-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Úgy gépet fogok összeállítani (főbb paraméterek: i5 2500K, P67-es vagy Z68-as lap, 8 GB RAM, GF 560Ti vga, 2 db HDD, 1 ODD), ehhez szeretném a lehető leghalkabb, aktív hűtéses tápot megtalálni - a Be Quiet! tápokon kívül (ezeket ugyanis egy hozzáértő kevésbé ajánlottként említette, pl. a Seasonic tápokhoz képest).
Előre is köszönöm a segítséget!"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz vzsryl #12979 üzenetére
Köszi a segítséget.
Az ajánlott tápokat halkság szerint csoportosítva soroltad fel? Corsair tápokat melyik kategóriába tennéd? Az Enermax sztem nem fér bele a keretbe sajna (anno volt egy Noise Taker-em, és nagyon szerettem).
Fractal Desing házat fogok venni; kár hogy nem kapni nálunk a tápjukat, mert valszeg azt venném...
Hány wattos tápot javasolsz a fenti konfigba?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz vzsryl #12982 üzenetére
Nézegettem az ajánlott tápokat, és azt hiszem egy Seasonic S12 II 430W-os lesz a befutó (remélem elég lesz annyi kraft a tervezett konfignak).
Egy Ilyen házban lesz a konfig, remélem elég hosszúak a Seasonic kábelei, mivel alul lesz a táp..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz vzsryl #12991 üzenetére
LOL, a jelenlegi tápom pont egy VX450-es...
Ezek szerint, jól értem, hogy zajszintben kb. ugyanarra számíthatok, mint a mostani tápomnál (mármint amikor még új volt)?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz scott_free #13049 üzenetére
Mivel a linken szereplő tápoknál, a legolcsóbb és a legdrágább között kb. 1K árülönbség van mindössze, biztos hogy nem venném a legolcsóbbat.
OEM-et elvből sem vennék, szóval szerintem célozd meg a közepét, pl. ezt.Amúgy annyit kell tudni ezekről a tápokról, hogy tudtommal nem adnak hozzájuk 220-as kábelt, szóval erre készülj fel. Valamint nem a leghosszabb kábelekkel szerelt típus, ami akkor jelenthet problémát, ha olyan házba kerül, ahol alulra kell beszerelni őkelmét.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Petzval #13053 üzenetére
Azért nem vennék OEM-et, mert láttam már, hogy mennyire "óvatosan" kezelik ezeket az alkatrészeket. A doboz legalább védi valamelyest a terméket, a zacsi nem igazán.
De te tudod."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Lassan összeáll az új gép (meg is rendeltem az alkatrészek zömét), de a tápot még nem.
Legújabb választásom: Be Quiet Straight Power E8-450W.
Az a nagy kérdés, hogy ennek a tápnak vajon elég hosszúak-e a kábelei egy alsó tápos házikóhoz (Fractal Design Define R3)?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz hundavid80 #13605 üzenetére
Nekem ilyet anno ventilátor-szabályzó csinált (asszem egy NorthQ hűtőhöz kaptam), illetve mintha olvastam volna valahol a fórumon, hogy valami usb eszközök felismerésekor csinálnak ilyet egyes alaplapok (valamit a biosban kellene letiltani gondolom).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Összeállítok egy kis gépet a gyereknek, az alább alkatrészekből:
Asrock h81m-hds lap
Pentium g3220 proci
4GB ddr3 ram
gtx 560 vga
3 db meghajtó (1-1 ssd, hdd illetve odd)Ehhez keresek megfelelő tápot (húzva nem lesz), a lehető legolcsóbb, de vállalható, problémamentes darabot. Eddig FSP Hexa 400W-ot ajánlottak, ami kb. 13K. Ennél olcsóbban szeretném megúszni, 10K környékén ha lehet (de ha nincs más alternatíva, marad az FSP).
Előre is köszi a segítséget!"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz DR|FTK|NG #98040 üzenetére
Üdv!
Szinte pont olyan gépet akarok, mint Polluxx (a táp vonatkozásában is hasonló paraméterekkel), így a neki ajánlott tápok közül szemezgetnék.
Közepes/magas terhelésen melyik ezek közül a leghalkabb?
Előre is köszi a választ!"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Be Quiet! Straight Power 10 szériával szemezek (a lehető leghalkabb, de még aktív hűtéses tápot szeretném megvenni), és az lenne a kérdésem, hogy egy (lájtosan tuningolt) i5-6700K+gtx 1070+ssd+2 vinyó+dvdrw+ 2 venti stb. mellé elég a 400W-os kivitel, vagy inkább jobban járok az 500w-ossal?
Nem költenék "feleslegesen" majdnem másfélszer annyit az 500-asra (kár, hogy nincs 450W-os, vélhetőleg azt venném)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Erre valaki?
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
50K környékén keresnék minél halkabb tápot, 12. generációs Intel i7 és RTX 3080 alá. Fractal Design Define R5 vagy R7 ház lesz vélhetőleg hozzá (esetleg valami más, de hasonló méretű kuckó). Mit ajánlotok?
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz TechN7ne #143531 üzenetére
Köszi a tippeket!
Pár kérdés:
1. Hogyan méretezzem a tápot? Elég lehet egy 650W-os, ha nem akarom húzni a procit?
2. Első körben az EVGA SuperNOVA 850 GA-t és a Be Quiet! Straight Power 11 750W Gold tápokat néztem ki, de akkor inkább Seasonic vagy Corsair?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Kis gépbe (12. generációs i3, GTX 1650 Super, 3 ssd, 1 hdd), milyen tápot érdemes venni 20-22K-ig? Újonnan, számlával kellene...
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Home szerverbe szeretnék tápot venni. Egy Mini ITX-es lapot fog meghajtani, i3-7100T (35W max tdp), 2 db RAM modul, 4 vagy 5 db 3.5 colos HDD és egy m.2 SATA SSD lesz benne összesen.
Mivel minden alkatrész használt, tápból is elsősorban az aprón nézelődnék, de nem tudom melyik jelenleg árult típus lenne megfelelő.
Előre is köszi a segítséget!"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz op_reflex #152818 üzenetére
Ha terhelés nélkül is újraindulgat, én elsősorban nem a tápra gyanakodnék. Nekem volt hasonló, szétszedtem a gépemet apró darabokra (kifújtam a port a slotokból...), újra összeraktam és megjavult.
-
Egon
nagyúr
válasz Rhino666 #152891 üzenetére
Tök jó egy moduláris táp, csak akkor van szívás, ha pont annyi kábelt teszel bele, ami éppen kell - aztán beszerelsz még egy meghajtót, és megy a bűvészkedés, hogy miképp dugd be táp oldalon azt a plusz kábelt, ha nem akarod szétszedni a nagy műgonddal elvezetett (ezért szoros) kábelkötegeket...
No akkor aztán van nőgyógyász póz, éktelen káromkodás, meg karcolás-hegyek..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest