- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz mefistofeles #40351 üzenetére
Nem, nem nyelveszkedek. Ajanlottam valamit a sracnak, Te meg elkezted a kavarast. Engem ez nem erdekel. Csinald ezt massal ha hianyzik.
Teljesen mindegy mit irsz, nem fogom elolvasni se.
-----------------
Ha kerdes van a geppel kacsolatban, csak batran!
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz mefistofeles #40348 üzenetére
Meg mindig nem ajanlottal semmit.
A leirasbol nekem (is) az jott le, hogy azert szeretne bridget, mert azt hiszi/gondolja, hogy az jobb kepminoseget szolgaltat. Ezert irtam amit.
-
titán
válasz mefistofeles #40346 üzenetére
Hat ize....
Kotekedes helyett inkabb ajanlj neki valamit szerintem.
-
titán
válasz Petronas14 #40026 üzenetére
Marad az sx230. De hivd fel a kozponti szamot, hogy hatha van meg a raktarukban belole. Esetleg itt [link]
Ja az akkuhoz. Tud valaki az ebayrol megbizhato gyari akkut a 220-hoz?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Szia!
Grat a gephez, hasznald egeszseggel! A full hd szivja az akksit rendesen, de azert annyira ne aggodj, a villogas utan meg van bent kraft, meg az akku is alakul meg ujkoraban. A panorama funkciot ugy talalod meg, hogy tekerd a modvalaszto gombot az scn-re es ott func/set gomb es ott a kioldasi funkciok kozott legalso ketto lesz. Annyi, hogy elkeszited a kepeket, de o nem rakja ossze, a gyarilag mellekelt lemezen viszont talalsz hozza progit.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz BumBum Jack #40006 üzenetére
Semmi osszefugges nincs a gyartas helye es a keszulek minosege kozott. Csak az szamit, hogy a megrendelo milyen minoseget var el. Szemetet is lehet gyartani barhol es jo minoseget ugyszinten.
-
titán
válasz mefistofeles #39969 üzenetére
Te sem ismered a hajsutoket meg a koromlakkokat.
-
-
titán
Azt esetleg nem tesztelte valaki, hogy a video felbontasanak csokkentese noveli-e az akku elettartamot? Ugy ertem az egy toltessel elkeszitheto felvetel hosszat.
-
titán
Azt amugy eszrevettetek, hogy full hd-ban sotetebb a felvetel? Foleg kevesebb fenynel, mondjuk szobaban lampafenynel videozva venni nagyon eszre.
-
titán
válasz goran78 #39778 üzenetére
Hali!
A ket peldadra konkretan valaszolva. A strandon beallitod az iso100-at, ez kb 3 gombnyomas, a vakut pedig lecsukva hagyod, este a szallason meg beallitod az iso400-at mondjuk es kinyitod a vakut (alapbol ugy allitod be a gepet, hogy ha nyitva van, akkor mindig villantson), ennyi az egesz.
-
titán
válasz goran78 #39775 üzenetére
A 220 automataja hulladek, hasznalhatatlan. A masikrol fogalmam sincs.
Ellenben p-modban a 220 kompaktokat megszegyenito kepminoseget hoz, pedig dslr-em van jo ideje es igy is azt mondom, hogy maximalisan elegedett vagyok vele.De nem kell tole parazni, az iso-t es a vakut belovod attol fuggoen milyenek a fenyviszonyok es kesz, nem kell mindig allitgatni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz laci1978 #39722 üzenetére
Egyik rokonomnak is 2950 van. Nezegetve a hs30 tesztjet [link], ugyan olyan hulladek szemet lehet a 25 is, mint a 2950. Iso400-on olyan zaja van, hogy szerintem az sx220 nem is tud olyat produkalni sehogy. En elkerulnem jo messzire. Nem sokara erkezik 220 az edigitalba, ha marad az ara, akkor en azt ajanlanam, nagyon popec kis gep.
Az a baj, hogy sotetben megyek melozni es erek haza. Szerintem hetvegen lesz idom nappali fenyben (mar amennyi ilyenkor adott) elkesziteni ugyanazt a kepet egyre magasabb isoval. Kivancsi leszek en is.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz mefistofeles #39659 üzenetére
Azert kerdezem, hogy masnal sem volt rajt, vagy csak nalam. De ahogy nezem az unboxing videokat, szerintem egyiken sincs.
-
titán
válasz mefistofeles #39655 üzenetére
Nekem se volt a 220-on, masnak igen?
-
titán
Szuper ez a kis gep, egeszen hihetetlen, hogy egy 50 ezer forintos gepnek ilyen kepminosege van es sebessege. Nem is szamitottam ra. A mov fileokkal lehet valamit kezdeni? Egy kicsit nagynak talalom oket, meg 1280-ban rogzitve is. Ja es szerintem az af sebessege is jo kompaktokhoz kepest. Azt hittem lassabb lesz, egyik ismerosnek van 2950-es fuji, az valami horror.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Tudnatok segiteni sx220 tulajok kicsit?
Van par beallitas, amit nem tudom, hogy lenne az optimalis.
af szervo. ha felig lenyomva tartom a kioldot, akkor folyamatosan elesseget probal tartani ugye? ez elvileg jo ha igy van, tehat bekapcsolva.
folyamatos af. akkor is allitja az elesseget, mikor nincs lenyomva a kioldo gomb, ergo allandoan szopja az akksit. ezt jobb kikapcsolni nem?
bizt fokusz? ez mi a rak? valami plusz elesseg ellenorzes?
i contraszt????? ezt nem tudom micsoda.
szelzajszures? ok hogy micsoda, de kell ez nekem?Egyelore ennyi lenne!
Koszonom!
Amugy ugyes kis gep, ha a szarvait letori az ember kicsit, marmint az auto iso-t pl es gyors is szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Na meglett a 220hs, toltodik az akku, kivancsi eszek. Amugy szerintem pofas kis gep. Amikor kikapcsolva magrazzatok kicsit, nektek is kotyog belul az obi?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Gondolkodom, hogy veszek egy 220hs-t kiprobalni, max eladom, ha nem jon be, nagyot bukni nem lehet rajt. A gyori edigitalban van is (nekem az van legkozelebb), viszont holnapra berendelt a fonokom, mivel a ho miatt sok arut nem tudtunk kiszallitani. Hetkozben nem tudok elmenni erte.
Aki vett mar ilyet, van ezeken valami matrica, amibol tudom, hogy meg nem volt felbontva? Pl mikor a nikon gepemet vettem, akkor azokon volt egy nikon matrica, amibol tudtad, hogy bontatlan. -
titán
Amit nem ertek, hogy a canon g1x miert maradt ki a tesztbol, szerintem brutal lett az is. Nem kevesbe a g15, nekem viszont ezek a gepek nem fernek bele a kompakt es zsebrevaghato kategoriaba. Anno asszem a canon g11-et mentem el megnezni eloben es tatva maradt a szam, hogy mekkora egy allat.
junior11
-
titán
[SONY DSC-RX1] Akciós ár:
999 900 Ft -
titán
válasz icecave #39248 üzenetére
Igen, ezt en sem ertem, pedig itt nem egy 400mm-es obirol van szo, amivel valoszinu nappal fogsz dolgozni kulteren, hanem egy kompakt geprol, amit arra hasznalnak altalaban, hogy az erdekesebb esemenyeket megorokitsek, ugy mint hazibulik, eskuvok stb stb, tehat 1000%, hogy szukseg lesz ra olyan korulmenyek kozott is, mint amilyen kepeket feltoltottel. Ennek ellenere sehol az ehhez hasonlo samplek.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz icecave #39246 üzenetére
Semmi szukseg erosebbre venni, rendben vannak ezek a kepek! Mikor megjelent, nezegettem az rx100-as sony-t is, ami 200k es erdekes modon arrol sincs sample vakus kep a tesztoldalakon, remelem nem azert, amire gondolok. Szerintem egyaltalan nincs miert szegyenkezni ennek a gepnek. En is gondolkodom 1 db-on, amolyan mindennapos gepnek megfelelne, a tukrost sokszor nincs kedvem cipelni es kenyelmetlen.
-
titán
válasz icecave #39244 üzenetére
Na, szuper ez, koszi szepen! Szerintem teljesen korrekt kepek lettek, ha azt is figyelembe vesszuk milyen geppel keszultek! Hozzateszem anno a 100 ezerbe kerulo TZ3-al a budos eletben nem lottel volna ilyen kepeket, max egy mosott pacat, volt ilyen gepem, el is adtam gyorsan.
Asszonyod nem baj, nem ez most a lenyeg.
-
-
titán
válasz Reaper #39239 üzenetére
Rossz erzes lehet, mikor elszanod magad es rakattansz valamire, aztan meg nem kap az ember.
icecave na ezt jo hallani, esetleg nem toltenel fel par kepet, ami nem annyira szemelyes? Eleg nepszeru az a gep itt a topikban ahogy olvasom, de fotokat nem nagyon talalni vele, foleg ami vakus , ejszakai kep.
-
titán
GrimReaper, Dzsana
Koszonom!
-
titán
sanzi89, icecave
Koszonom szepen!
-
titán
Hali!
Most akkor jo gep az sx220 vagy sem? Annyi mindent olvasni itt rola. Ha beallitom, hogy nem menjen isoban (be lehet egyaltalan?) mondjuk 800 fole, akkor azert loni lehet vele normalis kepeket? Ugy lattam a videoja eleg turheto. Kene a dslr melle valami gep utni-vagni, de egyelore nem szeretnek erre 200k-t bealdozni.
Koszonom elore is!
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz nemzajosgép #25247 üzenetére
Jo, Te nem azt ajanlod, en meg azt ajanlottam, majd a vasarlo eldonti.
Egyebkent tolthetnel fel kepeket ugyanarrol a helyszinrol a ket geppel keszultek kozul, szerintem tobben kivancsiak lennenk ra.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz SNOOPDOGG199 #25241 üzenetére
Mindenkeppen az elsot.
-
titán
válasz nemzajosgép #25239 üzenetére
Ugy pacazik az a gep, mint allat. Nezd meg a fuvet a linkelt osszehasonlitasban es utana a tobbinel.
-
titán
válasz nemzajosgép #25206 üzenetére
Hat ha zajtalanabb, mint az f30 (nagyobb erzekelon fele annyi mp), akkor tenyleg komoly gep.
-
titán
válasz PRO-peller #23383 üzenetére
Nekem is ilyen volt a tz7, ezert is lett elegem belole es egy huszarvagassal egybol tukrosre valtottam. De neztem par pana kompakt tesztet, ez a zajosodas ugynugy megmaradt azota is. Pixinfon is van tz10 teszt, khmmmm...
moonman Ezt csinalta auton a gep. Van meg kepen hasonlo, majd keresek. Persze tuzo napon alap iso erteken keszultek szep kepek is.
Nezd meg a tz10 tesztkepeket. Mar iso 250-en is ocsmany: [link]
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz moonman #23381 üzenetére
A tz10-et en nem ajanlanam, eszmeletlen zajos, mosott kepeket keszit, ha kicsit emelunk az erzekenysegen. Nekem anno tz7 volt, mar az is brutalis volt kicsit magasabb ison. Most hirtelen ezt talaltam, nezd meg milyen a kep es csak iso 250: [link] Erintetlen kep, exiffel egyutt.
Azota a felbontas csak emelkedett, az erzekelo meret maradt, gondolom szoftveresen tudnak valamit ganyolni rajta, de hogy jobb nem lett az tuti, mint a tz7.
Canon ahogy nezem nem annyira zajos. Szerintem nezegess meg masfele is, vagy gyujtsel hozza, 100k-ert mar jo kis gepeket kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bokrosolajos #23086 üzenetére
Az nincs, meg af motor sincs, meg kicsi az objektiv atfogasa, cserebe viszont kap nagyon jo kepminoseget es az ara utan egyedul ezt hozta fel kriteriumkent.
-
titán
válasz Szten Márs #23084 üzenetére
En is inkabb hasznalt DSLR-t javasolnek. Egy D40/D40X hasznaltan siman belefer [link] es brutalis kepminoseget fog kapni erte, a kitobival is.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Azt szeretnem kerdezni, hogy pl. egy s95-be melyik a leggyorsabb sd kartya amit meg erdemes megvenni, hogy ne az fogja vissza a gepet? A D80-ban sandisk extreme III-as cucc van, ami 30mb/s-ot tud. Eloszor azt nezegettem a kicsibe is, abbol 9700 a 4 gigas, az ultra II 4 gigas pedig csak a fele, ami 15mb/s-ot tud. Meg fog latszani a gep mukodesi sebessegen, ha a lassabbikat veszem?
-
titán
válasz picur220 #23011 üzenetére
Azt jelenti, hogy az elessegallito motor bent van a vazban, igy olyan objektivekkel is van af, amikben nincs motor. Pl. a D40-ben nincs af motor, igy csak motoros objektivekkel lesz af-ed. Jo dolog a motoros vaz, olcsobban is tudod fejleszteni az objektivparkod, arrol nem is beszelve, hogy sok objektivet nem is keszitenek motoros valtozatban.
Ezt en sem tudom, ha jol emlekszem akkor makrozashoz hasznalnak inkabb manualis fokuszt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Elemlámpa, zseblámpa
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja