Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- MSI Claw
- E-book olvasók
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Köszi! Mint mondtam csak PCX-ből rendelek, mivel minden más is onnan jön. A kis CX430M annyira megtetszett, és jó az ára is, illetőleg a 3 év gari sem kimondottan rossz szóval berendeltem 1et.
Remélem jó lesz, ti. az előző XFX Pro550-nel nagyon elégedett voltam. Mivel a költséghatékonyság is szempont volt, így főlg jó lesz mert így belefért egy jó kis i5-4590 a pici de remek lapomba. A kérdés csak, hogy egy esetleges későbbi dVGA milyen lehet, amit kényelmesen elbírna? Mert ugye csak egy PCIE csatija van...
-
MMIX
addikt
válasz
Gorneck #70794 üzenetére
és szasanyi
Modulárist nem tudok ennyiét jobbat, fixkábeles talán van jobb. (a CX 3 év gyári, boltnak jelezném, hátha)
-XFX 450W (XFX TS Bronze-ok között nincs, lehet megszűnik a 450W)
-Antec VP550F, jó kis Delta belső, lehet nem halk, valószínű nem Haswell Ready. (ha fontos valakinek)
-OEM Seasonic, dobozos Seasonic S12II
-FSP RaiderA CWT GPK matricázott tápok között azt hiszem van 14 cm ventis, bár a CWT DSAII-t jobban kedvelem (Corsair CX).
Seasonic G360 helyett:
-Super Flower Golden Green HX 450W (ipon 2 év, Merlinhardver 5 év)
-Seasonic S12GModdingosoknak:
FSP350-60EGN, randa barkács alap (harisnyázásra, PCI-e beforrasztásra, telibe fényezése és műanyag gyűrű beépítésére szorulhat a fémház és a vezetékek szálak találkozásánál) -
szasanyi
félisten
Corsair CX430M-néll jobb minőségű - de nem sokkal drágább- mi lenne szerinted? én is modulárist szeretnék, de nem mindenáron... a lényeg az ár és minőség különbözet. Tehát inkább jobb de nem moduláris, és~15k körül. Ti. ~22,5k-ért van hatékonyságban világbajnok CM V450S 60 hó garral, de ez már drága, míg a Seasonic G360 a k...va PCX-ben 1 év garos (a szintén 60 hónap helyett, ami szvsz felháborító) de azt megvenném ~20k-ért. A gond az, hogy a komplett konfig összeállt, és a garanciaidő + ár ott a legjobb minden másra, tehát ezt is onnan kellene választanom.
-
MMIX
addikt
válasz
Gorneck #70783 üzenetére
Van jobb, de drágábban: sacc 20-23 ezer Ft.
Corsair CS (vagy bízol a -GreatWall- gyártóban, vagy nem) 3 év gar
Thermaltake London, -CWT CSG- , 5 év garancia, de boltok vagy megadják, vagy nem.
Cooler Master VS (újabban a neve szintén V) -Enhance- 5 év garancia (szintén, mint a GM esetében, venti néha golyós, néha csúszócsapágyas típus)A kérdezett 3:
G550M : -CWT GPK+DC-DC-, variálnak a ventilátorral és a kondikkal.
TRIATHLOR ECO 350W : -CWT GPK- , ez majdnem ugyan az, mint a CM GM mínusz a DC-DC konverter
Pure Power L8 | 430W CM: -HEC-, valószínű halk és remélhetőleg a bq! ellenőrzi a minőséget.Legolcsóbban megúszható, talán a Corsair CXM
egyéb versenyzők 20k alatt:
DEEPCOOL DA500-M: -CWT GPK-
Sharkoon WPM V2 és WPM Bronze: -CWT GPK-
Thermaltake Smart Se: -CWT GPM- Ez olyan, mint egy "moduláris Corsair VS"
GIGABYTE Pulse : -ATNG- Kevés info, kerekítve 0, perpillanat. A Fractal Design Integra M-re hasonlíthat belül. -
-
válasz
OtrodonTIME #70784 üzenetére
Felesleges a 600-as is, még egy 400-as minőségivel is simán menne.
XFX Pro 550, vagy ha esetleg XTR van már.
FSP Raider S 550 -
OtrodonTIME
csendes tag
Sziasztok!
Melyik érné meg jobban? FSP Radier 500W vagy Chieftec 600W CTG-600-80P
[link] -
Gorneck
legenda
Sziasztok,
Az adatlapomon levő konfighoz szeretnék venni moduláris tápot. Max 20k értékben.
Hangja igen fontos lenne...Ezeket néztem:
[link]
[link]
[link]Nincs tuning, napi 3-4 óra használat...Enermax nekem nagyon bejövős...viszon a CM tápom már volt és az 5 év gari meg maga a táp is igen meggyőző volt.
Van esetleg vmi jobb ezeknél?
-
-
OtrodonTIME
csendes tag
Sziasztok!
Milyen tápot ajánlotok ehhez a kombóhoz:
-Asus Radeon R9 280 vidikari
-Asus B75-M Plusz alaplap
-I5 3470 proci
-Samsung 840 Evo 120 Gb SSD
-Hitachi HDS721010CLA332 ATA Device 1000 Gb Winchester
-és egy optika meghajtóEgy FSP Raider 550W-on gondolkodom, elég lenne?
-
-
tornas
őstag
válasz
Bjørgersson #70776 üzenetére
Röviden és tömören:
Ha osztot a 12 V-os ág, akkor könnyen áramkorlátba (pl. 18 vagy 20 A-nél) lehet ütközni. Az ágak pontos kiosztása táponként változó lehet, főleg ahol kettőnél több ág van. Általános esetben 2 ágnál az egyik CPU-é, másik meg minden más fogyasztóé.
Viszont vannak olyan osztott 12 V-os ágakkal rendelkező tápok is, amelyek rugalmasan kezelik az áramkorlátot. Ha pl. nincsenek teljesen leterhelve az ágak, akkor az egyik-másik ágakon a névlegesnél nagyobb áramfelvét is megengedhető.
Az osztatlan ág akkor jó, ha egy kicsit tuningolunk illetve nagyobb fogyasztókat használunk. Egy nagyobb VGA miatt egy 450 W-os táp is leállhat osztott ágakkal. Osztatlannál ez nem fordulhat elő. De nem árt észnél lenni az osztatlan ágas tápoknál, mert nem megfelelő kábelezés esetén könnyen tüzet okozhatunk!
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Erről a 12V-os táp ágról tudnátok adni valami magyar nyelvű linket, amiben leírják, miért jó vagy rossz, ha egyben vagy külön van?
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani #70763 üzenetére
Valaki?
-
zolee0307
őstag
válasz
Cranox1090 #70773 üzenetére
Elég oda egy 500-550 W-os táp is, nem kell oda 600 W. Pl. Xfx 550, fsp raider 550.
-
Cranox1090
csendes tag
Szevasztok. Tápegységet szeretnék vásárolni, mert a mostani gyakorlatilag bármelyik percben eldurranhat. 18ezerért akarok maximum vásárolni.
AMD Fx 8320 4.2ghz CM 212 evo hütéssel.
Asus r9 270x dc2t
Ezek a fontosabb jellemzők. 600wattosat szeretnék, és lehetőleg bírja valamennyire a tuningot.
FSP Hyper 600 al szemezgetek, mert 5év gari van rá. De kevés róla a vélemény, én meg annyira nem értek hozzá.
Ha valakinek van ilyen tápja, vagy ismeri kérem írjon. De ha küldtök megbízható tápegységeket, azt is elfogadom. -
MMIX
addikt
válasz
norba69 #70766 üzenetére
Muszáj, hogy Seasonic feliratos legyen? 6X ezer Ft.
Mert a Seasonic Platina belsős Corsair AX860 megvan 50 ezerből. (ez még a régebbi)
[link]Az Iponon talán az egyik az Seasonic az XP2 (címkén írják) újabb verzió, a másik a régebbi, szerintem nem nagy különbség. A venti kapcsoló is oldalt cserélt.
A fényképek nem stimmelnek, mert nem egyforma a doboza a két verziónak. Szerintem a régi szebb. (a betétes)
újabbCORSAIR AX860i Digital van 65000 Ft-ért. -Flextronics-
-
norba69
senior tag
válasz
jim bcs #70146 üzenetére
Iponéknál jelenleg két féle platinium 860 rendelhető:
http://ipon.hu/webshop/product/seasonic_platinum_series_860w/634907
http://ipon.hu/webshop/product/seasonic_platinum_series_860/306920Az egyik a platinium 660/760/860, a másik a platinium 860/1000.
Melliket lenne érdemesebb? ( 4 rugó nem nagy különbség ekkora összegnél, ha érdemes, veszem a drágábbat)
Melyiket ajánlanád?
-
anderledani
őstag
Sziasztok!
CTG-500-80PB egy Sapphire R9 270-et FX-6100 processzorral el fog bírni ugye? -
MMIX
addikt
Egy kis érdekesség, nem sok esélye van, hogy erre felé is árulják majd.
Sama Pure Power 750W, teszt: www.zol.com.cn
Azért érdekes, mert egy tápgyártó (Sama/First Horse) egy másik tápgyártó elektronikáját rakta bele.
Ez bizony egy CWT CSG. -
perecKING
senior tag
Beraktam a szep uj seasonic 520 fanless -t
Az alulrol erkezo extra levegonek az egesz pc orulni fog ami eddig nem adatott meg a silencio 550 nel.Azert a barsonyzsakba csomagolt tap es a 2 zsebes zarhato kabeltarto zsak helyett par extra kabelt el birtam volna kepzelni....
Nem vagyok szakerto de, hogy mi a feneert nem sikerult a csucstaphoz hosszabb kabeleket megalmodni....
A mar emlitett hazban lakozo atx laphoz a tap eppen csak odaer! Persze hatul van vezetve, de akoor is! Meg egy kicsit el is kezd kifordulni a tapbol a kabel vege....nesze neked modularis...
Majd miutan megprobaltam beinditani a rendszert.....az ssd mar nem talalta a boot hoz szukseges fileokat
Azota nem volt idom vele malmozni...
De legalabb biztosan elfelejtem 7 evig hogy van tap a gepemben.
-
Badtor
tag
Sziasztok!
Ide irányított át egy kedves felhasználó (köszönöm neki),hogy itt érdeklődjek egy kérdésemmel kapcsolatban.
Tervezek egy fejlesztés,melynek keretein belül lecserélném a jelenlegi i3 2120-at és HD 6850-et i5 4440-re és egy R9 280-as kártyára.A jelenlegi tápom egy CHIEFTEC CTG-500-as és az lenne a kérdésem,hogy maradhat vagy cserélnem kellene?
Illetve ha cserélni kell,akkor mit ajánlanátok helyette?
Köszönöm előre is a választ! -
A.M.D.
csendes tag
Hát az igazság az, hogy használtba nézegetek, max 9k -ért.
Egy Asus M5A97 r.2.0.
FX 8320 3,5ghz
radeon r9 270 vgaKöszi a helpet
-
MMIX
addikt
válasz
A.M.D. #70756 üzenetére
iARENA GPA-500S 500W - Gyenge CWT
Coolink MPT 5012p 500w OEM tápegység - 1000 éves Macron (nem sólyom)
Enermax EMG500AWT 500wattos moduláris - Enermax Modu87+ ?, jól írtad? Üveg között egy gyémánt?
Nem csapnak be?FSP Blue Storm II 500W - Ez jó, nem túl friss FSP, több éves lehet már.
-
A.M.D.
csendes tag
Köszi a gyors választ.
Néztem cserébe még egy kettőt, ha véleményeznéd(tek) azt megköszönném.iARENA GPA-500S 500W
Coolink MPT 5012p 500w OEM tápegység
Enermax EMG500AWT 500wattos moduláris
FSP Blue Storm II 500W
Köszi
-
MMIX
addikt
válasz
A.M.D. #70754 üzenetére
Rasurbo DLP 535 Silent Power 530W
- 1 pci-e 6 pin kábeles, kamucímkés (nincs kombinált +12V) vacak. (régi passzív PFC-s HEC)Energon 650W tápegység
Gagyi Inter-Tech táp (német "vargáné és társa"), "jó esetben" CWT PUFP vagy CWT GPA 400-500W, rosszabb esetben valami pár 100W-os kínai gagyi.Raptoxx 650W tápegység
Ez szintén egy "madárvadász" gagyi. (a drága tápjaik között volt jó is, annak az ára volt "madárvadász")Németország nagy ország, több helyi gagyi márkájuk is van, Te megtaláltál többet is. (kettőt biztos, lehet hármat is)
-
A.M.D.
csendes tag
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy erről a tápról mi a véleményetek?
Rasurbo DLP 535 Silent Power 530W
vagy esetleg ezekről?
Energon 650W tápegység
Raptoxx 650W tápegység -
MMIX
addikt
THORTECH Thunderbolt 650W -Sirtec- vagy EVGA SuperNOVA G1 650W -FSP- (a garanciát tisztázni kell a bolttal, mert 10 év járna)
Az 550W-os versenyzők alig olcsóbbak, én a 650W-ot céloznám meg.
550W-os tápnak: COOLERMASTER V550 550W RS-550-AMAA-G1-EU -Enhance-
-
TA68
őstag
válasz
Balathruin #70750 üzenetére
"de talán még kondit is megérheti kikapni belőle, hátha. Nekem volt benne 105°C-os is, de nem tudom milyen minőségű."
Jobb, ha nem is tudod.Tápba, vagy alaplapba semmi szín alatt nem szabad beépíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest