D ellen (mert akkor az volt az ellenfél).
Ja és egy nagyon fontos dolog, vedd kézbe mindkettőt és azht vedd meg amelyiket szívesebben használnád (persze az anyagi mérlegeleés után), nekem is ezt javasolták és bejött .amúgy neked nincs véletlenül egy D60-ad? csak a Nikon topicban olvastam
Üdv Péter
[ Szerkesztve ]
-
Pilács
senior tag
K200D vs. D60
Melyik miben jobb?
Azaz jobb a K200D és ha jobb miért?[ Szerkesztve ]
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Hoppá ez 2x ment el, mert az 1.sőre hibát írt.
Most meg is néztem a kodak honlapján a spec.ben:
KODAK Lithium Digital Camera Battery CRV3; KODAK Li-Ion Rechargeable Digital Camera Battery KLIC-8000; 2 AA lithium batteries; 3V AC adapter; optional KODAK EASYSHARE Camera/Printer DocksItt is elemet írnak, nem tölthető akkumulátort.
[ Szerkesztve ]
-
MIt is írtam?
"2db AA elemmel megy, de salyát akkumulátora/eleme is van."Itt pontosan arra gondoltam, hogy a 2db AA akkumulátor kapocsfeszültsége 2,4V körül van ami ennek a típusnak kevés. A helyes működéshez szüksége van 3V-ra, amit 2db 1,5V-os AA elemmel biztosítani lehet. Pl ha lemerül a salyát 3V-os akkumulátora/eleme.
-
Bodzas
csendes tag
Sziasztok !
Mivel legutóbbi nyaralásunk alkalmával tönkrement a Canon Powershot A75 fényképezőnk, ezért új vásárlásán gondolkozom, kompakt kategóriában.
Fő szempont hogy minél inkább "point and shoot" legyen, azaz ne kelljen mindig témát fehéregyensúlyt, záridőt stb.-t állítani egy jó képhez.
A következők közül melyiket ajánlanátok?Pentax Optio M50
Sony Cybershot DSC-W120
Olympus Mju 840
Nikon Coolpix S550Előre is köszi a válaszokat.
-
rumos14
nagyúr
válasz SeatZola #13336 üzenetére
és a mpixel hajhászás nem ér véget... Nikon kihozott egy új P szériás gépet, láccik prémium kategóriába szánják, ott is van mindene, az érzékelő sem a legapróbb, hanem az eggyel nagyobb, majd ráraknak 13-14 mpixelt, elcseszve mindent. lehet örülni az atomnagy méretű jpeg képeknek. ha megálltak volna max. 8 mpixelnél... Pana LX3-ra leszek kiváncsi, de az is sztem 100k fölött fog indulni...
eccerűen elkeserítő bármelyik új kompakt képeit megnézni 100%-on, emiatt lett elegem ezekből a gépekből.[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
válasz Uthenger #13329 üzenetére
van utángyártott pótakksi a Panához, az nem 8k hanem inkább 4-5k. és bár nekem Pana van perpill. nem ajánlom fenntartás nélkül. csak úgy, ha hajlandó vagy raw-ban lőni, konvertálni, finomhangolni. amúgy az FZ8 sajnos elég fekete bárány, mind az előd FZ7, mind az utód FZ18 jobb választás.
szóval a képminőség az ebben a kategóriában nem lesz hibátlan, bármelyiket is választod. a Canon mondjuk biztosan kevésbé zajos mint a többi, de lehet pl. hogy az optikája nem hibátlan. -
SeatZola
őstag
válasz philoxenia #13339 üzenetére
Csak hogy alátámasszam az általad elmondottakat: a kép egy Canon A620-al készült:
[link]Rappi
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából nem kell ám mindenkinek tükröset venni, még ha néha ez is itt a látszat. Sok jó dolgot lehet csinálni egy jobb kompakttal is, pláne kezdőként, amikor még minden új. Ha rákapsz az ízére, /nem mindenkivel esik meg feltétlenül/ akkor jöhet inkább a tükrös. Másképp előfordulhat, hogy a drágán vett gép otthon áll, mert csak szülinapkor kerül elő. Aztán sokan el is adják, jelentős veszteséggel. Keveset használt két év körüli kompaktokkal meg kifejezetten jól jársz.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Loach
tag
válasz philoxenia #13332 üzenetére
egyébként annyira nem is, az S8000df sem lett annyira lehurrogva, kategóriájában és árban még az elfogadható a hozzám hasonló nooboknak pedig már a jól használható kategóriába tartozik, és ezt Mársék is leírták vhol fentebb Egyébként elgondolkodtam, hogy ha végre összejön a pénz, lehet inkáb egy IS3-ast veszek használtan (sajnos a Pentax K200D még használtan is a duplája az általam kiizadható árnak )
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz SeatZola #13336 üzenetére
Ha belegondolsz, jó minőséget kicsinyíteni drága mulatság, egy 12"-os laptop is kétszer annyiba kerül, mint egy 15"-os, ha jó minőségről beszélünk. De ott is megjelentek a kis netbookok, amik jól használhatóak, megfizethetőek. Lesz ott is olyan majd nyilván, aki azt hiszi, az eepc-je ugyanaz, mint a subnotebookok.
mod: Persze, ha csak szövegszerkesztésre használja akkor akár igaza is lehet.[ Szerkesztve ]
-
SeatZola
őstag
válasz philoxenia #13334 üzenetére
Ezek a szarságok miatt a mai kompaktok túlnyomó többségének a képminősége sokkal szarabb, mint a 2-3 évvel ezelőttieké. 10-12-14MP egy borsó szemnyi méretű érzékelőn, szar feldolgozó softtal és nagytöbbségüknél gagyi optikával. A minőségnek pedig ára van! Pl egy Canon G9 többe kerül mint egy belépő szintű dslr, ami pedig megeszi a G9-et reggelire.
Rappi
-
őstag
A Kodak z812 nem megy 2 AA (NiMh) ceruzaelemmel(akkuval),ámbátor jó bele.(Vagy bekapcsol vagy nem,vagy készít 50 képet vagy nem)
A megfelelő működéshez CR-V3 (3V) Li-Ion akkumulátor szükséges,gyárilag ez az ajánlás.
A gyári csomagban egyébként sem adnak hozzá újratölthető akksit,azt külön kell vásárolni töltővel.Tech-No-Logical World.
-
SeatZola
őstag
válasz Szten Márs #13331 üzenetére
Egyetértek teljesen veled. A többié még ilyen sincs. Ha rajtam múlna akkor PS A610-et vagy A620-at ajánlottam volna, csak ott ugye nincs IS és nagy optikai zoom. Zárójelben mondom szerintem ezekhez a gépekhez nem is kell.
Rappi
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #13331 üzenetére
Csak arra akartam célozni, hogy monitorméretben, vagy albumban viszont az összes kép szépen mutat. Lassan már csak SX100IS-reklám lesz a topik, a többi gép erényeit is érdemes hangsúlyozni....
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #13327 üzenetére
Persze, hogy nem hízelgő, kb olyan mint az S5 IS-é, azt meg annyit szidtuk, mint a bokrot. De azért az FZ8 úgy gondolom eléggé alulmúlja még ezt is
És sajnos manapság nem lehet többre számítani sokkal egy kompakttól -
Uthenger
aktív tag
válasz Szten Márs #13324 üzenetére
Akkor úgy néz ki, marad az s8000fd.
csalogató a nagy zoom, a pana-nál ugye drága a pótaksi, jó elemekkel pedig még feljebb lehet tornázni a max készíthető képek számát, ha az ember kici kínai akar lenni
A panahoz viszont alapból adnak kiegészítőket, különböző szűrőket.Köszönöm a segítséged, és a többiekét is
Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
SeatZola
őstag
válasz Uthenger #13322 üzenetére
Esetleg nézd meg a Canon PoweShot A650 IS-t. Kompakt kategóriában szerintem etalon a képminősége, bár csak 6X-os optikai zoomja van, de az elég is. 10X-es vagy az feletti opt. zoomot szerintem egy ilyen kis kompakt képstabija nem tud lekezelni max. úgy, hogy agyonmossa a képeket. Ez a gép itthon 70k, de ausztriából (www.geizhals.at) hazaszállítva megáll 56k-ban.
Rappi
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz philoxenia #13326 üzenetére
Ja és az SX100 IS nem tud RAW-ot sem.
A képeket nem csak 100%-ban érdemes nézni....
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
FZ 8 galéria, SX 100 IS galéria.
Azokra a célokra, amire írta, én nem mondnám rossznak a Pana képminőségét sem. A használhatósága viszont jobbnak tűnik. A kereső nekem például fontos, az induló 28mm is, a tele állásban jóval nagyobb fényerő pedig csökkenti az SX100 esetleges minőségbeli előnyét, a videók különbsége pedig magáért beszél. Persze egyik gép sem volt még a kezemben sajnos, nem fotóztam velük.
[ Szerkesztve ]
-
Én a Kodak-ra teszem a voksomat.
2db AA elemmel megy, de salyát akkumulátora/eleme is van.
optikai képstabilizátor, szép képeket készít
Tud HD videót is készíteni.
Érdemes átolvasni a topic-ját.Ha kevés fény van ott minden gép tudománya megáll, mert a jó fényképhez jó fényviszonyok kellenek. De ilyen esetben a Pana nem ajánlott, mivel eleve zajos/szürt a képe, de ha ehez még a rossz fényviszonyokat is hozzáadjuk...
-
Szten Márs
nagyúr
Árkategóriájában szerintem messze a legrosszabb képminősége a Pana FZ8-nak van, abszolúte nem ajánlott vétel, videó, meg kereső ide vagy oda, sokra megy az ember a keresőjével, ha a képei rondáklesznek.
A Fujiból az s1000 szintén nem ajánlott, kifejezetten gyenge képminőségű gép.
Az SX100 képminősége teljesen korrekt, csak sajnos a nagylátószöge nem takar olyan nagy látószöget, mint a konkurenseké. Az S8000fd pedig langyos víz: mindenben elmegy, de nem kimagasló semmiben, ennek ellenére a felsoroltak közül megérheti megvenni.
Esetlek Kodak Z812 még megérdemelheti a megfontolást. -
-
Uthenger
aktív tag
válasz philoxenia #13321 üzenetére
és ha nem fontos?
és képbe jön még a
canon sx100is, az nyomába ér a fuji v. pana-nak?
a pana hátránya hogy aksis, és kb 8 körül van pótaksi hozzá, az elemes meg ugye bármivel használható.Igazából a fentieken kivül az a lényeg hogy minél tovább bírja a gép, ne merüljön le 50 képtől, és 1 kis remegés miatt ne kelljen fele képet kitörölni ha kevés fény van.
Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
Uthenger
aktív tag
Sziasztok!
milyen gépet ajánlatok max 55 ezerig?
Ami szükséges:
legalább 10x-es optikai zoom.
optikai stabilizátor
videonál legyen hangfelvétel
elemes előnyben részesítve.
raw nem érdekel.ezeket leltem 50 környékén 10 feletti zoommal:
fuji s8000fd
s1000fd
kodak z8612
pana fz8[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz fradigy #13317 üzenetére
Mielött választottam, én is elmentem "tapizni", be is kapcsolgattam a gépeket. De "csak" a K100D volt kint akkor. Ennek ellenére, az Oly-Sony fölé raktam azonnal. A Nikon D40 érdekes alternatíva lett volna, ha most kellene döntenem, még mindig ez a gép lenne max az, amire elcsábulnék a K200D-től, a többi felejtős lett számomra. A N D40 is NEM a fogása miatt, mert nincs nagy kezem, de kicsinek éreztem. Most elkezdtem aktívan használni a gépet ("a Balaton Nekem a Riviéra...") két hétig. Az átfogás egy kicsit kevés tud lenni, 18-50-200 (27-300), de ez most mellékes. Szerencsére, nem ez a jellemző, elképzelhető, hogy még a 70-300-s átfogás is (már a tele rész) kevés lenne. Mivel dupla kit-ben vettem (arra nem lett volna keretem, hogy alap kit+70-300), így ha kiszámolom, a 50-200 20E pénz volt, annyit meg bőven megért.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
Még mindig adott a pár hónappal ezelőtt felvetett problémám.
Szerintetek érdemes lecserélni egy olympus c70et egy fuji f40fdre?(f20/f31ről már kb lemondtam).
Az f40 35k lenne.
A c70 egy próbaképe tőlem Itt.---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
SeatZola
őstag
Ha ebben az irányban - dslr - gondolkodsz, akkor a javaslatom Pentax K200D.
A Sony A300 keresője harmatgyenge, a kitobija még gyengébb, a fétisizált liveview pedig mindenre jó csak képkomponálásra nem. még normál fényviszonyok mellett is lassú, beszaggat. Én az MM-ben órák hosszatt tesztelgettem egy A300-at. 124k-ért van ott, ezért csábultam el mejdnem, de még jó hogy kipróbáltam. Az Oly-t már fentebb méltattam. A személyes konklúzióm: kereső kicsi, gyenge, mosott, zajos képek, de a kitobik jók, jobbak, mint a Sony-é.
A K200D-nél jó a kitobi, jó a váz (időjárásálló fémváz) és jó a képminőség még jpeg-ben is. Ja és 120k kitben.[ Szerkesztve ]
Rappi
-
fradigy
tag
...en a tegnap bementem a saturnba taskat venni a gepnek, es vegigtapogattam a kintlevo dslreket.
hat nem bantam meg h k200d-m van...
amin kiakadtam az h a 420as oly milyen... mintha a 1 compaktra ra lenne tekerve az obi...
D450... van egy gomb a markolat kozpenel kb igy megmarkoltam es nem tudtam fogni rendesen aztan rajottem h be kell fogni ujak koze...
nagyobb nikonok fogasa tetszett meg aranylag...
ilyen lett a fogdosasisorrend:
pentax
nikon
sony
canon
olypersze meg 2 oraig huzogattam a dslr tasakak zipperjet, aztan nem tudtam valasztani es hazaballagtam....
I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it ;-)
-
sylas
tag
Sony A300nál maradtam aztán filozgattam hogy úgy venném az A300at hogy 18-70es kitobi mivel pár ezret megér azért mint ha csak sima váz lenne és vennék mellé vagy 70-300 tamron,sigma vagy 55-200at és akkor majd kellene macro obi is
ezzel az 55-200 mennyire lehet általánosságban használni mint zoom obi?
akkor van még az oly 420-510ese annál kitobit jónak mondják szal akkor csak 1 makro kellene márcsak(bár az nem olcsó olyhoz jaaa van egy 35mmes macro)
de amit az oly negatívumára írnak szinte mindenhol a kis kereső
Az 300-nak az olyhoz képest nagyobb a keresője?Az E420as hoz képest kérdemszal arra jutottam hogy ha sony akkor obira kell költenem(55-200assal nem lenne vészes)
csak akkor kellene költekeznem ha 18-70es kitobi helyett kellene vmi,vagy az 55-200as kitudja tölteni az 55mmnél alacsonyabb űrt?vagy akkor kellene vennem pl egy 18-50es sigmat?de gondolkoztam hogy hova kell nekem élőkép? nem vagyok én hírhajhászfotós amikor lerohanják a delikvens miközben kilp az ajton vagy megy vagy én nem tom hova lehetne használni?
pár teszt mondta hogy makrózáshoz(pedig ha kézben fogod és élőképet nézed hamarabb megmozdulhat a kéz)
pentaxk200d lenne ha soha nem kellene az élőképszal a sonyra obik miatt kellene költeni bár azért nem lenne vészes(18-50es 28ropi;55-200as 25papír majd sztem később a macro)
olynál jó a kitobi de nem tom azt a kereső dolgot -1xerre összekellene hasonlítani
Bocsi hogy hosszu lett
A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
kano
nagyúr
válasz SeatZola #13308 üzenetére
Ohhh, nagyon köszönöm! Szerintem el van állítva a dátum a gépben, mert elviekben ezek a képek tegnap készültek.
Leszedtem én is a progit, köszi!
1.0 fw. van még a gépen. A 2. kép meg a 18-55-el készült.
Nem lehet ezt a számlálót valahogy manipulálni(itt Pesten miket hall az ember...)?[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz SeatZola #13306 üzenetére
Szvsz, ez az egy dolog miatt még nem annyira rugalmas a belső vaku. Ráadásul, kompaktokról volt szó! De, dslr-nél is ugyan ez a helyzet, sőt, talán még jobban, mert ugye ehez a kategóriákhoz fejlesztik a vakukat, NEM a kompakt kategóriához.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
SeatZola
őstag
Megnéztem a linkelt képeket a PhotoMe-vel.
Eredmény: A kép (az első) a 171396 gyári számú K10D-vel készítették 2008.08.05-én F4 rekesszel 4 sec-os záridővel a gyári 50-200 KIT obival. A kép alapján a gép pixelhiba mentes és 2124 expot készítettek eddig vele. Konklúzió: gyorsan vedd meg![ Szerkesztve ]
Rappi
-
kano
nagyúr
válasz SeatZola #13306 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tanácsokat! Csak még mindig félek attól, hogy átvernek. Valaki hozzáértőt kellene szereznem aki megnézi és tutira mondja az Áment.
Van két képem(18-55; 50-200) amit a géppel készítettek feltett kupakkal:
[link]
[link].
Én ezeken nem látok halott pixeleket.
Úgy néz ki kapok egy Hama állványt is mellé.(Ezek a képek az 1889. és 1890. képek a géppel. Lehet ezt a számlálót nullázni?)[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz ottkar #13302 üzenetére
De legyen bármilyen "belső" vakud, egy külső mindenképp nyerőbb. Ha másért nem, mert külön akkuról müxik, és így a feltötlési időt nem a gép müködésének rovására teszi.
(amíg tölti gép a vakut, addig használhatattlan)Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest