-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz tomazin #138867 üzenetére
rosszul értelmezted, pont fordítva van, konnektorból a nagyobb táp többet fog kivenni a gyengébb hatásfok miatt, idle biztos
idle pl ha 60w a géped, az más %-os terhelést jelent 500-nál és mást 650-nél - utóbbinál épp 10%-át érheti el, és arra a tartományra nincsenek előírások csak a platinum kategóriában, alatta csak 20% terhelésre adnak meg előírást -
legtöbb táp hatásfoka ott még rendkívül gyenge
nem 10-20-30w-ra kell gondolni, de van eltérés
terhelve már nagy különbség nem lesz, de még mindig az 500-as fog jobb értéket hozni esélyesen a te gépednél, vagy kb egálra jönnek ki
játék alatt ez a gép - egy 220w-os 3060-at feltételezve -, nettó max 300-320w egyébként, de jellemzően megáll 300w alatt még csőgázon is, ha 144fps-sel játszolBB9000
párszor elmondtam már, ahhoz, hogy egy 500-ast határon járassunk, igen zsebbe kell nyúlni ( : elvonatkoztatva az elszállt vga áraktól
ha business alatt bányászatot ért, akkor pláne nem csőgázon fog menni semmi, cpu kb pihen, vga meg 120w körül
melónál ahol a sw használja a vga-t, max 150w-ot vesz ki render dolgokhoz belőle_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
_Atesz
addikt
válasz tomazin #127269 üzenetére
A problémás lapban egy BIOS reset, memória modulok ki-be, csatlakozók átmozgatása, elsősorban ezeket próbálhatnád meg.
Elvégezted a táp ellenőrzését?
MMKöszi a linket, eddig ezeket nem tapasztaltam.
Az a 3k inkább 5k jelenlegi árakon. Netezős gépbe biztos az olcsóbbat tenném, ha az ár is fontos, játékos gép már más tészta ennek fényében.
csicso82Az már jobban hangzik, ott már 3k-n belül van a difi.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz tomazin #127269 üzenetére
Gépbajos topikba gyere át inkább.
Volt már hasonlóan viselkedő, bizonytalanul indulgató tápegységem, de néha az alaplap is benne van a pakliban, mint hibalehetőség.
(#127267) Chaser: Egyik kedvenc börtönös filmem.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
_Atesz
addikt
válasz tomazin #126550 üzenetére
Akkor el kellene vigye a konfigot, kérdés az idő vasfoga mekkorát harapott. Ha gond van, akkor re itt.
Balesz1899Az utóbbi időben itt ajánlott SP9-es szériára gondolsz, az HEC, emlékeim szerint még nem is ajánlottam.
ot93Mindig, mindent nyugodtan.
csicso82Ahol gondot okozhat az épp nem mentett munka, vagy ingadozó az AC feszültség, esetleg a folyamatos munkavégzés elengedhetetlen, oda érdemes UPS-t venni.
Szvsz egy túlfeszvédő elosztó elég a legtöbb otthoni gép esetében (APC a favoritom, mint márka), én nem bíznék mindent a tápra, ráadásul a monitort, routert, egyéb cuccot a táp nem védi meg.[ Szerkesztve ]
-
storm4
aktív tag
válasz tomazin #74762 üzenetére
Üdv!
Én egy ilyet használok az adatlapomon lévő konfighoz és még nem láttam, hogy elindult volna a ventije, bár ezzel túllövűnk a célon.
[link]Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest