- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Micro Four Thirds
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mans20
addikt
Jó napot!
Melyik táphoz van 2 db 8 pin cpu kábel, ami 2x4 pinre szedhető? A lap amit néztem 8+4 pines. H670 TUF. Vga egy 3060ti lesz, i5 12500, 3 ssd, 4 venti
Focus GX 650-et néztem, de nem írja, hogy 1x8 pin vagy2x4 a kábel.
-
varmi2
nagyúr
válasz
_Atesz #143543 üzenetére
Van egy házam, amibe egyszerre bele lehet tenni egy atx lapot és egy itx lapot. Jelenleg csak az atx lap van benne, ami az adatlapomon szerepel. Jelenleg a vga bányászik és időnként a cpu is. De hamarosan vége lesz a bányának, és csak játékra fogom használni. De alapból így is sokat fogyaszt, 10db venti, vízpumpa, meg a sallangok. Ezért kitaláltam, ha eljön ez az időszak, akkor netezni jó lenne egy kis, kicsit fogyasztó gép is. A lapnak van hely a házban, de csak 1 tápnak van hely.
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
Van rá mód, hogy egy psu kiszolgájon két pc-t? Egy nagyobb étvágyút, és egy kis étvágyút? -
Weaver
senior tag
tápot vennék újonnan, olyan bruttó 20-25000 környékén, 600-700W-ost.
ezt a kettőt néztem ki:
Seasonic G12 GC-650 Gold br 26000
FSP 700W Hyper K Pro br 23000a márkákkal tisztában vagyok, mindkettő nagyon jó név, de vétel előtt azért tájékozódom.
ajánlottak ezek? ha nem, akkor mi lenne nyerő vétel helyettük? -
_Atesz
addikt
EVGA GA sorozatot inkább ne, Andyson beles, kb. a GT sorozat minőségét üti meg, csak drágább.
Straight Power 11 széria már jobb, de ugye csak 5 év gyári gari van a sorozatra.
Tuning nélkül elég a 750W-os, ha lesz némi tuning, akkor inkább 850-est néznék.
750W:
Adata 750W XPG CORE REACTOR 80+ Gold [link] 33k, csak 1 év bolti gari
Cooler Master V750 GOLD V2 [link] 41k
Corsair RM750 2021 [link] 42k
Corsair RM750x 2021 [link] 43k (ezt venném)850W:
Corsair RM850 2021 [link] 48k
Cooler Master Cooler Master V850 GOLD V2 [link] 46-48k
Suprax5Mivel ismeretlen a leendő VGA, ezért inkább 850W körül néznék:
Corsair RM850 (2021) [link] 48k, 10év gari
Cooler Master V850 GOLD V2 [link] 46-48k, 10 év gari
Corsair RM850x 2021 [link] 65k, 10 év gari (nem tudom megér-e ennyivel többet)
Seasonic Prime GX-850 link 63k, 12 év gari -
TechN7ne
nagyúr
Én 750w-t választanék ,halk tápot szeretnél ezért ajánlottam az adott két szériát ami pont 50k körül áll meg.
EVGA nem szokott extra halk tápot csinálni de lehet ez az idővel változott ,esetleg ha tévedek a szakik majd javítanak.
Maga a SS Prime vagy Corsair RMx meg jobb táp mint egy Be Quiet! Straight Power 11. -
Suprax5
csendes tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánnál rá?
● max 70e
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Fractal Design Arc, jelenleg 12600 majd később akár a 12900k
jelenleg 3060, később ki tudja? Alaplap még bizonytalan Z690 Chipset.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Sok év gari.köszönöm.
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
50K környékén keresnék minél halkabb tápot, 12. generációs Intel i7 és RTX 3080 alá. Fractal Design Define R5 vagy R7 ház lesz vélhetőleg hozzá (esetleg valami más, de hasonló méretű kuckó). Mit ajánlotok?
Előre is köszi a segítséget! -
_Atesz
addikt
-
MMIX
addikt
válasz
_Atesz #143522 üzenetére
Nem tized mm a tűrés hanem cm. asztalos módjára a gyárban. FSP-nél +3cm és -1cm. (FSP750-50AAA)
Minőség ellenőr nem fogja selejtezni ha +3cm helyett +5cm lett.Lehet elírás, mérési hiba Chieftec vagy tesztelő. Plusz az apró betűs, az oldalakon, megadott értékek figyelmeztetés nélkül változhatnak.
-
S*Tom*
aktív tag
-
S*Tom*
aktív tag
Sziasztok!
5950X + 6800 vagy 6800XT (Nem rendeltem meg) Az alábbi konfigurációhoz milyen és mekkora tápot ajánlanátok?
1. Seasonic Focus PX Fully Modular PC Power Supply, 80Plus, Platinum 850W Amazon 110€
2. Corsair RM1000x 80 PLUS Gold Fully Modular 1000 Watt 174€
3. Corsair HX Series 80Plus Platinum 1000W 203€
Vagy valami más, max 200€-ig? -
MMIX
addikt
Seasonic Focus SPX 750W White, Hunters Titan TF 750 (GreatWall),
Seagotep KL-M750G, Corsair SF 750, --------------------------------www.expreview.com
1ST Player SFX 750, Silverstone SX750 Gold (CWT),
Cooler Master V750 SFX Gold, ThermalTake Toughpower SFX 650W Gold,
Phanteks Revolt SFX 650W Gold, Lian Li SP750 White,
SAMA SFX 650W Gold, FSP MS750G Gold
------------
Zalman TeraMax Goldwww.quasarzone.com, www.coolenjoy.net
------
Chieftec i-Arena GPC-700S www-ixbt-com
-
_Atesz
addikt
válasz
t.imi #143513 üzenetére
Szívesen. No igen, a pénzmegtakarítás egyik legjobb módja, ha az ember nem költ feleslegesen.
bbmtNem bíznám rá. 540W-ot tud 12V-on, meg persze pár év már benne van. Minőségi 750-850W-os tápot néznék hozzá.
Viszont ezeket a kártyákat már véleményes, hogy mennyire hajtja majd ki a procid. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Kissé elhamarkodott volt a VGA + táp vásárlásom, mennék vissza a kályhához.
A meglévő FPS Hydro x 550 elbírja lenti kértyák valamelyikét?
SAPPHIRE NITRO+ RADEON RX 6600 XT GAMING OC gyári spec: 180W
MSI Radeon RX 6650 XT MECH 2X 8G OC gyári spec : 175W
Ryzen 5 2600, késöbb változhat
Giga B450 Aorus Elite
2*8Gb ddr4 3000
2 SATA HDD
2 SSD
4x 12cm ventilátor. -
savior
őstag
A boltban ahonnan rendelnék csak ilyen van: [link]
Ez is jó vagy ez felejtős és rendeljek máshonnan? -
savior
őstag
A táblázatból néztem tápot és a Chieftec iArena GPC-500S és a 600S árban megfelelő lenne. Jó ez a konfigomhoz? Az 500W-s elég vagy megéri a 600W venni? Most 500asok füstöltek el és nem akarok megint így járni. Mondjuk ezeknek biztos jobb a hatásfoka.
-
savior
őstag
Helló.
Tönkrement a héten két noname 500W-s táp a gépemben. Mindkettő durrant egyet.
Milyen tápot ajánlotok, ami olcsó, de bírja a strapát?
AMD Ryzen 1600, Sapphire RX 570 8 GB, 2x8 GB DDR4, 2x SSD
Előre is köszi. -
_Atesz
addikt
válasz
-FreaK- #143504 üzenetére
Láttam, de mivel úgy nem igazán mérhettek ennyit, ezért gondolom, hogy azon belülit jelent.
Hogy el tud-e fáradni a védelem nem tudom, de folyamatosan triggerelni tuti nem kellene.
dudika10Nem tudtam, hogy főszerkesztő volt. Majd figyelem azokat a teszteket is, valamiből ki kell indulni. Az a baj, hogy nem tudom a tápok védelmének pontosan hol van a küszöb értéke, így nehéz ajánlani. 100-150W különbség 10-20 ezer forintot is jelenthet.
Ja, offba rakom a diskurzusunkat. -
-FreaK-
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
_Atesz #143502 üzenetére
A legnagyobb kulonbseg a meresi grafikonokon feltuntetett low pass filter, amit Igor minden bizonnyal kifejezetten ezekre a meresekre csinalt es amirol a TPU-nal nem talaltam semmit gyors kereses utan.
A reszletekbe nem mennek bele, mert ez nem egy elektonikai forum, de a lenyeg, hogy bar orulok neki, hogy a TPU is foglalkozik a peak-ekkel, az az 1 szam amit feltuntetnek nem adja megfeleloen vissza szerintem azt, amit figyelembe kellene venni.Szerintem eleg arra a peak-re merezni amit Igor mer az 1...5ms tartomanyban, persze sajnos sokkal kevesebb kartyarol van ilyen reszletes meres.
Igor Wallossek 10 evet toltott a Tom's Hardware-nel, otthagyta az editor in chief poziciojat es kezdett bele az Igor's Lab-ba. -
_Atesz
addikt
-
-FreaK-
veterán
válasz
_Atesz #143500 üzenetére
A Különbség a "mérési idő ablak"-ban van (nem tudom mi a jó magyar kifejezés rá), a TPU csak 20ms intervallummal mér, Igor-ék meg 1ms alatt is, ami azt jelenti, hogy vannak olyan rövid (<20ms) tüskék, amik egyszerűen nem látszanak a TPU tesztben.
Ennek a hátránya pont kiütközött nálam ugye, mert a TPU tesztje szerint a 6800XT 389W-os spike-ot mért, amit még el kellene bírjon az 550-es Focus+ (ugye a ez csak a kártya, hozzá jön még a rendszer többi része), viszont Igor's tesztjéből látszik, hogy 1ms-nél rövidebb időre akár 462W-ot is el tud érni, aminél már kapcsolt a táp védelme:
"Peaks with intervals between 1 and 10 ms can lead to shutdowns in very fast reacting protective circuits (OPP, OCP), especially in multi-rail power supplies, although the average power consumption is still within the standard."
Amit még mindig nem értek amúgy, hogy miért volt jó szombat-kedd között, simán játszottam BF2042-t órákat és nem történt semmi. Majd egyszer csak kedd vagy szerda este már nem ment, meg azóta se, tegnap is próbáltam. Belépés után akadozik a játék, majd pár percen belül shtudown.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest